Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 11:38   #1711
tygrysek83
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
mój TŻ zapomniał telefonu zabrać i co chwilę ktoś dzwoni, zaraz zwariuje
Nie możesz wyłączyć albo przekierowac na jakiś numer pod ktorym TZ jest dostępny?
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:41   #1712
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
no ten Twój to już całkiem szalony moj sie ostatnio pomylil niby o 4 dni ale troche mnie juz wkurza, ze sam nie mysli termin na 07.04 ktory sam wyliczyl a tu co raz to inaczej zgłupieć można
chyba rozgryzłam mojego - on chyba liczy od poniedziałku (zazwyczaj chodzę do niego w pn lub wt), a ja liczę od środy, bo i wtedy miałam OM, a po 3 tyg ovu z fiku-miku :P

ja nie wiem dokąd te giny pędzą, albo czemu się ociągają..
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:45   #1713
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

te ubranka to wogóle mają dzikie rozmiarówki. Mam np takie spodenki ze stópkami z tesco na 56 to Piotrusiowi wiszą nóżki do połowy, musimy resztę skarpetkami zaciągać żeby mu nie wisiało nic na pól metra w dół. Inne zaś dla odmiany z H&M na 62 spokojnie nam się zakłada bo mają normalniejszą długość nogawki. Tak samo z bodziakami: jedne z H&M są obcisłe, z innych sklepów wielkie że jeszcze miesiąc ponosimy spokojnie. Na pewno nie wyobrażam sobie ile większe musi być dziecko na starcie żeby nie zakładało ciuszków na 56 tak jak niektórzy piszą, że kupili nie założyl nawet :/
Stary 2014-03-19, 11:57   #1714
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Witam,
same dobre nowiny i to hurtowo

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny urodziłam
Bylo tragicznie, skończyło się cesarka o 22:30- kiedyś opiszę ale teraz chce zapomnieć.
Agatka- 3430, 58cm i 10pkt

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

GRATULACJE
najważniejsze, że Mała zdrowa Rodziłaś gdzieś w Warszawie?

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Dnia 18.03.2014 o godz. 23:00 przyszedł na świat Maksymilian. Waga:4100 cm
Wzrost:56 cm

Poród SN od odejścia wód o 19:00 trwal 4 godz. Za szybki poród, tzw.uliczny. Od razu mega bóle co 2 min. Bardzo trudny zdaniem lekarza. Trochę mi wypychali małego. Musieli naciac i lekko peklam. Mial w trakcie tlen bo bylo slabe tetno malego i mi spadal cukier. Mdlalam i widzialam podwojnie. Dostalam glukoze.
Mały wymęczony lekko niedotleniony za dlugo byl w kanale a ze za szybko sie rodzil mialam juz slabe parte. Dostal 8/10 ale dochodzi do siebie. Widzielismy go tylko chwile i nawet dossal sie do piersi i uspokoił.
Jest uroczy pyzol. I ma moje uszy i doleczki TZta.
TZ byl obecny przez caly porod. Oddychal ze mna. Polozna sie smiala. Polozna i nawet salowa mi pomagaly. Trafiłam na cudowny zespół. Nie sądziłam ze dam radę i że dożyję do końca.

Opis jak dojde do siebie.
Dobrze juz byc po drugiej stronie.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app
GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Wczoraj byl dzien dobrych informacji. Gratuluje nadzwyczajna, magdus, agayka!!!!!

Ja wczoraj wieczorem trafilam na IP. Od rana mialam biegunke, w ciagu dnia pare serii skurczy, np przez godzine co 10 min, albo co 7. Nie panikowalam, lezalam spokojnie, ale wieczorem zaczelo mnie bolec. Na izbie najbardziej przejeli sie biegunka, na ktg zapisaly sie zaledwie 2 skurcze. W badaniu szyjka dalej zgladzona i 1 cm rozwarcia. Po badaniu caly czas krwawilam, dzisiaj z rana znowu mnie zbadali- rozwarcie 3cm.
Jestem zalamana, mojego meza akurat nie ma na miejscu i raczej dluzej nie bedzie. Mial byc ze mna przy porodzie...
Moze maly sie zlituje i jeszcze poczeka, ale polozna na pocieszenie mi powiedziala, ze jak zaczna sie skurcze to szybko pojdzie... Wolalbym zeby nic sie nie zaczynalo. U mnie dzisiaj 36t1d...

To niech maleństwo jeszcze poczeka, mam przybliżony termin porodu więc powiedz dzieciowi, żeby na kolegę poczekał i razem wyskoczą za 3-4 tygodnie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Oj no to trzymam kciuki, żeby synek poczekał na tatę

Moja Majka chyba zaczeła się sobie układać jakiś rytm dnia jeśli tak oby to już zostało na zawsze .Jak zasneła o 21 to wstała w nocy tylko 2 razy. Dzień zaczeła jak zwykle razem z tatą o 7, ale najadła się i poszła znowu spać

Narzekałyście że nikt nie rodzi i proszę jak dziewczyny poleciały

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
opóźnione działanie pełni

dziewczynki drogie - GRATULACJE!

ps. no, doczekałam się złożenia mojego starego szafiszcza z rozpędu złożyliśmy łóżeczko i zamieszkał w nim w rożku hipcio walentynkowy ba.. przyszedł wczoraj Tiny Love, chciałam tylko pokazać mężowi, a ten mówi "No to składamy"
poprałam nieco wczoraj maluszkowych rzeczy, będę się bawić w układanie jak mąż pójdzie do pracy
czekamy na fotki

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Ja juz po obchodzie i badaniu, mam czekać na ktg, jeżeli zapis będzie taki nieciekawy jak wczoraj to jeszcze dzisiaj będą wywoływać.

Wysłane z telefonu...
za pomyślne rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Powiem wam cos, mam taki katar ze nosa nie umie wydmuchac, a jutro wizyta u gin i po cichu liczę ze da mi skierowanie na cc. W koncu mam termin niebawem a czytalam na necie ze infekcja u matki moze byc wskazaniem do cc (w prawdzie tylko na 1 z 10 tak bylo napisane ale co tam) Moze sie uda Tak bardzo sie boje porodu SN ze niech mnie kroja i to szybko
Mam tak samo; katar, ból gardła i w ogóle nie do życia od kilku dni jestem ale nie sądzę by dla moich lekarzy było to wskazanie do CC Z resztą ja się psychicznie nastawiam na poród SN i do tego szybki i bezbolesny (taaa)

Cytat:
no właśnie, jakoś szybko wasze dzieci "starzeją się"

u mnie podobnie, co wizyta to mi się nr tygodnia nie zgadza, raz w jedną przesuwa, raz w drugą;
a najlepiej w poniedziałek na wizycie - w karcie ciąży wpisane, że 36 tydzień a on do mnie mówi, no to na następnej wizycie za 2 tyg będzie 36 tydzień to sobie zrobimy USG i wszystko pomierzymy;
zgłupiałam - to teraz jest 36tydzień i za 2 tyg też będzie 36 tydzień ?!

to ciuszki na 62 nosicie ?
Dziwne moi lekarze zawsze się mnie pytają, który to tydzień. Sami jakoś nie wyliczają.. U mnie jest tylko problem bo z każdego USG mam termin mniej więcej o 7 dni wcześniej niż z OM

Cytat:
mój TŻ zapomniał telefonu zabrać i co chwilę ktoś dzwoni, zaraz zwariuje
Wyłącz dziada

Dziś mam wizytę na NFZ- znowu pewnie będzie opóźnienie, mega szybkie USG tak szybkie, że i tak nic nie zobaczę i żadnych konkretów.
Ostatnio w morfologi miałam leukocyty 16 a norma chyba jest do 12. Zawsze w ciąży są podwyższone a do tego jestem chora więcv się nie martwię tylko najlepsze jest podejście moich lekarzy. Ten z przychodni zawsze mówi, że jest ok a moja prywatna ginka opatruje wyniki komentarzem- "pacjentka wymaga pilnej konsultacji ginekologicznej"

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:17   #1715
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Zamawiam dzisiaj nowego tinylove
Ja mam jowego tableta, tz dzisiaj kupuje sobie nowe sluchawki, wiec naszemu dziecku tez sie cos nalezy nowego
czyste szaleństwo
super ten leżaczek! jak Młody wyrośnie z kołyski też o czymś takim pomyślimy

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

KCIUKUJĘ!! a brokuła nie chcesz?
a dasz?

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

Przed chwila dostalam 2 wiadomosci, jedna, ze szwagierce odeszly wody i sa w szpitalu a termin ma na 2 maja, a druga, ze kolezanka, ktora miala termin na 15 kwietnia urodzila wczoraj
bebe cofam wszystko co pisalam o czasie, kiedy sie pakujemy
o matko oby wszystko dobrze się skończyło!
oki, odczytałam, dla szwagierki, biedna dzidzia tyle w szpitalu będzie musiała leżeć

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
wewillrockyou nie odzywasz się, ciekawa jestem jak ktg
aaaaaa, martwiłaś się o mnie?

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

ag9 kaski: dla Gabrysia

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Hej :-* Ja w szpitalu jestem, na ktg wyszlo ze maly za Malo sie rusza i tętno mu skacze, jestem tez juz po badaniach w szpitalu. Szyjka podobno zgladzona, Stasio ma ok 2600g. Co dalej dowiem się jutro. Moj gin mówil ze w sumie nie ma na co czekać i być może jutro oxy mi podadzą ale jak to będzie to nie wiem... Trochę się boję...
będzie dobrze! trzymam za Was kciuki! mocnooo!

(t)asia oby jak najdłużej w dwupaku

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:18   #1716
olakola
Zadomowienie

wyłączyłam tel TŻta, przekierowania zrobić nie umiem
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:19   #1717
wewillrockyou
Rozeznanie

no to za Majkę i Olę, nasze niemowlaczki!

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Lekarz i polozna bardzo mili. Wszystko wyjaśnili, odpowiadali na pytania. Mikolaj tez grzeczny, na sam koniec zaczął troche kwekac. Waga 4230 długość 62 cm

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
te ubranka to wogóle mają dzikie rozmiarówki. Mam np takie spodenki ze stópkami z tesco na 56 to Piotrusiowi wiszą nóżki do połowy, musimy resztę skarpetkami zaciągać żeby mu nie wisiało nic na pól metra w dół. Inne zaś dla odmiany z H&M na 62 spokojnie nam się zakłada bo mają normalniejszą długość nogawki. Tak samo z bodziakami: jedne z H&M są obcisłe, z innych sklepów wielkie że jeszcze miesiąc ponosimy spokojnie. Na pewno nie wyobrażam sobie ile większe musi być dziecko na starcie żeby nie zakładało ciuszków na 56 tak jak niektórzy piszą, że kupili nie założyl nawet :/
to dobrze bo ostatnio przybyło nam sporo na 56

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny chcialam pochwalic sie ze dzis o godz 00:45 na swiat przyszedl Hubert. Dl 59 waga 3900
Cytat:
Dziewczyny urodziłam
Bylo tragicznie, skończyło się cesarka o 22:30- kiedyś opiszę ale teraz chce zapomnieć.
ale wiadomości! jedna po drugiej GRATULACJE!!!!!!!!!!!!
pełnia działa z opóźnieniem jednak

Bąbelek
Stary 2014-03-19, 12:22   #1718
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość

Mam tak samo; katar, ból gardła i w ogóle nie do życia od kilku dni jestem ale nie sądzę by dla moich lekarzy było to wskazanie do CC Z resztą ja się psychicznie nastawiam na poród SN i do tego szybki i bezbolesny (taaa)

tylko ty masz jeszcze ponad miesiac do tp a ja pare dni
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:25   #1719
wewillrockyou
Rozeznanie

a teraz ja dziękuję za wszystkie kciukasy oczywiście podziałały ale dopiero dzisiaj wczoraj pojechaliśmy z tż na to ktg, ale było tyle kobiet w ciąży w kolejce do badania, że odpuściliśmy, bo chyba czekalibyśmy tam z 3 h a mieliśmy parę spraw do załatwienia, później oczywiście teściu wyciągnął nas do pola i tak zleciał dzień, że nie miałam czasu na wizaż, wybaczcie dopiero dzisiaj byłam na tym ktg, serducho biło jak dzwon, parę skurczy się zapisało, podczas ktg położna do mnie, że jak mam termin niedługo to dzisiaj mnie przyjmą na oddział na całe szczęście lekarz stwierdził, że to bez sensu i że jak do poniedziałku się nic nie ruszy to wtedy mam się zgłosić, no i dobrze, im później tym lepiej. I tak nie wiem jak zniosę ten pobyt w szpitalu nigdy nie leżałam, a poza tym wizja samotnych nocy mnie przeraża
tak czy siak, myślę, że do poniedziałku samo się ruszy, bo te cholerne przepowiadacze kiedyś muszą się skończyć dzisiaj w nocy już miałam się zbierać na ip, bo tak napierdzielało, no ale po godzinie się uspokoiło i tak co chwilę, oszaleć można

Bąbelek
Stary 2014-03-19, 12:28   #1720
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Magdus, Nadzwyczajna gratuluje i witamy dzieciaczki!
Wracamy od pediatry. Mikolaj zdrowy jak byk uwalil 2 wielkie kupy i musiałam w trakcie przebierać

Lekarz i polozna bardzo mili. Wszystko wyjaśnili, odpowiadali na pytania. Mikolaj tez grzeczny, na sam koniec zaczął troche kwekac. Waga 4230 długość 62 cm
Ale on już duży
Jak wygląda taka wizyta? To jest tylko oglądanie dziecka czy jest zdrowe?

Cytat:
u mnie podobnie, co wizyta to mi się nr tygodnia nie zgadza, raz w jedną przesuwa, raz w drugą;
a najlepiej w poniedziałek na wizycie - w karcie ciąży wpisane, że 36 tydzień a on do mnie mówi, no to na następnej wizycie za 2 tyg będzie 36 tydzień to sobie zrobimy USG i wszystko pomierzymy;
zgłupiałam - to teraz jest 36tydzień i za 2 tyg też będzie 36 tydzień ?!
Mi też zawsze dziwnie wyliczali, ja się trzymałam suwaczka

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Franek urodził się 58 cm i niby wchodzi w 56, ale niektóre są tak uszyte, że wydaje mi się, że go cisną i "już" ich nie nosi Wolę mu ubrać za duże niż za małe

Franek pomarudził dzisiaj tylko godzinkę. Robię już drugie pranie i trochę posprzątałam
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:44   #1721
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
tylko ty masz jeszcze ponad miesiac do tp a ja pare dni
Fakt, z tymże ja już tyle razy łapałam infekcję, że znając życie do porodu znowu się coś przyplącze

Tak bardzo nie chcesz rodzić SN?

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:45   #1722
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczyny chcialam pochwalic sie ze dzis o godz 00:45 na swiat przyszedl Hubert. Dl 59 waga 3900

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Dziewczyny urodziłam

Cytat:

Poród SN od odejścia wód o 19:00 trwal 4 godz. Za szybki poród, tzw.uliczny. Od razu mega bóle co 2 min. Bardzo trudny zdaniem lekarza. Trochę mi wypychali małego. Musieli naciac i lekko peklam. Mial w trakcie tlen bo bylo slabe tetno malego i mi spadal cukier. Mdlalam i widzialam podwojnie. Dostalam glukoze.
Mały wymęczony lekko niedotleniony za dlugo byl w kanale a ze za szybko sie rodzil mialam juz slabe parte. Dostal 8/10 ale dochodzi do siebie. Widzielismy go tylko chwile i nawet dossal sie do piersi i uspokoił.
TZ byl obecny przez caly porod. Oddychal ze mna. Polozna sie smiala. Polozna i nawet salowa mi pomagaly. Trafiłam na cudowny zespół. Nie sądziłam ze dam radę i że dożyję do końca.

Gratulacje mamuśki

Cytat:
Ja juz po obchodzie i badaniu, mam czekać na ktg, jeżeli zapis będzie taki nieciekawy jak wczoraj to jeszcze dzisiaj będą wywoływać.

Wysłane z telefonu...

Cytat:
Magdus, Nadzwyczajna gratuluje i witamy dzieciaczki!
Wracamy od pediatry. Mikolaj zdrowy jak byk uwalil 2 wielkie kupy i musiałam w trakcie przebierać

duży chłopak

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
a teraz ja dziękuję za wszystkie kciukasy oczywiście podziałały ale dopiero dzisiaj wczoraj pojechaliśmy z tż na to ktg, ale było tyle kobiet w ciąży w kolejce do badania, że odpuściliśmy, bo chyba czekalibyśmy tam z 3 h a mieliśmy parę spraw do załatwienia, później oczywiście teściu wyciągnął nas do pola i tak zleciał dzień, że nie miałam czasu na wizaż, wybaczcie dopiero dzisiaj byłam na tym ktg, serducho biło jak dzwon, parę skurczy się zapisało, podczas ktg położna do mnie, że jak mam termin niedługo to dzisiaj mnie przyjmą na oddział na całe szczęście lekarz stwierdził, że to bez sensu i że jak do poniedziałku się nic nie ruszy to wtedy mam się zgłosić, no i dobrze, im później tym lepiej. I tak nie wiem jak zniosę ten pobyt w szpitalu nigdy nie leżałam, a poza tym wizja samotnych nocy mnie przeraża
tak czy siak, myślę, że do poniedziałku samo się ruszy, bo te cholerne przepowiadacze kiedyś muszą się skończyć dzisiaj w nocy już miałam się zbierać na ip, bo tak napierdzielało, no ale po godzinie się uspokoiło i tak co chwilę, oszaleć można
trzymam aby zaczęło sie samo, do poniedziałku jeszcze daleko
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:46   #1723
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Fakt, z tymże ja już tyle razy łapałam infekcję, że znając życie do porodu znowu się coś przyplącze

Tak bardzo nie chcesz rodzić SN?
im dluzej czekam tym bardziej sie boje. Wolalabym juz miec to za soba czy sn czy cc

chociaz na porod sn nie mam teraz siły

Edytowane przez Smarrita
Czas edycji: 2014-03-19 o 12:48
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:51   #1724
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej :-* Ja w szpitalu jestem, na ktg wyszlo ze maly za Malo sie rusza i tętno mu skacze, jestem tez juz po badaniach w szpitalu. Szyjka podobno zgladzona, Stasio ma ok 2600g. Co dalej dowiem się jutro. Moj gin mówil ze w sumie nie ma na co czekać i być może jutro oxy mi podadzą ale jak to będzie to nie wiem... Trochę się boję...
Jesteś pod stałą opieka -to najważniejsze. za Was i
Cytat:
W sumie za osiemnascie lat moge miec wnuka,, albo wnuczke
ja mlodej zamierzam dać do poczytania mój opis porodu jak dorośnie myślę, że wtedy nie będzie sie spieszyć
Cytat:
Gratulację Zdrówka dla Huberta i mamusi:
Cytat:
Dziewczyny urodziłam

Gratulacje Zdrówka dla Agatki a dla Ciebie zaniku pamięci z tragicznego okresu
Cytat:

W końcuuu!!! Ogromne gratulacje Zdrówka dla Was
Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Gratulacje

---------- Dopisano o 04:02 ---------- Poprzedni post napisano o 03:54 ----------

Ja dziś zrobiłam sobie nocna wycieczkę na IP. Panikara ze mnie :p Ogólnie miałam jakieś krwawe plamienia i wolałam sprawdzić. Wszystko wyszło w badaniach ok, a na pytanie skąd plamienia usłyszałam że tak po prostu może być Malutkie skurcze sie zapisały na KTG i z tego co wyczytalam z opisu wynika, ze moja szyjka sie ruszyła. Więc liczę na to że wyrobie sie do terminu.
Nie panikara tylko odpowiedzialna mama Lepiej pojechać 100 razy za duzo niż jednen za mało.. na terminowy poród

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Wczoraj byl dzien dobrych informacji. Gratuluje nadzwyczajna, magdus, agayka!!!!!

Ja wczoraj wieczorem trafilam na IP. Od rana mialam biegunke, w ciagu dnia pare serii skurczy, np przez godzine co 10 min, albo co 7. Nie panikowalam, lezalam spokojnie, ale wieczorem zaczelo mnie bolec. Na izbie najbardziej przejeli sie biegunka, na ktg zapisaly sie zaledwie 2 skurcze. W badaniu szyjka dalej zgladzona i 1 cm rozwarcia. Po badaniu caly czas krwawilam, dzisiaj z rana znowu mnie zbadali- rozwarcie 3cm.
Jestem zalamana, mojego meza akurat nie ma na miejscu i raczej dluzej nie bedzie. Mial byc ze mna przy porodzie...
Moze maly sie zlituje i jeszcze poczeka, ale polozna na pocieszenie mi powiedziala, ze jak zaczna sie skurcze to szybko pojdzie... Wolalbym zeby nic sie nie zaczynalo. U mnie dzisiaj 36t1d...

No to żeby maleństwo na tatusia troszkę poczekało
Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
jak tylko znajdę zagubiony w kartonach aparat i kabelek ;P
No to oby sam wpadł Ci w ręce
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:56   #1725
mara86
Raczkowanie

Kochane, gratulacje dla Was nadzwyczajna, magduś, agayka!!!

Ja muszę zrobić dziś usg z oceną iliści wód płodowych. Mam podejrzenie,że mi się sączą. Nie wiem czy sobie nie wkręcam ale wolę sprawdzić.

wysłane z smartfona
Stary 2014-03-19, 13:08   #1726
monkaa321
Zakorzenienie

olakola Twoj gin z wyznaczaniem tyg to już przegina... Może on się nieświadomie myli?

elunka88 brawa dla Mikiego!

niezapomnijkaa09 każda wizyta na nfz wszędzie wygląda tak samo

wewillrockyou no oczywiście że się martwiłam w końcu moja imienniczka a i termin masz obok mnie a nagle ucichłaś i już nie wiedziałam co pisać. Nawet gratulować Ci chciałam ale doczytałam że czasu nie miałaś gratuluję ktg no i mam nadzieje że skurczybyki się w końcu rozkręcą! A czemu chcą Cię w pn kłaść? Jak w końcu ten termin masz wyliczony?

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Franek pomarudził dzisiaj tylko godzinkę. Robię już drugie pranie i trochę posprzątałam
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:20   #1727
Ela87
Zakorzenienie

dla zdrowego Mikiego

Wewill zycze Ci aby te przepowiadacze w koncu nie byly tylko przepowoadaczami

Mala nie spi od rana wiec wiecej nie nadrabiam.
Przyszedl lezaczek, jest juz zlozony, ale mala byla mega glodna wiec sie w nim darla

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

No i zycze powrotu do zdrowia wszystkim zakatarzonym, chorym, obolm etc.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Koziemleko lekarz na takiej wizycie patrzy jak sie dziecko rozwija, mierzą i ważą bobsa

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:21   #1728
teQiba
Moderator

Cytat:

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Cytat:
Dziewczyny urodziłam

Cytat:

Gratuluje!

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam czy się przełamie i będę śpiewać Od kiedy mój brat palną kiedyś tekst "Siostra ty lepiej nie śpiewaj" siedzę cicho i nawet sobie nie podśpiewuję, a kiedyś tak bardzo to lubiłam..
Jak TZa nie ma to ja spiewam, a gwarantuje ze jest to falsz nad falszami - ale maly to lubi

Cytat:
Dasz rade - na poczatku jest ciezko, ale mysl ze wyjdziesz z maluszkiem na prawde podbudowuje
Stary 2014-03-19, 13:27   #1729
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

wow, ale wysyp dzieciaczkow gratuluje mamusiom!!!!!!!!!!!!!
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:35   #1730
Trisdom
Zadomowienie

Agayka, Magdus, Nadzwyczajna- gratulacje

Buziaki za miesiąc dla Majeczki i Oleńki i dla Kasi i Eli za cierpliwosc.

dla potrzebujących i antybrokuł dla niechcących soę rozpakowywać przed terminem.

dla Mikołajka za zdrówko i wagę. Elunka- kawał chłopa już
Stary 2014-03-19, 13:40   #1731
agunia4ever
Zadomowienie

Agayka, Magdus, Nadzwyczajna- GRATULACJE

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:43   #1732
teQiba
Moderator

Powtarzam sie pewnie ale jak spia wasze dzieciaczki? Na samym materacu i przykryte kocykiem? Czy cos miekkiego pod plecki by sie przydalo, np. rozlozony becik?
Bo ja go caly czas w tym beciku owinietego klade, ale nie wiem jak dlugo tak mozna?
Lepiej jak ma ograniczone ruchy czy swobodne?
Stary 2014-03-19, 13:47   #1733
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Powtarzam sie pewnie ale jak spia wasze dzieciaczki? Na samym materacu i przykryte kocykiem? Czy cos miekkiego pod plecki by sie przydalo, np. rozlozony becik?
Bo ja go caly czas w tym beciku owinietego klade, ale nie wiem jak dlugo tak mozna?
Na samym materacu tylko tetrowa pieluche pod glowe podkladam, bo czasami sie ulewa.
A jak dlugo w beciku to nie wiem, moja w ogole nie chciala tak spac. Przykrywam kocykiem, albo nasza kołdra, bo mala spi i unas w lozku czesciej

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:51   #1734
uparta8210
Raczkowanie

Tygrysek swietny pomysl z tym kacikiem widzy tajemnej bedzie wiadomo gdzie szukac na szybkiego

(T)asia to trzymam kciuki aby dzidzius poczekal na tatusia, ja tez czekam na tz a potem moze sie dziac, tylko moj przyjezdza w przyszlym tygodniu. Wiec siedze grzecznie na dupce narazie, ta biegunka mnie troszeczke wystraszyla ale narazie ciszaaaaa

BUZIACZKI i brawa dla naszych niemowlaczkow Majki i Oli, ale zlecialo

Agayka111 brawa dla ciebie i calusy dla Huberta
Nadzwyczajna nareszcie, wielkie braawa dla Maksia
Magdus2 gratuluje, ucaluj Agatke od cioci

Ale sie nacalowalam dzisiaj

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:11   #1735
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
[B]

wewillrockyou no oczywiście że się martwiłam w końcu moja imienniczka a i termin masz obok mnie a nagle ucichłaś i już nie wiedziałam co pisać. Nawet gratulować Ci chciałam ale doczytałam że czasu nie miałaś gratuluję ktg no i mam nadzieje że skurczybyki się w końcu rozkręcą! A czemu chcą Cię w pn kłaść? Jak w końcu ten termin masz wyliczony?
bo termin z OM mam na niedzielę i powiedział, że woli wcześniej niż później, a szyjki i tak już nie mam więc nie ma na co czekać
lepiej w poniedziałek niż w piątek, jak początkowo chciał.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Ja muszę zrobić dziś usg z oceną iliści wód płodowych. Mam podejrzenie,że mi się sączą. Nie wiem czy sobie nie wkręcam ale wolę sprawdzić.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Wewill zycze Ci aby te przepowiadacze w koncu nie byly tylko przepowoadaczami

Przyszedl lezaczek, jest juz zlozony, ale mala byla mega glodna wiec sie w nim darla

za leżaczek, musisz wystawić superpozytywny komentarz teraz za superszybką akcję pochwal się czy Oli się spodobał

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Dasz rade - na poczatku jest ciezko, ale mysl ze wyjdziesz z maluszkiem na prawde podbudowuje

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

przyjmuję wszystkie brokuły, kciuki i magiczne moce obym nie musiała leżeć bez sensu w szpitalu

Bąbelek
Stary 2014-03-19, 14:20   #1736
teQiba
Moderator

Cytat:
Na samym materacu tylko tetrowa pieluche pod glowe podkladam, bo czasami sie ulewa.
A jak dlugo w beciku to nie wiem, moja w ogole nie chciala tak spac. Przykrywam kocykiem, albo nasza kołdra, bo mala spi i unas w lozku czesciej

A cieplo macie w pokoju? Bo u nas raczej chlodno ok.21-22 stopni i nie wiem czy moze nie nagrzac?

Cytat:
przyjmuję wszystkie brokuły, kciuki i magiczne moce obym nie musiała leżeć bez sensu w szpitalu

Bedzie dobrze
Zobaczysz - szybko zleci
Stary 2014-03-19, 14:23   #1737
Castia
Wtajemniczenie

hej, ja dziś jestem w szoku -mój syn dziś je i spi

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Agayka, Magdus, Nadzwyczajna- GRATULACJE
dołączam się do gratulacji!!
witamy dzieciaczki po tej stronie brzucha

wewillrockyou oby szybko się wszystko rozkręciło!

mara

teQiba mój śpi w rożku zauwazyłam ze im bardziej scisniety tym mu lepiej

buziaki dla naszych niemowlaczków

Ela super ten leżaczek!

ja też wczoraj o 16-tej zamówiłam torbę do wózka i przyszła dziś o 9 rano normalnie szczena mi opadła

elunka super ze Miki taki okaz zdrowia, oby tak dalej

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

BeautifulLie trzymam kciuki za was. oby wszsytko było dobrze!

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2014-03-19 o 14:22
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:25   #1738
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
ja mlodej zamierzam dać do poczytania mój opis porodu jak dorośnie myślę, że wtedy nie będzie sie spieszyć
no nie wiem, czy ci nie powie, że to było X lat temu, a teraz to czasy się zmieniły i są nowoczesne środki znieczulające itd.

Cytat:
olakola Twoj gin z wyznaczaniem tyg to już przegina... Może on się nieświadomie myli?
myślisz, że zapatrzył się podczas badania i potem nie był w stanie sensownie myśleć

Cytat:
Mala nie spi od rana wiec wiecej nie nadrabiam.
czekała na prezent z okazji ukończonego miesiąca
jak wrażenia ? solidny i milutki taki?

a w ogóle to jestem zła na was wszystkie MAMUŚKI, żadnych zdjęć nie umieszczacie
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:26   #1739
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej, ja dziś jestem w szoku -mój syn dziś je i spi

teQiba mój śpi w rożku zauwazyłam ze im bardziej scisniety tym mu lepiej
U mnie to samo - az mi dziwnie z tym ze mam tyle czasu
A Kacper tylko lapki musi miec wyciagniete i jest tez zadowolony w rozku Jakies podobne te nasze chlopaki

Ela - jeszcze jedno mi sie przypomnialo. Pisalas ze idziesz posprzatac - przychodzi taki moment ze ma sie na to sile? Bo mi sie w ogole nie chce i zastanawiam sie czy to sie zmieni czy mi tak zostanie
Stary 2014-03-19, 14:29   #1740
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Maja śpi w łóżeczku owinięta w kocyk jak w rożek tylko tak lubi spać. Co do ruchów sama zobaczysz co woli dziecko Majka lubila być ściśnięta (teraz owijam ją ciasno tylko żeby uspokoić) obecnie rozwala nogi,ręce w górze i wędruje po łóżeczku przez sen

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:

a w ogóle to jestem zła na was wszystkie MAMUŚKI, żadnych zdjęć nie umieszczacie
Olakola bardzo mi przykro, ale żadnych zdjęć już nie wrzucę ze względu, że dziwni ludzie zaglądają na publiczne fora

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości