|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
to póki co listę zostawię tak jak jest a porządek zrobię pod koniec tej części wątku. ewentualnie jak jest ktoś kogo uważacie że można usunąć "z marszu" to proszę o info.
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chusty nie mam, nie umiem wiązać i przeraża mnie to że mogę źle zawiązać i się rozlezie i młody wypadnie
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Muminek1991;4565620 7O kurcze, ja nie raz tyle za noc zmieniam
Nie chce wiedzieć jak wygląda pupa dziecka po tak rzadkich zmianach pampka[/QUOTE] Ja nie zmieniam w nocy
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-19 o 12:48 |
|
|
|
#304 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc może nie ma sensu katować się dietą eliminacyjną. Ja taką wprowadziłam dopiero jak dwóch niezależnych lekarzy potwierdziło alergię u małej. W tym jeden alergolog. Próbowałaś może stosować Windi? Wiem, że dziewczyny sobie chwaliły. Moja pediatra poleca na ból brzuszka probiotyki - np. Dicoflor Cytat:
ale decyzja już należy do Was.Chciałam Wam powiedzieć, że moja córka właśnie usnęła we WŁASNYM łóżeczku SAMA przy różowym szumie od milki. Jeszcze raz dziękuję |
||
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie to mnie przeraża... a czy są tańsze to nie wiem bo chyba dobra chusta jest droga ,nie?
|
|
#306 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się zdecydowałam na chustę. W prawdzie jeszcze nie nosiłam w niej małej, ale tak jak pisały dziewczyny, wiązanie nie jest wcale aż takie trudne jak to się wydaje na pierwszy rzut oka. Zawsze możesz skorzystać z warsztatów wiązania albo znaleźć kogoś kto Wam w tym pomoże i przy okazji zobaczysz czy pasuje Ci noszenie w chuście ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#307 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#308 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas noc srednia, Alka bolal brzuszek w nocy, wiec sie wybudzal , no a od rana jest znowu placz, masakra Na pewno placze, bo cos mu sie dzieje, tylko co
|
|
#309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego pomyślałam o tej diecie, ale na trochę tylko, żeby zobaczyć czy coś to dało.Windi próbowałam, ale to na chwile pomaga i zaraz jest to samo Spróbuję jeszcze ten Dicoflor ![]() ...czyli różowy szum się sprawdził Super Maruda dla Krzysia i dla Ciebie, że jesteś wspaniałą mamą. Dużo zdrówka i siły Wam życzę Kefi, Wam rownież i mam nadzieję, że szybciutko uda zgromadzić się pieniążki
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam ładne wyjaśnienie ja wiązać: http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja Jak moje dziecko w chuście zaśnie to na amen... musze go na karmienie wyciagac
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2014-03-19 o 13:27 |
|
|
|
|
#311 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do chusty, jest to fajna sprawa, ale jak dla mnie z wiazaniem za duzo zachodu, a w nosidelko wsadzam, zaplatuje i juz. Bylam na salsie w chustach i tam mi laska pokazywala jak to wiazac itd.ale to chyba nie dla mnie Poza tym moj maz tez chcial nosic Alka, ale nie w chuscie, wiec stanelo na nosidelku. Ja jestem zadowolona, Alek na spacerach spi wtulony, wiec on chyba tez zadowolony i jest ok
|
|
#312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aga kup floractin - to to samo będzie a tańsze. My na początku dawalismy dicoflor ale lekarka powiedziała, żeby się przerzucić na floractin to koszty mniejsze.
|
|
|
#313 |
|
Raczkowanie
|
My już po szczepieniu. Jak można się łatwo domyślić dziecko znioslo je lepiej niż matka..
aktualnie mały śpi, mam nadzieję że nie będzie bardzo marudny. Pediatra mnie wkurzyla. Opowiem później Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szukaj uzywek bo nawet latwiej sie wiaze.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#315 |
|
Rozeznanie
|
Co za jełopka, patafianka i konowałka!!! Nie dość, że dopuściła do szczepienia dziecko, któremu nie wiadomo co dolega to jeszcze orzekła, że dziecko wykazuje cechy autystyczne, bo... uwaga, uwaga... płacze (!!!) i nie lubi gdy ktoś je dotyka. Nosz kur*a! Tłumaczę tej jełopce, że niemowlęta CZASEM płaczą, szczególnie gdy zostaną obudzone, rozebrane do naga i dotykane przez wstrętnego lekarskiego babsztyla (tego jej nie powiedziałam i żałuję). Ja nie należę do matek-panikar i wiem, że to babsko jest durne jak stołowe nogi, bo jak można orzec tak daleko idący wniosek po 30s kontakcie z niemowlakiem (aha, no jak to jak, przecież dziecko płacze!), ale inną matkę taka "diagnoza" może przyprawić o zawał. Mnie przyprawiła o złość i śmiech.
|
|
|
|
#316 | |
|
Raczkowanie
|
Witam po ciężkiej nocy
![]() Mała wczoraj w dzień sporo spała i o 20 oczy jak 5 zł , ani myślała spać . Do 22.30 cyrki na cycku aż zasnęła ze zmęczenia w łóżeczku, tylko po to, by o 23.30 wrócić w ramiona matki i ssać do rana. Od 3 rano już wyspana i męczyły ją bąki. Ja od 3 dni mam okropny katar i bolące gardło, a od dziś też gorączkę Mamy karmiące jak wygląda wasza utrata wagi? Ja mam z tym problem karmię co godzinę, najdalej dwie w nocy, jem zdrowo z racji diety, słodyczy to kostkę białej czekolady raz na 3 dni i mimo to nie chudnę. Po porodzie spadło mi 10 kg i potem jeszcze 2 kg w domu i z powrotem wróciło W ciąży przytyłam 17 kg . Byłam szczupła, a teraz czuję się fatalnie. Dziś mała kończy miesiąc. Czy ja już nie schudnę? Cytat:
Co do pampków, to moja córka kupę robi raz na tydzień, więc idzie nam na dzień około 5 sztuk. W nocy zmieniam tylko jak płacze i nic nie skutkuje, a mam podejrzenie mokrej pieluchy. Na szczęście nie odparza jej nic. Miałyśmy babydream f&f, dada 1, pampersy 1 zielone, a teraz mamy białe premium 1, bo dostałam dwie duże paczki. Jednak mi one nie pasują, bo zbijają się z przodu w bułę . Mam już 2 opakowania dad 2, jedno pampków 2 i mega pakę 3 z lidla + małą paczkę 3 w prezencie. W lecie przechodzimy na wielorazówki. Maruda brawo dla Krzysia za postępy ![]() Bardzo podoba mi się na fejsie
|
|
#317 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Chciałaś sprawdzić i sprawdziłaś szkoda tylko że testu nie przeszła.
|
||
|
|
|
#318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zaszczepilas, czy nie?
|
|
#319 | |
|
Rozeznanie
|
cherubinka- Za bioderka
![]() Zostawiłabym : Jozefina ,Nemezis23, ambrella, tajeczka, maruda80 Cytat:
Taka moja słabość do Beniego tyłka.
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
Królowa... Brak słów. Ja na takie osoby mam osobne słowa ale może nie bede rzucac mięsem.
Dobrze, żeś na tyle rozgarnieta, ze nie przejelas sie jej, pozal sie boze, "diagnozą".
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
W empiku do 21.03 promocja 3 książki w cenie 2. Chcialam kupić coś Kacprowi ale niestety dla dzieci nie obowiązuje.
Kupiłam za to 9 książek Nesbo (w 3 kompletach po 3 książki, jedna mi się zdubluje więc poleci na Allegro), będzie mi 1 brakowało.
|
#322 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ceny mają niskie i nigdy nie mieliśmy problemów z dostawą
|
|
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
krolowa_nilu co za idiotka
Zmieniajcie przychodnie! [ b] magnusia [/b] nosidła najlepiej dopiero jak dziecko zacznie siedzieć samo. Chusty sa łatwe, lepsze i tańsze
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Empiku wyszlo mi ciut taniej i bez kosztów dostawy bo odbieram w salonie do którego mam minutę na nogach.
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za babsko, Ty uciekaj od tej lekarki jak najdalej bo to jakaś szamanka jest
|
|
|
#326 |
|
Rozeznanie
|
hej,
właśnie wróciłyśmy od pediatry, jest poprawa, nic złego nie dzieje się w płucach i oskrzelach małej. Został tylko mały katar i ciągłe kichanie. jestem paaaadnięta... mój kręgosłup dziś umarł, nie współpracuje już w ogóle, boli jak skurczybyk ale za to kupiłam ubranko na chrzest na allegro ![]() z innej beczki: czy na chrzcie miałyście alkohol? bo mi tu już "t" wyliczają ile powinnam kupić a jak powiedziałam, że na chrzcie alko się nie pije i nie będe kupować to zostałam wręcz zlinczowana... ps: coś mi się z forum dzieje, ciągle jestem wylogowana a klub twierdzi, ze nie jestem członkiem klubu i nie mogę wejść....
|
|
|
|
#327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze dwa tygodnie i będziesz mogła zacząć ćwiczyć Jestem 19 dni po porodzie. Ważę się co tydzień, żeby nie zwariować I też mam wrażenie że waga stoi - 12 kg zniknęło w ciągu pierwszego tygodnia po porodzie, a 8 zostało i nie wygląda jakby zamierzało zniknąć A że do mojej dawnej a wymarzonej i wytęsknionej wagi mam ciągle 13 kilo za dużo, dzisiaj schowałam dumę do kieszeni, poszłam do sklepu sportowego i kupiłam dresy w rozmiarze 38 ![]() Też nie dam rady pierścionków nosić, paluszki mam jak serdelki ![]() Dzisiaj idziemy an spacer i postanowienie jest że ja prowadzę wózek - żeby kalorie gubić ![]() A wogóle SuperDzidziuś to dziecko podręcznikowe - utył 250 gram przez tydzień. Moja kluseczka
|
|
|
|
|
#328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to odważna pani doktor. Moze Nobla jej? Nasza neonatolog jest naprawdę świetnym diagnosta z ogromnym doświadczeniem i opowiadała ze miała podejrzenia u dwulatka i dokładnie pol roku zajęło jej diagnozowanie. Jeździła do tego chłopca oglądała. I sama powiedziała ze dopiero wtedy była w stanie powiedziec ze mozna podejrzewać cos z zaburzeń autystycznych. Wcześniej nigdy w zyciu by tego nie powiedziala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#330 |
|
Rozeznanie
|
mezaga- super ,że dzieciakom się nie pogarsza. Ony szybko wyzdrowiały
sadlaczyca- Dzielny maluch ![]() krolowa_nilu- o kurcze, szkoda ,że tylko jedną diagnozę zdołała postawić. Dziewczyny, zastanawiałam się w ciąży jak ogarnę małego i dom. A dzisiaj pomyłam garnki, ugotowałam obiad, sprzątnęłam zmywarkę, zjadłam śniadanie w ciszy i spokoju oraz bez pośpiechu i ogarnęłam żuczka,który je pierdzi, robi kupy i śpi pół na pół.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

sent from iphone

16.06.2012
Nie chce wiedzieć jak wygląda pupa dziecka po tak rzadkich zmianach pampka
Niepokoją mnie bóle brzuszka córeczki. Zazwyczaj ma twardy jak kamień. Stęka, kwęka i popłakuje nawet przez sen, co też ją wybudza 

Na pewno placze, bo cos mu sie dzieje, tylko co
dla Krzysia i dla Ciebie, że jesteś wspaniałą mamą. Dużo zdrówka i siły Wam życzę
Poza tym moj maz tez chcial nosic Alka, ale nie w chuscie, wiec stanelo na nosidelku. Ja jestem zadowolona, Alek na spacerach spi wtulony, wiec on chyba tez zadowolony i jest ok 

Jeszcze dwa tygodnie i będziesz mogła zacząć ćwiczyć