Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 12:38   #301
senira666
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

to póki co listę zostawię tak jak jest a porządek zrobię pod koniec tej części wątku. ewentualnie jak jest ktoś kogo uważacie że można usunąć "z marszu" to proszę o info.
Stary 2014-03-19, 12:45   #302
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Fajne, ale nie wiem czy nie powinno się używać go dopiero u dzieci, które trzymają główkę. Polecam poczytać to forum:

http://www.chusty.info/forum/forum.php
cholera zgłupiałam..... kurde chcę coś w co wsadzę małego po domu i na wypady do sklepy itp.
chusty nie mam, nie umiem wiązać i przeraża mnie to że mogę źle zawiązać i się rozlezie i młody wypadnie
Stary 2014-03-19, 12:47   #303
Hosenka*
Zakorzenienie

[QUOTE=Muminek1991;4565620 7O kurcze, ja nie raz tyle za noc zmieniam Nie chce wiedzieć jak wygląda pupa dziecka po tak rzadkich zmianach pampka

[/QUOTE]
Ja nie zmieniam w nocy

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-03-19 o 12:48
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:49   #304
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Moja też kwęka, stęka itd. Tylko u mnie jeszcze jest prężenie Niepokoją mnie bóle brzuszka córeczki. Zazwyczaj ma twardy jak kamień. Stęka, kwęka i popłakuje nawet przez sen, co też ją wybudza Często męczą ją bączki, a raczej musi ją boleć jak nie idą. Jak już postrzela widać ulgę na jej buźce. Dawałam przez kilka dni Bobotik i wydaje mi się, że po nim jeszcze gorzej Dzisiaj odstawiłam. Analizowałam to co jem i zastanawiam się czy nie przez to, że jem za dużo nabiału, bo nic innego nie przychodzi mi do głowy. Chyba zrobię tygodniową próbę bez laktozy. Zobaczę czy jest jakaś poprawa. Tylko co ja będę jadła jak u mnie nabiał króluje

Dziewczyny, po Waszych kuszeniach, moja córka dostała od tatusia na dzień kobiet motylka z Lamze. Teraz zastanawiam się nad jakąś matą edukacyjną. Najlepiej jakąś dosyć dużą, macie coś godnego polecenia?
Przy nietolerancji laktozy dziecko robi brzydkie, pieniste kupy. Wydaje mi się, że gdyby był problem z alergią pokarmową to doszłaby do tego wysypka (moja Lena miała bardzo brzydką, nie dało jej się nie zauważyć). Z drugiej strony koleżanki syn miał alergię i do trzeciego miesiąca były tylko problemy z brzuszkiem, a wysypka pojawiła się później więc może nie ma sensu katować się dietą eliminacyjną. Ja taką wprowadziłam dopiero jak dwóch niezależnych lekarzy potwierdziło alergię u małej. W tym jeden alergolog.
Próbowałaś może stosować Windi? Wiem, że dziewczyny sobie chwaliły. Moja pediatra poleca na ból brzuszka probiotyki - np. Dicoflor

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
lista osób do usunięcia :
yummi_mummy
SunShineDoll
tassia 55
agoola83
evi07
maruda80
katharsist
Kalina27
tajeczka
23paula23
lusso
ambrella
ir1988
nettk_a
mala098
mengazhu
Olcia_1983
Nemezis23
ajakasia
cicici
Soleil_Rouge
ciamber
Jozefina
buka20
san_g
malgos_87

proszę o opinie czy usuwać wszystkich czy może kogoś zostawić ...
Być może nie powinnam się wypowiadać, bo sama jestem na liście, ale widzę na niej sporo dziewczyn, które dobrze kojarzę i wydaje mi się, że udzielają się dość regularnie i wydaje mi się, że bez sensu byłoby je wyrzucać z listy, żeby znowu niedługo dopisywać ale decyzja już należy do Was.

Chciałam Wam powiedzieć, że moja córka właśnie usnęła we WŁASNYM łóżeczku SAMA przy różowym szumie od milki. Jeszcze raz dziękuję
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:54   #305
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
Magnusia a nie chcesz chusty? sporo tańsze i bezpieczne tylko trzeba ogarnąć wiązanie

no właśnie to mnie przeraża... a czy są tańsze to nie wiem bo chyba dobra chusta jest droga ,nie?
Stary 2014-03-19, 12:56   #306
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
cholera zgłupiałam..... kurde chcę coś w co wsadzę małego po domu i na wypady do sklepy itp.
chusty nie mam, nie umiem wiązać i przeraża mnie to że mogę źle zawiązać i się rozlezie i młody wypadnie
Miałam ten sam problem. Wiem, że fajne jest nosidełko, które kupiła chyba LeLa, ale niestety nie pamiętam nazwy... Ono jest podobno przystosowane do mniejszych dzieci, ale starcza na której. Generalnie z tego co się zorientowałam nosidło, które kupisz teraz starcza na kilka miesięcy, a przy większym dziecku powinno się kupić inne.
Ja się zdecydowałam na chustę. W prawdzie jeszcze nie nosiłam w niej małej, ale tak jak pisały dziewczyny, wiązanie nie jest wcale aż takie trudne jak to się wydaje na pierwszy rzut oka. Zawsze możesz skorzystać z warsztatów wiązania albo znaleźć kogoś kto Wam w tym pomoże i przy okazji zobaczysz czy pasuje Ci noszenie w chuście

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
no właśnie to mnie przeraża... a czy są tańsze to nie wiem bo chyba dobra chusta jest droga ,nie?
Polskie, polecane chusty to koszt ok. 200 zł. Wychodzi chyba taniej niż nosidełko
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:16   #307
Akkma
Zadomowienie

Cytat:

dziewczyny czy Wasze dzieciaki podczas karmienia też takie dziwne rzeczy odstawiają? Adaś kwęka, stęka, przebiera kończynami, przeciąga się, zakłada na mnie kończyny, skrzypi, jęczy itp- przy czym cały czas trzyma sutka i ssie
U nas jest to samo. Wiąże sie to z ciśnięciem bąka

Cytat:
yummi_mummy
SunShineDoll
tassia 55
agoola83
evi07
maruda80
katharsist
Kalina27
tajeczka
23paula23
lusso
ambrella
ir1988
nettk_a
mala098
mengazhu
Olcia_1983
Nemezis23
ajakasia
cicici
Soleil_Rouge
ciamber
Jozefina
buka20
san_g
malgos_87

Moim zdaniem pogrubione osoby powinny pozostać na liście
Stary 2014-03-19, 13:16   #308
Le La
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny co o tym myślicie? warto? dobre jest?

http://allegro.pl/nosidelko-ergonomi...039779498.html
Mam bardzo podobne Marsupi plus i jak dla mnie jest super, wiec to co Ty chcesz jest wg mnie jak najbardziej ok.

Cytat:
Napisane przez celin10 Pokaż wiadomość
"pogrubione" się udzielają z tego co kojarzę...może nie codziennie ale jednak. ja bym narazie zostawiła w tej części.jest 5000 postów do napisania to się zobaczy
Te same osoby bym zaznaczyla do zostawienia.

U nas noc srednia, Alka bolal brzuszek w nocy, wiec sie wybudzal , no a od rana jest znowu placz, masakra Zapisalam go na usg brzuszka, ale dopiero jutro, bo na dzisiaj juz niestety nie da rady. Nie wiem co temu mojemu synkowi jest Na pewno placze, bo cos mu sie dzieje, tylko co
Stary 2014-03-19, 13:18   #309
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Przy nietolerancji laktozy dziecko robi brzydkie, pieniste kupy. Wydaje mi się, że gdyby był problem z alergią pokarmową to doszłaby do tego wysypka (moja Lena miała bardzo brzydką, nie dało jej się nie zauważyć). Z drugiej strony koleżanki syn miał alergię i do trzeciego miesiąca były tylko problemy z brzuszkiem, a wysypka pojawiła się później więc może nie ma sensu katować się dietą eliminacyjną. Ja taką wprowadziłam dopiero jak dwóch niezależnych lekarzy potwierdziło alergię u małej. W tym jeden alergolog.
Próbowałaś może stosować Windi? Wiem, że dziewczyny sobie chwaliły. Moja pediatra poleca na ból brzuszka probiotyki - np. Dicoflor
(...)
Chciałam Wam powiedzieć, że moja córka właśnie usnęła we WŁASNYM łóżeczku SAMA przy różowym szumie od milki. Jeszcze raz dziękuję
Moja córeczka wysypki nie ma. A co do kupek, to od ponad tygodnia zdarzyły się pojedyncze takie ze śluzem i ze 2 razy taka pienista ...no i chol.era nie wiem od czego Dlatego pomyślałam o tej diecie, ale na trochę tylko, żeby zobaczyć czy coś to dało.
Windi próbowałam, ale to na chwile pomaga i zaraz jest to samo Spróbuję jeszcze ten Dicoflor Może akurat, dzięki

...czyli różowy szum się sprawdził Super

Maruda dla Krzysia i dla Ciebie, że jesteś wspaniałą mamą. Dużo zdrówka i siły Wam życzę
Kefi, Wam rownież i mam nadzieję, że szybciutko uda zgromadzić się pieniążki
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:24   #310
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Magnusia musiałabyś się bardzooooo postarać. Bardzo! Ja sie prędzej bałam o prawidłowe ułożenie w chuście. W kieszonce (najłatwiejsze wiązanie) pod nózkami idą brzegi - nie ma szans żeby dziecko wypadło.
Znalazłam ładne wyjaśnienie ja wiązać: http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja
Jak moje dziecko w chuście zaśnie to na amen... musze go na karmienie wyciagac

Edytowane przez malaMigotkAaa
Czas edycji: 2014-03-19 o 13:27
malaMigotkAaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:26   #311
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Miałam ten sam problem. Wiem, że fajne jest nosidełko, które kupiła chyba LeLa, ale niestety nie pamiętam nazwy... Ono jest podobno przystosowane do mniejszych dzieci, ale starcza na której. Generalnie z tego co się zorientowałam nosidło, które kupisz teraz starcza na kilka miesięcy, a przy większym dziecku powinno się kupić inne.
Ja się zdecydowałam na chustę. W prawdzie jeszcze nie nosiłam w niej małej, ale tak jak pisały dziewczyny, wiązanie nie jest wcale aż takie trudne jak to się wydaje na pierwszy rzut oka. Zawsze możesz skorzystać z warsztatów wiązania albo znaleźć kogoś kto Wam w tym pomoże i przy okazji zobaczysz czy pasuje Ci noszenie w chuście

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Polskie, polecane chusty to koszt ok. 200 zł. Wychodzi chyba taniej niż nosidełko
Ja mam to http://mamazen.pl/category/nosidelka-marsupi-plus i ono jest typowo dla niemowlat, wiec starczy do max.roku, tak mi sie zdaje, no a wtedy trzeba kupic inne. Oczywiscie jesli ktos bedzie chcial jeszcze takiego kluska nosic
Co do chusty, jest to fajna sprawa, ale jak dla mnie z wiazaniem za duzo zachodu, a w nosidelko wsadzam, zaplatuje i juz. Bylam na salsie w chustach i tam mi laska pokazywala jak to wiazac itd.ale to chyba nie dla mnie Poza tym moj maz tez chcial nosic Alka, ale nie w chuscie, wiec stanelo na nosidelku. Ja jestem zadowolona, Alek na spacerach spi wtulony, wiec on chyba tez zadowolony i jest ok
Stary 2014-03-19, 13:44   #312
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tridentina Pokaż wiadomość

piękne
jaką techniką robiłaś koperty? czy to może jakiś specjalny papier?
Koperty robiłam z serwetek papierowych - takich co się podkłada pod tort na przykład. Pozaginałam rogi, pokleiłam i pocieniowałam.

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość

mezaga jak dzisiaj zdrowie dzieciaczków? Mam nadzieję, że lepiej.
Dzisiaj bez zmian - to dobrze, bo może jest szansa, że obędzie się bez szpitala. Temperatura w normie kaszel delikatny sporadycznie - tylko te nosy pozatykane i gardło czerwone.

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Spróbuję jeszcze ten Dicoflor Może akurat, dzięki
Aga kup floractin - to to samo będzie a tańsze. My na początku dawalismy dicoflor ale lekarka powiedziała, żeby się przerzucić na floractin to koszty mniejsze.
Stary 2014-03-19, 13:52   #313
sadlaczyca
Raczkowanie

My już po szczepieniu. Jak można się łatwo domyślić dziecko znioslo je lepiej niż matka.. aktualnie mały śpi, mam nadzieję że nie będzie bardzo marudny. Pediatra mnie wkurzyla. Opowiem później

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-19, 13:53   #314
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupilam womar uzywana za 50 zl udalo mi sie upowolowac okazje szukaj uzywek bo nawet latwiej sie wiaze.

Stary 2014-03-19, 14:29   #315
krolowa_nilu
Rozeznanie

Co za jełopka, patafianka i konowałka!!! Nie dość, że dopuściła do szczepienia dziecko, któremu nie wiadomo co dolega to jeszcze orzekła, że dziecko wykazuje cechy autystyczne, bo... uwaga, uwaga... płacze (!!!) i nie lubi gdy ktoś je dotyka. Nosz kur*a! Tłumaczę tej jełopce, że niemowlęta CZASEM płaczą, szczególnie gdy zostaną obudzone, rozebrane do naga i dotykane przez wstrętnego lekarskiego babsztyla (tego jej nie powiedziałam i żałuję). Ja nie należę do matek-panikar i wiem, że to babsko jest durne jak stołowe nogi, bo jak można orzec tak daleko idący wniosek po 30s kontakcie z niemowlakiem (aha, no jak to jak, przecież dziecko płacze!), ale inną matkę taka "diagnoza" może przyprawić o zawał. Mnie przyprawiła o złość i śmiech.
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:35   #316
JustiLbn
Raczkowanie

Witam po ciężkiej nocy
Mała wczoraj w dzień sporo spała i o 20 oczy jak 5 zł , ani myślała spać .
Do 22.30 cyrki na cycku aż zasnęła ze zmęczenia w łóżeczku, tylko po to, by o 23.30 wrócić w ramiona matki i ssać do rana. Od 3 rano już wyspana i męczyły ją bąki. Ja od 3 dni mam okropny katar i bolące gardło, a od dziś też gorączkę Do tego ta grzybica piersi nie daje mi żyć. Masakrycznie swędzą piersi , aż po pachy i kręgosłup promieniuje ból. A do tego cały czas szczypie i piecze. Maści nie pomagają

Mamy karmiące jak wygląda wasza utrata wagi?
Ja mam z tym problem
karmię co godzinę, najdalej dwie w nocy, jem zdrowo z racji diety, słodyczy to kostkę białej czekolady raz na 3 dni i mimo to nie chudnę.
Po porodzie spadło mi 10 kg i potem jeszcze 2 kg w domu i z powrotem wróciło W ciąży przytyłam 17 kg . Byłam szczupła, a teraz czuję się fatalnie. Brzuch mi spadł, jest brzydki i mam skórę , ale da się go wyćwiczyć. Natomiast dooopa jest wielka. Nie wchodzę w połowę ubrań. Ręce mi spuchły i nie wchodzą mi pierścionki.
Dziś mała kończy miesiąc. Czy ja już nie schudnę?
Cytat:
Witam

dziś płukanie ranki było na śpiocha mój syn jak zasnął to się nawet nie ruszył jak mu płukał lekarz, był tylko łaskaw bąka z kleksem strzelić na stół

mam takiego samego supermana koszmarnie sie go zakłada ale jeszcze za duży na Adasia jest

bardzo się cieszę, że Mikuś zdrowieje

maruda-- jesteś niesamowita , życzę Wam aby szybciutko udało się opanować jedzenie z butelki i aby były dalsze postępy

co do zmieniania pampków- ja jestem przeczulona już na tym punkcie i zmieniam często- w nocy też

dziewczyny czy Wasze dzieciaki podczas karmienia też takie dziwne rzeczy odstawiają? Adaś kwęka, stęka, przebiera kończynami, przeciąga się, zakłada na mnie kończyny, skrzypi, jęczy itp- przy czym cały czas trzyma sutka i ssie
Tak . Alicja cuduje i to bardzo. Moje piersi przez to podrapane, a sutki pogryzione w nocy. Ja myślę, że za mało jej wtedy leci . Czasem daję jej butelkę i się uspokaja.

Co do pampków, to moja córka kupę robi raz na tydzień, więc idzie nam na dzień około 5 sztuk. W nocy zmieniam tylko jak płacze i nic nie skutkuje, a mam podejrzenie mokrej pieluchy. Na szczęście nie odparza jej nic. Miałyśmy babydream f&f, dada 1, pampersy 1 zielone, a teraz mamy białe premium 1, bo dostałam dwie duże paczki. Jednak mi one nie pasują, bo zbijają się z przodu w bułę .
Mam już 2 opakowania dad 2, jedno pampków 2 i mega pakę 3 z lidla + małą paczkę 3 w prezencie. W lecie przechodzimy na wielorazówki.

Maruda brawo dla Krzysia za postępy

Bardzo podoba mi się na fejsie Szczególnie podział tematów. Można odpowiadać na te, które nas dotyczą.

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:42   #317
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
yummi_mummy
SunShineDoll
tassia 55
agoola83
evi07
maruda80
katharsist
Kalina27
tajeczka
23paula23
lusso
ambrella
ir1988
nettk_a
mala098
mengazhu
Olcia_1983
Nemezis23
ajakasia
cicici
Soleil_Rouge
ciamber
Jozefina
buka20
san_g
malgos_87

O nieee i ja do usunięcia

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Co za jełopka, patafianka i konowałka!!! Nie dość, że dopuściła do szczepienia dziecko, któremu nie wiadomo co dolega to jeszcze orzekła, że dziecko wykazuje cechy autystyczne, bo... uwaga, uwaga... płacze (!!!) i nie lubi gdy ktoś je dotyka. Nosz kur*a! Tłumaczę tej jełopce, że niemowlęta CZASEM płaczą, szczególnie gdy zostaną obudzone, rozebrane do naga i dotykane przez wstrętnego lekarskiego babsztyla (tego jej nie powiedziałam i żałuję). Ja nie należę do matek-panikar i wiem, że to babsko jest durne jak stołowe nogi, bo jak można orzec tak daleko idący wniosek po 30s kontakcie z niemowlakiem (aha, no jak to jak, przecież dziecko płacze!), ale inną matkę taka "diagnoza" może przyprawić o zawał. Mnie przyprawiła o złość i śmiech.
Ale w końcu nie zaszczepiłaś dziecka??Pomimo tego że to babsko dało zielone światło??
Chciałaś sprawdzić i sprawdziłaś szkoda tylko że testu nie przeszła.
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:55   #318
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Kretynka. to ciekawe co by na mojego darciucha powiedziała. On jak placze to nie tylko nie lubi jak się go dotyka, on wtedy NICZEGO nie lubi. Co za babsztyl Fakt, po takim czyms, niejedna mama by wpadla w panike. Glupia baba. Szkoda tylko Twoich nerwow.
A zaszczepilas, czy nie?
Stary 2014-03-19, 14:57   #319
Muminek1991
Rozeznanie

cherubinka- Za bioderka

Cytat:
Zostawiłabym : Jozefina ,Nemezis23, ambrella, tajeczka, maruda80

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
Zaskakująco dobrze u nas idzie średnio własnie 4 dobę, jak jest kupa to więcej ale czasem tez i 6-7, Miśka ma super pupe zero odparzeń, nie marudzi, papmersy nigdy nie były przesikane (co innego z kupa ale taka cena jak się robi raz na 4 dni) nie widzę sensu więc aby ją co chwilę przebierać, tym bardziej że ona jeszcze 3/4 dnia przesypia więc musiałabym ja budzić. Pampersa zmieniam jej po przebudzeniu ok 7, później między 11-12, potem ok 16 i o 20-21 po kąpaniu, chyba że jest akcja kupa to się trochę plan rozregulowuje
Fajnie ,że u was tyle starcza. U nas jest kupa co prawie każde karmienie, ale i tak nie dałabym psychicznie rady tak mało pampków zużyć. Taka moja słabość do Beniego tyłka.
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:06   #320
Caillouu
Raczkowanie

Królowa... Brak słów. Ja na takie osoby mam osobne słowa ale może nie bede rzucac mięsem.
Dobrze, żeś na tyle rozgarnieta, ze nie przejelas sie jej, pozal sie boze, "diagnozą".

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:12   #321
Hosenka*
Zakorzenienie

W empiku do 21.03 promocja 3 książki w cenie 2. Chcialam kupić coś Kacprowi ale niestety dla dzieci nie obowiązuje.
Kupiłam za to 9 książek Nesbo (w 3 kompletach po 3 książki, jedna mi się zdubluje więc poleci na Allegro), będzie mi 1 brakowało.

Instagram

Stary 2014-03-19, 15:17   #322
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
W empiku do 21.03 promocja 3 książki w cenie 2. Chcialam kupić coś Kacprowi ale niestety dla dzieci nie obowiązuje.
Kupiłam za to 9 książek Nesbo (w 3 kompletach po 3 książki, jedna mi się zdubluje więc poleci na Allegro), będzie mi 1 brakowało.
Ja ostatnio książki kupuję tutaj
Ceny mają niskie i nigdy nie mieliśmy problemów z dostawą
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:22   #323
perfuzja
Zakorzenienie

krolowa_nilu co za idiotka Zmieniajcie przychodnie!

[ b] magnusia [/b] nosidła najlepiej dopiero jak dziecko zacznie siedzieć samo. Chusty sa łatwe, lepsze i tańsze
Stary 2014-03-19, 15:25   #324
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio książki kupuję tutaj
Ceny mają niskie i nigdy nie mieliśmy problemów z dostawą
Dzięki
W Empiku wyszlo mi ciut taniej i bez kosztów dostawy bo odbieram w salonie do którego mam minutę na nogach.

Instagram

Stary 2014-03-19, 15:43   #325
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
o ja pie*** co za babsko, Ty uciekaj od tej lekarki jak najdalej bo to jakaś szamanka jest
Stary 2014-03-19, 15:50   #326
Negrid
Rozeznanie

hej,
właśnie wróciłyśmy od pediatry, jest poprawa, nic złego nie dzieje się w płucach i oskrzelach małej. Został tylko mały katar i ciągłe kichanie.

jestem paaaadnięta... mój kręgosłup dziś umarł, nie współpracuje już w ogóle, boli jak skurczybyk
ale za to kupiłam ubranko na chrzest na allegro

z innej beczki: czy na chrzcie miałyście alkohol? bo mi tu już "t" wyliczają ile powinnam kupić a jak powiedziałam, że na chrzcie alko się nie pije i nie będe kupować to zostałam wręcz zlinczowana...

ps: coś mi się z forum dzieje, ciągle jestem wylogowana a klub twierdzi, ze nie jestem członkiem klubu i nie mogę wejść....
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 16:10   #327
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
(...)
Mamy karmiące jak wygląda wasza utrata wagi?
Ja mam z tym problem
karmię co godzinę, najdalej dwie w nocy, jem zdrowo z racji diety, słodyczy to kostkę białej czekolady raz na 3 dni i mimo to nie chudnę.
Po porodzie spadło mi 10 kg i potem jeszcze 2 kg w domu i z powrotem wróciło W ciąży przytyłam 17 kg . Byłam szczupła, a teraz czuję się fatalnie. Brzuch mi spadł, jest brzydki i mam skórę , ale da się go wyćwiczyć. Natomiast dooopa jest wielka. Nie wchodzę w połowę ubrań. Ręce mi spuchły i nie wchodzą mi pierścionki.
Dziś mała kończy miesiąc. Czy ja już nie schudnę?
(...)
Kiedyś schudniesz Jeszcze dwa tygodnie i będziesz mogła zacząć ćwiczyć
Jestem 19 dni po porodzie. Ważę się co tydzień, żeby nie zwariować I też mam wrażenie że waga stoi - 12 kg zniknęło w ciągu pierwszego tygodnia po porodzie, a 8 zostało i nie wygląda jakby zamierzało zniknąć A że do mojej dawnej a wymarzonej i wytęsknionej wagi mam ciągle 13 kilo za dużo, dzisiaj schowałam dumę do kieszeni, poszłam do sklepu sportowego i kupiłam dresy w rozmiarze 38
Też nie dam rady pierścionków nosić, paluszki mam jak serdelki
Dzisiaj idziemy an spacer i postanowienie jest że ja prowadzę wózek - żeby kalorie gubić

A wogóle SuperDzidziuś to dziecko podręcznikowe - utył 250 gram przez tydzień. Moja kluseczka W nagrodę poszłam do TKMaxa i kupiłam mu zabawki - już się mrożą, więc pochwalę się jutro, jak je rozmrożę
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 16:22   #328
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:

No to odważna pani doktor. Moze Nobla jej? Nasza neonatolog jest naprawdę świetnym diagnosta z ogromnym doświadczeniem i opowiadała ze miała podejrzenia u dwulatka i dokładnie pol roku zajęło jej diagnozowanie. Jeździła do tego chłopca oglądała. I sama powiedziała ze dopiero wtedy była w stanie powiedziec ze mozna podejrzewać cos z zaburzeń autystycznych. Wcześniej nigdy w zyciu by tego nie powiedziala.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 16:24   #329
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
z innej beczki: czy na chrzcie miałyście alkohol? bo mi tu już "t" wyliczają ile powinnam kupić a jak powiedziałam, że na chrzcie alko się nie pije i nie będe kupować to zostałam wręcz zlinczowana...
U nas będzie. Na chrzcie moi rodzice pierwszy raz spotkają sie z ojcem i rodzina tzta (u nas wszystko nie po kolei :P) wiec 'na sucho' sobie tego nie wyobrażam
Stary 2014-03-19, 16:24   #330
Muminek1991
Rozeznanie

mezaga- super ,że dzieciakom się nie pogarsza. Ony szybko wyzdrowiały

sadlaczyca- Dzielny maluch

krolowa_nilu
- o kurcze, szkoda ,że tylko jedną diagnozę zdołała postawić. Nic tylko powybijać takich ,,lekarzy''

Dziewczyny, zastanawiałam się w ciąży jak ogarnę małego i dom. A dzisiaj pomyłam garnki, ugotowałam obiad, sprzątnęłam zmywarkę, zjadłam śniadanie w ciszy i spokoju oraz bez pośpiechu i ogarnęłam żuczka,który je pierdzi, robi kupy i śpi pół na pół.
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości