|
|
#331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Dziewczyny, oczywiście, że nie zaszczepiłam. Teraz szukam innej przychodni i zbieram opinie. Tą wybrałam w ciemno (bo najlbliżej domu) i drugi raz nie chce popełnić tego błędu. ROANE, też mrożę zabawki
|
|
|
|
#332 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A i u nas nieodbicie nie powoduje niespokojnego snu, więc tu nie ma problemu.Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, dołączam do tych, które dostały okres. Niecałe 3 miesiące po porodzie; miałam nadzieję, że trochę później przyjdzie. Z tego powodu siedzę dziś w domu i nic mi się nie chce, na spacer nie poszliśmy, bo nie mam siły targać wózka na 3 piętro. O tyle dobrze, że boli mniej, niż przed ciążą.Mój książę śpi już 4 godziny, padł po kąpaniu. Nadrabia wczorajszy dzień, kiedy tak go męczył ból brzucha, że nie spał w ogóle. Jeszcze nigdy tak mi nie ryczał, jak wczoraj wieczór. Wbrew 1. zasadzie wątku zaraz go będę budzić, bo mi piersi eksplodują. A śpioch dalej śpi. Zaczął coś kwękać bąkowo, ale podłożyłam mu poduszkę pod nogi i dalej śpi. Powinni wymyślić coś takiego specjalnie dla dzieci, żeby im trzymało nogi w górze i usprawniało pierdzenie.
|
|||
|
|
|
#333 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Coś się znów dzieje z wizażem, bo dopiero dostrzegam, że wcześniej znów powywalał mi cytaty
![]() Cytat:
Dzięki, już mąż ma kupić jak będzie wracał z pracy. Jak sprawdziłam w necie, to faktycznie cena niższa i to sporo. Aga, Twoje zaproszenia są cudne (i te ażurkowe koperty śliczne)...zresztą jak wszystkie Twoje prace Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko jak moja córa strzela kleksiki, to też zmieniam i tak czy siak pieluch sporo idzie, no ale mniej niż na początku ![]() Cytat:
Moja też mniej więcej 250 gram przybiera na tydzień ![]() Moja córcia właśnie od około godziny śpi na brzuszku i aż nie wierzę, że udało mi się jakoś ją na śpiocha tak ułożyć (no i lecą bąki
|
|
#334 |
|
Wtajemniczenie
|
Królowo Nilu trzeba było temu babsku kazać żeby się w dupę ugryzła i tyle, jakaś walnięta jest. Płaczący niemowlak znaczy autyzm, też coś
Kurde, wychodzi na to że ja też mogę być autystyczna - nie lubie jak mnie jakieś paskudne raszple dotykają
|
|
|
|
#335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A po prostu robię większość rzeczy jak młody się bawi na macie, leżaczku lub jak śpi ![]() Co do wagi: ja wpierdzielam mega porcje na obiad, a sporo schudłam przez te 3 miesiące od porodu. Zwykle pacman włącza mi się wieczorem jak młody wyssie z dwóch cyców i zapada w sen ![]() Rozumiem, ze mrożenie zabawek, ma zabić bakterie czy jak? Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-03-19 o 16:58 |
|
|
|
|
#336 |
|
Rozeznanie
|
Tak mi się smutno zrobiło dziś przez tą lekarkę, że zorganizowałam Małej w naszym "apartamencie" kącik
![]() Swoją drogą o macie Skip Hop - super kolory, ładne obrazki, miękka, przyjemna, ale za taką cenę mogliby się bardziej postarać z dopasowaniem elementów. |
|
|
|
#337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny mój syn kieruje rączką do tego co chce dotknąć nieporadnie i nie trafia ale wyciąga łapkę już nie byle jak tylko konkretnie po to co go interesuje.Myślicie że sobie to wmówiłam czy już faktycznie zaczyna mieć świadomość własnych kończyn?
|
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
Magnusia- pewnie, ze to możliwe, tylko sie cieszyc, ze tak pieknie się rozwija ;-)
Mamy trzymiesieczniakow, pytanko. Czy Wasze dzieci przewracają sie z brzucha na plecy/odwrotnie? Cwiczycie jakos specjalnie te przewroty (czy moze raczej w tym pomagacie) czy czekacie na rozwój wypadków? A propos lezenia na brzuchu-Kajka przesypia tak całe noce odkąd swobodnie podnosi głowę. Inaczej nie zasnie.
|
|
#339 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kp czy mm? |
||
|
|
|
#340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie kładę na noc Marcelka na brzuch, boję się. |
|
|
|
|
#341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przewroty ćwiczymy choć dzieciakom to jeszcze nie wychodzi. Aga dzięki za komplementy Trzeba wreszcie wrócić do robótek
|
|
|
#342 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obie rączki ogarnia czy na razie jedną?Cytat:
Jest różnica w stopniu trudności miedzy przewrotami ![]() Ja ostatnio sprawdzałam w dzieciowej książce bo TŻ mnie wkręcał że nasze 19-dniowe dziecko się przekręciło z pleców na brzuszek ) a z pleców na brzuch koło 4 miesiąca dziecko powinno już umieć się przewracać.
|
||
|
|
|
#343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
Melduje się w odchowalni i ja. Podczytuje i podglądam nasz wątek codziennie tylko czasu brakuje żeby pisać.:-S
Wieczorami jak już mam trochę czasu i mogłabym coś napisac to zazwyczaj zasypiam przy czytaniu wizazu. Podsumowujac moją wypowiedź chciałam podziękować za to że jesteście!
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj niezgodze sie. Świadome obracanie sie obu stronne najwcześniej w 4 miesiącu. Wszystko wcześniej to kwestia napieci mięśni . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#347 | ||
|
Zadomowienie
|
kefii super, że z Małym lepiej!
Cytat:
Cytat:
ja mam -2 kg w stosunku do stanu przed ciążą. Mezaga piękne zaproszenia! no i kciuki za zdrowie dzieciaczków! Dwa dni piszę posta i albo mnie wywala, albo mam cyrk w domu i skończyć nie mogę. Właśnie mimo brzydkiej pogody wróciłam ze spaceru, bo Młoda w dzień poza wózkiem na dworze, to nie sypia
11.11.2007 razem 23.06.2012 ślub 10.01.2014 Marysia Edytowane przez forester Czas edycji: 2014-03-19 o 19:13 |
||
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny prosze o kciuki. Jade z Alkiem do lekarza na 20, bo placze non stop, wrecz piszczy i wyje. Tak strasznie mi go szkoda.... Mam nadzieje, ze cos mu ta lekarka pomoze...A ja sie nerwowo wykoncze do tej 20, bo juz mam wizje wszystkich chorob swiata
![]() ![]()
|
#349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie dobrze! i pamiętaj tylko spokojnie, bo mega zdenerwowana Ty= mega zdenerwowany Alek
|
|
#350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie dziś teściowa podk......ła. Zarezerwowaliśmy salę,na 16 na przyjęcie po chrzcinach (msza na 14:30) i dowiedziałam się, że to za późno... że mamy wcześniej zrobić. Mąż oczywiście skłonny przesunąć. Al.. ja nie ugięta. W końcu pojechał do kościoła, domówić szczegóły, zapytał o wcześniejszą godzinę - i nie da rady
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Hmm... Co do alko na chrzcie-nawet o tym nie pomyślałam szczerze mowiac, wiec jak ktos sie uprze to sobie zazyczy u kelnera. Nasz chrzest odbedzie sie 6 kwietnia, juz sie boje tych cyrkow. Nie przepadam za rodziną męża.
Mariee - witaj w klubie, my mamy mszę o 16.30 wiec kanjpa od ok. 18. I tez tesciowa wpadla na dziki pomysł, zeby obiad przed kosciolem zjesc a po kosciele wrocic do restauracji na deser. Oszalala kobieta. ![]() LeLa- wielkie kciuki, daj znać co tam.
|
|
#352 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odessałam mleko na zapas i piję Guinessa. Cholera jakie dobre, od 18 czerwca 2013 (II kreski
) czekałam na tę chwilę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
Roane - uwielbiam Guinessa! W ogole jestem fanka regionalnych piw,z naciskiem na ciemne i pszeniczne.
![]() Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
|
|
#354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oo, to przybiera jak złoto
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Emil przewraca sie z brzucha na plecy regularnie, ale wcale nie wiem na ile świadomie.
Z pleców raz sie przekręcił na bok, ale to był czysty przypadek.
|
#356 | ||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Masakra! Co za kobieta! Współczuję nerwów! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na zdrowie!
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
Muminek, ja nie potrafię się ogarnąć sama z domem. Moje dziecko jest nieodkładalne i zajmuje się sobą może w sumie jakieś pół h w ciągu dnia. Śpi najchętniej na mnie a jak odkładam to na max 15 min. Na macie potrzebuje zabawiania, w leżaku też. W huśtawce spędzi akurat tyle czasu żebym zjadła śniadanie/obiad (zjadła, nie zrobiła). Żeby nie tż to nie wiem co bym zrobiła. Fajnie, że Ty się zorganizowałaś i że Beni pozwala Ci na te wszystkie rzeczy
JustiLbn, u mnie -19kg w stosunku do wagi końcowej i -6kg w stosunku do wagi sprzed ciąży. Póki co waga w miarę stoi i jeśli leci dalej to baaardzo powoli. Na pewno zrzucisz nadprogramowe kg, daj sobie czas królowa nilu, nienormalna babka! Ciekawe kto jej dał dyplom.. Nie przejmuj się absolutnie i szybciutko zmieniaj przychodnię Roane, oo jak bym se takiego Ginesika wyduldała.. Ale nic to, napiję się rumianku ![]() Co do wkurzających pediatrów: moja dziś mnie bardzo zdenerwowała. Zaczęłam ją wypytywać o dietę i nieopatrznie wymsknęło mi się, że ciężko tak w kółko jeść to samo i że powoli kończą mi się pomysły na to co mogę jeść i że przy moim dziecku nie bardzo mam czas na cudowanie przy garach - czasem nie muszę kanapkę robić przy wrzasku więc nie mówię już o jakiś bardziej skomplikowanych potrawach. A ona zamiast jakoś zachęcić do pozostania na diecie, jakoś pocieszyć, jakieś miłe słowo powiedzieć to wypaliła, że nikt mi nie mówił, że będzie lekko, że wychowanie dziecka to ciężka praca i że uwaga uwaga jak będę na diecie to będę miała zdrowe i prawidłowo rozwijające się dziecko. Bo rozumiecie, jakbym mu zaczęła podawać mm to już prawidłowo by się nie rozwijał. Nie no super, nie ma to jak wpędzanie matki zmagającej się z trudami kp w poczucie winy, że jak nie będzie na diecie i nie będzie kp to jej dziecko będzie się nieprawidłowo rozwijać. Ja nie mówię, że chcę rzucić kp, bo nie chcę, ale niekoniecznie chcę czuć się przymuszana do kp. Z dobrych wiadomości, Smerf zdrowy. Mamy ćwiczyć podnoszenie do pozycji siedzącej żeby Smerf ćwiczył główkę, opadała mu do tyłu przy badaniu. Po szczepieniu przespał cały dzień i już odłożyłam go do łóżeczka na noc. Mam nadzieję, że trochę pośpi bo już trzy noce mam z głowy i padam na twarz.
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45646608]Babka doradziła Nutriton, powiedziała żeby podać przed karmieniem i sprawdzić czy kupka będzie dobrze szła (bo to ma za zadanie "zagęścić pokarm") i jak będzie ok to podawać i zobaczyć czy pomaga na ulewanie.[/QUOTE]
To jest na receptę? Przy kp mogę podawać. Mój też bardzo ulewa... |
|
|
|
#359 |
|
Rozeznanie
|
czesc
kurde co się dzieje z tym forum, chciałam odp (usnęła ) a tu w ogóle nie wchodzi przycisk z zaawansowaną odp
|
|
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
SunShineDoll , Lusso, Ambrella ja bym je zostawiła.
Magnusia jakbym czytała o swoim synu, mój jeszcze mnie z otwartej ręki wali po klacie , ale nie zawsze. Kefii cieszę się, że link ci sprawił radość, jesteśmy od tego by się wspierać w różny sposób. Myślę, że my o parę groszy nie zbiedniejemy a Mikolajkowi pomożemy. Maruda brawo za postępy, wierzę, że będzie jeszcze lepiej !! Byliśmy zamówić sale na chrzciny, tylko te koszty mnie przerażają... 250 zł zostawilam w punkcie fotograficznym...wywolala m zdjęcia Marcelka, dziadkom w ramce daliśmy fotki i parę sztuk luzem,album małemu zrobiłam jutro go opisze ![]() Cholera jeszcze ponad 700 zł za naprawę samochodu dziś wydalam ...a jeszcze tyle dni do wypłaty macierzyńskiego... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

po dużym, intensywnym karmieniu zawsze staram sie odbijać.
A i u nas nieodbicie nie powoduje niespokojnego snu, więc tu nie ma problemu.
Niecałe 3 miesiące po porodzie; miałam nadzieję, że trochę później przyjdzie. Z tego powodu siedzę dziś w domu i nic mi się nie chce, na spacer nie poszliśmy, bo nie mam siły targać wózka na 3 piętro. O tyle dobrze, że boli mniej, niż przed ciążą.
Nadrabia wczorajszy dzień, kiedy tak go męczył ból brzucha, że nie spał w ogóle. Jeszcze nigdy tak mi nie ryczał, jak wczoraj wieczór.
Powinni wymyślić coś takiego specjalnie dla dzieci, żeby im trzymało nogi w górze i usprawniało pierdzenie.
Kurde, wychodzi na to że ja też mogę być autystyczna - nie lubie jak mnie jakieś paskudne raszple dotykają
16.06.2012 

będzie dobrze! i pamiętaj tylko spokojnie, bo mega zdenerwowana Ty= mega zdenerwowany Alek

Ale nic to, napiję się rumianku