Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 19:38   #3991
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a my przychodzimy do t. na obiad, na podłodze w salonie już rozłożona mata dla Mikiego i na niej leżą rzeczy od teściowej i szwagierki no i ja spodnie z lidla dostałam te co chciałam nie spodziewałam się, a P. nie dostał nic to mama mu dała dużą nutellę

już jedzie do mnie nosidełko <taniec deszczu>
Weź wyslij mi tu swoją t. niech zrobi mojej wariatce jakieś szkolenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Moje ostatnie uszywki

Wiem, że krzywe i niektóre brzydkie, ale nawet nie wiecie jak mnie to odpręża! Wszystko szyte ręcznie, bo maszyny nie mam Ale Tż mówi, że mi kupi. Śmieję się, że to jak w dzieciństwie zasługiwanie na psa czy chomika :P będę wyprowadzała, będę się zajmowała .

Ślicznie, masz talent super, że znalazłaś jakieś zajęcie, które Cię odpręża

CHCE DO DOMU

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 19:39   #3992
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
powiedziałam jej, że jest zdrajca bo jedzie na 4 miesiące do stanów
a moja mama juz 3 lata tam siedzi dluzej tego nie zniese
Cytat:
Moje ostatnie uszywki

ale cudeńka
najpiekniejsza biedroneczka
Cytat:
jest hit! mój mąż meeeega rzadko wchodzi na konto i akurat jak ja coś miałam do ukrycia (cena nosidełka) to AKURAT DZISIAJ wszedł i patrzy
P.: a co to to payU 420zł?
ja.: yyyy, eeeeeee no to nisidło....
P.: ja pierdziele aż tyle...
no powiedźcie czy życie nie jest okrutne
ale Cie przylapal mialas pecha
Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
zanim Was dogonię to napiszę, że znalazłam sposób na moją jęczącą marudę - NOSIDEŁKO. Tak jej się podoba, że ani piśnie

Czaszka ja nosiłam aparat 2 lata i nie tak dawno ściągnęłam. Żałuję, że tak późno, bo miałam straszny kompleks no ale nie stać mnie było. Z tego okresu pamiętam, że na okrągło myłam zęby i nie jadłam orzeszków, jabłek nie gryzłam, nie żułam gumy. Ból był tylko po zmianie gumek, ale do zniesienia. Czasem miałam tak rozchwiane zęby, że nie mogłam nic jeść to wcinałam papki, jogurty, zupy itp. Zaraz po założeniu dość długo nie mogłam przegryźć skórki chleba i warzyw. Generalnie nie było tak źle. Gorsze było noszenie retainera utrwalającego efekt, bo to taka plastikowa szczena jak dla sportowców i strasznie to było wkurzające, bo w tym ani jeść ani pić, ani się całować ponosiłam 11 miesięcy i walnęłam w kąt. Trochu poprzemieszczały mi się te zęby przez to, ale i tak jest ładnie i milion razy lepiej niż przed założeniem aparatu stałego.

super ze nosidlo zadzialalo!
moze i ja powinnam zakupic....

a co do aparatu to jestem przerazona
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Chciałam jeszcze powiedzieć,że wczoraj już usiadła kilka razy normalnie na prosto, po czym z tej pozycji płynnie przechodziła na brzuszek

gratki!!
Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zuzia kończy dzisiaj pół roku, ale mi to szybko zleciało.
Skończyło padać właśnie, zaraz się chyba zbieram na zakupy, ugotować obiad szybko i do rossmanna bym poszła bo mam 40% na kaszki do dzisiaj i dokupiłabym jeszcze Zuzi.

Odciąganie Zuzce smarków z nosa to jakaś masakra. Rzuca się, płacze, odciąga mi rękę i w 1 osobę ciężko to zrobić.
Gratki dla Zuzi
a co do kataru moja ma to samo, tak sie strasznie rzuca jakbym jej wielka krzywde robila

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 19:41   #3993
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje ostatnie uszywki

Wiem, że krzywe i niektóre brzydkie, ale nawet nie wiecie jak mnie to odpręża! Wszystko szyte ręcznie, bo maszyny nie mam Ale Tż mówi, że mi kupi. Śmieję się, że to jak w dzieciństwie zasługiwanie na psa czy chomika :P będę wyprowadzała, będę się zajmowała .

Teacherko ile bym dała by potrafic szyc tak jak Ty!dla mnie te rzeczy są przepiękne,wszystkie!zuzi a jest szczęściarą!
Cytat:
ok jutro niby ma już być to w tym tygodniu może wstawię jeszcze

ważne, że Tobie pasuje

jest hit! mój mąż meeeega rzadko wchodzi na konto i akurat jak ja coś miałam do ukrycia (cena nosidełka) to AKURAT DZISIAJ wszedł i patrzy
uuuuuuuuu...
powiem Ci ze ja tez mam takiego pecha.nigdy nic nie moge ukryc bo zaraz wychodzi na jaw..

Cytat:
Oł noł! Żyrafa do góry nogami...

Poza tym uszyłam też dwa serduszka mężusiowi, ale już skubnął i powiesił sobie w aucie Jedno jest ode mnie a drugie od Zuzi. A niech ma! I niech pamięta, że go kochamy!

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Kacha,ale się porobiło :P:P Mąż Ci fuchę rachmistrza zabierze jak będą takie defraudacje :P

Amelko, ząbek mamy, idzie drugi więc jak będzie ryk to się nie zastanawiam tylko daję czopek, niech bidulka nie cierpi. Jak krzesełko, zamawiacie?
jaka Ty kochana!

Sprzedałam gondole!za 400zł!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 19:42   #3994
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kaśka, ale przy okazji poprzedniej promocji w Lidlu też czytałam takie glosy, że te pampersy jakieś śmierdzące były czy coś....
te nie śmierdzą, ale są no inne po prostu
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Weź wyslij mi tu swoją t. niech zrobi mojej wariatce jakieś szkolenie
ok
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ale Cie przylapal mialas pecha
ale zawsze tak jest! zawsze jak nie trzeba to coś wyszpieguje

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 19:44   #3995
MsLullaby
Zakorzenienie

Wogóle dzisiaj znalazłam taką starą teczkę, a tam jakieś listy od TŻta z początku związku, jakieś obrazki. Ja mu jakieś piosenki miłosne pisałam albo my narysowani przeze mnie a najlepsze były nasze zdjęcia jak miałam 15lat a TŻ 17, takie dzieciaki lałam ze śmiechu

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 19:44   #3996
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Sprzedałam gondole!za 400zł!

zbierasz na spacerówkę?

Stary 2014-03-19, 19:47   #3997
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:

zbierasz na spacerówkę?
hehe nie,nieodpusciłam ją sobie juz całkowicie
Stary 2014-03-19, 19:49   #3998
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

Czaszka fajnie z pracą mi się nie chce wracać, ale z jednej wypłaty to kiepsko...
Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
mnie taka rozmowa czeka w wakacje lipiec/sierpień

z teściem ?!
Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Fajnie, ze jesteś zadowolona z powrotu do pracy. Jesteś pewna, ze chcesz z t. zostawić Julkę Po tym co o nim pisalas, to ja bym miala mega obawy, przecież osoba przebywająca tyle godzin z dzieckiem ma ogromny wpływ na jego wychowanie.
no ja jakos sie strasznie ciesze z powrotu lubie pracowac
a co do tescia to jeszcze tego nie przemyslalam.....
ja mam mozliwosc pracowac od 11 do 15 wiec do zlobka nie ma sensu a na nianie nas nie stac.
Malż ma roznie zmiany i czesto chodzi na nocki wiec pewnie on bedzie siedzial z mala a tesc awaryjnie pewnie
Cytat:
super!fajnie jest miec gdzie wrócic..
a Ty nie mozesz wrocic do swojej dawnej pracy ?
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

z marcinem lepiej, wczoraj wieczorem jeszcze gorączkował, podalismy paracetamol i od tamtej pory na razie spokój lekarka rozłożyła ręce i powiedziala ze nie wie skąd gorączka bo osłuchowo czysto ja mniemam ze u nas w domu po prostu ten wirus nadal panuje, wiec ponownie organizm zareagował po szpitalu. to optymistyczna wersja
strasznie sie ciesze ze z Marcinkiem lepiej oby tak zostalo!
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
h
hehe mój Jakub na szczęście tylko znosił swoje zabawki do salonu, malował po ścianach jak skończył 2 lata, i kiedys raz mu się zdarzyło wklepać kaszkę mleczno- ryżową w ciemny dywan
w takim razie Twoje dziecie to anioł ta mała kolezanki to zawsze byl maly ancymon
Cytat:
No i tym razem to już naprawdę obwieszczam, że

MAMY PIERWSZY ZĄBEK! prawa dolna jedynka stuka, puka, drapie. Wyraźnie czuć pod palcem i widać gołym okiem, ,mam nadzieję, że już całkiem się przebiła, bo koszmarne dni za nami, oby już się skończyło to cierpienie...

Edit.
Po kolejnym obczajeniu dziąsełek stwierdzam, że druga jedyneczka w drodze, ale już bliziutko bliziutko. chciałam zrobić zdjęcie, ale Zuza chciała zjeść aparat, więc.... :P
Gratki za Zuzinki!
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
czaszka ja spokojna? A gdzież by tam! Ja jestem diaboł wcielony, tylko kocham moje dzieci bardziej niż mnie to irytuje
eee tamm...przy dwojce dzieci toś Ty anioł wcielony
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Pozwolicie że się nieśmiało pochwalę? Dzisiaj była pierwsza noc którą mój synek przespał w łóżeczku. Tzn budził się na jedzenie o północy i około 3 ale grzecznie zjadł i po odłożeniu zasypiał. Dla mnie noc marzenie.
Czaszka pokazałabym ci pokój moich starszych synów to byś się za głowę złapała.
oo super! za przespana noc i oby tak zostalo!

Edytowane przez czaszka_
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:54
Stary 2014-03-19, 19:53   #3999
butterfly20
Zakorzenienie

Wiecie ale to nie chodziło tylko o postępy. Po prostu niezadowolona z niego bo: Tusia ma długie rzęsy, Tusia ma włosy, Tusia jest szczupła. A on wszystko źle i ble. To jest strasznie przykre Ja nawet jakbym widziała,że inne dziecko jest wspaniałe w czymś tam to nie mówiłabym o tym Oczywiście,można powiedziec,że są mali i nie rozumieją,ale moim zdaniem pewne rzeczy odbierają i to jak ona się zachowuje w stosunku do niego niestety może pokazywać jak będzie w przyszłości...
No ale, może przesadzam. Natomiast ja w życiu tak do mojej córki nie mówiłam, nie porównywałam. Mam zamiar zawsze jej mówić,że jest cudowna i tyle. Choćby namalowała najbrzydszy obrazek to go pochwalę i powieszę na lodówce. Bo ja i mój mąż jesteśmy właśnie z tych krytykowanych i mamy małą wiarę w siebie.

Cytat:
a my przychodzimy do t. na obiad, na podłodze w salonie już rozłożona mata dla Mikiego i na niej leżą rzeczy od teściowej i szwagierki no i ja spodnie z lidla dostałam te co chciałam nie spodziewałam się, a P. nie dostał nic to mama mu dała dużą nutellę

już jedzie do mnie nosidełko <taniec deszczu>
Świetne i te gacie Ale dla kogo one?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 19:55   #4000
teacherka
Zakorzenienie

Poli, tak mnie naszło bo na co dzień za mało mu okazuję jak go kocham, a jest najwspanialszym facetem na świecie. Tylko tak ciężko to docenić na co dzień...
Brawo za sprzedanie gondolki Ja wystawiłam ubranka ponownie i d*** blada, prawie żadnych wyświetleń, że o kupnie nie wspomnę

Kaśka, no tak ogólnie mówię, że może coś być na rzeczy, że są jakieś "inne", gorsze...

Rusałko, a Twój Jasiek nie zabkuje czasem? Moja Zuzka dziś jest aniołem jak tylko ząbek się przebił to się uspokoiła... Tfu tfu, na razie jeden taki dzięń za nami.

:dzie kuje:

Relaksuje mnie to niesamowicie więc nie zamierzam przestać. Materiału mam zapas, mam trochę starych ciuszków i swoich ciuchów to może przerobię na coś jeszcze. Co teraz szyć, co teraz? Zwariowałam, bo zamiast wieczorami odpocząć do góry tyłkiem to ja dziergam i dziergam
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 19:56   #4001
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
te w kwiatki moje se dostałam od T.
a Mikiego rzeczy już piorę, walnę na kaloryfer i robię jutro stylówę

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:58
Stary 2014-03-19, 19:58   #4002
ladanseuse14
Zakorzenienie

Ale jestem zmęczona

A rano do Olsztyna
Stary 2014-03-19, 19:59   #4003
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękujemy za gratulacje!

Wszystkiego naj dla Zuzi Kamy

Słuchajcie, od dziś mam nowy pomysl na Zuzę :P Mąż ją wziął na spacer, ale się rozpadało więc wrócili po 10 minutach, Zuzia zdążyła usnąć, więc otworzyliśmy szeroko balkon i postawiliśmy w wejściu wózek. Spała 2 godziny!!!! to sie nie zdarza nigdy! A my zdążyliśmy trochę sprzątnąć i przygotować obiad!

Tatuś pojechał na zajęcia a my się bawimy. Zuza bryka na puzzlach. A mama zaraz wrzuci coś ciotkom.

Amelkaaa, gratki dla Michasia!! Przeszkoliłby i Zuzke, co? Bo nieraz ma baaardzo dość leżenia na brzuszku i nic nie może na to poradzić... :P
super, oby ten patent sprawdzał się zawsze

Cytat:
Moje ostatnie uszywki

Super! Najważniejsze,że z sercem je szyłaś, a lekkie niedociągnięcia nie będą przeszkadzać Zuzi

Cytat:
ok jutro niby ma już być to w tym tygodniu może wstawię jeszcze

ważne, że Tobie pasuje

hahaha ja też tak mam zawsze,jak coś chcę ukryć to przypadkiem zawsze się wyda

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a moze ten

wersja dla blokowiczow

rety, ja bym się bała,że to spadnie i dziecko z tym.Masakra.czemu to miało słuzyc?wyprowadzaniu na spacer?

Stary 2014-03-19, 19:59   #4004
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wogóle dzisiaj znalazłam taką starą teczkę, a tam jakieś listy od TŻta z początku związku, jakieś obrazki. Ja mu jakieś piosenki miłosne pisałam albo my narysowani przeze mnie a najlepsze były nasze zdjęcia jak miałam 15lat a TŻ 17, takie dzieciaki lałam ze śmiechu
ja 7 lat temu jak byłam na pierwszym kontrakcie to załozyłam pamiętnik.Po powrocie podarowałam go Tztowi. ostatnio go znalazłam.przeczytalismy wspolnie i stwierdzilismy ze pod rzadnym pozorem nie moze się dostac w ręce Lilki-to co tam pisałam to się w głowie nie miescibardziej hardkorowy jak harleqin(czy jak to tam sie pisze)pociełam go na drobniutkie kawałeczki co by nawet nikt na wysypisku nie przeczytał
Stary 2014-03-19, 20:03   #4005
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
te nie śmierdzą, ale są no inne po prostu

ok

ale zawsze tak jest! zawsze jak nie trzeba to coś wyszpieguje
ja z kolei taka jestem doopa ze nigdy nic nie umiem ukryc ani sklamac i do kazdego grosza sie przyznam
przez co jestem zawsze poszkodowana bo czesto nie mam grosza przy duszy musze zacząc cos sobie chomikowac

a tak wogole kolezanki sie ze mnie smieją ze nie umiem tez odmawiac i pasuje mi jakis kurs asertywnosci
szydzą ze mnie tez ze ja to kazdego obcego bym do domu zaprosila bo mialam juz 2 takie sytuacje ze nie umialam odmowic
1.dzwoni jakis nr i gadam z kims nie wiem z kim ale nie zapytalam, pyta co slychac odpowiadam i sie pyta czy mam plany na jutro mowie ze nie i sie pyta czy moze wpasc a ja "no pewnie, zapraszam" dobrze ze sie okazalo ze to kolezanka z norwegii przyjechala na wakacje do pl
2.3 tyg po urodzeniu dziecka dostaje smsa jak sie czuje i "czy mozemy jutro Was odwiedzic" i oczywiscie tez nie wiedzialam czyj to nr ale odpisalam ze zapraszam
na szczescie sie okazalo ze to ciocia tż z synami

Edytowane przez czaszka_
Czas edycji: 2014-03-19 o 20:06
Stary 2014-03-19, 20:04   #4006
bajka1807
Zakorzenienie

tak ja pobudzilo po inhalacji ale juz na szczescie kima i mama moze isc zrobic jablkowe crumble
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-03-19 o 20:44
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 20:04   #4007
butterfly20
Zakorzenienie

Natka mi niemal szpagatuje Tzn na kolanach rozkracza jedną nogę jak do szpagatu, a drugą też próbuje,ale jej nie wychodzi i zawsze się wyłoży.

I jak siedzi to nogi też ma sporo na boki

Stary 2014-03-19, 20:08   #4008
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
ja 7 lat temu jak byłam na pierwszym kontrakcie to załozyłam pamiętnik.Po powrocie podarowałam go Tztowi. ostatnio go znalazłam.przeczytalismy wspolnie i stwierdzilismy ze pod rzadnym pozorem nie moze się dostac w ręce Lilki-to co tam pisałam to się w głowie nie miescibardziej hardkorowy jak harleqin(czy jak to tam sie pisze)pociełam go na drobniutkie kawałeczki co by nawet nikt na wysypisku nie przeczytał
cos tam wypisywala

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
tak ja pobudzilo po inhalacji ale juz na szczescie kima i mama moze isc zrobic jablkowe crumble
ciekawieńka

Stary 2014-03-19, 20:10   #4009
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

a Ty nie mozesz wrocic do swojej dawnej pracy ?
mogłabym ale nie chce.moja praca wiąze sie się z miesięcznym czasem dwumiesięcznym wyjazdem do Niemiec wiec teraz kiedy jest Lila sie tak nie da.
Cytat:
Poli, tak mnie naszło bo na co dzień za mało mu okazuję jak go kocham, a jest najwspanialszym facetem na świecie. Tylko tak ciężko to docenić na co dzień...
Brawo za sprzedanie gondolki Ja wystawiłam ubranka ponownie i d*** blada, prawie żadnych wyświetleń, że o kupnie nie wspomnę
och wiem cos o tym docenianiu..

jesli chodzi o ciuszki to ja tez juz swoje wystawiałam ale nikt nie kupił wiec dałam sobie spokoj.teraz leza i mi zagracają juz i tak mały Lilkowy pokoj..
Stary 2014-03-19, 20:14   #4010
butterfly20
Zakorzenienie

buahaha

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-03-19 o 21:48
Stary 2014-03-19, 20:15   #4011
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, otworzyłam te pampy z lidla i kurcze te, które są w paczce po 62szt. wydają mi się od nich grubsze? ale chyba nie robią jakiś gorszych do tych większych opakowań
A to napewno ten sam rozmiar i nie rozni die + ? Te z a generalnie grubsze. Mam te z kartonu 5 i zakladam na noc i nic nie przecieka.

A wogole od jutra w Cerfie sa w promocji pampersy za 79 pln ale niewiem ile sztuk

Teacherka - super produkcja zabawek

Motyl - przykre to co opisalas z ta kolezanka :/

Monia - ehhh niewiadomo czy sie smiac czy plakac z tych koicy..
Stary 2014-03-19, 20:17   #4012
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
buahaha
super Tusia

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 20:17   #4013
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
buahaha
Wow baletnica
Stary 2014-03-19, 20:19   #4014
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
mogłabym ale nie chce.moja praca wiąze sie się z miesięcznym czasem dwumiesięcznym wyjazdem do Niemiec wiec teraz kiedy jest Lila sie tak nie da.

jesli chodzi o ciuszki to ja tez juz swoje wystawiałam ale nikt nie kupił wiec dałam sobie spokoj.teraz leza i mi zagracają juz i tak mały Lilkowy pokoj..

ja na szczęście mam strych na takie rzeczy.
A próbowałaś to sprzedać w kompletach lub duzych zestawach?Zauważyłam,że tak się lepiej sprzedaje, sama takie kupuję chętniej.

Stary 2014-03-19, 20:20   #4015
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
buahaha
akrobatka
Cytat:

a no chyba ze tak
mi sie moja praca podoba bo pracuje w biurze, tylko teraz jest tam ciezki okres i z umowa ciezko i pewnie bylabym w stanie zmienic prace ale same wiecie jak teraz ciezko cos znalesc

Stary 2014-03-19, 20:20   #4016
matallewar
Zakorzenienie

Ej, dawajcie tytuły, bo ponad 4 tys. mamy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 20:22   #4017
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
buahaha
Rośnie ci mała akrobatka

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 20:25   #4018
kaska87
Zakorzenienie

Karolson tak- kupuję już rozm. 4 założyłam dzisiaj pierwszy raz- zobaczymy i jeszcze rysunek z przodu mają inny

Tusia akrobatka

Czaszka jutro do Ciebie zadzwonię i też mnie zaprosisz?

Stary 2014-03-19, 20:27   #4019
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
ja na szczęście mam strych na takie rzeczy.
A próbowałaś to sprzedać w kompletach lub duzych zestawach?Zauważyłam,że tak się lepiej sprzedaje, sama takie kupuję chętniej.
Również polecam sprzedawanie w kompletach. Ja poskładałam wszystko co mi nie zeszło pojedyńczo, wystawiłam na promowanej i zarobiłam na czysto 200 zł . Naprawdę mi się opłaciło.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 20:29   #4020
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Kurcze ja też tak robię.Porównuję ile wasze dzieci umieją,a moja nic,tylko leży i ewentualnie łapie nóżki i gada.I też wciąż narzekam,że ona tego czy tamtego jeszcze nie umie. Przedwczoraj byliśmy u znajomych,których synek w niedzielę kończy 7miesięcy i on już raczkuje,siada,staje,chic hra się i tak mi się jakoś smutno zrobiło,że Helka nic.Muszę przestać ją porównywać do innych dzieci

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

No i przy okazji gratki za skończone miesiące,nowe umiejętności i ząbki

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
prawdę powiedziawszy takie miejsce jak forum trochę temu sprzyja, dziewczyny się chwalą, może nie w złej mierze i czasami siłą rzeczy się porównuje

też tak mam czasem, moze nie tyle w kwestii umięjętności, a rozwoju psychiki, co bardziej wynika ze strachu, że coś będzie nie tak

co do umiejętności to jakoś nie mam parcia na to, przecież za rok, dwa, trzy nikt nie będzie pamiętał o tym kto pierwszy raczkował czy usiadł. nie będzie to miało żadnego znaczenia. w końcu każde dziecko będzie biegało i rozrabiało
także następnym razem jak ktoś napisze/powie, że jakieś dziecko siedzi, raczkuje etc. to zamiast pomyśleć, że "moje dziecko nie", proponuje powiedzieć sobie "ja też i co z tego?!"

Cytat:
Wiecie ale to nie chodziło tylko o postępy. Po prostu niezadowolona z niego bo: Tusia ma długie rzęsy, Tusia ma włosy, Tusia jest szczupła. A on wszystko źle i ble. To jest strasznie przykre Ja nawet jakbym widziała,że inne dziecko jest wspaniałe w czymś tam to nie mówiłabym o tym Oczywiście,można powiedziec,że są mali i nie rozumieją,ale moim zdaniem pewne rzeczy odbierają i to jak ona się zachowuje w stosunku do niego niestety może pokazywać jak będzie w przyszłości...
No ale, może przesadzam. Natomiast ja w życiu tak do mojej córki nie mówiłam, nie porównywałam. Mam zamiar zawsze jej mówić,że jest cudowna i tyle. Choćby namalowała najbrzydszy obrazek to go pochwalę i powieszę na lodówce. Bo ja i mój mąż jesteśmy właśnie z tych krytykowanych i mamy małą wiarę w siebie.

dziwne podejście, nie rozumiem tej akcji, z wyglądem to już w ogóle i nawet nie chodzi o to, że dzieci zmieniają się, rosną im rzęsy, włosy itd. raczej o to, że przecież to jest JEJ DZIECKO, więc krytykując jego pośrednio i jedzie po sobie.
może laska chciała mieć dziewczynkę i czuje się zawiedziona??

motylku, to nie tylko kwestia wiary w siebie, ale jakiejś więzi z rodzicami, wzajemnego zaufania... a jak się wiecznie jest najgorszym dla najbliższych to ciężko o takie podstawy. poza tym każdy reaguje inaczej na wieczną krytykę. jeden będzie się starał do upadłego, jak np. ja. a inny odpuści i pójdzie pić pod trzepak, bo skoro wiecznie źle, to po co się męczyć...

i nie przesadzasz

kaśka, mój mąż mówi, że też by się wkurzył za koszt nosidła. i dodał, że za tę kasę to byś sobie murzyna na miesiąc wynajęła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości