|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Kilka info na temat fotelików RWF - generalnie to co wklejała Bajka, ale w skrócie
![]() http://mamygadzety.pl/rwf/
|
|
#3932 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Teacherka graty za zębola!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Można taki bardziej tort na chrzest, biły itp i tylko żaglówkę z marcepanu? Ja miałam motylki fioletowe![]() Cytat:
a my wróciłyśmy od mojej koleżanki, ma synka 3 miesiące młodszego. Ogólnie to mi przykro było, bo narzekała tylko,że nie chce na brzuszku,że nie chce główki podnosić, ciągle mu mówiła "Widzisz, a Tusia ....totamto, a ty nie". Ja jej ciągle tłumaczę,żeby nie porównywała i mam nadzieję,że zmieni takie podejście. Bo ciągle z niego niezadowolona ![]() A ostatnio mój mąż mi mówi,że ja pewnie chcę,żeby Tusia była intelektualistką, czytała dużo książek itp. A ja mu na to powiedziałam,że marzę o tym,żeby robiła wszystko wedle swoich potrzeb i zainteresowań oraz żeby była szczęśliwa i pewna siebie.Bardzo chcę ją wychować tak,żeby był kim sama zechce być,żeby nie miała żadnych kompleksów itp. DLatego zawsze będę ją chwalić, a jak mi ktoś będzie gadał,że ją tym rozpuszczam to będę to miała gdzieś.
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za podtłuszczone ![]()
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
hejo.
Powoli nadrabiam dzisiejszy dzień. Super. Z tych co wzoraj pokazywałaś, najładniejszy ten w rowerki ![]() Cytat:
![]() Co do glutenu, niech każdy robi jak chce ![]() Ja pierwszy raz o ekspozycji usłyszałam tutaj. I robię ją. Moja koleżanka pracuje u mnie w mieście w sklepie z żywnością bezglutenową i mówi, że teraz jest taki bum na tą żywność jak nigdy. Tyle osób ma uczulenie na gluten, zwłaszcza dzieci. Więc daje mi to do myślenia ![]() Np. moja sis też nie będzie robić ekspozycji. |
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem o co chodzi ![]() aaaaaa chyb już wiem - za pogrubione?
Edytowane przez Figulina987 Czas edycji: 2014-03-19 o 15:13 |
|
|
|
|
#3936 |
|
Wtajemniczenie
|
karolson to jest filmik dotyczący tej spacerówki o ktorej była mowa:
motylku ja wiem ze jeszcze za wczesnie na parasolke i wiem ze to ogromna kasa tym bardzie dla Nas..juz mąż wybił mi ją całkowicie z głowy ![]() teacherko brawa za ząbka! Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2014-03-19 o 15:16 |
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem np. w sobotę w krk bo mam zjazd
|
|
|
|
|
#3938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- No i przy okazji gratki za skończone miesiące,nowe umiejętności i ząbki ![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3939 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas też pogoda do bani. Strasznie brzydka
ALe jutro ma być już przyjemnie ![]() Cytat:
Co do odciągania to może przed telewizorem, u mnie czasami pomaga ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3940 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przy Dawidku też mi bardzo zależało, ale w sumie nie lubiłam tego, a teraz jest inaczej ![]() poza tym jakieś takie dziwne poczucie sprawiedliwości, że powinnam młodszego karmić chociaż tyle co starszego ![]() ja śpiewam: "idziemy na wycieczkę, bierzemy Miłka w teczkę, a Miłek fiku miku, narobił w teczkę siku itd." ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja zawsze zamawiałam torty na wszystkie okazje, ale tym razem postanowiłam jednak upiec w domu nie wiem czy to dobra decyzja, bo całe chrzciny na mojej głowieCytat:
|
||||
|
|
|
#3941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() kojec ostatnio kupiony przez nas ale bez moskitiery. za to przewiewny i 3 dzieci tam wejdzie
|
||
|
|
|
#3942 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę że jest nas więcej serio,boję się wczorajsze orędzie jeszcze bardziej mnie nakręciło Cytat:
za fryzurkęCytat:
Cytat:
edit doczytałam w k jutro będzie lepszy dzień czekam na lepszą pogodę,mam dość kiszenia się w domu Teacherka za ząbkau nas też chyba coś na rzeczy w temacie ząbków, od wczoraj Michaś strasznie narzeka,płacze itp po posmarowaniu jest trochę lepiej ale nie na długo Misiek właśnie ogarnął że z brzucha może wrócić na plecy
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-03-19 o 16:17 |
||||
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Adaś śpi. Pierwszy raz tak długo. Przespał porę obiadową. Ostatnio jadł o 10. Co jakiś czas zaglądamy, czy żyje. Na serio mamy takiego stracha, bo w dzień źle śpi. Przeważnie 30 min, czasem godzinę. Ponad 2 godziny śpi.
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Zuzi Techerki gratuluję ząbka oby kolejne szły w mniejszym bólu Drugiej Zuzi wszystkiego naj z okazji pół roczku ![]() Czaszka ja nosiłam aparat 2 lata i nie tak dawno ściągnęłam. Żałuję, że tak późno, bo miałam straszny kompleks no ale nie stać mnie było. Z tego okresu pamiętam, że na okrągło myłam zęby i nie jadłam orzeszków, jabłek nie gryzłam, nie żułam gumy. Ból był tylko po zmianie gumek, ale do zniesienia. Czasem miałam tak rozchwiane zęby, że nie mogłam nic jeść to wcinałam papki, jogurty, zupy itp. Zaraz po założeniu dość długo nie mogłam przegryźć skórki chleba i warzyw. Generalnie nie było tak źle. Gorsze było noszenie retainera utrwalającego efekt, bo to taka plastikowa szczena jak dla sportowców i strasznie to było wkurzające, bo w tym ani jeść ani pić, ani się całować ponosiłam 11 miesięcy i walnęłam w kąt. Trochu poprzemieszczały mi się te zęby przez to, ale i tak jest ładnie i milion razy lepiej niż przed założeniem aparatu stałego.Cytat:
ale łatwo powiedzieć jak się ma taką grzeczną, roześmianą i zdolną Tusię :P
|
|
|
|
|
#3945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl kurcze lipa z tą koleżanką. Odbiera sobie urok macierzyństwa takim gadaniem,narzekaniem
przykład nasze forum tutaj dzieci sa w podobnym wieku a rozstrzał umiejętności ,wielkości,zdolności i ,,grzeczności" jest ogromny !
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jutro jade z Kornem do pediatry, niepokoi mnie jedna rzecz i muszę sie dowiedzieć co i jak.
|
#3948 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
można być rozpieszczony a nie mieć wiary w siebie za grosz ![]() mój mąż powtarza wciąż, że musi wysłać młodego na jakieś sztuki walki żeby nauczył się wiary w siebie, samoobrony, żeby nie być taką dupą wołową w szkole jak my, żeby nikt mu nie dokuczał i nie był "czarną owcą"... ja to już w ogóle byłam totalną sierotą ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- ahh... i dzięki, bo jakoś nie pomyślałam, że to może być jęczmień
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co ?
mamy wrzesien/pazdziernik 2012 zaczęły 8 wątek ! a my za chwile będziemy mialy 8 część
|
#3950 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój Szymek robi to samo, a ja biegnę go ratować.Cytat:
Ja do pracy też jakoś w grudniu mam wracać… niby jeszcze sporo czasu, a ja już rozmyślam i się martwię jak to będzie tyle godzin w ciągu dnia bez SzymkaCytat:
Cytat:
Na chrzcie mieliśmy biały tort angielski, z niebieską kokardą dookoła i niebieskimi trampeczkami na górze. Smak malinowy ![]() Cytat:
Bez sensu takie porównywanie, tym bardziej dzieckiem o 3 miesiące starszymkrzesełko chicco Polly 2w1 kolor Marty, a łuk Tiny Love Leśni Przyjaciele (był jeszcze słoneczny, ale TŻ zadecydował, że dla jego syna ma być leśny )
|
||||||||
|
|
|
#3951 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze że chociaz ten ksiądz jest normalny
|
|
#3952 | |||
|
Zakorzenienie
|
jestem
Cytat:
dobre ![]() gratulacje Bączku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() cdn.
|
|
#3953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już zamówione
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Kama
dla Zuzi za pół roczku dużo zdrówka
|
#3956 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja sie strasznie broni przed tym powrotem na plecy. Jak czasami leci na boczek to szybko kombinuje zeby na brzuszku byc. A potem steka jak jej sie znudzi ![]() Cytat:
![]() Ale roznica jest ogromna. Jak bylismy u znajomych, to ich coreczka jest 7 tygodni mlodsza od Amelki, a roznica miedzy nimi ogromna. Ale to tylko swiadczy o tym jak duzo dzieciaczki w tych pierwszych latach musza sie nauczyc i to staje sie w zasadzie z dnia na dzien. Za pare lat w ogole nie bedzie miedzy nimi roznicy, a teraz jest ogromna
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
a my przychodzimy do t. na obiad, na podłodze w salonie już rozłożona mata dla Mikiego i na niej leżą rzeczy
od teściowej i szwagierki nie spodziewałam się, a P. nie dostał nic to mama mu dała dużą nutellę już jedzie do mnie nosidełko <taniec deszczu>
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-03-19 o 17:35 |
|
|
|
#3958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3959 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=mariiasia;45658435]daje Ci znać, że czas pościel zmienić?
a u nas pogoda depresyjna super! a co do marudzenia, to o dziwo mój dziś spokojny i bardzo zabawowy,ale zobaczymy co będzie później, oby nie powtórka z wczoraj ![]() gratulujemy ząbka!! może faktycznie po tym kremie. ja stosowałam od początku oilatum, najpierw krem, potem taki delikatny lotion-balsam, a że mi się skończył to od wczoraj testujemy oliwkę w żelu johnson silna dziewczyna uuuuu, ale to musi boleć.... ja obcinam Szymkowi na prosto i odpukać nie mamy takich problemów, więc nie wiem co można by zrobić. na pewno odkażać choćby octaniseptem Niewno sama bylam u pedologa bo po ciazy tez zaczal mi wrastac paznokiec, i pedolozka opowiadala ze ma wizyte u 5 miesiecznego dziecka. Uspolczuje, ja wlasnie musze najpierw octanisept i tamponady czyli podkladac maly wacik bandaz zeby z boku odcigac skore od paznokcia Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za gratulacje!
Wszystkiego naj dla Zuzi Kamy Słuchajcie, od dziś mam nowy pomysl na Zuzę :P Mąż ją wziął na spacer, ale się rozpadało więc wrócili po 10 minutach, Zuzia zdążyła usnąć, więc otworzyliśmy szeroko balkon i postawiliśmy w wejściu wózek. Spała 2 godziny!!!! to sie nie zdarza nigdy! A my zdążyliśmy trochę sprzątnąć i przygotować obiad! Tatuś pojechał na zajęcia a my się bawimy. Zuza bryka na puzzlach. A mama zaraz wrzuci coś ciotkom. Amelkaaa, gratki dla Michasia!! Przeszkoliłby i Zuzke, co? Bo nieraz ma baaardzo dość leżenia na brzuszku i nic nie może na to poradzić... :P
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

nie wiem o co chodzi 

ALe jutro ma być już przyjemnie
lekarka rozłożyła ręce i powiedziala ze nie wie skąd gorączka bo osłuchowo czysto 

za fryzurkę

dobre