Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 21:05   #451
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
aaa.. jeszcze jedno malusie pytanko
Czy pudełko na koperty Panienki będą miały czy może starym sposobem wykorzystają starszego do trzymania prezentów?
Tak sie zastanawiam czy sama nie zrobić takiego pudełka (niezłe udogodnienie dla świadków, mniej stresu i jakoś ładniej to wygląda).. ceny są dość spore, a w sumie wielkiej filozofii w tym nie ma
My nie mamy ani pudełka, ani 'starszego' - ktokolwiek to jest.

Swoją drogą coś muszę pomyśleć na te koperty.

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Jak to bez balsamu? Uschnę bez niego
Dasz radę! Serio Ci mówię, nie nakładaj na uda bo Ci pończochy zjadą. No chyba, że planujesz pas albo rajstopy.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:08   #452
milka777
Raczkowanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Anesthesia

Mój rokład dnia jest totalnie nieogarniety pomożecie?

???? pobudka, prysznic, śniadanie, wyjazd na sale aby ostatecznie zobaczyć czy wszystko ok.
9. 00 - fryzura - dojeżdzam do niej w ok 3 min. Kiedy kończy moją fryzurę, przyjezdza do niej mama, babcia, teściowa i szwagierka.
ok 11.00 ? - makijaż - przyjezdza do mnie do domu. Reszta kobit się czesze, a mnie maluje
12.00 ??? - reszta kobit przyjezdza sie malować, a mnie skończy. CO JA POTEM MAM ROBIĆ?! chwila na relax / ewentualną ucieczke :P
14.00 - przyjeżdza foto, video oraz orkiestra dęta na powitanie gości.
15. 30? - błogosławieństwo
15. 45 - wyjazd do kościoła
15. 55 - w kościele
16.00 - ślub

co masz potem robić?? Przede wszystkim ZJEDZ Kobieto jescze coś, byś w kościlee nie padła
ja też chcę być ubrana na przyjazd fotografa więc przy ekipie zakładam tylko welon, biżuterię i ewentualnie buty. I basta - w szlafroku kręcona być nie chcę, wystarczy jak mnie troche u fryzjera sfilmują
milka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:09   #453
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Niestety w moim hotelu nie ma sejfu w pokoju
Powiedzieli, że mają jakąś bezpieczne koperty, do których możemy zapakować swoje koperty i oni nam je przechowają w sejfie hotelu
Ale nadal się zastanawiam czy to bezpieczne Przecież nie będę liczyć po życzeniach ile jest w kopertach i czy tyle samo mi oddadzą
te bezpieczne koperty są faktycznie bezpieczne, konwoje pieniężne są w nich wożone do banków. Możesz spokojnie zostawić, na kopercie piszesz co wkłądasz do środka, wcale nie musisz liczyc kasy z kopert od gości. Na kopercie zazwyczaj jest podpis osoby zdającej i przyjmującej, sądzę, że to bezpieczne będzie
Stary 2014-03-19, 21:10   #454
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Anesthesia

Mój rokład dnia jest totalnie nieogarniety pomożecie?

???? pobudka, prysznic, śniadanie, wyjazd na sale aby ostatecznie zobaczyć czy wszystko ok.
9. 00 - fryzura - dojeżdzam do niej w ok 3 min. Kiedy kończy moją fryzurę, przyjezdza do niej mama, babcia, teściowa i szwagierka.
ok 11.00 ? - makijaż - przyjezdza do mnie do domu. Reszta kobit się czesze, a mnie maluje
12.00 ??? - reszta kobit przyjezdza sie malować, a mnie skończy. CO JA POTEM MAM ROBIĆ?! chwila na relax / ewentualną ucieczke :P
14.00 - przyjeżdza foto, video oraz orkiestra dęta na powitanie gości.
15. 30? - błogosławieństwo
15. 45 - wyjazd do kościoła
15. 55 - w kościele
16.00 - ślub

Teraz pytanie i to nie jedno. O ktorej musze zacząć się ubierać zakładając, że na 14 muszę być już prawie na glanc bo TŻ pewnie wtedy przyjedzie, ok. 14.10 - foto/video nagrywają jego przyjazd. No i orkiestra już bedzie. Od razu po makijązu? Czy zostawić upinanie welonu gdy bedzie juz fotograf? Nie chce zeby uwieczniali jak się ubieram albo latam po domu w staniku i majtach. Ew. jakieś poprawki, właśnie welon czy buty. Plan dnia ślubnego jest dla mnie nie do ogarniecia

Co do zazdrości - mnie już dwa razy w sercu ukuło. Myslałam, że to ja bede kolejną , ktora urodzi a tu zonk. Ciocia najpierw zaszał w 4 dzieckiem pomimo swoich 40 lat, teraz bratowa TŻ, z 3 dzieckiem Mimo to, bardzo się cieszę z ich obecnejs sytuacji bo dzieciaczki są niesamowite
Wiesz co o której się zacząć ubierać to uzależnione jest od tego jak się Twoją kieckę zakłada. Bo ja trzeba ją dopasować i docisnąć wiązaniem dokładnie to będzie nieco dłużej, niż jak np. szybko wciągniesz ją na suwak.
Jeżeli TŻ będzie o 14.10 zacznij się ubierać z godzinę wcześniej, o 13-stej. Na spokojnie bez pośpiechu. Co do nagrania przygotowań to zależy co chcesz. Jak chcesz żeby było nagrane jak zakładają Ci welon to tak zrób, ale wcześniej zanim przyjedzie kamerzysta zróbcie próbe jego zakładania. Ja bm chyba jednak welon odpuściła i np. zdecydowała sę na nagranie jak zakładasz kolczyki i powiedzmy buty.

I na Twoim miejscu zrobiłabym tak:
7:30 pobudka. Zjedz śniadanko, weź kąpiel, umyj zęby, ubierz się bez stresu i pośpiechu.
9:00 masz ustalone
11;00 masz ustalone
12:00 zjedz coś na małego, przygotuj ubrania, zobacz czy wszystko spakowałaś do torebki świadkowej, do torebki podręcznej itd.
13:00 zacznij się ubierać.

Cytat:
Napisane przez patrycha91 Pokaż wiadomość
Hej jestem nowa:P też w tym roku wychodzę za mąż dokładnie 26.lipca.2014 i mam nadzieje że nie zapomniałam o niczym. Bo czasu coraz mniej. Czytam wasze porady i super bo dużo rzeczy ciekawych jeszcze mogę dodać do swojego wymarzonego dnia żeby wszystko było ok.
witaj

Cytat:

Dziewczyny a odnośnie kopert i prezentów. Co planujecie z nimi zrobić podczas wesela? Żeby nic się z nimi nie stało, nie zginęły ani nic z tych rzeczy
My prezenty będziemy składować w pokoiku gdzie będzie alkohol A koperty wrzucimy do dużego pudełka które też będzie w tym pokoju. Pokój jest zamykany na klucz tuż obok naszego stołu. Klucz będzie miałam tylko osoba, która będzie roznosiła alko ( chyba moja sister i jej mąż)

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
rossifumi, posty pojawiają się b. często Nie raz na kilka dni
Nie pamiętam nic więcej odnośnie Willi, tylko to jedzenie mi wpadło w głowę, że ponoć średnie, bo cieszyłam się, że mamy tam tylko ślub.
ALe to było jkaiś czas temu, nie wiem jak teraz, ani nawet czy kucharz jest ten sam, wiec zrobcie degustacje i będzie ok

Dzięki za sugestie i czekam na więcej odnośnie tego gdzie kto się ubiera.

Na 99% nie wybierzemy opcji spania osobno
Jednak ważne jest dla nas spać i obudzić się rano razem. Chcemy też bo to super nam rozładowuje napięcie i wiem, że będę mniej spięta w tym dniu
No to ja nie pomogę. Bo my robimy "szopkę' i TŻ na noc jedzie do siebie, ale to ze względów praktycznych.

Cytat:
Napisane przez patrycha91 Pokaż wiadomość
Super,myślę że pogodę zamówiłaś? Haha
Czy wiecie może ile się płaci za papierek który jest potrzebny z urzędu?
W Krakowie?
Wszędzie kosztują te papiery 84 zł

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:13   #455
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny a odnośnie kopert i prezentów. Co planujecie z nimi zrobić podczas wesela? Żeby nic się z nimi nie stało, nie zginęły ani nic z tych rzeczy
My pewnie schowamy w pokoju. Zamykany na kluczyk, nikt nie wie (raczej) że tam śpimy i który to pokój więc nie zginą
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:15   #456
Atomoowka
Wtajemniczenie

aaaaaaaaaaaaaaaaaa no i dziewczyny zapomniałam się pochwalić, w sobotę jestem umówiona na próbną fryzurę. Po raz enty z resztą
Jak teraz będzie znowu coś nie tak to nie wiem co ja zrobię.
Chyba się wkur.... i sama uczeszę na przypał.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:17   #457
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas sprawa prosta - kasa idzie do domu rodziców - mieszkają na trasie kościół-sala, dokładnie w połowie drogi. Bałabym się zostawiać ją w pokoju w którym będziemy nocować.
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:17   #458
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
oj ja to chyba bym się nie odważyła nacięliby mi jeszcze gazet i później wmawiali, ze takich mam łaskawych gości już chyba do bagażnika w samochodzie wolałabym to schować
Żeby pozbyć się szyby w samochodzie?

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
a mi się wydaje, że to są takie specjalnie lakowane koperty, że nie da się ich otworzyc, albo łatwo udowodnic, że były naruszone o jakichś numerach czy nalepkach, tak mi się wydaje. przecież hotel często świadczy takie usługi sejfowania więc musi byc to jakoś zabezpieczone, bo mijałoby się z celem
Mam taką nadzieję. Wcześniej chcę zobaczyć jak to wygląda
Nie myślę, że nawet kilka tysięcy dostanę ale wolałabym, żeby to było bezpieczne. Wino i prezenty (których mam nadzieję, że nie będzie ) zostaną zaniesione do pokoju.
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:21   #459
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaa no i dziewczyny zapomniałam się pochwalić, w sobotę jestem umówiona na próbną fryzurę. Po raz enty z resztą
Gratki
Moja teściowa (przyszła ) opowiadała mi, że poszła się czesać do fryzjerki w dniu ślubu, wróciła do domu, patrzy do lustra i nie wytrzymała - wsadziła głowę do wiadra z wodą, tak jej się masakrycznie nie podobało ostatecznie uczesała się sama tuż przed ślubem.

Ja idę na próbną dopiero na początku września (a ślub 27.09). Zobaczymy co wyjdzie
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:28   #460
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
te bezpieczne koperty są faktycznie bezpieczne, konwoje pieniężne są w nich wożone do banków. Możesz spokojnie zostawić, na kopercie piszesz co wkłądasz do środka, wcale nie musisz liczyc kasy z kopert od gości. Na kopercie zazwyczaj jest podpis osoby zdającej i przyjmującej, sądzę, że to bezpieczne będzie
Mam nadzieję

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
U nas sprawa prosta - kasa idzie do domu rodziców - mieszkają na trasie kościół-sala, dokładnie w połowie drogi. Bałabym się zostawiać ją w pokoju w którym będziemy nocować.
W takiej sytuacji to bezpiecznie. Niestety my nie mamy po drodze.
A jeszcze odnośnie bezpieczeństwa. Znajoma ściągała dekorację sprzed domu, zaraz po wyjściu PM, żeby czasem ktoś nie widział, że mają wesele i dom będzie pusty, żeby nikt się nie włamał

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Dasz radę! Serio Ci mówię, nie nakładaj na uda bo Ci pończochy zjadą. No chyba, że planujesz pas albo rajstopy.
Najwyżej wezmę pończochy samonośne i do nich pas
Nie mogę znaleźć wygodnych samonośnych pończoch

Najlepiej byłoby gdybym nie musiała zakładać ani pończoch ani tym bardziej rajstop
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:29   #461
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Patrzyłaś w Aparcie? Znalazłam takie:
1.http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,12327
2.http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,147
3.http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,1862
4.http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,1863

1. i 2. nie mają brylancika, ale orientowałam się i w Aparcie można do dowolnej obrączki dodać diament 3. i 4. nie są błyszczące, ale też w takim typie co chciałaś

Dekoracja auta jak dla mnie za bogata. Wolę trochę skromniejsze
Dzięki za linki Pierwsze obrączki są chyba tylko na stronie, bo w salonie nie widziałam i byłyby idealne, gdyby miały w damskiej brylancik. Mi w salonie Apartu powiedzieli, że brylancika dodać się nie da, ewentualnie jeśli jest to z niego zrezygnować. Ostatnie dwie są fajne, ale mają "prążkowaną" strukturę i może się tam zbierać brud, więc są niepraktyczne, chociaż mi się podobają.

Lemon_Drop u złotnika raczej odpada, bo takie mniejsze salony nie robią rodowania złota i przez to białe złoto ma w rzeczywistości lekko słomkowy kolor i nie odróżnia się od żółtego złota. Mam pierścionek zaręczynowy ze złotem rodowanym, więc koniecznie muszę mieć taki akcent w obrączce, zwłaszcza, że nie noszę żółtego złota.

milka dzięki sprawdzę w Skorpionie.

Brałam pod uwagę jeszcze Red Rubin, ale nie wiem jakie są opinie o tym sklepie..

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:29   #462
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rossifumi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pochwalę się czymś w końcu: chyba znalazłam salę. Dostałam dziś propozycję menu od managerki i daje radę. Cena zbita o parę tysięcy w dół

Dzień: 04.10.2014
Miejsce: Willa Decjusza w Krakowie http://www.vd-restauracja.pl/index.p...-wesela-krakow

Pozostaje umówić się na podpisanie umowy, wpłata zadatku i można już załatwiać resztę.
Dotka już w zasadzie wszystko za mnie napisała
Willa Decjusza ma cuuudowne otoczenie, coraz bardziej się w nim z dnia na dzień zakochuję. Trzeba tylko uważać, żeby pijani goście nie zginęli w parku Sama restauracja Willi jest dla mnie trochę za ciemna, ale co kto lubi, klimatyczna na pewno jest O jedzeniu nic nie słyszałam, ale siostra mojej przyjaciółki miała tam wesele kilka lat temu, mogę ją wypytać trochę Była chyba dość zadowolona, choć to bardziej było przyjęcie, niż wesele, jeśli wiesz, co mam na myśli

Dotka, a umawiałaś się już godzinowo z fryzjerką/makijażystką, czy Ty sobie tak założyłaś? Rozmawiałaś już z nimi o godzinach?

Co do Waszych opcji, to ja chyba wybrałabym 4, albo 1 - fotografowie są przyzwyczajeni do tego typu rozwiązań .

Ja też nie wiem jak to zrobić, bo TŻ na pewno nie będzie chciał się 2 razy ubierać, w tym raz "do kamery"... ale nas będzie w tym dniu dzielić jedno piętro w tym samym budynku Więc mamy albo opcję TŻ ubiera się, jak ja już jestem w pełni gotowa i "nagrana", albo TŻ ubiera sie pierwszy i czeka w garniaku, aż ja się skończę stroić Pewnie wybierzemy opcję 1, bo przy pomyślnych wiatrach jemu to zajmie 15-20minut, a ja w tym czasie będę miała chwilkę oddechu, żeby ostatni raz się czegoś napić i zamienić kilka słów z siostrą i mamą (ew. sprawdzić Wizaż )

Ja właśnie się zastanawiam, czy lepiej żebyśmy się przed ślubem z TŻ widzieli krótko, czy długo - w sensie już ubrani, gotowi i w ogóle. Ile czasu na takie "bycie razem" przed wyjściem z domu jest optymalne. Pamiętam, że przed studniówką byliśmy w biegu i nie spodobało nam się to, TŻ nawet nie mógł mi się przyjrzeć
Chyba zamiast planowanych 50-60minut od momentu jego przyjścia po mnie, to za dużo i wszystko sobie przesunę o pół godziny do przodu.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:30   #463
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Będzie dobrze

Dobrze, że mi przypomniałaś - też muszę się umówić na próbne czesanie, by uniknąć niespodzianek w dniu ślubu

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:40   #464
mojakaren
Zakorzenienie

Dotka90 ja bym wolała spać osobno i na pewno tak będzie, ale u Was skoro wolicie razem to wybór jest prosty

KaMilka4891 gratuluję makijażystki!!

Cytat:
Napisane przez rossifumi Pokaż wiadomość
Tam jest cudnie, i wnętrza są ładne i plener tuż za drzwiami .
Mojakaren: Byłaś tam na weselu, czy z innej okazji? Szukam opinii o tym miejscu od kogoś, kto robił tam wesele/był gościem na weselu. Znalazłam dobre opinie z 2012 roku i jedną złą z 2007 roku.... Mało tego, ale ryzykuję i rezerwuję.
niestety nie, tylko tak o, na obiad

activelifestyle sama gipsówka będzie jak najbardziej w porządku!

Buczorek cena za tą ozdobę na tort duuuża, ja na pewno nie brałabym żadnego napisu po angielsku ....

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy iść na próbną fryzurę? Bo wydaje mi się że teraz za szybko ;( ?
co Ty, ja mam ślub końcem września, a już byłam na próbnej
tylko, że ja fryzjerkę rezerwowałam w ciemno i chciałam ją wcześniej sprawdzić żeby potem jak coś zmienić i szukac innej.
Na szczęście nie będzie takiej potrzeby

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:41   #465
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milka777 Pokaż wiadomość
Mój Skarb zamówił gąłąbki na tort- wcozraj przyszły- oto one
a tak będzie wyglądał Nasz tort- gołąbki będą zamiast tych kwiatów
Na forum nie ma zbyt wielu wielbicielek gołębi, ale te są naprawdę ładne.

Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
Oo super mamy zaklepaną wstępnie salę, zarezerwowany termin ślubu w kościele (o godz. 15), zamówiony zespół, mam też dogadaną fryzjerkę. Wybrałam też suknię i w sobotę chciałabym ją zamówić, tylko jeszcze raz przymierzę (taka http://www.whiteone.es/coleccion-2014/TAMARA). Teraz szukam właśnie fotografa. A Wy? Już poogarniane wszystko?
Piękna suknia
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:49   #466
lexie42
Zakorzenienie

Przyszły nasze zaproszenia są śliczne

Dziewczyny mam dylemat. Wybrałam ostatnio tą wizażystkę: https://www.facebook.com/marlena.strasz.make.up ale wczoraj znalazłam ulotkę tej dziewczyny: http://www.karolinazielinska.pl/
Ta pierwsza ma wolny termin, ale jeszcze mi nie odpisała w jednej sprawie więc tak na 100% nie mam zaklepanego terminu. Ta druga robi też fryzurę w domu. W cenie 300 zł jest makijaż próbny, makijaż ślubny, próbna fryzura, i fryzura ślubna. I nie wiem co teraz wybrać
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:59   #467
Linaewen
Zakorzenienie

Wróciliśmy do szarej rzeczywistości po pięknym dwudniowym wyjeździe w weseln strony. Póki co nadrobiłam poprzedni wątek. Z ważniejszych spraw:
-cornflower, z tym "bonusem" to chodziło mi o to, że wyjeżdżamy na dwa dni do domu kolegi w górach, żeby móc sobie na spokojnie pozałatwiać W sali gratisowo mamy mieć jacuzzi i saunę

-U nas ślub o 15, wesele mniej więcej od 16, do 4-5 rano, śniadanie do noclegu 8-11, a do chatki grillowej wchodzimy o 14, obsługa znika po 22, a my możemy siedzieć do oporu
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:59   #468
activelifestyle
Rozeznanie

Lg_ago - dzięki wielkie za linki poprzeglądałam i wiele mi się podoba Mam nadzieję, że jutro coś ustalimy

lexie42 - pooglądałam zdjęcia u jednej i u drugiej. Większe wrażenie zrobiła na mnie Karolina Chyba wybrałabym właśnie drugą opcję Wygoda, bo przyjeżdża do domu. Cena też jest niezła. Czasem za makijaż próbny + ślubny płaci się ok. 200 zł a tu masz jeszcze fryzurę, która jest zdecydowanie droższa. Po zdjęciach widać, że dziewczyna wie co robi
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 22:01   #469
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Przyszły nasze zaproszenia są śliczne

Dziewczyny mam dylemat. Wybrałam ostatnio tą wizażystkę: https://www.facebook.com/marlena.strasz.make.up ale wczoraj znalazłam ulotkę tej dziewczyny: http://www.karolinazielinska.pl/
Ta pierwsza ma wolny termin, ale jeszcze mi nie odpisała w jednej sprawie więc tak na 100% nie mam zaklepanego terminu. Ta druga robi też fryzurę w domu. W cenie 300 zł jest makijaż próbny, makijaż ślubny, próbna fryzura, i fryzura ślubna. I nie wiem co teraz wybrać
ja bym brała tą drugą, niby jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego, ale to co ma w portfolio bardzo mi się podoba
Stary 2014-03-19, 22:29   #470
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Lg_ago - dzięki wielkie za linki poprzeglądałam i wiele mi się podoba Mam nadzieję, że jutro coś ustalimy
Koniecznie pochwal się co ustaliłaś, jestem bardzo ciekawa !

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 22:35   #471
enzunio
BAN stały

Witam nowe PM

Mój mniej-więcej plan dnia 31 maja:

7.00 - wstać, zjeść, wziąć prysznic itp.
9.00 - fryzjerka przyjeżdża
11.30 - przyjeżdża makijażystka, będę malowana po mamie i babci, MOŻE w tym czasie pojadę zobaczyć na salę, ale pewnie nie będzie mi się chciało ruszyć dupy 20 km w jedną stronę
14.45 - przyjazd Tż
15.00 - błogoslawienstwo
15.25 - wyjazd do kościoła
16.00 - ceremonia...

Tyle...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 22:38   #472
zły jeż
Raczkowanie

Dziękuję za powitanie i miłe słowa na temat sukni - coraz bardziej jestem do niej przekonana.

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Piękna sukienka
My mamy kościół (17.00), salę, dj, fotografa, makijażystkę, fryzjerkę, sukienkę i to tyle Wstępnie rozglądamy się za obrączkami, ale jeszcze dużo czasu na to i nie ciśniemy za bardzo. W ten weekend drukuję zaproszenia i od przyszłego tygodnia będę je sklecać w całość (robię je sama). No i jesteśmy w trakcie nauk przedmałżeńskich. I to na razie tyle Muszę sobie zrobić listę z rzeczami do załatwienia, bo tak wydaje mi się, że najważniejsze rzeczy klepnięte, ale pewnie o masie innych zapominam i przypomni mi się na ostatni moment
Też muszę listę zrobić. Podziwiam samodzielne robienie zaproszeń, też bym chciała, ale chyba brak mi zdolności manualnych.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
aleeee tanioszka!! zazdroszczę!

My płacimy 1800zł, ale to jest taki totalnie zwyczajny, poprawny kamerzysta

zdarza się oj zdarza

u nas też dokładnie nie potrzeba nic więcej.
Ale kamerzysta się uparł, że choć na godzinę musimy się umówić na plener bo on ma WIZJĘ
a co mi tam, jak to w cenie to się umawiamy i już

a kogo macie z Krk?

o ranyyyy tego boję się najbardziej, nie mam pojęcia co jak gdzie, ale, że kosmetyczka i fryzjerka już zarezerwowane to wygląda mniej więcej tak:

07:00 pobudka, kąpiel, śniadanko, kawunia
9:00 fryz
11:00 makijaż
12:30 w domu
13:00 ubieranie - przyjazd kam i foto
14:00 przyjazd TŻ
14:40 wyjazd do kościoła

ALE JAJA

cześć !!
ślubujemy tego samego dnia
my też ślub na 15

mamy salę, orkiestrę, foto, kam, fryzjerkę, kosmetyczkę, suknię, garniak, zaproszenia w trakcie robienia, wybrana cukiernia, wybrana florystka, zrobione nauki, nauka tańca w trakcie , wódka się chłodzi

eeee dużo już załatwione jak tak teraz na to patrzę
Ooo nieźle, ten sam dzień i godzina Faktycznie dużo załatwione, biorę się do roboty żeby nadgonić Aaa no garniak też w sumie jest, zapomniałam. I na nauki muszę się zapisać 1 kwietnia przez internet, trzeba ustawić przypomnienie na północ, bo podobno dużo chętnych i trzeba szybko. :P
Stary 2014-03-19, 22:47   #473
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:

lexie42 - pooglądałam zdjęcia u jednej i u drugiej. Większe wrażenie zrobiła na mnie Karolina Chyba wybrałabym właśnie drugą opcję Wygoda, bo przyjeżdża do domu. Cena też jest niezła. Czasem za makijaż próbny + ślubny płaci się ok. 200 zł a tu masz jeszcze fryzurę, która jest zdecydowanie droższa. Po zdjęciach widać, że dziewczyna wie co robi
Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
ja bym brała tą drugą, niby jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego, ale to co ma w portfolio bardzo mi się podoba
Dzięki dziewczyny i tak narazie nie mam fryzjerki, a po fb widzę że kilka moich koleżanek poleca jej usługi więc chyba na nią się zdecyduję
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 22:49   #474
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ja też nie wiem jak to zrobić, bo TŻ na pewno nie będzie chciał się 2 razy ubierać, w tym raz "do kamery"... ale nas będzie w tym dniu dzielić jedno piętro w tym samym budynku Więc mamy albo opcję TŻ ubiera się, jak ja już jestem w pełni gotowa i "nagrana", albo TŻ ubiera sie pierwszy i czeka w garniaku, aż ja się skończę stroić Pewnie wybierzemy opcję 1, bo przy pomyślnych wiatrach jemu to zajmie 15-20minut, a ja w tym czasie będę miała chwilkę oddechu, żeby ostatni raz się czegoś napić i zamienić kilka słów z siostrą i mamą (ew. sprawdzić Wizaż )

Ja właśnie się zastanawiam, czy lepiej żebyśmy się przed ślubem z TŻ widzieli krótko, czy długo - w sensie już ubrani, gotowi i w ogóle. Ile czasu na takie "bycie razem" przed wyjściem z domu jest optymalne. Pamiętam, że przed studniówką byliśmy w biegu i nie spodobało nam się to, TŻ nawet nie mógł mi się przyjrzeć
Chyba zamiast planowanych 50-60minut od momentu jego przyjścia po mnie, to za dużo i wszystko sobie przesunę o pół godziny do przodu.
pewnie, że opcja 1, czas na wizaż musi być z resztą Tż się na pewno szybciej od Ciebie ubierze

ja na pewno nie chciałabym się szykować z Tżtem, bo on mnie rozprasza i się denerwuje tyle, jak ja się ogaraniam jeszcze a on już gotowy. jak teraz na bal magisterski szliśmy, to ja tylko latałam pokój-łazienka a on siedział gotowy na fotelu

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 22:50   #475
cashmere
Zakorzenienie

Dziewczyny aż w to sama nie wierzę ale mam buty ślubne
Przyszły moje La Body zamówione na all Jutro więcej szczegółów i zdjęcia!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 22:56   #476
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
ale narobiłaś ochoty a to jutro dopiero !
ja teraz jestem najarana na buty bo sama poszukuje

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-19, 22:57   #477
cornflower_girl
Zakorzenienie

patrycha Witaj - ślubujemy w ten sam dzień

missmalezjiMasz jakiś nowy typ na grawer?

Atomoowka Też tak mam z próbnymi. Byłam na trzech, żadna fryzura nie sprawiła, że czułam się w niej wyjątkowo - wybrałam jedynie fryzjerkę. Mam jeszcze dwie próby (2 wesela przed naszym)...

no_doubt Red Rubin ma ładne wzory. I dla mnie te obrączki były niesamowicie komfortowe w noszeniu (kto by pomyślał, kawałek metalu). Minus - bardzo windują ceny.

AnesthesiaNasz kamerun robi tak, ze najpierw jedzie kręcić ubieranie TŻ-ta (olaboga przez całe miasto i okoliczne miejscowości), potem kręci mnie. Ubieranie pana młodego może być tak tylko do kamery

Linaewen Też dobry wyjazd

Lexie Pierwsza ma ślicznie pomalowane PM-i na blogu. Wzięcie drugiej byłoby wygodniejsze, ale niestety ma nierówne portfolio - niektóre makijaże (te awangardowe) mniej mi się podobają, klasyczne ślubne - świetne. Z fryzurami podobnie - są i ładne upięcia, a są i takie które kojarzą mi się z kiczem sprzed 10 lat.

cashmere Po Twoim enzjazmie widać, że są idealne

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 23:02   #478
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Czekam nie cierpliwie

A ja pochwalę się że wybraliśmy grawer :P co prawda obrączek jeszcze nie mamy ale pomysł na grawer jest :P no więc moja obrączka :"Mamy tylko siebie..." TŻ : "...wielką mamy moc." no i oczywiście data
Normalnie na samą myśl mam taki uśmiech
Stary 2014-03-19, 23:10   #479
Opiumalfa
Zakorzenienie

U mnie plan dnia wyglada nastepujaco
(bede przygotowywac sie w hotelu)

7:00 pobudka, prysznic
8:00 sniadanie
9:00 przyjazd fryzjerki
10:30 make up
11:30 II sniadanie
12:00 ubiernaie sie
12:45 wyjazd z hotelu
13:30 slub
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 23:18   #480
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Ale emocji narobiłaś

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Czekam nie cierpliwie

A ja pochwalę się że wybraliśmy grawer :P co prawda obrączek jeszcze nie mamy ale pomysł na grawer jest :P no więc moja obrączka :"Mamy tylko siebie..." TŻ : "...wielką mamy moc." no i oczywiście data
Normalnie na samą myśl mam taki uśmiech
Jeszcze takiego nie słyszałam, będzie pięknie
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości