Mamusie sierpień 2014 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 20:33   #4891
jagusia15
Rozeznanie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Witam , witam i o zdrowie pytam !

Czytałam ,że poruszaliście temat alkoholu - ja również jestem zdania - zero alkoholu i papierosów! ale tak 1-2 kawki dziennie pije bo dokucza mi niskie ciśnienie.

Co do tytułu wątku - ja się dostosuję , podobały mi się wszystkie

Rodzić zamierzamy razem , ale Tż ma stracha Nie chce rodzić sama , muszę mieć obok siebie kogoś bliskiego , nie zmuszam Tżeta sam się zaoferował , ale jak rozmawiamy o tym to widzę,że ma strach w oczach :P

A my się wybieramy w maju do Poznania na Warsztaty Mamo to Ja!

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Jestem megaaa szczesliwa bede miala DZIEWCZYNKE : love:

na poczatku odwracala sie pupcia ale lekarka sprawdzala i juz wiadomo, ze w brzuszku siedzi Olivia

Malenka ma wymiary wzorowe mialam odrazu usg genetyczne i wszystko jest superrr !!!

JESTEM MEGAAAAAAA HAPPY

Mala wazy 326 g

co do wagi od poczatku ciazy przytylam tylko 2 kg

Dziekuje wszystkim mamusia za kciuki
Gratuluję !! )

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Hej wygląda na to, ze jesli twoje wyliczenia są poprawne, obie mamy ten sam termin. I czekamy na chłopaków

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
dobrze zrozumiałam , macie termin na 21.08 ? bo ja również i również oczekuję chłopca

PS. Mam napad głodu i właśnie gotuję Pesto

Edytowane przez jagusia15
Czas edycji: 2014-03-19 o 20:43
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 20:35   #4892
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
jest sonda - głosować!!

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

wrzuć je do "zaginione" - przynajmniej jak kiedyś wrócą nie będzie trzeba wpisywać od nowa tylko skopiować i wkleić na listę. Jest parę mam które np poprosiły o wpisanie przez pw i nigdy nie napisały na forum. A pierwsza strona to Twoja inwencja twórcza, ja wklejałam to o co prosiłyście żebym wkleiła

u mnie też łączę się w bólu (kurzu) ale już nie długo i będzie u nas czysto i pięknie
Zagłosowałam Mam nadzieję, że tytuł z tatą Angeli wygra

Zrobię taką listę zaginione Jutro to ogarnę bo mam nadzieję laski, że jutro już będzie nowy wątek
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 20:45   #4893
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Teraz poproszę o trzymanie ich za mnie w piątek ! Po ciuchu marzę o dziewczynce ! Ale się cieszę, że spełniły się Twoje marzenia o córci!

Też jestem anty-kawowa ! Nienawidzę kawy. Tego smaku i osadu na języku....fuj!
Za to kocham herbatki podobnie jak Ty! Mam w domu prywatną małą herbaciarnię. Teraz musiałam zrezygnować z picia zielonej ale zostało mi całe mnóstwo innych.

Ja kawy też nie pijam. Nie lubię. Za to herbaty owszem i przede wszystkim zieloną. Nie zrezygnowałam z niej w ciąży. Piję ze 3-4 dziennie. Za to od paru dni piję dużo muszynianki wysokozmineralizowanej z niską zawartością CO2.

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
ja też mam w piątek badanie połowkowe wiec prosze o kciuki już

Cytat:
Napisane przez 88Camelia88 Pokaż wiadomość
Jutro mija mi 18 tc. Termin 20 sierpień.
Za 3 tyg mamy półówkowe.
Wiem, że to będzie chłopiec. w 12 tc trafiłam do szpitala z krwotokiem i podejrzeniem poronienia - to był dla nas horror. Jedno już w swoim zyciu przeżyłam, ale do tego okresu z życia już nigdy nie chce wracać Okazało się, że był bardzo duży krwiak. Miesiąc leżenia, wstawanie tylko do łazienki, mnóstwo leków. Powoli wszystko się stabilizuje. W szpitalu USG trwało bardzo długo, dwóch lekarzy mnie badało i Pani doktor stwierdziła, że to na bank chłopiec Padł wtedy tekst "widzi Pani jakie jajka? chłop jak nic ! "

Wczoraj lekarz stwierdził, że nadal jestem w grupie podwyższonego ryzyka , bo krwiak jest, może po raz kolejny się opróżnić, wiec bez szaleństw tak sobie powoli wypoczywamy z maleństwem
Wczoraj podczas USG mój gin stwierdził, że on nie stawia na 100% chłopaka, niestety maluszek miał skrzyżowane nogi i był odwrócony.
Dla mnie to w sumie nie ma znaczenia aby było zdrowe Mój TŻ wszystkim już się dumnie chwali, że będzie to syn

Ja uwielbiam zieloną herbatę i tylko taką pijam. Mogę pić do 3 filiżanek dziennie. Podobno taka ilość nie szkodzi.
Taki smutek mnie dziś dopadł, jak nigdy...wiem że nie powinnam bo maluszek wszystko czuje
Cieszę się, że u Ciebie lepiej. Dbaj o Was dalej a będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
A właśnie co wy dziewczyny myślicie o porodach rodzinnych? Bo ja jestem z moim Tż bardzo zżyta i nawet nie braliśmy pod uwagę żebym miała rodzic sama i powiem wam dziewczyny ze byłam mega zadowolona!!!!! Po pierwsze Tż mnie wspierał po drugie widział jak cierpię i dzięki temu tez zrozumiał czym jest porod i jaki jest trudny dla kobiety i teraz podchodzi z respektem do kobiet ktore urodziły SN bo wie ze to nie takie proste.....a po trzecie ta chwila kiedy dzidzius wychodzi i bierze pierwszy oddech i pierwszy raz płacze jest bezcenny Tż przecinał pępowinę i dopiero w tamtej chwili zobaczyłam ze zakochał sie w naszej córci od pierwszego wejrzenia

Oczywiscie uzgodniliśmy wcześniej ze bedzie ze mną przy porodzie ale lepiej zeby nie zaglądał mi w krocze podczas porodu zeby sie nie obrzydził, uszanował moja decyzje i wszystko poszło tak jak planowaliśmy a Tż chodził dumny jak paw

Teraz rozmawialiśmy tez o porodzie ze sie boje ze jak zacznę rodzic to pójdzie szybko i nie zdazymy zawieźć Zuzi do rodziców bo to godzina drogi jest a smutno mi bedzie rodzic samej a Tż zaprotestował ze nie ma możliwości żebym ja sama rodziła ze cos sie wymyśli i choćby miał nasza Zuzie zostawić z pielęgniarka na korytarzu szpitalnym to on musi byc przy porodzie bo inaczej nie wyobraża sobie nawiązania tak silnej więzi z maleństwem jaka daje porod

Boje sie ze w moim przypadku bedą chcieli zrobić CC zeby nie narażać główki na uciskanie a ja tak bardzo chciałam rodzic SN ale wszystko ma swoje plusy przynajmniej bede znała dzien i godzinę i załatwię opiekę dla Zuzy wcześniej...
Jestem jak najbardziej za porodem rodzinnym. Mam jeden za sobą i są to zarówno dla mnie jak i dla TŻ niezapomniane chwile. Tż po porodzie powiedział mi, że jest ze mnie dumny, że byłam taka dzielna i że mnie bardzo kocha to były najpiękniejsze słowa jakie mógł powiedzieć w tej sytuacji :smarka:
Myślę, że jego obecność przy porodzie bardzo nas do siebie zbliżyła i stworzył silną więź z synkiem.
jednak uważam, że obie strony muszą tego chcieć.
Ja się obawiam, że tym razem będę miała CC i niestety nie będzie już tak jak podczas pierwszego porodu.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Tż wchodzi z wami do lekarza na kazdej wizycie?Moj grzecznie czeka przed drzwiami a potem mu opowiadam. Choc on mowil ze w poczekalnie wszystko slychac, ale i tak mu opowiadam Na USG go biore ale to oddzielne wizyty, u innego lekarza i planowo bede ich miala 3 albo 4 w ciazy (tylko te obowiazkowe).

Mamuśka my też chcieliśmy SN rodzinny.TŻ by stał koło mojej głowy i nie zaglądał w "miejsce akcji" ale raczej z tego nic nie wyjdzie przez alergie TŻ Na zapach niektorych odkażaczy szpitalnych mdleje a potem cały dzien na zmiane wymiotuje i spi+nie wie co sie z nim dzieje. Podobno przy porodzie tych srodkow stosuja mnostwo.
Jak zapach bedzie ok to bedzie ze mna a jak nie to w ostatniej fazie bedzie musial wyjsc. Ale wole by po porodzie mogl zobaczyc Dzidzie i pamietac ten moment a nie byc nieprzytomny i przytulac porcelanowa muszle do nastepnego dnia. Ech bardzo mi żal bedzie ale cóż... życie.
Mój jak idzie ze mną na wizytę, to wchodzi ze mną do gabinetu
Szkoda, że TŻ nie będzie mógł CI towarzyszyć. Niestety są takie sytuacje i nie mamy na to wpływu

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja mam pytanie do doświadczonych mamusiek czy do nosidełek które sa w zestawie z wozkiem np. Tako można dokupić taka baze do samochodu żeby nie trzeba zapinac pasow
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie, żebym przejrzała tą listę na pierwszej stronie i zostawiła tylko te mamusie, które się udzielają? Niektóre osoby tylko się przedstawiły i od tego czasu ich nie ma, połowę nicków nawet nie kojarzę
Jestem za zrobieniem porządków na liście

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Byłam dziś u lekarza. Miałam mieć połówkowe, ale dzidzia sobie siedziała i nic nie było w stanie ją ruszyć. Lekarz tylko powiedział, że duży dzidziuś
A to mały leniuszek

Cytat:
jest sonda - głosować!! [COLOR="Silver"]
zrobione
Stary 2014-03-19, 20:47   #4894
88natka
Zadomowienie

Cytat:

Zrobię taką listę zaginione Jutro to ogarnę bo mam nadzieję laski, że jutro już będzie nowy wątek
może jeszcze dziś będzie

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 20:47   #4895
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny co myślicie, żebym przejrzała tą listę na pierwszej stronie i zostawiła tylko te mamusie, które się udzielają? Niektóre osoby tylko się przedstawiły i od tego czasu ich nie ma, połowę nicków nawet nie kojarzę

Aha i nie będę wklejać tej listy norm dla kobiet w ciąży bo już ostatnio mówiłyśmy, że te wszystkie normy dużo zależą od lekarza
jestem za

Cytat:
Hej babeczki
U mnie demolka na całego - burzenie ścian kurz jest wszędzie

Byłam dziś u lekarza. Miałam mieć połówkowe, ale dzidzia sobie siedziała i nic nie było w stanie ją ruszyć. Lekarz tylko powiedział, że duży dzidziuś

Pozdrawiam ciepło
jeju , nas nie długo też czeka demolka i remonty
ale później będzie pięknie
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 20:50   #4896
88natka
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny a ja mam pytanie do doświadczonych mamusiek czy do nosidełek które sa w zestawie z wozkiem np. Tako można dokupić taka baze do samochodu żeby nie trzeba zapinac pasow
nie wiem, bo nie mieliśmy wcześniej samochodu. A czemu nie chcesz przymocować pasem?

niespodzianka
Stary 2014-03-19, 20:51   #4897
sara 85
Zakorzenienie

ja też już zagłosowałam

zaczarowana gratuluję dziewczynki, super że wszystko dobrze

Mój tż był ze mną przy porodzie, a nawet przy cc i teraz też będzie. Śmieje się, że gdyby nie on to uciekłabym stamtąd po godzinie Warto iść z kimś, człowiek lepiej się czuje i w ogóle.
Jeżeli tż by nie chciał to pewnie wzięłabym mamę albo siostrę.
Męczyłam się od 16 do 8, pierwszy raz widziałam tż jak płacze z bezsilności, nie mógł już patrzeć jak się męczę. Teraz chociaż wie jak kobieta cierpi i jaki to ból.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 20:51   #4898
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
może jeszcze dziś będzie
No właśnie coś się wątek rozhulał więc już się przygotowuję hehe

Wszystkie mamusie, które nie udzielały się miesiąc lub dłużej wrzucam do listy zaginionych bo za duży bałagan się zrobił, niby tyle nas jest a udziela się może połowa
Stary 2014-03-19, 20:53   #4899
sara 85
Zakorzenienie

bazę do samochodu miałam w komplecie z wózkiem, nie wiem czy można dokupić

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 20:55   #4900
twin--maid
Zakorzenienie

pati1078, my mamy maxi cosi cabriofix z bazą. Było to bardzo wygodne, bo tylko się wstawiało fotelik i gotowe. Poza tym czuło się dużą stabilność fotelika no i w testach, ten fotelik z bazą miał dobre oceny.

http://fotelik.info/pl/galeria/Pozyc...,108,1140.html
Stary 2014-03-19, 20:59   #4901
88natka
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie coś się wątek rozhulał więc już się przygotowuję hehe

Wszystkie mamusie, które nie udzielały się miesiąc lub dłużej wrzucam do listy zaginionych bo za duży bałagan się zrobił, niby tyle nas jest a udziela się może połowa
a da się to jakoś sprawdzić ? czy z pamięci?

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
pati1078, my mamy maxi cosi cabriofix z bazą. Było to bardzo wygodne, bo tylko się wstawiało fotelik i gotowe. Poza tym czuło się dużą stabilność fotelika no i w testach, ten fotelik z bazą miał dobre oceny.

http://fotelik.info/pl/galeria/Pozyc...,108,1140.html
a taki fotelik zawsze tyłem się ustawia? ja to w sumie nic nie wiem na ten temat bo nie mieliśmy samochodu, dopiero miesiąc temu kupiliśmy.

niespodzianka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 21:01   #4902
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
a da się to jakoś sprawdzić ? czy z pamięci?

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

a taki fotelik zawsze tyłem się ustawia? ja to w sumie nic nie wiem na ten temat bo nie mieliśmy samochodu, dopiero miesiąc temu kupiliśmy.
Z pamięci to bym chyba nie ogarnęła

Tam gdzie masz ilość postów ile każda napisała w wątku to klikam na tą liczbę i wyskakują mi wszystkie posty danej osoby, patrzę kiedy odzywała się po raz ostatni i już Trochę roboty jest bo trzeba każdy nick po kolei sprawdzić ale akurat Tż ogląda mecz to mam czas
Stary 2014-03-19, 21:03   #4903
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Od II trymestru tak jak już pisałam piję jedną, czasem dwie dziennie z mlekiem i cukrem Powiem Wam, że przed ciążą dzień zaczynałam od kawy i papierosa (wiem, niezbyt to zdrowe) no i jak zrezygnowałam z obydwóch rzeczy to mój metabolizm trochę stanął w miejscu, wiecie o co chodzi kawa i fajki pędzą Jak wróciłam do porannej kawy (tym razem ze śniadankiem) to wszystko wróciło do normy także myślę, że w tym przypadku kawa bardziej pomaga niż szkodzi
Prawda, mi też kawa pomaga w tej ważnej kwestii.

Cytat:
Hej babeczki
U mnie demolka na całego - burzenie ścian kurz jest wszędzie

Pozdrawiam ciepło
Ale masz uparciucha w brzuchu. Już charakterek się ładnie kształtuje.

Cytat:
Też mam taką nadzieję, bo też na niego głosuję, jest superowy!

Byłam dzisiaj na próbnym makijażu, potem w domu robiłam jeszcze zdjęcia dla siostry w sukni, żeby mi pomogła dobrać biżuterię. Dopiero teraz do mnie dotarła cała powaga sytuacji. Za trzy tygodnie będę żoną.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:04   #4904
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Tutaj piszą, że zielona jest ok. Ilość przyjmowanej kofeiny to do 200 mg dziennie. Taka ilość to w przeliczeniu 3-4 filiżanki zielonej herbaty.
Ha! Piszą, ze kofeina znajduje się także w czekoladzie ....świat się kończy.
No widzisz a Ja nawet nie zweryfikowałam tej tezy o zielonej herbacie i zwyczajnie z niej zrezygnowałam. EUREKO idę zaparzyć moją liściastą zieloną z płatkami białej róży : brzydal:

Cytat:
ale heca

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:07   #4905
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Z pamięci to bym chyba nie ogarnęła

Tam gdzie masz ilość postów ile każda napisała w wątku to klikam na tą liczbę i wyskakują mi wszystkie posty danej osoby, patrzę kiedy odzywała się po raz ostatni i już Trochę roboty jest bo trzeba każdy nick po kolei sprawdzić ale akurat Tż ogląda mecz to mam czas
pomóc Ci? tż w pracy, Olivia śpi - mam czas
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na próbnym makijażu, potem w domu robiłam jeszcze zdjęcia dla siostry w sukni, żeby mi pomogła dobrać biżuterię. Dopiero teraz do mnie dotarła cała powaga sytuacji. Za trzy tygodnie będę żoną.
ale fajnie. Wybrałyście coś już? jaką masz suknie? pochwal się

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2014-03-19 o 21:12
Stary 2014-03-19, 21:21   #4906
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
pomóc Ci? tż w pracy, Olivia śpi - mam czas

ale fajnie. Wybrałyście coś już? jaką masz suknie? pochwal się
Dziękuję ale już skończyłam i zostało nas na głównej liście 47

Ja też chętnie zobaczę suknie Moja sobie wisi w szafie, miesiąc temu brałam ślub a teraz bym już w nią nie weszła
Stary 2014-03-19, 21:23   #4907
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Ale masz uparciucha w brzuchu. Już charakterek się ładnie kształtuje.
A weź... jestem zła troche. sama nie wiem na co ale jakoś mnie to złości.Tyle czekałam zeby sie dowiedzieć co we mnie siedzi a ten mały główniarz i tak musi postawic na swoim -cały tatuś (no i troszkę mamusi)
Stary 2014-03-19, 21:26   #4908
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję ale już skończyłam i zostało nas na głównej liście 47

Ja też chętnie zobaczę suknie Moja sobie wisi w szafie, miesiąc temu brałam ślub a teraz bym już w nią nie weszła
trochę nas odchudziłaś- ale to bardzo dobrze

niespodzianka
Stary 2014-03-19, 21:26   #4909
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Te pierwsze foteliki są tyłem do kierunku jazdy. Tak jest najbezpieczniej.

Cytat:
Udał się makijaż?.
3 tygodnie szybko zlecą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 21:31   #4910
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Te pierwsze foteliki są tyłem do kierunku jazdy. Tak jest najbezpieczniej.

Udał się makijaż?.
3 tygodnie szybko zlecą
a można je pasem zapiąć tyłem do kierunku jazdy czy do tego potrzebny jest ten stelaż?

niespodzianka
Stary 2014-03-19, 21:36   #4911
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
A weź... jestem zła troche. sama nie wiem na co ale jakoś mnie to złości.Tyle czekałam zeby sie dowiedzieć co we mnie siedzi a ten mały główniarz i tak musi postawic na swoim -cały tatuś (no i troszkę mamusi)
nie denerwuj się, to nie jest dobre

Cytat:
Udał się makijaż?.
3 tygodnie szybko zlecą
Udał się, jestem zachwycona, na codzień robię tylko tusz + kreski linerem. Dziewczyna mi pięknie wyciągnęła kreski i dodała neutralne cienie. Pięknie
Stary 2014-03-19, 21:36   #4912
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dziewczyny czy jak idziecie robić badania to pobierają Wam krew zawsze z tej samej ręki?? Bo mi zawsze z prawej i w miejscu wkłucia mam już bliznę i po ostatnim pobieraniu bolą mnie żyły w tej ręce...
Stary 2014-03-19, 21:38   #4913
lilka_vanilka
Zakorzenienie

O, merci! Na Bezpiecznego Malucha też się załapię

Jakie dają upominki?

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Męczyłam się od 16 do 8, pierwszy raz widziałam tż jak płacze z bezsilności, nie mógł już patrzeć jak się męczę. Teraz chociaż wie jak kobieta cierpi i jaki to ból.
Sara, czyli Twój TŻ był z Tobą przez cały ten czas? Ja to sobie wyobrażałam, że pojadę do szpitala, poleżę sobie, pochodzę, a jak zacznie się akcja właściwa to zadzwonię po TŻ. Przecież zwykle na poród trzeba trochę poczekać. Tak mi się wydaje

Dziewczyny apel! - nie siedźcie za długo na twardym krześle! W sobotę przesiedziałam przy stole ok 6 godzin i od wczoraj mam w tyłku zakwasy a na brzuchu położyć się nie mogę... :/ coś strasznego!
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 21:40   #4914
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny czy jak idziecie robić badania to pobierają Wam krew zawsze z tej samej ręki?? Bo mi zawsze z prawej i w miejscu wkłucia mam już bliznę i po ostatnim pobieraniu bolą mnie żyły w tej ręce...
mi też pobierali zawsze z tej samej bo niby lepiej widoczna żyła jest

niespodzianka
Stary 2014-03-19, 21:43   #4915
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
mi też pobierali zawsze z tej samej bo niby lepiej widoczna żyła jest
Następnym razem się odezwę, że chcę z drugiej ręki bo teraz jak pisze na klawiaturze to czuję te żyły, że są przeciążone i nie jest to fajne uczucie
Stary 2014-03-19, 21:46   #4916
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Mi pobierają zawsze z prawej, na lewej żyły są bardzo głęboko a ta na prawej aż się prosi o kłucie. Swojego czasu miałam robioną morfologię po kilka razy w roku, zawsze w to samo miejsce kłuli. Moja skóra w tym miejscu się już zrobiła pancerna, 20 minut i nie ma śladu po igle.
Stary 2014-03-19, 21:50   #4917
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Następnym razem się odezwę, że chcę z drugiej ręki bo teraz jak pisze na klawiaturze to czuję te żyły, że są przeciążone i nie jest to fajne uczucie
a dawno Ci pobierali? Bo ja tak czasem mam po pobraniu krwi że do tygodnia mnie boli i czasem nawet ręki nie mogę do końca wyprostować

Jeju ale u nas wieje...

Dziewczyny szukam jakiejś zmywarki i nie wiem na co mam zwrócić uwagę przy zakupię.. Tzn wiem tyle żeby nie była głośna i miała najlepiej klasę A albo A+.. Chodzi mi bardziej co wpływa na efektywność zmywania. Pomożecie?

niespodzianka
Stary 2014-03-19, 21:58   #4918
ButterBear
Zakorzenienie

Mamuśka, ja planuję rodzić z mężem. Dla mnie jego wsparcie będzie na pewno bardzo ważne, a on bardzo chce być przy tym, więc się cieszę!

Cytat:
mi tak dzidziuś się wypycha ale w poprzedniej ciąży od ok 20 tygodnia macica mi się stawiała, to było na środku i takie dziwne uczucie i brzuch się tak stawiał na środku ale to normalne było.
A przy tym stawianiu się brzuch twardnieje czy coś, czy tylko czuć wypinanie?

Cytat:
co do alkoholu to ja tez nie pije w ciąży i moja polozna tez mi odradzila picia kawy chociaż ja kawoszem nigdy nie bylam wiec żadna dla mnie strata ale musze wam powiedziac ze jak moja siostra była w ciąży i miała mało krwinek czerwonych to lekarz kazal jej wypijać trochę czerwonego wina utartego z zoltkiem gdzie mnie to bardzo dziwi bo ani surowych jajek ani alkoholu nie wolno w ciazy
Dziwne, wydaje mi się, że są na to jakieś bardziej 'medyczne' sposoby. A nawet z domowych cos by się znalazło.

Cytat:
heheh...a ja prawie 4 lata temu brałam ślub i dalej bym weszła w swoją suknię, taką miałam uniwersalną

Cytat:
Tak, mi zawsze z lewej, z tego samego miejsca. Ale to się goi i jest po sprawie, nie mam śladów.

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
O, merci! Na Bezpiecznego Malucha też się załapię

Jakie dają upominki?
Upominki to za duże słowo
Ja właśnie wróciłam z Bezpiecznego Malucha i mam raczej mieszane uczucia
Częci z pierwszą pomocą, z bezpieczeństwem przewożenia dziecka i kobiety w ciąży i spotkanie z położną odnośnie karmienia były fajne i przydatne. Reszta to jakaś marketingowa sieczka.
Z gratisów dostałam skarpetki maxi cosi, jakiś śliniaczek, pojemnik na mleko mamy (plastikowy, jak butelka, ale bez smoczka) z NUKa, próbki Palmer'sa malutkie (saszetki i jedna taka malutka buteleczka balsamu na rozstępy), saszetkę mleka modyfikowanego, znaczek do auta Baby on board i to chyba tyle. No i z pół tony ulotek.
Jak ktoś miał szczęście, to można było coś wygrać. Ale nam się nie udało

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
a dawno Ci pobierali? Bo ja tak czasem mam po pobraniu krwi że do tygodnia mnie boli i czasem nawet ręki nie mogę do końca wyprostować

Jeju ale u nas wieje...

Dziewczyny szukam jakiejś zmywarki i nie wiem na co mam zwrócić uwagę przy zakupię.. Tzn wiem tyle żeby nie była głośna i miała najlepiej klasę A albo A+.. Chodzi mi bardziej co wpływa na efektywność zmywania. Pomożecie?
Jak dostałam w szpitalu zastrzyk w tyłek z nospy, to przez 3 tygodnie czułam to miejsce...no ale z zastrzykami domięśniowymi tak jest

Co do zmywarki, to też będziemy wybierać. Ja zwrócę uwagę na pewno na to, żeby była opcja połowy wkładu.

Dziewczyny, wzięłam dziś antybiotyk, dużą dawkę na moją choler.ną bakterię! Trzymajcie kciuki, żeby bakteria padła, a antybiotyk nie zrobił krzywdy Małej.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 22:06   #4919
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
a można je pasem zapiąć tyłem do kierunku jazdy czy do tego potrzebny jest ten stelaż?
Można pasami

Cytat:
Udał się, jestem zachwycona, na codzień robię tylko tusz + kreski linerem. Dziewczyna mi pięknie wyciągnęła kreski i dodała neutralne cienie. Pięknie
super

Cytat:
Ja daję raz jedną, raz drugą rękę.
Jak ktoś nieumiejętnie pobiera, to potem przez tydzień boli mnie żyła i mam siniaki.

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Sara, czyli Twój TŻ był z Tobą przez cały ten czas? Ja to sobie wyobrażałam, że pojadę do szpitala, poleżę sobie, pochodzę, a jak zacznie się akcja właściwa to zadzwonię po TŻ. Przecież zwykle na poród trzeba trochę poczekać. Tak mi się wydaje
U mnie zdecydowano o 9:40, że urodzę tego dnia. Dali mi kroplówkę i zaaplikowano inne przyjemności Do Tż dzwoniłam o 11 ale kazałam mu pracować TŻ jednak nie mógł się skupić i przyjechał do mnie koło 14. Był aż urodziłam (23:15). Jeśli będziesz chciała później zadzwonić po TŻ, to Twój wybór

Cytat:
Mam Amicę 60cm. Zwracałam uwagę na klasę, zużycie wody, prądu i hałas oraz na to jakie ma programy mycia.
Stary 2014-03-19, 22:07   #4920
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Mamuśka, ja planuję rodzić z mężem. Dla mnie jego wsparcie będzie na pewno bardzo ważne, a on bardzo chce być przy tym, więc się cieszę!

A przy tym stawianiu się brzuch twardnieje czy coś, czy tylko czuć wypinanie?

Dziwne, wydaje mi się, że są na to jakieś bardziej 'medyczne' sposoby. A nawet z domowych cos by się znalazło.

heheh...a ja prawie 4 lata temu brałam ślub i dalej bym weszła w swoją suknię, taką miałam uniwersalną

Tak, mi zawsze z lewej, z tego samego miejsca. Ale to się goi i jest po sprawie, nie mam śladów.

Upominki to za duże słowo
Ja właśnie wróciłam z Bezpiecznego Malucha i mam raczej mieszane uczucia
Częci z pierwszą pomocą, z bezpieczeństwem przewożenia dziecka i kobiety w ciąży i spotkanie z położną odnośnie karmienia były fajne i przydatne. Reszta to jakaś marketingowa sieczka.
Z gratisów dostałam skarpetki maxi cosi, jakiś śliniaczek, pojemnik na mleko mamy (plastikowy, jak butelka, ale bez smoczka) z NUKa, próbki Palmer'sa malutkie (saszetki i jedna taka malutka buteleczka balsamu na rozstępy), saszetkę mleka modyfikowanego, znaczek do auta Baby on board i to chyba tyle. No i z pół tony ulotek.
Jak ktoś miał szczęście, to można było coś wygrać. Ale nam się nie udało

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Jak dostałam w szpitalu zastrzyk w tyłek z nospy, to przez 3 tygodnie czułam to miejsce...no ale z zastrzykami domięśniowymi tak jest

Co do zmywarki, to też będziemy wybierać. Ja zwrócę uwagę na pewno na to, żeby była opcja połowy wkładu.

Dziewczyny, wzięłam dziś antybiotyk, dużą dawkę na moją choler.ną bakterię! Trzymajcie kciuki, żeby bakteria padła, a antybiotyk nie zrobił krzywdy Małej.
http://parenting.pl/portal/skurcze-braxtona-hicksa tu masz opisane o tych skurczach.
no właśnie w tej zmywarce co wybrałam jest taka opcja, ale dobrze że o tym o powiedziałaś bo w sumie czasem ta zmywarka nie będzie cała załadowana.
Trzymam kciuki żeby antybiotyk podziałał. Skoro przepisał Ci go lekarz to na pewno nie zrobi krzywdy małej

niespodzianka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości