Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 23:30   #481
patricia_pati
Raczkowanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Przyszły nasze zaproszenia są śliczne

Dziewczyny mam dylemat. Wybrałam ostatnio tą wizażystkę: https://www.facebook.com/marlena.strasz.make.up ale wczoraj znalazłam ulotkę tej dziewczyny: http://www.karolinazielinska.pl/
Ta pierwsza ma wolny termin, ale jeszcze mi nie odpisała w jednej sprawie więc tak na 100% nie mam zaklepanego terminu. Ta druga robi też fryzurę w domu. W cenie 300 zł jest makijaż próbny, makijaż ślubny, próbna fryzura, i fryzura ślubna. I nie wiem co teraz wybrać
ja bym brała tę karolinę zielińską, mi się podoba, robi 2w1 w domu i ta cena sprawdziłam skąd jest, bo tak się podjarałam tym ale niestety...

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
patricia_pati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 23:56   #482
iliy
Raczkowanie

GG do iliy
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Anesthesia & mojakaren video to vipstudio

zły jeż witaj

Panna Izabela to ja chętnie przygarne ten kwartet z W-wy szkoda że tyle km ale cena naprawdę super

rossifumi super że udało się z tą salą

A ja dzisiaj z TŻ polowaliśmy na garniak Wchodzimy do pierwszego salonu i garnitur leży jak ulał, kolor mu odpowiada (ciemny grafit czy jakiś taki ale ładny, slim itd) nawet buty super (tylko na rozmiar trzeba poczekać bo akurat nie było w kolorze czarnym tylko brąz) a że znajome laski i sympatyczny chłopak tam pracują to jest odłożony, tylko że chcemy jeszcze zobaczyć na inne niż napalać się na pierwszy lepszy

W innym salonie upatrzyliśmy koszulę śmietankową (naprawdę super idealna do mojej kiecki) tylko na rozmiar znowu też trzeba poczekać bo nie mieli na wzrost i tu pojawił się mały problem bo jak przyłożyliśmy do niej krawat w kolorze wrzosu to z koszulą wygląda super ale nie wiem jak będzie z tym garniturem w sumie jest dość ciemny ale boję się żeby nie wyszedł jakiś misz-marsz i jeszcze Pani od koszul... "no ale śmietanka to taki ciepły odcień a wrzos już bardziej zimny i musiałby być albo czarny garnitur albo zmienić krawat np: na czarny lub również śmietankowy" aTŻ za cholere czarnego garniaka nie chce no i w piz... z moją koncepcją więc chyba lepiej będzie kupić najpierw koszule, a później mierzyć garniak z krawatem już sama nie wiem bo takie mam nerwy

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-03-19 o 23:59
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 00:08   #483
milka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaa no i dziewczyny zapomniałam się pochwalić, w sobotę jestem umówiona na próbną fryzurę. Po raz enty z resztą
Jak teraz będzie znowu coś nie tak to nie wiem co ja zrobię.
Chyba się wkur.... i sama uczeszę na przypał.
3mam kciuki, co by było to łaaaaał

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Żeby pozbyć się szyby w samochodzie?

dobre podsumowanie
i dąłaś mi do myślenia, bo chcieliśmy w aucie Teściów schować

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Na forum nie ma zbyt wielu wielbicielek gołębi, ale te są naprawdę ładne.
dziękować

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Przyszły nasze zaproszenia są śliczne

Dziewczyny mam dylemat. Wybrałam ostatnio tą wizażystkę: https://www.facebook.com/marlena.strasz.make.up ale wczoraj znalazłam ulotkę tej dziewczyny: http://www.karolinazielinska.pl/
Ta pierwsza ma wolny termin, ale jeszcze mi nie odpisała w jednej sprawie więc tak na 100% nie mam zaklepanego terminu. Ta druga robi też fryzurę w domu. W cenie 300 zł jest makijaż próbny, makijaż ślubny, próbna fryzura, i fryzura ślubna. I nie wiem co teraz wybrać
zdecydowanie Zielińską bym brała

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
pewnie, że opcja 1, czas na wizaż musi być z resztą Tż się na pewno szybciej od Ciebie ubierze

ja na pewno nie chciałabym się szykować z Tżtem, bo on mnie rozprasza i się denerwuje tyle, jak ja się ogaraniam jeszcze a on już gotowy. jak teraz na bal magisterski szliśmy, to ja tylko latałam pokój-łazienka a on siedział gotowy na fotelu
mam podobnie, zresztą chciałabym, żeby widział juz całkowity efekt

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dziewczyny aż w to sama nie wierzę ale mam buty ślubne
Przyszły moje La Body zamówione na all Jutro więcej szczegółów i zdjęcia!
gratuluję i czekam na fotkę

iliy ojj 3mam kciuki, żeby decyzja była łatwiejsza... sami mamy problem z dodatkami, bo gajerek juz kupiony... i nie mamy pojęcia jaki kolor krawat będzie miał... gajerek ciemnoszary z połyskującą nicią i tłoczeniem, a kuszula biała będzie...

Edytowane przez milka777
Czas edycji: 2014-03-20 o 00:14
milka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 00:15   #484
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj z TŻ polowaliśmy na garniak Wchodzimy do pierwszego salonu i garnitur leży jak ulał, kolor mu odpowiada (ciemny grafit czy jakiś taki ale ładny, slim itd) nawet buty super (tylko na rozmiar trzeba poczekać bo akurat nie było w kolorze czarnym tylko brąz) a że znajome laski i sympatyczny chłopak tam pracują to jest odłożony, tylko że chcemy jeszcze zobaczyć na inne niż napalać się na pierwszy lepszy
My w jednym sklepie ubraliśmy Tż , w całości i to był jedyny jaki odwiedziliśmy , przymierzył rożne rodzaje marynarek i kolory ale od początku jak założył tą pepitko wiedzilismy , że jest to dla niego . Także po godzinie mielismy Tż gotowego na ślub
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 00:29   #485
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Żeś narobiła ochoty na fotki.

Cytat:
pewnie, że opcja 1, czas na wizaż musi być z resztą Tż się na pewno szybciej od Ciebie ubierze

ja na pewno nie chciałabym się szykować z Tżtem, bo on mnie rozprasza i się denerwuje tyle, jak ja się ogaraniam jeszcze a on już gotowy. jak teraz na bal magisterski szliśmy, to ja tylko latałam pokój-łazienka a on siedział gotowy na fotelu
U nas to samo

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Czekam nie cierpliwie

A ja pochwalę się że wybraliśmy grawer :P co prawda obrączek jeszcze nie mamy ale pomysł na grawer jest :P no więc moja obrączka :"Mamy tylko siebie..." TŻ : "...wielką mamy moc." no i oczywiście data
Normalnie na samą myśl mam taki uśmiech
Podoba mi się, choć nie przepadam za takimi rozbitymi myślami

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Anesthesia & mojakaren video to vipstudio

zły jeż witaj

Panna Izabela to ja chętnie przygarne ten kwartet z W-wy szkoda że tyle km ale cena naprawdę super

rossifumi super że udało się z tą salą

W innym salonie upatrzyliśmy koszulę śmietankową (naprawdę super idealna do mojej kiecki) tylko na rozmiar znowu też trzeba poczekać bo nie mieli na wzrost i tu pojawił się mały problem bo jak przyłożyliśmy do niej krawat w kolorze wrzosu to z koszulą wygląda super ale nie wiem jak będzie z tym garniturem w sumie jest dość ciemny ale boję się żeby nie wyszedł jakiś misz-marsz i jeszcze Pani od koszul... "no ale śmietanka to taki ciepły odcień a wrzos już bardziej zimny i musiałby być albo czarny garnitur albo zmienić krawat np: na czarny lub również śmietankowy" aTŻ za cholere czarnego garniaka nie chce no i w piz... z moją koncepcją więc chyba lepiej będzie kupić najpierw koszule, a później mierzyć garniak z krawatem już sama nie wiem bo takie mam nerwy
EE u Nas jest chyba podobna kolorystyka i wszystko gra ze sobą. Garnik właśnie ciemny ale nie czarny, coś w granat, koszula śmietankowa i krawat mocno fioletowy. Też Pani Nam doradzała inny krawat bo niby za ciemno ale mi się podoba. Wsadzę mu śmietankowego kwiata jako butonierkę i będzie git

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
My w jednym sklepie ubraliśmy Tż , w całości i to był jedyny jaki odwiedziliśmy , przymierzył rożne rodzaje marynarek i kolory ale od początku jak założył tą pepitko wiedzilismy , że jest to dla niego . Także po godzinie mielismy Tż gotowego na ślub
My też tylko w jednym sklepie byliśmy, i TŻ tylko dwa garniaki przymierzył. Kupiliśmy wszystko oprócz butów w tym sklepie.

Kurde tak piszecie te swoje plany dnia, a ja na swój jeszcze nie mam pomysłu.
O 18-stej ślub, około 17.00 przyjedzie TŻ do mnie i więcej nic nie wiem.
Ok 16.20 zacznę się ubierać.

Hym no dobra pomyślmy.
8:00 pobudka, ogarnianie, śniadanko.
9:00 wyjazd na salę i robienie bukietów
11:00 powrót do domu i ogarnianie tzn mycie włosów, drugie śniadanie
12:00 fryjzerka
14:00 będę się malowała
eee nie co do 17-stej robić? Wstanę ok 10-tej pewnie dopiero wtedy będzie na luzie i się wyśpie.OOO

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 00:48   #486
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
super czekamy na foty!
Cytat:
A ja pochwalę się że wybraliśmy grawer :P co prawda obrączek jeszcze nie mamy ale pomysł na grawer jest :P no więc moja obrączka :"Mamy tylko siebie..." TŻ : "...wielką mamy moc." no i oczywiście data
Normalnie na samą myśl mam taki uśmiech
ale świetny grawer
Cytat:
Napisane przez milka777 Pokaż wiadomość
mam podobnie, zresztą chciałabym, żeby widział juz całkowity efekt
wiadomo, to najważniejszy argument
Cytat:
Kurde tak piszecie te swoje plany dnia, a ja na swój jeszcze nie mam pomysłu.
O 18-stej ślub, około 17.00 przyjedzie TŻ do mnie i więcej nic nie wiem.
Ok 16.20 zacznę się ubierać.

Hym no dobra pomyślmy.
8:00 pobudka, ogarnianie, śniadanko.
9:00 wyjazd na salę i robienie bukietów
11:00 powrót do domu i ogarnianie tzn mycie włosów, drugie śniadanie
12:00 fryjzerka
14:00 będę się malowała
eee nie co do 17-stej robić? Wstanę ok 10-tej pewnie dopiero wtedy będzie na luzie i się wyśpie.OOO
pośpij dłużej bo będziesz siedzieć i się stresować
ja od fryzjera wracam około 13.30 i nie wiem co będę robić do jakieś 15, bo ślub na 16 chociaż pewnie fotki, ubieranie się i zleci 1,5h

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 05:54   #487
KaMilka4891
Zadomowienie

witam się z rana, nic nie pospałam w nocy, a dzisiaj na te kwiatki na 10...

co do ubioru TŻ to ja bym chciała go w zestawieniu czarny gajer - amarantowy krawat - śmietankowa koszula, myślicie, że będzie pasować?
Stary 2014-03-20, 06:54   #488
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
ja bym brała tę karolinę zielińską, mi się podoba, robi 2w1 w domu i ta cena sprawdziłam skąd jest, bo tak się podjarałam tym ale niestety...
Cytat:
Napisane przez milka777 Pokaż wiadomość

zdecydowanie Zielińską bym brała
Dzięki dziewczyny za opinie

Teraz szykuję się do pracy, a po pracy mam pierwszą przymiarkę sukni
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 07:19   #489
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Melduje sie na nowej czesci watku
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 07:23   #490
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaa no i dziewczyny zapomniałam się pochwalić, w sobotę jestem umówiona na próbną fryzurę. Po raz enty z resztą
Jak teraz będzie znowu coś nie tak to nie wiem co ja zrobię.
Chyba się wkur.... i sama uczeszę na przypał.
Mam nadzieję że tym razem będziesz w 100% zadowolona!

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Lemon_Drop u złotnika raczej odpada, bo takie mniejsze salony nie robią rodowania złota i przez to białe złoto ma w rzeczywistości lekko słomkowy kolor i nie odróżnia się od żółtego złota. Mam pierścionek zaręczynowy ze złotem rodowanym, więc koniecznie muszę mieć taki akcent w obrączce, zwłaszcza, że nie noszę żółtego złota.

Brałam pod uwagę jeszcze Red Rubin, ale nie wiem jakie są opinie o tym sklepie..
Rozumiem Co do RedRubin to kojarzę że dziewczyny się pozytywnie o nich wypowiadały

Lexie chyba zdecydowałabym się na pierwszą, jej makijaże bardziej mi się podobają.

Cytat:
Gratki! Czekamy na fotki

Zakręcona kropka - to tekst z jakiejś piosenki?

Kamilka - będzie
Stary 2014-03-20, 07:28   #491
gornek
Zakorzenienie

Wczoraj umówiłam sie juz z Panią z kwiaciarni co do bukietu, butonierek dla Tz i świadków, koszt tego wszystkiego to ok 150 zl, plus w kosztach kwiat do włosow, ponoc ladnie komponuje się frezja i różą ale zobaczymy :P na godzinę odbioru sie juz tez umówiliśmy. Nadal jednak mam dylemat nad wódka bols platinum czy żołądkowa de luxe :/

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 07:34   #492
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Wcieło mi cytowanie :P

My za 2 kamerzystów , nagranie lustrzankami z użyciem tych wszystkich stabilizatorów , full HD , od rana do 1 w nocy płacimy 3600 zł w cenie mamy jeszcze podziękowanie dla rodziców.

Ja w sumie nie szukałam kosmetyczki bo czytając jeszcze przed naszymi zaręczynami forum ślubne Tarnowskich PM już zauważyłam że wszystkie mówią o jednej :P Zapisałam a potem obserwowałam ją na fb -bierze 230 zł ( z próbnym) ale myślę że warto .
Mała _czarna ty też masz K.Kłos? Robiłaś już próbny makijaż ?

ja mam też Klaudie

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Napisane przez rossifumi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pochwalę się czymś w końcu: chyba znalazłam salę. Dostałam dziś propozycję menu od managerki i daje radę. Cena zbita o parę tysięcy w dół

Dzień: 04.10.2014
Miejsce: Willa Decjusza w Krakowie http://www.vd-restauracja.pl/index.p...-wesela-krakow

Pozostaje umówić się na podpisanie umowy, wpłata zadatku i można już załatwiać resztę.
tam kręcili Julke to z TVN ?

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Mój plan
7.00- pobudka
7.30- kąpiel i pielęgnacja ciała i włosów, paznokcie
8.30- śniadanko
9.00- fryzjer
11.30- kosmetyczka
13.00- 13.40 ubieram się
14.00- przyjeżdża TŻ
14.20- błogosławieńswto
14.40- wyjeżdżamy do kościoła- mamy 1 km
15.00 ślub

)
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 07:45   #493
Kaigara
Rozeznanie

Już tylko 37 dni !!!

Kupiliśmy koszulę i krawat, wszystko w kolorze ivory. Panie z salonu mówiły, że koniecznie! Koszula ma jakiś specjalny gors, żeby nie prześwitywał nagi tors i to fajne rozwiązanie, bo nie trzeba pod spód nic ubierać.
Już tylko spinek nam brakuje. Możecie jakieś polecić? Najlepiej klasyczne srebrne i kwadratowe/prostokątne.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 07:46   #494
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Wczoraj umówiłam sie juz z Panią z kwiaciarni co do bukietu, butonierek dla Tz i świadków, koszt tego wszystkiego to ok 150 zl, plus w kosztach kwiat do włosow, ponoc ladnie komponuje się frezja i różą ale zobaczymy :P na godzinę odbioru sie juz tez umówiliśmy. Nadal jednak mam dylemat nad wódka bols platinum czy żołądkowa de luxe :/

Tanioszka za kwiaty
A co do wodki to ja bym brala zoladkowa, bolsa nie lubie, ale tego platinum nie pilam... zoladkowa sprawdzona wielokrotnie :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-20, 07:53   #495
madziara889
Zakorzenienie

Witam nowe

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
hahaha

Ja mam ślub 15:20, z czego o 14:50 mam być na miejscu, czyli by było tak:

7:30 - wstaję
7:30-9:30 : śniadanie, kąpiel, balsamy, relaks, mycie włosów, wizaż, kawa
9:30 - jadę/jedziemy* do mamy
10:00 - fryzjer (ja+mama) - w domu
12:00 - makijaż (ja +mama) - w domu
13:50 - przyjeżdża M. (?) *
14:10 - wychodzimy (czyli realnie o 14:20 )
14:50 - na miejscu
15:20 - czas zacząć

*nie wiem sama, jak to ogarnąć, gdzie się ubierać itd.

Mam 3 wyjścia, które byście wybrały?

1. Śpimy oboje w naszym mieszkaniu, w dniu ślubu rano każde jedzie do swoich rodziców i tam na spokojnie się ubiera /minusem tego rozwiązania jest, że chcę mieć foty z przygotowań PMa, a fotograf musiałby najpierw przyjechać do mnie, a potem pędzić do niego i z powrotem do mnie, mieszkamy w tym samym mieście, ale w różnych dzielnicach, to jest 13km, jakieś 20 minut jazdy, fotograf nie jest z Krakowa./

2. W dzień przed ślubem ja śpię u mamy, on u rodziców, reszta jak wyżej.

3. Śpimy u nas, rano jedziemy do mojej mamy.

4. Śpimy u mojej mamy, ubieramy się razem u niej / minusem tego rozwiązania jest to, że w dniu ślubu musi ktoś zawieźć psa do nas do mieszkania, bo nie może jej być przy przygotowaniach - nie lubi obcych. Ale PM będzie miał dużo czasu/.

Nie chodzi mi o żadne kwestie religijne ani nic, a o zwyczajną wygodę. Gdybyśmy mogli, to byśmy się ubierali u nas, ale mamy za małe mieszkanie żeby pomieścić nas, rodziców, świadków, foto+fryzjerkę+makijażyst kę. Zwłaszcza, że w salonie mamy ogrooomne lustro w szafie = ciężko zrobić fajne zdjęcia.
Wybrałabym ostatnią opcję.
Sama się zastanawiam jak to będzie u nas, czy Tż będzie nocował u rodziców, tam się ubierze i przyjedzie po mnie czy zostanie w domu i tylko świadek po nas przyjedzie.

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość

Wolałabym bolsa.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:14   #496
ane3kaa
Zakorzenienie

Próbne pudełeczko będziemy zamawiać na nasz ślub bo jest śliczne
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:17   #497
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
no pewka! ja to byłam aż zła, bo byłam z Tżtem 4 lata a jego brat zaręczył się po 1-mcu związku i brali ślub po roku. A teraz tak trochę jestem zazdrosna, bo urodzi im się dzidzia. I z jednej strony chciałam być tą pierwszą synową, która "da" teściom wnuka. Ale na każdego przyjdzie pora, nie? Może mi się uda, bo oni będą mieli córeczkę
coś w tym jest i chyba moja siostra tak ma... My z TŻtem po niecałym roku się zaręczyliśmy, ona jest już ponad 5 lat ze swoim i nic...

zły jeż Witaj przepiękna suknia!!

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
U mnie w kościele też trzeba płacić 'odstępne' nawet jak nie gra, staramy się z rodzicami póki co buntować przeciwko temu, zobaczymy z jakim skutkiem
Myslałam, ze tylko u mnie taka komuna, ze trzeba organiście odstępne płacić...
Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
My pewnie schowamy w pokoju. Zamykany na kluczyk, nikt nie wie (raczej) że tam śpimy i który to pokój więc nie zginą
My mamy przy sali taki prywatny pokoik na klucz i tam możemy schować prezenty / koperty / nasze osobiste rzeczy

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
witam się z rana, nic nie pospałam w nocy, a dzisiaj na te kwiatki na 10...

co do ubioru TŻ to ja bym chciała go w zestawieniu czarny gajer - amarantowy krawat - śmietankowa koszula, myślicie, że będzie pasować?
BOSKO! Pewnie, ze pasuje!

Co do planu dnia - u mnie na razie tak to wygląda:
7:00 pobudka, prysznic, mycie włosów, śniadanie.
8:40 wyjazd do fryzjerki
9:00 fryzura + make up
około 11:00 powrót do domu (może w drodze powrotnej zajrzę na salę sprawdzić czy wszystko ok)
11:30-12:00 II śniadanie i nerwowe spoglądanie na zegarek W międzyczasie czas spędzony z gośćmi, którzy pewnie się będą już zjeżdzać
13:00 ZAKŁADAM SUKNIĘ
14:10-14:20 Przyjazd TŻta - błogosławieństwo
14:40 wyjazd do kościoła
15:00 ŚLUB

Aż mnie dreszczyk przeszedł jak pisałam ten plan

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2014-03-20 o 08:22
Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:33   #498
Linaewen
Zakorzenienie

Miałam tyle pocytowanych i mi wszystko znikło z wczoraj :beczy: A sumiennie nadrobiłam od pierwszej strony...
Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Gratki
Moja teściowa (przyszła ) opowiadała mi, że poszła się czesać do fryzjerki w dniu ślubu, wróciła do domu, patrzy do lustra i nie wytrzymała - wsadziła głowę do wiadra z wodą, tak jej się masakrycznie nie podobało ostatecznie uczesała się sama tuż przed ślubem.
Moja mama poszła do jakiejś polecanej fryzjerki na próbną. Babka zrobiła jej tysiąc loczków na głowie, powycinał jej włoy do tego, żeby się wszystko "ładnie" poukładało. Mama wyszła załamana, poleciała w kapturze do najbliżej mieszkającej koleżanki i zapłakana dzwoniła po babcię, bo wstydziła się wyjść tak uczesana. Poszła na drugi dzień (w dzień ślubu) do fryzjerki blisko domu, tamta się załamała i jakoś próbowała naprawić te włosy. Koniec był taki, że mama poszła do ślubu w krótkich włosach(a specjalnie zapuszczała żeby fryzurę jakąś zrobić), z wpiętą ozdobą, która trzymała fryzurę-zabroniła robić oczepin, bo się panicznie bała, że jej się wszystko rozpadnie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Linaewen Też dobry wyjazd
I to nie ostatni, bo jeszcze parę szczegółów trzeba dograć na miejscu. I moje urodziny też byśmy chcieli tam poświętować Już się uczyliśmy jak otwierać i zamykać dom samodzielnie, bo może czasem sami będziemy sobie tam wyskakiwać (TŻ pomaga im w remoncie, więc możemy sobie użytkować ich domek). TŻtowi w ogóle marzy się "podróż poślubna" tam, ale ja stawiam opór, bo ja chcę jednak GDZIEŚ wyjechać, a nie 5 km od sali weselnej...

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Wolałabym bolsa.
My mamy gorzką de lux, polecaną przez kolegę restauratora i mi też się dobrze ją kiedyś piło.

Zazdroszczę Wam planów dnia, my póki co mamy tylko wstępnie godzinę ślubu (15:00) i wesela (15:45-16:00).

Na sali ustalone i załatwione:
-koncepcja dekoracji: kolorowe kwiaty, biel, koronkowy bieżnik. Wstążki stoją pod znakiem zapytania, bo jednak kolory sali, plus kolory kwiatów, plus kolory kwiatów dadzą duży misz-masz i kicz
-koncepcja dekoracji miejsca ślubu-stół dla urzędnika, krzesła dla nas i świadków, kilka ławek dla starszych gości, reszta stoi. 15-20 minut dadzą radę. Jak by było załamanie pogody przenosimy się do sali tanecznej z uroczystością.
-mamy do dyspozycji wielką tablicę drewnaną i tablicę na kredę, obie możemy wykorzystać
-wódka, soki i woda będą na stołach, reszta na oddzielnym stole-czyli wina, herbata, kawa, inne alkohole, napoje gazowane-co mnie bardzo cieszy, bo dzięki temu stoły będą ładniejsze, przynajmniej na wejściu
-do obiadu na stół wjeżdża kilka butelek czerwonego wina, reszta stoi grzecznie na stoliku
-będą sery! chciałam na deseczkach, będziemy się jeszcze dogadywać
-właścicielka kupując kwiaty do dekoracji kupi mi od razu kwiaty do bukietu

-w USC szybko i bezproblemowo, ślub w plenerze-żaden problem, dojazd urzędnika-żaden problem, pani bardzo miła, mamy się zgłosić następnym razem już z dokumentami i podaniem-licencja na udzielenie ślubu poz urzędem-39 zł

-mam wstępnie upatrzoną jedną kosmetyczkę i fryzjerkę, wypróbuję je w maju/czerwcu

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Pół roku do ślubu!
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:39   #499
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Ale emocji narobiłaś

Jeszcze takiego nie słyszałam, będzie pięknie
[QUOTE=Atomoowka;45668165]Żeś narobiła ochoty na fotki.

Podoba mi się, choć nie przepadam za takimi rozbitymi myślami

Cytat:
super czekamy na foty!

ale świetny grawer

Dzięki chciałam żeby to było coś związanego z nami i są to słowa piosenki która mi się najbardziej kojarzy z TŻ

https://www.youtube.com/watch?v=_z4LKZ4oAEw&featu re=kp
Stary 2014-03-20, 08:46   #500
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki chciałam żeby to było coś związanego z nami i są to słowa piosenki która mi się najbardziej kojarzy z TŻ

https://www.youtube.com/watch?v=_z4LKZ4oAEw&featu re=kp
Uwielbiam tę piosenkę!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:47   #501
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

co powiecie na takie figurki? wysokość około 12 cm

---

co do planu dnia to u mnie mniej więcej tak

6:00 pobudka

6:30 prysznic

7:00 fryzjer

8:30 makijażystka

9:30 ubieranie sukni

10:00 przyjazd TŻ i wykupiny

10:20 wyjazd do kościoła (mamy 5 minut autem ale trzeba być 30 min przed mszą)

11:00 ślub
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:48   #502
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
Wybrałam też suknię i w sobotę chciałabym ją zamówić, tylko jeszcze raz przymierzę
witaj śliczną masz suknię

Cytat:
Napisane przez rossifumi Pokaż wiadomość
Dzień: 04.10.2014
Miejsce: Willa Decjusza w Krakowie http://www.vd-restauracja.pl/index.p...-wesela-krakow
gratuluję! super miejsce

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Do tego zamówiłam duperelki do dekoracji, spinkę do włosów i dwa tanie welony
Zrezygnowałam z lilii we włosach, a teraz się zastanawiam czy jednak chcę welon czy nie
możesz mieć welon a potem wymienić na spinkę

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Mam 3 wyjścia, które byście wybrały?
4. Śpimy u mojej mamy, ubieramy się razem u niej / minusem tego rozwiązania jest to, że w dniu ślubu musi ktoś zawieźć psa do nas do mieszkania, bo nie może jej być przy przygotowaniach - nie lubi obcych. Ale PM będzie miał dużo czasu/.
byłabym za tą opcją, albo śpicie u siebie i ubieracie się u Twojej Mamy przygotowania PMa można zrobić w innym pokoju zawsze

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
UDAŁO SIĘ
mam makijażystkę!!!
http://vanityoverdose.com/
gratuluję! super maluje

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co myślicie o tym fotografie?
Skusiliśmy się na niego, ponieważ zależało nam na tym, aby cena nie była strasznie wysoka.. czy według Was zdjęcia wyglądają na marne, tanie i ogólnie brzydkie?

http://emilcabaj.pl/

co Ty gadasz, robi ładne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Pół roku do ślubu!

mój plan dnia będzie wyglądał mniej więcej tak
koło 8:00 prysznic, śniadanie, ubrać wejście do domu
10:30 fryzjer
koło 12:30 jestem w domu, przekąska
13:00 makijaż
14:30 pewnie znowu coś zjem
koło 15:00 ubieranie
koło 15:30 przyjeżdża Tż
15:45 błogosławieństwo
16:10 wyjeżdżamy
16:30 wychodzę za mąż

Edytowane przez nasturcja1308
Czas edycji: 2014-03-20 o 08:52
nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:53   #503
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość

---

co do planu dnia to u mnie mniej więcej tak

6:00 pobudka

6:30 prysznic

7:00 fryzjer

8:30 makijażystka

9:30 ubieranie sukni

10:00 przyjazd TŻ i wykupiny

10:20 wyjazd do kościoła (mamy 5 minut autem ale trzeba być 30 min przed mszą)

11:00 ślub
Figurki świetne jaki jest koszt?

A plan pozwolę sobie skopiować bo też mam ślub na 11 i wykupiny ale dlaczego musicie być 30 min przed mszą? Ja raczej wstanę szybciej bo zwykle mi trochę czasu schodzi na ogarnięcie soczewek itd :P no i zostawię więcej czasu na wykupiny i błogosławieństwo jeszcze
Stary 2014-03-20, 09:03   #504
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Figurki świetne jaki jest koszt?

A plan pozwolę sobie skopiować bo też mam ślub na 11 i wykupiny ale dlaczego musicie być 30 min przed mszą? Ja raczej wstanę szybciej bo zwykle mi trochę czasu schodzi na ogarnięcie soczewek itd :P no i zostawię więcej czasu na wykupiny i błogosławieństwo jeszcze
koszt figurek około 100zł ale my tą figurkę potem postawimy sobie na meblach jako pamiątkę można zmienić kolory włosów kwiatów itp także zrobię sobie naszą małą kopię

też mam błogosławieństwo i będzie po wykupinach

musimy być 30min przed mszą bo podpisujemy wcześniej dokumenty żeby się przy ołtarzu nie kręcić tyłka wypinać itp. razem ze świadkami

Stary 2014-03-20, 09:09   #505
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Uwielbiam tę piosenkę!
Ooo a ile wspomnien z nia zwiazanych, tez lubie bardzo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-20, 09:22   #506
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
koszt figurek około 100zł ale my tą figurkę potem postawimy sobie na meblach jako pamiątkę można zmienić kolory włosów kwiatów itp także zrobię sobie naszą małą kopię

też mam błogosławieństwo i będzie po wykupinach

musimy być 30min przed mszą bo podpisujemy wcześniej dokumenty żeby się przy ołtarzu nie kręcić tyłka wypinać itp. razem ze świadkami
a podasz jakieś namiary na te figurki ?
Ja w sumie nie wiem jak to u mnie z podpisywaniem chyba jest po mszy tez trochę nie fajnie bo goście bedą czekać- mam nadzieje że sobie nie pojadą na salę
Stary 2014-03-20, 09:26   #507
exist_
Zakorzenienie

Cytat:

U nas muszę się dopytać jak to jest
Wydaje mi się że świadkowie podpisują dokumenty przed mszą, a młodzi na ołtarzu - jak tak to się zdecyduję na tę opcję

Jakoś przeszło mi podjaranie ślubne Dobrze, że chociaż chodzimy na te tańce, bo żadnej atmosfery ślubnej nie ma
Stary 2014-03-20, 09:34   #508
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

ja wole podpisać w kancelarii potem tylko ksiadz nam da papiery po mszy i ani mi goście nie uciekną ani nie bede sie stresować isc na ołtarz zeby się nie wywalić czy zeby mi cycki wyleciały przy nachylaniu

Stary 2014-03-20, 09:48   #509
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
a podasz jakieś namiary na te figurki ?
Ja w sumie nie wiem jak to u mnie z podpisywaniem chyba jest po mszy tez trochę nie fajnie bo goście bedą czekać- mam nadzieje że sobie nie pojadą na salę
Też chętnie bym poprosiła o namiar.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:48   #510
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
U nas muszę się dopytać jak to jest
Wydaje mi się że świadkowie podpisują dokumenty przed mszą, a młodzi na ołtarzu - jak tak to się zdecyduję na tę opcję
U nas chyba też tak jest - a przynajmniej widziałam na blogach fotografów, że młodzi podpisują papiery w kościele - mi się tak podoba i też tak chcę

Swój plan wymyśliłam taki:

7:30 pobudka, śniadanie, kąpiel
10:30 fryzjer
12:00 makijaż
13:30 powrót do domu, przekąska
14:00 ubieram kiecę
15:00 przychodzi K. z rodzicami, płaczemy i składamy sobie życzenia
15:40 idziemy orszakiem do kościoła
16:00 ślub

A dalej:

17:30 powitanie, szampan dla gości, obiad, pierwszy taniec
20:00 tort weselny
22:00 podziękowania dla rodziców
24:00 oczepiny
4:00 w końcu można iść spać
14:00 poprawiny

Plan na pewno jest jeszcze do dopracowania - oprócz mnie w kolejce do fryzjera i makijażystki jest jeszcze moja mama i siostra, trzeba do nich dojechać do miasta 15 km dalej, więc pewnie od szóstej będziemy poganiać jedna drugą, żeby nie siedziała tak długo w wannie

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości