Panny Młode 2015 cz.15 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 07:59   #4501
lolusl
Japońska rzepa

Dot.: Panny Młode 2015 cz.15

Dzień dobry Jedziemy po kotka!
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:06   #4502
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
tż wstawał na 8 i ja się tez jakoś tak obudziłam a teraz się nudzę
ja też bym nie miała problemu żeby o kasie informować ale z babcią wywiad zrobiłam bo byli na kilku weselach w rodzinie jakiś czas temu. Wyszło, że nie muszę nic pisać bo i tak każdy da kasę zapewne, już się tak przyjęło

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

to w jaki sposób Wy mieszkacie z kotem w takim razie?
odkąd się wyprowadziłam od rodziców, to nie mieszkam z moim kotem
czasem tylko ją zabieram na weekendy i wtedy jakoś TŻ daje radę

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Dzień dobry Jedziemy po kotka!
suuuper

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:14   #4503
pati0090
Zakorzenienie

witajcie

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:19   #4504
Kelpie
Zakorzenienie

Bry

Dzisiaj mam ostatni dzień urlopu...A wczoraj miałam mega dzień

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:30   #4505
Bacardi_
Wtajemniczenie

Heej
wreszcie słońce świeci

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:37   #4506
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
Heej
wreszcie słońce świeci
Szkoda że nie u mnie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:46   #4507
Bacardi_
Wtajemniczenie

Czy któraś z Was kupuje na ebay angielskim? Co mam zaznaczyć w opcjach żeby pokazywało mi tylko aukcje z wysyłką na całą Europę a nie tylko Uk ? Adres mój mam wpisany w dane więc to nie o to chodzi

Czekamy na Ciebie

Stary 2014-03-20, 09:16   #4508
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Ale dzisiaj pięknie! mogłoby tak już być do jesieni, oczywiście coraz cieplej do lata...

Mam nadzieję, że nie będzie żadnych niespodzianek pt. Śnieg w wielkanoc

No i że majówka będzie równie słoneczna jak dziś. Właśnie... chcemy z TŻ jechać na 2 dni do Wisły.
Wczoraj dzwoniłam do 9 pensjonatów i miałam niezłego wkur** - w dwóch nie było miejsc, ale to dla mnie normalne. Problem pojawił się, gdy mówiłam, że chcę wynająć pokój na 1 dobę.
I nie da się, bo minimum 3, bo długi weekend to na 4 dni, bo...
Ja rozumiem, że lepiej się opłaca właścielom wynająć coś na więcej dni, no ale litości

Widzę, że koci temat też tu się przejawia ja niestety kotów w domu rodzinnym miałam dużo... Najdłużej był z nami Czarny, aż rok...
Nie mogę mieć kota, bo choć mieszkam w spokojnym miejscu, z dala od drogi, to i tak samochody jeżdżą. I najlepsze jest to, że koty nie ginęły pod ich kołami, a zimą wyjeżdżały w silnikach.
A latem po prostu wychodziły i nie wracały.

To dziwne, bo dziadkowie, którzy mieszkają zaledwie 100m od nas kotow mają... ok. 10 ale nie jest to stała liczba te koty to dzikusy, ale babcia kocha zwierzęta i je karmi. I nie, nie. Żadnymi whiskasami. Ona nie uznaje karm i innych takich (fobia zarazkowa, parzenie talerzy przed podaniem posiłku i takie tam ). Babcia gotuje specjalnie dla kotów no i oczywiście resztki z obiadu.

I wracając do mnie - koty kocham, zarówno jak psy i inne zwierzęta, ale kota typowo domu mieć nie mogę. Rodzice nie chcą kolejnego, który zasika wszystko (mieliśmy 2 i nie mogliśmy ich nauczyć załatwiania się do kuwety).

Za to gdy będę mieszkać u TŻ, zapowiedziałam mu, że kot będzie. Na razie jeden, a później...
Nie jest za bardzo zachwycony

No i o psie marzymy, labradorze.
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:23   #4509
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
a wlasnie ze dla mnie nie :p ja sie mam po pierwsze sobie podobac, a tak nie jest, dlatego cos ze soba staram sie robic, mimo tego, ze niby mojemu tz sie podobam :p zreszta dobrze wiem, ze gdybym miala bardziej wysportowana sylwetke i mniej cm w paru miejscach to podobalabym mu sie bardzirj
Tez tak mysle..
Wlasne sie zwazylam.. rowne 57 kg.. a boczki i brzuch dalej sflaczaly heh.. musze przestac jesc wieczorami czekolady i paluszki
Cytat:
Napisane przez Bziuma Pokaż wiadomość
Hej wszystkim
Czemu smuteczek?
Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
Heej
wreszcie słońce świeci
U mnie tez swieci ale wiatr etz ladnie ☠☠☠☠zi :P

Kurde.. chcialam sobie pospac a babcia o 9 weszla do pokoju co mam mi w miescie kupic bo jedzie :P glupek z niej :P
Stary 2014-03-20, 09:31   #4510
n91adine
Zadomowienie

Cześć! Ja jestem kociarą, ale to już wiecie.
Mojego puchatego kastrowałam w zeszłym tygodniu. Bałam się, że się nie obudzi, bo mam takie szczęście, że wszystko co najlepsze to szybko tracę. Ale jest w porządku, na szczęście.

Mam tylko mały problem, bo całkiem się przestawił (wizyty u teściowej...) i śpi cały dzień, a potem od 4 rano wyciąga mnie z łóżka. A kiedyś przesypiał całe noce, do 7.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Ummmmm, mam wrażenie, że jak tylko przychodzę to wszystkie milkniecie. xD
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:34   #4511
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Cześć! J
:hej
Bo ostatnio ogolnie jest watkowy przestoj.. juz ponad 3 tygodnie trwa watek, wiec sukcesik!
Stary 2014-03-20, 09:40   #4512
asia1905
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nie wiem gdzie Wy macie to słońce, u mnie jest pochmurno

Ja bardzo bym chciała mieć psa, u mnie w domu zawsze są psy. Musimy jednak mieć najpierw własny dom, żeby go mieć. Nie jestem zwolenniczką trzymania psa w bloku.

Wrócił mi katar
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:43   #4513
andziaandzia
Zadomowienie

Dzien doberek

Postanowienie :
*przytyć 47kg--->52kg--->53-->54-->55-->56-->57-->58kg

andziaandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:43   #4514
existence
Zakorzenienie

poszłam jednak dalej spać i wstałam teraz
my chcielibyśmy jakiś wyjazd rozkminić na naszą 6 rocznicę pod koniec maja ale nie wiem już sama gdzie ja szukałam czegoś we Wrocławiu, a tż w górach i w końcu nic nie ustaliliśmy konkretnego bo nie wiem co chcemy w sumie jest też opcja Wisły bo tż ma tam ciocie i wujka i poszlibyśmy gdzieś do spa czy cosik no sama nie wiem czego chcę
Stary 2014-03-20, 09:46   #4515
asia1905
Zakorzenienie

ja ani w tym roku ani w przyszłym nie planuje wakacji jakiś długich, może weekendowy wyjazd. Ja w wakacje będę szukać pewnie pracy, bo wątpię żebym teraz coś znalazła wszystkie ogłoszenia z działu rachunkowości dla osób z minimum dwuletnim doświadczeniem
Stary 2014-03-20, 09:48   #4516
existence
Zakorzenienie

my jak wyremontujemy mieszkanie będziemy polować na małego kanapowego pieska, wreszcie nigdy nie miałam psa bo raz jak już wreszcie w gimnazjum babcia miała mi kupić yorka, bo mama się zgodziła to wybrałam nowszy telefon komórkowy, dżizas ale w sumie teraz nie żałuję bo yorka bym nie chciała jednak głupie psy

u mnie też świeci słońce! klik

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
ja ani w tym roku ani w przyszłym nie planuje wakacji jakiś długich, może weekendowy wyjazd. Ja w wakacje będę szukać pewnie pracy, bo wątpię żebym teraz coś znalazła wszystkie ogłoszenia z działu rachunkowości dla osób z minimum dwuletnim doświadczeniem
a praktyki/wolontariaty się nie liczą?
Stary 2014-03-20, 09:51   #4517
inna5194
Raczkowanie

Hej Wam jestem bardzo zmęczona... Nie spałam w nocy a teraz też nie mogę zasnąć
Stary 2014-03-20, 09:51   #4518
okaro
Zadomowienie

ja czytam na szafiarence wątek ' w moim domu straszy', masakra, takie cos moge czytać, ale horrorów nnie obejrze:P.
swoja droga tez mialam 2 przygody.. brr
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:56   #4519
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez okaro Pokaż wiadomość
ja czytam na szafiarence wątek ' w moim domu straszy', masakra, takie cos moge czytać, ale horrorów nnie obejrze:P.
swoja droga tez mialam 2 przygody.. brr
jak tż wróci poproszę go o taki mega fajny krótki filmik który oglądaliśmy chyba 3 dni temu poćwiczysz strach, co? jest super serio! Tż się chował pod kołdrę ale mnie się bardzo podobał
Stary 2014-03-20, 10:01   #4520
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
--

a praktyki/wolontariaty się nie liczą?
W tym problem, że nie mam dwóch lat praktyk.
Stary 2014-03-20, 10:05   #4521
Majelka
Wtajemniczenie

hejka

uciekam za godzinkę na uczelnię na cały dzień matkooo juz się odzwyczaiłam od jeżdżenia tam

przewinął sie temat kasy w zaproszeniach. Niby wiadomo że większość woli dostać kasę ale ja nigdy bym się nie zdecydowała żeby komukolwiek sugerować w oficjalnym zaproszeniu żeby przyniósł mi cokolwiek a w szczególności kasę no niezręcznie bym się czuła, co innego już w jakiejś luźnej rozmowie gdy ktos konkretnie mnie zapyta bo chce cos kupić. Ale ogólnie wydawało mi się że nie mam nic przeciwko jesli ktoś inny umieszcza cos takiego w zaproszeniach ale jakis czas temu dostaliśmy z TŻ zaproszenie od jego kumpla na wesele na którym niestety nie byliśmy ale bardzo uderzył mnie wtedy taki kontrast pomiędzy bardzo eleganckim zaproszeniem z podniosłym tekstem o miłości i nagle wierszyk o prezentach żeby nie kłaść ich na stercie niechaj zmieszczą się w kopercie. Wtedy po raz pierwszy widziałam zaproszenie z takimi wierszykami mimo że wcześniej o nich słyszałam i naprawde uważam że bardzo to nie pasuje do oficjalnego zaproszenia (tzn. naszego zaproszenia żeby nie było że się kogoś czepiam )
dlatego tez się zastanawiam jak zmienić formę wierszyka odnośnie wina zamiast kwiatów bo tez nie chcę żeby to jakoś groteskowo wyglądało, jakieś rymy częstochowskie itp. wcześniej chciałam książki ale po weselu kuzynki, do której ludzie dzwonili pytając sie co chce i ona podawał kilka różnych książek w różnych przedziałach cenowych okazało się że wiele jej się zdublowało zresztą książki są teraz coraz droższe i zeby kupić jakieś ładne wydanie, elegancko oprawnine no to niestety czasem i 100 zł trzeba wydać. Poza tym my mamy bardzo dużo książek więc jest szansa że ktoś by to zdublował więc stanęło na winie

a to się rozpisałam
Majelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:05   #4522
okaro
Zadomowienie

ex pameitam jak po smierci m.j. w necie krązyl filmik, ze jankesi uchwycili ducha m.j w jego domu. oczywoscie na filmiku byly otwarte drzwi na holl, po `15 sekudnach szeptu operatorów, cos migneło, cos białego.. i nagle na ekran wyskoczyła narysowana grafika przedstawiajaca m.j w makijazu z thillera i glosny ryk "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAA" haha, to bylo takie niespodziewane, najpierw cisza, skupienie napięcie a potem grafika i ryk. Poslalam kilku kolezankom, ktore lubily m.jacksona, i potem złe na mnie bylo bo faktycznie sie wystraszyly:P
Stary 2014-03-20, 10:06   #4523
lolusl
Japońska rzepa

Dzień dobry, jestem Lusia i wpadłam się przywitać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-03-20 09.49.29.jpg (81,3 KB, 22 załadowań)
It never fails.
Stary 2014-03-20, 10:15   #4524
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
słodziak

Czekamy na Ciebie

Stary 2014-03-20, 10:18   #4525
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez okaro Pokaż wiadomość
ex pameitam jak po smierci m.j. w necie krązyl filmik, ze jankesi uchwycili ducha m.j w jego domu. oczywoscie na filmiku byly otwarte drzwi na holl, po `15 sekudnach szeptu operatorów, cos migneło, cos białego.. i nagle na ekran wyskoczyła narysowana grafika przedstawiajaca m.j w makijazu z thillera i glosny ryk "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAA" haha, to bylo takie niespodziewane, najpierw cisza, skupienie napięcie a potem grafika i ryk. Poslalam kilku kolezankom, ktore lubily m.jacksona, i potem złe na mnie bylo bo faktycznie sie wystraszyly:P
znam filmiki z tej serii i bardzo ich nie lubię ale tamten jest innyyy
Cytat:
Napisane przez Majelka Pokaż wiadomość
dlatego tez się zastanawiam jak zmienić formę wierszyka odnośnie wina zamiast kwiatów bo tez nie chcę żeby to jakoś groteskowo wyglądało, jakieś rymy częstochowskie itp. wcześniej chciałam książki ale po weselu kuzynki, do której ludzie dzwonili pytając sie co chce i ona podawał kilka różnych książek w różnych przedziałach cenowych okazało się że wiele jej się zdublowało zresztą książki są teraz coraz droższe i zeby kupić jakieś ładne wydanie, elegancko oprawnine no to niestety czasem i 100 zł trzeba wydać. Poza tym my mamy bardzo dużo książek więc jest szansa że ktoś by to zdublował więc stanęło na winie

a to się rozpisałam
ja wpisałam w zaproszenie:
Bardzo prosimy Gości, którzy planują obdarować nas kwiatami
o przyniesienie w zamian butelki wina.

Cytat:
czeeeeeść Lusiaaa!
Stary 2014-03-20, 10:19   #4526
okaro
Zadomowienie

Cytat:
hejka

uciekam za godzinkę na uczelnię na cały dzień matkooo juz się odzwyczaiłam od jeżdżenia tam

przewinął sie temat kasy w zaproszeniach. Niby wiadomo że większość woli dostać kasę ale ja nigdy bym się nie zdecydowała żeby komukolwiek sugerować w oficjalnym zaproszeniu żeby przyniósł mi cokolwiek a w szczególności kasę no niezręcznie bym się czuła, co innego już w jakiejś luźnej rozmowie gdy ktos konkretnie mnie zapyta bo chce cos kupić. Ale ogólnie wydawało mi się że nie mam nic przeciwko jesli ktoś inny umieszcza cos takiego w zaproszeniach ale jakis czas temu dostaliśmy z TŻ zaproszenie od jego kumpla na wesele na którym niestety nie byliśmy ale bardzo uderzył mnie wtedy taki kontrast pomiędzy bardzo eleganckim zaproszeniem z podniosłym tekstem o miłości i nagle wierszyk o prezentach żeby nie kłaść ich na stercie niechaj zmieszczą się w kopercie. Wtedy po raz pierwszy widziałam zaproszenie z takimi wierszykami mimo że wcześniej o nich słyszałam i naprawde uważam że bardzo to nie pasuje do oficjalnego zaproszenia (tzn. naszego zaproszenia żeby nie było że się kogoś czepiam )

a to się rozpisałam
my też winko raczej. Ja nie będe wierszyków dawać tylko adnotację pod dołem, jeszcze nie wiem jak to w słowa ubiore, ale coś w rodzaju, że zamiast szybko więdnących bukietów, prosimy o wino, które będziemy popijać w dniu rocznic itp. Widziałam gdzies na necie ładnie to napisane, ale nie wierszem.
Stary 2014-03-20, 10:21   #4527
inna5194
Raczkowanie

Cytat:
ale fajny kocion gratki
Stary 2014-03-20, 10:22   #4528
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry Lusiu jesli chcesz do nas dołączyć to musisz coś o sobie opowiedzieć

Cytat:
ja wpisałam w zaproszenie:
Bardzo prosimy Gości, którzy planują obdarować nas kwiatami
o przyniesienie w zamian butelki wina.

RZeczywiście im prościej tym lepiej to wygląda
Majelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:25   #4529
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Dzień dobry Lusiu jesli chcesz do nas dołączyć to musisz coś o sobie opowiedzieć

RZeczywiście im prościej tym lepiej to wygląda
Hahaha A więc jestem Lusia, moją mamusią i tatusiem od dzisiaj są Lolusl i jej tż, zostałam zabrana ze schroniska,gdzie siedziałam w ciasnej klatce. Mamusia jak mnie zobaczyła to się popłakała,a tatuś zdecydował,że mnie biorą stamtąd. Przetransportowali mnie w kartonowym pudle,ale byłam sprytna i wyszłam z niego i biegałam po całym aucie. Ale już jestem w domku,teraz zwiedzam każdy kąt i jestem bardzo ciekawska. Chyba zostanę tu na dłużej
It never fails.
Stary 2014-03-20, 10:30   #4530
andziaandzia
Zadomowienie

Cytat:
sliczna

Postanowienie :
*przytyć 47kg--->52kg--->53-->54-->55-->56-->57-->58kg

andziaandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości