|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
moja jeszcze na 3 wiec mi dopowiadaja
mozliwe ze jak w 4 ta grubosc bedzie nam przeszkadzac to znowu przejde na pampy albo bede szukac innych.ja tych z lidla ani z roska nie probowalam bo sie boje ze nie podejda a.szkoda mi kasy ![]() Sent from my GT-S5830i using Wizaz Forum mobile app
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze juz pol roczku jestem na swiecie ?! Mama sie za glowe lapie, jak ja duzo juz potrafie. W oczach mamy lzy wzruszenia, bo sie garne do siedzenia. Piski, krzyki i usmiechy - jak szybko rosna te nasze pociechy. Mamy sie nami zachwycaja i wszystkie bezsenne noce nam wybaczaja prosze wszystkie od Anutki
|
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny była, któraś z Was w h&m? bo nie wiem czy już jest ten dresik z owieczką
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku gratulacje dla półroczniaków
![]() Figulina, jeśli nie jesteście na tamten zdecydowani, to warto AWF spróbować, szczególnie, że jak mówiłam zostały dwa zajęcia starego kursu, więc płacilibyście tylko 70 zł ![]() motylku, no właśnie wiem, że mają bardziej, ale z drugiej strony jak się uda, to będzie też obchodzone pół roczku Torcik ze stópkami musiał być super Akrobatka mała dodinha, nie porównywać, bo osiwiejesz ![]() Każdy Dzieć rozwija się inaczej i bimba przy tym na kolegów i książki ![]() Kaszka w Rosie ok 9,90 w Tescowie teraz była w promo za 10 coś ![]() kasiuni_a Ja dokładnie odwrotnie - poza ślubem wszystkie imprezy w domu z "domowym" cateringiem by me ![]() anutka, wszyscy mówią, że jak zacznie stałe wcinać, to się wyreguluje, ale on nie chce... pluje wszystkim Pozwoliłam sobie lekko zmienić Twoją propozycję tematu ![]() Piski, krzyki i uśmiechy - szybko rosną nam pociechy. amelka, brawo za ogarnięcie ![]() jo_asiek krzesełko i łuk super kaska, koszulka z Batmanem jest przefajna Uuups... wtopa ![]() teacherka biedrona jest... no kurcze, genialna jest A nie myślalaś, żeby szyć i sprzedać, bo bym pierwsza w kolejce była Po biedronę ![]() monia Jaśko chyba jednak kojca nie będzie miał ![]() poli, gratuluje sprzedaży ![]() doughnut jak najbardziej zostaw chłopa z Maluchem ![]() Zdrowia chorym gremialnie życzę Wreszcie ładna pogoda, to idziemy na spacer... do Lidla ![]() |
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Vea wszystko z h&m
![]() ja czekam na teściową bo ma przyjść po młodego- a pogoda super! ![]() ja z nim po obiedzie pójdę
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-03-20 o 09:19 |
|
|
|
#4176 |
|
BAN stały
|
Bylismy wczoraj na zakupach i udalo sie kupic slodkiego ziemniaka, sa
ma nigdy nie jadlam. Kilka pytan 1.Macie spacerowke przodem do siebie czy przodem do swiata? 2.Uzywalyscie moze pieluch Pampers Simply Dry?Jakie one sa jakosciowo?Chcialam ostatnio kupic, ale maz cos powiedzial, ze tansze to pewnie beda gorsze. 3.Raczej do mam starszych dzieci.Czy te rajstopy 6-12 naprawde starczaja az na pol roku? |
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
kama, a w czy Maluch jeździ?
U mnie będzie bodziak z krótkim rękawem, na to koszulka z długim, kurtka wiosenna z kapturem, spodnie, skarpetki i cienka czapka (ale z uszami). Mały jeździ w spacerówce z taką osłonką na nogi. A w ogóle miałam Bartka pochwalić, bo sam z siebie wpadł na to, że skoro zmieniliśmy ciuszki na 74, to mamy niedobór bodziaków. Pojechał wczoraj do Tesco, uzupełnił zapasy i kupił baaardzo fajne spodnie-bojówki w promo A w ogóle wymyślił, że skoro takie fajne, to rozmiar większe też weźmie. No i Jaśko ma spodnie ![]() Kurcze, Wasze wpisy uświadomiły mi, że nie tylko dziecko na chrzest trzeba ubrać kaska Napuszczę mamę albo teściową ![]() maharet, tych Pampków używała moja koleżanka i mówiła, że badziew jakich mało. Spacerówkę mam Jaśkiem do siebie ![]() Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci
Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2014-03-20 o 09:26 |
|
|
|
#4178 |
|
Zadomowienie
|
hej
nadrabiania ciąg dlaszy: anutka za inwencję. alkohol Ci służypapuga poka poka fryzurkę (wiem, że obiecałam fotkę w oksach ale jakoś nie mogę się zmobilizować do jej zrobienia )Madziuchna nie martw się, i na Julka przyjdzie czas, że się nagimnastykuje angelikada współczuję, oby szybko przeszło... kaska są chłonne, ale wydają się być cieńsze. a może po prostu bardziej "sprasowane" nie mniej jednak człowiek kupując znany sobie produkt oczekuje równie znanej jakości![]() a mi dady się wydają strasznie sztywne ![]() matal w końcu pospałaś mój łobuziak za to od jakichś dwóch tyg budzi się kilka razy w nocy, co prawda nie na karmienie bo wystarczy go przytulić i dalej śpi, ale ja mam później problem z zaśnięciem ![]() matal, inwersja, pszczoua brawa dla dzieciaczków za m-ce ![]() nie uwierzycie... mieliśmy wizytę u neuro ustaloną na 17 marca a ja byłam przekonana, że na 20- czyli dziś jestem wściekła okropnie sama na siebie, bo następny wolny termin jest 28 kwietnia
|
|
#4179 | ||
|
Rozeznanie
|
dla Elenki, Julka, Miłosza i za pół roczku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Żłobek drogi niestety, prywatne jeszcze droższe
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
roznia sie wkladem poprostu. Ja z poprzedniej edycji bylam zadowolona nic nie przeciekalo. Jak dla mnie sa to pieluchy na niemiecki rynek. Az normalnie powiem mezowi zeby kupil pake pampow w niemczech. Co do pieluch bella to ich nie lubie bo sa glupio wyprofilowane i sa grube. No i nie sa tak chlonne. Jaika już napisała ze biale pampy to do 3 z siateczka, obecnie uzywamy bo koncze zapasy ale my jeszcze na 3. Wszystkiego naj dla solenizantow! ![]() Ide sprzatac bo stary dzis wraca ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
masakra z tymi żłobkami- drogo strasznie
![]() u nas chyba koleżanka z pracy 400zł płaciła już z jedzonkiem
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcę żeby była z przekładaną rączką. Ostatnio napaliłam się na Knorr-baby, ale ona ma też miękką gondolę, najwyżej jej nie będziemy używać. Waży 13 kg, a Teutonia, którą wcześniej chciałam waży 16 kg
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam tylko do anutki, ktoś coś jeszcze dawał??
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
laski co uzywacie na wlosy bo mi tak strasznie wypadaja garsciami
juz nie wspomne ze Julka je ma wszedzie nawet w jej buzi ostatnio znalazlam![]() Sent from my GT-S5830i using Wizaz Forum mobile app
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te przeciekają w nocy co 10-15 pieluch, a inne co noc wszystko do zmiany
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie
Ależ nam Maluch rosną, wszystkie będą siadać wiosną co mnie tak na to siadanie w tytule naszło
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Co do żłobków to u nas powstała taka fundacja, która ze środków z UE otworzyła sieć żłobków, w których płaci się jedynie za wyżywienie dzieci (ok. 8-10zł dziennie). Jeżeli np. dziecko jest chore i zadeklarujesz że np. przez kolejny tydzień nie będzie go w żłobku to za te dni nie płacisz (z tego co wiem zamawiają catering i to zgłaszają). Dodatkowo są kamerki i można online podglądać co tam sobie dzieciaczek porabia. I najważniejsze - mam taki żłobek na trasie do pracy więc nie byłoby problemu z dowożeniem Julka (jadę do pracy to go zawożę, wracam - odbieram). Póki co jeszcze nie pytałam o miejsca, bo możliwe że pójdzie do żłobka dopiero w wieku 2 lat. Wracam do pracy prawdopodobnie od stycznia 2015, do wakacji mam nadzieję, że jakoś uda się zorganizować opiekę, a że pracuję w szkole, to dopiero od września potrzebowałabym dla niego miejsca w żłobku
|
|
|
|
#4189 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my mamy nosidło po Fifim Cytat:
a jakiś przepisik podrzucicie? Cytat:
Cytat:
foto koniecznie ![]() Cytat:
|
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Wszystkiego najlepszego dla kolejnych półroczniaków
![]() Szymek dziś kończy 5 miesięcy |
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4193 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4194 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4195 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czeeść
![]() Nadrabiam ![]() Ja to nie umiem wymyślać tytułów, w ogóle nie mam do tego głowy ![]() Cytat:
Natalka jak miała tak ze 3 tygodnie to jeszcze troszkę marudziła na brzuchu, ale potem kładłam ją często, nauczyła się, nawet tak zasypiała. Pamiętam jak przed świetami byliśmy u rodziców i Tata nagrywał film, a potem pokazywał w pracy i mówił mi,że wszyscy mówili,że trzyma głowę jakby miała 6 miesięcy. No ale to tylko dlatego,że się przekonała do leżenia na brzuchu i teraz lubi tylko tak. Spać też teraz lubi tylko na brzuchu. A są dzieci, które tego nie lubią, ten synek mojej koleżanki płacze za każdym razem jak położą go na brzuch. Trzeba być wytrwałym i mimo wszystko kłaść,ale wiadomo,że pewne rzeczy mogą się opóźnić, bo dzięki leżeniu na brzzuchu dzieciom wzmacniają się mięśnie grzbietu, lepiej podnoszą głowę, przekręcają się i siadają. Cytat:
![]() Nie wiem, taka pogoda aż prosi się o jasne dodatki,ale to zależy jakie masz buty i torebki? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamówiłam i idę dziś odebrać zz poczty ![]() maharet jeźdzzi przodem do mnie
|
|
#4199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mega drogo, my płacimy 100zł + jedzenie, wychodzi nam przeciętnie 200zł za miesiąc |
|
|
|
|
#4200 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I moj chlop tez o jakis sztukach walki mysli. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

mozliwe ze jak w 4 ta grubosc bedzie nam przeszkadzac to znowu przejde na pampy albo bede szukac innych.

wszystkie od Anutki

A nie myślalaś, żeby szyć i sprzedać, bo bym pierwsza w kolejce była 
Napuszczę mamę albo teściową 

)
jestem wściekła okropnie sama na siebie, bo następny wolny termin jest 28 kwietnia
oby była poprawa 

juz nie wspomne ze Julka je ma wszedzie nawet w jej buzi ostatnio znalazlam