|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Majkela12 zupkę robiłam tą i dorabiałam do niej jeszcze te grzanki, wyszła super i mega syta jest ![]() http://jajem.blogspot.co.at/2012/11/...pulpetami.html Wy narzekacie na ruchliwość dzieci a mój od wczoraj jakiś taki leniwy już miałam panikować, ale troszkę tam się porusza i jeszcze odpuszczam, martwię się tylko żeby jednak się rozruszał, bo nie wiem jak ja zniosę ten wyjazd chyba nerwowo się wykończę
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Wiosna U nas dziś 28 tydzień zaczęty Wczoraj pół wieczoru gadał do brzucha żeby mała troszkę pokopała ale chyba miała tatusia w poważaniu bo zaczęła kopać dopiero jak sobie poszedł i usiadł do lapka No i dostaliśmy wczoraj fotelik dla małej. Szwagier robi porządki w piwnicy i dał nam od razu. Oni mieli masę chłopięcych ciuszków to komuś z jej rodziny dają. Na sobotę mają jeszcze poodkładać nam jakieś ubranka unisex więc na weekend kolejne ciuchy będą. Moja mama się już śmieje że jeszcze trochę i będę mogła ciucholand z dziecięcymi ubrankami otworzyć. Ostatnio układałam w szafie te co mi pocztą od kuzynki mojej kuzynki przyszły i stwierdziłam że mi półek brakuje |
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2946 |
|
Zadomowienie
|
Ramona_85, beat@
Gratulacje kolejnych tygodni ![]() U mnie piękne słoneczko świeci od rana. Krótko w nocy spałam, maluch nieźle szalał w brzuchu. Mam wrażenie że on bardzo mało śpi, ale wole jak kopie niż jak siedzi cicho bo wtedy spokojniejsza jestem. A wiecie że już te cholerne kleszcze wylazły? Dziś rano u mojego psa znalazłam, po tym od razu obroże owadobójczą jej założyłam. Myślałam w nocy o leżaczkach-bujaczkach i dochodzę do wniosku że musimy jakiś kupić. Bo łóżeczko będzie w sypialni stało a nie chce dziecka uczyć na rękach non stop nosić.
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje III trymestru, fotelik bardzo fajny i kokardka jest
|
|
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba będzie jeszcze sobie do wózka zorganizować A jak tak się zastanawiam właśnie czy pójść jutro na glukozę czy może dopiero po niedzieli. W sumie jak bym poszła jutro to miałabym to z głowy i po niedzieli już spokój. |
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja podchodzę do tego tak że czym szybciej tym szybciej z głowy
|
|
|
|
|
#2951 |
|
Wtajemniczenie
|
Pradip ja się zastanawiam nad sprężynowym ale chyba jakoś ich mało...
Anteria super łóżeczko ![]() Zabcia za wizytę i powodzenia na USGChocolate dla chłopaków za obrót i trzymajcie się razem jeszcze trochę Mi też już ciężko a tylko jedną nosze w środku... A jak wstaję z podłogi to jak pokraka...Berenika koniecznie powiedz o tych bólach i skurczach ginowi. Może niech zrobią Ci KTG żeby zobaczyć co to za skurcze. Necro nowy tydzień... Ja mam teraz jakąś infekcje wybrałam już pimafucin teraz mam odczekać 5 dni i zacząć brać gyno-femidazol... a jak biorę do tego jeszcze luteinę to po prostu kombinacje co kiedy....Ramona za 30beat@ fajny fotelik i za 28 tydzień to już 8 miesiąc ![]() Sylwia trzeba uważać na kleszcze... już od jakiegoś czasu są, a moja psinka w tamtym roku przez to dziadostwo chorowała:/ ----------------------------------------------------------------- Dzień dobry ![]() Pierwszy dzień wiosny niby dziś, słonko niby świeci ale wieje jak szalone... za ciepło też pewnie nie jest... no ale już oby zima nie wróciła ![]() wczoraj miałam ciężki wieczór. Byliśmy z mężem po zakupy a brzuch się zmęczył i twardniał... a jeszcze musiałam zrobić obiad na dziś... także padłam do łóżka jak mucha... dziś już lepiej, i mam zamiar lenić się wieczorem SR więc żeby nie było powtórki z rozrywki... Muszę zrobić sobie zdrowe batoniki, ale to szybko pójdzie i nie męcząco ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dzisiaj odpoczywaj cały dzień i nic nie rób jakie to są zdrowe batoniki?
|
|
|
|
|
#2953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja poszłam w piątek, a wizytę miałam we wtorek ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() nie mogę nieraz nogi podnieść, tak ciężko mi się chodzi ![]() też tak masz ?? |
|||
|
|
|
#2954 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie to macica jednak, chodzi się ciężko i boli podbrzusze i brzuch twardy, kłucie w ... czuję się jak sierota ostatnia... Fajnie jest kobietkom co nie odczuwają ciąży, a przynajmniej nie mają dolegliwości... |
||
|
|
|
#2955 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Ja tez stwierdzilam, ze lepiej miec glukoze z glowy przed week i pojechalam dzisiaj. Walcze ze soba zeby nie zwymiotowac, a tu jeszcze 1,5 h... Ja wiem ze dla wielu z Was to badanie jest lajtowe, ale dla mnie to masakra! Wolalabym isc do dentysty na borowanie bez znieczulenia. Serio. Na pocieszenie mam chociaz dzisiaj piekna pogode - slonce w koncu wyszlo! |
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
7 miesiąc zaczęty, choć gdyby to był 8 to nie miałabym nic przeciwko
zawsze to bliżej by było do zobaczenia Milenki Chyba właśnie pójdę jutro. Tylko małż będzie chciał żebym pojechała z teściem a ja jednak wolałabym sama. Mężuś uważa że jak będę się źle czuć po tej glukozie to dobrze jak by ktoś był ze mną. No tak z tym że jeśli faktycznie będę się źle czuć to on mi na pewno strasznie dużo pomoże, jak go znam to jeszcze mnie wkurzać będzie. No i czuję w powietrzu awanturę o to bo ja mam zamiar pojechać sama. Auto zostawię u rodziców pod domem a od nich do przychodni to mam 2-3 minuty |
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie tez boli podbrzusze wtedy i kłucie po bokach, nie strasz mnie że to macica, bo cały czas myślę, ze to wzdęcia |
|
|
|
|
#2958 |
|
Zadomowienie
|
Z nudów przeglądam sobie ceneo i znalazłam przypadkiem sklep internetowy polecanego sprzedawcy asplaneta, analizuje ceny i co widzę:
np sklep internetowy http://asplaneta.pl/pl/fisher-price-...ego-bcg47.html 159.88 zł allegro http://allegro.pl/fisher-price-lezac...tml#tabsAnchor 144,90 zł A różnica w przesyłce tylko złotówke.
|
#2959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
każda inaczej podchodzi do glukozy, jednym słabo, niedobrze itp a innym smakuje, trzymam kciuki aby te 1,5 godz szybko minęło i miałaś z głowy |
||
|
|
|
#2960 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no tak liczyć już nie umiem ![]() Idź, idź będziesz miał z głowy Tylko nie nastawiaj się na to że będzie źle ![]() Cytat:
masz jakaś wodę?? jak tak to popłucz usta i może wyjdź na chwilę na świeże powietrzeCytat:
![]() Jeszcze nie... ale będą
|
|||
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tzn. pojechałam sama, auto pod bklokiem rodziców i poszłam na gluko pieszo do szpitala, tam przesiedziałam te 2h i do rodziców potem poszłam i do siostry.. obie mieszkają na jednym osiedlu naprzeciw szpitala, także też ze 2-3 minuty pieszo ![]() nie jesteśmy czasem z tej samej okolicy ?
|
|
|
|
|
#2962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się przy kawce
Już mi 30tc leci !!! Wczoraj byliśmy na tych warsztatach Bezpieczny Maluch, ale tylko porannych - tych od 11-14:00 dla starszego dziecka ![]() Na fotelik dla Dominiki jesteśmy już zdecydowani Na wózek dla Wiktorii jeszcze nie ale oglądając tysiące wózków w 2 sklepach (bo jeszcze w Zagłębiu byliśmy w ABC Maluszka ) zmieniliśmy plany wózkowe o 180 stopni i postanowiliśmy sprzedać Nasz 3w1 i kupić nowy lżejszy 3w1 niż dawać za samą spacerówkę 800zł ![]() Ale byłam w swoim żywiole - tyle wózków obmacać w ciągu jednego dnia boooskie Wróciliśmy po calutkim dniu dopiero na wieczór tak padnięci, że kręgosłup do dziś mnie boli! chodzę jak połamaniec ![]() Co Wyście tu naskrobały.... Pakowanie torby - za pierwszym razem miałam torbę spakowaną już na majówkę (w razie W) czyli w 36tc ![]() Chrzestni - my tak jak za pierwszym razem - prosimy dopiero jak dzidziuś się urodzi. A u Nas chrzci się tak ok 2-3mca życia ![]() Cytat:
znam kilka takich przypadków, że małżeństwo jest chrzestnymi A teoretycznie prosząc kogokolwiek na chrzestnego mówi się, że dziecku się nie odmawia to raczej rodzice powinni z głową wybierać i wiedząc, że ktoś jest już załadowany chrześniakami no to nie robić problemów tej osobie ![]() to chyba w końcu spróbuję ![]() Cytat:
ale to zależy co kto oczekuje i jakie ma warunki Po Dominice mam normalną wanienkę + stelaż i sprawdziło się rewelacyjnie Dlatego postanowiliśmy, że kupimy komodę kąpielową Ale ja akurat polecam choćby na kilka miesięcy bo bardzo praktyczny mebel - z odpływem, półeczkami, przewijakiem nakładanym. Jeśli kółka będą Ci przeszkadzać to niektórzy je odkręcają Cytat:
ale to raczej też dlatego, że mi mała nie chciała wstawić się w kanał...gratuluję I nie martw się na zapas - czujesz ruchy dziecka? czujesz jak kopie? mi lekarz powiedział, że to jest najważniejsze czy same czujemy, że dzidzia żyje, rusza się Kiedy masz wizytę u swojego lekarza? Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-20 o 10:15 |
|||
|
|
|
#2963 | ||
|
Zakorzenienie
|
TroppoSensibile gratuluję I semestru
![]() Cytat:
![]() Zresztą poród też przeszłam na żywca i zszywanie naciętego i popękanego na maxa krocza - też na żywca ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
![]() karolyka a mogę prosić o przepis?
|
|
|
|
#2966 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
też byłoby mi ciężko nosić już w brzuchu 2200g duże te Twoje chłopiska, super[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45666995] wczoraj no spy już nie brałam, w końcu przeszło... Dzisiaj cały dzień dobrze, teraz wieczorem znowu mnie coś łapało kilka razy, a teraz boli mnie podbrzusze [/QUOTE] To jak takie rzadkie chwilowe bóle, to pewnie macica ćwiczy do porodu ![]() Cytat:
, w takim razie grzecznie odpoczywaj w domuCytat:
ja już swojej też się nie mogę doczekać, a tu tyle czasu![]() A jaki masz przepis na batoniki???bo ten amarantusa nie znajdę ![]() Cytat:
Każde dziecko jest inne, jedne jest bardziej ruchliwe inne mniej. Spokojnie dopóki czujesz ruchy to jest ok . Ja momentami czuję młodą słabiej niż dnia poprzedniego, bo mam łożysko na przedniej ścianie ....Cytat:
za III trymestr![]() __Sylwia__88 kleszcze są, bo zima była za słaba i nie wymroziła ciaciałajstwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
aby szybciutko czas minął i za wyniki-------------------------- Oglądałam DDTVN i Gardiasowa pokazywała chustowanie, chyba jednak ten temat jeszcze przemyślę ![]() ---------------------------- U nas niby ma być 15C, ale słońca brak i jest nieprzyjemny wiatr. Widziałam, ze we Wrocku prawie 20C-dziewczyny zazdroszczę Wam, to już bez kurtałki można latać ![]() Dzisiaj na obiad Kamilla robię jedno danie No to i ja się pochwalę, w końcu i my doczekałyśmy się swojej 100dniówy ![]() no dobra po rafaelo, bo wczoraj z młodym robiliśmy
|
||||||||
|
|
|
#2967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jestesmy na tym samym etapie chyba, bo ja tez dziś zaczynam 30 tc ![]() z tymi chrzestnymi właśnie to mamy problem, bo wszyscy załadowani po 2-3 i nie mamy kogo wziąć, a nie chcemy angażować dalszej rodziny, bo nie będziemy organizowac hucznych imprez, w tym chrzcin, a dla dalszej rodziny to niedopuszczalne, co innego bliska siostra, brat tż lub mój![]() Cytat:
![]() u nas podobno nie szyja na zywca, coś tam dają, to samo ze znieczuleniem przy porodzie i nie chodzi tu o dolargan czy zzo, a jak będzie to się okaże ![]() ja bym chciała tak mniej boleśnie, bez ingerencji wszelakich środków, ale czy tak się w moim przypadku da, no wątpię
|
||
|
|
|
#2968 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Od rana chodzę głodna a boje się cokolwiek zjeść, żeby znowu żołądek się nie buntował
![]() Mam zamówienie na chińszczyznę na obiad i coś czuje sobie tylko na nią popatrzę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Może twardnieć na chwilę podczas chodzenia ale nie powinien być non stop napięty. Cytat:
|
||||
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej ;-)
wstałam dziś z bólem biodra. Muszę iść na spacer, bo chyba mi inaczej nie przejdzie Jak u Was ze spaniem? Mi został tylko lewy bok, inaczej nie daję rady Szukałam wczoraj info w necie o tych materacach, ale tam zbitek informacji różnych, generalnie reklam poszczególnych firm. Ale akurat wpadł mi w oko artykuł w M jak Mama z lutego i tam jak znalazł artykuł o wyborze materacyków do łóżeczek dziecięcych ![]() No więc 1. kupić nowy- bo dziecko będzie go używało przez 2-4 lata w zależności od długości ( są 120 i 140 cm) 2. Piankowe odpadają, a jeżeli już to z wysokoeleastycznej pianki, bo się tak nie odkształcają ceny od 60 zł 3. Gryczano-kokosowe- takie wkłady nie nagrzewają się od temperatury dziecka, są dobrej jakości, a cenowo nie zabijają, ale tu trzeba zwracać uwagę na certyfikat Noworodka kładziemy na stronie kokosowej- bo jest twarda i równa, a po 6-7 zmiesiącach, gdy dziecko się już sprawnie obraca i jest bardziej dynamiczne zmieniamy stronę na gryczaną- warstwa gryczana przemieszcza się jak piasek podczas ruchów dziecka i dopasowuje się do jego kształtów, dzięki temu ciało dziecka jest dobrze podparte ceny od 70 zł 4. lateksowe- jest to materac dobrze oddychający, jest to jeden z najlepszych typów materacyków, jest trwały, ale przed zakupem należy dobrze go obejrzeć pod względem jakości ten typ zapewnia punktowe podparcie dla ciała dziecka , gwarantując dobry komfort snu cena 150-200 zł w wersji lux ( np. climatex powyżej 300 nie nagrzewa się od ciała dziecka, zapewnia jeszcze lepszą wentylację) 5. Lateksowo-kokosowe- zachowują się jak kokosowo-gryczane, ale dziecko od chwili narodzin kładziemy na stronie lateksowej, po podniesieniu dziecka z łóżeczka materac wraca do swojego kształtu. Materac też dopasowuje się do kształtu ciała dziecka cena od 200zł 6. Bonelowe- czyli sprężynowe Sprężyny są połączone i otoczone pianką poliuteranową, bywają wzbogacone o warstwę kokosową są to materace raczej tradycyjne, gorzej dopasowują się do kształtu ciała dziecka cena od 150 zł Zwracamy uwagę na certyfikaty oeko-tex, ale nie tylko na pokrycie, które najlepiej jakby było zdejmowane do prania z waidomych celów. Pokrycie powinno być antybakteryjne i antyalergiczne - czyli włókna naturalne tj. bambus, tencel, lyocell, amicor, srebro prawdzamy sposób wszycia zamka- aby dziecko nie miało kontaktu z twardymi, metalowymi elementami Będę szukała teraz dokładnie typów. Będę w razie czego linkować, jakbym znalazła coś ciekawego i też o to Was proszę |
|
|
|
#2970 |
|
Wtajemniczenie
|
Batoniki z amarantusem
80 g maki orkiszowej ( lub pszennej razowej/graham) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 100 g amarantusa ekspandowanego *100 g słonecznika *50 g orzechów nerkowca posiekanych *50 g żurawiny *50 g migdałów ( płatki/ słupki/ posiekane) 50 g płatków owsianych 80 g masła 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 100 g płynnego miodu 1 duże białko (2 mniejsze) sól morska szczypta Można zmieniać proporcje aby zachować 50 g bakalii (rodzynki, morele itp.) +200 g ziaren lub 100 g bakalii + 150 ziaren. Suche składniki mieszamy, masło rozpuszczamy dodajemy do niego wanilię. To wlewamy do suchych i dokładnie mieszamy na koniec białko i mieszamy. Forma do pieczenia 20/35 wykładamy papierem piekarnik 165st. Masę przekładamy do formy i ugniatamy mocno i wyrównujemy. Pieczemy około 25-30 minut do zrumienienia. Zostawiamy w blaszce do wystudzenia potem kroimy jak chcemy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

już miałam panikować, ale troszkę tam się porusza i jeszcze odpuszczam, martwię się tylko żeby jednak się rozruszał, bo nie wiem jak ja zniosę ten wyjazd chyba nerwowo się wykończę
13.07.2013 

masz jakaś wodę?? jak tak to popłucz usta i może wyjdź na chwilę na świeże powietrze

po 2-3 i nie mamy kogo wziąć, a nie chcemy angażować dalszej rodziny, bo nie będziemy organizowac hucznych imprez, w tym chrzcin, a dla dalszej rodziny to niedopuszczalne, co innego bliska siostra, brat tż lub mój