|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
Cytat:
No wiesz pierwsze dziecko ma się raz w życiu
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Zara zamowie krem. Zdublowalam odpowiedzi przepraszam. W klubie napisalam
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu odpisałam
Idę spać Dziewczynki,pizga jak nie wiem aż zagłusza mi telewizor-mam nadzieję że jutro się uspokoi Dobranoc
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Ewciu czy to jest ten krem ??http://www.ceneo.pl/16922737 czy cos innego bo rozne znalazlam
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Kluska, śliczny ten aniołek
Basiu ja też polecam Cethapil albo Physiogel - z tego co kojarzę, jest wersja dla dzieci Ja tak miałam, że sterydy pomagały szybko ale na krótko. Niby mam zdiagnozowane AZS, ale dawno nic mi się nie działo. I mi dokucza tylko i wyłącznie przy oczach. Ruda, perfekcyjna pani domu. Pichci Gdzie zdjęcie włosów?? Ja mam dzisiaj fryzjera![]() Coffe, cieszę się, że lepiej się czujesz. Kurde Ty już ruchy maluszka czujesz
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#1988 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na szybko, bo Jaśmina domaga się opieki. Byłam w szpitalu, przebadali ginekologicznie i usg też zrobili - wszystko ok. Podali mi oksy żeby macica bardziej się obkurczyła. Zrobili mi morfo i crp. Crp 177, czyli bakteria. Dali antybiotyk i jak nie przejdzie po 2-3 dniach to mam się zgłosić do szpitala i mnie przyjmą na oddział. Bakterie musiałam załapać w szpitalu, bo gdzie indziej...
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
hej, niestety wyników wczoraj nie było tylko napisali ze materiał do ponownego badania, i dziś rano znowu pojechaliśmy do innej przychodni, i jak wczoraj pani powiedziała ze z paluszka sie nie da i pobrała z piętki tak dziś spokojnie pobrała z paluszka i szybciutko naleciało tyle co trzeba, wyniki koło 12, tesciowa ma nam odebrac bo trzeba osobiscie.
|
#1991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Udało się przełożyć wizytę na 18.50 jutro w Warszawie. Jedynie może być problem ze sprawdzeniem poziomu hormonów, bo trzeba się zgłosić na 3 godziny przed wizytą. Ja niestety ląduję w Warszawie o 15.30. Ale najważniejsze że zrobią USG i zobaczymy co się wyhodowało. A jeszcze żeby było zabawniej to mieliśmy dziś wylecieć do Reykjaviku o 10.20... i te cholery nas przesunęli na 12.30 |
|
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja od rana w ferworze, naleśniki, ![]() Żle mi się spało, bo został mi już tylko lewy bok, inaczej mi niewygodnie ;-( No i obudziłam się zdrętwiała Przejdę się dziś na dłuższy spacer, boże wszystko się jakoś rozluźni Wczoraj byłam na wizycie, wszystko ok, choć Borys jeszcze ustawiony podłużnie - nie wiem do kiedy ma czas na obrót ![]() Poczytam o tym Teściówka doradza, abym pochodziła teraz do groty solnej, najodować się Mamy niedaleko, więc może to będzie jakiś nowy wiosenny rytułał ![]() Jutro ma być pięknie, wiosennie, już się nie mogę doczekać No i przyjadą 3 nowe sukienki z zalando Kluska Wybraliśmy imię Borys, Super pomysł z będzie cudna pamiątka Agabimam nadzieję, że antybiotyk szybciutko zadziała, i wrócisz do formy, a , że największy syf załapie się w spzitalu to niestety fakt ![]() Arletka daj znać jak wyniki, mam nadzieję, że spada ta bilirubina, a na oko schodzi na złótaczka? Basiu nie mam doświadczeń z AZS, ale dziewczyny dobrze radzą. W Skandynawii już parę lat temu odeszło się od stosowania sterydów, bo działają krótkotrwale. Przestawili się na leczenie długofalowe emolientami W aptece powinni coś doradzić Co z tym TŻ? Iza szpital to zawsze trauma, także daj mu teraz jeszcze więcej czułości, bliśkości, przytulaj, noś, całuj ile tylko się da. Na pewno nowe miejsce też może wpływać stresująco na maluszka, ale to nic, Ty jesteś najważniejsza dla Dominisia i tam gdzie mama, tam będzie maluszkowi dobrze Yss mam nadziję, że wszystko się uda poukładać i przyjazd będzie owocny U nas już mniej wieje, ja nie cierpię wiatru
|
|
|
|
#1993 |
|
Zadomowienie
|
Hej miałam troche problem z wizazem. Meczy mnie od dwóch dni przeziebienie na szczęście bex goraczki. Mam nadzieje ze nie zaraze Natalii. Tz spisuje sie dobrze wczoraj tylko mala miałam na karnienia a tak to on sie zajmowal. Tak mi brakowało przytulania do niej.
Moja coreczka zaczyna sie smiac w gos. Oba sie smieje a ja placze z radosci;-) Ewcia pewnie juz sie szykujecie na przyjazd tzta ale bedzie ze tak powiem szal ciałIza dobrze ze juz wszystko z Domisiem ok. Z resztą tez sobie poradzicie ![]() Klusia moja Natalia tez uwielbia taka pozycje noszenia jak wstawialas link. Zawieszka cudna. Moj tz chce zrobić sobie tatuaz na nadgarstku z imieniem i data urodzenia Natki Aga nie martw sie musisz poczekac będzie dobrze napewno
|
#1994 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
Domiś się jeszcze tak nie śmieje. U mnie wisielczego humoru ciąg dalszy. Choć jest dobra wiadomość:Tżta przyjmują pod firme i dostanie umowe na rok
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
my mieliśmy super nockę Zjedliś my śniadanko,poszliśmy na spacer i obowiązkowo na kawę do siostry wróciliśmy,wstawiłam zupkę(znowu mi się chciało pomidorówki a że Szefostwo lubi to żaden problem),uśpiłam Bossa i mam dla Was chwilęKami no szykuję się a cieszę się jak dziecko bo nie widzieliśmy się 7tygodni-jeszcze nigdy tak długiej przerwy nie mięliśmy. dla męża,a co do tatuażu też chcę taki jak Twój ślubny ale chyba dopiero po ślubie-chociaż jak mi odbije to w kwietniu zrobięYss dobrze że udało się usg przełożyć,kurde ciężką macie tą podróż-oby była owocna Zophiee dzisiaj zeby nie wiatr też by było super,ale lepsza taka pogoda niż deszcz Aga Kochana trzymam kciuki żeby obyło się bez szpitala kurde w szpitalu bakterię złapać-jakaś masakra Arletko czekamy razem z Tobą na wyniki jak Lencia w nocy?Mysiu po roczku będę bo mój aparat się zje*ał a sis ma focie robić no i muszę je ułożyć bo tak to chodzę w stylizacji a'la "Bezdomny Janek"Spadam bo póki Młody śpi poczytam jeszcze
|
#1996 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale oni mają za to fajne lalki i wózki jeśli dobrze pamiętam ![]() Cytat:
rany, i tak nic nie czuć, nic nie widać, tylko gorączka ![]() Cytat:
pediatra nam pokazała, że najlepiej się sprawdza żółtość przyciskając na chwilę skórę na udzie - po naciśnięciu powinna być biała. przy wyniku powyżej 12 (czyli kiedy się naświetla) jest wyraźnie żółta.Cytat:
Cytat:
ja czekam na koniec karmienia bo i tak mam sporo w tatuażach do poprawy i będzie dużo dziarania a tż nie może się zdecydować gdzie i jaki ![]() zdrówka Cytat:
![]() no! jest dobra wiadomość głowa do góry kochana, po złym czasie zawsze przychodzi ten dobry my dziś mamy kontrolę u neurologa na 18tą. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Ewciu, Twój wielki dzień coraz bliżej
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
||||||
|
|
|
#1997 | ||
|
Zakorzenienie
|
kochana opisalam w klubie
Izus dla Dominisia to nowa sytuacja po szpitalu musi sie upewnic czy teraz bedzie bezpieczny ( wiesz kucie w szpitalu i takie tam ) teraz musi sie przekonac ze w domu nie bedzie kucia . ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
wynik to 11.65,czyli odbry, bylismy u lekarza no i kazał dopajac,troche gluzkoza,rumiankiem i koperkiem,troszke sie boje tego dopajania zeby mi sie do butelki nie przyzwyczaiła. w szpitalu naswietlanie jest jak wynik powyzej 13 we krwi. w kazdym razie spada.
mała w nocy spi ładnie, wczoraj spała juz po 21 i ja tez padłąm, obudziła się po 23, potem po 2 i przed 5,czyli bardzo ładnie. musiałam ją obudzic po 7 bo musielismy jechac na badania.
|
#1999 |
|
Zadomowienie
|
Arletka ja natke tez dopajam ze wzgledu na jej ciagla czkawke a wole dsc koperek niz cyca na sile. Chce tez kupic rumianek. Czasem tez po prostu widze ze chce jej sie pic bo u mnie w domu gorąco wiec ja jestem za herbatkami
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koperek to ja sama pije bo lubie ![]() wiecie ze ja juz zrzuciłam 8kg sprzed ciazy zostało mi tylko 2
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko na chwilkę się przywitać
![]() Arletka super, że Małej żółtaczka spada. A rozliczyłaś w końcu pit? Jak nie to ja służę pomocą ![]() Mi też się marzy tatuaż, ale na razie nie mogę się zdecydować jaki wybrać, no wiadomo, że jak będzie dzidziuś to tak samo jak Wy imię oraz datę ur
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wróciłam do domu.. Dzisiaj stwierdzili, że mały przyrasta w swoim tempie, wolno, ale jednak .... waży zaledwie 2200 g ... Mam skierowanie do szpitala na początek kwietnia, chyba że wcześniej będzie coś się działo, to taka przepustka warunkowa, na początku tygodnia mam stawić się na usg znowu... Mam zamiar odpoczywać, chociaż nie wiem co z tego wyjdzie ![]() Więc póki co NATANEK w brzuszku
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Lila jak dobrze, że z Wami wszystko w porządku!!!
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem wykończona
Wypis dostałam dopiero 0 16, bo cały czas się zastanawiali czy wypisać, ale ja bardzo chciałam chociaż na weekend do domu, bo ten szpital mnie wykończył psychicznie... codziennie nowe sprzeczne informacje, na prawdę miałam już tego dość... jeszcze niedawno chcieli robić cc, teraz stwierdzili, że trzeba pozwolić małemu jeszcze trochę urosnąć.. dostałam recepty na leki, które brałam w szpitalu i nie mogę tego przerwać, muszę też wyleczyć jakąś bakterię ..
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane jestem,jak zawsze aktywnie spędziliśmy czas,nawet mięliśmy gościa-była moja ciocia-przywiozła mi fajne legginsy
![]() Lilka jak fajnie że jesteś Oszczędzaj się Kochana-tak się cieszę że wszystko w porządkuArletko ![]() za kg![]() Kami ja też dawałam koperek i rumianek,koperek bardziej smakował i pomagał przy zatrzymaniu pierdków Mysia ten "aniołek" wygląda jak Zagłoba z "Ogniem i mieczem" Klusiu jak już jak na szpilkach siedzę a on dopiero jutro wyjedża-cieszę się jak głupia Ciekawe jak Agabiwro?
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Mnie rozkłada ale walczę, Kubula też coś katarek lekko załapał mam nadzieję, że do jutra przejdzie. Po tych Kluskowych zapiekankach to ja dziś tyle czekolady zjadłam, że szok Nie miałam z kim zostawić Małego na korki, bi tż dalej ciężk chory i nie zbliża sie do dziecko, więc Kubuś zaliczył swoją pierwszą lekcję angielskiego był bardzo grzeczny, dopiero pod koniec zgłodniał i marudził, to na pewno z głodu wiedzy po wszystkim śpiewałam mu Mummmy mummmy hello mummy a on się cieszył Lila dobrze , że w domku. Natanek Yss ale masz cieżką podróż , to teraz musi być owocna ![]() Ewcia Kostello pospał, Kubuka dziś dobił do 9:30, normalnie nie wiedziałam co się dzieje jak wstaliśmy Arletka brawo za wyniki, niech Lenka zdrowieje Agabi no pięknie, to się narobiło. Zdrowiej kochana i lepiej zdaleka od szpitala bo zaś coś do pakietu chorób dokoptują Iza nie smutaj, świętujcie dziś sukces tżta! Basiu, jak zdrówko u Was dziewczyny? Kami no nareszcie jesteś ![]() Zophie chodziłam do klasy z Borysem klociliśmy się na każdym niemieckim ![]() Kluska to ile ty masz tych tatuazy, sexy mama jak nic ![]() A już miałam pisać, że Ewci nie ma bo się szykuje do przyjazdu tż ubiegłaś mnie
Edytowane przez Ziajka Czas edycji: 2014-03-20 o 20:47 |
|
|
|
#2007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|||
|
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteśmy już w Reykjaviku i na razie wszystko idzie zgodnie z planem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Ziajka jestem
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Lila, cieszę się, że jesteście w domku. To o wiele lepiej dla Twojej psychiki niż siedzenie w szpitalu. Leż duzo, bierz leki i wypoczywaj.
Kluska, jak wizyta u neuro? Ruda, no aniołek średni Ale jak już Kluska zauważyłam mają inne śliczne zawieszki i napewno coś wybiorę Migotka, co tam? Ty już owulkujesz Włosy ścięte - kolejna wizja mojej fryzjerki. Może jutro fotę wrzuce bo dzisiaj już mi sie nie chce Jutro mnie koleżanka na babski wieczór zaprosiła
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

Dobranoc
Pichci
Gdzie zdjęcie włosów?? Ja mam dzisiaj fryzjera

my mieliśmy super nockę
Zjedliś my śniadanko,poszliśmy na spacer i obowiązkowo na kawę do siostry
ale oni mają za to fajne lalki i wózki jeśli dobrze pamiętam