Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 08:28   #4741
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Emilianku

Wszystkiego Najlepszego!

monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:28   #4742
anika_s
Wtajemniczenie

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
EMILIANKU!!!!!

anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:30   #4743
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Heeej!

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
A w ogóle sprzedałam wózek Ten co kupiłam niedawno.

Na karku znaczy się na środku? Też mi się podoba to miejsce, ale chyba widoczne jest? Przy krótkich włosach
A jaki to był wózek??
Tak, na karku po srodku pleców. Własnie ja mam długie włosy, wiec jak chce zakryć to nie ma problemu

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Demeter traktor nie ma regulacji głośności. ten safari nie jest bardzo głośny. ten zwykły jest o wiele głośniejszy, ale też jedzie dłużej i szybciej, ma światełka tylko ten zwykły jest z innej firmy- chyba clementoni. o coś takiego http://www.zabawkopolis.pl/show/1392...84TKAMI-FARMER
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
A u nas dzis ma byc 20 stopni, juz planuje wypad z dzieckiem nad zalew (mamy 10 minut drogi piechota stad) - moze wezme kocyk i rozlozymy sie na piasku
Faaajnie. U nas też dziś ma być 15 stopni i słonko więc się powoli zbieramy na miasto.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
A NASZ traktor nie ma regulacji ale ma za to trzy języki do wyboru polski, niemiecki i ruski
A co niech się dzieci uczą

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A jutro zapisałam się do fryzjera ale im bliżej wizyty tym mam wątpliwości czy iść, miałam ściąć troszkę włosy ale każdy mnie odwodzi od tej decyzji...
Dużo chcesz ściąć?
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:31   #4744
cathlyn
Rozeznanie

Sto lat dla Milusia i wszystkiego co najlepsze!!

:par ty:

Anika, jak Oliwka?

Stary 2014-03-20, 08:32   #4745
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
EMILIANKU!!!!!

Podpinam się!
Zdrowia i radości dla Emilianka
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:36   #4746
cathlyn
Rozeznanie

demeter peg perego pliko

dzisiaj myślałam,ż epośpię, skoro Szkrabka tak późno uisnęła, to wstała mi przed 6
Stary 2014-03-20, 08:46   #4747
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Pobudka o 23.55 - 5.30 i o 7.10 przy tych dwoch Mleko glasiu po glowce i spal dalej ...!!
.
a to spioch!!!!!!!! przecież on od 16.30 !!!!!!!!!
Cytat:
nie można powiedzieć że była spokojna, pobudka z płaczem co ok. 2 godz.
Zmienialiśmy się z tż żeby ją tulić na rękach, śpi w naszym łóżku.
Jedyny malutki plusik to taki że nie męczył ją bardzo w nocy katar
no i coż kolejny dzień, kolejne zmagania z tym badziewiem póki co poprawy żadnej...
biedulka

Despa- a jak u Was nocka???
Alliw - a u Was ?

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

BYou - wracaj już!!!!!!!

tak się zastanawiam gdzie Oliwka ??? może już wszystko wydala na ciuchy i buty i tz ja naprawdę wywalił z domu
Stary 2014-03-20, 08:46   #4748
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cathlyn;45670005[COLOR=DarkOrange
Anika, jak Oliwka?

[/COLOR]
dziękuję póki co zero poprawy , a chyba jeszcze przybyło
kilka postów wcześniej pisałam
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:48   #4749
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
tak sobie przypomniałam ....
doswiadczen z dzieciństwa nie mam jeśli chodzi o jakies wytykanie mi czegos ....(to nie znaczy ze brak komleksow ,bo miałam i mam ale takie w normie jakos -nie zaprzątały mi głowy zbytnio)
Za to jak skończyłam Ninke karmic - to moja mama akurat wyladowala w szpitalu .przyszłam ja odwiedzić tak na szybko - i tylko jak weszłam to usłyszałam "gdzie masz cycki ? powinnas sobie operacje zrobić". byli tam inni ludzie w pokoju .to miał być niby taki zart . niby .ja się niesmialam . popłakałam się jak wyszłam . zabolało . bardzo.
czasami niektorzy nie pomysla wczesniej, tylko cos palna..
Cytat:
Ja mam albo 30 albo 40 %. Jak dla mnie to się mało pieni - w porównaniu do mydła oczywiście. Ja jestem wielką fanką tego mydła

A Wy jakie macie tatuaże (gdzie/jaki motyw?)
no ja wlasnie specjalnie zamawialam z wysoka zawratoscia oleju laurowego, bo myslalam, ze bedzie bardziej natluszczajace -a nie jest. A zamawialam w Berlinie, tam wyrabiaja fajne mydelka

Ja mam smoka na biodrze
Cytat:
Wychodze z zalozenia ( juz kiedys pisalam ) ze Jesli Czlowiek Sam Sie nie Akceptuje, takim jaki jest - niech Nie Oczekuje Akceptacji od innych.
.
masz racje - ale u dzieci to chyba tak nie dziala - bo dzieci rodza sie bez kompleksow - to spoleczenstwo, a czesto wlasnie rodzice o kompleksach przypominaja.
A wedlug mnie czy to krzywe nogi czy uszy to sprawa naprawde wzgledna - bo kazdy widzi to inaczej - a np. w telewizji widzimy najczesciej tych idealnych, ladnych ludzi.

Cytat:
Co do tych "mankamentów" urody, to sama nie wiem, czy rodzice powinni coś mówić... Bo jak rodzice jakoś zwrócą uwagę na którąś część ciała np. to już dziecko może być wrażliwe na tym punkcie.
no wlasnie - ten temat chyba az tak klarowny nie jest - bo sa glosy i za i przeciw- chyba jakos wywazenie trzeba to rozwiazac.
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Pani - mam nadzieję, że J. nie będzie płakał jak ktoś powie Kuba, choć ja nie przepadam za tą formą i póki co nikt tak na niego nie mówi myślę jednak, że najbliżsi zawsze będą mówić tak jak ktoś sobie życzy, a reszta cóż.. istotna nie jest. Ja poprawiam jak ktoś mu chce "Kubusiować". Oczywiście zdrobnienia "odzwierzęce" i różne inne są na porządku dziennym.
Monia, a dlaczego - nie mowicie Kuba, Kubus? Dlaczego wybralas akurat to imie, jezeli zdrobnienie sie nie podoba? (nie pisze zlosliwie, z ciekawosci tylko pytam )
Wydaje mi sie, ze kazde imie (no prawie, bo sa nieodmienne) ma zdrobnienie i wybierajac go trzeba sie liczyc z ich uzyciem.

Cytat:

moderna,
mam prośbę - zerkniesz na skład kremu?\
water, petrolatum, ortho-silicic acid, gryceryl oleate, ozokerite, hydrogenated castor oil, glyceryl isostearate, polyglyceryl - 3 oleate, preservative, ethylene glycol, E211, carbomer, frragrance, ZnO, CuS04,MgS04, FeS04
Mam nadzieję, że dobrze spisałam, późno już.

A w ogóle sprzedałam wózek Ten co kupiłam niedawno. Strasznie mnie denerwowało to nadeptywanie na koła, a po spacerze mnie plecy bolały, bo szłam w nienaturalnej pozycji. I kupiłam maclarena w końcu, xlr, używkę. Właśnie się suszy. W ogóle mam jakiś niefart chyba, bo dopiero w domu poczułam że wózek dziwnie pachnie - taką jakby choinką samochodową, no strasznie wkurzający zapach. Może wyczulona jestem, ale mam nadzieję, że po praniu (prałam całość, to co mogłam w pralce, budkę ręcznie szorowałam) już nie będzie zapachu.
zaraz spojrze na sklad

o i widze, ze sprzedalas tamten
niech sie Wam dobrze jezdzi - XLR niby ma byc szerszy, moze nie ebdziesz deptac po kolkach

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Nie mogę opowiadać publicznie o mojej wspaniałej t. Mówiłam że jest nie obliczalna.
hehe... a co, sledzi Cie po forach?

Cytat:
My juz po sniadaniu - dzis dalam "patalogiczna" parowke zjadl polowe dopchal sie kromka chleba i szaaaaaleje ...!!!
szalenstwo!
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
to klubik
tylko ten wlasciwy, FOTOklubik
Stary 2014-03-20, 08:52   #4750
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dużo chcesz ściąć?
Włosy mam prawie do pasa. Jeszcze tydzień temu jak się zapisywałam, myślałam o 20cm i coś z grzywką. Ale im bliżej wizyty tym centymetry maleją i na chwilę obecną chcę już tylko końcówki podciąć I nie mogę się zdecydować bo jeżeli same końcówki to nie pójdę do tego fryzjera co się umówiłam bo tam zapłacę 60zł a za same końcówki nie ma sensu, w moim mieście za końcówki zapłacę 15zł więc różnica spora.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:12   #4751
Moderna
Zakorzenienie

cathlyn
water, petrolatum, ortho-silicic acid, gryceryl oleate, ozokerite, hydrogenated castor oil, glyceryl isostearate, polyglyceryl - 3 oleate, preservative, ethylene glycol, E211, carbomer, frragrance, ZnO, CuS04,MgS04, FeS04

1.na pierwszym miejscu woda, czyli raczej forma kremu
2. dalej wazelina (to zalezy co to za krem, jak leczniczy to ok, jak ma byc pielegnujacy, czy dla dzieci to lepiej wybierac produkty bez wazeliny (naturalne, na bazie olejow, choc one nie dzialaja wtedy ochronnie), ale szkodliwa nie jest - to zalezy jakie kto ma przekonania, czy stosowac czy nie - ja stosuje )
3.kwas ortokrzemowy - nie wiem, nie znam, prawdopodobnie chodzi po prostu o zrodlo krzemu (naturalny)
4. glyceryl oleate - ok, uzywany w kosmetykach naturalnych, najczesciej jako emulgator
5. ozokeryt - podobnie dyskusyjny jak parafina
6. hydrogenated castor oil - olejek rycynowy
7. polyglyceryl - 3 oleate - emulgator, roslinny
8. preservative - konserwant - ale jaki?????????
9. Glikol etylenowy - rozpuszczalnik (??), moze powodowac alergie kontaktowa
10. E211 - Benzoesan sodu . konserwant - unikac!
11. carbomer - do połączenia żelu
12. jakis zapaszek
13. i na samym koncu zwiazki chemiczne - tlenek cynku, siarczan miedzi, siarczan magnezu, siarczan zelaza

czyli to jest jakis żel krzemowy? jest tak srednio ok, przez te konserwanty i rozpuszczalnik, gdyby nie to to ok - ale to decyzja nalezy do Ciebie - czasami trzeba isc na kompromisy

pamietam, ze kiedys czytalam, ze w skladzie to co znajduje sie po pierwszym konserwancie to zaledwie 2% z objetosci kremu . to tyczy sie tych pielegnujacych kremow, gdzie producent zachwala, ze zawiera to i siamto - a sprawdzajac sklad np. kwas hialuronowy jest na koncu

i zeby nie bylo, zem taka mundralinska
korzystalam ze strony:
http://www.cosmeticanalysis.com/
codecheck.info
oraz troszke z wikipedii

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-03-20 o 09:25
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 09:17   #4752
Villga
Zadomowienie

Hej!
Spóźnione sto lat dla Zosienki, Kwiatuszka, Marcelka
I dzis Sto lat dla Milusia! !
Rosnijcie zdrowo :-*

Pisalyscie o kompleksach. Ja mialam i w zasadzie mam straszny kompleks krzywych nóg. ... nie bede sie o tym rozpisywac ale ogolnie to jak mam krotka spodnice i szpilki to mi sie wydaje ze wszyscy tylko widza krzywe nogi. Tz mowi ze mam ladne nogi ale tyle lat kompleksow to nie wiem czy sie da wyprzec.

Z kolei w podstawowce bardzo szybko zaczely mi rosnac piersi. Chlopaki sie gapili, jakies komentarze byly. Zaczelam sie garbic zeby te moje cycy ukryc... chciałam zeby przestaly rosnac. Niestety posluchaly mnie i przestaly :-/ tak że obecnie mam malutkie.

Natomiast nie cierpie wujka Tz ktory za kazdym razem musi jakos skomentowac moj wyglad. Jak bylam w ciąży w swieta wszyscy siedza przy stole, kolędy i on zeby je przekrzyczec mowi'ile juz przytylas? Taka sie wielka na twarzy zrobilas'... a wcale to nieprawda bo wtedy szczupla jeszcze bylam i z reszta twarz mi w ciazy dopiero w 9 mies.sie troche zmienila.
Po ciąży jak nosilam 38 rozmiar to tez skomentowal jaka to gruba jestem i jeszcze jak to mowil to tak rece na boki rozlozyl zeby zobrazowac...
Burak. :-/

Nestelle, wujek sie niefajnie zachowal. Mysle ze jakby powiedzial'Ninka to dla ciebie z okazji twojego swieta' to Kubie nie byloby przykro a tak... biedny.

Anika, zdrowka dla O. Biedna sie męczy. .. :-(

U nas noc kolejna okropna. Kinga staje sie coraz wiekszym cycoholikiem, nie wiem juz co robic. Wykoncze sie jak bedzie tak dalej. Pobudki co chwile i musi miec cyca w buzi albobw rece przez cala noc bo inaczej ryk. W dzien jest ok a w nocy...
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:21   #4753
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
tak się zastanawiam gdzie Oliwka ??? może już wszystko wydala na ciuchy i buty i tz ja naprawdę wywalił z domu

odcial jej internet, bo zakupy robi prezciez online

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość

Natomiast nie cierpie wujka Tz ktory za kazdym razem musi jakos skomentowac moj wyglad. Jak bylam w ciąży w swieta wszyscy siedza przy stole, kolędy i on zeby je przekrzyczec mowi'ile juz przytylas? Taka sie wielka na twarzy zrobilas'... a wcale to nieprawda bo wtedy szczupla jeszcze bylam i z reszta twarz mi w ciazy dopiero w 9 mies.sie troche zmienila.
Po ciąży jak nosilam 38 rozmiar to tez skomentowal jaka to gruba jestem i jeszcze jak to mowil to tak rece na boki rozlozyl zeby zobrazowac...
serio burak
skad niektorzy maja tyle tupetu?
Stary 2014-03-20, 09:24   #4754
Villga
Zadomowienie

Cytat:

odcial jej internet, bo zakupy robi prezciez online

serio burak
skad niektorzy maja tyle tupetu?
No wlasnie? ? Bo nawet jeslibym naprawdę byla gruba jak szafa trzydrzwiowa to i tak nikt nie dal mu prawa tego komentowac. Co go to obchodzi...
Stary 2014-03-20, 09:28   #4755
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie? ? Bo nawet jeslibym naprawdę byla gruba jak szafa trzydrzwiowa to i tak nikt nie dal mu prawa tego komentowac. Co go to obchodzi...
bo niektorzy lubia sie skupiac na negatywnych cechach (a moze tez uwazaja to za zabawne), zamiast zachwycic sie rozswietlonymi oczami, ladna sukienka czy swietnie ulozona fryzura

a ja ostatnio spotkalam znajomych z psem i wypalilam do psa: ales ty gruby sie zrobil! (pozniej sobie pomyslalam, jezuuu, cos ty palnela - dobrze, ze to tylko pies ale mocno przytyl, taka kulka sie z niego zrobila )
Stary 2014-03-20, 09:30   #4756
Villga
Zadomowienie

Oj Moderna, co narobilas? teraz biedny psiak musi iść na terapię ;-)
Stary 2014-03-20, 09:33   #4757
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

wczoraj K. z tż czekali na mnie na parkingu i K. pokazywał wszystkim kierowcom "no no no". jechał jakiś tż-ta znajomy, dzwoni do niego i mówi: Ty a co Twój syn tak wszystkim grozi?

a poza tym to Loluś kaszle, mnie znowu boli gardło i kichawę mam zapchaną
fajnie musiało to wyglądać,
my tez przeziebieni
Cytat:
Co do tatuażu - Kasia, śliczne ten motylek (co to jeszcze jest?) Też mi się bardzo podoba ten motyw, chciałam kiedyś sobie zrobić na łopatce. W sumie już kilka lat ,myślę o tatuażu, ale zawsze tchórzyłam. Bardzo mi się podoba tatuaż na nadgarstku (napis) albo za uchem delikatny. Ale nie mogę zrobić sobie tatuażu widocznego, bo z pracą może być różnie.
I tak myślę o tych tatuażach ostatnio - też bym sobie prezent zrobiła. na 30. Tylko nie kilo, a urodziny
A Wy jakie macie tatuaże (gdzie/jaki motyw?)
ja mam pająka na plecach, tuż nad tyłkiem
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

Ech... u mnie non stop coś - najpierw byłam za chuda, teraz jestem za gruba Ciągle coś nie tak! TŻ non stop poprawia moją samoocenę.
Teksty od wielu osób z rodziny, znajomych też (już sie pozbyłam ), niestety z rodziny się nie da
to podobnie bylo u mnie:najpierw za chuda, potem za gruba potem za bardzo umięsniona(trenowałam sporo), w ciazach za wielka/gruba, po ciazach za chuda, nie dogodzisz
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Moja t. kiedys powiedziała, że J. nieprędko usiądzie bo jest za gruby
Biedna Oliwka, oby szybko zdrowiała
moja wczoraj przyszla, nawet sie ucieszyłam bo mały byl strasznie marudny wiec ze sie nim zajmie, po 10 minutach podniosłą mi cisnienie tekstem: ze juz za pare dni roczek, to chyba nam nie zrobisz tego ze w niego nie wkroczysz....
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość

poprasowałam wszystko 2,5 h machania żelazkiem, zmęczyłam się.... z Zosiorem się nie da, szarpie a to za deskę, a to za kabel od żelazła chyba położę się i poczytam
ja nawet nie probuje, oczami wyobraźni widzę moje dziecko lezace na ziemi z rozbitą głową, wszystko we krwi a obok żelazko, a na twarzy poparzenia
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Przesrane z tymi zebami, aczkolwiek wole to niz choróbsko

Ty pisałaś o nogach? Bo czytałam na telefonie....U mnie to samo plus jeszcze dupsko( w czasach nastoletnich), moja koleżanki wszystkie mialy płaskie posladki, a ja nie. Sukienki szersze, dłuższe nigdy mini, mam to do dziś wraz z przekonaniem,ze miały racje
plaskie tylki nie sa takie fajne, ja mam mały, płąski, male biodra i odstajacy troche brzuch i spodni kupic nie moge, bo wszystkie odstaja i sie marszczą w pachwinach jakby, ostatnio pani w sklepie mi powiedziałą jak wybrzydzałam ze jak sie nie ma tylka ani bioder to wszystie tak beda lezeć a zmierzyłam duzooooo
Stary 2014-03-20, 09:40   #4758
bzinka
Zadomowienie

Dla Milusia STO LAT!!!
Wszystkiego najlepszego!!!

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:46   #4759
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
hihi

Marsselo uklada puzzle tzn. tylko dziurke od 6,8 i 9 uzupelnia (puzzle podlogowe)
Stary 2014-03-20, 09:51   #4760
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

.
no co za

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
moja wczoraj przyszla, nawet sie ucieszyłam bo mały byl strasznie marudny wiec ze sie nim zajmie, po 10 minutach podniosłą mi cisnienie tekstem: ze juz za pare dni roczek, to chyba nam nie zrobisz tego ze w niego nie wkroczysz....
nie kumam? że co masz niby zrobić?

Cytat:

Marsselo uklada puzzle tzn. tylko dziurke od 6,8 i 9 uzupelnia (puzzle podlogowe)

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:56   #4761
Villga
Zadomowienie

Dragusiu, chodzi chyba o to ze roczne dziecko ma umiec chodzić i wkroczyć w ten roczek... glupota...
Stary 2014-03-20, 09:58   #4762
alliw
Zadomowienie

Hej

Najserdeczniejsze zyczenia dla Milusia. Bądź zdrowy i szczęsliwy!!!

Cytat:
A w ogóle sprzedałam wózek Ten co kupiłam niedawno. Strasznie mnie denerwowało to nadeptywanie na koła, a po spacerze mnie plecy bolały, bo szłam w nienaturalnej pozycji. I kupiłam maclarena w końcu, xlr, używkę. Właśnie się suszy. W ogóle mam jakiś niefart chyba, bo dopiero w domu poczułam że wózek dziwnie pachnie - taką jakby choinką samochodową, no strasznie wkurzający zapach. Może wyczulona jestem, ale mam nadzieję, że po praniu (prałam całość, to co mogłam w pralce, budkę ręcznie szorowałam) już nie będzie zapachu.
I tak patrze na ten wózek i :
- składanie super, szybsze i lepsze niż tam, ALE: nie stoi samodzielnie...
- ma maleńki koszyk na zakupy, tamten miał większy...
- wizualnie tamten był ładniejszy, no ale tym będzie wygodniej jeździć.
W ogóle, to czemu nikt nie zrobił połączenia tych wózków, wtedy byłby ideał
hihi, a jednak
od zapachy choinki samochodowej chce mi się
Jak to nie stoi samodzielnie???

Cytat:
1. naucz go pokazywać środkowy palec i jak t. jeszcze raz coś powie o uszach, niech pokaże żartuję oczywiście

2. poza tym kiedyś usłyszałam, że wyglądam jakby mnie z oświęcimia wypuścili... zawsze byłam chuda

3. wczoraj K. z tż czekali na mnie na parkingu i K. pokazywał wszystkim kierowcom "no no no". jechał jakiś tż-ta znajomy, dzwoni do niego i mówi: Ty a co Twój syn tak wszystkim grozi?

4. a poza tym to Loluś kaszle, mnie znowu boli gardło i kichawę mam zapchaną
1.
2. mi kiedys kolezanka siostry powtarzała że powinnam się wziąć za siebie. Zawsze lubiłam dużo jeść i jak miałam 15 lat to wygladałam zdrowo (tzn okrągle ) bo nie wiadomo było czy pojde wszerz czy do góry. A ta takie teksty do dorastającej dziewczyny
3.
4. o nieee, niech juz was te choróbska oszczedzą

Cytat:
A u nas dzis ma byc 20 stopni, juz planuje wypad z dzieckiem nad zalew (mamy 10 minut drogi piechota stad) - moze wezme kocyk i rozlozymy sie na piasku
fajnie! pogoda u nas podobno tez ma się poprawić, ale ja bym uwazała bo to jednak marzec, ziemia jeszcze wyziebiona

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A jutro zapisałam się do fryzjera ale im bliżej wizyty tym mam wątpliwości czy iść, miałam ściąć troszkę włosy ale każdy mnie odwodzi od tej decyzji...
hehe, mam to samo. W sumie juz się zdecydowałam ze zostawie na dlugość, ale teraz mam problem bo nie moge znaleźć dobrego fryzjera

Cytat:
nie można powiedzieć że była spokojna, pobudka z płaczem co ok. 2 godz.
wiem ze to trudne ale musicie byc cierpliwi, na pewno niebawem bedzie poprawa strasznie mi szkoda tych naszych dzieciaczków ze tak muszą cierpiec

Cytat:
Alliw - a u Was ?

Tragedii nie było, ale wciąż pobudki co godzine dwie (nie na cyca tylko tak po prostu). W kazdym razie wyspana nie jestem bo wstalismy o 6:30.

Oliwka, pisała do mnie na priw, ale tez sie zastanawiam gdzie przepadła

Kurna, chyba skusze się na promocje w arosie
Stary 2014-03-20, 10:02   #4763
bmma
Zadomowienie

Hejka

Wszystkiego najlepszego dla Milusia

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2014-03-20 o 10:04
bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:03   #4764
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dragusiu, chodzi chyba o to ze roczne dziecko ma umiec chodzić i wkroczyć w ten roczek... glupota...

Cytat:
ja nie mogę już nic kupować ani zabawek ani książek bo zaczną wypływać oknami
oj trzeba szybko mieszanie zmienić

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:05   #4765
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

skad to przekonanie?
Z tego co pamietam to chodzenie jest w widelkach az do 18 miesiaca
Cytat:
fajnie! pogoda u nas podobno tez ma się poprawić, ale ja bym uwazała bo to jednak marzec, ziemia jeszcze wyziebiona

tak, wiem - tylko, ze to plaza - zreszta zobacze, czy cieplo wystarczajaco bedzie - jak nie, to usiadziemy przy promenadzie na drewnianych lawkach

a co chcesz znowu zamowic?
Stary 2014-03-20, 10:09   #4766
alliw
Zadomowienie

Cytat:

Z kolei w podstawowce bardzo szybko zaczely mi rosnac piersi. Chlopaki sie gapili, jakies komentarze byly. Zaczelam sie garbic zeby te moje cycy ukryc... chciałam zeby przestaly rosnac. Niestety posluchaly mnie i przestaly :-/ tak że obecnie mam malutkie.
ha, u mnie było podobnie. W podstawówce miałam naprawde spore cycki (w porownaniu do kolezanek i okropnie sie tego wstydziłam, szczegolnie ze w 6 klasie juz musiałam nosić stanik. Dzis z rozrzewnieniem wspominam te chwile, bo to se nie wrati od tamtej pory niewiele mi przybyło

Wujek burak do kwadratu, nie cierpie takich chłopów

A u Kini moze to przejsciowe

Cytat:
a ja ostatnio spotkalam znajomych z psem i wypalilam do psa: ales ty gruby sie zrobil! (pozniej sobie pomyslalam, jezuuu, cos ty palnela - dobrze, ze to tylko pies ale mocno przytyl, taka kulka sie z niego zrobila )
no wiesz, jak mogłas? biedna psina

Cytat:

Cytat:

1. ja mam pająka na plecach, tuż nad tyłkiem

2. moja wczoraj przyszla, nawet sie ucieszyłam bo mały byl strasznie marudny wiec ze sie nim zajmie, po 10 minutach podniosłą mi cisnienie tekstem: ze juz za pare dni roczek, to chyba nam nie zrobisz tego ze w niego nie wkroczysz....

3. ja nawet nie probuje, oczami wyobraźni widzę moje dziecko lezace na ziemi z rozbitą głową, wszystko we krwi a obok żelazko, a na twarzy poparzenia

4. plaskie tylki nie sa takie fajne, ja mam mały, płąski, male biodra i odstajacy troche brzuch i spodni kupic nie moge, bo wszystkie odstaja i sie marszczą w pachwinach jakby, ostatnio pani w sklepie mi powiedziałą jak wybrzydzałam ze jak sie nie ma tylka ani bioder to wszystie tak beda lezeć a zmierzyłam duzooooo
1. aaaaa
2. ja pie....
3. ja to samo
4. qrwa, pani jaka uprzejma

Cytat:
hihi

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2014-03-20 o 10:10
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:10   #4767
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Kolejnym Ciociom Emilian dziekuje za zyczonka

NESTELLE a wiesz ze my juz po drzmece od 9-50 do 11.00 hihi.
Ale serio serio nie wiem co mu sie wczoraj stalo ze tak poszedl spac yhmmm - a moze czul ze to juz Rok mi ok i byl po prostu zmeczony ...?:niewiem:

TROLLA - dla T za cisnienie.

ALLIW - ANIKA - 3mam kciuki za powrot do zdruFka

No i padlam z tekstem o Oliwce mezu i internecie

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:13   #4768
bmma
Zadomowienie

Cytat:

U nas noc kolejna okropna. Kinga staje sie coraz wiekszym cycoholikiem, nie wiem juz co robic. Wykoncze sie jak bedzie tak dalej. Pobudki co chwile i musi miec cyca w buzi albobw rece przez cala noc bo inaczej ryk. W dzien jest ok a w nocy...
wujek burak

Znam to, moja Kinga ma tak samo ładnie sama śpi tak do 3 rano

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2014-03-20 o 10:14
bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:14   #4769
alliw
Zadomowienie

Cytat:
a co chcesz znowu zamowic?
Nowego Cobena, tą "Położną" i dla Janka cos z seri światełka i dźwieki i dotykanki-Zwierzeta. Tylko nie wiem która fajniejsza Krecą się maluszki czy Świec na niebie gwiazdko mała

A jeszcze miałam napisac a propos tego co napisałas o tym grubum psie. Ja mowie czasem do naszej kotki że jest gruba (bo kurna jest) i tz wtedy mnie ochrzania, ze mam tak przy niej nie mówić i ze wcale nie jest gruba tylko rozkosznie puszysta
Stary 2014-03-20, 10:19   #4770
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Nowego Cobena, tą "Położną" i dla Janka cos z seri światełka i dźwieki i dotykanki-Zwierzeta. Tylko nie wiem która fajniejsza Krecą się maluszki czy Świec na niebie gwiazdko mała

A jeszcze miałam napisac a propos tego co napisałas o tym grubum psie. Ja mowie czasem do naszej kotki że jest gruba (bo kurna jest) i tz wtedy mnie ochrzania, ze mam tak przy niej nie mówić i ze wcale nie jest gruba tylko rozkosznie puszysta
czytalam recenzje, ze Kreca sie maluszki fajniejsza - chcialam zamowic, ale nie byla dostepna, wiec wzielam o sowach

hihih... slodko z puszysta kotka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości