Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 09:50   #511
Lemon_Drop
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
a podasz jakieś namiary na te figurki ?
Ja w sumie nie wiem jak to u mnie z podpisywaniem chyba jest po mszy tez trochę nie fajnie bo goście bedą czekać- mam nadzieje że sobie nie pojadą na salę
U nas zwykle dokumenty podpisuje się w piątek przed ostatnią spowiedzią lub w sobotę rano. Ja bym chciała przy ołtarzu ale nie wiem co ksiądz na to
Stary 2014-03-20, 09:54   #512
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Już tylko 37 dni !!!

Kupiliśmy koszulę i krawat, wszystko w kolorze ivory. Panie z salonu mówiły, że koniecznie! Koszula ma jakiś specjalny gors, żeby nie prześwitywał nagi tors i to fajne rozwiązanie, bo nie trzeba pod spód nic ubierać.
Już tylko spinek nam brakuje. Możecie jakieś polecić? Najlepiej klasyczne srebrne i kwadratowe/prostokątne.
To juz niedlugo. Ale szybko ten czas leci gratuluje kupionej koszuli i krawatu - my dopiero sie za to musimy zabrac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:59   #513
activelifestyle
Rozeznanie

iliy - ciężka sprawa z TŻ. Czemu nie godzi się na czarny? Nie lubi tego koloru, źle się w nim czuje? Spróbuj bo jeszcze podgadać a jak się nie zgodzi to chyba najlepiej będzie jak kupicie koszulę i krawat i dopasujecie wtedy. Bo rozumiem, że ten krawat być musi

21klaudyna - to super, że tak szybko. Mój nawet nie chce słyszeć, żeby szukać tak wcześnie. Mówi, że wystarczy 2 tygodnie przed ślubem szukać Poza tym powiedział, że ja nie mogę z nim iść, bo skoro on nie może widzieć sukni to ja garnituru

Lexie42 - daj znać jak na przymiarce

Kaigara - zazdroszczę zaraz będziesz żoną

Kasiulenkowo - ta pierwsza jest świetna to modelina?

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
U nas zwykle dokumenty podpisuje się w piątek przed ostatnią spowiedzią lub w sobotę rano. Ja bym chciała przy ołtarzu ale nie wiem co ksiądz na to
U nas też tak jest. Ksiądz uważa, że lepiej zrobić to wcześniej Uważa, że dzień ślubu nie jest od zajmowania się papierami
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:59   #514
asia1206
Raczkowanie

dopiero doczytałam poprzedni wątek i witam się w nowym
Figurki rewelacyjne i sama przyłączam się do prośby o namiary
Ze spraw ślubnych wszystko póki co stoi,bo niestety teraz mamy inne rzeczy na głowie-mam cichą nadzieje,że lada moment ruszymy ponowie do przodu
Co do dokumentów to też chciałabym podpisywać przy ołtarzu-tak jak była na ślubie mojej siostry-tyle,że ona brała w innym kościele i nie wiem jak jest u mnie?
Jak czytam Wasze plany dnia na ten piękny dzień to,aż mnie ciarki przechodzą i dociera do mnie że to i mnie czeka

Miłego dnia kochane,postaram się jeszcze dzisiaj wlecieć

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:07   #515
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
ja mam też Klaudie
)
Wiem Ania ale mała_czarna już ma tak blisko wesele więc byłam ciekawa czy już po próbnym make-upie

activelifestyle
mój Tż pracuje w Londynie i jak na złość w tym roku mają tyle pracy że wszytskie urlopy musimy wykorzytać maksymalnie a wiele ich już nie będzie . Więc jak tylko jest to załatwimy wszystko co możemy . Marynarka jest ciut za szeroka i spodnie do zwężenia też są ale to w lipcu na 2 tyg przed ślubem będą mu dopasowywać.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:11   #516
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
U nas też tak jest. Ksiądz uważa, że lepiej zrobić to wcześniej Uważa, że dzień ślubu nie jest od zajmowania się papierami
Jak dla mnie to jest bardzo bez sensu, bo ślub ze skutkami prawnymi to właśnie ten papier! Poza tym papier powinno się podpisać po złożeniu ślubowania, a nie w jakiś inny dzień. Bo wtedy ciężko orzec, czy już jesteście małżeństwem czy nie I koncepcja, że świadkowie podpisują PRZED parą młodą jest też dziwna, bo jak mają zaświadczyć o fakcie złożenia ślubowań jak jeszcze ich nie było? A jak się nagle któremuś odwidzi przy ołtarzu to co wtedy ksiądz zrobi z podpisanymi papierami?
Jak ja bym brała ślub konkrdatowy to bym naciskała na podpis w trakcie lu ostatecznie po mszy, wszelkie inne kombinacje nie powinny mieć miejsca.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

W klubie dokładniejszy opis naszych wczorajszych ustaleń plus zdjęcia
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:18   #517
Le_lena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość

co do ubioru TŻ to ja bym chciała go w zestawieniu czarny gajer - amarantowy krawat - śmietankowa koszula, myślicie, że będzie pasować?
Dla mnie połączenie kolorów piękne chociaż my idziemy tylko w biel i czerń - zaczynam powoli kombinować co by tu dodać

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
[/COLOR]Mój plan
7.00- pobudka
7.30- kąpiel i pielęgnacja ciała i włosów, paznokcie
8.30- śniadanko
9.00- fryzjer
11.30- kosmetyczka
13.00- 13.40 ubieram się
14.00- przyjeżdża TŻ
14.20- błogosławieńswto
14.40- wyjeżdżamy do kościoła- mamy 1 km
15.00 ślub

)
Podkragnę jeśli mogę ślub na 15:30 , ale mam się na czym wzorować i do kościoła też 1 km

Poza tym dzień dobry PMczki
Wczorajsze przeglądanie stron z biustonoszami nie przyniosło rezultatów - muszę to zrobić na żywo, chociaż okropnie się boję, że bardotka bez ramiączek nie utrzyma mojego biustu

Powiedzcie mi proszę co uważacie o takim bukiecie , początkowo miały być wymarzone anemony , ale nie o tej porze roku

Stylem do sukni powinno pasować - prosta delikatna z koronką, ale kolorem ? Moja kiecka w śmietankowej bieli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (20,5 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez Le_lena
Czas edycji: 2014-03-20 o 10:20
Le_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:26   #518
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość

co powiecie na takie figurki? wysokość około 12 cm

-b
Figurki super Podoba mi się pierwsza Ja już swoją z traktorem zamówiłam Ale będzie szok

Dziewczyny jakie torty bierzecie tzn. w jakim stylu? U mnei regionie przyjęło się, że wypożycza się specjalny stojak z cukierni i każdy poziom tortu jest na innej podstawce. A mi się podoba w stylu angielskim Macie może jakieś fajne zdjęcia takich tortów? Byłabym wdzięczna

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi proszę co uważacie o takim bukiecie , początkowo miały być wymarzone anemony , ale nie o tej porze roku

Stylem do sukni powinno pasować - prosta delikatna z koronką, ale kolorem ? Moja kiecka w śmietankowej bieli
Bukiet mi się podoba

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:26   #519
cornflower_girl
Zakorzenienie

iliy Poprzymierzajcie jeszcze - chociaż dobrze, że odłożyli Wam garnitur Myślę, że ze śmietankową koszulą nie ma się co stresować, to nie jest ecru, żeby wrzosowy źle wyglądał. Nie martw się na zapas

A Twoi kameruni mają ładne realizacje - z tych ostatnich. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona

milka Może jasnoszary krawat?

Kamilka Świetne zestawienie kolorów - TŻ zgodzi się na taki krawat?

Linaewen
Najbardziej cieszy to, co piszesz o podejściu urzędników, że zorganizowanie pięknej ceremonii w plenerze nie jest dla nich żadnym problemem

Kasiulenkowo Bardzo ładne figurki - jak możesz jeszcze zmieniać małe szczegóły to już w ogóle

activelifestyle Lepiej zmobilizuj mężczyznę do znalezienia garniaka. Nie Wy jedyni macie ślub w sezonie, więc co fajniejsze modele mogą być już wykupione...

Le_lena Piękne. Na miniaturce naprawdę wyglądają jak anemony

no_doubt Ja się zachwycam tortami stąd

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-03-20 o 10:28
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:28   #520
ysia
Zadomowienie

Ja w końcu wymyśliłam, ale myślałam nad tym ze 2dni

8:00 pobudka, śniadanie, kąpiele, szaleństwo
9:00 fryzjer dla mnie / wizażysta dla mamy
11:30 wizażysta dla mnie/mama do fryzjera
13:00 zbieramy suknie, ciuchy, welony i resztę szały i zabieramy dla hotelu, po drodze zamawiamy jedzenie albo jak wystarczy czasu jemu w sushibarze pod hotelem (sushi to jest jedyne co ja mogę zjeść przed ślubem, żebym się nie czuła jak obżarty balon i była najedzona, czyli obowiązkowy punkt programu[jak będę głodna to wpadnę w taki szał że ludzie będą latać po ścianach]
14:00 logujemy się w hotelu, kawusia, relaksik, pierdoły, prostujemy suknie bo się gniecie jak nieszczęście, nawet od wiszenia
14:45 zaczynam się ubierać, upinamy welon, poprawiamy włosy i make up.
15:40 ładujemy się do auta bo o 15:45 mamy być w urzędzie
16:00 ślub

jeżeli ktoś z gości/rodziców/teściów/świadków przyczyni się do powstania opóźnienia w harmonogramie - rozstrzelam

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:28   #521
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Wczorajsze przeglądanie stron z biustonoszami nie przyniosło rezultatów - muszę to zrobić na żywo, chociaż okropnie się boję, że bardotka bez ramiączek nie utrzyma mojego biustu
Jaki nosisz rozmiar? Jeśli masz taką możliwość, spróbuj przymierzyć stacjonarnie ten biustonosz - http://www.ewa-michalak.pl/product-p...ss-Slubny.html . Ja mam sporo do dźwigania i fantastycznie daje radę (popatrz zresztą na rozmiarówkę ). Tylko oczywiście nie każdemu pasuje.
Stary 2014-03-20, 10:33   #522
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Ale torty

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:36   #523
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to jest bardzo bez sensu, bo ślub ze skutkami prawnymi to właśnie ten papier! Poza tym papier powinno się podpisać po złożeniu ślubowania, a nie w jakiś inny dzień. Bo wtedy ciężko orzec, czy już jesteście małżeństwem czy nie I koncepcja, że świadkowie podpisują PRZED parą młodą jest też dziwna, bo jak mają zaświadczyć o fakcie złożenia ślubowań jak jeszcze ich nie było? A jak się nagle któremuś odwidzi przy ołtarzu to co wtedy ksiądz zrobi z podpisanymi papierami?
Jak ja bym brała ślub konkrdatowy to bym naciskała na podpis w trakcie lu ostatecznie po mszy, wszelkie inne kombinacje nie powinny mieć miejsca.
W sumie masz rację, nie pomyślałam o tym Muszę z księdzem ponegocjować

Cytat:
Dla mnie połączenie kolorów piękne chociaż my idziemy tylko w biel i czerń - zaczynam powoli kombinować co by tu dodać

Podkragnę jeśli mogę ślub na 15:30 , ale mam się na czym wzorować i do kościoła też 1 km

Bardzo ładny Myślę, że będzie pasował
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:41   #524
Sunrise28
Rozeznanie

Chciałam po cytować trochę, ale niestety sesja mi wygasła i już nie dam rady
W każdym bądź razie, witam nowe PM-ki

Ja też niestety nie mam jeszcze planu dnia. Jedynie fryzjerkę na 9.30 i ślub na 16 :P
Trzeba się za to wziąć
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:42   #525
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Mój nawet nie chce słyszeć, żeby szukać tak wcześnie. Mówi, że wystarczy 2 tygodnie przed ślubem szukać Poza tym powiedział, że ja nie mogę z nim iść, bo skoro on nie może widzieć sukni to ja garnituru
Ta, jakby iść w tradycje to nie powinnaś jeszcze wiedzieć jakie obrączki i jaki będziesz mieć bukiet (bo to pan młody kupuje) Tylko nie mów mu tego

Mój też nie chce garniaka jeszcze szukać, ale mu to na razie odpuszczam.
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:44   #526
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
iliy Poprzymierzajcie jeszcze - chociaż dobrze, że odłożyli Wam garnitur Myślę, że ze śmietankową koszulą nie ma się co stresować, to nie jest ecru, żeby wrzosowy źle wyglądał. Nie martw się na zapas

A Twoi kameruni mają ładne realizacje - z tych ostatnich. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona

milka Może jasnoszary krawat?

Kamilka Świetne zestawienie kolorów - TŻ zgodzi się na taki krawat?

Linaewen
Najbardziej cieszy to, co piszesz o podejściu urzędników, że zorganizowanie pięknej ceremonii w plenerze nie jest dla nich żadnym problemem

Kasiulenkowo Bardzo ładne figurki - jak możesz jeszcze zmieniać małe szczegóły to już w ogóle

activelifestyle Lepiej zmobilizuj mężczyznę do znalezienia garniaka. Nie Wy jedyni macie ślub w sezonie, więc co fajniejsze modele mogą być już wykupione...

Le_lena Piękne. Na miniaturce naprawdę wyglądają jak anemony

Myśmy się bali, że jak to mały urząd w małej miejscowości to będzie cała batalia. Mieliśmy tysiac argumentów, jeszcze więcej kontrargumentów, ja się tyle o tych urzednikach naczytałam, że strach. Miałam tez gotowe ze dqa plany awaryjne, gdyby się jednak nie udało. A tutaj szok, zero problemu. Jak powiedziałam o ogrodzie przy sali to pani nawet jakąś salę podała, ale nie trafiła

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Myśmy się bali, że jak to mały urząd w małej miejscowości to będzie cała batalia. Mieliśmy tysiac argumentów, jeszcze więcej kontrargumentów, ja się tyle o tych urzednikach naczytałam, że strach. Miałam tez gotowe ze dqa plany awaryjne, gdyby się jednak nie udało. A tutaj szok, zero problemu. Jak powiedziałam o ogrodzie przy sali to pani nawet jakąś salę podała, ale nie trafiła
A mama podsumowała, że skoro to tak urocza i turystyczna okolica to pewnoe często mają takie prośby.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:46   #527
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
co powiecie na takie figurki? wysokość około 12 cm
Mnie się nie podobają, ale co kto lubi

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie torty bierzecie tzn. w jakim stylu? U mnei regionie przyjęło się, że wypożycza się specjalny stojak z cukierni i każdy poziom tortu jest na innej podstawce. A mi się podoba w stylu angielskim Macie może jakieś fajne zdjęcia takich tortów? Byłabym wdzięczna
Ja mam tort angielski, nie lubię tych, gdzie każda część jest osobno...

Ysia, nie boisz się, że pod koniec to 5min na dojazd do urzędu to za mało?

Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:48   #528
Sunrise28
Rozeznanie

Zapomniałam :P

Mamy dziś poradnię i boję się co ta Pani będzie nam gadać
We wtorek mam próbną fryzurę - zobaczymy co i jak

I mam jeszcze jeden problem - niestety strasznie przetłuszczają mi się włosy... Boję się, że jak umyję rano, babka zrobi mi fryzurę to one nie wytrzymają długo... Spędza mi to sen z powiek ;(
Stary 2014-03-20, 10:51   #529
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
I mam jeszcze jeden problem - niestety strasznie przetłuszczają mi się włosy... Boję się, że jak umyję rano, babka zrobi mi fryzurę to one nie wytrzymają długo... Spędza mi to sen z powiek ;(
Mam to samo, ale fryzura zrobiona przez fryzjera trzyma się u mnie na mur-beton one mają w sobie tyle lakieru i innych specyfików, żeby dać radę przejść przez wojnę atomową. Po studniówce (uczciwie przetańczonej) poszłam jeszcze na drugi dzień na poprawiny, wyszalałam się tam i umyłam włosy dopiero na trzeci dzień, bo głupio mi było iść do szkoły z brokatem gdyby nie to, trzymałaby się jeszcze.
Stary 2014-03-20, 10:56   #530
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
jeżeli ktoś z gości/rodziców/teściów/świadków przyczyni się do powstania opóźnienia w harmonogramie - rozstrzelam

i prawidłowo!

Muszę i ja sobie przemyśleć i rozpisać plan tego dnia. A dzisiaj mieliśmy jechać do USC, budzik rano zadzwonił, TŻ "choć pojedziemy innego dnia" ja nie protestowałam i spaliśmy dalej
Obiecuję foty butów jutro, teraz czas mnie goni do pracy...

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:58   #531
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

milka777 dzięki za kciuki na pewno się przydadzą

21klaudyna też mi się coś wydaję że ten pierwszy będzie najlepszy ale niech sobie jeszcze coś pomierzy żeby później nie było że coś gdzieś lepszego

Atomoowka no właśnie garniak też nie jest czarny tylko taki coś grafit jakby bardzo ciemny szary lekko połyskujący ale nie świecący (o ile dobrze pamiętam że to taki kolor bo z tych nerwów to już sama nie wiem dokładnie) Koszula śmietankowa i krawat wrzosowy, bo pas w mojej sukience też chciałam takiego koloru, w butonierkę kwiatki koloru śmietanki żeby już za dużo nie miał tego wrzosu- tak coś myślałam

KaMilka4891 super to pasuje jak właśnie garniak jest czarny (tak jak powiedziała to Pani przy koszulach)

ane3kaa pudełeczka śliczne

Kasiulenkowo figurki

activelifestyle no właśnie problem w tym że mój księciunio czarnego garniaka nie chce, tak samo jak niebieskiego i granatowego a jak on sobie coś ubzdura to kaplica

cornflower_girl też tak uważam że śmietanka to nie ecru bo wygląda prawie jak biały ale Pani w salonie że biały i wrzos to zimne kolory a śmietanka ciepły i jej się to nie widzi więc jeszcze pomierzymy i mam nadzieję że będzie to miało ręce i nogi
Stary 2014-03-20, 10:59   #532
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja właśnie tez mam dylemat, bo mi tez sie przetluszczaja, a jak umyje rano w dzien wesela to wlosy beda bardzo sliskie i boje sie ze sie beda wyslizgiwac z upiecia ;p ale ta decyzje zostawie chyba fryzjerce czt myc rano czy wieczór przed.

Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:01   #533
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamy dziś poradnię i boję się co ta Pani będzie nam gadać
We wtorek mam próbną fryzurę - zobaczymy co i jak

Może nie będzie tak źle z poradnią My na pierwszym spotkaniu byliśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni. Kobietka tłumaczyła te wykresy, dała nam 2 do przeanalizowania żeby zobaczyć czy łapiemy o co chodzi, powiedziała żeby sobie zrobić taki wykres i umówiła nas na 2 spotkanie. Na całość zeszło nie więcej jak 20 minut.

Co do włosów mam ten sam problem z przetłuszczaniem się. Moje dodatkowo nie chcą się układać, są proste jak drut, ciężkie i przez to cały czas takie... hm, przyklapnięte. Ale jak mi się porządnie upnie to wszystko się będzie trzymać - wiem po balu gimnazjalnym i studniówce - w obu przypadkach byłam czesana przez tę samą osobę. I postaram się ugadać na czesanie na w miarę późną godzinę.

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ja właśnie tez mam dylemat, bo mi tez sie przetluszczaja, a jak umyje rano w dzien wesela to wlosy beda bardzo sliskie i boje sie ze sie beda wyslizgiwac z upiecia ;p ale ta decyzje zostawie chyba fryzjerce czt myc rano czy wieczór przed.

Ja jak umyję wieczorem, to już rano są przetłuszczone i się do niczego nie nadają

Edytowane przez annic
Czas edycji: 2014-03-20 o 11:04
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:04   #534
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:

Ja mam ten sam problem bo myję moje kudełki codziennie rano, więc tak samo pewnie w dniu ślubu, w sumie wszystkie upięcia miałam na umytych włosach i się trzymały
Stary 2014-03-20, 11:12   #535
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:

Jakbym umyła wieczorem to każda normalna fryzjerka umyłaby mi rano
Muszę myć rano, bo jak umyję wieczorem to rano już mam tłuste

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Może nie będzie tak źle z poradnią My na pierwszym spotkaniu byliśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni. Kobietka tłumaczyła te wykresy, dała nam 2 do przeanalizowania żeby zobaczyć czy łapiemy o co chodzi, powiedziała żeby sobie zrobić taki wykres i umówiła nas na 2 spotkanie. Na całość zeszło nie więcej jak 20 minut.

Co do włosów mam ten sam problem z przetłuszczaniem się. Moje dodatkowo nie chcą się układać, są proste jak drut, ciężkie i przez to cały czas takie... hm, przyklapnięte. Ale jak mi się porządnie upnie to wszystko się będzie trzymać - wiem po balu gimnazjalnym i studniówce - w obu przypadkach byłam czesana przez tę samą osobę. I postaram się ugadać na czesanie na w miarę późną godzinę.

Ja jak umyję wieczorem, to już rano są przetłuszczone i się do niczego nie nadają
Tyle, że my mamy tylko jedno spotkanie
Powiedziała, że coś ok 2h... Dlatego mam pietra

Mam nadzieję, że nakituje mi tyle tego, że mi się fryz utrzyma
Ale martwię się niesamowicie ;(

Też tak mam - muszę myć codziennie rano
Stary 2014-03-20, 11:14   #536
Magheru
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Ta, jakby iść w tradycje to nie powinnaś jeszcze wiedzieć jakie obrączki i jaki będziesz mieć bukiet (bo to pan młody kupuje) Tylko nie mów mu tego

Mój też nie chce garniaka jeszcze szukać, ale mu to na razie odpuszczam.
A mój kupił! Jeszcze nie widziałam, ale ma cały komplet na ślub (tylko spinek szuka jeszcze) i koszulę na poprawiny.

Na szczęście świadek jest po mojej stronie i zasugerował mu kupienie nowego garniacza także na poprawiny.

Pytał też czy ma przywieźć go już do Olsztyna, ale powiedziałam, że nie ma za bardzo miejsca na naszych 12 m kw. na trzymanie tego wszystkiego i przywieziemy, jak pozbędziemy się dodatkowego aneksu kuchennego z pokoju (gazówka i lodówka od mojej kuzynki, które ma przetransportować do swoich rodziców, a która stacjonuje u mnie w pokoju.)

A ja wciąż szukam wisiorka na ślub w kolorze głębokiej fuksji.

99 dni do ślubu

W przyszłym tygodniu zamawiamy obrączki...
Stary 2014-03-20, 11:21   #537
Le_lena
Raczkowanie

cornflower_girl - te anemony tak mnie zachwyciły, że szukałam czegoś w zastępstwie i znalazłam te - może nie są tak "ślubne" ale jednak kolorystyka zachowana i do tego skromne

activelifestyle - dziękuje za opinie w sumie to chyba kolorem nie powinien sprawiać, że suknia będzie brudna - tak jak dziewczyny piszą śmietanka to bardziej biały niż ecru , więc i decyduję się na te białe gerberki

no_doubt - dziękuję czyli nie oszalałam z tym pomysłem i nie wymyśliłam czegoś cudacznego skoro się podoba

Elrosa - noszę 65G do tego moje piersi są ciężkie i grawitacja dla nich jest bezlitosna - może nie wiszą do pępka ale też nie sterczą
Zrzucenie 46 kg zrobiło swoje z jędrnością
Jesteś wspaniała za ten namiar! widzę, że mają sklep koło mojego salonu z sukienką w przyszłym tygodniu pędzę do nich sprawdzić jak na mnie leży ten model
P.S. kolor ecru biustonosza będzie dobry pod śmietankową sukienkę czy molestować ich o biały

Sunrise28 - ja miałam Panią z poradni z tych bardzo zaangażowanych, a przeżyliśmy - pamiętaj na czas poradni , że tabletki anty to zło i dasz radę
My też mieliśmy jedno spotkanie 2 godzini
Stary 2014-03-20, 11:22   #538
Dotka90
Zakorzenienie

Patrycha - za papierek z USC płaci się 84zł.

Buczorek - my sobie zrobimy pudło na koperty

Anesthesia - jeszcze nie rozmawiałam, muszę wysłać fryzjerce cały mój zamysł

hihihi - u nas jest odwrotnie, zawsze jak gdzieś wychodzimy, to ja stoję gotowa w przedpokoju, a on jeszcze się szykuje i zawsze jeszcze mu się przypomni 'jeszcze włosy nie zrobione'; 'jeszcze buty umyć' itd.

Zakrecona kropka, piekny grawer! Też uwielbiamy tę piosenkę

iliy, ja jestem na nie dla kolorowych krawatów pod kolor sali, bukietu, czy czego tam jeszcze TŻ to odrębna osoba, chcę żeby wyglądał jak milion dolców, a nie żeby mi pasował do koncepcji sali
Dlatego my kupujemy czarną muchę, ma być elegancko.

Madziara, dzięki za zdanie
Minusem tego rozwiązania jest też ograniczona możliwość
I chyba wybierzemy opcję 3.

TŻ wczoraj powiedział, że trzeba usiasc i spisać wszystko, bo w dniu ślubu będziemy odbierać nasze auto ze SPA bukiet z kwiaciarni, trzeba ubrac auto (to kwestia 10 minut, bo ozdoby beda gotowe, a ubieramy tylko klamki).

Aneczka, też mamy tego typu pudelka
Tak, w Willi Decjusza kręcili Julię

nasturcja, dzięki za opinię

Kasiulenkowo, figurki nie w moim stylu

Anesthesia, Sunflower, jeśli włosy Wam się przetłuszczają, to dobrze jest umyć wieczorem i nałożyć na noc troszkę mąki ziemniaczanej , pudru dla dzieci (np. babydream) albo po prostu użyć suchego szamponu. Mąka itp. absorbuje ten 'tłuszcz' i rano włosy są fajne
Ja nakładam czasem na grzywkę i włosy przy nasadzie trochę mąki, idę spać, rano wytrzepuję/wyczesuję, a włosy nie są tłuste i są odbite od nasady
Możecie też porozmawiać z fryzjerką o tym

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2014-03-20 o 11:24
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:23   #539
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość

zgadzam sie w 100 %

Ja jeszcze planu nie mam w przyszlym tygodniu widze sie z moja makijazystko-fryzjerka to umowimy sie na konkretna godzine i moze cos sklece w okolo tego

Kamilka super polaczenie kolorow krawata i garniaka pasuje!

Ane3kkaa bardzo fajne te pudelka na ciasta!

Dotka ja bym wybrala opcje nr 1 zwlaszcza, ze chcecie rozladowac napiecie fotograf zdarzy znaczy tak mysle.

Moje wlosy tez sie okropnoe przetluszczaja wiec umyje rano bo bym sie czula nie swiezo inaczej.

Witam nowe PMki

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:24   #540
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Ysia, nie boisz się, że pod koniec to 5min na dojazd do urzędu to za mało?
nie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg droga.jpg (83,3 KB, 63 załadowań)

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości