|
|
#4531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz.15
Cytat:
rozgość się ![]() a jeszcze przypomniała mi się prośba tej kuzynki o książki uważam bardzo ok Drodzy goście jeśli zechcecie obdarować nas kwiatami prosimy o przyniesienie w zamian książki. Nowa czy używana, każda nas ucieszy. |
|
|
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
hej lusia, kiedy slub ?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4534 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widze fotek na tablecie.... Buuuu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4536 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam Ci sms, ale może mnie tu nie być regularnie teraz i może tak być, że ślub będzie przesunięty na rok 2016, dlatego też chce was o tym poinformować. Jest to rodzinna sytuacja.
Jak już wiecie kiedyś wam wspominałam tata TŻ miał problemy z błędnikiem. Dla nie wtajemniczonych jest to część ucha środkowego odpowiadająca za zmysł między innym koordynacji i równowagi ruchowej. Od soboty bardzo źle się poczuł. Był siny na twarzy i spuchnięty a do tego trudności z oddychaniem. Tż pojechał z nim i mama na SOR w sobotę po czym lekarz go zbadał i wypisał mu lekarstwo. W wtorek gorzej się poczuł i wzięła go karetka do szpitala. Lekarka w karetce prawie się nim nie zainteresowała. Na poczekali przyjechała druga karetka i lekarz z tej karetki dopiero zajął się tatą TŻ-ta. W zeszłej nocy tata TŻ-ta był reanimowany i to bardzo długo o godzinie 2:15 z czego lekarz dyżurujący nie powiadomił o tym rodziny w ogóle. Teraz jest podpięty pod respirator, bo nie oddycha samodzielnie i jest w śpiączce Wczoraj jak przyjechałam to się rozbeczałam. Dla mnie to są normalne widoki, bo wiem z swojego doświadczenia kiedy miałam praktyki kliniczne czy ćwiczenia na studiach w szpitalu widziałam podobne przypadki a nawet gorsze. Jak TŻ mnie odwiózł do domu to spytał : Marcela czy mój tata jest w ciężkim stanie ? Jak to widzisz z perspektywy Fizjoterapeuty ? Zupełnie nie wiedziałam co odpowiedzieć, bardzo mnie zaskoczył.Jest to dla nas bardzo ciężka sytuacja ponieważ ojciec TŻ jak się wybudzi prawdopodobnie będzie roślinką to też zależy wszystko jak teraz organizm się będzie bronił. Nie chce przyjąć najgorszego scenariusza do siebie samej, ale jeśli umrze to prawdopodobnie przesuniemy ślub na rok 2016. Trzeba być dobrej myśli i takiej jestem. PS: przepraszam, że piszę na forum ślubnym o takich rzeczach, ale teraz mi się lżej zrobiło naprawdę. Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam.
Razem : 13.04.2007 ( 13 w piątek )Zaręczyny: 13.04.2012 ( 13 w piątek )Ślub: 13.06.2015 Edytowane przez Bziuma Czas edycji: 2014-03-20 o 10:56 |
|
|
|
#4537 |
|
Konto usunięte
|
Bziuma, bardzo smutna sytuacja. Współczuję
|
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie mi przykro ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4539 |
|
Japońska rzepa
|
Bziuma,strasznie smutna sytuacja
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Bziuma bardzo przykra sytuacja
|
|
|
|
#4541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
bziuma ciezka sytuacja...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4543 |
|
Wtajemniczenie
|
Bziuma bardzo mi przykro, trzymaj się
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Bziuma Bardzo mi przykro. Trzymajcie się.
existence Coś dla nas http://www.slubnaglowie.pl/inspiracj...ardy-i-wstazki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymajcie się jakoś u mnie też piękna pogoda Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2014-03-20 o 11:49 |
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bziuma współczuje ale teraz najważniejsze żebyś wspierała tż bo dla niego to musi być dopiero ciężkie przeżycie jejku, trzymajcie się!
|
|
|
|
|
#4547 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
![]() Bziuma, trzymaj się
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Bziuma strasznie mi przykro
jakie sa rokowania? Nie ma zadnej szansy, ze moze z tego wyjsc?Dziewczyny jestem w strasznym szoku. Wlasnie dostałam kolejna ofertę pracy. Jako Deputy Store Manager!! A do tego w łóżkach chca mnie przekonać, żebym nie odchodziła .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Bziuma przytulam mocno
|
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam sie nawet nad czym zastanawiać . Lozka to tylko asystent, primark to supervisor, a BP to deputy store manager. Do tej pory moim największym doświadczeniem był supervisor. A tu nagle taka szansa. Mało tego, byłam na rozmowie w sprawie Duty Managera (z opisu brzmiało jak ładniejsza nazwa na supervisora), a po rozmowie stwierdzili, ze bardzo sie spodobalam, mam bardzo dobre doswiadczenie, moge duzo firmie zaoferować i ze zasługuje na wyżej, wiec.... zaoferowali mi poziom wyżej jako Deputy Store Manager. Normalnie sama nie moge w to uwierzyć .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Bziuma, jeszcze raz, trzymajcie sie mocno!!
Magda.. to gratki.. uklada sie heh.. ![]() Ja ostatnio wyslalam jedno CV do agencji w ktorej bylam rok temu na rozmowie o prace, ale rok temu moglam zaoferowac tylko pol etatu, szukali kogos na wiecej, nawet facet oddzwanial pozniej ze bardzo mu przykro. Wlasnie dzisiaj do mnie zadzwonil i w srode za tydzien ide na rozmowe. Bardzo mily byl juz przez telefon bo sam wspominal ze pamieta mnie z zeszlego roku bo zrobilam dobre wrazenie.. tylko ciekawe czy terazn bedzie im moja dyspozycyjnosc pasowac, chociaz to jeszcze tylko okres przejsciowy, za 3 miesiace bylabym w pelni dyspozycyjna.. chociaz.. szkoda by mi bylo troche tego mojego robienia kawek... i z drugiej strony coraz bardziej jestem przerazona swoja przyszloscia.. musze napisac raport ze stazu ok 30-40 stronicowy i oddac na poczatku maja ponoc, jakas prace po polsku objetosciowo 15 stron (nie wiem czy umiem tyle pisac po polsku!! tego sie chyba najbardziej obawiam.. od 5 lat wszystkie wypracowania oddaje po francusku :P) no i ten mgr.. musze sie mega spiac w koncu.. bo ostatnio przeczytalam w sekretariacie ze nie ma czegos takiego jak przedluzanie terminow.. ostateczny termin to zlozenie pracy w sekretariacie 31 wrzesnia i nie ma upros heh.. |
|
|
|
#4553 |
|
Konto usunięte
|
Bizuma trzymaj się dzielnie, dużo siły!
|
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Joasia układa, uklada. Nawet sobie nie wyobrażałam, ze tak sie moze ułożyć
. To mi daje takie szanse na przyszlosc... W łóżkach nawet kasa chcieli mnie zachęcić ale tu nie chodzi o kase. Chodzi o moje cv, miałam teraz przykład jak to wyglada, gdy ludzie widza co robiłas i po prostu odrzucają, nie interesuje ich co sie faktycznie umie, tylko gdzie sie pracowało i na jakim stanowisku. Nie masz nawet szansy sie zaprezentować, bo z góry odrzucają . Mając taki wpis mam nadzieje, ze bedzie łatwiej.A co to za praca gdzie byłaś na rozmowie i znowu idziesz? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie ;*
Bziuma współczuję ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe nie nie, nie ma po co walczyć, z góry biorę Managera miec to słowo w cv to mega awans dla mnie .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
magda to super, że dostałaś takie oferty :
|
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie to nic nie przesadzone.. wiec nie wiem noo :P ale to takie callcenterowe biuro turystyczne francuskie.. sprzedaje sie glownie wycieczki rejsowe z tego co pamietam
no i jest cos takiego ze my jestesmy filia.. Kllienci dzwonia a francuska firma gdy nie ma wolnych lin, przekierowywuje ich do nas.. no i ogolne obsluga klienta telefoniczna i mailowa.. sa tez wyjazdy sluzbowe i wgl.. moze nie jest to jakies wielkie super wow.. ale nie wiem.. kreci mniie turystyka od dawna, robilam nawet praktyki na licencjacie w biurze turystycznym.. a do tego jeszcze mozliwosc calego dnia trajkotania po francusku.. na pewno wolalabym cos takiego niz siedziec w korporacji w papierach i w administracji (bo tez mam otwarta taka furtke na przyszlosc w pewnej firmie z ktora tez rozmawialam rok temu).. ale ja potrzebuje kontaktu z ludzmi a nie siedzenie na dupce zakopana w papierach.. Magda to za niedlugo spokojnie mozecie szukac jakiegos wlasnego kata z TZtem w londku, a nie pokoj wynajmowac, nie?
|
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Pati
![]() Joasia teoretycznie tak, bo bedziemy mieli 2 dosc dobre pensje . Ale praktycznie nie bedzie to takie łatwe, bo mamy kontrakt na rok na pokój :P.... wiem troche zawalilismy, ale bylismy zdesperowani jak szukaliśmy czegokolwiek, a pokój mamy super, wspolokatorzy to samo i juz w sumie zostało niecałe 11 miesięcy . Dlatego nie bedziemy chyba kombinować i dopiero bedziemy myslec o przeprowadzce po upływie roku, a tymczasem mamy idealna okazje, zeby zaoszczedzic na wesele i moze czesciowo juz na przyszły wkład własny....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4560 |
|
Konto usunięte
|
Uaktualniłam nasz kalkulator wydatków weselnych. Na dzień dzisiejszy wyszło mi prawie 50 000 zł przy rezygnacji ze wszystkich szaleństw. Uwzględniając to, co mamy odłożone, wychodzi, że do wesela musimy odkładać prawie 1800 zł z co miesiąc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

A więc jestem Lusia, moją mamusią i tatusiem od dzisiaj są Lolusl i jej tż, zostałam zabrana ze schroniska,gdzie siedziałam w ciasnej klatce. Mamusia jak mnie zobaczyła to się popłakała,a tatuś zdecydował,że mnie biorą stamtąd. Przetransportowali mnie w kartonowym pudle,ale byłam sprytna i wyszłam z niego i biegałam po całym aucie. Ale już jestem w domku,teraz zwiedzam każdy kąt i jestem bardzo ciekawska. 

)