Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 10:33   #2971
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
ja ją właśnie zakupiłam ale to zależy co kto oczekuje i jakie ma warunki
Po Dominice mam normalną wanienkę + stelaż i sprawdziło się rewelacyjnie ale problem był z przewijakiem bo kąpiemy w łazience. I wstyd się przyznawać, ale przewijak kładliśmy na pralkę od góry ładowaną (więc ten przewijak prosto nie był, co chwilę zjeżdżał) - zawsze musiała być druga osoba do asystowania, trzymania przewijaka. Bardzo ryzykowne. Teraz kiedy dwójka dzieci będzie do ogarnięcia i 4latka krążąca wokół niestabilnego przewijaka na pralce - nie wyobrażam sobie tego
Dlatego postanowiliśmy, że kupimy komodę kąpielową wanienka na długo nie posłuży bo jest mniejsza i płytsza, ale na pierwsze kilka m-cy na pewno wystarczy a jak już Wiktoria będzie siedzieć to przeniesiemy się do brodzika w kabinie (głębokiego) a przewijak z komody Ceba będzie dalej służył
Ale ja akurat polecam choćby na kilka miesięcy bo bardzo praktyczny mebel - z odpływem, półeczkami, przewijakiem nakładanym. Jeśli kółka będą Ci przeszkadzać to niektórzy je odkręcają
Ja chciałam kupić wanienke w Ikei i na stole w kuchni kąpać dziecko... Ale ta komoda mi się spodobała Może też taką zakupie. A jak jakość wykonania? Te plastiki w miarę solidne są?

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:37   #2972
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
hej hej ;-)
wstałam dziś z bólem biodra. Muszę iść na spacer, bo chyba mi inaczej nie przejdzie
Jak u Was ze spaniem? Mi został tylko lewy bok, inaczej nie daję rady

Szukałam wczoraj info w necie o tych materacach, ale tam zbitek informacji różnych, generalnie reklam poszczególnych firm.
Ale akurat wpadł mi w oko artykuł w M jak Mama z lutego i tam jak znalazł artykuł o wyborze materacyków do łóżeczek dziecięcych
No więc
1. kupić nowy- bo dziecko będzie go używało przez 2-4 lata w zależności od długości ( są 120 i 140 cm)
2. Piankowe odpadają, a jeżeli już to z wysokoeleastycznej pianki, bo się tak nie odkształcają ceny od 60 zł
3. Gryczano-kokosowe- takie wkłady nie nagrzewają się od temperatury dziecka, są dobrej jakości, a cenowo nie zabijają, ale tu trzeba zwracać uwagę na certyfikat
Noworodka kładziemy na stronie kokosowej- bo jest twarda i równa, a po 6-7 zmiesiącach, gdy dziecko się już sprawnie obraca i jest bardziej dynamiczne zmieniamy stronę na gryczaną- warstwa gryczana przemieszcza się jak piasek podczas ruchów dziecka i dopasowuje się do jego kształtów, dzięki temu ciało dziecka jest dobrze podparte ceny od 70 zł

4. lateksowe- jest to materac dobrze oddychający, jest to jeden z najlepszych typów materacyków, jest trwały, ale przed zakupem należy dobrze go obejrzeć pod względem jakości
ten typ zapewnia punktowe podparcie dla ciała dziecka , gwarantując dobry komfort snu cena 150-200 zł w wersji lux ( np. climatex powyżej 300 nie nagrzewa się od ciała dziecka, zapewnia jeszcze lepszą wentylację)
5. Lateksowo-kokosowe- zachowują się jak kokosowo-gryczane, ale dziecko od chwili narodzin kładziemy na stronie lateksowej, po podniesieniu dziecka z łóżeczka materac wraca do swojego kształtu. Materac też dopasowuje się do kształtu ciała dziecka cena od 200zł
6. Bonelowe- czyli sprężynowe
Sprężyny są połączone i otoczone pianką poliuteranową, bywają wzbogacone o warstwę kokosową
są to materace raczej tradycyjne, gorzej dopasowują się do kształtu ciała dziecka cena od 150 zł

Zwracamy uwagę na certyfikaty oeko-tex, ale nie tylko na pokrycie, które najlepiej jakby było zdejmowane do prania z waidomych celów.
Pokrycie powinno być antybakteryjne i antyalergiczne - czyli włókna naturalne tj. bambus, tencel, lyocell, amicor, srebro

prawdzamy sposób wszycia zamka- aby dziecko nie miało kontaktu z twardymi, metalowymi elementami

Będę szukała teraz dokładnie typów. Będę w razie czego linkować, jakbym znalazła coś ciekawego i też o to Was proszę

Mnie boli lewe biodro każdej nocy, z prawej strony spać nie mogę, bo młody wariuje wtedy a na plechach nie potrafie, więc robi się ciekawie w tej ciąży

super info o materacykach
Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Batoniki z amarantusem

80 g maki orkiszowej ( lub pszennej razowej/graham)
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
100 g amarantusa ekspandowanego
*100 g słonecznika
*50 g orzechów nerkowca posiekanych
*50 g żurawiny
*50 g migdałów ( płatki/ słupki/ posiekane)
50 g płatków owsianych
80 g masła
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
100 g płynnego miodu
1 duże białko (2 mniejsze)
sól morska szczypta

Można zmieniać proporcje aby zachować 50 g bakalii (rodzynki, morele itp.) +200 g ziaren lub 100 g bakalii + 150 ziaren.

Suche składniki mieszamy, masło rozpuszczamy dodajemy do niego wanilię. To wlewamy do suchych i dokładnie mieszamy na koniec białko i mieszamy.
Forma do pieczenia 20/35 wykładamy papierem piekarnik 165st. Masę przekładamy do formy i ugniatamy mocno i wyrównujemy.
Pieczemy około 25-30 minut do zrumienienia. Zostawiamy w blaszce do wystudzenia potem kroimy jak chcemy

dzięki za przepis
Stary 2014-03-20, 10:40   #2973
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
No to i ja się pochwalę, w końcu i my doczekałyśmy się swojej 100dniówy Stawiam wszystkim po faworku no dobra po rafaelo, bo wczoraj z młodym robiliśmy
: pijemy:

zophiee
Super info o materacykach czekamy na linki
Stary 2014-03-20, 10:55   #2974
majkela12
Zadomowienie

Cytat:

Już mi 30tc leci !!!

Wczoraj byliśmy na tych warsztatach Bezpieczny Maluch, ale tylko porannych - tych od 11-14:00 dla starszego dziecka Jesteśmy bardzo zadowoleni - TŻ również, co mnie bardzo miło zaskoczyło, bo On z reguły nie lubi takich "dziwnych rzeczy" - a do samego wieczora rozmawialiśmy o tym, dyskutowaliśmy o wrażeniach - bardzo przydatne informacje dotyczące i fotelików i pierwszej pomocy wypytaliśmy o wszystko jeśli chodzi o foteliki a potem siuup do Silesii do Smyka oglądać wózki i foteliki
Na fotelik dla Dominiki jesteśmy już zdecydowani
Na wózek dla Wiktorii jeszcze nie ale oglądając tysiące wózków w 2 sklepach (bo jeszcze w Zagłębiu byliśmy w ABC Maluszka ) zmieniliśmy plany wózkowe o 180 stopni i postanowiliśmy sprzedać Nasz 3w1 i kupić nowy lżejszy 3w1 niż dawać za samą spacerówkę 800zł

Ale byłam w swoim żywiole - tyle wózków obmacać w ciągu jednego dnia boooskie
Gratki kolejna 30
Kurka teraz to już nie wiem w sobotę mamy warsztaty i niby jesteśmy zapisani na malucha, ale może też pojedziemy na starszaka. Podejrzewam, że niewiele się różni tematyka
A jaki wózek teraz upatrzyłaś??? pisz tu szybciutko swoje typy 3w1
Stary 2014-03-20, 10:57   #2975
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:

__Sylwia__88 kleszcze są, bo zima była za słaba i nie wymroziła ciaciałajstwa jak byłam teraz ze swoim u weta na odkleszczaniu, to lekarz mi mówił, że teraz raz na miesiąc trzeba odkleszczać, bo już jest wysyp i mieli już dwie transfujze ratujące psiaki
--------------------------
Oglądałam DDTVN i Gardiasowa pokazywała chustowanie, chyba jednak ten temat jeszcze przemyślę
Po tym kleszczu to się boje psa dotykać i ręce chyba już z 3 razy po nim myłam.
Ja nie wiem czemu temat chust całkiem odrzuciłam, po tym reportażu z Gardiasową też pomyślałam że trzeba przemyśleć ten temat.

Ale mam siano z mózgu. Wczoraj zapomniałam ile rok ma dni, kawę zalałam wodą do pełna bo zapomniałam o mleku a teraz 5 min myślałam jak się mówi na reportaż

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Od rana chodzę głodna a boje się cokolwiek zjeść, żeby znowu żołądek się nie buntował
Mam zamówienie na chińszczyznę na obiad i coś czuje sobie tylko na nią popatrzę

Ja mam cały czas napięty jak chodzę, wstaje, 2 minuty i już jest twardy. Moja lekarka twierdzi, że tak nie powinno się dziać Może twardnieć na chwilę podczas chodzenia ale nie powinien być non stop napięty.

Ja dzisiaj miałam jechać oglądać wózki a zostałam do końca marca uziemiona w domu boje się, że w ogóle sobie nie pomacam przed zakupem
To może zacznij jedzenie od czegoś delikatnego, jogurt, wafle ryżowe? Ja sobie też wczoraj pozwoliłam i zjadłam gruszke i od wczorajszego wieczora czuje jej skutki.

A z twardnieniem mam dokładnie to samo co Ty i to samo usłyszałam że tak się nie powinno dziać i mam leżeć bo macica za bardzo pracuje.
Mam tylko nadzieje że to przejdzie bo chciałabym jeszcze po sklepach, lumpeksach pochodzić przed urodzeniem i wymyśliłam sobie że przed czerwcem chciałabym z mężem gdzieś pojechać choćby na 2-3 dni żeby ostatnie dni razem we dwójkę pobyć.
Dawniej znim razem nie mieszkaliśmy często gdzieś jeździliśmy na weekendy. A od 2 lat człowiek jakis leniwy i oszczędny się zrobił.

Cytat:
hej hej ;-)
wstałam dziś z bólem biodra. Muszę iść na spacer, bo chyba mi inaczej nie przejdzie
Ja daje rady tylko na lewym boku spać i z rogalem przy sobie. Innaczej się nie da. Na prawej stronie jak leże boli mnie brzuch, w pozycji na plecach boli mnie głowa od kręgosłupa.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-03-20 o 10:59
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:08   #2976
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
A z twardnieniem mam dokładnie to samo co Ty i to samo usłyszałam że tak się nie powinno dziać i mam leżeć bo macica za bardzo pracuje.
Mam tylko nadzieje że to przejdzie bo chciałabym jeszcze po sklepach, lumpeksach pochodzić przed urodzeniem i wymyśliłam sobie że przed czerwcem chciałabym z mężem gdzieś pojechać choćby na 2-3 dni żeby ostatnie dni razem we dwójkę pobyć.
Dawniej znim razem nie mieszkaliśmy często gdzieś jeździliśmy na weekendy. A od 2 lat człowiek jakis leniwy i oszczędny się zrobił.
Ja już myślałam, że będzie okej. Po szpitalu prawie dwa tygodnie twardniał mi do 5 razy dziennie a tu znowu jest gorzej. Na razie łykam tabletki i czekam do następnej soboty. Mam nadzieję, że będzie dobrze i nie czeka mnie wiosna w łóżku
Stary 2014-03-20, 11:08   #2977
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
wpadam dac znak zycia, niestety nie nadazam za Wami ciezko mi juz okrutnie ale jeszcze troche trzeba wytrzymac .. bylam dzis na usg i moje chlopaki maja po 1100kg rosna zdrowe i obydwoje sa juz glowkami w dol wiec poki co czeka mnie porod naturalny gratuluje grupowo wizyt tygodni i zakupow postaram sie Wad nadrobic chociaz nie mam na nic sil ostatnio.. buziaki i dobrej nocki
Niech chłopaki rosną zdrowo
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45666748]Jednak udało mi się wejść jeszcze na chwilę i trochę pocytuję.. wczoraj miałam mega stresujące popołudnie, dzisiaj do południe.. Jest to związane oczywiście z moją pracą licencjacką, zaczynam się zastanawiać, czy tylko ja mam takie problemy i może się po prostu do tego nie nadaję Po drugie zdenerwowali mnie sąsiedzi, ale o tym już jutro...

Co do tych skurczy, to magnezu nie biorę regularnie, tylko dopiero jak łapią mnie te skurcze.. Jutro na wizycie powiem o nich lekarzowi, zobaczymy co powie.. Teoretycznie powinnam mieć jutro ktg, ale dzisiaj się dowiedziałam, że jednym ciężarnym karze chodzić już od 30 tc, a innym dopiero od 33 tc, nie wiem od czego to zależy
[/QUOTE]
Ty to osiwiejesz przez ten licencjat...
Powiedz o twardnieniach dzisiaj powinien Ci lekarz zalecić codzienni magnez
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
nie wiem co dziś się dzieje, mała aktywna od rana, to normalne jest??
brzucha to już nie czuję, mam tak skopany, cały mnie boli
co ona tam robi? okręca się głową do góry
Ja tam twierdzę że synek lunatykuje mi w brzuchu bo to chyba nie możliwe żeby kopał 3/4 doby
Cytat:
Dzień dobry dzisiaj mam dietetyczne śniadanko, bułka z masłem, zachciało mi się na kolację wczoraj tortilli i mi teraz bokiem wychodzi
Dzwoniłam do mojej lekarki i mam zakaz wychodzenia mogę trochę po domu chodzić ale w sumie to leżeć aż do wizyty Nie podoba jej się to napinanie i będzie jeszcze raz sprawdzać czy to znowu nie jakaś infekcja czy po prostu się nie przemęczyłam. Mam nadzieję, że to jednak to drugie i po odpoczynku przejdzie.

Nie żartuj wchodzę na stronę i jest zakładka z promocjami 'Pościel, piżamy, przytulanki do 30% taniej!' i w tym są też łóżeczka. To co ja kupiłam wcześniej kosztowało 279zł a w promocji 215.
Oj ale posłuchaj się lekarki
Tą promocję widzę ale zrozumiałam że znalazłaś łóżeczka za 80 zł i tak szukałam materace też sa trochę tańsze też kupujesz od razu?
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Już będę grzeczna obiecuje

ja też poproszę o linki
materacyki to dla mnie istne piekło, nie mam pojęcia od czego zacząć i na co się zdecydować

lubie takie proste łóżeczka chociaż wolę z szufladą
Już bo Ci wierzę
Ja się zastanawiam nad sprężynowymi i lateksowymi lub lateks z kokosem ale mam nadzieję że dziewczyny napiszą swoje opinie
Mało jest tych łóżeczek z szufladą
Cytat:
My mamy i nasze dzieci też (z ikei)
My też mamy sprężynowy i jesteśmy zadowoleni a jak Wasze pociechy? czemu na taki się zdecydowaliście?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:13   #2978
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Niech chłopaki rosną zdrowo

Ty to osiwiejesz przez ten licencjat...
Powiedz o twardnieniach dzisiaj powinien Ci lekarz zalecić codzienni magnez

Ja tam twierdzę że synek lunatykuje mi w brzuchu bo to chyba nie możliwe żeby kopał 3/4 doby

Tą promocję widzę ale zrozumiałam że znalazłaś łóżeczka za 80 zł i tak szukałam materace też sa trochę tańsze też kupujesz od razu?

Już bo Ci wierzę
Ja się zastanawiam nad sprężynowymi i lateksowymi lub lateks z kokosem ale mam nadzieję że dziewczyny napiszą swoje opinie
Mało jest tych łóżeczek z szufladą

My też mamy sprężynowy i jesteśmy zadowoleni a jak Wasze pociechy? czemu na taki się zdecydowaliście?

to masz takie typy materacu jak ja tylko cena tych lateksowych czasem nie przeraża i nie wiem czy u nas są takie a łóżeczko i materac chciałabym sobie dotknąć i sprawdzić a nie z netu zamawiać
Stary 2014-03-20, 11:13   #2979
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, materac chce sobie pomacać a te akurat w sklepie dziecięcym są w podobnej cenie jak tu na promocji, więc się wstrzymamy.
Stary 2014-03-20, 11:20   #2980
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
No to i ja się pochwalę, w końcu i my doczekałyśmy się swojej 100dniówy Stawiam wszystkim po faworku no dobra po rafaelo, bo wczoraj z młodym robiliśmy
No to

Cytat:

2. Piankowe odpadają, a jeżeli już to z wysokoeleastycznej pianki, bo się tak nie odkształcają ceny od 60 zł
3. Gryczano-kokosowe- takie wkłady nie nagrzewają się od temperatury dziecka, są dobrej jakości, a cenowo nie zabijają, ale tu trzeba zwracać uwagę na certyfikat
Noworodka kładziemy na stronie kokosowej- bo jest twarda i równa, a po 6-7 zmiesiącach, gdy dziecko się już sprawnie obraca i jest bardziej dynamiczne zmieniamy stronę na gryczaną- warstwa gryczana przemieszcza się jak piasek podczas ruchów dziecka i dopasowuje się do jego kształtów, dzięki temu ciało dziecka jest dobrze podparte ceny od 70 zł

4. lateksowe- jest to materac dobrze oddychający, jest to jeden z najlepszych typów materacyków, jest trwały, ale przed zakupem należy dobrze go obejrzeć pod względem jakości
ten typ zapewnia punktowe podparcie dla ciała dziecka , gwarantując dobry komfort snu cena 150-200 zł w wersji lux ( np. climatex powyżej 300 nie nagrzewa się od ciała dziecka, zapewnia jeszcze lepszą wentylację)
5. Lateksowo-kokosowe- zachowują się jak kokosowo-gryczane, ale dziecko od chwili narodzin kładziemy na stronie lateksowej, po podniesieniu dziecka z łóżeczka materac wraca do swojego kształtu. Materac też dopasowuje się do kształtu ciała dziecka cena od 200zł
Sprężyny są połączone i otoczone pianką poliuteranową, bywają wzbogacone o warstwę kokosową
są to materace raczej tradycyjne, gorzej dopasowują się do kształtu ciała dziecka cena od 150 zł

Zwracamy uwagę na certyfikaty oeko-tex, ale nie tylko na pokrycie, które najlepiej jakby było zdejmowane do prania z waidomych celów.
no i my taki wzięlismy
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:20   #2981
__Sylwia__88
Zadomowienie

Na Polsat Cafe leci właśnie polski program o porodach. Nawet niezły.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-03-20, 11:38   #2982
kinia8906
Raczkowanie

Uff.. w końcu was troche nadrobiłam jakoś ostatnio ten czas mi tak szybko leci Co do materaca to ja też będe kupowała bo dostałam co prawda łóżeczko z materacem, ale jakoś wole kupić nowy bo ten leżał długo na strychu nie używany bardzo długo i nie wygląda najlepiej. Sama mam dylemat jaki najlepiej wybrać i co by cena mnie nie zabiła jednocześnie
Apropo zakupów to wyhaczyłam, że jest promocja w super-pharmie jakby któraś była zainteresowana wrzucam linka do gazetki http://www.superpharm.pl/gazetka/ i odrazu tu mam pytanie do was... co planujecie wybrać do pielęgnacji maluszków i do kąpieli? Bo ja mam zupełny mętlik :/ :/

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:56   #2983
poziomkka
Zadomowienie

Witam Zaczynamy dzisiaj 27 tc!! Jeszcze tydzień i 3 trymestr, jejaaa, jak ten czas leci Wybieram się jutro do Lublina na weekend i już nie mogę się doczekać zakupowego szaleństwa W końcu wybiorę się do Rampersa i pooglądam na spokojnie wózki Pewnie też zwiedzę CH, które wczoraj otworzyli
Co do materacy to ja mam większy problem Ale mam nadzieję, że z Waszą pomocą jakoś go rozwiążę Przyjaciółka pożycza mi kołyskę Coneco i muszę dokupić do niej materac. No i tu zaczynają się schody. Materac do niej jest niewymiarowy, bo wymiary wewnątrz kołyski to 84x43 czy coś takiego. Także chyba trzeba kupić materac 80x40 owalny. Na allegro można znaleźć jedynie 90x40 lub takie zwykłe piankowe. Jest jeden sprzedawca który robi materace na wymiar : http://allegro.pl/materac-do-kolyski...073947933.html , ale nic o tych materacach nie wiem ;/ Macie jakieś inne pomysły, albo wiecie gdzie będę mogła dostać materac do tej kołyski?

zophiee Jak będziesz szukała tych materacy to zwróć uwagę, gdzie mogą zrobić na wymiar, albo gdzie mają dużo wymiarów i będzie 80x40 owalny

majkela Gratulacje!!

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

kinia ja kupię Hippa z pompką do kąpieli i ewentualnie mleczko też z tej serii. Chyba wystarczy
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:56   #2984
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
ja dziś witam się w 30 tc
w końcu doczekałam się trójeczki z przodu, uf....
Gratki
Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
U nas dziś 28 tydzień zaczęty Małż się śmieje że teraz to już z górki. Taaaaa jemu łatwo mówić a to mi będzie co raz ciężej.
Wczoraj pół wieczoru gadał do brzucha żeby mała troszkę pokopała ale chyba miała tatusia w poważaniu bo zaczęła kopać dopiero jak sobie poszedł i usiadł do lapka

No i dostaliśmy wczoraj fotelik dla małej. Szwagier robi porządki w piwnicy i dał nam od razu. Oni mieli masę chłopięcych ciuszków to komuś z jej rodziny dają. Na sobotę mają jeszcze poodkładać nam jakieś ubranka unisex więc na weekend kolejne ciuchy będą. Moja mama się już śmieje że jeszcze trochę i będę mogła ciucholand z dziecięcymi ubrankami otworzyć. Ostatnio układałam w szafie te co mi pocztą od kuzynki mojej kuzynki przyszły i stwierdziłam że mi półek brakuje
Za prezenty i kolejny tydzień
Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Pradip ja się zastanawiam nad sprężynowym ale chyba jakoś ich mało...
wczoraj miałam ciężki wieczór. Byliśmy z mężem po zakupy a brzuch się zmęczył i twardniał... a jeszcze musiałam zrobić obiad na dziś... także padłam do łóżka jak mucha... dziś już lepiej, i mam zamiar lenić się wieczorem SR więc żeby nie było powtórki z rozrywki...
Muszę zrobić sobie zdrowe batoniki, ale to szybko pójdzie i nie męcząco
Mało? nie czułam różnicy szukając tych a lateksowych.
Oszczędzaj się dziś.
Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witam!
Ja tez stwierdzilam, ze lepiej miec glukoze z glowy przed week i pojechalam dzisiaj. Walcze ze soba zeby nie zwymiotowac, a tu jeszcze 1,5 h... Ja wiem ze dla wielu z Was to badanie jest lajtowe, ale dla mnie to masakra! Wolalabym isc do dentysty na borowanie bez znieczulenia. Serio.
Na pocieszenie mam chociaz dzisiaj piekna pogode - slonce w koncu wyszlo!
No i już po glukozowym bólu
Cytat:
Witam się przy kawce

Już mi 30tc leci !!!

Wczoraj byliśmy na tych warsztatach Bezpieczny Maluch, ale tylko porannych - tych od 11-14:00 dla starszego dziecka Jesteśmy bardzo zadowoleni - TŻ również, co mnie bardzo miło zaskoczyło, bo On z reguły nie lubi takich "dziwnych rzeczy" - a do samego wieczora rozmawialiśmy o tym, dyskutowaliśmy o wrażeniach - bardzo przydatne informacje dotyczące i fotelików i pierwszej pomocy wypytaliśmy o wszystko jeśli chodzi o foteliki a potem siuup do Silesii do Smyka oglądać wózki i foteliki
Na fotelik dla Dominiki jesteśmy już zdecydowani
Na wózek dla Wiktorii jeszcze nie ale oglądając tysiące wózków w 2 sklepach (bo jeszcze w Zagłębiu byliśmy w ABC Maluszka ) zmieniliśmy plany wózkowe o 180 stopni i postanowiliśmy sprzedać Nasz 3w1 i kupić nowy lżejszy 3w1 niż dawać za samą spacerówkę 800zł
cieszę się że jesteś zadowolona z warsztatów no i mąż że skorzystał i za ostatnią prostą
Cytat:
same imprezy dziś ustawiam się w kolejce po Rafaelo
Cytat:
hej hej ;-)

Szukałam wczoraj info w necie o tych materacach, ale tam zbitek informacji różnych, generalnie reklam poszczególnych firm.
Ale akurat wpadł mi w oko artykuł w M jak Mama z lutego i tam jak znalazł artykuł o wyborze materacyków do łóżeczek dziecięcych
No więc
1. kupić nowy- bo dziecko będzie go używało przez 2-4 lata w zależności od długości ( są 120 i 140 cm)

Pokrycie powinno być antybakteryjne i antyalergiczne - czyli włókna naturalne tj. bambus, tencel, lyocell, amicor, srebro

prawdzamy sposób wszycia zamka- aby dziecko nie miało kontaktu z twardymi, metalowymi elementami

Będę szukała teraz dokładnie typów. Będę w razie czego linkować, jakbym znalazła coś ciekawego i też o to Was proszę
Mi już żadna pozycja nie została i rano wstaję jak połamana z masakrycznym bólem bioder
Te same info o materacach wyczytałam i teraz będę szukać konkretnych lateksowych lub lateksowo kokosowych lub sprężynowych chyba...
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
to masz takie typy materacu jak ja tylko cena tych lateksowych czasem nie przeraża i nie wiem czy u nas są takie a łóżeczko i materac chciałabym sobie dotknąć i sprawdzić a nie z netu zamawiać
to tak jak ja
Cytat:
no i my taki wzięlismy
a jaki dokładnie?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 12:01   #2985
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Uff.. w końcu was troche nadrobiłam jakoś ostatnio ten czas mi tak szybko leci Co do materaca to ja też będe kupowała bo dostałam co prawda łóżeczko z materacem, ale jakoś wole kupić nowy bo ten leżał długo na strychu nie używany bardzo długo i nie wygląda najlepiej. Sama mam dylemat jaki najlepiej wybrać i co by cena mnie nie zabiła jednocześnie
Apropo zakupów to wyhaczyłam, że jest promocja w super-pharmie jakby któraś była zainteresowana wrzucam linka do gazetki http://www.superpharm.pl/gazetka/ i odrazu tu mam pytanie do was... co planujecie wybrać do pielęgnacji maluszków i do kąpieli? Bo ja mam zupełny mętlik :/ :/

większość tutaj poleca Hippa lub rosmanowski babydrem

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Witam Zaczynamy dzisiaj 27 tc!! Jeszcze tydzień i 3 trymestr, jejaaa, jak ten czas leci Wybieram się jutro do Lublina na weekend i już nie mogę się doczekać zakupowego szaleństwa W końcu wybiorę się do Rampersa i pooglądam na spokojnie wózki Pewnie też zwiedzę CH, które wczoraj otworzyli
Co do materacy to ja mam większy problem Ale mam nadzieję, że z Waszą pomocą jakoś go rozwiążę Przyjaciółka pożycza mi kołyskę Coneco i muszę dokupić do niej materac. No i tu zaczynają się schody. Materac do niej jest niewymiarowy, bo wymiary wewnątrz kołyski to 84x43 czy coś takiego. Także chyba trzeba kupić materac 80x40 owalny. Na allegro można znaleźć jedynie 90x40 lub takie zwykłe piankowe. Jest jeden sprzedawca który robi materace na wymiar : http://allegro.pl/materac-do-kolyski...073947933.html , ale nic o tych materacach nie wiem ;/ Macie jakieś inne pomysły, albo wiecie gdzie będę mogła dostać materac do tej kołyski?

gratulacje tygodnia

niestety z materacykami nie pomogę
Stary 2014-03-20, 12:04   #2986
poziomkka
Zadomowienie

Ramona, Kakusia za 3 z przodu
beat@ za kolejny tc!!

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Jeśli chodzi o pozycje do spania, to mi też zostały tylko te na boku i do tego bez rogala się nie obejdzie. Gdyby nie on wstawałabym połamana Chociaż i tak nie mogę powiedzieć, że się wysypiam, bo często przygniatam sobie rękę i budzę się z obolałą. W końcu przytłaczam ją 11 kg więcej niż wcześniej
Stary 2014-03-20, 12:29   #2987
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Zaczynamy dzisiaj 27 tc!!

gratki

Cytat:

a jaki dokładnie?
wzięłam pianka-lateks firmy Danpol
naturalnych typu gryka, kokos nie moge, bo mam w chacie straszna wilgoć
a na cały lateksowy nie stac mnie, żeby wydac 300-400zł

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Karolkya znalazłam coś takiego

http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator

możesz spr. czy się zgadza z poprzednim obliczaniem normy
Stary 2014-03-20, 12:38   #2988
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam Zaczynamy dzisiaj 27 tc!!

z materacykiem nie pomogę, a może producent kołyski ma w ofercie??

Cytat:

Karolkya znalazłam coś takiego

http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator

możesz spr. czy się zgadza z poprzednim obliczaniem normy
No też wyszło jakoś koło 40%... w sobotę mam endo, także zobaczymy co mi powie
Stary 2014-03-20, 12:46   #2989
poziomkka
Zadomowienie

karolkya Nie ma niestety, zresztą oryginalny materacyk do tej kołyski do 2 cm pianka, także nie wiem, czy chciałabym taki
Stary 2014-03-20, 12:50   #2990
Kakusia
Zakorzenienie

Dziękuję dziękuję

Cytat:
kakusia gratulacje
to jestesmy na tym samym etapie chyba, bo ja tez dziś zaczynam 30 tc

z tymi chrzestnymi właśnie to mamy problem, bo wszyscy załadowani po 2-3 i nie mamy kogo wziąć, a nie chcemy angażować dalszej rodziny, bo nie będziemy organizowac hucznych imprez, w tym chrzcin, a dla dalszej rodziny to niedopuszczalne, co innego bliska siostra, brat tż lub mój

matko współczuję
u nas podobno nie szyja na zywca, coś tam dają, to samo ze znieczuleniem przy porodzie i nie chodzi tu o dolargan czy zzo, a jak będzie to się okaże
ja bym chciała tak mniej boleśnie, bez ingerencji wszelakich środków, ale czy tak się w moim przypadku da, no wątpię
Ja zaczęłam 30tc we wtorek tylko człowiek ma taki budyń w głowie że sobie zapomniał ale idziemy równo
Rozumiem doskonale z tymi chrzestnymi, u Nas co prawda nie jest aż tak zawalone, ale w rodzinie szwagierki owszem i nie raz narzekała, że jak przychodzą święta to jest masakra.
My najprawdopodobniej tym razem na chrzestną weźmiemy moją bardzo dobrą koleżankę - od kilku lat spotykamy się systematycznie całymi rodzinami i są momenty, że ze znajomymi ma się lepsze kontakty bo rodzinka to co chwile jakieś foszki itp ale nie no, nie narzekam, dobrze żyjemy z rodziną, tylko ile razy można powielać rodziców chrzestnych
Na szycie miałam znieczulenie tylko stażyści którzy to robili nie poczekali aż zacznie działać - a działać zaczęło autentycznie przy ostatnim wbiciu igły (do dziś pamiętam jak stażysta powiedział mi że teraz to już może na maxa boleć bo to ostatni szew już przy naskórku - a mnie nie zabolało jako jedyne wbicie igły! a on do stażystki szyjącej "patrz, znieczulenie zaczęło działać" )
Także czasem jaja są w szpitalu
Cytat:
Ja dzisiaj miałam jechać oglądać wózki a zostałam do końca marca uziemiona w domu boje się, że w ogóle sobie nie pomacam przed zakupem
spokojnie, jeszcze do czerwca daleko jeszcze sobie oglądniecie jak się lepiej poczujesz!
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Ja chciałam kupić wanienke w Ikei i na stole w kuchni kąpać dziecko... Ale ta komoda mi się spodobała Może też taką zakupie. A jak jakość wykonania? Te plastiki w miarę solidne są?
tam nie jest dużo plastików - więcej metalowych rurek jakość wykonania mnie odpowiada - na pewno nie jest chybotliwe żeby trzeba było asystować przytrzymywać coś a jak z praktyką to dopiero się okaże
Cytat:
Gratki kolejna 30
Kurka teraz to już nie wiem w sobotę mamy warsztaty i niby jesteśmy zapisani na malucha, ale może też pojedziemy na starszaka. Podejrzewam, że niewiele się różni tematyka
A jaki wózek teraz upatrzyłaś??? pisz tu szybciutko swoje typy 3w1
my byliśmy zapisani na oba warsztaty, ale mój mąż zakomunikował mi dzień wcześniej, że On nie będzie siedział cały dzień na jakiś warsztatach i że pojedziemy tylko na te ranne Wkurzył mnie wtedy przeokropnie, ale w końcu sama przyznałam Mu wczoraj, że nie wytrzymałabym na tych drugich już (kiedy od 14 do 18 za wózkami lataliśmy lub w korkach staliśmy ) a bardziej zależało mi na rannych bo tam było o pierwszej pomocy i niemowlaka i starszaka a na tych drugich miało być o pierwszej pomocy ciężarnej i niemowlaka.
No i o fotelikach nie wiem czy na tych wieczornych mówił też o tym większym czy tylko o niemowlęcym
No w każdym razie uważam, że lepiej iść na ranne dla starszaka a w miarę sił zdecydować potem czy wrócić na wieczorne czy nie

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-03-20 o 12:53
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 12:51   #2991
Kakusia
Zakorzenienie

Majkela a wózek upatrzyliśmy sobie Graco Evo - mimo naprawdę różnych skrajnych opinii w necie ale sam w sobie wózek ma po prostu wszystko czego oczekujemy! Niesamowicie lekki (sama go podnosiłam wczoraj! nie używając w ogóle siły! byłam w szoku bo po prostu mogłam z nim tak chodzić po sklepie trzymając w górze aż TŻ się darł że zaraz Mu tu urodzę ) bardzo zgrabny i zwrotny, radził sobie w wąskich alejkach bez mrugnięcia okiem składane siedzisko wraz ze stelażem wysokość rączki nieregulowana, ale dla Nas na idealnej wysokości dla ludzi 1,8m byłby za nisko koła piankowe, nie za duże, nie za małe-piankowe-twarde, ale my już nie chcemy pompowanych Duży świetny kosz i wysoko osadzony (w poprzednim wózku zdarłam bo tak nisko był osadzony ). Minusem jest dosyć sztywna amortyzacja, ale to nie jest mój pierwszy wózek i teraz po prostu mamy inne piorytety i nie ma powiększanej budki szkoda.
No ale nowe kolorki 2014 są śliczne i większy wybór teraz tylko myślę (muszę TŻta namówić) żeby do fotelika dokupić bazę do samochodu żeby wpinać sobie na klik
A gdybym w ogóle miała nie patrzeć na kaskę to w tych samych oczekiwaniach a jeszcze więcej plusów ma: Twój typ X-lander X-pulse i Navington Cadet (choć tu wersja głęboka mi się w ogóle nie podoba).
A tak jak sobie rozmawialiśmy to oboje stwierdziliśmy, że gdybyśmy się spodziewali pierwszego dziecka to bralibyśmy jeszcze pod uwagę Bebetto (którykolwiek model bo wszystkie mają podobne funkcje a są świetne wózeczki) - teraz jego waga Nam go dyskwalifikuje
Gratuluję 100dnióweczki
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
i wymyśliłam sobie że przed czerwcem chciałabym z mężem gdzieś pojechać choćby na 2-3 dni żeby ostatnie dni razem we dwójkę pobyć.
my dokładnie tak samo tyle, że w trójeczkę
Cytat:
kinia ja kupię Hippa z pompką do kąpieli i ewentualnie mleczko też z tej serii. Chyba wystarczy
ja tak samo i większość z Nas chyba
Cytat:
cieszę się że jesteś zadowolona z warsztatów no i mąż że skorzystał i za ostatnią prostą
baaaardzo zadowoleni a mąż to się tak przysłuchiwał i interesował i brał aktywny udział, że tym bardziej uważam, że czas nie był stracony
A Ty byłaś już na tych drugich warsztatach z innej kampanii?
Cytat:
Mi już żadna pozycja nie została i rano wstaję jak połamana z masakrycznym bólem bioder
ja tak samo!

Właśnie przyszedł mi mój drugi staniczek - nie karmniczek ale miękki a z fiszbinami kupiłam je przez allegro do przeróbki karmnikowej są rewelacyjne! upoluję chyba jeszcze jakiś

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-03-20 o 12:56
Stary 2014-03-20, 13:41   #2992
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Kakusia ten wózek Bebetto nico plus jest super Dzięki że o nim wspomniałaś
Najpierw komoda kąpielowa a teraz wózek

Stary 2014-03-20, 13:49   #2993
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kakusia ten wózek Bebetto nico plus jest super Dzięki że o nim wspomniałaś
Najpierw komoda kąpielowa a teraz wózek
o tak, Nico+ byłby wtedy nr 1 wśród wszystkich Bebetto znajoma ma spacerówkę Nico, codziennie ją widuję - i jest naprawdę świetna tylko ta waga ehhh ta waga to już nie dla mnie

Nasza Córunia

Stary 2014-03-20, 14:27   #2994
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
o tak, Nico+ byłby wtedy nr 1 wśród wszystkich Bebetto znajoma ma spacerówkę Nico, codziennie ją widuję - i jest naprawdę świetna tylko ta waga ehhh ta waga to już nie dla mnie
Ja dam radę
Mąż mi będzie wnosił na 1 piętro bo pracuje z domu. Z resztą z jednym dzieckiem prościej, bo nie trzeba pilnować kilkulatka, tylko można się na targaniu wózka skupić
No i bebetto waży 13kg, a te inne na które patrzyłam 15. I ma białą ramę do wyboru

Stary 2014-03-20, 14:48   #2995
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Ja dam radę
Mąż mi będzie wnosił na 1 piętro bo pracuje z domu. Z resztą z jednym dzieckiem prościej, bo nie trzeba pilnować kilkulatka, tylko można się na targaniu wózka skupić
No i bebetto waży 13kg, a te inne na które patrzyłam 15. I ma białą ramę do wyboru
My właśnie kupiliśmy Bebetto tyle ze Pascal na białej ramie. Gdyby nie to ze jest zapakowany w kartonie wysłałabym Ci real foto.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-03-20, 15:08   #2996
kamilla123
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!

Przeżyłam glukozę raz, że udało mi się nie zwymiotować, a dwa, że wynik mam w normie - 99 Cieszę się przeogromnie, bo w pierwszej ciąży miałam cukrzycę i jakąś schizę teraz ciągle miałam, że znowu poradnia mnie czeka, jeżdżenie, kłucie i w ogóle. No ale już po wszystkim Tak więc jak któraś jeszcze nie była to iść i mieć z głowy W nagrodę pojechałam sobie potem do Maca na cheeseburgera, frytki i kawkę

Zabrałam na badanie moją mamę, też zrobiła sobie krzywą cukrową, ale niestety wynik ma podwyższony.

Dzisiaj mam szczęśliwy dzień - zaczęłam III trymestr, zaliczyłam glukozę, kupiłam sobie buty na wiosnę, zamówiłam prysznic i drzwi wew. ( w końcu, bo ci panowie to już chyba mieli ze mnie niezłą polewkę, bo byłam tam z 10 razy i ciągle zmieniałam decyzję) No ale kobieta nie tylko w ciąży zmienną jest

Majkela ja już za słodkie podziękuję na dzisiaj, ale chętnie się wproszę na kawę mrożoną z termomixa (taką właśnie na pokazie piłam) za sto dni!

W poczekalni z nudów czytałam opisy porodów na marcowo/kwietniowych...

Poziomka a chcesz mieć i kołyskę i łóżeczko czy tylko kołyskę na początek? Ona ma długość 84 cm więc za dużo Wam nie posłuży, dziecko jeszcze często śpi z rączkami w górze, więc szkoda kupować jakiś super ekstra drogi materac na 5 miesięcy, a potem znowu inwestować w kolejne łóżeczko i kolejny materac. Ten co wkleiłaś wydaje się być ok.

A tak ogólnie co do materacy - ja przy pierwszym miałam kokos-pianka-gryka, teraz też taki kupię chyba, ewentualnie kokos-pianka-kokos. Lateksowy czy sprężynowy kupiłabym dla starszego już dziecka do większego łóżeczka, bo dłużej z niego skorzysta. W tym 120/60 mój syn spał do 1 roku i 10 miesięcy - z czego pierwsze 4 był w kołysce. Do tego spał i w wózku i na narożniku i czasami z nami w naszym łóżku, więc materacyk nie był jakoś szczególnie eksploatowany. Teraz ma takie z barierką chyba 140/90 (?) i z tego korzysta znacznie dłużej (już 2,5 roku i jeszcze spokojnie z 2 lata się pomieści) i w takim okresie uważam warto zainwestować w coś lepszego. Ja osobiście tą nadwyżkę cenową nad lateksowym wolałabym wydać na coś innego dla dziecka.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Fajnie, że piszecie o wózkach, zapisuję sobie wszystkie nazwy We wtorek mam wizytę i jak potwierdzi się płeć to zaczynam szukanie wózka.

Kinia ja też stawiam na Hippa z pompką od 1 dnia plus jakiś krem do pupy, ale jeszcze nie wiem jaki.

Uciekam po Młodego do przedszkola, bo już po 15. Jest tak ładnie, że nawet pieszo się przejdę w moich nowych butach
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 16:08   #2997
zophiee
Zakorzenienie

Hej ;-)
Będę szukała info o materacykach wieczorem, bo teraz jestem w trakcie obiadowo-deserowych przygotowań.
Byłam dziś w super-pharm kupiłam nakładki na moje brodawki, bo są według mojej położnej i ginki płaskie i muszę dać im trochę pooddychać... bo inaczej będą problemy z karmieniem...
No i przy okazji trafiłam na promocję termometru microline ( 2 funkcyjny do ucha i skroni) czytałam o nim opinie- a że była promocja z 109 zł na 79 to długo się nie zastanawiałam
Kupiłam jeszcze duże wkładki higienczne, ceratki canpola, jeszcze jednen podkład z mothehood nieprzemakalny - taki fajny bez ceratki
kosmetyczkę do szpitala ( bo inne mam jakieś małe)
i jeszcze parę innych pierdół

Wpadłam do świat dziecka obejrzeć fotelik, który jest teraz w promocji w smyku
http://www.smyk.com/chicco-polly-mag...t-niemowlaka-p

i potem do Piotra i pawła po masło orzechowe i chałkę

Poziomka szukasz materacyka do kosza mojżesza?
Kinia ja dostałam 3 wielkie butle emolium od mamy, bo miała w swojej aptece w super promocji ;-)

Kupiłyście już staniki do karmienia piersią? Coś polecacie?
Ja mam tylko zwykłe z intimissimi dla kobiet w ciąży, takie regulowane, ale nie mają tej odpinanej miseczki. A w takim chyba najwygodniej karmić jednak...

Aha, wpadłam na fajny artykuł o ustawieniu podłużnym- miednicowym dzieci ( czyli tak jak mój Borys) czyli pupą a nie główką w dół
są pozycje ułatwiające obrócenie się dziecka... Może którejś się przyda- ja od dziś zacznę
dobrego popołudnia

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

link do artykułu
http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/...-kochanie.html
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 16:15   #2998
morin
Raczkowanie

Cześć dziewczynki,

Przyszłam po długiej nieobecności, gratuluje wszystkim nowych tygodni wizyt glukozy i wyboru akcesoriów dla bobasów

Ja jestem już w 28 tc coraz bliżej 30 na który czekam z niecierpliwością. Brzuch często boli ale nie twardnieje w ciągu dnia tylko w nocy muszę spytać w poniedziałek lekarza czy to nie groźne. Boje się że to ta szyjka się skraca i dlatego boli Dziś Mała mało ruchliwa od rana więc zaczęłam się denerwować bo to do niej nie podobne ale chyba ma dziś dzień śpiocha poprostu.
Z kosmetyków biorę tą mustele ewentualnie potem zmienię zobaczę, w gemini nie wychodzi tak strasznie drogo. A jeśli chodzi o materac to ja kupuję lateksowy i łóżeczko z Ikei bo nic innego mi się nie podoba. Zamówiłam wczoraj koszulki do szpitala bo boję się że jak wcześniej trafie tam to będzie problem.
Wogle jakaś zmęczona jestem okropnie, problemy ze spaniem tak jak większość z Was też mam, jeszcze kościół za oknem budują i coś zaczęli wiercić przy fundamentach, cały parapet się tłukł u mnie, spać się nie dało była to godzina 8.. a ja dopiero zasnęłam bo pol nocy nie mogłam. Eh życie

Teraz leże zbieram siły bo w sobotę Ikea i zakupy dla Arielki już się nie mogę doczekać. Kupuje jeszcze fotel do karmienia, planujecie może sprawić sobie takie coś? Ja początkowo byłam sceptyczna ale wiele osób zachwalało i wybrałam ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00184914/ ponoć wygodny i rozkładany podnóżek. Wypróbuje i jak będzie ok to biorę. Oby był przydatny
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 16:34   #2999
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dam radę
też bym brała na białej ramie - gdziekolwiek zobaczę ten stelaż to odrazu poznaję, że to bebetto
Moja ukochana kobyła po pierwszym dziecku ważyła 12kg ale ciężar w końcu dawał w kość
Ale jak tylko będziesz miała męża cały czas pod ręką to super bo problem odchodzi ja niestety do 18 sama z dwójką dzieci to muszę mieć coś zwinniejszego - to dlatego
Ale będziesz zadowolona

Byłam po córę w przedszkolu, muszę skołować skądś podkoszulek zielony na 104-110 na 31 marca na wystąpienie z okazji Dnia Wiosny ciekawe skąd ja taki wezmę macie jakiś pomysł?

Nasza Córunia

Stary 2014-03-20, 17:03   #3000
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Przeżyłam glukozę raz, że udało mi się nie zwymiotować, a dwa, że wynik mam w normie - 99

Dzisiaj mam szczęśliwy dzień - zaczęłam III trymestr, zaliczyłam glukozę, kupiłam sobie buty na wiosnę, zamówiłam prysznic i drzwi wew. ( w końcu, bo ci panowie to już chyba mieli ze mnie niezłą polewkę, bo byłam tam z 10 razy i ciągle zmieniałam decyzję) No ale kobieta nie tylko w ciąży zmienną jest
Gratulacje

jesteśmy z Ciebie dumne, że dałas rade z glukozą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości