|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
Może też taką zakupie. A jak jakość wykonania? Te plastiki w miarę solidne są? Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie boli lewe biodro każdej nocy, z prawej strony spać nie mogę, bo młody wariuje wtedy a na plechach nie potrafie, więc robi się ciekawie w tej ciąży ![]() super info o materacykach Cytat:
dzięki za przepis
|
||
|
|
|
#2973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() : pijemy:zophiee Super info o materacykach czekamy na linki
|
|
|
|
|
#2974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurka teraz to już nie wiem ![]() A jaki wózek teraz upatrzyłaś ??? pisz tu szybciutko swoje typy 3w1
|
|
|
|
|
#2975 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie wiem czemu temat chust całkiem odrzuciłam, po tym reportażu z Gardiasową też pomyślałam że trzeba przemyśleć ten temat. Ale mam siano z mózgu. Wczoraj zapomniałam ile rok ma dni, kawę zalałam wodą do pełna bo zapomniałam o mleku a teraz 5 min myślałam jak się mówi na reportaż Cytat:
A z twardnieniem mam dokładnie to samo co Ty i to samo usłyszałam że tak się nie powinno dziać i mam leżeć bo macica za bardzo pracuje. Mam tylko nadzieje że to przejdzie bo chciałabym jeszcze po sklepach, lumpeksach pochodzić przed urodzeniem i wymyśliłam sobie że przed czerwcem chciałabym z mężem gdzieś pojechać choćby na 2-3 dni żeby ostatnie dni razem we dwójkę pobyć. Dawniej znim razem nie mieszkaliśmy często gdzieś jeździliśmy na weekendy. A od 2 lat człowiek jakis leniwy i oszczędny się zrobił. Ja daje rady tylko na lewym boku spać i z rogalem przy sobie. Innaczej się nie da. Na prawej stronie jak leże boli mnie brzuch, w pozycji na plecach boli mnie głowa od kręgosłupa.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-03-20 o 10:59 |
||
|
|
|
#2976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2977 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45666748]Jednak udało mi się wejść jeszcze na chwilę i trochę pocytuję.. wczoraj miałam mega stresujące popołudnie, dzisiaj do południe.. Jest to związane oczywiście z moją pracą licencjacką, zaczynam się zastanawiać, czy tylko ja mam takie problemy i może się po prostu do tego nie nadaję Co do tych skurczy, to magnezu nie biorę regularnie, tylko dopiero jak łapią mnie te skurcze.. Jutro na wizycie powiem o nich lekarzowi, zobaczymy co powie.. Teoretycznie powinnam mieć jutro ktg, ale dzisiaj się dowiedziałam, że jednym ciężarnym karze chodzić już od 30 tc, a innym dopiero od 33 tc, nie wiem od czego to zależy ![]() [/QUOTE] Ty to osiwiejesz przez ten licencjat... Powiedz o twardnieniach dzisiaj powinien Ci lekarz zalecić codzienni magnez Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tą promocję widzę ale zrozumiałam że znalazłaś łóżeczka za 80 zł i tak szukałam materace też sa trochę tańsze też kupujesz od razu?Cytat:
Ja się zastanawiam nad sprężynowymi i lateksowymi lub lateks z kokosem ale mam nadzieję że dziewczyny napiszą swoje opinie Mało jest tych łóżeczek z szufladą ![]() My też mamy sprężynowy i jesteśmy zadowoleni a jak Wasze pociechy? czemu na taki się zdecydowaliście? |
||||
|
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to masz takie typy materacu jak ja tylko cena tych lateksowych czasem nie przeraża i nie wiem czy u nas są takie a łóżeczko i materac chciałabym sobie dotknąć i sprawdzić a nie z netu zamawiać
|
|
|
|
|
#2979 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, materac chce sobie pomacać a te akurat w sklepie dziecięcym są w podobnej cenie jak tu na promocji, więc się wstrzymamy.
|
|
|
|
#2980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
Na Polsat Cafe leci właśnie polski program o porodach. Nawet niezły.
|
#2982 |
|
Raczkowanie
|
Uff.. w końcu was troche nadrobiłam
Co do materaca to ja też będe kupowała bo dostałam co prawda łóżeczko z materacem, ale jakoś wole kupić nowy bo ten leżał długo na strychu nie używany bardzo długo i nie wygląda najlepiej. Sama mam dylemat jaki najlepiej wybrać i co by cena mnie nie zabiła jednocześnie Apropo zakupów to wyhaczyłam, że jest promocja w super-pharmie jakby któraś była zainteresowana wrzucam linka do gazetki http://www.superpharm.pl/gazetka/ i odrazu tu mam pytanie do was... co planujecie wybrać do pielęgnacji maluszków i do kąpieli? Bo ja mam zupełny mętlik :/ :/
|
#2983 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Zaczynamy dzisiaj 27 tc!! Wybieram się jutro do Lublina na weekend i już nie mogę się doczekać zakupowego szaleństwa W końcu wybiorę się do Rampersa i pooglądam na spokojnie wózki Pewnie też zwiedzę CH, które wczoraj otworzyli ![]() Co do materacy to ja mam większy problem Ale mam nadzieję, że z Waszą pomocą jakoś go rozwiążę Przyjaciółka pożycza mi kołyskę Coneco i muszę dokupić do niej materac. No i tu zaczynają się schody. Materac do niej jest niewymiarowy, bo wymiary wewnątrz kołyski to 84x43 czy coś takiego. Także chyba trzeba kupić materac 80x40 owalny. Na allegro można znaleźć jedynie 90x40 lub takie zwykłe piankowe. Jest jeden sprzedawca który robi materace na wymiar : http://allegro.pl/materac-do-kolyski...073947933.html , ale nic o tych materacach nie wiem ;/ Macie jakieś inne pomysły, albo wiecie gdzie będę mogła dostać materac do tej kołyski?zophiee Jak będziesz szukała tych materacy to zwróć uwagę, gdzie mogą zrobić na wymiar, albo gdzie mają dużo wymiarów i będzie 80x40 owalny ![]() majkela Gratulacje!! ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- kinia ja kupię Hippa z pompką do kąpieli i ewentualnie mleczko też z tej serii. Chyba wystarczy
|
|
|
|
#2984 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oszczędzaj się dziś. Cytat:
Cytat:
za ostatnią prostąCytat:
Cytat:
Te same info o materacach wyczytałam i teraz będę szukać konkretnych lateksowych lub lateksowo kokosowych lub sprężynowych Cytat:
a jaki dokładnie? |
||||||||
|
|
|
#2985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
większość tutaj poleca Hippa lub rosmanowski babydrem Cytat:
gratulacje tygodnia niestety z materacykami nie pomogę |
||
|
|
|
#2986 |
|
Zadomowienie
|
Ramona, Kakusia
beat@ za kolejny tc!!---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Jeśli chodzi o pozycje do spania, to mi też zostały tylko te na boku i do tego bez rogala się nie obejdzie. Gdyby nie on wstawałabym połamana Chociaż i tak nie mogę powiedzieć, że się wysypiam, bo często przygniatam sobie rękę i budzę się z obolałą. W końcu przytłaczam ją 11 kg więcej niż wcześniej
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
gratki ![]() wzięłam pianka-lateks firmy Danpol ![]() naturalnych typu gryka, kokos nie moge, bo mam w chacie straszna wilgoć ![]() a na cały lateksowy nie stac mnie, żeby wydac 300-400zł ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Karolkya znalazłam coś takiego ![]() http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator możesz spr. czy się zgadza z poprzednim obliczaniem normy
|
|
|
|
#2988 | |
|
Wtajemniczenie
|
z materacykiem nie pomogę, a może producent kołyski ma w ofercie?? Cytat:
|
|
|
|
|
#2989 |
|
Zadomowienie
|
karolkya Nie ma niestety, zresztą oryginalny materacyk do tej kołyski do 2 cm pianka, także nie wiem, czy chciałabym taki
|
|
|
|
#2990 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziękuję
Cytat:
ale idziemy równo ![]() Rozumiem doskonale z tymi chrzestnymi, u Nas co prawda nie jest aż tak zawalone, ale w rodzinie szwagierki owszem i nie raz narzekała, że jak przychodzą święta to jest masakra. My najprawdopodobniej tym razem na chrzestną weźmiemy moją bardzo dobrą koleżankę - od kilku lat spotykamy się systematycznie całymi rodzinami i są momenty, że ze znajomymi ma się lepsze kontakty bo rodzinka to co chwile jakieś foszki itp ale nie no, nie narzekam, dobrze żyjemy z rodziną, tylko ile razy można powielać rodziców chrzestnych ![]() Na szycie miałam znieczulenie tylko stażyści którzy to robili nie poczekali aż zacznie działać - a działać zaczęło autentycznie przy ostatnim wbiciu igły (do dziś pamiętam jak stażysta powiedział mi że teraz to już może na maxa boleć bo to ostatni szew już przy naskórku - a mnie nie zabolało jako jedyne wbicie igły! a on do stażystki szyjącej "patrz, znieczulenie zaczęło działać" )Także czasem jaja są w szpitalu ![]() Cytat:
Cytat:
jakość wykonania mnie odpowiada - na pewno nie jest chybotliwe żeby trzeba było asystować przytrzymywać coś ![]() Cytat:
Wkurzył mnie wtedy przeokropnie, ale w końcu sama przyznałam Mu wczoraj, że nie wytrzymałabym na tych drugich już (kiedy od 14 do 18 za wózkami lataliśmy lub w korkach staliśmy ) a bardziej zależało mi na rannych bo tam było o pierwszej pomocy i niemowlaka i starszaka No i o fotelikach nie wiem czy na tych wieczornych mówił też o tym większym czy tylko o niemowlęcym ![]() No w każdym razie uważam, że lepiej iść na ranne dla starszaka a w miarę sił zdecydować potem czy wrócić na wieczorne czy nie Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-20 o 12:53 |
||||
|
|
|
#2991 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Majkela a wózek upatrzyliśmy sobie Graco Evo - mimo naprawdę różnych skrajnych opinii w necie
aż TŻ się darł że zaraz Mu tu urodzę ) bardzo zgrabny i zwrotny, radził sobie w wąskich alejkach bez mrugnięcia okiem składane siedzisko wraz ze stelażem koła piankowe, nie za duże, nie za małe-piankowe-twarde, ale my już nie chcemy pompowanych ). Minusem jest dosyć sztywna amortyzacja, ale to nie jest mój pierwszy wózek i teraz po prostu mamy inne piorytety i nie ma powiększanej budki szkoda.No ale nowe kolorki 2014 są śliczne i większy wybór ) żeby do fotelika dokupić bazę do samochodu żeby wpinać sobie na klik A gdybym w ogóle miała nie patrzeć na kaskę to w tych samych oczekiwaniach a jeszcze więcej plusów ma: Twój typ X-lander X-pulse A tak jak sobie rozmawialiśmy to oboje stwierdziliśmy, że gdybyśmy się spodziewali pierwszego dziecka to bralibyśmy jeszcze pod uwagę Bebetto (którykolwiek model bo wszystkie mają podobne funkcje a są świetne wózeczki) - teraz jego waga Nam go dyskwalifikuje ![]() Gratuluję 100dnióweczki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Ty byłaś już na tych drugich warsztatach z innej kampanii? Cytat:
Właśnie przyszedł mi mój drugi staniczek - nie karmniczek ale miękki a z fiszbinami są rewelacyjne! upoluję chyba jeszcze jakiś
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-20 o 12:56 |
||||
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia ten wózek Bebetto nico plus jest super
Najpierw komoda kąpielowa a teraz wózek Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajoma ma spacerówkę Nico, codziennie ją widuję - i jest naprawdę świetna
|
|
|
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż mi będzie wnosił na 1 piętro bo pracuje z domu. Z resztą z jednym dzieckiem prościej, bo nie trzeba pilnować kilkulatka, tylko można się na targaniu wózka skupić ![]() No i bebetto waży 13kg, a te inne na które patrzyłam 15. I ma białą ramę do wyboru Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2996 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Przeżyłam glukozę ![]() Zabrałam na badanie moją mamę, też zrobiła sobie krzywą cukrową, ale niestety wynik ma podwyższony. Dzisiaj mam szczęśliwy dzień - zaczęłam III trymestr, zaliczyłam glukozę, kupiłam sobie buty na wiosnę, zamówiłam prysznic i drzwi wew. ( w końcu, bo ci panowie to już chyba mieli ze mnie niezłą polewkę, bo byłam tam z 10 razy i ciągle zmieniałam decyzję) No ale kobieta nie tylko w ciąży zmienną jest ![]() Majkela ja już za słodkie podziękuję na dzisiaj, ale chętnie się wproszę na kawę mrożoną z termomixa (taką właśnie na pokazie piłam) za sto dni!W poczekalni z nudów czytałam opisy porodów na marcowo/kwietniowych... ![]() Poziomka a chcesz mieć i kołyskę i łóżeczko czy tylko kołyskę na początek? Ona ma długość 84 cm więc za dużo Wam nie posłuży, dziecko jeszcze często śpi z rączkami w górze, więc szkoda kupować jakiś super ekstra drogi materac na 5 miesięcy, a potem znowu inwestować w kolejne łóżeczko i kolejny materac. Ten co wkleiłaś wydaje się być ok. A tak ogólnie co do materacy - ja przy pierwszym miałam kokos-pianka-gryka, teraz też taki kupię chyba, ewentualnie kokos-pianka-kokos. Lateksowy czy sprężynowy kupiłabym dla starszego już dziecka do większego łóżeczka, bo dłużej z niego skorzysta. W tym 120/60 mój syn spał do 1 roku i 10 miesięcy - z czego pierwsze 4 był w kołysce. Do tego spał i w wózku i na narożniku i czasami z nami w naszym łóżku, więc materacyk nie był jakoś szczególnie eksploatowany. Teraz ma takie z barierką chyba 140/90 (?) i z tego korzysta znacznie dłużej (już 2,5 roku i jeszcze spokojnie z 2 lata się pomieści) i w takim okresie uważam warto zainwestować w coś lepszego. Ja osobiście tą nadwyżkę cenową nad lateksowym wolałabym wydać na coś innego dla dziecka. ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Fajnie, że piszecie o wózkach, zapisuję sobie wszystkie nazwy Kinia ja też stawiam na Hippa z pompką od 1 dnia plus jakiś krem do pupy, ale jeszcze nie wiem jaki. Uciekam po Młodego do przedszkola, bo już po 15. Jest tak ładnie, że nawet pieszo się przejdę w moich nowych butach
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ;-)
Będę szukała info o materacykach wieczorem, bo teraz jestem w trakcie obiadowo-deserowych przygotowań. Byłam dziś w super-pharm kupiłam nakładki na moje brodawki, bo są według mojej położnej i ginki płaskie i muszę dać im trochę pooddychać... bo inaczej będą problemy z karmieniem... No i przy okazji trafiłam na promocję termometru microline ( 2 funkcyjny do ucha i skroni) czytałam o nim opinie- a że była promocja z 109 zł na 79 to długo się nie zastanawiałam Kupiłam jeszcze duże wkładki higienczne, ceratki canpola, jeszcze jednen podkład z mothehood nieprzemakalny - taki fajny bez ceratki kosmetyczkę do szpitala ( bo inne mam jakieś małe) i jeszcze parę innych pierdół Wpadłam do świat dziecka obejrzeć fotelik, który jest teraz w promocji w smyku http://www.smyk.com/chicco-polly-mag...t-niemowlaka-p i potem do Piotra i pawła po masło orzechowe i chałkę Poziomka szukasz materacyka do kosza mojżesza? Kinia ja dostałam 3 wielkie butle emolium od mamy, bo miała w swojej aptece w super promocji ;-) Kupiłyście już staniki do karmienia piersią? Coś polecacie? Ja mam tylko zwykłe z intimissimi dla kobiet w ciąży, takie regulowane, ale nie mają tej odpinanej miseczki. A w takim chyba najwygodniej karmić jednak... Aha, wpadłam na fajny artykuł o ustawieniu podłużnym- miednicowym dzieci ( czyli tak jak mój Borys) czyli pupą a nie główką w dół są pozycje ułatwiające obrócenie się dziecka... Może którejś się przyda- ja od dziś zacznę dobrego popołudnia ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- link do artykułu http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/...-kochanie.html |
|
|
|
#2998 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki,
Przyszłam po długiej nieobecności, gratuluje wszystkim nowych tygodni wizyt glukozy i wyboru akcesoriów dla bobasów ![]() Ja jestem już w 28 tc coraz bliżej 30 na który czekam z niecierpliwością. Brzuch często boli ale nie twardnieje w ciągu dnia tylko w nocy muszę spytać w poniedziałek lekarza czy to nie groźne. Boje się że to ta szyjka się skraca i dlatego boli Dziś Mała mało ruchliwa od rana więc zaczęłam się denerwować bo to do niej nie podobne ale chyba ma dziś dzień śpiocha poprostu. Z kosmetyków biorę tą mustele ewentualnie potem zmienię zobaczę, w gemini nie wychodzi tak strasznie drogo. A jeśli chodzi o materac to ja kupuję lateksowy i łóżeczko z Ikei bo nic innego mi się nie podoba. Zamówiłam wczoraj koszulki do szpitala bo boję się że jak wcześniej trafie tam to będzie problem. Wogle jakaś zmęczona jestem okropnie, problemy ze spaniem tak jak większość z Was też mam, jeszcze kościół za oknem budują i coś zaczęli wiercić przy fundamentach, cały parapet się tłukł u mnie, spać się nie dało była to godzina 8.. a ja dopiero zasnęłam bo pol nocy nie mogłam. Eh życie Teraz leże zbieram siły bo w sobotę Ikea i zakupy dla Arielki już się nie mogę doczekać. Kupuje jeszcze fotel do karmienia, planujecie może sprawić sobie takie coś? Ja początkowo byłam sceptyczna ale wiele osób zachwalało i wybrałam ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00184914/ ponoć wygodny i rozkładany podnóżek. Wypróbuje i jak będzie ok to biorę. Oby był przydatny
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ukochana kobyła po pierwszym dziecku ważyła 12kg ale ciężar w końcu dawał w kość ![]() Ale jak tylko będziesz miała męża cały czas pod ręką to super bo problem odchodzi ![]() Ale będziesz zadowolona Byłam po córę w przedszkolu, muszę skołować skądś podkoszulek zielony na 104-110 na 31 marca na wystąpienie z okazji Dnia Wiosny ciekawe skąd ja taki wezmę macie jakiś pomysł?
|
|
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesteśmy z Ciebie dumne, że dałas rade z glukozą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

ale to zależy co kto oczekuje i jakie ma warunki
Może też taką zakupie. A jak jakość wykonania? Te plastiki w miarę solidne są? 

??? pisz tu szybciutko swoje typy 3w1

Może twardnieć na chwilę podczas chodzenia ale nie powinien być non stop napięty.
13.07.2013 

materace też sa trochę tańsze też kupujesz od razu?