Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 12:16   #391
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość

Wszystkim dziewczętom, które podały mi maila różowy szum wysłałam (Magnusiu, Tobie w nocy, bo wcześniej nie byłam przy necie).
dostałam dzięki wielkie
Stary 2014-03-20, 12:17   #392
em ma
Zadomowienie

Niby jestem kobietą i powinnam mieć podzielną uwagę, ale qrde no nie ogarniam...przyznaję się bez bicia: NIE OGARNIAM i wątku i klubu i fb chyba moje kobiece geny zawodzą
Stary 2014-03-20, 12:20   #393
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
(...)
Na zdrowie!
Ciąża zepsuła mi głowę do alkoholu - czułam to piwo w głowie Ale może to też kwestia mojego łakomstwa - jak już przyssałam się do butelki to ciężko było przestać, całe wypiłam w kwadrans

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
(...)
Roane, oo jak bym se takiego Ginesika wyduldała.. Ale nic to, napiję się rumianku
(...)
Odciągnij mleko i wypij, mówię Ci, przywraca równowagę psychiczną

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
My po wizycie. Pani doktor bardzo konkretna i dokladna kobietka, wybadala Alka na wszystkie strony i jest zdrowy jak rybka Ogolnie placz i niepokoj to prawdopodobnie przez to , ze dlugo nie robil kupki i bolal go brzuszek przez to. Kazala odstawic Espunisan, bo on to moze powodowac, no i w przypasku, gdyby nie robil ponad 7 dni to dawac mu czopek. Bardzo sie ciesze, ze nic mu nie jest. Ide spac, bo leb mi peka, chyba od tych dzisiejszych wrazen. Zycze Wam i sobie spokojnej i przespanej nocy
Cieszę się że wszystko gra

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Ja z tych białych pampersów nie jestem zadowolona bo się przyklejaja , ja akurat dziecka nie trzymam długo bo u nas jest kwekanie po siku lub kupce , strasznie wrażliwe to moje dziecko, ale czasem nie nasika tylko popusci trochę i to przysycha ..a generalnie u nas po każdym jedzeniu jest sik, kupa, sik . Na dobę zuzywam ok 12 pampersów nawet się zastanawiam czy kontenera nie wykupić na śmieci dodatkowego...nie ma jakiegoś skupu na takie rzeczy?
Wymyśl metodę na wykorzystanie zużytych pampków, to będzie kura znosząca złote jajka

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
A moja dziecina znowu ma problemy z brzuszkiem i podejrzewam o to nocne kp. Bo problemy sa zawsze rano....
A tak wogole to witam z rana. Dzien dzisiaj zaczelam o 4:30
Ja codziennie wstaję koło 4.30 - SuperDzidziuś budzi się koło 5 na swoje pierwsze śniadanko i bardzo nie lubi czekać, więc matka wstaje wcześniej się wydoić
Idzie sie przyzwyczaić w sumie - tyle że dopóki TŻ jest w domu i wieczorem dziecko ogarnia, chodzę spać koło 21 lub 22, temu się wysypiam

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
(...)
bardziej prawą ogarnia
A ma on grzechotki na rączki, takie w formie opasek? To by go mogło zachęcić do rozwijania nowej umiejętności
Świetne łupy z allegro
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 12:25   #394
zaana
Raczkowanie

Witam,
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Kurcze, serio? Myślisz, ze ulewanie bez zmian skórnych tez moze byc wynikiem nietolerancji?
U nas jest tylko gorzej zamiast lepiej... Ulewa praktycznie non stop
Moja też ulewa praktycznie po każdym karmieniu a czasem i mocno wymiotuje. Dostałam od lekarza syrop debridat ale prawie wcale nie pomogło, też szukam z czego to może być, jem praktycznie wszystko, a wysypek żadnych nie ma.

Dzisiaj córka śpi od 20 aż do teraz z krótkimi przerwami o 2, 6 i 9 na karmienie. Taaaaki śpioch !, jak się w końcu obudzi to już cały dzień pewnie nie zaśnie
zaana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 12:31   #395
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam
Ja dziś od 5 na nogach, rano nakarmiłam małą i szybko o 6 na poranną msze jechałam do spowiedzi....jak ja nie cierpię tego robić...no ale z racji sobotniego chrztu i zbliżających się świąt zmobilizowałam się
Moja gwiazdeczka sobie śpi jeszcze, ja posprzątałam trochę, umyłam podłogi i teraz mam chwilę relaxu

Emma na wątku za dużo do nadrabiania nie ma za to na fb sporo
Stary 2014-03-20, 12:35   #396
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość

Odciągnij mleko i wypij, mówię Ci, przywraca równowagę psychiczną
kurna ja oczywiscie ze swoim zelkiem zrozumialam, zeby swoje mleko wypic, bo przywraca rownowage psychiczna I tak, czytam, co Ty za glupoty wypisujesz
Stary 2014-03-20, 12:35   #397
zaana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Niby jestem kobietą i powinnam mieć podzielną uwagę, ale qrde no nie ogarniam...przyznaję się bez bicia: NIE OGARNIAM i wątku i klubu i fb chyba moje kobiece geny zawodzą
To pewnie zrezygnujesz z udzielania się na którymś z wątków.. takie mam przeczucie że ten wątek powoli zamiera bo dużo forumowiczek poprzenosiło się na fb itp. w sumie się nie dziwie, bo wszyscy są tu bardzo zgrani..
Ja czytam to forum praktycznie od połowy ciąży ale pisałam malutko, więc ja Was kojarzę bardzo dobrze a sama jestem jakby obcą osobą..
Szkoda tylko będzie, bo człowiek się przyzwyczaił a potem robi się tak pusto...<chlip>
zaana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 12:43   #398
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
kurna ja oczywiscie ze swoim zelkiem zrozumialam, zeby swoje mleko wypic, bo przywraca rownowage psychiczna I tak, czytam, co Ty za glupoty wypisujesz

Ogłoszenie parafialne: coś było nie halo z wizażem, dopiero teraz wyświetlił mi wszystkie wiadomości które dostałam na privie. Przepraszam wszystkie osoby, które w ciągu ostatnich dwóch dni do mnie pisały i je zignorowałam - nie widziałam wogóle waszych wiadomości. Właśnie zabieram się za ogarnianie tego, wszystkim odpiszę
Stary 2014-03-20, 12:47   #399
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
ja też tak zrozumiałam. i zaczęłam się zastawiać co takiego jest w tym moim mleku

Dzisiaj wstałyśmy z łóżka ok 10- pobudka oczywiście wcześniej, ale lubię sobie tak z małą doleżeć. Powiem szczerze, że czuje się ok, wyspana i w ogóle a dziś przy porannym "makijażu" przeraziłam się moimi oczami - podkrążone tak, jakbym piła od 3 a nie spała od 5 dni. raaatunku ! czym z tym walczyć, bo wstyd do ludzi wyjść :P

Magnusia zabawki świetne z tym camperem na czele
Hosenko miałam Ci wcześniej pisać, ale jakoś wyleciało mi z głowy - masz super lumpek - zakupy boskie tylko pozazdrościć !

maruda i keffi cały czas trzymam za Was kciuki i myślę o Waszych maleństwach ! tradycyjnie- wszystkiego dobrego!
Stary 2014-03-20, 12:50   #400
mala098
Raczkowanie

Jakie super.
Stary 2014-03-20, 13:26   #401
krolowa_nilu
Rozeznanie

Magnusia, super zabawki!

Dziewczyny, a ja mam takie pytanie, do którego załączam idiotyczne zdjęcie Bo chciałabym powiesić Neli karuzelę, ale nie nad łóżeczkiem tylko w jej kąciku. Mogłabym ją przyczepić do poręczy. Jak są mocowane wasze karuzele? Na jakiś klips, śrubę? Czy dałoby radę przyczepić je do czegoś takiego?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1695.jpg (90,1 KB, 35 załadowań)
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 13:33   #402
magnusia
Zakorzenienie

zapomniałam Wam powiedzieć- robiłam rano kawę: włożyłam kapsułkę do ekspresu, nacisnęłam i sie robi- super. Odwróciłam sie, coś tam robię i słyszę, że się skończyło parzyć,
odwracam się żeby dolać mleka i patrzę.... a tu nie ma kubka na ekspresie - myślę kurde czy ja mam taką sklerozę, że ten kubek z kawą gdzieś już postawiłam?? obszukałam blaty- nawet do lodówki zajrzałam... nie ma.
po chwili zatrybiłam- nie postawiłam kubka w ogóle pod ekspres a że ekspres ma taka podstawkę dużą z dziurami to wszystko wlało się tam
mój żelek dziś osiągnął apogeum
Stary 2014-03-20, 13:43   #403
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
zapomniałam Wam powiedzieć- robiłam rano kawę: włożyłam kapsułkę do ekspresu, nacisnęłam i sie robi- super. Odwróciłam sie, coś tam robię i słyszę, że się skończyło parzyć,
odwracam się żeby dolać mleka i patrzę.... a tu nie ma kubka na ekspresie - myślę kurde czy ja mam taką sklerozę, że ten kubek z kawą gdzieś już postawiłam?? obszukałam blaty- nawet do lodówki zajrzałam... nie ma.
po chwili zatrybiłam- nie postawiłam kubka w ogóle pod ekspres a że ekspres ma taka podstawkę dużą z dziurami to wszystko wlało się tam
ja umyłam ręce i wyszłam z łazienki, zostawiając odkręconą wodę
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 13:45   #404
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
ja też tak zrozumiałam. i zaczęłam się zastawiać co takiego jest w tym moim mleku

Dzisiaj wstałyśmy z łóżka ok 10- pobudka oczywiście wcześniej, ale lubię sobie tak z małą doleżeć. Powiem szczerze, że czuje się ok, wyspana i w ogóle a dziś przy porannym "makijażu" przeraziłam się moimi oczami - podkrążone tak, jakbym piła od 3 a nie spała od 5 dni. raaatunku ! czym z tym walczyć, bo wstyd do ludzi wyjść :P
Ja tez mialam ten problem i kupilam sobie podklad Dermecol. On jest dostepny tylko na necie, ja na alegro zamawialam i on maskuje wszelakie cienie, przebarwienia itp. Tylko trzeba go umiejetnie nalozyc, zeby nie zrobic sobie maski na twarzy. Ja jestem mega zadowolona, klade go tylko pod oczy. No i jest tani, bo kosztuje cos ok.8 -10zl, a do tego bardzo wydajny. Obstawiam, ze ta tubka co mam starczy mi na najblizsze 10 lat. Serio Bierze sie tego taka malutka plamke.

magnusia super zakupy. Ten samochodzik rewelacja
Stary 2014-03-20, 13:46   #405
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Włożyłam pendrive do slota na kartę SD, i przez dobre kilka minut rozkminiałam dlaczego laptop nie widzi pendrive'a. A co najlepsze - ten laptop jest stary, mam go już ze trzy lata i znam go na pamięć. Żelek rulez.
Stary 2014-03-20, 13:48   #406
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Włożyłam pendrive do slota na kartę SD, i przez dobre kilka minut rozkminiałam dlaczego laptop nie widzi pendrive'a. A co najlepsze - ten laptop jest stary, mam go już ze trzy lata i znam go na pamięć. Żelek rulez.
mój ma prawie 6
Stary 2014-03-20, 14:06   #407
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
mój ma prawie 6
Wow. To jak czarna wołga wśród laptopów
Stary 2014-03-20, 14:23   #408
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez mialam ten problem i kupilam sobie podklad Dermecol. On jest dostepny tylko na necie, ja na alegro zamawialam i on maskuje wszelakie cienie, przebarwienia itp. Tylko trzeba go umiejetnie nalozyc, zeby nie zrobic sobie maski na twarzy. Ja jestem mega zadowolona, klade go tylko pod oczy. No i jest tani, bo kosztuje cos ok.8 -10zl, a do tego bardzo wydajny. Obstawiam, ze ta tubka co mam starczy mi na najblizsze 10 lat. Serio Bierze sie tego taka malutka plamke.
dziękuję, spróbuję !
zastanawiałam się jeszcze nad jakąś maską żelową na oczy na noc, czy coś - żeby zapobiegać. ale nie wiem ile to warte.

Cytat:
przeczytałam, spojrzałam na komputer. przeczytałam jeszcze raz.
dziewczyno jak to Ci się zmieściło ?
Stary 2014-03-20, 14:31   #409
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Na luzie, przecież zwykła karta sd jest dwa razy szersza niż usb
Stary 2014-03-20, 14:34   #410
Lusso
Raczkowanie

Wlasnie bylam na usg glowki i ma powiekszona komore nie wiem ktora nie wiem ile odpowiada za napiecie miesniowe. Czekam na lekarza i sie bardzo martwie ;(
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 14:38   #411
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
\

o tym samym pomyślałam ale wiadomo- kobiety są zdolne

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Wlasnie bylam na usg glowki i ma powiekszona komore nie wiem ktora nie wiem ile odpowiada za napiecie miesniowe. Czekam na lekarza i sie bardzo martwie ;(
ojej spokojnie wszystko bądzie dobrze, trzymam kciuki za zdrówko małej
Stary 2014-03-20, 14:47   #412
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Kurcze, serio? Myślisz, ze ulewanie bez zmian skórnych tez moze byc wynikiem nietolerancji?
U nas jest tylko gorzej zamiast lepiej... Ulewa praktycznie non stop

za wizytę!
Może to przypadek, może nie, będę obserwować.

Dzięki

Kciuki się przydały, bo z okiem jest już w porządku, bo obejdzie się bez lasera
Kolenja kontrola za 3 miesiące.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość
LeLa ja znalazlam rozwiązanie na bolesne kolki Beniamina. Oczywiscie nie namawiam, bo są rózne opinie na ten temat. Zamówilam na allegro kateter vindi. Doraźnie stosuję i bardzo pomaga. Maluszek robi mega kupy, pierdzi jak petarda i poźniej jest spokojnym śpiącym chłopczykiem. Podkreślam jeszcze raz - nie namawiam, tylko dzielę się swoimi doświadczeniami.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

My tez w nocy sie nie przebieramy. Wczoraj tylko nad ranem poszła wielka kupa, więc przewijałam. Kupuje dade ze względów ekonomicznych, jest ok, nie odparza wcale.
Dada wcale tak tanio nie wychodzi.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 14:56   #413
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Kciuki się przydały, bo z okiem jest już w porządku, bo obejdzie się bez lasera
Kolenja kontrola za 3 miesiące.

-
.
super
Stary 2014-03-20, 15:11   #414
Hosenka*
Zakorzenienie

Super zakupy!!

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
Czekolada jest jednym z częstszych alergenów
wiem, dlatego ją odstawiłam

Cytat:
super

Instagram

Stary 2014-03-20, 15:12   #415
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
A ma on grzechotki na rączki, takie w formie opasek? To by go mogło zachęcić do rozwijania nowej umiejętności
Świetne łupy z allegro
Wizaż źródłem bezcennych informacji. Nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest, zaraz szukam.

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
mój ma prawie 6
Nieźle, mój ma ponad 4 i chyba niedługo padnie.

Gosia, Shiloh, wkładki wielorazowe są OK. Miękkie, duże - 12cm średnicy i nie przemakają. Podaję link:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B...?ie=UTF8&psc=1
Stary 2014-03-20, 15:24   #416
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
wiem, dlatego ją odstawiłam
współczuję przez prawie rok po urodzeniu syna też nie jadłam, nie wiem jak Ty ale ja jestem czekoladożercą, cukru nie używam wcale ale czekolada to moja miłość

czy kiedyś przestanie wiać??!!!!!!!! tak bardzo chcę już wyjść z maluchami na powietrze a tu d*pa blada, jak nie deszcz to wiatr

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

----------------------------

Hosenko doczytałam o lekarzu super

Lusso kciuki ogromniaste dawaj znak co i jak i spróbuj sie nei denerwować

Edytowane przez J0zefina
Czas edycji: 2014-03-20 o 15:28
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 15:31   #417
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Wizaż źródłem bezcennych informacji. Nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest, zaraz szukam.

Nieźle, mój ma ponad 4 i chyba niedługo padnie.

Gosia, Shiloh, wkładki wielorazowe są OK. Miękkie, duże - 12cm średnicy i nie przemakają. Podaję link:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B...?ie=UTF8&psc=1
Dzkekuje za info a propo zawieszek ja mam z Lamaze na raczki i nozki. Na obecna chwile sa przypiete do lezaczka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-20, 15:35   #418
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
współczuję przez prawie rok po urodzeniu syna też nie jadłam, nie wiem jak Ty ale ja jestem czekoladożercą, cukru nie używam wcale ale czekolada to moja miłość

czy kiedyś przestanie wiać??!!!!!!!! tak bardzo chcę już wyjść z maluchami na powietrze a tu d*pa blada, jak nie deszcz to wiatr

Hosenko doczytałam o lekarzu super
Właśnie co dziwne, nigdy nie przepadałam za czekoladą i ogólnie za słodkim. A teraz nie wiem co to sie stało

U nas w końcu pięknie

Z tej ulgi kupilam nowe perfumy w Rossmannie (-40%), to nic, że mam mnóstwo butelek

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-03-20 o 15:37
Stary 2014-03-20, 15:43   #419
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
(...)
O coś takiego mi chodzi:

Są też skarpetki z grzechotkami, ja mam firmy Soxo, wydają się fajne. Lamaze też ma komplet, ale nie wiem jak się sprawdzają, czytałam na necie że strasznie cicho grzechoczą. Ja kupiłam z Mothercare na rączkę, fajna jest, ale nie mogę jej na necie znaleźć

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2014-03-20 o 15:45
Stary 2014-03-20, 15:45   #420
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
U nas w końcu pięknie

Z tej ulgi kupilam nowe perfumy w Rossmannie (-40%), to nic, że mam mnóstwo butelek
Zazdroszczę pogody u nas jest ładnie, słoneczko, bez chmur, ciepł ok16st ale wiej masakrycznie.

a do rossmana przydała by się 40% zniżka nie koniecznie na perfumy ale na pieluchy, farby do włosów, kremy do twarzy na noc i kasze bobovity w ilości hurtowej bo to nas czeka przy następnych zakupach.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości