|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
Cytat:
mało Cię ostatnio... Cytat:
![]() ale jak cię pobolewa brzuch to bierzesz?
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Zeberko To samo co wy pomyślałam o Twoich zdjęciach. A jest coś co Kasia lubi bardziej jeść czy wszystko tak samo
![]() Barbie Zapytaj lekarza o to malowanie paznokci u stóp. U mnie w szpitalu nie można, bo np. jak jest operacja czy zabieg i coś się dzieje to zawsze patrzą na paznokcie. Ja do cc nie mogę mieć pomalowanych. Ja podobnie jak Ty pakowanie torby zacznę od jej zakupu ![]() Anitko Będzie dobrze. Pamiętasz ja też trafiłam do szpitala z powodu podejrzenia słabszych ruchów, S. wogóle mało ruchliwy był zwłaszcza pod koniec, a teraz nadrabia z nawiązką Trzymamy kciuki za was |
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja całe szczęście nie muszę kupować torby, mam jedna na siłownię i jak coś małą walizkę
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Barbie Musisz zapytać lekarza jak jest u was w szpitalach. Ja niby mam starą torbę, ale wstyd z taką gdziekolwiek iść.
Ale mam straszną ochotę na śledzie
|
|
|
|
#1055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też co 2 tygodnie robie henne brwi z regulacją. Z tym radzę sobie sama. Chodzi mi o henne na rzęsy, bo to samej ciężko zrobić ![]() Co do depilacji to wstyd przyznać ale ja kosmetyczka i żyletką jadę ![]() A żelu w tym roku na stopach nie zrobię, z tego względu, że w szpitalu mogą kazać mieć "gołe" paznokcie.. lakier zawsze łatwiej zmyć. A robiłaś kiedyś hybrydowy lakier? Super sprawa. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45672923] To nie wrażenie, tylko fakt W ciąży włosy się wzmacniają i rosną. Niestety - kilka miesięcy po porodzie wypadają ze zdwojoną siłą (te z głowy oczywiście, bo gdzie by tam miały wypaść te z niepożądanych miejsc...).[/QUOTE] Cudownie :p Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk A próbowałaś może wcierki Jantar do włosów? Pomaga przy wypadniu
|
|
|
|
#1057 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi pasowały zwłaszcza ich dostępność. ale Torresowi absolutnie nie. mój łakomczuch stanowczo odmówił (paczkę przemyciliśmy dodając po łyżeczce do lubianych kaszek).Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45672923]Cały dzień bez jedzenia mi nie przeszkadzał. [/QUOTE]byłam taka sama. i całe zycie bujam się z wagą. pół rodziny biegało za mną po podwórku. do tej pory mam takie slajdy pamięci - babcia biegnąca za mną z kanapeczką z polędwiczką... a ja uciekałam co sił do sąsiadów (rodzina wielodzietna) i jadłam z ich dziećmi chleb ze śmietaną... bynajmniej chleb nie był pokrojony w "pociągi". [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45672923] Czy takiemu dziecku można podać taki zwykły jogurt naturalny np. z owocem? Czy to są jakieś inne?[/QUOTE]nasza pediatra prowadząca powiedziała, że do roku tylko słoiczkowe (ale ona generalnie pro słoikowa). dawałam i daję najprostszy w składzie serek Bieluch + owoce ze słoiczka lub przeze mnie duszone/pieczone jabłka. lub najzwyklejszy jogurt naturalny + jw. jak dla mnie słoiczek jogurtowy czy twarożkowy to ciut strach (choć jesteśmy słoikami). bo co musi być w środku by była taka data ważności... ![]() Dla mnie ma znaczenie co syn je - być może dlatego, że od grudnia nie ma problemu z jedzeniem. nie przeczę - wszak punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.... mam oczywiście dużo dylematów, dużo klęsk kulinarno-wychowawczych (np. że nie pije czystej wody, że na spacerze wciąż ma w łapie kukurydziaka). ale założenie jest takie, że nie chcę go futrować cukrem/solą (nie ominie go to wszak, a opóźniać mogę...). nie uważam, że "traci" dzieciństwo ba! nie uważam, że cokolwiek traci...Cytat:
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1059 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem biorę nospę- sporadycznie Cytat:
ile jajek dajesz Stasiowi w tygodniu, kiedyś pisałaś, ze też lubi i potrafi zjeść dwa..., ja podaję jedno co drugi dzień Cytat:
bo za słodkim nie przepada jakoś szczególnie, ale za to słone lubi---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- BERBIE- masz wieści od Anitki?
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-03-20 o 13:45 |
|||
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie. ja tylko coś napiszę dam znać.
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
przeglądam szkło- sortuję, czyszczę i pakuję do wyjazdu
nie wiem czemu zaczęłam od szkła nie np od garów ![]() chyba na razie szkło bardziej potrzebne "tam" gary "tu" ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- agatka- jak się czujesz dzisiaj?
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45672923]Dzięki za rady! Ja już mu 2 razy ten Nan podałam (ale wcześniejszą puszkę, a potem musiałam ją wywalić, dlatego tak czekam i czekam z otwarciem tej puszki), więc mam nadzieję, że w razie czego go zaakceptuje. Ja już nie mam na tyle swojego mleka, żeby mu dawać zamiast posiłku, nie chcę znów bardziej rozkręcać laktacji, bo nie chcę się cofać z posiłkami, a zresztą - je już 3 stałe i tak chyba powinno być w 9. miesiącu... Z drugiej strony na moim mleku nic nie zrobię, kleiki i kaszki się straszliwie rozrzedzają, próbowałam już. Więc ewentualnie mm. Będę kombinować z tą zamianą posiłków. Wczoraj mu moja mama dała biszkopta Więc chyba nie muszę się jakoś specjalnie obawiać wprowadzania żółtka... Za to chciałabym mu zacząć podawać właśnie jakieś jogurciki czy twarożki, najpierw spróbuję w tej kaszy, a potem już czyste. Może jogurcik z owocami byłby takim deserkiem dobrym, a kasza wówczas tylko na kolację?... Czy takiemu dziecku można podać taki zwykły jogurt naturalny np. z owocem? Czy to są jakieś inne?[/QUOTE] to jak dawałaś nan to ok. rozumiem, że nie masz już tyle mleka i wiem, że na swoim nie bardzo da się cokolwiek zrobić, dlatego jednak dobrym rozwiązaniem jest mm, tylko u Was małe puszki bo jednak do kaszki mało tego idzie a 3 tyg można trzymać, no, powiedzmy do 4 ja bym trzymała. Jak je 3 stałe to niech je w biszkopcie tego żółtka niewiele, więc wprowadzaj i tak ostrożnie. J. bezżółtkowy a biszkopty wcina. ja właśnie daję jogurt/twarożek z owocami na deser (jako osobny posiłek) a na kolację kaszę, w zupełności wystarcza. można dać zwykły, ale chyba dobrze zacząć od słoiczków, nie wiem czy tam jest mniej tego nabiału czy jakoś inaczej przetworzony ale J. jadł bardzo dużo tych słoiczków a po zwykłym jogurcie z surowymi owocami (ostatnio pierwszy raz dałam) go trochę pogoniło (chociaż nie raz ode mnie skubnął nabiału jakiegoś). w rossmannie z babydream są fajne jogurty i twarożki, a tańsze to niż gerbery np., chociaż gerbery często są w promocjach w 2-pakach po 7zł lub ciut mniej, to też korzystnie wychodzi. przy tych deserach to raczej owoce z jogurtem niż jogurt z owocami, bo tam owoców najwięcej i tak na początek najbezpieczniej. |
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki pomogły
Z okiem jest już wszystko w porządku Kacper był wyjątkowo spokojny mimo, że został brutalnie obudzony ... W "nagrodę" za zdrowe oczko i dzielność poszliśmy od razu na spacer ( i tak byśmy poszli) a ja z ulgi kupiłam sobie nowe perfumy w Rossmannie (za każde zakupy dostaje się kupon na -40% na zapachy, dzisiaj dostałam więc drugi kupon ) - uwielbiam ciężkie zapachy, ale dla odmiany wybrałam świeżaka Adidas Pure Lightness.TZ kupiłam Mexx Pure. Gdyby lubił mocne to wybrałabym Mexx Black
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
waderka, agatka, edytte czekamy na meldunek!
|
#1065 |
|
Zadomowienie
|
Zaraza cera i paznokcie ok. Włosy wypadają w ilości duuuuzo mniejszej niz po moim pierwszym (późnym) poronieniu, także chyba pociążowa norma zachowana.
Mam nadzieje, ze zęby i kości maja sie równie dobrze. U nas dzis na spacerze mega ryyyk. Ale taki ze nie zdziwiłbym sie gdyby ludzie którzy nas mijali po policję dzwonili ZeberkaA wy za czesto Kasie nie ścigacie z tym jedzeniem? Piszesz ze kilkanaście minut po jakimś niezjedzonym posiłku za nią chodzisz i znow proponujesz? Próbowałaś (jak w tym artukule prof. Sochy o niejadkach) dawać kolejny posiłek dopiero za 2-3 godziny? Bez zmuszania, chodzenia, proszenia, bez zabawiania przy jedzeniu, bez samolocików itp. Najlepiej przy stole, razem z innymi (jedzacymi ) domownikami. A ten obiad co podalas na styl BLW to za duzo składników miał, takiemu dziecku max. 2-3 produkty. Anitko ![]() fFioltez miałam śledziowa fazę w ciąży. Zjadlabym śledzia :/ Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-20 o 16:22 |
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, czytam na bieżąco ale nie mam sił na pisanie. Z tel też źle mi pisać dużo....
Zebra dziękuję, czuje się dobrze. Mdłości poszły co mnie martwi i (.)(.) przestały boleć ale w buzi mammetal i ogólnie mula takiego ze nic mi się nie chce a domu zaraz nie poznamy....
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie większe efekty są jak ją "przegłodzę" i czekam 2-3 godziny na kolejny posiłek ale bywa i tak, że czekam 5-6 godzina a ona i tak nic nie zje, teraz większość czasu jest z Babcią a Babcia cały czas coś "przemyca" i próbuje dawać ale jak tylko się przeprowadzimy to ustalam stałe pory jedzenia i katagorycznie nic nie dostanie od posiłku do posiłku niezaleznie ile zje ona uwielbia jeść z nami- to najlepsza okazja aby wydrapać się Dziadkowi na kolana, ściągać kubek z herbatą i zabierać ze stołu sztućce i nosić do swoich zabawek
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
wzięłam nospę i idę leżeć, trzeci dzień mam jakiś "cieżki" brzuch a wizyta dopiero 5 kwietnia, w dodatku mdli mnie okropnie a w domu ani migdałów ani Tz-eta do rana
|
#1070 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że naczelna bacikowa czuwa nad nami
![]() Jestem jestem, również czytam na bieżąco, ale do pisania nie mam sił. Czuję jakieś dziwne bóle, chyba nie niepokojące, ale identyczne jak wtedy w szpitalu, gdy mi grzebali głęboko szukając jajnika Może to on tak boli Ale zrobiłam pyszny serniczek, polany galaretką z wiśniami
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bym zjadła...pierwszo trymestralne cieżarówki wiem jak to jest jak nie ma sił na co, więc rozumiem, że nic nie piszecie. ale meldunek codziennie musi być poza tym przyzwyczaiłam się, że Was zawsze dużo i mi tęskno
|
|
#1072 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny a wiecie jak Jana? Ostatnia jej wiadomość była z 2 marca, że jeszcze dwupak... Któraś coś może wie?
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie obiecuje poprawę...tz dostał l4 bo potluk palec u nogi więc mam nadzieję ze ogarnie trochę mieszkanie
Wadera ale bym zjadła taki serniczek! Gryzelda dziękuję za przesyłkę! Dziś już doszła
|
#1074 |
|
Konto usunięte
|
Agatka nie ma za co
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45677369]Agatka nie ma za co
[/QUOTE]Kiedy masz ślub?
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1077 |
|
Konto usunięte
|
ZA 100 DNI
|
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45677528]ZA 100 DNI
to mniej więcej jak mi do porodu
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Nie widzę podpisów...korzystam tylko z tel....
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
a jakoś tak wypada, że mam mało czasu a Wy lecicie jak szalone i kiedy nadrabiam, to już po fakcie wszystko albo nie znam tematu (typu rzeczy dziecięce, porodowe itd.) więc nic nie piszę
![]() super wieści ojjj tam - dom nie muzeum ![]() Cytat:
długo się robi??? poproszę przepis i zdjęcie - może w sobotę zrobię ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45677528]ZA 100 DNI ale Ci zazdroszczę to piękne wspomnienia - mieliśmy z tżtem plan na 5cio lecie robić bis-wesele ale w ten dzień na wesele do znajomych idziemy
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

) - uwielbiam ciężkie zapachy, ale dla odmiany wybrałam świeżaka Adidas Pure Lightness.
Może to on tak boli
ale bym zjadła...
poza tym przyzwyczaiłam się, że Was zawsze dużo i mi tęskno