|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
| Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
|
2 | 8,00% |
| Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
|
3 | 12,00% |
| Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
|
2 | 8,00% |
| Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
|
0 | 0% |
| Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
|
0 | 0% |
| Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
|
4 | 16,00% |
| Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
|
2 | 8,00% |
| Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
|
7 | 28,00% |
| Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
|
3 | 12,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
|
2 | 8,00% |
| Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Próbowałam, chociaż nie wiem czy można to tak nazwac - Mały był ze mną dopiero po 24 h od cc, do tego czasu był tylko na mm i potem walczyłam przez cały mój pobyt w szpitalu z położną laktacyjną, żeby załapał moją pierś - nawet przez kapturek mu nie szło i przeraźliwie krzyczał z głodu, musiałam mu wtedy podac mm, a ja walczyłam laktatorem (metoda 7-5-3), jedno takie ściąganie z obu piersi dawało max 15 ml, w ciągu dnia uzbierałoby się tego raptem na jedno karmienie (wtedy zjadał już 70-90 ml), więc sobie darowaliśmy... miało byc całkiem inaczej - zależało mi żeby urodzic naturalnie i karmic piersią, a wyszło jak wyszło...
|
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
ooo u nas podobnie, dostalam małego na 5 minut nastęnego dnia po cc. a potem dopiero dzien później do cyca..
|
#2643 |
|
Zadomowienie
|
Magda hej!
Nemosku, natchnęłaś mnie i poukładałam w szafach synków ![]() Zmykam na TopChefa. Pa |
|
|
|
#2644 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A zbijanie temperatury nie działa? Zdrówka życzę!Cytat:
|
||||
|
|
|
#2645 | |||||
|
Zadomowienie
|
My już po kąpieli i teraz tatuś usypia Małą. Planuję się dzisiaj wcześniej położyć, bo ostatnio z dnia na dzień kładę się coraz później, a potem cały dzień jestem rozbita i boli mnie głowa.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za piękną wagę Malutkiej. Współczuję diety bezmlecznej, ja bym nie przeżyła bez mleka, śmietanki, masła itd. Ale mam nadzieję, że to pomoże Małej na te suche placki na buzi.Tak smoka ssie, chociaż on jest u nas tylko do usypiania i na spacerze, bo inaczej to go wypluwa. Muszę spróbować podać jej butlę, może teraz załapie, bo już dawno nie próbowałam. A co do kryzysu to zawsze Małej wystarczyła jedna pierś na jedno karmienie. Od niedawna jedna pierś było mało i jeszcze poprawiała drugą. Teraz wycycka jedną i drugą i nadal mało. A poza tym nie cycka 10-15 minut jak wcześniej tylko 2-3minuty i już się pręży, odwraca główkę, wyciąga sutka jak gumę i tak non stop, a przy tym marudzi i płacze a po chwili jest histeria z wielkim rykiem. Więc doszłam do wniosku, że to kryzys. Mała pewnie potrzebuje więcej zjeść i nie wystarcza jej to co miała do tej pory. Cytat:
Cytat:
Uciekam jeszcze chwilę pooglądać TV i spać. Dobrej nocy mamusie!
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się po 2h uspać małą na podusi, na kolanach i pospała całe 15 min
![]() Cytat:
![]() Współczuję diety, dasz radę ![]() Dobrej nocki |
|
|
|
|
#2647 |
|
Raczkowanie
|
Witam porannie, jak zwykle pobudka o 6, a teraz Ignaś układa się do drzemki (między karmieniami śpi po ok. 30 minut, dłużej tylko na spacerze), w nocy budzi się na jedzenie tylko raz, najczęściej ok 3-4, ostatnio zaczął się budzic o 2 na zabawę mama wkłada smoczek, a ja wypluwam i się denerwuję. Nie mam co narzekac, przez pierwsze 2 miesiące budził się w nocy co 2h na jedzenie, przy czym jadł ok. 1h, więc dla mnie 1 h na sen...
P.S. nie wiem czy o tym było, photobox - jeżeli ktoś nie wykorzystał zniżki - 30% na pierwsze zamówienie, dostaje później - 70%. |
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
halo
co się dzieje?? czemu DOmi, Ryba, Dizi, Anoula są zablokowane?? widzę, że nie tylko one są zablokowane... ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Hanula poszła spać.dzisiaj pięknie słońce świeci, ale wieje wiatr.. dzisiaj moja pora na bieganie :P Edytowane przez niunia32 Czas edycji: 2014-03-20 o 08:18 |
|
|
|
#2649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do biegania - też chciałam zacząc ale niestety nie jestem w stanie zorganizowac sobie opieki nad Małym, a mąż wraca bardzo późno, więc zaczęłam Skalpel i Turbo spalanie, zobaczymy jaki będzie efekt - przespałam niestety 1,5 miesiąca, ale lepiej zacząc późno niż wcale
|
|
|
|
|
#2650 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Dzień tak pięknie się zaczął, bo słoneczko świeci i dziecko moje uśmiechnięte od rana a tu tyle dziewczyn zablokowanych. Co się dzieje? Jak tak dalej pójdzie to ten wątek umrze ... Przykre to jest ...
|
|
#2651 |
|
Rozeznanie
|
Część my na nogach od 8.00. U nas niefajna pogoda - ponuro i wieje wiatr. A miałam dziś nadzieję na długi spacer
![]() Co sie dzieje? Szkoda żeby wątek umarł ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2652 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Moje dziecko od rana sobie krzyczy, a co tam ![]() niunia jestem pełna podziwu, ja to biegać nie lubię magda_zp będą efekty. Ćwiczę skalpel od jakiegoś miesiąca..może troszkę dłużej, i uwierz mi że brzuszek robi się coraz ładniejszy ania_frania mam nadzieję że pogoda zmieni się na lepsze U nas dziś zapowiada się całkiem ładnieA co do zablokowanych dziewczyn, spokojnie są zablokowane tylko tymczasowo Minie blokada wrócą na pewno Pozdrawiam szyderców
|
|
#2653 |
|
Rozeznanie
|
Miss- będzie ciężko bez serka i jogurtu. Maslo moge ale tylko to z 82% tłuszczu. Jakoś trzeba to przeżyc.
Moje dziecko gada z zabawkami od rana, czasem pokrzykujac na nie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ""niespodzianka"" z rana ![]() ![]()
|
|
#2655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2656 |
|
Wtajemniczenie
|
Miss przeganiam ten kryzys
Magda Zp Dzięki dziewczyny u nas juz trochę lepiej, ANi przestało furczeć, a Mała chyba tez się powoli wygrzebuje, już nie ma gorączki, zaczyna głosik odzyskiwać i mniej furczy po lekach jakie dostała, mam w garści tez receptę na antybiotyk, ale wygląda że się wymigamy ![]() A któraś z Was pytała- po lekach gorączka bardzo ładnie na szczęście spadała Mao z tej łyzki na 30 ml to dużo zostaje jak podasz 6 łyżeczek, czy to te 6 łyżeczek tak ok wychodzi własnie? |
|
|
|
#2657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2658 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli kaszka z samą wodą, tak?już nie dodawać mleka?Dobrze zrozumiałam?
|
|
#2659 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, kupujesz kaszke manną z bobovity - teoretycznie na opakowaniu napisane że od 6 msc, wsypujesz łyżkę stołową tej kaszki do 30 ml wody i gotowe
Tylko tak jak mówię tego dziecko powinno zjeść 6 łyżeczek
|
#2660 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej, wczoraj już nie zdążyłam nadrobić, ale miałam dzień dziecka normalnie
maluch obudził się przed 7 (od 21.30), zjadł i pospał jeszcze do 9-jak się obudził gotowy do zabawy to przejęła go moja mama i ja odpłynęłam i się przed 11 ocknęłam Później miły spacer, a wieczorem wpadł kolega ![]() Mało nadrabiania coś Mam nadzieję, że zablokowane mamy wrócą Cytat:
Ale się wkopałaś z tą szafą, masz roboty na 2 tygodnie, jak nie więcej Ja Cię już obciążać nie będę i swoją sama posprzątam ![]() karinaa23 ![]() za wagęniunia32 za bieganie. Ale rób choć krótką rozgrzewkę, żebyś sobie jakiegoś mięśnia nie naciągnęła kyte żeby skok szybko minął ![]() anulka2205 zdrówka dla Hanulki magda_zp Oj, ale się wymęczyłaś maomami dobrze, że Zuzi lepiej i że ma dobry humor i apetyt, oby szybko się poprawiło ![]() Cytat:
Ale butelka się przydaje bardzo!Ale dziś ładna pogoda, maluch dosypia na balkonie, pójdziemy na spacer, jak tż wróci ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Zapomniałam, Miss Triss oby mleczko szybko wróciło!!!
|
|
#2661 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
My też się szykujemy na drugi spacerek, akurat po obiedzie więc dobrze mi to zrobi.Fajnie teraz dwa razy będzie można wychodzić![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Paradoks_69
|
|
|
#2662 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz jestem bardzo zadowolona z tej 1 butli mm w ciągu dnia. Jak już mi dzieciaki wyzdrowieją to będę mogła gdzieś pojechać chociaż, bo trochę urzędowych spaw mi się nazbierało. Cytat:
Cytat:
Czekam na jakąś relację po powrocie. Cytat:
Ja nocny marek zaczęłam się teraz kłać przed 23, zdarza mi się ok 22 paść. Młody zasypia u nas przed 20 a Pola między 20-20.30 (ma 1 pobudkę w nocy na jedzenie). Ale niestety ok. 6-6.30 to już muszę wstać, bo albo jedno dziecię, albo oba już na nogach. Kiedyś Kuba mi spał do 8-9, ale od ponad roku mogę sobie pomarzyć o takim spaniu. Wysypiam się jedynie jak raz na jakiś czas Kuba idzie na noc do dziadków. Ale w sumie nie narzeka, bo jak do pracy wrócę to i tak będę musiała o 6 wstać jak nic, więc przynajmniej nie odwyknę ![]() My po lekarzu - dzieciaki osłuchowo czyste i gardła też. Trzeba czekać aż katar i gorączka u starszaka miną. Kazał się nie martwić do soboty. |
||||
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis pierwszy raz zjadlysmy
Potem spacerek- normalnie pelna wiosna- aaaale wszystko już kwitnie A teraz mala jeszcze podsypia w wozku- zyc nie umierać ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- A w ogole to jak pisze posta teraz to się zastanawiam czy już jestem zablokowana czy jeszcze nie
|
#2664 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za całkowity powrót do zdrowia obu bąblów ![]() My też z tż nocne marki, a tu synek wszystko poprzestawiał i 23 najlepsza pora do spania, jak przeciągniemy to potem zombie dwa chodzą ![]() Jedyny plus pobudki o 6 to tż przed 7 do pracy wychodzi i już w tym momencie wraca Cytat:
![]() za brokuła
|
|
#2665 | |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaaaale się zdziwiłam tym zawiedzeniem dziewczyn
Cytat:
za brokuła, smakował? i pytałaś lekazra o ta sałate i rzeżuchę?
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
To nie ja to oceniam
Cytat:
No mi smakowal ![]() Helence chyba tez A lekarza/polozna mam 1 kwietnia, to wtedy zapytam, mam nadzieje ze odpowiedz będzie powazna a nie PrimaApirillisowa
|
|
#2667 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Oooo co się dzieje, że dziewczyny zablokowane? Wróciłyśmy niedawno od okulisty i wszystko jest w porządku następna wizyta kontrolna dopiero jak Natala skończy rok.A we wtorek szczepienie ciekawa jestem ile moja dziewczyna waży![]() Witam magda_zp
|
#2668 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hejo!
U nas wreszcie fajny, ciepły, słoneczny dzień więc wyszliśmy na spacerek (pierwszy raz od soboty, bo tak to cały czas padało). A później robiłam porządek w zosinkowych ciuszkach, te mniejsze odłożyłam do kartonu i wyciągnęłam większe na 62 i 68 cm. Cytat:
![]() Mam nadzieję, że te blokady szybko miną i wszystkie dziewczyny wrócą i to ze zdwojoną siłą! Tylko ciekawi mnie dlaczego są zablokowane ... Cytat:
Cytat:
Cieszę się, ze juz dziewczynkom się poprawia. Dobrze, że obyło się bez antybiotyku. Jeszcze troszkę i już całkowicie wrócą do zdrowia. Przesyłam buziaki! Cytat:
Zazdroszczę takiedo "dnia dziecka"! Mi też by sie taki przydał, choćby tak raz na miesiąc. Cytat:
Faktycznie z tą 1 butelką mm na dobę to nieźle, bo przynajmniej możesz gdzieś wyjść, ja niestety mogę sobie pomarzyć tylko o wyjściu, jedynie na szybkie zakupy czasem wybędę. Cytat:
za brokuła, mam nadzieję, że smakował!U nas też wiosna wszędzie! Uwielbiam jak tak wszystko rozkwita po zimie! Cytat:
za super wizytę u okulisty. Zaraz kąpanie Małej i spanie. A my z tatusiem będziemy oglądać film i pić Karmi.
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie tylko witam i nadrabiac będę później
|
|
|
|
#2670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za okulistę
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.

za wagę Małego, ładnie rośnie. Faktycznie malutko je, ale najważniejsze, że przybiera i że lekarz nie kazał Wam się o to martwić. Od początku karmiłaś Ignasia mm? Próbowałaś kp czy od razu mm?

Dzisiaj mnie wszystkie mięśnie bolą.
i jagody chce już dać spróbować z kaszką, bo można po 4 mc
Ania wygrzebała się właśnie z zapalenia oskrzeli, a Hania w czwartek dostała drugą dawkę pneumo i od wieczora trzy doby gorączki, niby odczyn poszczepienny, ale od soboty rano mega katar, miałam jakąś maść z antybiotykiem do nosa, to dałam trochę minęło, ale za to doszedł kaszel taki paskudny mokry to jeżdżę z nią codziennie na osłuchanie, bo nie umiem uwierzyć ze to od spływania, niby czysta, niby wirus, ale dziś w nocy 39,8
pomijając to, że cała noc nie przespana to jeszcze taka ona dziś biedna 

U nas dziś zapowiada się całkiem ładnie

Mam nadzieję, że zablokowane mamy wrócą