|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z kolei w obecnej pracy z przedszkolakami z autyzmem - praca w przychodni - taki oddział dzienny, mam zwolnienie od początku lutego - pomijam fakt, że najpierw się faszerowałam w 9 tyg ciąży antybiotykiem, żeby wyleczyć zatoki, to nie wytrzymałam do wizyty 11 lutego, tylko poszłam do rodzinnego po zwolnienie kilka dni wcześniej, bo po prostu znowu coś złapałam i kilka dni z gorączką leżałam - nawet mi córkę tż do teściów wywózł, bo ja nie mogłam się nią zajmować... Na wizycie 11 lutego (pierwsza u tego gina) od razu zapytał czy piszemy zwolnienie, nie pytał gdzie pracuję, tylko czy piszemy. I powiedział, że jestem okaz zdrowia jeśli chodzi o przebieg ciąży, ale wpisze mi pobolewania w kartę, żeby się nikt nie czepił o zwolnienie. I tak co wizytę mam przedłużane. W pracy też chcieli żebym poszła albo na stałe, albo pracowała bez zwolnień. Dzięki temu mogli wziąć kogoś na zastępstwo. Rozpisałam się... Podsumowując: co lekarz to podejście do wysyłania na l4... kachna21 - nie mam pojecia! agnes 20 - Życzę słoneczka!
|
|
#4443 |
|
Zadomowienie
|
To i ja się dzisiaj przywitam
![]() Tak mi smaka narobiłyście na mizerie, że właśnie się za nią biorę i będzie na obiadek ![]() Za mną dzisiaj chodzi budyń czekoladowy, więc chyba skuszę się na deser po obiedzie ![]() Pierwszy dzień na zwolnieniu, a ja mam już dość siedzenia sama w domu
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja z głupim pytaniem - czy śmietanę (kwaśną i słodką) traktować jako przetwór mleczny?
Pytam, bo nie mogę dawać Majce mleka krowiego, ale zastanawiam sie co właśnie ze śmietaną... MAmy dziś na obiad śledzie w śmietanie. |
|
|
|
#4445 |
|
Raczkowanie
|
elizka_m - Śliczna dziewczynka
![]() Ja wczoraj też się pochadrusiłam z Tż... wkurzył mnie niemiłosiernie... przepraszał w nocy i rano jak wstawał do pracy, ale ja i tak czuje niedosyt... 'Faceci to bardzo dziwne stworzenia... jak się nie zmieni to zacznę przemoc w rodzinie i solidnie mu .Robię sobie dzisiaj pomidorową z ryżem i warzywa na patelni z mięskiem mielonym i ziemniaczkami i o budyniu też myślę, ale dorwałam dzisiaj cały koszyk owoców to może jakąś sałatkę z nich zrobię
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my kiedys mieslismy porzyczony stół i były plamy po wodce właśnie, a teraz mamy juz swój prywatny i wole uwazać ![]() Tż wziął się za porządki ale jaki luz w lodówce bo u nas to słoiki do kontynera na mieście sie wywala, a w domu mam 6 koszy na śmieci Teraz mowi na mnie chomik lepsze to niż z rana siusiu majtki
|
|
#4447 |
|
Rozeznanie
|
właśnie przeglądam wyniki
![]() Mocz ok... Ale martwi mnie morfologia... Za niski hematokryt, za wysokie MCH, Praktycznie maksymalna wartość MCHC Jestem ciekawa co lekarz na to powie Czy to jakaś anemia czy co się szykuje
|
#4448 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
Dzisiaj u mnie też piękny dzień i cieplutko. Trochę wiaterek wieje, ale lepsza taka pogoda niż to co było ostatnio. Ja własnie szamam sobie zupkę chińską rosołek rulez ![]() Miałam z mężem iść do lumpka jakiegoś, żeby spodnie poprzymierzał bo juz nic nie ma, ale mu się wstać nie chce z wyra.. To pojedzie sobie sam albo bedzie chodził bez spodni W nosie.
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
oo a taki chętny aby chodzic w spodniach z lumpa ?
mój to never ![]() Umieram !!! z przejedzenia
|
#4450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie martw się, u mnie to był chleb powszedni, potem jednak (na wczesnym etapie ciąży) doszła anemia (choć u Ciebie tak nie musi być), ale i tak wszystko się dobrze skończyło mimo wielu innych chorób i dolegliwości
|
|
#4451 | ||
|
Zakorzenienie
|
zazdrosnica, Paulina, kachna, Aliszcze, Doriss, Metamf, Latte, Misstic dziękuję
![]() i 100 lat dla drugiej solenizantki!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() --- Hej ![]() Byłam wczoraj u tej koleżanki, powiem Wam że mała ma 4,5 miesiąca dokładnie, cudowna! już tak gaworzy i przeplata nóżkami koleżanka jak się dowiedziała o mnie to się popłakała miło było, bardzo.Wiecie mam problem. Na ustach zrobiła mi się opryszczka a wieczorem pęcherzyk był już trzeci. Trzy malutkie opryszki obok siebie Zastosowałam plastry compleed, pytałam koleżanki i ona mówiła że można i też stosowała. Mam nadzieję, ze faktycznie, bo lekarz mi nie odpisał na smsa. Mam nadzieję że to dziadostwo już się nie będzie rozsiewało, bo się zastrzelę...
|
||
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
humant,masakra,współczuję tej dziewczynie :/ No niestety lekarz teraz co raz częściej olewają sprawę,szkoda,że cierpią na tym tylko maluchy
![]() anesh_,wydaje mi się,że dzieci nietolerujące mleka krowiego mogą jeść śmietanę. Mój chrześniak nie może pić mleka krowiego ale śmietanę może jeść już bez problemu,chodzi o to,że śmietana jest jakoś tam przetworzona i nie szkodzi tak jak czyste mleko. Jezuu jak mnie wszystko denerwuje dzisiaj Niby pogoda piękna,ale z kim rozmawiam to każdy mnie drażni. Tak samo jak widzę obce osoby i mnie denerwują.Nawet wkurzył mnie chłopak z rana jak usiadł koło mnie w autobusie,mimo,że miejsc było dużo i kobieta,która usiadła w drodze powrotnej koło mnie ![]() Do tego zepsuł mi się wyświetlacz/dotyk w telefonie i nie mogę go odblokować teraz,i co mam zrobić
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4453 |
|
Wtajemniczenie
|
Ekaterina my ogolnie ubieramy sie w lumpkach. Nie stac nas za bardzo zeby kupowac w sklepach spodnie czy bluzki. Moj maz nie lubi szperac ale nosi ciuchy bez problemu. Ja to juz chyba nawet nie umiem kupywac nowych rzeczy w sklepie. Jak mam wydac 60zl za jedna bluzke ktora nie oszukujmy sie, jest sredniej jakosci i do tego sprowadzana z chin to mi sie w zoladku przewraca hehe taka juz jestem dziwna
oczywiscie nie mam nic do osob ktore lumpkow nie toleruja i uwielbiaja zakupy w prawdziwych sklepach. Kazdy wedlug swoich upodoban
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie moje Kochane
![]() Narobiłyście mi ochotę na mizerię i chyba też się na nią skuszę ![]() Dziś mój męż obchodzi 25lecie więc może wybierzemy się do knajpki na obiadek. Będzie okazja żeby zaszaleć i się wystroić troszkę. Pogoda piękna, aż chce się żyć. Jak u Was z przekręcaniem w nocy? Dziś w nocy zrobiłam kilka szybkich ruchów i ohooo coś czuję bunt w brzuchu, więc później na spokojnie. Truję męża, że łóżko mnie gryzie w czyli rogala to dobrze może wyczekam te 2 miechy. A ja już knuję i chyba zamówię dziś http://ecsmedia.pl/c/la-millou-koc-l...xt24229445.jpg
|
|
|
|
#4455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec jezeli ci wychodzi np anemia to jak sprawdzisz jakie są widełki ciażowe to sie okaze ze jej ma ja tak mialam,ciagle mam wyniki poza normą i lekarz mowi ze wszystko ok
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poczytałam też i się trochę uspokoiłam. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze BA! Musi być ! Która garnie się do zakładania części 2? Bo powoli zbliżamy się do końca :P
|
|
#4457 |
|
Zadomowienie
|
Lece do szopa i bede robila zurek!!! mmmMMmmmm!!!!!!!!!
Mizwria powiadacie .... CHCE!!!!
|
|
|
|
#4458 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj to chyba wszystkich facetów szarpalo bo mojego też i jeszcze chwila a źle by się to skończyło :/ potem oczywiście przepraszal ale na mnie te jego przeprosiny juz nie działają. Dzisiaj piekna pogoda u nas
w słońcu 23º :-D az chce się żyć. Do tego moja niunia co chwile daje mi znac kopniakami ze jest w moim brzuszku Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i zauważyłam że bardziej kopie od przedpoludnia do wieczoraWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez perelka_np Czas edycji: 2014-03-20 o 15:10 |
|
|
|
|
#4461 |
|
Rozeznanie
|
odnośnie ruchów
Ja dzisiaj już czuję od 15 minut non stop!!!! Co chwilę coś mi się wierci :P Ale na początku czułam rano i wieczorem jak leżałam na plecach, a w dzień jak jak np kucałam A teraz nawet jak stoję to czuję. Jak byłam w sklepie( takie pawilonu) i stało kilku facetów palących to poczułam mocniej Biedna dzidzia się obudziła bo śmierdziało ![]() No ale ja od motylków, łaskotania, bąbelków doszłam już do ewidentnych ruchów. Mam wrażenie że czasami są tylko nóżkami czy coś a czasami całym ciałkiem w mój brzuch Czasami jest to dłuższy dotyk jakby się dzidzia rozpychała a czasami tylko muśnięcie (kilka puknięć w 3-4 sekundy )Jestem taka szczęśliwa jak czuję maleństwo że zamieram w bezruchu i bezdechu i czekam na jeszcze
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie póki co tylko motyle ![]() Paliłam przed ciążą, a teraz jestem przeszczęśliwa, że nie palę i nie chcę do tego wrócić nigdy, Ale jak czuję papierochy to normalnie mnie wykręca... |
|
|
|
|
#4463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Rozeznanie
|
Ogólnie jestem zaskoczona że tak szybko i tak wyraźnie już czuję
to pierwsza ciąża, dopiero 16 tydzień a w dodatku nie jestem jakaś szczupła i mam trochę sadelka na brzuchu aaa i zawsze jak zjem coś mega slodkiego to czuję...jedyne słodkie co jem to zagęszczone mleczko w tubce xD i 5-10 minut po zjedzeniu dzidzia się rusza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
który tydzień?
|
|
|
|
|
#4466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4467 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4468 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie to dopiero 13 tydzień i troszkę jeszcze poczekam ahhhh aż się ciepło na sercu robi
|
|
|
#4469 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
także to by lekarz musial zobaczyć tak naprawdę i ocenić. Tak mi w pierwszej ciaży gin tłumaczyła.Cytat:
Cytat:
od cukru dziecko zaczyna się ruszać, dlatego jak w późniejszej ciaży przez dłuższy czas nie czuje się ruchów to warto zjeść coś słodkiego i czekać aż dziecko się poruszy. Ja w 1 ciąży pierwsze ruchy poczułam około 18 tc, piłam wtedy kakao![]() widzę, że zapoczątkowałam sezon na mizerie
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Misstic,a tam ja kiedyś nienawidziłam chodzić do lumpa,bo jak to po kimś? Ale 3 lata temu się przekonałam i mam już kilka lumpków swoich ulubionych w których znalazłam na prawdę super rzeczy i wszyscy moi znajomi pytali,gdzie to kupiłam,bo nigdzie nie mogą takich znaleźć
Ostatnio mama w lumpku dla dzidzi kupiła mi pajacyk a ja mówię"oo w jakim sklepie kupiłaś?" a ona mówi,że w lumpie a normalnie wyglądało jak nowe i po fajnej cenie-5 zł,nie ma co- z h&m chociaż 10 razy tańsze W sumie to wolę kupować w lumpeksach niż w normalnych sklepach. Kupiłam ostatnio w normalnym koszulkę i normalnie szmatka-prać tylko ręcznie :/ Raz ją założyłam i się mechacić zaczęła.perełka,zazdroszczę kopniaczków
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

i udać się na zakupki

.
i o budyniu też myślę, ale dorwałam dzisiaj cały koszyk owoców to może jakąś sałatkę z nich zrobię 

bo w radiu mowili wlasnie,ze jak sie rodzice nie zglaszaja z dziecmi na szczepienia to grozi kara do 1500zl od sanepidu i w tamtym roku juz kilka rodzin placilo te kary