|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
![]() ![]() no ja siadłam na fotel i okazało sie ze 5 chyba bede musiała zakupić kapturki , kobito te wkładki u mnie działaja z godz pielucha wiecej wchłonie w domu chodze w starym stroju kąpielowym zeby luzy były (po mamie mam ona miała wiekszy biust) kazde dziecie ma jesli cos jest nie tak pisza sms badz wysyłaja poczta do powtórzenia czas do 2 tyg
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
asialll - gratulacje!!!
po wczorajszym paraliżu pośladka nie ma śladu, za to ciągle mi dziś słabo i duszno. do tego młody leniwy, ale zaczepiam go i odpowiada, więc nie panikuję. siedzę i dziergam czapę dla maluszka, żeby małż miał do sesji foto.
|
|
|
|
#1833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam w ulotce ze szpitala napisane, że w temperaturze pokojowej od 4 do 6 godzin A, że Franuś jest jeszcze malutki to trzymam się tych 4 godzin. Więc już nie wiem ![]() Cytat:
Jeden kapturek wystarczy i tak nie karmisz z obu piersi jednocześnie Franek jutro kończy dwa tygodnie więc już pewnie nie zdążą nic przysłać
|
||
|
|
|
#1834 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1835 | |||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No to faktycznie sie nameczylas - porody sa okropne ![]() Ciesze sie ze mam to juz za soba Nigdy wiecej.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Ja tez juz nie wiem co mozna a co nie
|
|||||
|
|
|
#1836 |
|
Zadomowienie
|
Asialll- ogromne gratulacje
Hemoroidowi daj ze 2-3 tygodnie- potem nie powinno byc sladu ![]() Koziemleczko- za brak toksoWewillrockyou- ![]() Margo- fajnie, że pośladek się uspokoił ![]() Myśmy byli dziś z Emi w centrum ogrodniczym po kwiatki- awantury przy wyjściu z domu jakby mniejsze samochod chyba lubi, za to w nocy zaczęła wołać jeść co 2 godziny... Nie można mieć wszystkiego. I tak mam cudowne dziecko
|
#1837 |
|
Zadomowienie
|
mój TŻ zamówił fotelik i właśnie kurier go doręczył, jest śliczny
tylko TŻtowi się należy że mi nic nie powiedział,a już się stresowałam, jak widziałam, że kurier idzie, bo nie mam kasy przy sobie, ale na szczęście opłacone, uff jestem HAPPY
|
|
|
|
#1838 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
niestety nie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() asiall gratuluje porodu jeszcze nie czytalam
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
AsiaIII gratulacje Olakola a to ci tz zrobił niespodziankę, super. U mnie nadal dziec w brzuchu. Powoli nastawiam się na wywoływanie. A póki co siedzę sobie na tarasie i wygrzewam w słoneczku Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla Was |
|
|
|
|
#1842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wysłane z smartfona
|
|
|
|
|
#1843 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
czyli od 21 do 23 szyjka Ci się otworzyła do końca? Cytat:
Generalnie planuję (i tak robiłam z Antkiem - sprawdziło mi się to bardzo. Widziałam np że na początku reagował na zbyt dużo białka, więc ograniczyłam i zaczęłam znowu jeść po jakimś czasie, stopniowo zwiększając) na samym początku mocno się ograniczyć, i po jakims czasie dodawać nowe rzeczy co parę dni. Mam taką książkę dr Preeti Agrawal, "Odkrywam macierzyństwo" i bardoz mi się podoba jej podejście (zresztą w ogóle babkę bardzo cenię). I ona mocno zwraca uwagę na dietę. Generalne zasady to: - ciepłe, regularne posiłki - na samym początku dużo rosołu (takiego porządnego, długo gotowanego, bez wzmacniaczy smaku) - dużo warzyw, najlepiej na parze (poza wzdymającymi) - ryż, kasza jaglana, gryczana i jęczmienna, płatki owsiane, ziemniaki - dobrze jest na początku unikać białej mąki i kaszy manny - gotowane ryby, jajka -unikanie słodyczy, ale można np jabłko pieczone, moczone migdały czy moczone rodzynki - nie stosować wzmacniaczy smaku, kostek rosołowych, gotowych przypraw itp - bardzo polecane są zioła, np majeranek, kurkuma, tymianek, kolendra, cynamon, goździki - warto jeść oleje toczone na zimno, unikać rafinowanych - unikać kawy, mocnej herbaty, coli - polecana jest kawa zbożowa np, zioła, ciepła woda - ostrożnie z nabiałem, lepiej na początku unikać mleka, jogortów i deserów mlecznych. MOżna masło, śmietanę, naturalny twaróg, jajka uff, mam jeszcze trochę przepisów jakby ktoś chciał ![]() Oczywiście to na samym początku ![]() I jeszcze dodam, u mnie w szpitalu, jak leżałam z Antkiem, "dietka" to np buła z serkiem topionym na śniadanie, jakieś mięcho z "białym sosem" (mąka z wodą) na obiad i kawał kiełbasy na kolację Dobrze, że mama i mąż przychodzili i mnie dokarmiali![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1844 |
|
Rozeznanie
|
czytam opisy Waszych porodów i z jednej strony włos mi się jeży, a z drugiej totalne olewactwo, jakbym książkę sf czytała i jakby mnie to miało nie dotyczyć :P
nie znalazłam aparatu mojego porządnego, więc kombinowane zdj z telefonu koleżanki przedstawiam Wam... czubek nosa hipcia ;P (żeby było go w ogóle widać to hipcio ma pod głową poduchę do karmienia :P)
|
|
#1845 | |
|
Zadomowienie
|
asiall gratulacje
Cytat:
|
|
|
|
|
#1846 |
|
Raczkowanie
|
Dziękujemy za gratulacje
pola_m tak otworzyła mi się tak bardzo szybko. Jakbyś mogła wyślij mi na priv parę przepisów
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serdecznie gratuluje a brokuly jem
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo wzruszył mnie twój opis porodu a raczej tego jak zbliżył cię z mężem bo czuje to samo. Dzięki Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Ja dziś też karmi pije bo wpada koleżanka która ma urodziny ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To kamień z serca, bo myslalam ze Mikolaj ma cos z głową Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1850 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobie pozniej tylko, wiecie co.... kurde niby mi to rybka, bo i tak mam stare, ale caly brzuch mam w rozstepach. wlasnie dzisiaj wylazly... myslalam ze juz nie bede miala nowych a tu ku** zonk, 2 tyg do terminu....
wisi mi to bo jak mowilam i tak jestem cala w paski, ale jakos tak... smutno te stare juz biale i kij z nimi a te nowe beda straszyc teraz zanim zblakna..
73 kg Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-03-20 o 17:12 |
|
|
|
#1851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Asiall gratulacje
|
||
|
|
|
#1852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Asialll gratulacje!!!!! wewill
|
|
#1853 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() asiall gratulacje, kawał chłopa wypchnęłaś na ten okropny świat ![]() buziaki dla Aleksandra! Swinka Peppa mówi że to takie "dostojne imię" ![]() musze i ja opisac mój poród ![]() asienka szwagier dostał drugie życie - pierwszy cud że zyje a drugi że praktycznie nie ma zadnych powiklan, tfu tfu bo jeszcze mogą się zrobić ale mysli i rozmawia logicznie, nei ejst sparalizowany - jedynie ma wodoglowie i bedzie miał zastawkę ale to nci w porównaniu do tego co mogło byc.w szpitalu jeszcze trochę czasu spędzi ale jest dobrze. lekarze dają nadzieję ze bedzie dobrze. teQiba no podobne te nasze chłopaki. mój tez pakuje w cyca co 1-1,5 ![]() koziemleko cudowne wieści ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- starczy dla kazdej????? ile was zostało jeszcze?
|
|
|
|
#1854 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witamy sie jeszcze że szpitala. Małej mojej Biince poziom bilirubiny skoczył dziś do 13,4więc do jutra zostajemy. Jak jutro bedzie na tym samym poziomie lub tendencja spadkowa to wychodzimy do domku
![]() Strasznie tęsknię za Zuzanka... Cytat:
super!! Zazdroszczę to mało powiedziane ![]() Cytat:
biedna jesteś z tymi przepowiadaczami. Ile można?! Weź sie w garść i dziś marsz na porodowke ![]() Cytat:
tak sie cieszę że Franek bez tokso!! Super!! Cytat:
na pewno bedzie piękna! Pochwałisz sie dziełem prawda? I swoim i zdjęciami? ![]() Asiall gratuluję i podziwiam! Cytat:
![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1855 |
|
Wtajemniczenie
|
Zbieram się do lekarza, liczę że usłyszę że poród lada chwila, albo że młoda źle ułożona i mam się jutro na cięcie wstawić. Wszystko jedno co byle już rodzić
|
|
|
|
#1856 |
|
Zadomowienie
|
Asialll
GRATULACJE!!!!Wewill Maggie ![]() Ja juz do głowy dostaję mialam mieć dzisiaj oksy podane ale stwierdzili ze jutro na 100% to zrobią, także proszę o kciuki żeby zadziałało na mnie Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Thidien
witamy hipcia ![]() Martorka, mi to tez niby rybka, ale jak patrze na siebie w lusterku to jestem zalamana po porodzie wyskoczylo mi jeszcze wiecej, a przed podorem bylam wzglednie zadowolona...Castia ciesze sie, że ze szwagrem ok Maggie trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki ![]() Smarrita aby porod byl tuz tuz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Beauti ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1858 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wracam z ostatniego USG
Młoda czuje się dobrze i waży 3230g. Lekarz potwierdzil ze krwawienia z szyjki wiec super. Ja już mogę rodzic :p
|
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To kiedy rodzisz? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1860 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

pielucha wiecej wchłonie 

to gratuluje
A, że Franuś jest jeszcze malutki to trzymam się tych 4 godzin. Więc już nie wiem

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013

szwagier dostał drugie życie - pierwszy cud że zyje a drugi że praktycznie nie ma zadnych powiklan, tfu tfu bo jeszcze mogą się zrobić ale mysli i rozmawia logicznie, nei ejst sparalizowany - jedynie ma wodoglowie i bedzie miał zastawkę ale to nci w porównaniu do tego co mogło byc.
po porodzie wyskoczylo mi jeszcze wiecej, a przed podorem bylam wzglednie zadowolona...