|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
:oklaski: poliiii a tak z innej beczki zdradz mi patent Twojego męża na Ciebie wybacz ze pytam ale ja już nie wiem jakich argumentów mam używać dla tż żeby w końcu przestał jarać...---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
:P
|
|
#4292 |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Kaśka, na pewno lek przeniknął do mleka. A skoro długo po zażyciu nie można karmić, to znaczy, że jest mocno inwazyjny.
Moje mleko po zamrożeniu było żółtawe. Smaku nigdy nie próbowałam, bo mnie to brzydzi ![]() Mierzyłaś tą spódniczkę? Jesteśmy na zaangażowanym etapie wybierania sali i dj'a na wesele. Tzn wygląda to tak, że ja już zdecydowałam, ale tż ciśnie żeby obejrzeć jeszcze coś innego więc zachowuję pokerową twarz Moim faworytem jest taki piękny hotel w środku lasu pod miastem, z dużą salą weselną, tarasem, wyjściem na ogród ![]() Dekoracje już też mam obmyślone Będą papierowe lampiony, papierowe pompony i papierowe motyle ![]() Kolorem przewodnim - o ile jeszcze coś mi się nie odmieni - będzie jasny róż. Jestem tak podekscytowana, że ostatnio nie mogę usnąć wieczorami Jestem taka szczęśliwa ![]() Tż jest kochany. A jak ludzie z otoczenia mówią, że to świetny facet, bardzo dojrzał na przestrzeni tych naszych wspólnych 4 lat, to aż mi miło na sercu Skoro widzą to inni ludzie, to znaczy to, że naprawdę mi się nie wydaje
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-03-20 o 16:39 |
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
nieee
![]() Cytat:
![]() nie, ale ona do mnie mówiła z wieszaka super, że już zaczęła się ślubna gorączka
|
|
#4294 |
|
Przyczajenie
|
Nie jest łatwo, jest to po prostu strasznie czasochłonne...na początku odciągałam co 3h też w nocy, ale już nie daje rady i w nocy tylko raz, w dzień też już nieregularnie, bo dziecko potrzebuje coraz więcej uwagi. Ale i tak jestem z siebie dumna że tak długo jestem KPI (karmiąca piersią inaczej)
|
|
#4295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypomnij to bedzie lato 2015? dokladnie jaki msc? ![]() co do tża to bardzo sie ciesze kazdej z nas zycze bysmy byly kochane---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
|
|
#4296 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko jeszcze tej kurtki, butów i torebki nie mam ehhh znowu na zakupy ![]() Cytat:
2. tak, jak ma tylko taką możliwość to łapie mnie za twarz, najlepiej za policzki no i wiadomo, że ciągnie też za włosy, albo złapie się obiema rączkami za nie i trzyma ![]() Cytat:
za wagę
|
||||
|
|
|
#4297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widzisz jaki kochany korzystaj poki zdania nie zmienil ;p
|
|
#4298 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja musze zwiazywac wlosy bo one są poprostu wszedzie ja mysle ze one sie wstydzą poprostu męczyc bułe dlatego tak malo postow mają Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do rozwoju to bardzo mnie to ucieszylo co napisalas ![]() Cytat:
|
|
#4299 |
|
Wtajemniczenie
|
nic nie mów...moja usnela o 22.30 i o 1 się obudzila...została ze mna w lozku do 3 gdzie ja się obudziłam i zle czułam, i dalam jej trochę mm to pospala od 4 do 6 w lozeczku i poziej znowu ze mna co godzine ehhh o 8.30 była gotowa do wstawania ale ja przetrzymałam i spala do 10.30
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4301 |
|
BAN stały
|
Zjadl cvaly kubek obiadu plus pol sloiczka jogurtu na deser
---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Moze to jeszcze zalezy od wielkosci i ksztaltu tylka |
|
|
|
#4302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dalam rade...a Tobie zycze zdrówka ja mam problem z dziąsłami odkad urodziłam moja dentystka się przerazila ze jeszcze nie wrocily do normy :/ do tego mi żeby sciemnialy i w ogole zaczynają się robic brzydkie co mnie martwi...ehhh
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
to chłopak pojadł
|
#4304 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ze co ??? ja myslalam ze ma sporooooo więcej ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- wszystkiego naj;d ![]() ![]() klask i: ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#4305 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4306 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4307 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ktoś poza nami jeździ jeszcze w gondoli? Cytat:
dopiero po czasie mi przyszło do głowy, że chyba robiłam zbyt skomplikowane kombinacje w jednej zupce, tzn. zbyt wiele różnych warzyw, a po drugie tak jak kaśka pisała dawałam za mało marchwi w stosunku do innych warzywCytat:
fajnie, że znalazłaś salę z której jesteś zadowolona, a czy to będzie czwartek czy sobota to rzeczywiście żadna różnica ![]() Cytat:
![]() człowiek z kretem na twarzy
|
||||
|
|
|
#4308 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Codo ubrania to ja tez wazam ze nie ma co wydziwiac w domu i tak zaraz upaprane.Wczoraj dalam malemu chrupki kukurydziane i oczywiscie ufajdal sie.Kurcze nigdzie tu nie znalazlam jakis wiekszych slupkow tych chrupek, tylko takie male i wogole na polskim stoisku bo na normalnych niemieckich nie ma, dziwne troche |
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
ja do tej marchewki doszłam po tym, że w słoiczka jej najwięcej
przeważnie ok 60% właśnie
|
#4310 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może uda się wcisnąć szybciej ? zostaw swój numer im gdyby ktoś zrrezygnowal to może uda się was wcisnąć ??---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- więcej nie dam rady nadrobić reszte może wieczorem się uda przy karmieniu dzisiaj tak piękny dzień ze szok byliśmy na spacerku mala pospala 1.5 godzinki na dworze i teraz znowu spi już godzinke ale w domu żeby w nocy chciała ladnie spac...ahhh... uciekam zaraz na aerobik bo się wzielismy cala rodzina i staramy się jesc regularnie, bez slodkosci i dietetyczne obiady...no dla chłopów cos urozmaicamy zawsze bo oni czasem kreca nosem ale ogolnie my babki się trzymamy wczoraj się smiałam z mojej mamy bo była ciocia w odwiedziny i moja mama wyciagnela delicje, zapomniala się i chwycila i ugryzła jedna delicje na to ja że babcia się zapomniała chciała odlozyc ugryziony kawałek ale już pozwoliłam jej dokończyć sama się z siebie smiała :P ok uciekam do później
|
|
#4311 |
|
BAN stały
|
Moj jak glodny to zje wszystko, a jak nie glodny to ma gdzies jedzenie chocby nie wiem jak smakowalo
|
|
|
|
#4312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja raczej.chudzinka,to pewnie przelatuje.Jo asiek wszystkiego naj dla Szymka z okazji pięciu miesięcy![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4313 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A co do terminu w czwartek, to pewnie jakies święto ? Czy tak po prostu? Musisz wziąć pod uwagę, ze cześć gości moze sie wyruszyć z tego powodu, zwłaszcza przyjezdnych, bo cieżko po weselu zebrać sie na drugi dzien do pracy, czy dojechać do innego miasta, a nie każdy urlop dostanie.
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
póki co nie mam mocy na nadrabianie u nas akcja zębole ![]() Michas tak strasznie płacze,narzeka,wkłada raczki do buzi i tak patrzy błagalnie na mnie jakby chciał pokazać ,,mamo tu boli,tu!" Bidulek mój smaruje mu dziąsełka, napisane jest 2-3 razy dziennie ,przekraczałyście te ilości w chwilach kryzysowych ? niech te zębole już wyjdą ![]() póki co stosujemy gryzak,masowanie,chłodny gryzak, chrupki do pogryzienia, żel w razi w mam czopek jak jeszcze mu pomóc ,tak Bidula cierpi
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-03-20 o 17:39 |
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś przeżyłam chwilę grozy. Moje dziecko spadło z kanapy, nie zostawiłam go na niej, po prostu odwróciłam się po pampersa, no ale wystarczyło. Na szczęście złapałam go w locie, leciał głową w dół, może z cm wystarczył żeby upadł na głowę. Nie wiem co by było gdybym go nie złapała
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuje sytuacji za refleksdobrze że skończyło się tylko na strachu ufff
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Angelikada już kiedyś miałam to napisać, że strasznie masz fajnie że mieszkasz z mamą i siostrą i że macie dobre relacje. Zazdroszczę
Powodzenia ze slodyczami ![]() Pytanie do wlascicielek nosidel Tula, czy materiał się Wam obiera kłakami? Mam nosidło Boba i jest juz cale obrane kłakami od innych materiałów. Kiepsko to wygląda. Zaczynam żałować zakupu |
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
ale dziś mamy dużo półroczniaków wszytskiego naj dla
Elenki,Oli,Miłosza,Julka, Wiktorii za 5 miesiecy dla Dari i Szymonka ![]()
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
Laloca moje dziś przyszło więc nie wiem czy się obiera, ale zapiąć sama daję radę
|
#4320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

wybacz ze pytam ale ja już nie wiem jakich argumentów mam używać dla tż żeby w końcu przestał jarać...
se dostałam od T. 

:P

Moim faworytem jest taki piękny hotel w środku lasu pod miastem, z dużą salą weselną, tarasem, wyjściem na ogród 

a dodam, że włosy zawsze miałam mega gęste

ja mam problem z dziąsłami odkad urodziłam moja dentystka się przerazila ze jeszcze nie wrocily do normy :/ do tego mi żeby sciemnialy i w ogole zaczynają się robic brzydkie co mnie martwi...ehhh
klask i:
)
nie mniej jednak człowiek kupując znany sobie produkt oczekuje równie znanej jakości