|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
![]() Skarpetki są w Rossmannie
|
|
#422 |
|
Raczkowanie
|
My mamy bright stars ale tak jak wszelkie inne zabawki nie budzą zainteresowania
Czytam o waszych maluchach i zastanawiam się jak długo moje dziecko będzie spać? nic ją nie interesuje poza jedzeniem i spaniem totalne przeciwieństwo swojego brata
|
|
#423 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrzeCytat:
|
|
#424 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze dziala i to całkiem przyzwoicie, więc po co na nowy tracić kase. Wystarczy że już dwa tablety są w domu
Ja mam takie zawieszki na łapki i nóżki: http://www.ebay.co.uk/itm/lamaze-bab...item338b428667 |
|
|
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam dalej problem. Przecież to jest węższe niż usb :P no nie wazne ![]() Kurcze po raz pierwszy padam ze zmęczenia, chociaz udaje mi sie wysypiać. Chyba jakis kryzys "energetyczny" mnie dopada. Co do grzechotek na rączkę - widzialam ale za noc bie wiem gdzie. Podpowiedzcie gdzie stacjonarnie dostane ? Skarpetki akurat widzę wszędzie niemal :P
|
#426 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsze szczepienie, BCG, za nami - dziecko zniosło je lepiej niż matka. Popłakał chwilę, ale TŻ był z nami, od razu go ululał. Mi pielęgniarka za to komplementa walnęła - spytała czy nie jestem chora, bo jakoś kiepsko wyglądam
W tym momencie żałowałam, że nie zabrałam mojej podręcznej papierowej torby na głowę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A chodzi mi o slot na taką dużą.A polewkę ze swojego żelka miałam ogromną
Edytowane przez Roane Czas edycji: 2014-03-20 o 17:20 |
||
|
|
|
#427 |
|
Zadomowienie
|
Roane, chodzi mi o wieksza, znaczy adapter. On i tak węższy od pena :P chyba, ze pendrive jest "rozbebłany" i ma tylko funkcjonalny srodek bez metalowej obudowy. Ja kiedyś mialam taki w postaci karty
i to sie zgodze ze mozna sie pomylić ![]() Dobrze, ze Wasz SuperDzidziuś zniósł kontakt z igłą tak dzielnie. A Ty sie nie przejmuj - chyba my wszystkie wyglądamy jak chore. A ja dzisiaj jak pisalam - mało, ze jak chora to jeszcze i przepita :P
|
#428 |
|
Wtajemniczenie
|
Może masz rację, tyle że bardziej bym tutaj powiedziała że nakałada sie na to nie tylko ilość tabletów...zmęczenie, brak czasu na cokolwiek po za dzieckiem.
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
W internetowym smyku obniżka na zabawki Fisher Price
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-20 o 18:22 |
|
|
|
#430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
Ja pierdziu..co z tym wizazem? ciagle mnie wylogowuje
My dzis duzo na dworze byłysmy-pogoda cud miód na takie wyjscia. I nadal jestem w szoku bo wiekszosc dzieci wełniane czapy, grube kurty i kombinezony kocyki,spiworki...czułam sie jak małpa w zoo bo Doris dzis nawet okrycia na gondoli nie miała i wszyscy zagladali jak to ona ubrana
|
#432 |
|
Rozeznanie
|
na akcesoria do spania i karmienia też. od wczoraj czaję się na jakiś kocyk
. poczekam jeszcze do jutra, bo stacjonarnie widziałam takie duże, pouszyste przecenione.Hosenka zauważyłam, że zawsze jesteś na bieżąco ze wszystkimi promocjami od kosmetycznych po dzieciowe
|
|
|
|
#433 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Współczuję lekarki. U mnie na szczęście są w porządku. Nie kładą jakiegoś wielkiego nacisku na kp. Ja jestem tylko na diecie bezmlecznej i mi ciężko, więc Ciebie podziwiam... J0zefina, też mam chustę Natibaby ![]() Cytat:
Cytat:
niby każde dziecko rozwija się we własnym tempie, ale zaczyna nas to trochę niepoić...Lena nie spadła z wagi, ale mało przybrała. Ogólnie wcześniej jak jadła bez problemów to mieliśmy przyrosty 250 - 300 g na tydzień, a teraz nie przybrała nawet 100 g w 8 dni Ogólnie od jakiegoś czasu dziecko mi się w ogóle nie najada, bo ssać nie chce. Nawet jak ją uspokoję to dalej się buntuje i nic z tego nie wychodzi...
|
|||
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kosmetyków bez dobrej promocji nie kupuje.
|
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
Dzis ja poszalałam w lumpku
kupiłam buciki (kozaczki na przyszła zime), dwie bluzy, spodenki, dzinsy, spodnice, leginsy za 21 zł jak upiore pochwale sie
|
#436 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak równowaga psychiczna?---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() mam dziś super humor a Wymnie jeszcze rozśmieszacie
|
||
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja narazie odpuszczam, bo nie mam miejsca na kolejne ubranka. Poczekam, aż z jakiś wyrośnie. Na wylocie są 3 pajace z tesco roz 56.
|
|
#438 |
|
Rozeznanie
|
Moje maleństwo już po kąpieli, obyło się bez przeraźliwego krzyku. Mała po kąpieli miała zawsze taką traumę, że później przez sen spinała się i krzyczała tak samo jak podczas mycia. A dziś...cisza
![]() Widzę dziewczyny szaleją z zakupami pięknie, pięknie Coś niedobrego dzieje się z moją blizną po pęknięciu (a raczej rozerwaniu) i mam moltos problemos bo mój gin jutro nie przyjmuje |
|
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
Hosenko jakby była promo ubranka to daj cynk
![]() Ja dziś byłam w lumpku kupiłam koszule na chrzest, body i spodnie dresowe dla synka |
|
|
|
#440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmm czyżby zakupoholizm? ![]() ja ograniczam się z przeglądaniem gazetek, bo zauważyłam że w pewnym momencie zaczęło działać to na mnie jak nałóg .ostatnie większe zakupy robiłam w Marionnaud - wycofują się z PL i były spore obniżki/rabaty. kurde mi superpharm nic nie wysyła i w ten sposób przegapiłam ostatnie dni lifestyle z pampersami:/maja też po kąpieli (podczas ubierania był dziki krzyk) później possała, zasnęła, odłożyłam ją i nacieszyłam sie spokojem z 10 minut (wtedy zaczełam odp) kiedy rozległ się wrzask i znowu karmię. gdybym miała wolny zapas to dostałaby butelke |
|
|
|
|
#441 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witam się wieczornie.
Noc była dobra, poranek już słabiej, bo małego wybudziły bąki i potem już praktycznie nie spał, tylko nerwowo ciamkał smoka. Dzisiaj udało się wyjść na spacer po 2 dniach deszczu i wichury. Antoś coraz więcej się uśmiecha czym wprawia matkę nieodmiennie w rozczulenie. Cytat:
no i lekarka z tego co piszesz konkretna.Cytat:
![]() ja czasem też tak mam.. myślę, że większość z nas bywa tak zmęczona, że humor się sam psuje. Na szczęście to mija. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby było dobrzeCytat:
![]() w ogóle dużo fajnych promocji w smyku. Oni ceny mają normalnie wysokie, ale dzisiaj udało mi się ustrzelić leżaczek taniej niż na allegro
|
||||||
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Pilotka
A masz kartę? Podalas nr telefonu? Na stronie lifestyle była ulotka. Ja kupiłam zele Dove 500ml po 7,99 (po tyle samo są teraz w rossmannie), emulsje do kąpieli Emolium po 9,99 i płyn micelarny Garnier 400ml po 9,99. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
|
|
#443 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Chcę do lumpa! Chcę gdziekolwiek poza dom, sama My dziś po wizycie u ortopedy. Niestety mała ma dysplazję wg. tego lekarza i dostała pieluchę orto do noszenia i zestaw ćwiczeń, bo stópki jej uciekają do środka. Chcemy jeszcze się zapisać na konsultację do innego lekarza, bo Ala bardzo płacze w tej pieluszce. U mnie zapalenia w piersiach ciąg dalszy Ja już rozgryzłam walkę mojej Ali z piersią. Szaleje tylko w określonych godzinach. Wystarczy jej podać 30 ml MM i od razu jest spokój. dlatego już wyluzowałam z tym KP i daję pierś często, ale jak cuduje , to robię jej mm. Jakoś nie sądzę, że gdy zamiast podać pierś co godzinę, ja podam co dwie, to od razu laktacja zniknie . Mi też się należy odpoczynek W ogóle każdy mówi, że mam chude/małe dziecko. Pisałam, że Ala na KP przybiera ok 250 g / tydzień, ale wg. lekarza to za mało i trzeba dokarmiać. Le La bardzo się cieszę, że z małym ok.
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
Juz pisalam na fb, ale nie wszystkie tam jestescie, wiec wrzucam jeszcze tutaj
Usg Alkowego brzuszka Bylismy dzisiaj na usg brzuszka i wszystko ok Ale chce Wam opowiedziec jak przebiegala wizyta - prywatnie. Wchodzimy z mezem do gabinetu, przyjmuje pan dr, starszy facet, po 60 i z nim babka, jak sie okazalo jego zona. A wiec na dzien dobry pani mowi, ze tylko jedna osoba wchodzi z dzieckiem. No ok., weszlam ja. Zmierzyla mnie wzrokiem od fory do dolu ze 3 razy i juz jej sie mialam zapytac, czy xos jej nie pasuje, no ale sie powstrzymalam. Zaczelam Alka rozbierac a on w ryk, pani do mnie z fochem, PROSZE DAC MU SMOCZKA, wiec mnie juz cisnienie lekko w gore i mowie, ze on nie toleruje smoczkow, no i od tej pory rozmowa przebiegala tak zaznaczam , ze pan doktor slowem sie nie odzywal)Babsztyl:po co go pani obudzila, Ja: yyyyyyyyyy przeciez on nie spal, Babsztyl: oczy mial zamkniete, wiec spal, a pani go obudzila i teraz krzyczy Ja: nie mial zamknietych oczu tylko zmrużone, bo go slonce porazilo, a krzyczy, bo wyjelam go z fotelika i rozbieram... Babsztyl: ja go rozbiore Po czym jak go walnela na ta lezanke, to myslalam , ze ja trafie... Ja: pani jest jakas niepowazna, troche delikatniej, Babsztyl: wiem jak sie dziecko podnosi i rozbiera Ja: chyba nie bardzo.. Alek az zaczal piszczec, wiec zaczelam go glaskac Babsztyl: prosze go nie dotykac Ja: slucham ????!!!!!!! Babsztyl: no, nie dotykac go Ja to jest moje dziecko i nie zycze sobie, zeby pani tak go traktowala, bede go dotykac kiedy chce i ile chce Babsztyl: ale ja chce zobaczyc czy on placze, bo go boli, czy ze strachu, a jak pani go bedzie dotykac, to on sie bedzie uspokajal Ja: nie pozwole, zeby mi dziecko nerwicy tu dostalo o pani widzimisie, a ja od razu moge pani powiedziec dlaczego placze, bo sie wystraszyl!!!!nie jest przyzwyczajony, zeby ktos nim rzucal Ok, trwa badanie, facet sprawdza wszystko jame brzuszna, nerki, pecherz, biodra itd a w trakcie badania kontynuuje ta przemila rozmowe z ta krowa. Babsztyl: co mu pani daje jesc Ja: co??????? Mleko, a co mam dawac, jest karmiony piersia Babsztyl: a zupki i warzywa gotowane Ja: on ma 3 miesiace, jeszcze nie jada takich rzeczy Babsztyl: to najwyzszy czas mu podawac, musi jesc inne pokarmy, juz dawno powinien je jesc Ja: kazdy normalny pediatra i WHO zalecaja, zeby rozszerzac diete po 6m Babsztyl: glupoty wygaduja, Ja pitole, co za durna baba, oczywiscie ona wie lepiej.... Babsztyl: jakie mleko pani daje Ja: jak to jakie, swoje Babsztyl: ale jakim jest dokarmiany Ja: nie jest dokarmiany Babsztyl: niemozliwe Nosz ☠☠☠☠a, ona wie lepiej przeciez. Bardziej durnego babsztyla dawno nie spotkalam. I w tym momencie na szczescie pan doktor skonczyl badanie , bo juz prawie wyszlam z siebie.... co za ☠☠☠nieta baba. Ubralam Alka i mowie, ze maz przyjdzie zaplacic za chwile i odebrac opis a ja juz wychodze, bo nie chce bardziej stresowac synka jej obecnoscia i piznelam drzwiami. No to sie wyzalilam.
|
#445 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a z tymi piersiami byłaś u lekarza? masz jakąś maść na nie? Cytat:
|
||
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Le La-- ja pier*** co za baba
|
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
o losie
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Le la horror a nie wizyta u lekarza i to prywatnie
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#449 | |
|
Rozeznanie
|
ja pierdziele czuję wieczór z marudzeniem roli głównej
ostatni raz pozwalam jej spać tyle w dzień ![]() albo miała za dużo bodźców (w ogóle to rozwala mnie to sformułowanie hehe "bodźce" oraz "aktywność" w odniesieniu do dziecka) albo kryzys albo skok albo nie wiem co ![]() albo ja zaraz zrobię skok przez okno przez nadmiar bodźców będąc w kryzysie ![]() Cytat:
![]() no właśnie tej emulsji nie mogłam odżałować gdy przejrzałam ulotkę . żelów to raczej na codzień używam bezzapachowych a micelowi jestem jednemu wierna od lat - Biodermy . i nawet ostatnio miałam kupować w SF ten duży, ale wstrzymałam się i za dwa dni patrzę a tu o 4 zł droższy i niby dalej promocja . Hosenka a może orientujesz się czy jest teraz gdzieś promocja na końcówki do szczoteczki elektrycznej oral-b ? ![]() LeLa masakra co za typka podejrzewam, że babsztyl głupio na Ciebie patrzył i komentował z zazdrości. O wygląd i wiek Jesteś bardzo ładna i młoda i jak widać to wystarczyło, żeby baba wyładowała swoje frustracje masakra nieciepię takich wrednych bab, szczególnie lekarek:/ to jest szczyt nieprofesjonalizmu, ale bardzo częsty niestety:/ tak czytam co piszecie o wizytach u lekarzy (pediatrów i specjalistów dzieci)i tylko utwierdzam się w przekonaniu że praktycznie nic się nie zmieniło. to jakiś koszmar:/ . chociaż ja muszę przyznać, że większe zastrzeżenia zawsze miałam do pielęgniarek i o stokroć bardziej ufam wiedzy i doświadczeniu lekarzy Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-03-20 o 22:07 |
|
|
|
|
#450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
coś w tym jest dlatego my czasem gdy atmosfera gęstnieje robimy sobie weekend bez internetu ![]() JustiLbnwspółczuję problemu z piersiami Nemezis TYLKO na bezmlecznej?? ja byłam przy synu na bezmlecznej ale u nas oznaczało to bezm mleka w jakiejkolwiek postaci: sery jogurty, śmietanki to jedno ale mleko w proszku czy serwatka mlekowa jest teraz niemal we wszystkich produktach spozywczych i ja miałam naprawde problemy z zakupami, jeśli na opakowaniu choćby było napisane że "może zawierać śladowe ilości" to to znaczyło że po zjedzeniu tego syn po karmieniu będzie wymiotował
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

nic ją nie interesuje poza jedzeniem i spaniem
totalne przeciwieństwo swojego brata 
za wizytę!

W tym momencie żałowałam, że nie zabrałam mojej podręcznej papierowej torby na głowę
i to sie zgodze ze mozna sie pomylić 

jak równowaga psychiczna?
- myślę kurde czy ja mam taką sklerozę, że ten kubek z kawą gdzieś już postawiłam?? obszukałam blaty- nawet do lodówki zajrzałam... nie ma.
pięknie, pięknie
i w ten sposób przegapiłam ostatnie dni lifestyle z pampersami:/
Chcę do lumpa! Chcę gdziekolwiek poza dom, sama
zaznaczam , ze pan doktor slowem sie nie odzywal)