|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. IV
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;45672634]Dolczi, są gorsze przypadki, które nazywają się brakiem samodzielnej analizy i stadnym pędem, bądź pędem krzykaczki-plotkary spod sklepu.[/QUOTE]
Pamiętam te wiżazowe histerie pt. wywalam wszystko z silikonami, sls czy jak im tam
|
|
|
|
#4772 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;45673442]Problem jest w tym, że jeśli poczytamy sobie komentarze na blogach, to można łatwo zobaczyć, ile osób biegnie z takim owczym pędem. Złe i koniec, fe i koniec, tylko gdzieś w tym biegu zgubiły umiejętność analizy, weryfikacji, trochę zdrowego rozsądku i własnego umysłu.[/QUOTE]
Niestety nie jesteśmy w stanie nawrócić wszystkich, tak samo jak ja nie uratuję wszystkich zwierząt, chociaż bym chciała. Jak ktoś ma problem z podążaniem ślepo za trendami i blogerkami (które niesłusznie uważa się za wyrocznię- ja mam swój rozum i mnie one nie ruszają) to można tłumaczyć jak krowie na rowie, a ciemnota i tak nie zrozumie, bo blogerka tak napisała. Nie jesteśmy w stanie zbawić świata. Ja w każdym razie nie zamierzam. BTW- mój Tż siedzi obok i się z tych, co wierzą we wszystko blogerkom bez własnej weryfikacji śmieje.
WYMIANA Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację. Dieta cud- seks i głód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2014-03-20 o 12:59 |
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Widzę, że Gapowo skasowała posta, może dostała groźby od sklepów? Żartuję, może zdała sobie sprawę, że się trochę wygłupiła. Nie pierwszy raz z resztą zachowuje się jak drugi Różański.http://gapowo.blog spot.com/2013/12/szampon-zurawinowy-barwa-niebezpiecznym.html Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-03-20 o 13:08 |
|
|
|
|
#4776 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podana przez Ciebie notka powoduje raka mózgu |
|
|
|
|
#4777 |
|
Konto usunięte
|
Truskawkowa, Viekki, dzisiaj umrę, ponieważ umyłam włosy Barwą żurawinową i go gorsza, zastosowałam złowrogiego Gliss Kura, który dzięki mocy szatańskiej sprawił, że mam wybitnie ładne dziś włosy. Tragedia, powinnam to wszystko wyrzucić!
|
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, to jesteśmy wszystkie zombie
Mówisz, że dziś dobry dzień? Którego masz GK? U mnie się w sumie też zapowiada na lepsze czasy, chociaż nawalczyłam się ze zmywaniem kokosa jak durna. Jakieś takie fajne są, może to pogoda![]() A tak w ogóle to dorwałam Twojego Chantala kokosowego jeszcze w promocji, jedna sztuka była to musiałam Poczeka jednak w kolejce Jeszcze zaopatrzyłam się w koncentrat Farmony w promocyjnej cenie, był cały rządek buteleczek. Jak skończę moje ampułki, to będę testować
|
|
|
|
#4779 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Możliwe, że pogoda, ale u mnie pewnie też trochę roboty odwaliły proteiny. Wtedy moje włosy dość ładnie się rozprostowują, są gładkie zwłaszcza po zastosowaniu protein keratyny, soi i jedwabiu. Maseczki z mlecznymi proteinami nie powodują nigdy aż takiej gładkości (jak na moje włosy oczywiście), ale też się z nimi lubię. Ale co włosy to obyczaj ![]() Daj znać jak ten Chantal się sprawuje. Na razie testuję baniak arganowego i zapowiada się bardzo, bardzo sympatycznie! Mnie mój zbiór skutecznie zniechęca do jakichkolwiek włosowych zakupów
Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2014-03-20 o 14:01 |
|
|
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podana przez Ciebie notka powoduje raka mózgu [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;45674329]Truskawkowa, Viekki, dzisiaj umrę, ponieważ umyłam włosy Barwą żurawinową i go gorsza, zastosowałam złowrogiego Gliss Kura, który dzięki mocy szatańskiej sprawił, że mam wybitnie ładne dziś włosy. Tragedia, powinnam to wszystko wyrzucić! [/QUOTE]Nie odpowiadałam tu na wątku na ten post? Nawet publikację pamiętam wtedy wyszukałam
|
|
#4781 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;45674601]Tak tak, odpowiadałaś, to było nawet całkiem niedawno
[/QUOTE]Wontki mi siem jusz mieszajom
|
#4783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jedwab mi wybitnie prostuje włosy, inne proteiny zdecydowanie mniej. Szkoda, że muszę je dawkować tak oszczędnie![]() Ach te baniaki Kocham je i nienawidzę zarazem Kiedyś z kondycjonerów miałam 3 baniaki, wszystkie z proteinami (dwa Kallosy i Stapiz jedwabny). Zużywałam na zmianę i nawet się specjalnie nie nudziłam. Jedynie byłam rozczarowana, że nie działają już tak super jak na początku, ładowałam garściami codziennie Teraz jak przesadzę z proteinami to mam miotłę ![]() Fajnie, że z arganem trafiłaś Ja raczej do niego się nie będę zbliżać, bo pewnie będzie wtopa, keratyna i argan to raczej nie są moi ulubieńcy![]() Cytat:
![]() EDIT: nie wiem co mi się pomerdało, że arganowa ma keratynę, chyba pomyliłam ją z bambusową
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-03-20 o 14:28 |
||
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;45674329]Truskawkowa, Viekki, dzisiaj umrę, ponieważ umyłam włosy Barwą żurawinową i go gorsza, zastosowałam złowrogiego Gliss Kura, który dzięki mocy szatańskiej sprawił, że mam wybitnie ładne dziś włosy. Tragedia, powinnam to wszystko wyrzucić!
[/QUOTE]Cytat:
Niestety ma też dimethiconol i mam teraz strąki, chyba się nie polubimy. Mam tak samo, jedwab bardzo ładnie uelastycznia. Ale musi być w jakimś "tłustym" środowisku, jak w Sleeku R&S, bo inaczej jest ogólny rozpierdziel i włosy nie do ogarnięcia jak miałam po Mrs Potters i po Romantic. |
|
|
|
|
#4785 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie, Kascysko, mam do Ciebie takie pytanie. Zastanawiam się, ile prawy a ile fałszu jest w tym trąbieniu o przeproteinowaniu włosów i czasie, w jakim może to nastąpić? Wiadomo, że włosy są różne, ale w przypadku włosów proteinolubnych jaka może być mniej więcej granica? Czy tu jak w większości przypadków też trzeba po prostu wyczuć samemu? Pytam się dlatego, ponieważ moje włosy najlepiej zachowują się gdy dostają proteiny często, nawet co drugie mycie. Nie zanotowałam wtedy BHD, co natomiast zdarza mi się dość szybko, gdy włosy dostają tylko produkty emolientowo-nawilżające (szybki przyklap, dziecięce, zbyt miękkie włosy, zbijające się w kolonie, mało sypkie). ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() Nie miałam okazji wypróbowywać szamponów Vatiki. Co nałożyłaś po niej? |
||
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;45675105]Tutaj się zgodzę w 100%, moje kłaki je lubią, ale też nie bez przerwy. Raz załatwiłam sobie tak końcówki proteinami jedwabiu z CHI. Co prawda potrzebowały do tego całkiem konkretnego czasu (CHI codziennie przez 3 miesiące).
Właśnie, Kascysko, mam do Ciebie takie pytanie. Zastanawiam się, ile prawy a ile fałszu jest w tym trąbieniu o przeproteinowaniu włosów i czasie, w jakim może to nastąpić? Wiadomo, że włosy są różne, ale w przypadku włosów proteinolubnych jaka może być mniej więcej granica? Czy tu jak w większości przypadków też trzeba po prostu wyczuć samemu? Pytam się dlatego, ponieważ moje włosy najlepiej zachowują się gdy dostają proteiny często, nawet co drugie mycie. Nie zanotowałam wtedy BHD, co natomiast zdarza mi się dość szybko, gdy włosy dostają tylko produkty emolientowo-nawilżające (szybki przyklap, dziecięce, zbyt miękkie włosy, zbijające się w kolonie, mało sypkie). ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Formaldehyde, formaldehyde jak to śpiewają Editorsi... ![]() Nie miałam okazji wypróbowywać szamponów Vatiki. Co nałożyłaś po niej?[/QUOTE] Cuchnącego Sleeka do blondu, tyż z silikonami, ale sama maska nie robi mi takich strączków, dopiero jak szampon też jest silikonowy, to efekt się potęguje. Tę Vatikę dostałam w prezencie na gwiazdkę i dzisiaj użyłam pierwszy raz. Pachnie jak cytrynowy CIF. Co do indyjskich kosmetyków, to one też chyba nie są jakieś ten tego eko? Nigdy nie miałam żadnych odżywek, tylko 3 oleje i teraz ten szampon, ale coś kojarzę, że tam i parafina i insze świństwa też się znajdzie A niektórzy też chyba uważają je za naturalną pielęgnację.
Edytowane przez chimay Czas edycji: 2014-03-20 o 14:48 |
|
|
|
#4787 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Naturalnie mogę sobie co najwyżej ukręcić kogel mogel na włosy, a i jajko nieczęsto raczej pochodzi z eko uprawy Oczywiście z tym jajkiem wyolbrzymiam, ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi ![]() Jeśli o Vatikę chodzi, to w wielu swoich produktach, zwłaszcza w olejkach znajdziesz parafinę. Ale czy to aż takie świństwo, bo ropopochodne? Niektórym parafina potrafi pięknie nabłyszczyć włosy.Myślę, że gorsze rzeczy wdychamy żyjąc w zanieczyszczonych miastach i potrafi to zrobić większą krzywdę, niż nakładanie świństwa na włosy
|
|
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;45675356]Wyjdźmy w ogóle od takiej kwestii, czy istnieje w ogóle coś takiego jak naturalna pielęgnacja,gdy bierzemy pod uwagę kosmetyki produkowane przez firmy czy koncerny kosmetyczne
Naturalnie mogę sobie co najwyżej ukręcić kogel mogel na włosy, a i jajko nieczęsto raczej pochodzi z eko uprawy Oczywiście z tym jajkiem wyolbrzymiam, ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi ![]() Jeśli o Vatikę chodzi, to w wielu swoich produktach, zwłaszcza w olejkach znajdziesz parafinę. Ale czy to aż takie świństwo, bo ropopochodne? Niektórym parafina potrafi pięknie nabłyszczyć włosy.Myślę, że gorsze rzeczy wdychamy żyjąc w zanieczyszczonych miastach i potrafi to zrobić większą krzywdę, niż nakładanie świństwa na włosy [/QUOTE]Toż ja o tym wiem, dlatego świństwa kursywą były |
|
|
|
#4789 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chciałam jednak dorzucić swoje 3 grosze, jak to zazwyczaj mam w zwyczaju ![]() Tak, zgodzę się w pełni z Tobą, że głównie powinno się patrzeć na certyfikaty. Myślę jednak, że osoba, która prawdziwie szuka takich kosmetyków doskonale o tym wie i zdaje sobie z tego sprawę
|
|
|
|
|
#4790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Vatika chyba jest produkowana w UK, a nie w Indiach. Jak miałam do tej pory tylko olej kokosowy z ziołami - o taki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...883203#r883203 I nic więcej bo reszta z tych kosmetyków zawiera parafinę. Wolę Khadi i Sesę czy Heenarę. One są produkowane w Indiach, na opakowaniu jest kod z numerem zaczynającym się od 890. Oczywiście, że wiem, że inne olejki produkowane też w Indiach zawierają parafinę bo przecież niektórym włosom służy. Edytowane przez KONICZYNKA 47 Czas edycji: 2014-03-20 o 17:33 |
|
|
|
|
#4791 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2014-03-20 o 18:51 |
|
|
|
|
#4792 |
|
Zadomowienie
|
Olej musztardowy to olej, o nim nie mówię. Chociaż ciekawe czy chociaż nierafinowany on jest - nigdy nie miałam. Sezama wolę z Oleofarmu.
Patrzyłam na te olejki do włosów marki Vatika i amla, kokos, oliwka, migdał itp. bazowały na parafinie. |
|
|
|
#4793 |
|
Przyczajenie
|
A co macie na naelektryzowane włosy? Rosnąć rosną, ale przy okazji się elektryzują, co przy rozczesywaniu sprawia, że więcej ich wypada dlatego mam ich mało i są cienkie. Polecacie coś?
|
|
|
|
#4794 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Musztardowy Dabura jest nierafinowany, choc nie wiem co to za roznica - wlos jest martwy i tak czy siak nie przyswaja dobr z nierafinowanych. |
|
|
|
|
#4795 |
|
Z deszczem w butach
|
Wszyscy maja Barwe, mam i ja
wreszcie mam czym rypac przed hennowaniem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4796 |
|
Zadomowienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;45678905]A olej kokosowy to nie olej? XD co z tego, ze z ziolami, spozywcze oleje tez maja dodatki ziol.
Musztardowy Dabura jest nierafinowany, choc nie wiem co to za roznica - wlos jest martwy i tak czy siak nie przyswaja dobr z nierafinowanych. [/QUOTE] Różnica jest. Rafinacja nie pozbawia oleju tylko zapachu, ale i ma wpływ na właściwości. Oprócz ziół ten kokos ma inne dodatki, typowo kosmetyczne - chyba byś go nie skosztowała? .Poza tym w moim odczuciu Vatika kokosowy z ziołami bazuje na rafinowanym kokosie. W każdym razie ja nie przepadam za tą marką. Edytowane przez KONICZYNKA 47 Czas edycji: 2014-03-20 o 19:14 |
|
|
|
#4797 |
|
Zadomowienie
|
No to nieźle się narobiło.
Notki na gapowo nie zdążyłam przeczytać, ponieważ została ona usunięta. Nie używałam rosyjskich kosmetyków i nie zamierzam ich używać, chociaż jedno co do nich jest pewne - to zwykłe nabieranie dziewczyn, skoro za granicą kosztują marne grosze i mają opinię "przeciętnych", a u nas kupuje się je za większe sumy i wychwala pod niebiosa. Gdyby nie blogerki, w życiu bym nie usłyszała o BA. Też umyłam Barwą, zginiemy wszystkie
Edytowane przez Sowa06 Czas edycji: 2014-03-20 o 19:18 |
|
|
|
#4798 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Vatika ma jednak jak byk napisane, że jest to hair oil.Масло для волос więc logicznym, że byśmy go raczej nie próbowały ![]() Każdy ma swoje produkty, które pasują bardziej bądź mniej Ja kokosową Vatikę bardzo lubię.
|
|
|
|
|
#4799 |
|
Zadomowienie
|
Ja w większości nie używam olejów (zwłaszcza ziołowych) na włosy, ale przede wszystkim na skórę głowy.
Dlatego zwracam uwagę na skład i naturalność. Oleje ziołowe często stosowanie na włosy lubią je przesuszyć. A jeśli olej nierafinowany bez ziół daję na włosy to i przy okazji na skórę też np sezama (jeden z moich ulubionych). |
|
|
|
#4800 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
:Cytat:
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

Jeszcze zaopatrzyłam się w koncentrat Farmony w promocyjnej cenie, był cały rządek buteleczek. Jak skończę moje ampułki, to będę testować

Niektórym parafina potrafi pięknie nabłyszczyć włosy.