Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 13:01   #3211
JudytaKas
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Przestałam śledzić ten wątek i raczej do niego szybko nie wrócę.

Ścinaj nawet się nie zastanawiaj Kobieto. Wiem co przeżywasz, ja miesiącami tak biadoliłam...jeszcze w lutym moje włosy sięgały za zapięcie stanika. Przyszedł 1 marzec i ciachnęłam wszystko oddałam włosy fundacji. Tam się przydadzą, a ja mam piękną fryzurę (zaznaczam, bo to ważne), która mnie odmładza same zalety, czuję się o wiele lepiej, odświeżona, "lżejsza" przy tej 'długości' loków nie ma, więc opuszczam wątek. No i ten spam też mnie odrzuca przyznam szczerze.
Ależ zmiana króciaki są też piękne zawsze to pisałam

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 13:20   #3212
DELL
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie
Zrób sobie zdjęcia z tyłu, to doznasz szoku, jak ja Nigdy wcześniej się nie oglądałam z tyłu i kompletnie nie doceniałam swoich włosów. A one są dość zwyczajne. Jasne że na awatar dałam najlepszą wersję
najpierw musze je doprowadzić do ładu i zapuścić

ile razy w tygodniu pije się drożdże?
DELL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 13:25   #3213
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
Aniu jaka zmiana ale pięknie wyglądasz
mnie też.......
Dziękuję
I wszystko jasne

Cytat:
Ja zapuszczałam będąc w ciąży, od takich króciaków, nawet nie zauważyłam kiedy urosły.
Dokładnie, przy krótkich lepiej widać jak szybko rosną

Cytat:
Napisane przez DELL Pokaż wiadomość
zmiana na plus

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Ależ zmiana króciaki są też piękne zawsze to pisałam
no właśnie, Ty chyba miałaś jeszcze krótsze! Tyle, że już kręcone.

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 13:33   #3214
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:

Ścinaj nawet się nie zastanawiaj Kobieto. Wiem co przeżywasz, ja miesiącami tak biadoliłam...jeszcze w lutym moje włosy sięgały za zapięcie stanika. Przyszedł 1 marzec i ciachnęłam wszystko oddałam włosy fundacji. Tam się przydadzą, a ja mam piękną fryzurę (zaznaczam, bo to ważne), która mnie odmładza same zalety, czuję się o wiele lepiej, odświeżona, "lżejsza" przy tej 'długości' loków nie ma, więc opuszczam wątek. No i ten spam też mnie odrzuca przyznam szczerze.
Łiiiiiiiiii, świetnie! witaj w klubie
Stary 2014-03-20, 13:35   #3215
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Aaaa, yarr!
Podeślij zdjęcie, pokaż się

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 13:45   #3216
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
Imperfekta - paczaj na moje kudły - ja chyba powinnam dokonać samospalenia w porównaniu do Twoich to foto zaraz po hennie, spłukane tylko wodą i zostawione do wyschnięcia bez niczego tylko odciśnięte w koszulkę (bardziej falują niż przy żelu, odżywkach i ugniataniu - henna to dobra rzecz)

Co Ty chcesz od tych falek ?? Przecież ładne są i co najważniejsze zadbane

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość

Stwierdzam, że włosiory bo glucie to sa jednak porządne. Nie dość, że skręt przy morkych już dosyć mocny to jeszcze włosiska porządne gładkie i skręcone. ;]

Macie jakies pomysły co to kurna za myk ze po odstwieniu drożdzy i ziół które niby mają włosiory wzmacniać, przestały mi właśnie wypadać?

Jakie ładne Też muszę nagotować chyba lnianego bo kurcze ostatnio po żelu i piance mam strasznie posklejane włosy, więc może lniany pomoże coś.

Cytat:
oo udało się załadować

Cytat:

Z tego co wiem to Imperfecta kiedyś pisała że chce zapuścić włosy po to żeby część ściąć i oddać do fundacji a resztę długości zostawić dla siebie
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 14:17   #3217
kasza80
Rozeznanie

Dot.: Nie wiem co robić już z tymi włosami.. puszące się, wysokoporowate, OGROMNA obj

Cytat:
Napisane przez biexray Pokaż wiadomość
na dzień dzisiejszy używam: szamponu ziołowego green pharmacy, odżywka garnier ultra doux ta pomarańczowa, maski alterry z granatek ale rzadko i jedwabiu green pharmacy w płynie..
A jaką odżywkę dokładnie z garniera uzywasz? Ja miałam szampon i odżywkę właśnie pomarańczową i to STRASZNIE puszyło mi włosy. Zanim się zorientowałam, co jest sprawcą to trochę potrwało!!! Ja wiem, że to nie jest główny powód, ale napewno niemiłosiernie wzmaga puszenie. W tej mojej odżywce pisało coś o miękkości chyba...
Musisz stosować odżywki, które dociążą włosy. Np. niebieska bioetika, możesz sprobować regenerum, tam jest olejek rycynowy, który właśnie dociąża. Możesz spróbować kallos z keratyną. Wspomniana gloria (chociaż ja jej nie używałam, ale dużo czytałam). Możesz pomyśleć o keratynowym prostowaniu włosów, jeśli ma kto Ci pomóc to możesz zrobić to w domu i nie zapłacisz majątku. To tyle ja też mam puch na długich włosach (efekt rozjaśniania) i wiem co to znaczy. Wspomniane rzeczy pomagały mi ograniczać puch (oczywiście razem z olejowaniem), ale żeby się nie katować z ciąglym chodzeniem z ręcznikiem na głowie (bo jakaś maska jest nałożona) to dobrze je poddać keratynowemu prostowaniu.

Znalazłam, mialam to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...iat-tiare.html z daleka od tego jeśli Ci się puszą włosy. Ta "miękkość" chyba na tym polega......

Edytowane przez kasza80
Czas edycji: 2014-03-20 o 14:33
kasza80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 14:24   #3218
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Aaaa, yarr!
Podeślij zdjęcie, pokaż się
tak ja też chcę zobaczyć
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 15:00   #3219
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Floria, jesteś boska !!

a te Twoje mieszanki zrobiły na mnie piorunujące wrażenie

drożdże rozpuszczasz w wodzie i pijesz?

alez się uzależniłam od tego wątku....
Ja tak piłam, bo dla mnie z wodą były najsmaczniejsze, przypominały trochę kwaskowy bardzo orzeźwiający napój. Na poczatku kombinowałam z mlekiem i miodem, albo łyzką kakao ale okazało się, że namniej czasochłonne było najlepsze ;D Nie jest to może cud smakowy ale daje radę.
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 15:07   #3220
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, Ty chyba miałaś jeszcze krótsze! Tyle, że już kręcone.
Coś przy tej długości tylko, że moje tak się kręcą jak są krótkie, że nie podejmowałam prób ich prostowania zresztą każdy mi mówi, że wyglądam młodziej w kręconych i sama w takich lepiej się czuję
Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
i ty też

dniem twojego życia."
Stary 2014-03-20, 15:24   #3221
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Nie wiem co robić już z tymi włosami.. puszące się, wysokoporowate, OGROMNA obj

Wg mnie włosy jak włosy. Dodatkowo gdzie ta 'OGROMNA OBJĘTOŚĆ?' Straszysz dziewczyno ;P
Masz po prostu włosy z tendencją do skrety/falowania i trzeba to wydobyć.|
I trzeba nastawic się na trochę więcej wkładu w pielegnację włosia niż tylko umycie szamponem i że Twoje włosy będa wyglądać jak te z reklamy wszelkich produktów z 'curl' w nazwie.

Mówisz, że włosy się puszą, czyli coś jest nie tak z Twoją pielegnacją, niektóre włosy puszą się od silikonów, niektóre przy złym dobraniu humekantów. Czego używasz do ich pielegnacji?
Musisz się nauczyć co one lubią, czego chcą.
Mozliwe, ze popełniasz błedy stylizacyjne; zawijasz w ręcznik frotte po umyciu? Suszysz ciepłym powietrzem suszarki? czeszesz na sucho?
Czy używasz jakiś stylizatorów.?
Niestety niewiele jest szczęściar ,które mają krecone/falowane włosy i one po prostu 'są'.
Umyją, zarzucą do tyłu, roztrzepią i Merida waleczna - cud malinka.
Na poczatek spróbuj olejowania, intensywnego odzywiania i nawilżania maskami z aloesu ale staraj się zachować rówbnowagę proteinową bo żeby ich nie przenawilzyć [odzywki z proteinami mleka/jedwabiu/keratyną/pszenicą]. Wiem, że wydaje się że to duzo do ogarnięcia i na poczatku to iście czarna magia ale zapraszam do nas, do watku kreconowłosych na pewno coś zaradzimy.
Stary 2014-03-20, 16:41   #3222
bijum
Raczkowanie

Cytat:

Stwierdzam, że włosiory bo glucie to sa jednak porządne. Nie dość, że skręt przy morkych już dosyć mocny to jeszcze włosiska porządne gładkie i skręcone. ;]

Macie jakies pomysły co to kurna za myk ze po odstwieniu drożdzy i ziół które niby mają włosiory wzmacniać, przestały mi właśnie wypadać?
śliczne zawijołki. I ten Twój kolor - przeeeeśliczny, strasznie mi się podoba!

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
U mnie wręcz przeciwnie jeśli chodzi o cerę - 80% trądziku zaginęło. Resztę dobiłam zmianą pielęgnacji i dietą. Przy włosach różnicy nie zauważyłam.
Ja niby jakiegoś strasznego trądziku nie mam, ale wiecznie coś wyskakuje, a największa burzę hormonalną już raczej mam za sobą. Ok, na razie pociesza mnie to, że mało osób skarży się na wypadanie, w rodzinie też raczej nie ma takich tendencji. może jakoś przeżyję.

Cytat:
oo udało się załadować
Bardzo ładne, coś czuje, że z tego będą jedna z piękniejszych pukli, jakie widziałam na tym forum!

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Mi wtedy mocno wypadały, ale to też pewnie przez duży stres, więc sama nie wiem. Cera bez zmian.
W sumie to ciężko jednoznacznie określić, jak coś na nas działa, bo zawsze są jakieś inne czynniki.. :< czytałam, że niektórym dziewczynom dopiero tabletki anty zahamowały wypadanie, inne miały wysyp BH.. byłoby prościej, gdyby każdy reagował tak samo

Cytat:
Ja tak piłam, bo dla mnie z wodą były najsmaczniejsze, przypominały trochę kwaskowy bardzo orzeźwiający napój. Na poczatku kombinowałam z mlekiem i miodem, albo łyzką kakao ale okazało się, że namniej czasochłonne było najlepsze ;D Nie jest to może cud smakowy ale daje radę.

Dla mnie drożdże to jakaś masakra jest, sam ich zapach mnie mega odrzuca. :P Kiedyś zrobiłam sobie maskę drożdżową, ale to był jeden jedyny raz i więcej już nie próbowałam, właśnie przez zapach. Po za tym i tak nie mogę ich pić z przyczyn czysto pragmatycznych - w naszym wspaniałym internacie w lodówce można trzymać tylko mleko i jogurty, więc kobity by dostały zawału na widok tak podejrzanych produktów jak drożdże

Kurka no, powiem Wam, że moje wrażenie, iż im moje włosy są bardziej zadbane, tym mniej łapią skręt, pogłębia się z dnia na dzień. :< Kiedyś wystarczyło mi zawinąć byle co byle jak na pięć minut i już miałam burzę loków, teraz już są tylko lekko podwinięte. To samo dotyczy takiego samoczynnego podwijania się, kiedyś było to dużo bardziej widoczne o.o aż mi wstyd jak patrzę na Wasze lokaski - moje to jest jakiś niewypał genetyczny

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 17:29   #3223
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
śliczne zawijołki. I ten Twój kolor - przeeeeśliczny, strasznie mi się podoba!

Kurka no, powiem Wam, że moje wrażenie, iż im moje włosy są bardziej zadbane, tym mniej łapią skręt, pogłębia się z dnia na dzień. :< Kiedyś wystarczyło mi zawinąć byle co byle jak na pięć minut i już miałam burzę loków, teraz już są tylko lekko podwinięte. To samo dotyczy takiego samoczynnego podwijania się, kiedyś było to dużo bardziej widoczne o.o aż mi wstyd jak patrzę na Wasze lokaski - moje to jest jakiś niewypał genetyczny
dziubku czy ty myślisz, że moje to takie super sprężyste i po prostu je umyje i zarzucam do tyłu?
kochanie ja też muszę wydobywać skręt i zajmuje mi to ogólnie około dwóch godzin po myciu...
ugniatanie, gotowanie gluta, suszenie dyfuzorem po maleńkim paśmie.. kiedyś mój skręt był zdecydowanie mocniejszy ale na chwilę obecną jestem w stanie go pięknie wydobyć i muszę wyłożyć w to więcej wysiłków..
Ale gdybym zostawiła włosy same sobie to pewnie wyglądały żałośnie i byłyby pół proste ;(
Stary 2014-03-20, 17:55   #3224
bijum
Raczkowanie

Cytat:
dziubku czy ty myślisz, że moje to takie super sprężyste i po prostu je umyje i zarzucam do tyłu?
kochanie ja też muszę wydobywać skręt i zajmuje mi to ogólnie około dwóch godzin po myciu...
ugniatanie, gotowanie gluta, suszenie dyfuzorem po maleńkim paśmie.. kiedyś mój skręt był zdecydowanie mocniejszy ale na chwilę obecną jestem w stanie go pięknie wydobyć i muszę wyłożyć w to więcej wysiłków..
Ale gdybym zostawiła włosy same sobie to pewnie wyglądały żałośnie i byłyby pół proste ;(

Wiem, wiem, zdaję sobie sprawę, że aby były tak piękne, to trzeba a się namęczyć, ale mimo wszystko u siebie nie widzę większego sensu. :< chyba to jest kwestia tego, że mam dość sporą różnicę w porowatości włosów na długości - końce pamiętają jeszcze ombre i się lepiej kręcą, a góra jest w stronę mniej porowatych i nie łapie skrętu prawie wcale. :<

Jakbym chociaż mogła głowę myć rano, to ugniatanie by może jeszcze miało jakiś sens, ale w mojej sytuacji jest to niemożliwe. :< Jak próbuję rano je lekko zwilżyć, na tyle, żeby nie wymagały suszenia, i wtedy ugniatać, to robią się suche, tępe, szopiaste i nie ma to nic wspólnego z falami. Ja Was bardzo przepraszam za moje żale. :<

Rozdanie u Bijum!

Stary 2014-03-20, 19:04   #3225
Joanku
Zadomowienie

DMkania JAK FANTASTYCZNIE! Uwielbiam kobiety, które wiedzą co im pasuje, i że nie trzymają się na siłę długich włosiorów, bo to ma wyglądać! I WYGLĄDASZ!

bijum No własnie tez sie obawiam że końcówki moich teraz rulony ale jak zetnę to się skończy bal, bo im lepiej nawilżone tym skrętu mniej, ehhh poczekamy zbaczymy, a Ty się nie załamuj i jakś fotkę no podrzuc bo zupełnei zapomniałam jak Twoje hery wyglądają ;D
Stary 2014-03-20, 19:18   #3226
bijum
Raczkowanie

Cytat:
DMkania JAK FANTASTYCZNIE! Uwielbiam kobiety, które wiedzą co im pasuje, i że nie trzymają się na siłę długich włosiorów, bo to ma wyglądać! I WYGLĄDASZ!

bijum No własnie tez sie obawiam że końcówki moich teraz rulony ale jak zetnę to się skończy bal, bo im lepiej nawilżone tym skrętu mniej, ehhh poczekamy zbaczymy, a Ty się nie załamuj i jakś fotkę no podrzuc bo zupełnei zapomniałam jak Twoje hery wyglądają ;D

Ja się nie załamuję, ja się godzę z losem Tutaj mam takie dwa, chyba najlepsze porównanie tego, co im się dzieje :p

1. Na noc związane w lekkiego ananasa, bez stylizatorów ani innych bajerów - tego ananasa jakoś szczególnie nie dokręcałam, taki tylko nie do końca przeciągnięty lekki kucyk
2. Fun z żelem i ugniataniem, wysychały same po myciu. Wiem, szałową piżamkę mam.

Ed: dorzucam trzecie zdjęcie: tutaj specjalnie spałam w najnormalniejszym kucyku, żeby ich nie dokręcać niczym i ich naturalne w pełni ułożenie jest właśnie takie... kopnięte.
http://3.bp.blogspot.com/-Drmdn4N0QO...1600/13.03.JPG
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg piatek.jpg (30,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suche.jpg (29,2 KB, 30 załadowań)

Rozdanie u Bijum!

Edytowane przez bijum
Czas edycji: 2014-03-20 o 19:22
Stary 2014-03-20, 19:53   #3227
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
niestety henna zaczyna mi się już wypłukiwać - nie są tak ciemne jak zaraz po farbowaniu, myślicie że jak będę częściej nakładała ten ciemny brąz to wreszcie się utrwali?
U mnie tak było.

Cytat:
ile razy w tygodniu pije się drożdże?
Codziennie.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:30   #3228
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Ja się nie załamuję, ja się godzę z losem Tutaj mam takie dwa, chyba najlepsze porównanie tego, co im się dzieje :p

1. Na noc związane w lekkiego ananasa, bez stylizatorów ani innych bajerów - tego ananasa jakoś szczególnie nie dokręcałam, taki tylko nie do końca przeciągnięty lekki kucyk
2. Fun z żelem i ugniataniem, wysychały same po myciu. Wiem, szałową piżamkę mam.

Ed: dorzucam trzecie zdjęcie: tutaj specjalnie spałam w najnormalniejszym kucyku, żeby ich nie dokręcać niczym i ich naturalne w pełni ułożenie jest właśnie takie... kopnięte.
Mnie się wszystkie wersje podobają, najbardziej chyba ta ostatnia, ale trudno porównać, bo to są włosy z tyłu, a tamte masz z przodu. W każdym razie, na prawdę, tragedii nie ma. Fala jest, może długa (mały skręt), ale coś się na głowie dzieje
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:57   #3229
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:

Też tak mam że im lepiej nawilżone tym się gorzej kręcą, jak były słabo nawilżone to skręt był cudny normalnie pierścionek na pierścionku a teraz taki obluźniony skręt że masakra...

Cytat:

Moje właśnie takie były mycie i zarzucanie do tyłu i było cacy a teraz dbam i już gorzej jest

Też mam o wiele większy i grubszy skręt ale przy długości za zepięcie stanika to skręt rozluźniony...
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:59   #3230
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
ja też ostatnio rzadko się udzielam bo jakoś brakuje mi takich tematów typowo pielęgnacyjnych
Kręcone włosy tak już mają, że czasem kryzys jakiś musi być ale będzie lepiej Ja z kolei przeżywam złote chwile moich kłaczków
Masz rację z tym kryzysem Jednak zaczęłam dziś to analizować i to chyba nie kryzys a zmiana porowatości, której nie wyczułam. Wczoraj podczas deszczu TŻ zauważył, że woda nie wnika mi we włosy, tylko porobiły się na nich takie kropelki, które dosłownie siedziały mi na włosach Po 10 min nie miałam mokrych włosów, jedynie lekko zwilżone z wierzchu. Do tego zauważyłam że włosy mi baaardzo długo schną, jeśli nie dosuszę do 90% to nie ma szans by doschły do końca same w ciągu godziny. Dlatego przyznaję się, zbyt często suszyłam ostatnio ciepłym nawiewem Myję je codziennie i są tak dziwnie spuszone, nieświeże , mniej się kręcą choć nie zmieniłam pielęgnacji ani kosmetyków. Wręcz katowałam je ostatnio olejami, maskami a one wcale lepiej nie wyglądały. Nawet laminowanie robiłam w sobotę bo obwiniałam ich stan brakiem protein.
Wnioskuję, że zmieniła mi się porowatość na niską lub zmierzającą do niskiej Nie wiem czy jest się z czego cieszyć, ale samą radość sprawia mi fakt, że to może być prawda i w końcu zacznę znów wyglądać normalnie kiedy się będę nimi odpowiednio zajmować. Na pewno zacznę od zmniejszenia ilości kosmetyków i może zrezygnuję z odżywiania po umyciu włosów, będę to robić przed.

Edytowane przez vidia9
Czas edycji: 2014-03-20 o 21:01
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:56   #3231
AgusiA753
Raczkowanie

Cytat:
Imperfekta - paczaj na moje kudły - ja chyba powinnam dokonać samospalenia w porównaniu do Twoich to foto zaraz po hennie, spłukane tylko wodą i zostawione do wyschnięcia bez niczego tylko odciśnięte w koszulkę (bardziej falują niż przy żelu, odżywkach i ugniataniu - henna to dobra rzecz)
Tak, spal, spal, żeby nie było czego zazdrościć
Cytat:
oo udało się załadować
piękny, gruby skręt
Cytat:
ja niby mam wysokoporowe a hennę też muszę trzymać min 4 godziny. u mnie na suszę po hennie działa dodanie do rozrobionej henny tuż przed nałożeniem maski Gloria - zero suszu włosy sypkie gładkie i mięciutkie
zdradzam cg nie chce mi się bawić w ugniatanie,żele itp bo efekty marne a z tyłu głowy zwykle gniazdo dlatego po umyciu rozczesałam włosy a jak podeschną to zrobię koczka po którym mam bardzo fajnie fale poza tym jak są takie proste to widać jakie mam długie. niestety henna zaczyna mi się już wypłukiwać - nie są tak ciemne jak zaraz po farbowaniu, myślicie że jak będę częściej nakładała ten ciemny brąz to wreszcie się utrwali?
Spróbuj wymieszać hennę z żelem lnianym. Być może kolor będzie dłużej trzymał.

Cytat:
może i na ten "drink" z drożdży się skuszę.... ile to razy w tygodniu trzeba pić?
pewnie niedobre to, ale jak ma pomóc......
Codziennie zalewasz drożdże wrzątkiem, możesz zacząć od 1/4 kostki. Najlepsze są drożdże Babuni, bo się całkowicie rozpuszczają. Ja zalewałam wrzątkiem tylko trochę, jak się rozpuściły, dodawałam mleko na wizażu jest wątek na ten temat, poszukaj
Cytat:

Jakbym chociaż mogła głowę myć rano, to ugniatanie by może jeszcze miało jakiś sens, ale w mojej sytuacji jest to niemożliwe. :< Jak próbuję rano je lekko zwilżyć, na tyle, żeby nie wymagały suszenia, i wtedy ugniatać, to robią się suche, tępe, szopiaste i nie ma to nic wspólnego z falami. Ja Was bardzo przepraszam za moje żale. :<
Jak lekko zmoczę to też się zaraz puszą- przy uszach zwłaszcza, chyba najdłuższe baby hair. Próbowałaś, normalnie wieczorem pougniatać trochę żelem, a rano rozetrzeć ciut odżywki b/s lub takiej do mycia w dłoniach i tym odświeżyć włosy? Bez wody już się tak nie puszą
Cytat:

To teraz zabiłaś mi ćwieka Dziewczyny, dla was pod pojęciem "ananas" kryje się kitka na czubku głowy, czy nie do końca przeciągnięta kitka, taki koczek?
Na 1 zdj wyglądają super! Na 3 wygląda mi na to, że gdybyś miała włosy ścięte na równo, bez cieniowania i warstw, były by proste i też super. Pytanie co wolisz z tym zrobić.

Aktualizacja moich fot. Są jakieś takie... dziwne:P Zwłaszcza z tyłu:/ Ale po hennie mi się podoba Tu już kolor się wypłukał. Na ostatnim zaraz po hennie- mega wyprost, ale ten kolor
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0856.jpg (95,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0879.jpg (118,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0783.jpg (92,7 KB, 18 załadowań)
Stary 2014-03-20, 22:07   #3232
Joanku
Zadomowienie

Poszalały te moje włosiska!
Jak się poskręcały szalone po tym fryzjerze, mam wrażnie, że te poniszczone końcowy były dla nich niezłym balastem
Zaraz zaparzę sobie kozieradkę bo jutro mycie, więc oleje, wcierka, odzywki i cała dobrze Wam znana historia...

Dodatkowo jutro zamierzam po raz pierwszy dodać mąki ziemniaczane do maski zobaczymy co do za cuda wypisują po internetach i przymierzam się do picia siemienia. Judyta Ty chyba miałaś jakieś doświadczenia z tym hm?
Warto się brać za przełykanie gluta?
Stary 2014-03-20, 22:31   #3233
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Jak się poskręcały szalone po tym fryzjerze, mam wrażnie, że te poniszczone końcowy były dla nich niezłym balastem
Zaraz zaparzę sobie kozieradkę bo jutro mycie, więc oleje, wcierka, odzywki i cała dobrze Wam znana historia...

Dodatkowo jutro zamierzam po raz pierwszy dodać mąki ziemniaczane do maski zobaczymy co do za cuda wypisują po internetach i przymierzam się do picia siemienia. Judyta Ty chyba miałaś jakieś doświadczenia z tym hm?
Bardzo często dodaję skrobi do maski i jest bardzo fajnie a glut całkiem mi smakuje, może jetem jakaś dziwna :p

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Pokaż wiadomość

Jak lekko zmoczę to też się zaraz puszą- przy uszach zwłaszcza, chyba najdłuższe baby hair. Próbowałaś, normalnie wieczorem pougniatać trochę żelem, a rano rozetrzeć ciut odżywki b/s lub takiej do mycia w dłoniach i tym odświeżyć włosy? Bez wody już się tak nie puszą

To teraz zabiłaś mi ćwieka Dziewczyny, dla was pod pojęciem "ananas" kryje się kitka na czubku głowy, czy nie do końca przeciągnięta kitka, taki koczek?
Na 1 zdj wyglądają super! Na 3 wygląda mi na to, że gdybyś miała włosy ścięte na równo, bez cieniowania i warstw, były by proste i też super. Pytanie co wolisz z tym zrobić.

Aktualizacja moich fot. Są jakieś takie... dziwne:P Zwłaszcza z tyłu:/ Ale po hennie mi się podoba Tu już kolor się wypłukał. Na ostatnim zaraz po hennie- mega wyprost, ale ten kolor
Dokładnie tak (z odżywką) to jeszcze nie próbowałam, następnym razem się postaram. Ananas to generalnie takie kokodżambo na czubku łba chyba :P u mnie np bardziej przypomina ananasa taki nieprzeciągnięty kucyk a nie typowy kok, nie wiem jakie tam inni terminologie uznają...

Bardzo ładne masz te falki! Gdyby moje były takie, to byłabym spełniona - w prostych czuję się źle, po za tym mam cienkie włosy, z tendencją do przyklapu i na prosto bardzo to widać. Po za tym wydaje mi się, że fale bardziej mi pasują do kształtu twarzy. Jak się uprę, to są proste - np jak je długo przeczesuje, ale wtedy znów puch nieziemski.

Cytat:
Mnie się wszystkie wersje podobają, najbardziej chyba ta ostatnia, ale trudno porównać, bo to są włosy z tyłu, a tamte masz z przodu. W każdym razie, na prawdę, tragedii nie ma. Fala jest, może długa (mały skręt), ale coś się na głowie dzieje
Generalnie mam tak, że nawet jak od przodu wyjdą jakieś fale i wygląda to ok, to jak robię zdjęcie od tyłu, to tam już praktycznie nic nie widać o.O tak jakby się kręciła tylko spodnia warstwa włosów. I tu się chyba potwierdza moje podejrzenie o zmiennej porowatości... a zresztą, kij jeden wie co im się dzieje

Ogółem to one mają dużo cech charakterystycznych dla kręconych - strasznie się puszą, zwłaszcza na wilgoci, na mokro są dłuższe niż po wyschnięciu, końcówki od zawsze żyją własnym życiem, są takie.. nierówne w dotyku, jakby miały te "cieńsze miejsca" we włóknie, i ogółem nie są takie lejące, tylko nawet jak je wyczeszę na prosto, to pojedyncze włoski się zwijają w pojedyncze, malutkie loczki - nie potrafię tego opisać, ale no.. od całego kosmyka odstaje mnóstwo pojedynczych, pokręconych włosów. Ale wszystkie kręcić to się nie chcą, dziady

Rozdanie u Bijum!

Stary 2014-03-20, 23:00   #3234
Floria
Zadomowienie

Cytat:

O, to fajnie, czekamy na fotki
Mąka nie powinna Ci zrobić krzywdy, ja też lubię. U mnie nabłyszcza włosy.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Bardzo często dodaję skrobi do maski i jest bardzo fajnie a glut całkiem mi smakuje, może jetem jakaś dziwna :p

Dokładnie tak (z odżywką) to jeszcze nie próbowałam, następnym razem się postaram. Ananas to generalnie takie kokodżambo na czubku łba chyba :P u mnie np bardziej przypomina ananasa taki nieprzeciągnięty kucyk a nie typowy kok, nie wiem jakie tam inni terminologie uznają...

Bardzo ładne masz te falki! Gdyby moje były takie, to byłabym spełniona - w prostych czuję się źle, po za tym mam cienkie włosy, z tendencją do przyklapu i na prosto bardzo to widać. Po za tym wydaje mi się, że fale bardziej mi pasują do kształtu twarzy. Jak się uprę, to są proste - np jak je długo przeczesuje, ale wtedy znów puch nieziemski.

Generalnie mam tak, że nawet jak od przodu wyjdą jakieś fale i wygląda to ok, to jak robię zdjęcie od tyłu, to tam już praktycznie nic nie widać o.O tak jakby się kręciła tylko spodnia warstwa włosów. I tu się chyba potwierdza moje podejrzenie o zmiennej porowatości... a zresztą, kij jeden wie co im się dzieje

Ogółem to one mają dużo cech charakterystycznych dla kręconych - strasznie się puszą, zwłaszcza na wilgoci, na mokro są dłuższe niż po wyschnięciu, końcówki od zawsze żyją własnym życiem, są takie.. nierówne w dotyku, jakby miały te "cieńsze miejsca" we włóknie, i ogółem nie są takie lejące, tylko nawet jak je wyczeszę na prosto, to pojedyncze włoski się zwijają w pojedyncze, malutkie loczki - nie potrafię tego opisać, ale no.. od całego kosmyka odstaje mnóstwo pojedynczych, pokręconych włosów. Ale wszystkie kręcić to się nie chcą, dziady
Poczekaj jeszcze z tym pomstowaniem
U mnie też ananas to jest nieprzeciągnięty kucyk.
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:19   #3235
macka
Zadomowienie

Cytat:
oo udało się załadować
No ladnie.... jak moj TZ zobaczyl, to sie pyta czy to moje wlosy???
Czyzby wlosowa siostra?
Teraz mam dluzsze i wygladaja inaczej, ale podobno w takiej dlugosci podobnie sie prezentuja. Kolor podobny, choc moj juz bardziej w czerwien przez siwizne
I nawet taki sweter mam (kolor i faktura) i drzwi w takim kolorze ...
Sama sie zastanawialam, czy to nie ja??
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:40   #3236
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Masz rację z tym kryzysem Jednak zaczęłam dziś to analizować i to chyba nie kryzys a zmiana porowatości, której nie wyczułam. Wczoraj podczas deszczu TŻ zauważył, że woda nie wnika mi we włosy, tylko porobiły się na nich takie kropelki, które dosłownie siedziały mi na włosach Po 10 min nie miałam mokrych włosów, jedynie lekko zwilżone z wierzchu. Do tego zauważyłam że włosy mi baaardzo długo schną, jeśli nie dosuszę do 90% to nie ma szans by doschły do końca same w ciągu godziny. Dlatego przyznaję się, zbyt często suszyłam ostatnio ciepłym nawiewem Myję je codziennie i są tak dziwnie spuszone, nieświeże , mniej się kręcą choć nie zmieniłam pielęgnacji ani kosmetyków. Wręcz katowałam je ostatnio olejami, maskami a one wcale lepiej nie wyglądały. Nawet laminowanie robiłam w sobotę bo obwiniałam ich stan brakiem protein.
Wnioskuję, że zmieniła mi się porowatość na niską lub zmierzającą do niskiej Nie wiem czy jest się z czego cieszyć, ale samą radość sprawia mi fakt, że to może być prawda i w końcu zacznę znów wyglądać normalnie kiedy się będę nimi odpowiednio zajmować. Na pewno zacznę od zmniejszenia ilości kosmetyków i może zrezygnuję z odżywiania po umyciu włosów, będę to robić przed.
No właśnie grunt to analiza tego co się z włosami dzieje. Moim również zmniejszyła się porowatość (przestałam suszyć suszarką- oj a suszyłam codziennie ciepłym )
Jakiś czas temu je przenawilżyłam (właśnie katowałam je maskami-zero protein), innym razem z czymś innym przedobrzyłam. Teraz podchodzę do pielęgnacji spokojniej i z umiarem - to zdecydowanie służy moim włosom, bo nie mam skoków, że jednego dnia jest pięknie, innego okropnie. Stan włosów jest fajny i co najważniejsze widzę, że są zdrowe - najbardziej cieszy mnie brak puchu. Na chwilę obecną na godzinkę, dwie przed myciem: w skalp wcieram GP lub olejek rycynowy i kremuje włosy Anidą lub nakładam olej alterra (przy czym wolę krem). Zmywam Pottersem i nakładam odżywkę na 10-30 minut (raz na tydzień na godzinkę). Zdecydowanie lubię proteiny (w odpowiednich ilościach). Niezmiennie też jako b/s spisuje się u mnie AiK (czasem + Joanna Len i Rumianek, lub parę kropel oleju BD), no i dzieło kończy żel mrożący (choć mam wrażenie, że coraz więcej muszę go nakładać). To taka pielęgnacja podstawowa przy której jestem pewna wyników. Używam jeszcze półproduktów ale nie tak intensywnie jak kiedyś.

dniem twojego życia."
Stary 2014-03-21, 09:02   #3237
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
no i dzieło kończy żel mrożący (choć mam wrażenie, że coraz więcej muszę go nakładać).
Też mam takie wrażenie.
Chyba nie zmieniali składu, prawda?
Bo ja ostatnio w ogóle po nim sucharków nie mam, ale może to kwestia metody stylizacji.

A tak swoją drogą - zdziwiona jestem, bo zwykle proteiny (keratyna i jedwab, inne niekoniecznie) lekko mi podbijały skręt, a wczoraj mi niemal zupełnie rozprostowały włosy. Może za dużo silikonów, bo użyłam solo odżywki z Nivei, a one jednak dużo tego mają w sobie. Zwykle mieszałam pół na pół np. z Alterrą.

Edytowane przez martaakow
Czas edycji: 2014-03-21 o 09:04
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 09:31   #3238
DELL
Zakorzenienie

cześć Dziewczyny

Cytat:
Coś przy tej długości tylko, że moje tak się kręcą jak są krótkie, że nie podejmowałam prób ich prostowania zresztą każdy mi mówi, że wyglądam młodziej w kręconych i sama w takich lepiej się czuję
pewnie, że pieknie Ci w tych kręconych i najważniejsze przy tym jest samopoczucie

Cytat:
Bardzo ładne, coś czuje, że z tego będą jedna z piękniejszych pukli, jakie widziałam na tym forum!

Dla mnie drożdże to jakaś masakra jest, sam ich zapach mnie mega odrzuca. :P Kiedyś zrobiłam sobie maskę drożdżową, ale to był jeden jedyny raz i więcej już nie próbowałam, właśnie przez zapach. Po za tym i tak nie mogę ich pić z przyczyn czysto pragmatycznych - w naszym wspaniałym internacie w lodówce można trzymać tylko mleko i jogurty, więc kobity by dostały zawału na widok tak podejrzanych produktów jak drożdże

dziękuję za bardzooooo budujące słowa

co do drożdży to: wczoraj miałam swój pierwszy raz .
nooo zachwytu jako takiego nie było, ale tragedii też nie.

kiedyś też mi wystarczyło je umyć i iść spać. Rano wstawałam i był cud na głowie

Cytat:
Wiem, wiem, zdaję sobie sprawę, że aby były tak piękne, to trzeba a się namęczyć, ale mimo wszystko u siebie nie widzę większego sensu. :< chyba to jest kwestia tego, że mam dość sporą różnicę w porowatości włosów na długości - końce pamiętają jeszcze ombre i się lepiej kręcą, a góra jest w stronę mniej porowatych i nie łapie skrętu prawie wcale. :<

po to tu jestęsmy, aby się też wspierać. A wyżalić się nawet i trzeba !!
głowa do góry

Cytat:

wow!!!!!!!!!!! dziewczyno, co Ty chcesz od swoich włosów... ? jesuuuu, śliczne są
to zdjęcie z blogspota mnie powaliło

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Codziennie.
dzięki za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Też tak mam że im lepiej nawilżone tym się gorzej kręcą, jak były słabo nawilżone to skręt był cudny normalnie pierścionek na pierścionku a teraz taki obluźniony skręt że masakra...

Moje właśnie takie były mycie i zarzucanie do tyłu i było cacy a teraz dbam i już gorzej jest

Też mam o wiele większy i grubszy skręt ale przy długości za zepięcie stanika to skręt rozluźniony...
może spróbuj je nawilżać ciut mniej...? może są za bardzo obciążone

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Pokaż wiadomość

piękny, gruby skręt

Codziennie zalewasz drożdże wrzątkiem, możesz zacząć od 1/4 kostki. Najlepsze są drożdże Babuni, bo się całkowicie rozpuszczają. Ja zalewałam wrzątkiem tylko trochę, jak się rozpuściły, dodawałam mleko na wizażu jest wątek na ten temat, poszukaj

dziękuję
aczkowlwiek dopiero zaczęłam walkę o moje włoski
wczoraj poczytałam wszystkie wątki o drożdzach normlanie jest ich tyle, że szok. ale dzięki Waszym wpisom i wpisom na innych wątkoach wiem co i jak

ale świetny kolorek!!!!!!!!!!!

Cytat:

super, że im się polepszyło po fryzjerze. Jednak nieraz warto podciąć końcówki dawaj fotkę!!!

ojjjeeejjj, picie siemienia.. też pomaga? jesuuu mój mąż wczoraj jak zobaczył, że będe piła drożdze to uciekł z kuchni, bo myślał, że i jemu będę kazała to pić śmiał się coniemiara
jak jeszcze zacznę pić siemienie to pewnie padnie ze śmiechu ale co tam! jak trzeba to trzeba!!!

wczoraj też naczytałam się o robieniu żelu do włosów z siemienia

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
No ladnie.... jak moj TZ zobaczyl, to sie pyta czy to moje wlosy???
Czyzby wlosowa siostra?
Teraz mam dluzsze i wygladaja inaczej, ale podobno w takiej dlugosci podobnie sie prezentuja. Kolor podobny, choc moj juz bardziej w czerwien przez siwizne
I nawet taki sweter mam (kolor i faktura) i drzwi w takim kolorze ...
Sama sie zastanawialam, czy to nie ja??
mam siostrę bliżniaczkę?????

Cytat:
A tak swoją drogą - zdziwiona jestem, bo zwykle proteiny (keratyna i jedwab, inne niekoniecznie) lekko mi podbijały skręt, a wczoraj mi niemal zupełnie rozprostowały włosy. Może za dużo silikonów, bo użyłam solo odżywki z Nivei, a one jednak dużo tego mają w sobie. Zwykle mieszałam pół na pół np. z Alterrą.
pewnie tak...
DELL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 10:18   #3239
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Też mam takie wrażenie.
Chyba nie zmieniali składu, prawda?
Bo ja ostatnio w ogóle po nim sucharków nie mam, ale może to kwestia metody stylizacji.
Nasze włosy uodporniły się na moc żelu ostatni nałożyłam tak jak ty na mokre i nic a nic nie usztywnił

Cytat:
Może już faktycznie włoski za bardzo oblepione
[QUOTE]
Cytat:
pewnie, że pieknie Ci w tych kręconych i najważniejsze przy tym jest samopoczucie

Cytat:
co do drożdży to: wczoraj miałam swój pierwszy raz .
nooo zachwytu jako takiego nie było, ale tragedii też nie.
serio podziwaim, już parę razy pisałm przy temacie drożdży, że starałam się pić i nic z tego nie wyszło różne świństwa mogę pić ale to mnie przerasta

Cytat:
ojjjeeejjj, picie siemienia.. też pomaga? jesuuu mój mąż wczoraj jak zobaczył, że będe piła drożdze to uciekł z kuchni, bo myślał, że i jemu będę kazała to pić śmiał się coniemiara
jak jeszcze zacznę pić siemienie to pewnie padnie ze śmiechu ale co tam! jak trzeba to trzeba!!!
Siemię jest pycha i do picia i do jedzenia

dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2014-03-21 o 10:20
Stary 2014-03-21, 10:18   #3240
bijum
Raczkowanie

Cytat:

po to tu jestęsmy, aby się też wspierać. A wyżalić się nawet i trzeba !!
głowa do góry

wow!!!!!!!!!!! dziewczyno, co Ty chcesz od swoich włosów... ? jesuuuu, śliczne są
to zdjęcie z blogspota mnie powaliło

Dzięękujęęę! nawet nie wiesz, jak strasznie mi poprawiłaś humor. Miło, że komuś się jednak podobają

Od nich to ja bym chciała tylko tyle, żeby się bardziej falowały, bo tak im to niemrawo idzie... I już się pogodziłam niemal z faktem, że są one są proste inaczej, a tymczasem dzisiaj mnie bardzo pozytywnie zaskoczyły!

Na pierwsze O poszła odżywka Auchanowska (która swoją drogą wciąż pozostaje dla mnie niezłą zagadką, ale w sumie to chyba jest dobra o.o) podrasowana gliceryną i olejem z pestek moreli, potem mycie szamponem aloesowym i na ostatnie O maska glorii, tak dosłownie na 2 minuty. Potem ugniatanie na Joaśce z lnen b/s i na mokre od razu żel - najpierw czerwony z Lewiatana, a potem Loreto (mocniejszy) z biedronki bodaj. I potem suszyłam na dłoni Jako iż nie dysponuję dyfuzorem, trzeba było sobie jakoś poradzić. Robiłam tak już drugi raz, ale dziś wyszło zdecydowanie lepiej!

Tył oczywiście dalej prosty i nic na nim nie widać, ale za to z przodu są fale! i mnóstwo puchu, ale tak mam zawsze po żelu. Jest to co prawda niezły pierdzielnik i wygląda dość dziwnie (przynajmniej na zdjęciach, na żywo jest lepiej ) ale kurka, one jednak coś tam falują!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tyłsuchem.jpg (29,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suchem.jpg (50,4 KB, 23 załadowań)

Rozdanie u Bijum!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości