Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 14:46   #3991
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

A atrakcyjne ceny to? Połowa tego co w aptece? Czy jakem?
w smsie mam tak - cena przykladowego kosmetyku 9zl w aptece 35zl

takze jakby co prosze o priv, ja zbiore to wszystko i wysle szwagrowi i on przysle mi ceny tych konkretnych kosmetykow, moze tak byc?

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Podczytuję Was z doskoku ale na razie chciałam tylko przekazać wam info o bezpłatnych konsultacjach logopedycznych w całej Polsce - 26 kwietnia. Hasło kampanii to " Dwa słowa na dwa lata, to... o 270 za mało"
Tu macie więcej info, może będziecie zainteresowane:
www.facebook.com/272slowa
lub
www.272slowa.pl

Tu jest lista placówek biorących udział w akcji ale do 10 czy 11 kwietnia jeszcze mogą dochodzić kolejne.
http://272slowa.pl/index.php/instytu...udzial-w-akcji
272 slowa?????????????
myslalam ze duuuuzo mniej
kolezanka byla u nas ostatnio z 2 latka i ta mala tylko mama, tata,baba, dziadzia i jeszcze kilka jakis tam podtawowych slow i tyle... a gdzie zdania!!!! zalamalam sie! u nas to ma byc, moze sie przejade

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 14:47   #3992
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

takze jakby co prosze o priv, ja zbiore to wszystko i wysle szwagrowi i on przysle mi ceny tych konkretnych kosmetykow, moze tak byc?
Pstryniu, ja bym byla chetna, na wszystko co ma x 2

misia dziekuje!

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 15:13   #3993
pstryczek84
Zakorzenienie

Wychodzicie z zakatarzonymi dziecmi na spacer?

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

mam dostac mejla z przykladowymi cenami takze poczekajcie chwilke

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Dziewczyny, konkurs ogłaszam - co w języku mojej córki oznacza słowo "ZIECIA"? Podpowiem, że chodzi o pewne zwierzątko. Odpowiedź nie będzie oczywista.
ryba?

Stary 2014-03-20, 15:13   #3994
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie dajecie obecnie warzywa dzieciakom? dajecie np salate, ogorka, pomidora!? boja kompletenie nie mam pomyslow juz na obaidy dla Tosi Daje jej takie produkty: indyk, krolik, czasem swinke, marchew, ziemniak, groszek, kalafior, sam nalesnik ... (my nie mozemy caly czas mleka krowiego i pochodnych)..
tal Leoś właśnie zjadł sałatkę grecką- pomidor i ogórek bez skórki, oliwki ,salata,feta i vinagret
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 15:29   #3995
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

ryba?

Wychodzimy
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 15:43   #3996
Lenova
Wtajemniczenie

heeejka
Moja zakatarzone dziecko też właśnie jest na dworze, w końcu od tygodnia wyszła. Mama ją zabrała bo mi już uszy więdły.
Dziewczyny ja już na prawdę mam dosyć, niedługo wyląduje w wariatkowie. Blanka nie dość , że jeszcze chora to 4 zęby na raz nam idą.... Nie muszę mówić jak wyglądają nasze noce ? Jak bum cyk cyk takich "atrakcji " to nie miałam od czasów nieszczęsnych kolek ;/
Do tego mąż chory a jak chłop chory to wiadomo... no i ja też jeszcze na antybiotyku.
Wieczorem jak dam radę to Wam się troche jeszcze pożale w pewnej kwestii...

Kija- spóźnione najlepsze życzenia !!!

Marsi- ja też moge czytać bez przerwy o Twoich zachciankach i ciąży, przeżywam to jak swoje
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 15:50   #3997
pstryczek84
Zakorzenienie

odnosnie kosmetykow napisalam w klubie

dziekuje za odp w sprawie spacerow. tak wiec idziemy

Stary 2014-03-20, 16:12   #3998
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!

Nie, niech wchodza. Tej marki zuzylam tylko jedna paczke, bo znalazlam lepsze, ale ciesza sie bardzo duza popularnoscia wsrod japonskich mam. Tylko jedno mnie zastanawia: ile kosztowac beda?
kija spoznionego najlepszego!!
mala
neti ale 37,5 to nie goraczka u takiego malca. Zasada dzialania przy goraczce jest taka, ze trzeba poczekac az wzrosnie (u naszych dzieci do 38,5, u starszych do 39) i wtedy zbijac. Chodzi o to, ze wzrost temperatury to naturalna reakcja organizmu, wtedy zaczynaja tworzyc sie i dzialac przeciwciala. Jesli bedziesz zbijac temperature zanim wzrosnie, to ona bedzie nawracac, zeby zwalczac infekcje. Tak samo jest z goraczka po szczepieniu. To odpowiedz organizmu na szczepionke i tez nie powinno sie jej od razu zbijac.
black jak Oliwka? Brawa dla meza. Kiedy zaczyna?
Oliwka przekonala sie do jajek? pomysl: pol jajka, 3 lyzki stolowe rosolu i drobno pokrojone ugotowane warzywa, to wszystko do mikrofalowki lub kapieli wodnej i podgrzewac azbialko sie zetnie. Powstanie taka bardzo puszysta piankaniczym ptasie mleczko, ale nie bedzie smakowac jajkiem

---------- Dopisano o 03:41 ---------- Poprzedni post napisano o 03:02 ----------

Yae zaczyna po nas powtarzac slowa, na razie potrafi "papa" i "tata". Jednak wczoraj uciekla tz przed kapiela z lazienki i biegnie prosto do pokoju, w ktorym widziala mnie ostatni raz, otwiera z impetem drzwi i wbiega wolajac: "mama" Doczekalam sie!!
Gratulacja za "mama"

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Łooo super, sama bym się chętnie wybrała

Ja mam łóżeczko 70x140 i np wczoraj Oli spała w poprzek z nogami wyłożonymi na ochraniacz

Ja tez mam dwie ścianki zabudowane ale poprzywiązywałam do takich dziurek co sa potrzebne przy zmianie poziomu materaca i jest git.

W dzień spoko: 2 drzemki - 40min do 1,5 h, zasypia o 20 bez większych problemów, tylko wstaje z reguły przed 6 , wczoraj np o 5:20.

No włąśnie niby nie, jak zimno to wychodzi na spacery i ogólnie takie nowoczesne ma podejście, ale co do ubierania w yen kombinezon to nie moge jej przetłumaczyć.

Nagminne to jest przecież, chociaz swoją drogą nie mogę zrozumieć jak dziecko może z wózka wypaść.

Mi się zawsze wydawało że pampersy są większe niż dady.

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Ja to mam taki z 4 częsci składający się, łóżeczko jednym bokiem stoi przy ścianie i na ten bok by mi się własnie taki wysoki ochraniacz przydał bo Oliwka z wielką premedytacja wrzuca tam swoje smoczki, i ja muszw wyciągac szufladę i tam wczołgiwac się, bo jak mnie refleks zawodzi to wszytskie tam lądują zanim się oglądnę

No to super

U mnie dzisiaj nocka spoko do 3, potem zjadła i chwilę później zaczęły się, jęki płacze, siada, klęka, masakra. W końcu po 4 wzięłam do wózka przełożyłam i ubujałam. Jak wychodziłam do pracy to jeszcze spała.

Dziewczyny poraźdzcie coś bo nie wiem czy iść do lekarza czy coś. Strasznie spokojna mi się ostatnio Oliwka zrobiła, chodzić za bardzo nei chce tylko rączki wyciąga żeby ją nosić, jak ją do wózka kłade to się kładzie,leżey grzeczniutko, na kolanach grzecznei, prawie bez ruchu siedzi,sama nei wiem, lekarz to mnie wyśmieje jak przyjdę i powiem że dziecko się spokojne zrobiło. Czsem sią za uszko łapie ale chyba jej nie boli, bo nie marzudzi, nie płacze w dzień...
Może taki etap, lepiej korzystaj z okazji

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
może się tak wyciszyła?

uwierzy, uwierzy

Hania tez kocha zwierzęta

co z włosami robisz?

u nas te białe pampersy premium care mają taki wskaźnik
Serio mają jakiś wskaźnik? Trochę ich używaliśmy i nie zauważyłam

Cytat:

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

272 slowa?????????????
myslalam ze duuuuzo mniej
kolezanka byla u nas ostatnio z 2 latka i ta mala tylko mama, tata,baba, dziadzia i jeszcze kilka jakis tam podtawowych slow i tyle... a gdzie zdania!!!! zalamalam sie! u nas to ma byc, moze sie przejade
No właśnie też mnie to zaskoczyło ale przypuszczam że chodzi o to żeby hasło było bardziej chwytliwe. No ale może tak czy siak warto się przejść, przy okazji wspiera się fajną akcję, a mogłoby takich być więcej

Cytat:

ryba?
Jak najbardziej wychodzimy, chyba że pogoda paskudna, bo to nawet dziecku pomaga, tylko z gorączką siedzieliśmy w domu.
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 16:29   #3999
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
ale wszystko surowe znaczy sie ogorek, pomidor, papryka??
nooo

Cytat:

ryba?
wychodzimy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 16:49   #4000
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Marsi... ja przy Karince takie zachcianki miałam, więc może będzie jednak Arielka

Listonosz mi przed chwilą przyniósł Kartę Dawcy DKMS i znaczek Czekałam na tę chwilę kilka miesięcy
U mnie na razie czeka od wczoraj koperta do odeslania do DKMS, ale mam za to kartę członkowską DAWCA.PL
Cytat:
ale wszystko surowe znaczy sie ogorek, pomidor, papryka??
Ogorka surowego bym nie dala....teraz to jest dmuchane COś wodą...pomidory dawalam koktajlowe bez skorki, bo one tylko mają smak jak dla mnie.ogorki konserwowe, solone daje..nie dawalam papryki, jakoś się boję..dawać? Ja to też pod kątem zaparc i alergii oatrzę i też mam nie raz stracha...

Mam WINOWAJCE temperatury!4 i 5 na raz wyłazi, dziąsła aż zakrwawione...
Swoją drogą nie mamy trójki a już czwórka i piątka wyłazi?? Nie dziwne to SZAJAAAA?
czyli łącznie 10 bedzie zebali....

PSTRYKU u nas juz nie ma tych chustek! Na necie też już niedostepne...też się obudziłam w czas!:banghead:ale znalazłam na stronie jeszcze inna niz masz Ty..i ja zamówiłam do odbioru w sklepie, poczekam..może i tamte sie pojawia.

Pstryku my z katarkiem wychodzimy jak najbardziej, na powietrzu lepiej napewno oddychac...katar tak nie męczy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-03-20 o 16:56
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 17:05   #4001
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
heeejka
Moja zakatarzone dziecko też właśnie jest na dworze, w końcu od tygodnia wyszła. Mama ją zabrała bo mi już uszy więdły.
Dziewczyny ja już na prawdę mam dosyć, niedługo wyląduje w wariatkowie. Blanka nie dość , że jeszcze chora to 4 zęby na raz nam idą.... Nie muszę mówić jak wyglądają nasze noce ? Jak bum cyk cyk takich "atrakcji " to nie miałam od czasów nieszczęsnych kolek ;/
Do tego mąż chory a jak chłop chory to wiadomo... no i ja też jeszcze na antybiotyku.
Wieczorem jak dam radę to Wam się troche jeszcze pożale w pewnej kwestii...

Kija- spóźnione najlepsze życzenia !!!

Marsi- ja też moge czytać bez przerwy o Twoich zachciankach i ciąży, przeżywam to jak swoje
zdrówka dla całej Waszej trójki
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
U mnie na razie czeka od wczoraj koperta do odeslania do DKMS, ale mam za to kartę członkowską DAWCA.PL

Ogorka surowego bym nie dala....teraz to jest dmuchane COś wodą...pomidory dawalam koktajlowe bez skorki, bo one tylko mają smak jak dla mnie.ogorki konserwowe, solone daje..nie dawalam papryki, jakoś się boję..dawać? Ja to też pod kątem zaparc i alergii oatrzę i też mam nie raz stracha...

Swoją drogą nie mamy trójki a już czwórka i piątka wyłazi?? Nie dziwne to SZAJAAAA?
czyli łącznie 10 bedzie zebali....

PSTRYKU u nas juz nie ma tych chustek! Na necie też już niedostepne...też się obudziłam w czas!:banghead:ale znalazłam na stronie jeszcze inna niz masz Ty..i ja zamówiłam do odbioru w sklepie, poczekam..może i tamte sie pojawia.

Pstryku my z katarkiem wychodzimy jak najbardziej, na powietrzu lepiej napewno oddychac...katar tak nie męczy.
to normalne, że 4 idą najpierw. my mamy dwie czwórki i jedną 3

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 17:29   #4002
ania13.03
Zadomowienie

neti tak, to normalne. Chociaz co do 5ek to nie wiem My mamy wszystkie 4 i teraz masakre zwiazana z trojkami

Dziewczyny, dziekuje Wam za mile slowa Wrzuce aktualne zdjecie jeszcze, dzisiaj strzelilam

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 17:32   #4003
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
może na dziewczynkę
Ja w ciąży z Polą tylko słodkie wpierdzielałam

Cytat:
Jak najbardziej

Dziecię spało 20 minut do 11.40
Znowu będzie na przetrzymanie
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 17:50   #4004
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
neti tak, to normalne. Chociaz co do 5ek to nie wiem My mamy wszystkie 4 i teraz masakre zwiazana z trojkami

Dziewczyny, dziekuje Wam za mile slowa Wrzuce aktualne zdjecie jeszcze, dzisiaj strzelilam
No na tyle co zdążyłam dojrzeć..czworka wyszla i chyba piątka się wyłania....w paszcze ciężko zajrzeć

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-03-20, 17:56   #4005
mala_19kw
Zakorzenienie

My wróciliśmy z dworu. Mały zjadł obiad-dla mnie już czasu zbrakło A teraz chodzi i się pokłada wszędzie. Jak teraz pójdzie spać to na noc mi uśnie o 28 pewnie:coll:

Pstryczku-no pewnie że tak można zrobić. Ja wieczorem podrzuce Ci listę jak ogarnę wszystko i przede wszystkim małego oddeleguje spać.
To naprawdę nie problem dla Ciebie? Bo jak tak się wszystkie rzucimy to będziesz miała trochę do ogarniecia. Przyznam że ceny są bardzo atrakcyjne
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 18:13   #4006
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
My wróciliśmy z dworu. Mały zjadł obiad-dla mnie już czasu zbrakło A teraz chodzi i się pokłada wszędzie. Jak teraz pójdzie spać to na noc mi uśnie o 28 pewnie:coll:

Pstryczku-no pewnie że tak można zrobić. Ja wieczorem podrzuce Ci listę jak ogarnę wszystko i przede wszystkim małego oddeleguje spać.
To naprawdę nie problem dla Ciebie? Bo jak tak się wszystkie rzucimy to będziesz miała trochę do ogarniecia. Przyznam że ceny są bardzo atrakcyjne
Cos przeoczylam? Jakie ceny, czego...?

Stary 2014-03-20, 18:14   #4007
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:

My właśnie drzemamy i pewnie tez 28 do spania a musze nas spakowac i siebie ogarnac bl jutro audit kluczowego klienta

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 18:28   #4008
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacja za "mama"

Może taki etap, lepiej korzystaj z okazji

Serio mają jakiś wskaźnik? Trochę ich używaliśmy i nie zauważyłam

No właśnie też mnie to zaskoczyło ale przypuszczam że chodzi o to żeby hasło było bardziej chwytliwe. No ale może tak czy siak warto się przejść, przy okazji wspiera się fajną akcję, a mogłoby takich być więcej

Jak najbardziej wychodzimy, chyba że pogoda paskudna, bo to nawet dziecku pomaga, tylko z gorączką siedzieliśmy w domu.

Wszystkie pieluchy, ktorych uzywalam mialy wskaznik i dopoki o nim nie wiedzialam, dopoty ktos mi o nim nie powiedzial. U nas to taka cienka zolta linia, ktora pod wplywem moczu zmienia kolor na niebieski. Od razu widac, jak bardzo pieluszka jest zuzyta
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 18:42   #4009
pstryczek84
Zakorzenienie

Bylismy we trojke na spacerze - ja, Kuba i rolka srajtasmy
Bylismy 2 godziny, raz godzinke, wrocilismy umyc lapki bo przeciez bloto jest taaaakie inetresujace zjedlismy 2 kanapki i spowrotem na godzinke
jejku jak sie Kuba cieszyl to szok. tak fajnie cieplutko bylo, no pieknie poprostu

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

.
a to dziady!!!!
chyba byly trzy rodzaje
albooooo zamowilas taka wieksza, dla starszaka moze? takie intensywne kolory, w kratke?

Cytat:

spox, jakos to ogarne, chyba

Stary 2014-03-20, 19:25   #4010
hje
Zakorzenienie

Udało się aż za bardzo - Pola jeszcze nie śpi

A tak mnie naszło, idzie któraś z Was z dzieciem do święcenia koszyczka??
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 19:26   #4011
MaJulMi
Raczkowanie

Neti,

Tu na obrazku masz kolejność w jakiej zazwyczaj rosną ząbki
http://www.daklijghodd.com/filebank/.../babyteeth.jpg
Stary 2014-03-20, 19:47   #4012
nafiyqa
Zakorzenienie

Hej ho

Shoping sie udal, lekko sie zrujnowalam w ikei, ale mam fajne pie rdolki do kuchni i przebijanke dla Kuby :P
Kubie sie podobalo, zafascynowany byl ikeą! A na koniec bylismy w "kulkach" - najfajniejsza zabawa to wywalanie kulek na zewnatrz

Kubus spi od 19:20 mam nadzieje, ze nie wydaje mu sie, ze ma drzemke! Nawet za noworodka nie chodzil tak wczesnie spac.

Ide poczytac co u Was.
A przez PSTRYCZKA boje sie wejsc do k.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 19:59   #4013
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Neti,

Dzięki.. ...

Pstryczku zamowilam błękito-szarą (w przedziale dla dzieci do lat 2)...jutro wrzucę linka... :p

Stary 2014-03-20, 20:06   #4014
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ja w ciąży z Polą tylko słodkie wpierdzielałam

Jak najbardziej

Dziecię spało 20 minut do 11.40
Znowu będzie na przetrzymanie
ja milkę jogurtową zagryzałam gruszkami w occie
Cytat:

ja pójdę
Cytat:
Neti,

ale fajne

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:08   #4015
Ultra81
Rozeznanie

Hej!
Wczoraj poszłam spać razem z Julią i o 6:00 obudziłyśmy się wyspane, choć dzień do najłatwiejszych nie należał, bo ostatnia czwórka nie może się przebić i Młoda męczy się bardzo, ale w sumie i tak jest dzielna. Zaliczyła dwukrotny tour de osiedle i w była dzielna w walce z kapiącą śliną.
W ogóle jestem zachwycona Mychą, każdego dnia coś nowego, taka mądra ta moja dziewczynka Dziś np. wzięła moją szkatułkę z koralami i sobie przeglądała, po chwili mówi "nie ma". Patrzę, a ona rzeczywiście wyjęła wszystko i nic nie było. Mówię więc, by teraz włożyła wszystko z powrotem - i włożyła. Układa, przynosi, podaje, sprząta. Kochana moja.

Podczytywałam Was na tel. i nie pamiętam za wiele, więc wybaczcie, że nie do wszystkiego się odnoszę.

MaJulMi - dzięki za info nt. konsultacji logopedycznych!

Marsi - Leoś mnie rozwala pod kątem jedzenia A co do zachcianek ciążowych, to ja w ciąży też nie mogłam patrzeć na mięso, a jak tz jadł kabanosy, to któreś z nas musiało opuścić pomieszczenie W ogóle zachcianki do ciekawy temat, pisz, czego Ci się chce, ja chętnie poczytam A gdybym była w ciąży, to chciałabym dziewczynkę - z tych samych powodów, co ty synka, którego oczywiście Ci życzę

Pstryczku - wychodziłam z Julką, jak miała lekki katar

Lenova - u nas też zęby. Ostatnia czwórka nie może się przebić Współczuję - i nam, i dzieciaczkom.

Meneq - wielkie brawa za "mama"

Neti - Julex też nie ma trójek, a czwórki idą pełną gębą. To chyba nic dziwnego. U nas zaraz będzie 12 ząbków. I dziury na trójki

Ania13.03 - wyglądasz przepięknie! Fantastyczna zmiana

Hje - co do święcenia koszyczka, to ja się zastanawiam, czy iść z Młodą. Chciałabym, ale nie wiem, czy nie za mała jeszcze. Zobaczymy. Zostało jeszcze trochę do świąt, a wszystko zmienia się u Małej tak dynamicznie, że nie ma co planować miesiąc naprzód

Misia - super, że po szczepieniu ok

Miłego wieczoru, dziewczęta! Lecę poczytać
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:09   #4016
Kija80
Zadomowienie

Cytat:

Jak będzie pogoda to jasne. W tamtym roku też była ale przespała imprezę w nosidełku. A na końcu podszedł do nas proboszcz, rozmawialiśmy o chrzcinach bo miały być tydzień po świętach. Gadaliśmy dłuższą chwilę i już pod koniec rozmowy ksiądz zajarzył że w nosidełku jest dziecko (było niezbyt ładnie, mieliśmy postawioną budę i założoną osłonkę na nóżki). I mówi że tak na nas patrzył na święceniu i zachodził w głowę po co nam taki wielki kosz do święcenia, zwłaszcza że ja i Grześ też mieliśmy koszyki.
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:12   #4017
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ja bede chciala, zeby tylko ladna pogoda byla

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Ide poczytac co u Was.
A przez PSTRYCZKA boje sie wejsc do k.

Stary 2014-03-20, 20:12   #4018
Kija80
Zadomowienie

Mam po Grzesiu taki maciupci koszyczek do którego wszystko jest poprzyklejane, może sobie nim rzucać Jakieś jajeczka w nim są, kurczaczek i takie tam
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:15   #4019
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:

My jeszcze zobaczymy, trochę mam ochotę iść, no i nie będzie problemu kto wcześniej wstaje żeby pójść bo my i tak wstaniemy No ale to jeszcze zobaczymy na jakim etapie będzie Julka, jaka będzie pogoda itd.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wszystkie pieluchy, ktorych uzywalam mialy wskaznik i dopoki o nim nie wiedzialam, dopoty ktos mi o nim nie powiedzial. U nas to taka cienka zolta linia, ktora pod wplywem moczu zmienia kolor na niebieski. Od razu widac, jak bardzo pieluszka jest zuzyta
Aż muszę sprawdzić, w sumie tu też były takie żółte paski ale nie zwracałam uwagi czy przy zmianie pieluchy miały inny kolor no bo nie wiedziałam że coś takiego istnieje No nic, człowiek się ciągle uczy, teraz już może mało przydatna wiedza ale przyda się przy kolejnym dzieciaczku
Stary 2014-03-20, 20:16   #4020
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Jak będzie pogoda to jasne. W tamtym roku też była ale przespała imprezę w nosidełku. A na końcu podszedł do nas proboszcz, rozmawialiśmy o chrzcinach bo miały być tydzień po świętach. Gadaliśmy dłuższą chwilę i już pod koniec rozmowy ksiądz zajarzył że w nosidełku jest dziecko (było niezbyt ładnie, mieliśmy postawioną budę i założoną osłonkę na nóżki). I mówi że tak na nas patrzył na święceniu i zachodził w głowę po co nam taki wielki kosz do święcenia, zwłaszcza że ja i Grześ też mieliśmy koszyki.
o kutfa!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości