|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#602 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
obroniłam się
![]() od dzisiaj mgr inż.
|
|
|
|
#603 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na co dzień siedzi w swoim wybiegu na podwórku, ale na czas błogołswieństwa, przyjazdu gości i TŻ'a, kamery, foto, orkiestry i całej reszty zostanie zamkniety u babci w domu (moja najmłodsza siostra nie może mi tego wybaczyć super, gratulacje!!
|
|
#605 |
|
Zadomowienie
|
zły jeż, witaj
Buczorek, o pudełku nie myślałam, raczej tradycyjnie w ozdobną torbę. No i żeby starsi nie stali bezczynnie Moim zdaniem foto jest ok![]() patrycha91, witaj ślubujemy tego samego dnia![]() gornek, u nas na weselach zwykle jest deluxe TysiaBB1989
|
|
|
|
#606 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ksiądz coś mówił, że tak można W kościele w którym bierzemy ślub pospisuje się dokumenty przed ślubem, nie w trakcie. Cytat:
![]() Cytat:
Dostanie pełną miskę, wodę, czystą kuwetę i niech sobie radzi z nudą ![]() Nalałam sobie tego niebieskiego winka liebfraumilch nie dobre ![]() Nie smakuje mi. Edytowane przez paula600324 Czas edycji: 2014-03-20 o 18:07 |
||||
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inaczej, to bym miała podrapaną i obślinioną całą suknie (tak bardzo lubi się bawić), a w nocy zjadłby własne wyro (już się to zdrzyło raz i nie może się powtórzyć )
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwsza przymiarka zaliczona Pamiętacie jak pokazywałam Wam tego typu biżuterię: http://www.arteobijou.com/pl/p/Kompl...ystal-853/1080 ? Pani w salonie miała kilka takich kompletów i powiem Wam, że świetnie to wyglądało do mojej sukni
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta patera z załącznika mi się nie podoba niestety.. wolę taką pionową gratulacje
|
|
|
#612 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)a psy poradzą sobie spokojnie na podwórku, jak będą miały papu i wodę ![]() Cytat:
Cytat:
mój już widział, bo popylam po chacie w nich i śmieję się, że jest jakiś taki karłowaty (mimo, że w dalszym ciągu jestem od niego niższa )no a teraz opowieść o spotkaniu z florystką z mojej sali... Pańcia chce ode mnie 1700 zł za kwiaty, tak to mniej więcej u niej wygląda ZAWSZE klik Pani się szczyci tym, że robi to juz od 12 lat (podejrzewam, że tak samo... ) po moim pytaniu czy możemy cos zjechac z ceny, to zaoferowała 1500 zł, ale to nie jest stała cena bo wszystko zależy od kwiatów, ich dostępności itd. nie docierały do niej argumenty, że nie chcę wielkich bukietów, generalnie nie pozwalała mi dojść do słowa, dobrze że bylam z mamą i ona cos tam nią negocjowała, ale generalnie pańcia nie do przekonania, że mniej dla mnie znaczy więcej stoły mamy w literkę E z dodatkową odnogą (dwie dłuższe po zewnętrznych - 1o os z każdej strony, krótsze po 7 os) i myślałam o czymś TAKIM a ona twierdzi, ze pójdzie tyle samo kwiatów jak na te jej wiechcie... po tej wizycie pojechałyśmy z mamą do hurtowni w poszukiwaniu wazoników - szklanek i będziemy dalej kombinować, bo baba mnie wkurzyła i nie chce od niej kwiatów ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- gratulacje
|
|
#613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz już wyrosłam, niestety, przeskoczyłam o obwód i miskę wyżej (108cm w biuście, 83 pod) i już się nie mieszczę w rozmiarówkę. Na ślub kupiłam sobie jeden z tych z ramiączkami - jeden z wielu plusów sukienek z zabudowaną górą
|
|
#614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja koleżanka zamówiła w ciemno* ze stronki i przyszły mega cienkie.*w ciemno - info było na stronie, ale nie znała się na grubości papieru więc wyszło jak wyszło, ale cienizna straszna... Tysia moje gratulacje! ![]() Kamilka widać że macie różne wizje, a skoro kobieta nie daje się przekonać, to dałabym sobie z nią spokój. Podejrzewam że nawet nie potrafiłaby ubrać sali w inny sposób. Swoją drogą te dekoracje (poza piórami) nie są takie złe, widziałam gorsze
|
|
#615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się przetłuszczają włosy. Mniej niż kiedyś, ale jednak nadal. Suchy szampon ratuje mnie niemal zawsze i już nie mam mani mycia włosów codziennie (co czyniłam chyba przez 12 lat). Cytat:
Bezapelacyjne pierwsze miejsce w naszym rankingu. ![]() Jak wczoraj wspominałam, u mnie dzisiaj ślubnie. Co prawda zrezygnowaliśmy ze spotkana z gościem od auta - pojedziemy w sobotę jak będzie widno. ![]() Na przymiarce i na fryzurce jednak byłam i.. mimo, że w kieckę wpadłam jak śliwka w kompot - 6 cm do zwężenia od samych cycków do dołu brzucha to i tak się sobie podobałam. Z fryzury też jestem zadowolona chociaż mam kilka drobnostek do modyfikacji, ale to raczej szlify. Ogólnie bardzoooooo pozytywny był to dzień, a zaraz jeszcze tańcowanie. Zaraz w klubie wstawię jakieś fotki, chociaż z przymiarki mam tylko jedną, na szybko zrobioną - bo w takiej formie nie było sensu więcej pstrykać.
|
|
|
#616 |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje !!!
widzę, że dużo z Nas ma ślub na 15 to taka optymalna godzina chociaż wolałabym na 16
|
#617 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasami naprawdę zastanawiam się, czy ludzie mają w domu lustra... !Cytat:
Bo dla mnie Twój rozmiar brzmi mocno "sieciówkowo" i jeśli chodzi o porządne biustonosze i brafitting, jak w przypadku Ewy Michalak, taki rozmiar to bardzo rzadko spotykane zjawisko Ja kiedyś żyłam w nieświadomości, że noszę 85DD, a przy brafittingu okazało się, ze to było 75GG! Mój świat wywrócił się do góry nogami, odkąd odkryłam, co oznacza porządnie dobrany rozmiar ![]() Cytat:
Co do kompletów biżuterii, to radzę kupować poza salonem, bo salony narzucają sobie duuuże marże na biżuterię ![]() Cytat:
Ale chyba i tak się profilaktycznie obkleję, tak jak piszesz.Tylko buty, wiem, ale mój TŻ totalnie nie łapie koncepcji kolorowych butów do sukni ślubnej i nie chcę, żeby się o nich dowiedział przed dniem ślubu, bo zacznie sobie różne dziwne rzeczy wymyślać A jak zobaczy je w dniu ślubu, jak będę miała czerwony bukiet i w ogóle to załapie koncepcję ![]() Co do florystki to współczuję... ja najpierw też trafiłam na taką, która brała pod uwagę tylko duże bukiety, dobrze znaleźć taką, z którą złapiecie wspólny język - z moją nową florystką nie miałam problemów z dogadaniem się i sama zaproponowała mini kompozycje, zamiast bukietów, aby dopasować wystrój do budżetu, na jaki nas stać. Więc ja a Twoim miejscu poszukałabym kogoś, z kim się dogadasz Fryzjerka mi odpisała, że wstępnie możemy się umówić na 10-tą, ale szczegóły ustalimy dopiero po próbnej, bo może zająć mniej albo więcej czasu
|
||||
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziło mi tylko o to żeby zobaczyć jak taka biżuteria wygląda na żywo. Do tej pory oglądałam tylko na internecie i bałam się, że będzie wyglądać jak plastikowa
|
|
#619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My spotkalismy sie z dwoma florystkami, z czego pierwsza w ogole nie chciala sie ugiac do moich pomyslow, a mialam wszytsko przygotowane. Druga jest o polowe tansza i zrobi (mam nadzieje) jak chce. ja mimo, ze nie widzialam na zywo kupilam podobna. Bransletka jest super, kolczyki mniej.. |
||
|
|
|
#620 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a winko z chęcią przejmę ![]() Cytat:
Cytat:
Anesthesia mój też był przeciwny kolorowym butom, ale zna moją fazę na obuwie, wiedział, że nie wygra
|
|
#621 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do psiakow, ja mam dwa. Duzego i malutkiego i zostawiam je w domu. Duzy na pewno wytrzyma, a maly najwyzej zostawi niespodzianke, trudno, sprzatne i po sprawie. Oczywiscie miski pelne wody i jedzonka
Przypuszczam, ze beda spaly
|
#622 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
inaczej by mnie tam nogi nie zaprowadziły![]() co sądzicie o hugo boss orange? lubie takie świeże zapachy, ale czy nie jest zbyt pospolity jak na ślub? ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
|
|
#623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
wytrzyma od godziny 14 czy 16 (nie wiem na którą masz ślub) do rana??
|
#625 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje bardzo
|
|
|
|
#626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lexie42 fajnie, że sobie przymierzyłaś biżu do sukni to daje zupełnie inne wrażenie niż tylko wyobrażenia KaMilka4891 to co ta florystka robi nie jest takie tragiczne (nie mówię o piórach Cytat:
|
|
#627 |
|
Zadomowienie
|
hhehehe czy tylko w małopolsce wychodzi się na pole? Zauwazyłam też że u nas pantofle mówi się na kapce do chodzenia po domu a w innych regionach to buty wyjściowe
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak miałam znajomą z internetu z Mazur, gadałyśmy często na gg i bywało że pisałam jej że "uciekam, bo idę na pole" - dla mnie - na rower, pobiegać, posiedzieć, cokolwiek. A ona dobry rok myślała że ja wychodzę ziemniaki w polu kopać na obiad U mnie w domu mówi się i pantofle i kapcie
|
|
|
#629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba tylko! Bo ludzie z innych czesci Polski zawsze dziwnie na mnie patrzyli jak mowilam ze ide na pole :P i pantofle a i owszem! No i rana sie jadzi, autobusem jezdzi sie na karte i wiele innych :P Say mysle, ze hotel bylby dobrym rozwiazaniem, bo z sasiadami to nigdy nie wiadomo :p Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez przezduzeem Czas edycji: 2014-03-20 o 20:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

Zobaczcie co znalazłam!

Moim zdaniem foto jest ok

wtedy mój tost wyglądałby tak :

Bo dla mnie Twój rozmiar brzmi mocno "sieciówkowo" i jeśli chodzi o porządne biustonosze i brafitting, jak w przypadku Ewy Michalak, taki rozmiar to bardzo rzadko spotykane zjawisko