Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 22:02   #451
patrycjja
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Le La wspolczuje! Co za wstrętne babsko! Ze tez nikt lekarzowi bie zwróci uwagi, ze ja tam trzyma. Jesli z dzieckiem moze jedna osoba, to lekarz tez powinien obyć sie bez widowni.

A rozszerzanie diety ? Wow, mam wrażenie, ze nawet kiedyś aż tak szybko sie tego nie praktykowało.
Stary 2014-03-20, 22:05   #452
isia4891
Zadomowienie

Pilotko ja kupuje na allegro. Tylko raz mi się zdarzyło, że 1 z 6 miała złe wejście na ten drut...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 22:10   #453
J0zefina
Raczkowanie

My dziś w końcu też zdecydowaliśmy się na spacer krótki, godzinny od 16 i po wyjściu na ulice spotkaliśmy sąsiadkę z psem i ona do mnie że widzi że ja już lato poczułam (był 17st, wiatr ustał a ja miałam na sobie bluzkę z długim rękawem i długi wełniany kardigan ) także rozumiem Twoje położenie Emma

Pilotko ja kupuję końcówki na all, są sporo tańsze i nie mówię o zamiennikach tylko o oryginalnych tez ponad połowę mniej niż w sklepie.

moja młoda dziś chyba też się nabodźcowała na spacerze bo o ile ja i syn odżyliśmy na powietrzu o tyle Miśka po kąpieli zamiast zasnąć zażyczyła sobie tańców i tak przez niemal godzinę na rękach w rytm muzyki się bujałyśmy. Przy każdej próbie odłożenia stanowczo sugerowała z eona chce jeszcze

Edytowane przez J0zefina
Czas edycji: 2014-03-20 o 22:11
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 22:23   #454
pilotka86
Rozeznanie

isia, Jozefina dzięki za odp:kwiatek: a macie może właśnie jakiś sprawdzonych sprzedwców, którzy mają oryginalne? bo nie chciałam zamawiać na all żeby się nie naciąć na podróbki... i kupowałam stacjonarnie (przepłacając ).
apropo szczoteczki elektr. dopiero niedawno do niej wróciłam, bo praktycznie całą ciążę i po porodzie do teraz miałam tak spuchnięte i wrażliwe dziąsła, że każda próba użycia jej kończyła się morzem krwi:/ musiałam kupować zwykłe szczoteczki super miękkie:/
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 22:32   #455
Le La
Zadomowienie

Dziewczyny co do tej baby, to wlasnie Shiloh mnie uswiadomila, ze ona jest bardzo znana u nas w miescie ze swoich madrosci. Poza tym pracuje z mezem, ktory jest lekarzem i robi usg a ona nie ma ZADNEGO wyksztalcenia medycznego. Szkoda, ze nie doczytalam tego wczesniej, bo bym jej bardziej pojechala. Musi sie baba chyba jakos dowartosciowac. No i w sumie to pomnik temu chlopu powinni postawic, cale zycie i w domu i w pracy z taka harpia. Tylko wspolczuc
Stary 2014-03-20, 22:36   #456
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Pochwal się koniecznie

Ja narazie odpuszczam, bo nie mam miejsca na kolejne ubranka. Poczekam, aż z jakiś wyrośnie. Na wylocie są 3 pajace z tesco roz 56.
Hihi, ja kupiłam głównie większe rzeczy (takie na rok).
Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Moje maleństwo już po kąpieli, obyło się bez przeraźliwego krzyku. Mała po kąpieli miała zawsze taką traumę, że później przez sen spinała się i krzyczała tak samo jak podczas mycia. A dziś...cisza
No to fajnie, że dziś była cisza
Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość

My dziś po wizycie u ortopedy. Niestety mała ma dysplazję wg. tego lekarza i dostała pieluchę orto do noszenia i zestaw ćwiczeń, bo stópki jej uciekają do środka. Chcemy jeszcze się zapisać na konsultację do innego lekarza, bo Ala bardzo płacze w tej pieluszce.
A u kogo byłaś? Bo jak na hipotecznej u obcokrajowca to on wszystkim dzieciom wciska te pieluchy więc warto to skonsultować z kimś innym jak pójdziesz do innego to nie mów ze już byliście i że mała nosi ta pieluchę warto się zapoznać z diagnozą innego lekarza.
Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
My dziś w końcu też zdecydowaliśmy się na spacer krótki, godzinny od 16 i po wyjściu na ulice spotkaliśmy sąsiadkę z psem i ona do mnie że widzi że ja już lato poczułam (był 17st, wiatr ustał a ja miałam na sobie bluzkę z długim rękawem i długi wełniany kardigan ) także rozumiem Twoje położenie Emma
Ja dziś miałam bluzę i adidasy, a widziałam dorosłe osoby w czapach i szalkiach wiem że rano jest zimno jak się do pracy wychodzi, ale o 14 było koło 14 stopni...ja bym zwiędła w czapie i szaliku
Stary 2014-03-20, 22:41   #457
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
isia, Jozefina dzięki za odp:kwiatek: a macie może właśnie jakiś sprawdzonych sprzedwców, którzy mają oryginalne? bo nie chciałam zamawiać na all żeby się nie naciąć na podróbki... i kupowałam stacjonarnie (przepłacając ).
apropo szczoteczki elektr. dopiero niedawno do niej wróciłam, bo praktycznie całą ciążę i po porodzie do teraz miałam tak spuchnięte i wrażliwe dziąsła, że każda próba użycia jej kończyła się morzem krwi:/ musiałam kupować zwykłe szczoteczki super miękkie:/
Kupowałam jakiś czas temu, zawsze kupuję dwa opakowania po 4 dla siebie i męża i zerknę jeśli mam jeszcze zapisaną tę aukcję gdzieś to Ci podeślę

Właśnie przeżyłam zawał
Na komodzie mamy postawiony zegarek taki szklany lekko ozdobny, ulubioną zabawkę z serii "to nie jest do zabawy" mojego syna i widocznie dziś znów przy nim majstrował nieprzyuważony bo chwilę temu włączył się w nim budzik Miśka już zasnęła własnie czaiłam się aby ją zciągnąć z brzucha i odłożyć a tu budzik syn się obudził ja podskoczyłam ze strachu a Ona nic wiec wyłączyłam budzik i przystępuję do odkładania a ta otwiera oczy i patrzy na mnie wzrokiem mówiącym "chyba żartujesz"

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ja dziś miałam bluzę i adidasy, a widziałam dorosłe osoby w czapach i szalkiach wiem że rano jest zimno jak się do pracy wychodzi, ale o 14 było koło 14 stopni...ja bym zwiędła w czapie i szaliku
u nas było na bank 17 st bo przed wyjściem spojrzałam na programator pieca a czujnik temperatury a my wystawiony przy murze w miejscu gdzie zawsze jest cień więc nie zawyża (no chyba że przy silnych mrozach bo jest takiej jakby wnęce) i też rozumiem że rano jest chłodniej ale ludzie których spotykałam raczej nie spacerowali od rana
Stary 2014-03-20, 22:50   #458
Hosenka*
Zakorzenienie

Em_ma:
ja takie większe też już mam

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
no właśnie mam i to od paru lat..hmm numer niby podawałam ale nigdy żaden sms mi nie doszedł, tak sobie teraz myślę, że może pomyliłam jakąś cyfrę

no właśnie tej emulsji nie mogłam odżałować gdy przejrzałam ulotkę . żelów to raczej na codzień używam bezzapachowych a micelowi jestem jednemu wierna od lat - Biodermy . i nawet ostatnio miałam kupować w SF ten duży, ale wstrzymałam się i za dwa dni patrzę a tu o 4 zł droższy i niby dalej promocja.

Hosenka a może orientujesz się czy jest teraz gdzieś promocja na końcówki do szczoteczki elektrycznej oral-b ?
Też lubię Biodermę, zużyłam kilka butli, ale i tak co jakiś czas kusi coś nowego.

Oj nie pomogę, bo nie używam elektrycznej szczoteczki.

Jutro powinnam mieć do odbioru książki kupione w Empiku Tylko kiedy ja je przeczytam (kupiłam 9 książek, a jeszcze 5 innych czeka na przeczytanie). Ostatnio wzięłam książkę na spacer - ledwo usiadłam na ławce nad rzeką Kacper się obudził i w płacz. Trzeba było się zebrać i chodzić ... Od razu usnął

Kacperek od wczoraj rozszalał się z podnoszeniem główki - potrafi już ją chwilę utrzymać, choć jeszcze trochę się chwieje
Najfajniej jak robi samolot" - podnosi główkę, tułów i unosi ręce

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-03-20 o 22:52
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 22:58   #459
em ma
Zadomowienie

Cytat:
u nas było na bank 17 st bo przed wyjściem spojrzałam na programator pieca a czujnik temperatury a my wystawiony przy murze w miejscu gdzie zawsze jest cień więc nie zawyża (no chyba że przy silnych mrozach bo jest takiej jakby wnęce) i też rozumiem że rano jest chłodniej ale ludzie których spotykałam raczej nie spacerowali od rana
No moze im zimno było...w mysl zasady "to marzec-nawet jak bedzie 25 stopni bede w kozakach"
Cytat:
Em_ma:
ja takie większe też już mam
gdzie ty to trzymasz?
Stary 2014-03-20, 23:05   #460
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
No moze im zimno było...w mysl zasady "to marzec-nawet jak bedzie 25 stopni bede w kozakach"

gdzie ty to trzymasz?
W szafie ... Musieliśmy z mężem odstąpić mu swoje półki (ja 2 i TŻ 2) i szufladę Dobrze, że półki głębokie i ubranka mieszczą się w 3 rzędach. Inaczej byłoby słabo.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Mogę prosić o link na FB?

Instagram

Stary 2014-03-20, 23:21   #461
punamama
Rozeznanie

Cytat:
My dziś po wizycie u ortopedy. Niestety mała ma dysplazję wg. tego lekarza i dostała pieluchę orto do noszenia i zestaw ćwiczeń, bo stópki jej uciekają do środka. Chcemy jeszcze się zapisać na konsultację do innego lekarza, bo Ala bardzo płacze w tej pieluszce.

Dostalas skoerowanie so orto czy sama sie wybralas? Przepraszam jesli nie doczytalam w popzednim wpisie

A moje ostatnie 2 dni tragiczne. Ciagly placz. Dzisiaj jakos udalo sie dziecku wyluzowac i troche w koncu pospal. Ale odliczam chwile kiedy chociaz raz przespi przynajmniej pelne 3 godziny w nocy ...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-20, 23:31   #462
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:

Nemezis TYLKO na bezmlecznej?? ja byłam przy synu na bezmlecznej ale u nas oznaczało to bezm mleka w jakiejkolwiek postaci: sery jogurty, śmietanki to jedno ale mleko w proszku czy serwatka mlekowa jest teraz niemal we wszystkich produktach spozywczych i ja miałam naprawde problemy z zakupami, jeśli na opakowaniu choćby było napisane że "może zawierać śladowe ilości" to to znaczyło że po zjedzeniu tego syn po karmieniu będzie wymiotował
Ja teraz stosuję tą samą dietę, o której napisałaś nawet nie zdawałam sobie sprawy w ilu produktach jest mleko w różnej postaci Ciężko jest, ale czego się nie robi dla dziecka. Z drugiej strony niektóre dziewczyny z wątku oprócz produktów mlecznych odstawiły jeszcze wiele innych potencjalnie uczulających, dlatego napisałam "tylko"

Cytat:

Jutro powinnam mieć do odbioru książki kupione w Empiku Tylko kiedy ja je przeczytam (kupiłam 9 książek, a jeszcze 5 innych czeka na przeczytanie). Ostatnio wzięłam książkę na spacer - ledwo usiadłam na ławce nad rzeką Kacper się obudził i w płacz. Trzeba było się zebrać i chodzić ... Od razu usnął
U mnie jest to samo. Muszę ciągle chodzić, bo jak staję na jakiś czas to od razu oczy jak pięć złotych i po chwili ryk. Śmiejemy się z mężem, że Lena ma wbudowany czujnik ruchu
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 23:32   #463
em ma
Zadomowienie

Cytat:
W szafie ... Musieliśmy z mężem odstąpić mu swoje półki (ja 2 i TŻ 2) i szufladę Dobrze, że półki głębokie i ubranka mieszczą się w 3 rzędach. Inaczej byłoby słabo.
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------
Mogę prosić o link na FB?
Moja ma swoją szafę-nie zmieściła by się w naszej
Co do FB napisz do Shiloh
Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
A moje ostatnie 2 dni tragiczne. Ciagly placz. Dzisiaj jakos udalo sie dziecku wyluzowac i troche w koncu pospal. Ale odliczam chwile kiedy chociaz raz przespi przynajmniej pelne 3 godziny w nocy ...
A próbowałaś zawijać, otulać? Bez woombie Dorotka się budzi po pół godzinie
Stary 2014-03-20, 23:36   #464
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Moja ma swoją szafę-nie zmieściła by się w naszej
Co do FB napisz do Shiloh

A próbowałaś zawijać, otulać? Bez woombie Dorotka się budzi po pół godzinie
Pokój dla Kacpra jest jeszcze grajdołkiem, mamy zamiar go umeblować za jakies 2-3 lata. Będzie wtedy i osobna szafa

Instagram

Stary 2014-03-20, 23:47   #465
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Pokój dla Kacpra jest jeszcze grajdołkiem, mamy zamiar go umeblować za jakies 2-3 lata. Będzie wtedy i osobna szafa
Doris śpi już u siebie i jej pokój chyba jest najbardziej ogarnięty w naszej sypialni jest największy bajzel
Stary 2014-03-20, 23:52   #466
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Doris śpi już u siebie i jej pokój chyba jest najbardziej ogarnięty w naszej sypialni jest największy bajzel
Hehehe, no to u nas na odwrót.

Już mi trochę żal tego grajdołka, tzn że go nie będzie za te 2-3 lata Idealne miejsce na suszarki na pranie, deskę do prasowania (TŻ prasuje) i różne niepotrzebne rzeczy czekające na wyrzucenie/wyniesienie do piwnicy.

Instagram

Stary 2014-03-20, 23:57   #467
_Kluska_
Zakorzenienie

Hej nie czułam się gotowa na odchowalnię, ale dziś do mnie dotarło, że nie mam wyjścia i trzeba równać kroku do naszych pociech a teraz z każdym tygodniem nadążyć będzie coraz ciężej

Dziewczyny, czy Wam kazali kontrolować bioderka jeśli w pierwszym usg było ok? Mi dr powiedział, żeby przyjść jak zacznie chodzić ale moim koleżankom mówili, żeby sprawdzać co 3 miesiące

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 00:17   #468
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Hej nie czułam się gotowa na odchowalnię, ale dziś do mnie dotarło, że nie mam wyjścia i trzeba równać kroku do naszych pociech a teraz z każdym tygodniem nadążyć będzie coraz ciężej

Dziewczyny, czy Wam kazali kontrolować bioderka jeśli w pierwszym usg było ok? Mi dr powiedział, żeby przyjść jak zacznie chodzić ale moim koleżankom mówili, żeby sprawdzać co 3 miesiące

My byliśmy na wizycie w lutym i nastepna mamy w maju, czyli trzy miesiące później. Ta wizyta bedzie kontrolna - teraz bylo wszystko ok. Nie mam pojęcia od czego to zależy
Stary 2014-03-21, 01:29   #469
milka-pilka
Zakorzenienie

LeLa brak mi słów, nie wiem czy by mnie nie zamurowało, gdybym sie z takim babsztylem spotkała. Moze napisz opinie w niecierpliwi, zeby przestrzec innych...

Cytat:
Niby jestem kobietą i powinnam mieć podzielną uwagę, ale qrde no nie ogarniam...przyznaję się bez bicia: NIE OGARNIAM i wątku i klubu i fb chyba moje kobiece geny zawodzą
Mi brak czasu na wszystkie trzy formy

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
mój ma prawie 6
Mój tez ma ok 6 i dobrze sie trzyma

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Wlasnie bylam na usg glowki i ma powiekszona komore nie wiem ktora nie wiem ile odpowiada za napiecie miesniowe. Czekam na lekarza i sie bardzo martwie ;(
Mam nadzieje, ze wszystko jest ok

Cytat:
współczuję przez prawie rok po urodzeniu syna też nie jadłam, nie wiem jak Ty ale ja jestem czekoladożercą, cukru nie używam wcale ale czekolada to moja miłość
Ja tez uwielbiam czekoladę i teraz nie jem. Rok bez czekolady to mega dużo

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
A także siedzenie w domu i związane z tym ograniczenie tematów do rozmowy. Mąż przychodzi i opowiada o pracy, kolegach, co się dzieje po drodze do pracy itp., a ja o czym opowiadam? O tym jaką kupę zrobiło nasze dziecko.
Dokładnie :/
Chciałabym moc porozmawiać o czymś innym.

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Co do pogrubionego to moja się jeszcze w ogóle nie uśmiecha i nie rozmawia z nami. Interesuje się twarzami, patrzy uważnie jak ktoś do niej coś mówi, czasem popatrzy na grzechotkę i lubi swoją karuzelę, ale wszystko dosłownie na chwilę niby każde dziecko rozwija się we własnym tempie, ale zaczyna nas to trochę niepoić...

Lena nie spadła z wagi, ale mało przybrała. Ogólnie wcześniej jak jadła bez problemów to mieliśmy przyrosty 250 - 300 g na tydzień, a teraz nie przybrała nawet 100 g w 8 dni Ogólnie od jakiegoś czasu dziecko mi się w ogóle nie najada, bo ssać nie chce. Nawet jak ją uspokoję to dalej się buntuje i nic z tego nie wychodzi...
Rozumiem

Jestem totalnie zmęczona, nie mam siły pisać i zasypiam przy czytaniu. Mam nadzieje, ze zaraz ida mi sie odłożyć mała i bede mogła szybko wziąć prysznic i pójść spać.

Cały czas mam dylemat dotyczący lezaczka. Nie wiem jaki kupić i czy z tymi wibracjami
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 02:12   #470
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Tak. Kontrolę miałam miesiąc po pierwszej wizycie, trzecia wizyta za 2 miesiące.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-03-21 o 02:14
Stary 2014-03-21, 02:59   #471
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
zapomniałam Wam powiedzieć- robiłam rano kawę: włożyłam kapsułkę do ekspresu, nacisnęłam i sie robi- super. Odwróciłam sie, coś tam robię i słyszę, że się skończyło parzyć,
odwracam się żeby dolać mleka i patrzę.... a tu nie ma kubka na ekspresie - myślę kurde czy ja mam taką sklerozę, że ten kubek z kawą gdzieś już postawiłam?? obszukałam blaty- nawet do lodówki zajrzałam... nie ma.
po chwili zatrybiłam- nie postawiłam kubka w ogóle pod ekspres a że ekspres ma taka podstawkę dużą z dziurami to wszystko wlało się tam
mój żelek dziś osiągnął apogeum
Haha ja ostatnio jak robiłam mleko to odmierzylam
wodę i zamiast ja podgrzac to od razu mleko wsypalam.

Cytat:
Wlasnie bylam na usg glowki i ma powiekszona komore nie wiem ktora nie wiem ile odpowiada za napiecie miesniowe. Czekam na lekarza i sie bardzo martwie ;(
A to USG to sama sobie wymyslilas czy skierowanie miałaś?

Cytat:
Może to przypadek, może nie, będę obserwować.

Dzięki

Kciuki się przydały, bo z okiem jest już w porządku, bo obejdzie się bez lasera
Kolenja kontrola za 3 miesiące.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Dada wcale tak tanio nie wychodzi.

Super!

Cytat:
A także siedzenie w domu i związane z tym ograniczenie tematów do rozmowy. Mąż przychodzi i opowiada o pracy, kolegach, co się dzieje po drodze do pracy itp., a ja o czym opowiadam? O tym jaką kupę zrobiło nasze dziecko.
Tak samo mam, a przez to ze nie mam w okolicy kolezanki żadnej to nawet czasami nie mam się komu wygadac.

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Juz pisalam na fb, ale nie wszystkie tam jestescie, wiec wrzucam jeszcze tutaj

Usg Alkowego brzuszka
Bylismy dzisiaj na usg brzuszka i wszystko ok Jedynie co, to perystaltyka jelit slaba, ale to moze jeszcze leki nie przestaly dzialac.

Ale chce Wam opowiedziec jak przebiegala wizyta - prywatnie.
Wchodzimy z mezem do gabinetu, przyjmuje pan dr, starszy facet, po 60 i z nim babka, jak sie okazalo jego zona. A wiec na dzien dobry pani mowi, ze tylko jedna osoba wchodzi z dzieckiem. No ok., weszlam ja. Zmierzyla mnie wzrokiem od fory do dolu ze 3 razy i juz jej sie mialam zapytac, czy xos jej nie pasuje, no ale sie powstrzymalam. Zaczelam Alka rozbierac a on w ryk, pani do mnie z fochem, PROSZE DAC MU SMOCZKA, wiec mnie juz cisnienie lekko w gore i mowie, ze on nie toleruje smoczkow, no i od tej pory rozmowa przebiegala tak zaznaczam , ze pan doktor slowem sie nie odzywal)
Babsztyl:po co go pani obudzila,
Ja: yyyyyyyyyy przeciez on nie spal,
Babsztyl: oczy mial zamkniete, wiec spal, a pani go obudzila i teraz krzyczy
Ja: nie mial zamknietych oczu tylko zmrużone, bo go slonce porazilo, a krzyczy, bo wyjelam go z fotelika i rozbieram...
Babsztyl: ja go rozbiore
Po czym jak go walnela na ta lezanke, to myslalam , ze ja trafie...
Ja: pani jest jakas niepowazna, troche delikatniej,
Babsztyl: wiem jak sie dziecko podnosi i rozbiera
Ja: chyba nie bardzo..
Alek az zaczal piszczec, wiec zaczelam go glaskac
Babsztyl: prosze go nie dotykac
Ja: slucham ????!!!!!!!
Babsztyl: no, nie dotykac go
Ja to jest moje dziecko i nie zycze sobie, zeby pani tak go traktowala, bede go dotykac kiedy chce i ile chce
Babsztyl: ale ja chce zobaczyc czy on placze, bo go boli, czy ze strachu, a jak pani go bedzie dotykac, to on sie bedzie uspokajal
Ja: nie pozwole, zeby mi dziecko nerwicy tu dostalo o pani widzimisie, a ja od razu moge pani powiedziec dlaczego placze, bo sie wystraszyl!!!!nie jest przyzwyczajony, zeby ktos nim rzucal
Ok, trwa badanie, facet sprawdza wszystko jame brzuszna, nerki, pecherz, biodra itd a w trakcie badania kontynuuje ta przemila rozmowe z ta krowa.
Babsztyl: co mu pani daje jesc
Ja: co??????? Mleko, a co mam dawac, jest karmiony piersia
Babsztyl: a zupki i warzywa gotowane
Ja: on ma 3 miesiace, jeszcze nie jada takich rzeczy
Babsztyl: to najwyzszy czas mu podawac, musi jesc inne pokarmy, juz dawno powinien je jesc
Ja: kazdy normalny pediatra i WHO zalecaja, zeby rozszerzac diete po 6m
Babsztyl: glupoty wygaduja,
Ja pitole, co za durna baba, oczywiscie ona wie lepiej....
Babsztyl: jakie mleko pani daje
Ja: jak to jakie, swoje
Babsztyl: ale jakim jest dokarmiany
Ja: nie jest dokarmiany
Babsztyl: niemozliwe
Nosz ☠☠☠☠a, ona wie lepiej przeciez. Bardziej durnego babsztyla dawno nie spotkalam.
I w tym momencie na szczescie pan doktor skonczyl badanie , bo juz prawie wyszlam z siebie.... co za ☠☠☠nieta baba. Ubralam Alka i mowie, ze maz przyjdzie zaplacic za chwile i odebrac opis a ja juz wychodze, bo nie chce bardziej stresowac synka jej obecnoscia i piznelam drzwiami.
No to sie wyzalilam.
Jakim cudem Ci ludzie maja jeszcze pacjentow i to prywatnie? Przecież ten babsztyl skutecznie każdego odstraszy. Super, że z Alkowym brzuszkiem wszystko dobrze.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:14   #472
magnusia
Zakorzenienie

witam

przed chwilą zostałam osikana trzy razy w asyście pełnych szczęścia pokrzykiwać i ogólnej radości
Do tego spaliła mi się suszarka którą małego suszę

Lusso-- jak tam badania?
Stary 2014-03-21, 08:30   #473
AgatkaL
Wtajemniczenie

Hej.
Po kolejnej kontroli w pediatry w środę, Maja wreszcie przybrała na wadze. 200 g w 5 dni. Dokarmianie Bebilonem widać pomogło. Mam ją dopajać dodatkowo 2x po 20ml. Ostatnie dwa dni były super a dziś w nocy była jazda, bo ją bąki męczyły i nie mogła spać, tylko się kotłasiła, dopiero teraz zasnęła.
Próbuję ściągać swój pokarm i dawać jej często cyca, ale ona przy cycu potrafi spędzić godzinę ciamciając sutek - nie wiem czy tak jej kiepsko leci i tyle czasu jej to zajmuje. WIdzę też, że ona potrzebuje już coraz więcej jeść jednorazowo, więc moja produkcja mleka nie nadąża.

Byłam ostatnio z Mają w mojej pracy w odwiedzinach i Mała dostała prezent...leżaczek bujaczek Tiny Love. Jest super i niby 0+. Czy takie maluszki można wsadzać już na krótko w takie urządzenia? Bo Mai się w nim bardzo podoba, ale nie wiem czy to wskazane dla jej kręgosłupka.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:55   #474
ejani
Zadomowienie

Hej dziewczyny, witam się z rana- za oknem słońce, mały się obudził radosny i uśmiechnięty i jakoś tak łatwiej jakby

Współczuję historii z lekarzami, szczególnie Lela Twojej. Po co ten babsztyl tam był? I co to za lekarz z tego ortopedy, że nie kazał jej się przymknąć? Uważam, że ludzie (a szczególnie lekarze) pracujący z dziećmi powinni przechodzić jakieś testy dopuszczające!

Współczuję też i trzymam kciuki za wszystkie sprawy zdrowotne- pamiętam, jak pisałyśmy że po urodzeniu będziemy spokojniejsze, a tu wychodzą ciągle różne sprawy. Lusso, a to samo może zniknąć?
My z bioderkami mamy iść na kontrolę po 2 miesiącach, cały czas myślę co z tym kardiologiem (czy iść do Centrum Zdrowia Dziecka skoro mam zapisaną wizytę, czy sobie darować, skoro w LM powiedział że raczej wszystko ok) no i się zastanawiam, czy mały jest przeziębiony czy nie (już od tygodni )

No i mam wrażenie, że moja waga nie tylko stanęła, ale wróciło mi pół kilo, czyli do zgubienia mam ponad 8 kilo. Nie za bardzo tego rozumiem, bo mały je baaaaardzo dużo, ja jem raczej niewiele i dość zdrowo (choć fakt, że mało się ruszam, bo jestem ciągle przemęczona, ale w takich momentach też zawsze chudłam) a tu i zaczynam się martwić

A zapomniałam Wam napisać, że mój syn się robi coraz bardziej rudy
Stary 2014-03-21, 08:55   #475
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Trzymam kciuki!

Cytat:

Kciuki się przydały, bo z okiem jest już w porządku, bo obejdzie się bez lasera
Kolenja kontrola za 3 miesiące.

Super!

Cytat:

Gosia, Shiloh, wkładki wielorazowe są OK. Miękkie, duże - 12cm średnicy i nie przemakają. Podaję link:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B...?ie=UTF8&psc=1

Dziękuję za info

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Pierwsze szczepienie, BCG, za nami - dziecko zniosło je lepiej niż matka.
Dzielny synuś! Super,że dobrze poszło. My w przyszłym tyg mamy pierwsze szczepienie.

Cytat:

U mnie zapalenia w piersiach ciąg dalszy Bardzo mnie pieką, wręcz palą żywcem. Nie mam zastoju, tylko chyba tą grzybicę i zatkany kanalik. Dodatkowo strasznie mnie swędzą cycki. Nie wiem czy to przez to, że są wielkie i kolejne rozstępy, czy przez z tą grzybicę.
Współczuję! Oby wszystko było dobrze jak najszybciej!
Stary 2014-03-21, 08:57   #476
magnusia
Zakorzenienie

właśnie unaoczniło mi się stwierdzenie "obsrać się po pachy"
Stary 2014-03-21, 09:06   #477
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Każda mama wcześniej czy później tego doświadczy

Ja już wtedy nie bawię się w chusteczki, tylko ładuję pod prysznic

Instagram

Stary 2014-03-21, 09:16   #478
em ma
Zadomowienie

Witam! Ja już wystawiłam moje dziecię na dwór przed drzwi a zaraz biorę się za pranie, sprzątanie itd...Jedyny mankament że drzwi mi skrzypią i już nie wiem czym je przystawić
Cytat:
Powinno się kontrolować co 3 miesiące, bo to, że za 1 razem było ok nie oznacza że później też będzie - warto to kontrolować.
Cytat:
Witaj w klubie mam srajdków po pachy
Stary 2014-03-21, 09:33   #479
Negrid
Rozeznanie

Lela co za babiszcze... brak słów.

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
U mnie jest to samo. Muszę ciągle chodzić, bo jak staję na jakiś czas to od razu oczy jak pięć złotych i po chwili ryk. Śmiejemy się z mężem, że Lena ma wbudowany czujnik ruchu
Łucja tak samo

Moja córcia chyba za dużo przybiera... 400 g w tydzień, lekarka i położna mówią żeby przepajać wodą, ale moja cwaniara taka łatwowierna nie jest i za pół godziny krzyk z głodu (podobnie jak po moim mleku które też jest praktycznie wodą) Ogólnie w nocy zjadła najpierw 120 mm za 20 minut poprawiła jeszcze 60 a po paru minutach jeszcze mojego mleka 40 wypiła. To chyba troche za dużo jak na 5 tygodniowe dziecko...
Podajemy NAN1 i tam sugerowane porcje to 120/ 6 razy na dobę
No i pediatra jest ogromną przeciwniczką i krytykantką wszelkich herbatek... a ja bym się ku temu skłaniała, chyba Lidkaa kiedyś wspominała coś o herbatce firmy milupa... jak się sprawdza? Albo jakakolwiek inna bo czuje że coś z tym trzeba zrobić...
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 09:47   #480
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Byłam ostatnio z Mają w mojej pracy w odwiedzinach i Mała dostała prezent...leżaczek bujaczek Tiny Love. Jest super i niby 0+. Czy takie maluszki można wsadzać już na krótko w takie urządzenia? Bo Mai się w nim bardzo podoba, ale nie wiem czy to wskazane dla jej kręgosłupka.
jeżeli jest pozycja leżąca albo taka bardziej leżąca niż siedząca to można. a przynajmniej ja moją wsadzam. mam FP gdzie mała prawie że leży a wsadzam ją różnie w zależności od tego co chce zrobić ale tak średnio to 10-15 minut bo dłużej to ona za bardzo nie wytrzymuje jeszcze.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości