|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Le La wspolczuje! Co za wstrętne babsko! Ze tez nikt lekarzowi bie zwróci uwagi, ze ja tam trzyma. Jesli z dzieckiem moze jedna osoba, to lekarz tez powinien obyć sie bez widowni.
A rozszerzanie diety ? Wow, mam wrażenie, ze nawet kiedyś aż tak szybko sie tego nie praktykowało.
|
#452 |
|
Zadomowienie
|
Pilotko ja kupuje na allegro. Tylko raz mi się zdarzyło, że 1 z 6 miała złe wejście na ten drut...
|
|
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
My dziś w końcu też zdecydowaliśmy się na spacer krótki, godzinny od 16 i po wyjściu na ulice spotkaliśmy sąsiadkę z psem i ona do mnie że widzi że ja już lato poczułam (był 17st, wiatr ustał a ja miałam na sobie bluzkę z długim rękawem i długi wełniany kardigan
) także rozumiem Twoje położenie EmmaPilotko ja kupuję końcówki na all, są sporo tańsze i nie mówię o zamiennikach tylko o oryginalnych tez ponad połowę mniej niż w sklepie. moja młoda dziś chyba też się nabodźcowała na spacerze bo o ile ja i syn odżyliśmy na powietrzu o tyle Miśka po kąpieli zamiast zasnąć zażyczyła sobie tańców i tak przez niemal godzinę na rękach w rytm muzyki się bujałyśmy. Przy każdej próbie odłożenia stanowczo sugerowała z eona chce jeszcze
eF 2012 i Zuu 2014 ![]() Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2014-03-20 o 22:11 |
|
|
|
#454 |
|
Rozeznanie
|
isia, Jozefina dzięki za odp:kwiatek: a macie może właśnie jakiś sprawdzonych sprzedwców, którzy mają oryginalne? bo nie chciałam zamawiać na all żeby się nie naciąć na podróbki... i kupowałam stacjonarnie (przepłacając ).
apropo szczoteczki elektr. dopiero niedawno do niej wróciłam, bo praktycznie całą ciążę i po porodzie do teraz miałam tak spuchnięte i wrażliwe dziąsła, że każda próba użycia jej kończyła się morzem krwi:/ musiałam kupować zwykłe szczoteczki super miękkie:/ |
|
|
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co do tej baby, to wlasnie Shiloh mnie uswiadomila, ze ona jest bardzo znana u nas w miescie ze swoich madrosci. Poza tym pracuje z mezem, ktory jest lekarzem i robi usg a ona nie ma ZADNEGO wyksztalcenia medycznego. Szkoda, ze nie doczytalam tego wczesniej, bo bym jej bardziej pojechala. Musi sie baba chyba jakos dowartosciowac. No i w sumie to pomnik temu chlopu powinni postawic, cale zycie i w domu i w pracy z taka harpia. Tylko wspolczuc
|
#456 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
więc warto to skonsultować z kimś innym jak pójdziesz do innego to nie mów ze już byliście i że mała nosi ta pieluchę warto się zapoznać z diagnozą innego lekarza.Cytat:
wiem że rano jest zimno jak się do pracy wychodzi, ale o 14 było koło 14 stopni...ja bym zwiędła w czapie i szaliku
|
|
#457 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie przeżyłam zawał ![]() Na komodzie mamy postawiony zegarek taki szklany lekko ozdobny, ulubioną zabawkę z serii "to nie jest do zabawy" mojego syna i widocznie dziś znów przy nim majstrował nieprzyuważony bo chwilę temu włączył się w nim budzik Miśka już zasnęła własnie czaiłam się aby ją zciągnąć z brzucha i odłożyć a tu budzik wiec wyłączyłam budzik i przystępuję do odkładania a ta otwiera oczy i patrzy na mnie wzrokiem mówiącym "chyba żartujesz" ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Em_ma:
ja takie większe też już mam ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
Oj nie pomogę, bo nie używam elektrycznej szczoteczki. Jutro powinnam mieć do odbioru książki kupione w Empiku ![]() Kacperek od wczoraj rozszalał się z podnoszeniem główki - potrafi już ją chwilę utrzymać, choć jeszcze trochę się chwieje ![]() Najfajniej jak robi samolot" - podnosi główkę, tułów i unosi ręce
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-20 o 22:52 |
|
|
|
|
#459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdzie ty to trzymasz?
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że półki głębokie i ubranka mieszczą się w 3 rzędach. Inaczej byłoby słabo.---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Mogę prosić o link na FB?
|
|
#461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dostalas skoerowanie so orto czy sama sie wybralas? Przepraszam jesli nie doczytalam w popzednim wpisie A moje ostatnie 2 dni tragiczne. Ciagly placz. Dzisiaj jakos udalo sie dziecku wyluzowac i troche w koncu pospal. Ale odliczam chwile kiedy chociaz raz przespi przynajmniej pelne 3 godziny w nocy ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#462 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nawet nie zdawałam sobie sprawy w ilu produktach jest mleko w różnej postaci Ciężko jest, ale czego się nie robi dla dziecka. Z drugiej strony niektóre dziewczyny z wątku oprócz produktów mlecznych odstawiły jeszcze wiele innych potencjalnie uczulających, dlatego napisałam "tylko" ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#463 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do FB napisz do Shiloh ![]() Cytat:
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w naszej sypialni jest największy bajzel
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mi trochę żal tego grajdołka, tzn że go nie będzie za te 2-3 lata Idealne miejsce na suszarki na pranie, deskę do prasowania (TŻ prasuje) i różne niepotrzebne rzeczy czekające na wyrzucenie/wyniesienie do piwnicy.
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
nie czułam się gotowa na odchowalnię, ale dziś do mnie dotarło, że nie mam wyjścia i trzeba równać kroku do naszych pociech a teraz z każdym tygodniem nadążyć będzie coraz ciężej ![]() Dziewczyny, czy Wam kazali kontrolować bioderka jeśli w pierwszym usg było ok? Mi dr powiedział, żeby przyjść jak zacznie chodzić ale moim koleżankom mówili, żeby sprawdzać co 3 miesiące
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My byliśmy na wizycie w lutym i nastepna mamy w maju, czyli trzy miesiące później. Ta wizyta bedzie kontrolna - teraz bylo wszystko ok. Nie mam pojęcia od czego to zależy
|
|
#469 | |||||
|
Zakorzenienie
|
LeLa brak mi słów, nie wiem czy by mnie nie zamurowało, gdybym sie z takim babsztylem spotkała. Moze napisz opinie w niecierpliwi, zeby przestrzec innych...
Cytat:
Mój tez ma ok 6 i dobrze sie trzyma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chciałabym moc porozmawiać o czymś innym. Cytat:
Jestem totalnie zmęczona, nie mam siły pisać i zasypiam przy czytaniu. Mam nadzieje, ze zaraz ida mi sie odłożyć mała i bede mogła szybko wziąć prysznic i pójść spać. Cały czas mam dylemat dotyczący lezaczka. Nie wiem jaki kupić i czy z tymi wibracjami
|
|||||
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-21 o 02:14 |
|
|
|
|
#471 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wodę i zamiast ja podgrzac to od razu mleko wsypalam. Cytat:
Cytat:
Super! Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
witam
przed chwilą zostałam osikana trzy razy w asyście pełnych szczęścia pokrzykiwać i ogólnej radości ![]() Do tego spaliła mi się suszarka którą małego suszę Lusso-- jak tam badania?
|
|
#473 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Po kolejnej kontroli w pediatry w środę, Maja wreszcie przybrała na wadze. 200 g w 5 dni. Dokarmianie Bebilonem widać pomogło. Mam ją dopajać dodatkowo 2x po 20ml. Ostatnie dwa dni były super a dziś w nocy była jazda, bo ją bąki męczyły i nie mogła spać, tylko się kotłasiła, dopiero teraz zasnęła. Próbuję ściągać swój pokarm i dawać jej często cyca, ale ona przy cycu potrafi spędzić godzinę ciamciając sutek - nie wiem czy tak jej kiepsko leci i tyle czasu jej to zajmuje. WIdzę też, że ona potrzebuje już coraz więcej jeść jednorazowo, więc moja produkcja mleka nie nadąża. Byłam ostatnio z Mają w mojej pracy w odwiedzinach i Mała dostała prezent...leżaczek bujaczek Tiny Love. Jest super i niby 0+. Czy takie maluszki można wsadzać już na krótko w takie urządzenia? Bo Mai się w nim bardzo podoba, ale nie wiem czy to wskazane dla jej kręgosłupka.
|
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, witam się z rana- za oknem słońce, mały się obudził radosny i uśmiechnięty i jakoś tak łatwiej jakby
Współczuję historii z lekarzami, szczególnie Lela Twojej. Po co ten babsztyl tam był? I co to za lekarz z tego ortopedy, że nie kazał jej się przymknąć? Uważam, że ludzie (a szczególnie lekarze) pracujący z dziećmi powinni przechodzić jakieś testy dopuszczające! Współczuję też i trzymam kciuki za wszystkie sprawy zdrowotne- pamiętam, jak pisałyśmy że po urodzeniu będziemy spokojniejsze, a tu wychodzą ciągle różne sprawy. Lusso, a to samo może zniknąć? My z bioderkami mamy iść na kontrolę po 2 miesiącach, cały czas myślę co z tym kardiologiem (czy iść do Centrum Zdrowia Dziecka skoro mam zapisaną wizytę, czy sobie darować, skoro w LM powiedział że raczej wszystko ok) no i się zastanawiam, czy mały jest przeziębiony czy nie (już od tygodni ) No i mam wrażenie, że moja waga nie tylko stanęła, ale wróciło mi pół kilo, czyli do zgubienia mam ponad 8 kilo. Nie za bardzo tego rozumiem, bo mały je baaaaardzo dużo, ja jem raczej niewiele i dość zdrowo (choć fakt, że mało się ruszam, bo jestem ciągle przemęczona, ale w takich momentach też zawsze chudłam) a tu A zapomniałam Wam napisać, że mój syn się robi coraz bardziej rudy
|
#475 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Super! Cytat:
Dziękuję za info Cytat:
Cytat:
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie unaoczniło mi się stwierdzenie "obsrać się po pachy"
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Każda mama wcześniej czy później tego doświadczy ![]() Ja już wtedy nie bawię się w chusteczki, tylko ładuję pod prysznic
|
#478 | |
|
Zadomowienie
|
Witam! Ja już wystawiłam moje dziecię na dwór przed drzwi a zaraz biorę się za pranie, sprzątanie itd...Jedyny mankament że drzwi mi skrzypią i już nie wiem czym je przystawić
Cytat:
Witaj w klubie mam srajdków po pachy
|
|
#479 | |
|
Rozeznanie
|
Lela co za babiszcze... brak słów.
![]() Cytat:
![]() Moja córcia chyba za dużo przybiera... 400 g w tydzień, lekarka i położna mówią żeby przepajać wodą, ale moja cwaniara taka łatwowierna nie jest i za pół godziny krzyk z głodu (podobnie jak po moim mleku które też jest praktycznie wodą) Ogólnie w nocy zjadła najpierw 120 mm za 20 minut poprawiła jeszcze 60 a po paru minutach jeszcze mojego mleka 40 wypiła. To chyba troche za dużo jak na 5 tygodniowe dziecko... Podajemy NAN1 i tam sugerowane porcje to 120/ 6 razy na dobę ![]() No i pediatra jest ogromną przeciwniczką i krytykantką wszelkich herbatek... a ja bym się ku temu skłaniała, chyba Lidkaa kiedyś wspominała coś o herbatce firmy milupa... jak się sprawdza? Albo jakakolwiek inna bo czuje że coś z tym trzeba zrobić... |
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

) także rozumiem Twoje położenie Emma

wiec wyłączyłam budzik i przystępuję do odkładania a ta otwiera oczy i patrzy na mnie wzrokiem mówiącym "chyba żartujesz" 

. żelów to raczej na codzień używam bezzapachowych a micelowi jestem jednemu wierna od lat - Biodermy

Idealne miejsce na suszarki na pranie, deskę do prasowania (TŻ prasuje) i różne niepotrzebne rzeczy czekające na wyrzucenie/wyniesienie do piwnicy.