|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() jaki fotelik kupiłas ? Cytat:
Cytat:
jezdzi na kocyku bo niemam potrzeby przypinania w pasy póki co i nie zjezdza a Ty przypielas?Cytat:
tez było ciepło na dworzu, a na sali mega zimno od klimy moze chceli sie ogrzac? i tez znam wesele w tygodniu niewypal w sezonie letnim bo ludzie sa beznadziejni pier mówili młodym ze zaden problem, pozniej ze niemoga dostac urlopu bo inni maja w tym czasie zaplanowany wyjazd itd itd Cytat:
![]() Miłego wyjazdu ![]() Cytat:
Mój Flip sie tak budzi jak go brzuch boli ;/ mleko robie 30-45 sek ![]() napisze gdzie nie jechac : Jastrzebia Góra - zejscie na kamienista plaze po schodach drewnianych, Chłapowo, Władyslawowo - przewaznie kwatery daleko i duuuzo ludzi na plazy ![]() Ja polecam Jastarnie
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Zgadzam sie z karloson. Jastrzebia Gora albo Jastarnia. W strone Jastarni czesto za korki latem, do Jastrzebiej lepszy dojazd. No chyba ze nie chcecie jechac autem to wtedy bez roznicy. Wladyslawowo odradzam ze wzgledu na tlumy na plazy, na ulicach, wszedzie...
|
|
|
|
|
#4503 | ||||
|
czyli Endżi
|
No, trochę zaczęła
![]() Cytat:
![]() Może gdzieś do k. wrzuciłabym jakieś zajawki ![]() OMG Cytat:
Cytat:
![]() Moja kuzynka robiła właśnie w czwartek (już 10 lat temu ) i bardzo mnie podbudowała. Powiedziała, że absolutnie nikt im nie odmówił, nie było jakichś bulwersów. U mnie w rodzinie wesele zdarza się na tyle rzadko, że jest to naprawdę duże wydarzenie. Jeśli goście będą wiedzieć o tym z bagatelka rocznym wyprzedzeniem, to bez przesady - wolne powinni dostać A nawet jeśli komuś nie wypali, to zrobimy razcej w godzinach popołudniowych (np. 16 czy 17) więc nawet w sytuacji podbramkowej ktoś zdąży po pracy.Cytat:
![]() A słuchaj, jakby pił z butelki mocno do Ciebie przytulony, to by nie podziałało podobnie jak cycek? Czytałam nawet o patencie żeby się mocno rozebrać zeby maluszek czuł dotyk skóry.
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
Endzi co do slubu w knajpie z wyjście na ogórd/taras i u mnie i u brata tak było. Jednym słowem masakra, połowa gości przegapiła pierwszy taniec, jak były jakieś zabawy to trzabyło wszystkich wołac.
Niektórzy to traktowali jakby przyszli sobie pogadac z długo niewidzianymi osobami z rodziny badź znajomymi.
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adaś od kilku dni ma drugiego ząbka.
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
Misia, kciuki za Kornelka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostaliśmy oficjalne zaproszenie na wesele kuzynki męża. Adasia planujemy wziąść na początek, a później odwieść do chrzestnego. Przynajmniej będzie mieć pretekst by nie iść do kółka.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4508 |
|
Wtajemniczenie
|
Pediatra poradzila szczoteczkę silikonowa i przegotowana wode. To samo potwierdzil moj dentysta. Mam paste nenedent bez fluoru, ale nie wiem, kiedy zaczac ja uzywac. U nas dwa zabki i ida gorne jedynki.
A tak w ogole witam się z IP - czekam na gastroskopie. Mam tylko nadzieję, ze dam rade wrocic sama autem. Chce mi sie jesc i pic, a tu nie wolno. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4510 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nadrabiam. Cytat:
wiem wiem,ale u nas -chyba- zadziałało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Waży 6650 Cytat:
a powiedz co gotujesz?masz sprawdzone źródło czy też korzystasz z mrożonek?Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać. Dostałam ostatnio marchew, pietruszkę i buraki wsiowe w ilości DUŻEJ i muszę to przerobić, bo inaczej mi zdechną.No i teraz przerabiam to w domu. Gotuję wszystko na parze,blenduję, daję do pojemników na kostki do lodu,jak się zamrozi to przekładam do woreczków do mrożenia i opisuję. I będę mieć tak poporcjowane. Przy wekowaniu nie mogłabym sobie n to pozwolić+ nie miałabym pewności,że się nie zepsuje. Oczywiście w sezonie będę dostawać takie warzywka na bieżąco to będę jej gotować na świeżych produktach to co mam,no ale póki co jest jak jest. Cytat:
![]() :pal a: Dobrze,że już jest ok
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to, że nie kazdy lubi zabawy ok, nikt nikogo na siłę nie zmuszał, ale chociaż jako widownia mogli wziąć udział. Zresztą u nas zabaw było tylko trzy dla gości, dwie dla dzieci, karaoke, jedna dla świadków i dwie dla pary młodej. ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Motyl ja też polecam mrożenie, a nie wekownie ![]() ja ![]() za piąty miesiąc. idę sie zbierać.
Ślub 6 lipiec 2013 ![]() Kornel 24 październik 2013 Antoni 8 stycznia 2015 http://onaiich3.blogspot.com.es/ Edytowane przez misia332 Czas edycji: 2014-03-21 o 08:37 |
|
|
|
|
#4512 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Wczoraj troch nadrobilam, ale nie mialam juz mocy pisac ![]() Na basenie bylo SUPER jesli ktos ma mozliwosc a nie chodzi to polecam mocno Amelka grzeczna, najbardziej jej sie dmuchana pilka podobala i wtedy szalala A pozniej byla tak zmeczona, ze zasnela jak ja w body i spodnie ubralam pozniej jak jej kurtke zakladalismy to nawet sie nie obudzila Dzisiaj znowu piekny dzien 21st niby ma byc, wiec idziemy na dluugi spacer ![]() A jeszcze propo slonca i spacerow Czy Wy tez macie tak smiesznie opalone dlonie? Bo ja mam niecale - palce i kawalek za kostkami, a juz blizej nadgarstka nie no i oczywiscie obraczka i pierscionek bialy
|
#4513 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale póki co mamy spokój do września. Śniło mi się forum i ty pisząca,że masz 156 cm wzrostu, a Twój mąż ma 236 cm Cytat:
A wizę?Czemu już? Cytat:
![]() ![]() no to możliwe,że po pietruszce też będzie u nas jazda
|
|
#4514 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() Cytat:
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-03-21 o 08:58 |
||
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
misia trzymam kciuki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym dawala albo tak jak zalecane albo po 10 miesiacu pomiedzy nie ma sensu Cytat:
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Endżi, wszystko zależy od gości. Jak masz zabawową rodzinę to myślę, że nie ma się co obawiać że będzie ich więcej na zewnątrz niż w środku. Zresztą, mi by się też podobał ślub w takiej scenerii tylko u nas nie było gdzie. Jak organizowałam swoje wesele to sobie wymarzyłam zrobić je na dworze, jak w amerykańskich filmach
Tyle że wybito mi to z głowy ze względu na to że ciężko to ogarnąć organizacyjnie. Najtrudniej byłoby chyba z kuchnią, doprowadzeniem prądu itp. A do tego trzebaby jakiś pseudo-parkiet do tańca zrobić, bo w szpilkach po trawie byłoby ciężko tańczyć. Później sama zrezygnowalam z tego pomyslu ze względu na kapryśną pogodę. Ale mimo deszczowego i zimnego lata 2011 w dniu naszego ślubu było pięknie, 30 stopni i słoneczko. Był to jedyny dzień tamtego lata kiedy pogoda pozwoliła na plażowanie. No i w sumie byliśmy na plaży, ale ja w sukni a TŻ w garniturze na sesji ślubnej hehe ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Dzięki, tassia, misia - uspokoiłyście mnie Tak sobie teraz myślę, że może to też jest spowodowane przejściem z mm 1 na 2 (tam jest dwa razy więcej żelaza) a ja kaszki/kleiki robię na mm. Właśnie, motyl, ty pisałaś że Tusia nie lubi kaszki jaglanej czy kto inny? Julkowi też przestała smakować, a że mi się skończyła podałam ten kleik kukurydziany (jak dla mnie kompletnie bez smaku) z 2 łyżeczkami jabłuszka i wcinał aż miło. Zawsze robilam na 100ml mm a teraz jak się skończyło otwierał dziubek po jeszcze
|
|
|
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
brawa dla Poli!!!
![]() ![]() ![]() klask i:Cytat:
jaki kupiłaś?
|
|
#4520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tak było... tyle ze ja mialam super obsluge na weselu i muzyka i tance zostały przeniesione na taras.... była mega impreza zreszta sama nie lubie wesel gdzie nie ma mozliwosci wyjscia... i tak zawsze ci co pala papierosy wyjda, a z nimi inni.... i gdzies znajda sobie miesjce to jak dla mnie lepiej zeby na tarasie niz gdzies dalej ![]() Cytat:
czworakowanie na stópkach hejoo do mnie jedziesz??? przegapiłam gdzie sie wybieracie
|
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się ciesze ze miałam w zimie i było z -10 przynajmiej palacze wychodzili na fajka i wracali odrazu a jak ktoś chcial pogadac po za sala to byly 4 stoliki przy barmanie w oddzielnym kącie i bylo git
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
raczkowanie
![]() czworakowanie
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze przed wyjściem napiszę jedno co do wesel.
JESZCZE SIę TAKI NIE URODZIŁ, CO BY WSZYSTKIM DOGODZIŁ. idę
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() En staje na raczkach i czworaka, przebiera nogami, ale się nie porusza
|
|
|
#4525 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, jestem dziś padnięta, posiedziałam wczoraj na allegro, a jak postanowiłam się wreszcie położyć, to Miłek się obudził i prawie godzinę się bujałam z karmieniem i usypianiem
Poszłam spać po północy, a pobudka o 5.45, oczywiście w międzyczasie wstawałam 2 razy. Daliśmy młodemu zabawki żeby się zajął i nie stękał, bo chcieliśmy jeszcze z 15 minut dospać, a tu minęła chwila i budzi się Dawid z tym swoim wnerwiającym o tej porze "Kochani, dzień dobry. Nie śpimy, jest dzień" ![]() Idziemy dziś w południe do pediatry, w dzień nie widać po Dawidzie, że chory, ale w nocy starsznie brzydko kaszle ![]() Cytat:
![]() na jaki fotelik się zdecydowałaś? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4527 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4529 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolson ale mi narobiłas chęc na tą Jastarnie..
|
|
|
|
#4530 | ||||
|
Raczkowanie
|
Hej
Widzę, ze 11 maja jest popularny. Fajnie, będziemy razem przeżywać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wlasnie dziewczyny, pamietam, ze wieeeeeki temu któraś z Was wstawiala taki wierszyk, ktory był bodajże na stołach weselnych, taki śmieszny wlasnie o wydziwianiu gości odnośnie jedzenie, usadzenia itp. Moja siostra ma w tym roku i szukałam na necie zeby jej podesłać i nie mogę znalezc. Coś mi sie kojarzy Vea albo Madziuchna, ale pewna nie jestem. Pomożecie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

nawet jak wózek był rozłożony całkiem na płasko 
jezdzi na kocyku bo niemam potrzeby przypinania w pasy póki co i nie zjezdza
Jakbyście w weekend przypadkiem wykończyły wątek, to założysz nowy??? Bo ja jadę bez kompa i nie dam rady. Dopiero w poniedziałek koło 15 będę w domu, soł jeśli wykończycie wątek wcześniej, to ja nie mam jak założyć nowego
Teraz śpi myszka moja malutka.

ostatnio nawet jestem na bieżąco
byliśmy z zapaleniem płuc, tydzień