Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-21, 08:03   #4501
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Kasiuni_a jedziemy tutaj:
http://www.dunia.ustka.pl/

aaa, i kupiłam dziś fotelik dla Marysi, wreszcie mam to z głowy
w tamtym roku mielismy jechac do Ustki bo nigdy nie byłam

jaki fotelik kupiłas ?

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
aaah, wyszliśmy dziś pierwszy raz w spacerówce Tutka i jest beznadziejna
Cytat:
nam budka nie opada, ale bobas zjeżdza w dół, a dziś zbyt ciepło żeby koc podkładać nawet jak wózek był rozłożony całkiem na płasko
e to tylko ja jestem zadowolona? jezdzi na kocyku bo niemam potrzeby przypinania w pasy póki co i nie zjezdza a Ty przypielas?

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Cudnie, Endżi!

Ps. Ja bałam się sali z wyjściem na ogród itp., bo byłam na kilku weselach, że na sali tylko marynarki wisiały na krzesłach, a większość gości hasała po podwórku Do tego stopnia, że trzeba było szukać rodziców panny młodej, bo młodzi chcieli tort pokroić ....
niestety tez mam takie doświadczenia jako gość ze osoby rozchodziły sie po ogrodzie ba nawet jedni wzieli półmisek wedlin, wódke, popoite i poszli pod altanke siedziec tez było ciepło na dworzu, a na sali mega zimno od klimy moze chceli sie ogrzac?
i tez znam wesele w tygodniu niewypal w sezonie letnim bo ludzie sa beznadziejni pier mówili młodym ze zaden problem, pozniej ze niemoga dostac urlopu bo inni maja w tym czasie zaplanowany wyjazd itd itd

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
kaska pytanko-prośba Jakbyście w weekend przypadkiem wykończyły wątek, to założysz nowy??? Bo ja jadę bez kompa i nie dam rady. Dopiero w poniedziałek koło 15 będę w domu, soł jeśli wykończycie wątek wcześniej, to ja nie mam jak założyć nowego
nieno chyba idzie ciepły weekend wiec nie wkonczymy

Miłego wyjazdu

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

Niewiem co Zuzi było, położyłam ją spać po 20, za 20 min się obudziła z płaczem, tak jakby ją brzuszek bolał ale niewiem po czym Teraz śpi myszka moja malutka.

staram się robić szybko, mam przygotowaną wodę w termosie lub mieszam zimną z ciepłą i mleko nasypane już do butelki
Zuzia jak szybko nie dostanie mleka to zaczyna rozpaczać.

to ja się dopiszę do prośby, gdzie z takim maluszkiem jechać?? chcemy nad morze, TZ mówi że mu obojętna miejscowość, ja bym chciała gdzieś gdzie jest co robić... No i nie mam pomysłu

Mój Flip sie tak budzi jak go brzuch boli ;/

mleko robie 30-45 sek

napisze gdzie nie jechac : Jastrzebia Góra - zejscie na kamienista plaze po schodach drewnianych, Chłapowo, Władyslawowo - przewaznie kwatery daleko i duuuzo ludzi na plazy

Ja polecam Jastarnie super klimat, blizko do morza, piekna pusta plaza, port, mozliwosc popłyniecia tramwajem wodnym do trójmiasta, pojechania na hel np rowerami jest drozka cała trase itd itd
Stary 2014-03-21, 08:14   #4502
pszczoua
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
mamy dzisiaj wizytę u pediatry... trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

wydaje mi się, że tak, mój robi różnokolorowe kupki odkąd je różnorodnie.
Moj tez ale raczej w kolorze tego co zje a kleik przeciez zolty...

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Zgadzam sie z karloson. Jastrzebia Gora albo Jastarnia. W strone Jastarni czesto za korki latem, do Jastrzebiej lepszy dojazd. No chyba ze nie chcecie jechac autem to wtedy bez roznicy. Wladyslawowo odradzam ze wzgledu na tlumy na plazy, na ulicach, wszedzie...
Stary 2014-03-21, 08:15   #4503
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

super, że już zaczęła się ślubna gorączka
No, trochę zaczęła
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
super, taka miejscówka musi byc piekna przypomnij to bedzie lato 2015? dokladnie jaki msc?

co do tża to bardzo sie ciesze kazdej z nas zycze bysmy byly kochane
Czerwiec 2015
Może gdzieś do k. wrzuciłabym jakieś zajawki

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
OMG

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ślubna gorączka na całego
fajnie, że znalazłaś salę z której jesteś zadowolona, a czy to będzie czwartek czy sobota to rzeczywiście żadna różnica
Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Super czas przed Wami, obmyslanie wszystkich szczegółów. Z doświadczenia powiem, ze najważniejsza na weselu jest muzyka i jedzenie. Zachwyt pięknym miejscem moze minąć, gdy spróbuje sie potraw. My zanim zdecydowaliśmy sie na sale, czytaliśmy komentarze na necie, słuchaliśmy opinii znajomych i poszliśmy na obiad do tej restauracji
A co do terminu w czwartek, to pewnie jakies święto ? Czy tak po prostu? Musisz wziąć pod uwagę, ze cześć gości moze sie wyruszyć z tego powodu, zwłaszcza przyjezdnych, bo cieżko po weselu zebrać sie na drugi dzien do pracy, czy dojechać do innego miasta, a nie każdy urlop dostanie.
Dziewczyny, już poważnie rozmyślałam na temat tego czwartku. I wygląda to tak, że problemu dla gości nie będzie

Moja kuzynka robiła właśnie w czwartek (już 10 lat temu ) i bardzo mnie podbudowała. Powiedziała, że absolutnie nikt im nie odmówił, nie było jakichś bulwersów. U mnie w rodzinie wesele zdarza się na tyle rzadko, że jest to naprawdę duże wydarzenie. Jeśli goście będą wiedzieć o tym z bagatelka rocznym wyprzedzeniem, to bez przesady - wolne powinni dostać A nawet jeśli komuś nie wypali, to zrobimy razcej w godzinach popołudniowych (np. 16 czy 17) więc nawet w sytuacji podbramkowej ktoś zdąży po pracy.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

mam dziś dobry humor jednak czuję że po 19 się to zmieni ponieważ planuję zamiast cycka dać Antkowi kaszkę przed zaśnięciem. Skończy się to na 100% awanturą.

O 16 przed drzemką zrobiłam próbę, odciągnęłam swoje mleko i spróbowałam podać mu butelką. Z wielkim bólem i płaczem wymemlał 60ml, no ale nie zasnął bo przyzwyczajony do cycka, więc odłożyłam go do łóżeczka usiadłam obok i czekałam równe 14 min aż przestanie się zanosić i zaśnie () czułam się podle ale zadziałało. Szczerze myślałam, że będzie gorzej..
Pluje sobie w brodę że wpoiłam mu takie złe nawyki.

Dzisiaj odbyliśmy pierwszy spacer w spacerówce było super przykryłam go kocem i nie zmarzł

Jutro na 95% idziemy pierwszy raz na besen cykam się

tak jak obiecałam, wstawiam fotke
Papugo, po pierwsze - śliczna dziewczyna z Ciebie
A słuchaj, jakby pił z butelki mocno do Ciebie przytulony, to by nie podziałało podobnie jak cycek? Czytałam nawet o patencie żeby się mocno rozebrać zeby maluszek czuł dotyk skóry.
Stary 2014-03-21, 08:18   #4504
misia332
Zakorzenienie

Endzi co do slubu w knajpie z wyjście na ogórd/taras i u mnie i u brata tak było. Jednym słowem masakra, połowa gości przegapiła pierwszy taniec, jak były jakieś zabawy to trzabyło wszystkich wołac.

Niektórzy to traktowali jakby przyszli sobie pogadac z długo niewidzianymi osobami z rodziny badź znajomymi.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:18   #4505
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
To chyba slabo o zabki dbaly albo wyjatkowo slabe zeby. Blanka dlugo była butelkowa i nie ma totalnie żadnych problemow z zabkami.

Eh nie mam jak nadrabiac. Fajrant bo ojciec moich dzieci wrocil

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jak dbać o pierwsze ząbki?
Adaś od kilku dni ma drugiego ząbka.
Stary 2014-03-21, 08:23   #4506
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
mamy dzisiaj wizytę u pediatry... trzymajcie kciuki
Misia, kciuki za Kornelka

Stary 2014-03-21, 08:24   #4507
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Endzi co do slubu w knajpie z wyjście na ogórd/taras i u mnie i u brata tak było. Jednym słowem masakra, połowa gości przegapiła pierwszy taniec, jak były jakieś zabawy to trzabyło wszystkich wołac.

Niektórzy to traktowali jakby przyszli sobie pogadac z długo niewidzianymi osobami z rodziny badź znajomymi.
Wesele też jest po to by pogadać z długo niewidzianymi osobami. Zwykle trwa wiele godzin, nie każdy ma siły by za każdym razem się bawić. Nie każdy lubi zabawy weselne, np. mój mąż.
Dostaliśmy oficjalne zaproszenie na wesele kuzynki męża. Adasia planujemy wziąść na początek, a później odwieść do chrzestnego. Przynajmniej będzie mieć pretekst by nie iść do kółka.
Stary 2014-03-21, 08:25   #4508
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Jak dbać o pierwsze ząbki?
Adaś od kilku dni ma drugiego ząbka.
Pediatra poradzila szczoteczkę silikonowa i przegotowana wode. To samo potwierdzil moj dentysta. Mam paste nenedent bez fluoru, ale nie wiem, kiedy zaczac ja uzywac. U nas dwa zabki i ida gorne jedynki.
A tak w ogole witam się z IP - czekam na gastroskopie. Mam tylko nadzieję, ze dam rade wrocic sama autem. Chce mi sie jesc i pic, a tu nie wolno.

Stary 2014-03-21, 08:27   #4509
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
100 lat dla Enci, Miloszka, Julka, Szymonka i Wiki! Rośnijcie dzieciaczki zdrowo!

Papuga, ślicznie Ci w nowych włosach. Akurat tak wiosennie na wiosne

Natala, super, że plany na wakacje już są. My też musimy coś pomyśleć tyle, że dopiero we wrześniu uda się pojechać. Wcześniej na pewno jakiś weekend w górach No i dużo laby na działce u rodziców

Lulla, nie zazdroszcze sytuacji. I cieszę się, że Twój refleks zadziałał

Kaśka, super ta kieca co wrzuciłaś z h&m!

papuga, powodzenia na basenie! Będzie fajnie zobaczysz.

maharet, ja mam spacerówke przekładaną w obie strony. Woże Pole tyłem do świata przodem do mamy narazie

kaśka, co do koloru mleka - ja od początku mam żółtawe. Zawsze było takie. Czasem jest bardziej żółte czasem mniej i nie mam pojęcia od czego to zalezy. Ale nie próbowałam nigdy..

Mój bąbel kończy jutro (Wasze dzisiaj) 5 miesięcy. Ależ ten czas leci Nie wiem kiedy to śmignelo..
Wszystkiego maj dla Poluni z okazji piątego miesiąca

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-21, 08:34   #4510
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Nadrabiam.

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
no co za Uparciuch

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Motyl u Was ktoś jest alergikiem ?

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Misiek śpi mi od pół godziny ,o tej godzinie to troche niebezpieczne bo o której na noc pójdzie spać
niech śpi moja Bidula , ząbki męczą to niech chwilę pokima
matka dzięki temu wizaz nadrobiła :P
Nie,nikt z mojej rodziny nie jest alergikiem pokarmowym. Ja mam jedynie lekkie uczulenie na roztocza.

Cytat:
Tylko Viburcol to homeopatia...
wiem wiem,ale u nas -chyba- zadziałało

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Planujemy 11 maja, ale jeszcze nie byliśmy u księdza. Musimy pójść w najbliższym czasie, bo jak maz dzwonił pytać o stolik w restauracji, to juz miejsc nie było z powodu komunii. Wiec mam nadzieje, ze akurat wtedy w naszym kościele nie bedzie, bo wtedy lipa z chrztem, a chrzestny akurat z uk przylatuje.
A Wy kiedy ?
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
tez chcemy 11 maja
11 maja zeszłego roku dowiedziałam się,że będzie dziewuszka

Cytat:
dziękuję dziękuję dziękuje

nie uwierzycie!!!!!!!! Tasia to chyba przez to że trzymałaś kciuki!
dałam Antkowi po kąpieli 150ml kaszki łyżeczką, zjadł ze smakiem, buziaczek w czółko, do łóżeczka i dziecko zasnęło w niecałe 5 min!!! Jestem w szoku!

nawet tz nie zdołał mnie zezłościć swoją obelgą "matole je*bany"..

tak się ciesze! odciągnę zaraz z cyca na najbliższą pobudkę, jak wypali to będzie bomba

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Bidulka kochana
czyli ile teraz waży?
zastanawiałam się się właśnie czy można podawać pietruszkę.
Inwersja ostatnio wspominała, że seler owszem uczula.
Brawa dla Antka, oby tak codziennie

Waży 6650

Cytat:
oby oby
ja z tego powodu nie kłade Hani na kanapie praktycznie w ogóle od kilku miesiecy, tylko podłoga...
Boja a w jaki sposób wyelimonowałaś te dwa dzienne karmienia? czym zastąpiłaś i w jakiej ilości że Filipowi wystarcza?
a co do wizyty Twojej dziś u pediatry, to oczywiście brawa za wagę ale powiem Ci, że trochę mnie zdziwiła z tym obracaniem się.... no bo kurcze, tzn że raczkować też nie będzie? no bo jak?
chodzisz jeszcze na rehabilitację?

a jakie szczepienie to bedzie? wydawało mi się że teraz szczepisz na wzw i na tym się kończą szczepienia w pierwszy roku życia dziecka

Motyl, dzieci naprawdę już teraz dużo nie przybierają a Tuśka faktycznie bardzo ruchliwa

co do jedzonka, to Hania też zdecydowanie chętniej je moje obiadki niż słoiczkowe, choć nadal nie są to szalone ilości

Kasiuni_a, pytałaś o gondolę? Hania nadal w niej jeździ, a w sobote kończy 7 miesięcy ale ona na spacerze głównie śpi więc jej nie robi różnicy, nigdy jej nie podciągałam oparcia ani nic w tym stylu więc nie kombinuje w wózku z akrobacjami no ale jutro mąż przywozi spacerówkę, musze ja wyprać i zaczniemy jeździć. cieszę się że te zimne miesiace były w gondoli

ale dzis wiosna
byłam z dziewczynami 2 h na spacerze a Hania dospała jeszcze 1,5h w domu brakowało jej powietrza świeżego, to był nasz pierwszy spacer od tygodnia

aaa i zarezerowałam nam wakacje nad morzem jedziemy do Ustki na 10 dni, zaraz po chrzcinach (które będą chyba 6 lipca)
w sierpniu morze jeszcze w góry pojedziemy
super plany urlopowe

a powiedz co gotujesz?masz sprawdzone źródło czy też korzystasz z mrożonek?Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać.
Dostałam ostatnio marchew, pietruszkę i buraki wsiowe w ilości DUŻEJ i muszę to przerobić, bo inaczej mi zdechną.No i teraz przerabiam to w domu. Gotuję wszystko na parze,blenduję, daję do pojemników na kostki do lodu,jak się zamrozi to przekładam do woreczków do mrożenia i opisuję. I będę mieć tak poporcjowane. Przy wekowaniu nie mogłabym sobie n to pozwolić+ nie miałabym pewności,że się nie zepsuje.

Oczywiście w sezonie będę dostawać takie warzywka na bieżąco to będę jej gotować na świeżych produktach to co mam,no ale póki co jest jak jest.

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
a tak Was podczytuję ostatnio nawet jestem na bieżąco
dziękuję

niestety zaliczyliśmy szpital byliśmy z zapaleniem płuc, tydzień ale łądnie się leczyła i wszystko gra

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

ja używałąm blokera z Ziaji, tani a naprawdę skuteczny, choc mówią, żeby jednak na co

dzień tego nei używać, przestałam jak zaszłam w ciążę.
to co sie nie odzywałaś:pal a: Dobrze,że już jest ok

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:38   #4511
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Wesele też jest po to by pogadać z długo niewidzianymi osobami. Zwykle trwa wiele godzin, nie każdy ma siły by za każdym razem się bawić. Nie każdy lubi zabawy weselne, np. mój mąż.
Dostaliśmy oficjalne zaproszenie na wesele kuzynki męża. Adasia planujemy wziąść na początek, a później odwieść do chrzestnego. Przynajmniej będzie mieć pretekst by nie iść do kółka.
hmm, tylko jednak najwazniejsza jest ta para młoda, a opuszczanie pierwszego tańca czy podziękowania dla rodziców bądź wjazdu tortu dla mnie jest trochę nie na miejscu. I zauważ, że napisałam o konkretnym wydarzeniu, a nie o całym weselu.

A to, że nie kazdy lubi zabawy ok, nikt nikogo na siłę nie zmuszał, ale chociaż jako widownia mogli wziąć udział. Zresztą u nas zabaw było tylko trzy dla gości, dwie dla dzieci, karaoke, jedna dla świadków i dwie dla pary młodej.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Motyl ja też polecam mrożenie, a nie wekownie

ja za piąty miesiąc.

idę sie zbierać.

Edytowane przez misia332
Czas edycji: 2014-03-21 o 08:37
Stary 2014-03-21, 08:40   #4512
kahunia
Zadomowienie

Dzien dobry

Wczoraj troch nadrobilam, ale nie mialam juz mocy pisac

Na basenie bylo SUPER jesli ktos ma mozliwosc a nie chodzi to polecam mocno Amelka grzeczna, najbardziej jej sie dmuchana pilka podobala i wtedy szalala A pozniej byla tak zmeczona, ze zasnela jak ja w body i spodnie ubralam pozniej jak jej kurtke zakladalismy to nawet sie nie obudzila

Dzisiaj znowu piekny dzien 21st niby ma byc, wiec idziemy na dluugi spacer

A jeszcze propo slonca i spacerow Czy Wy tez macie tak smiesznie opalone dlonie? Bo ja mam niecale - palce i kawalek za kostkami, a juz blizej nadgarstka nie no i oczywiscie obraczka i pierscionek bialy

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:42   #4513
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ale że z kanapy

mnei sie bardzo podoba przymierzałam się żeby kupić nico 3w1, ale był trochę za cięzki...

aaa, to coś mi się pomerdało, bo wydawało mi się że na żółtaczkę teraz już w marcu jakoś idziecie

my w polu ze szczepieniami

Papuga, świetnie wyglądasz!

Passion, cześć współczuje wizyty w szpitalu ale super że tak szybko malutka wyzdrowiała
U nas nie zdążyliśmy jednym Prevenarem i dopiero w październiku. A we wrzesniu już niby mmr...nie chcę go
No ale póki co mamy spokój do września.

Śniło mi się forum i ty pisząca,że masz 156 cm wzrostu, a Twój mąż ma 236 cm:cojest :

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
sesese mąż dzisiaj się zrywa z pracy 2h

musimy młodemu wyrobić paszport i wizę
faaajnie,ja mojego próbowałam namówić,żeby się urwł wczoraj lub dzisiaj i poslzibyśmy wyrobić paszport,ale niestety nie może
A wizę?Czemu już?

Cytat:
wyczaiłam przypadkiem, bo puszczałam "mały miś do lasu bał się iść..."

Miłosz to głodomor, połknie wszystko jak głodny, byle dobrze zmielone

tak w ogóle to czy Waszym dzieciom starczają te obiadki/deserki w słoikach 125-130g?
bo Miłoszowi właściwie nigdy, po zjedzeniu dalej głodny i musi dojeść od 100ml nawet do 170ml

no coś Ty.. czemu tak późno?

śliczna jesteś

czekoladowy brąz, ja zawsze tak samo. albo średni brąz albo czekoladowy. nudna jestem

to chyba pomyliłam pojęcia, chodziło o to, że staje na czworaka po prostu, ale najwidoczniej nie znam się na tej terminologii
a że się przewraca, to swoją drogą. ale to tylko przy zmianie pieluchy, przy ubieraniu za bardzo zajęty jest darciem się

A marchew jest dość częstym alergenem właśnie.
Seler też, tak samo jak i papryka. Jak spojrzysz na skład słoiczków to seler często dają wytłuszczony, właśnie z tego powodu.
A uczulają oba te warzywa, bo mają dużą zawartość histaminy
czworakowanie do przodu, raczkowanie do tyłu?ja to tak rozumiem

no to możliwe,że po pietruszce też będzie u nas jazda

Stary 2014-03-21, 08:42   #4514
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
to lipa :/ i co teraz?

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

szkoda ze nie mieszkasz w krk to bym Ci poleciła ;P

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

oj tam

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

hm.. na razie jakoś przetrwamy, a jak zacznie siedzieć przesiądziemy się w coś innego, jakąś parasolko-spacerówkę z rozkładanym siedziskiem

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
w tamtym roku mielismy jechac do Ustki bo nigdy nie byłam

jaki fotelik kupiłas ?

e to tylko ja jestem zadowolona? jezdzi na kocyku bo niemam potrzeby przypinania w pasy póki co i nie zjezdza a Ty przypielas?

niestety tez mam takie doświadczenia jako gość ze osoby rozchodziły sie po ogrodzie ba nawet jedni wzieli półmisek wedlin, wódke, popoite i poszli pod altanke siedziec tez było ciepło na dworzu, a na sali mega zimno od klimy moze chceli sie ogrzac?
i tez znam wesele w tygodniu niewypal w sezonie letnim bo ludzie sa beznadziejni pier mówili młodym ze zaden problem, pozniej ze niemoga dostac urlopu bo inni maja w tym czasie zaplanowany wyjazd itd itd

nieno chyba idzie ciepły weekend wiec nie wkonczymy

Miłego wyjazdu

Mój Flip sie tak budzi jak go brzuch boli ;/

mleko robie 30-45 sek

napisze gdzie nie jechac : Jastrzebia Góra - zejscie na kamienista plaze po schodach drewnianych, Chłapowo, Władyslawowo - przewaznie kwatery daleko i duuuzo ludzi na plazy

Ja polecam Jastarnie super klimat, blizko do morza, piekna pusta plaza, port, mozliwosc popłyniecia tramwajem wodnym do trójmiasta, pojechania na hel np rowerami jest drozka cała trase itd itd
tak! ale ten pas, który jest pod pupą, jest za nisko, tzn. jest tylko teoretycznie pod pupą - dlatego dziecko zjeżdża.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-03-21 o 08:58
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:43   #4515
matallewar
Zakorzenienie

machamy Wam z pociągu

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:44   #4516
czaszka_
Zakorzenienie

misia trzymam kciuki

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:48   #4517
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Hm no u mnie nikt czegoś takiego nie ma w rodzinie.. W ogole moja ciotka twierdzi żeby jeszcze poczekać i zacząć po 6 miesiącu wprowadzać gluten a ja się zastanawiam czy do pediatry się nie wybrać i zapytać co ona sądzi
bez sensu.... bo omijasz okno autoimmunologiczne
ja bym dawala albo tak jak zalecane albo po 10 miesiacu
pomiedzy nie ma sensu

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam się. Zaraz nadrobię ale póki co mam problem... Wczoraj podałam Julkowi kleik kukurydziany (kaszka jaglana się nam skończyła i chciałam dać coś zamiast niej). Brzuszek nie bolał, generalnie czuł się dobrze. Ale dziś zrobił ciemnozieloną kupę. Nie była to biegunka, tylko normalna kupa w bardzo ciemnym kolorze. Czy to normalne?
normalne

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:51   #4518
pszczoua
Zakorzenienie

Endżi, wszystko zależy od gości. Jak masz zabawową rodzinę to myślę, że nie ma się co obawiać że będzie ich więcej na zewnątrz niż w środku. Zresztą, mi by się też podobał ślub w takiej scenerii tylko u nas nie było gdzie. Jak organizowałam swoje wesele to sobie wymarzyłam zrobić je na dworze, jak w amerykańskich filmach Tyle że wybito mi to z głowy ze względu na to że ciężko to ogarnąć organizacyjnie. Najtrudniej byłoby chyba z kuchnią, doprowadzeniem prądu itp. A do tego trzebaby jakiś pseudo-parkiet do tańca zrobić, bo w szpilkach po trawie byłoby ciężko tańczyć. Później sama zrezygnowalam z tego pomyslu ze względu na kapryśną pogodę. Ale mimo deszczowego i zimnego lata 2011 w dniu naszego ślubu było pięknie, 30 stopni i słoneczko. Był to jedyny dzień tamtego lata kiedy pogoda pozwoliła na plażowanie. No i w sumie byliśmy na plaży, ale ja w sukni a TŻ w garniturze na sesji ślubnej hehe

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Dzięki, tassia, misia - uspokoiłyście mnie Tak sobie teraz myślę, że może to też jest spowodowane przejściem z mm 1 na 2 (tam jest dwa razy więcej żelaza) a ja kaszki/kleiki robię na mm. Właśnie, motyl, ty pisałaś że Tusia nie lubi kaszki jaglanej czy kto inny? Julkowi też przestała smakować, a że mi się skończyła podałam ten kleik kukurydziany (jak dla mnie kompletnie bez smaku) z 2 łyżeczkami jabłuszka i wcinał aż miło. Zawsze robilam na 100ml mm a teraz jak się skończyło otwierał dziubek po jeszcze
Stary 2014-03-21, 08:54   #4519
butterfly20
Zakorzenienie

brawa dla Poli!!! klask i:

Cytat:

Passion, ale że tylko probiotyk? na zapalenie płuc

jaki kupiłaś?

Stary 2014-03-21, 08:56   #4520
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

ja sie nie zgadzam
u mnie tak było... tyle ze ja mialam super obsluge na weselu i muzyka i tance zostały przeniesione na taras.... była mega impreza
zreszta sama nie lubie wesel gdzie nie ma mozliwosci wyjscia... i tak zawsze ci co pala papierosy wyjda, a z nimi inni.... i gdzies znajda sobie miesjce to jak dla mnie lepiej zeby na tarasie niz gdzies dalej

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

czworakowanie do przodu, raczkowanie do tyłu?ja to tak rozumiem

no to możliwe,że po pietruszce też będzie u nas jazda
raczkowanie na kolankach
czworakowanie na stópkach

Cytat:
machamy Wam z pociągu
hejoo
do mnie jedziesz???
przegapiłam gdzie sie wybieracie

[/RIGHT]
Stary 2014-03-21, 08:58   #4521
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, tylko jednak najwazniejsza jest ta para młoda, a opuszczanie pierwszego tańca czy podziękowania dla rodziców bądź wjazdu tortu dla mnie jest trochę nie na miejscu. I zauważ, że napisałam o konkretnym wydarzeniu, a nie o całym weselu.

A to, że nie kazdy lubi zabawy ok, nikt nikogo na siłę nie zmuszał, ale chociaż jako widownia mogli wziąć udział. Zresztą u nas zabaw było tylko trzy dla gości, dwie dla dzieci, karaoke, jedna dla świadków i dwie dla pary młodej.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Motyl ja też polecam mrożenie, a nie wekownie

ja za piąty miesiąc.

idę sie zbierać.
dokładnie ogród jest fajny ale ma dużo minusów o czym pisałam wyżej.. jak jest ładnie i ciepło to wesele się rozjeżdza zwlaszcza jak jest do 100 -120 osób to to widac cześć przy stole czesc na parkiecie a połowa na dworzu na fajku itd ... no chyba ze 250 to moze inaczej..

ja się ciesze ze miałam w zimie i było z -10 przynajmiej palacze wychodzili na fajka i wracali odrazu a jak ktoś chcial pogadac po za sala to byly 4 stoliki przy barmanie w oddzielnym kącie i bylo git
Stary 2014-03-21, 09:02   #4522
tassia
Zakorzenienie

raczkowanie

czworakowanie

[/RIGHT]
Stary 2014-03-21, 09:08   #4523
misia332
Zakorzenienie

jeszcze przed wyjściem napiszę jedno co do wesel.

JESZCZE SIę TAKI NIE URODZIŁ, CO BY WSZYSTKIM DOGODZIŁ.

idę

Stary 2014-03-21, 09:14   #4524
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja sie nie zgadzam
u mnie tak było... tyle ze ja mialam super obsluge na weselu i muzyka i tance zostały przeniesione na taras.... była mega impreza
zreszta sama nie lubie wesel gdzie nie ma mozliwosci wyjscia... i tak zawsze ci co pala papierosy wyjda, a z nimi inni.... i gdzies znajda sobie miesjce to jak dla mnie lepiej zeby na tarasie niz gdzies dalej

raczkowanie na kolankach
czworakowanie na stópkach

hejoo
do mnie jedziesz???
przegapiłam gdzie sie wybieracie
Na razie Poznan, Krk w planach

Cytat:
raczkowanie

czworakowanie
En staje na raczkach i czworaka, przebiera nogami, ale się nie porusza

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 09:17   #4525
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej, jestem dziś padnięta, posiedziałam wczoraj na allegro, a jak postanowiłam się wreszcie położyć, to Miłek się obudził i prawie godzinę się bujałam z karmieniem i usypianiem Poszłam spać po północy, a pobudka o 5.45, oczywiście w międzyczasie wstawałam 2 razy. Daliśmy młodemu zabawki żeby się zajął i nie stękał, bo chcieliśmy jeszcze z 15 minut dospać, a tu minęła chwila i budzi się Dawid z tym swoim wnerwiającym o tej porze "Kochani, dzień dobry. Nie śpimy, jest dzień"

Idziemy dziś w południe do pediatry, w dzień nie widać po Dawidzie, że chory, ale w nocy starsznie brzydko kaszle

Cytat:

Passion, ale że tylko probiotyk? na zapalenie płuc

dzięki, później popatrzę
na jaki fotelik się zdecydowałaś?

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny mozecie zerknac?WYglada na ergonomiczne co? http://www.ebay.co.uk/itm/1112376467...84.m1423.l2649 Kurde chcialabym Tule,ale mnie nie stac
wygląda na ergonomiczne

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Sorki,ze mecze bule,ale wiem,ze macie duza wiedze na ten temat,a to sie nada?Na moje laickie oko wyglada na ergonomiczne http://www.ebay.co.uk/itm/3906850284...84.m1423.l2649
ciężko powiedzieć jak nie widzę dziecka w nim

Cytat:
1

Mój bąbel kończy jutro (Wasze dzisiaj) 5 miesięcy. Ależ ten czas leci Nie wiem kiedy to śmignelo..
najlepsze życzenia dla Poli

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam się. Zaraz nadrobię ale póki co mam problem... Wczoraj podałam Julkowi kleik kukurydziany (kaszka jaglana się nam skończyła i chciałam dać coś zamiast niej). Brzuszek nie bolał, generalnie czuł się dobrze. Ale dziś zrobił ciemnozieloną kupę. Nie była to biegunka, tylko normalna kupa w bardzo ciemnym kolorze. Czy to normalne?
u nas po kukurydzianym nigdy się to nie zdarzyło, ale myślę że wszystko ok

Cytat:
mamy dzisiaj wizytę u pediatry... trzymajcie kciuki [COLOR="Silver"]

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 09:18   #4526
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:

idę
Dlatego najlepiej robic wesele dla siebie, nie dla gości. Jak komus sie nie podoba, to trudno.

Stary 2014-03-21, 09:18   #4527
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
machamy Wam z pociągu
jedziesz sama z En?

misia-dokładnie tak jak piszesz!nigdy nikomu nie dogodzisz
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 09:20   #4528
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Cytat:
wszytskiego naj dla Poli
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

Dziś podobno ma być piękna pogoda, nawet i na północy kraju, a na południu to już w ogóle prawdziwa wiosna

u nas to samo, cudne słońce od rana

Cytat:
widziałyscie? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=750354
nasz stary tytuł

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Pediatra poradzila szczoteczkę silikonowa i przegotowana wode. To samo potwierdzil moj dentysta. Mam paste nenedent bez fluoru, ale nie wiem, kiedy zaczac ja uzywac. U nas dwa zabki i ida gorne jedynki.
A tak w ogole witam się z IP - czekam na gastroskopie. Mam tylko nadzieję, ze dam rade wrocic sama autem. Chce mi sie jesc i pic, a tu nie wolno.

już po? jak się czujesz?

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 09:23   #4529
policzanka
Wtajemniczenie

Karolson ale mi narobiłas chęc na tą Jastarnie..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 09:25   #4530
xViolet
Raczkowanie

Hej
Widzę, ze 11 maja jest popularny. Fajnie, będziemy razem przeżywać

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No, trochę zaczęła
Czerwiec 2015
Może gdzieś do k. wrzuciłabym jakieś zajawki

OMG

Dziewczyny, już poważnie rozmyślałam na temat tego czwartku. I wygląda to tak, że problemu dla gości nie będzie

Moja kuzynka robiła właśnie w czwartek (już 10 lat temu ) i bardzo mnie podbudowała. Powiedziała, że absolutnie nikt im nie odmówił, nie było jakichś bulwersów. U mnie w rodzinie wesele zdarza się na tyle rzadko, że jest to naprawdę duże wydarzenie. Jeśli goście będą wiedzieć o tym z bagatelka rocznym wyprzedzeniem, to bez przesady - wolne powinni dostać A nawet jeśli komuś nie wypali, to zrobimy razcej w godzinach popołudniowych (np. 16 czy 17) więc nawet w sytuacji podbramkowej ktoś zdąży po pracy.
.
To super, ze rodzinka sie zorganizuje. Ja tak tylko zasugerowalam, bo u mnie duża cześć gości była przejezdna i wiem, ze mógłby to byc problem. A i tak ze względu na km sporo osób sie nie pojawiło...

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za badanie, bo do przyjemnych ono raczej nie należy

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Wczoraj troch nadrobilam, ale nie mialam juz mocy pisac

Na basenie bylo SUPER jesli ktos ma mozliwosc a nie chodzi to polecam mocno Amelka grzeczna, najbardziej jej sie dmuchana pilka podobala i wtedy szalala A pozniej byla tak zmeczona, ze zasnela jak ja w body i spodnie ubralam pozniej jak jej kurtke zakladalismy to nawet sie nie obudzila

Dzisiaj znowu piekny dzien 21st niby ma byc, wiec idziemy na dluugi spacer

A jeszcze propo slonca i spacerow Czy Wy tez macie tak smiesznie opalone dlonie? Bo ja mam niecale - palce i kawalek za kostkami, a juz blizej nadgarstka nie no i oczywiscie obraczka i pierscionek bialy
Super, ze Amelce podobało sie na basenie

Cytat:
machamy Wam z pociągu

Cytat:

idę

A wlasnie dziewczyny, pamietam, ze wieeeeeki temu któraś z Was wstawiala taki wierszyk, ktory był bodajże na stołach weselnych, taki śmieszny wlasnie o wydziwianiu gości odnośnie jedzenie, usadzenia itp. Moja siostra ma w tym roku i szukałam na necie zeby jej podesłać i nie mogę znalezc. Coś mi sie kojarzy Vea albo Madziuchna, ale pewna nie jestem. Pomożecie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości