|
|
#1891 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
![]() Butki śliczne!!! Ja się witam w ten piękny słoneczny dzionek. Katar i ból głowy juz prawie za mną. A na śniadanko kaszka manna ze świeżymi truskawkami, pychotka... |
|
|
|
|
#1892 |
|
Zadomowienie
|
Dobry dzień :-*
Smaritta ![]() Maggie molestowałam i nic wrrr Była u mnie przed chwilą położna oddziałowa i mówiła że dzisiaj idę na Oksy. Żeby zadziałało bo jak słyszę że dziewczyny dostaja po 3 kroplówki i dopiero się coś dzieje to wysiadam ehh Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1893 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1894 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja dodatkowo wszystko bardzo przezywam. No i stres powoduje ze nie mam pokarmu. Licze na to ze w domu bedzie inaczej. Cytat:
Jeszcze ta nagonka:no karm, dostawiaj, wyciskaj laktatorem. To mnie dobija. I pogarsza moj stan. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1895 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ci powiem szczerze, że ja czy będę umiała się zająć czy nie, mam zamiar w nocy się wyspać, a niech się położne zajmują dzieckiem A inni niech sobie myślą co chcą. Życzę Ci powodzenia w nauce małego, w dotarciu się. A dla Tż należą się
|
||
|
|
|
#1896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Smaritta nie nakręcaj sie. Dasz radę. Po pierwsze zawsze możliwy jest błąd pomiaru.ja tak strasznie sie nakręciłam i panikowałcm że nie urodze maluszka powyżej 3kg a tu jeszcze po terminie i proszę. Drobną jestem ale wycisnelao 3350 w główką 34. Dasz radę i nie stresuj sie niepotrzebnie
![]() Cytat:
to i tak już za moment ![]() Cytat:
Super że później mają tak ładnie spala ![]() Beautifullie, kciuki trzymam mocno i moja córi też bo akurat zaciska ![]() Nadzwyczajna,w drugiej dobie przecież jeszcze nie ma normalnego pokarmu utylko siara ktorej maluch dwie łyżeczki potrzebuje-dziewczyny wiele razy o tym pisały. Laktacja rozkręca sie zazwyczaj w trzeciej dobie więc nie panikauj niepotrzebnie bo tylko mozesz sobie tym stresem zaszkodzić. Jestem pewną że inne dziewczyny z sali nie patrzą na ciebie dziwnie-każda mama musi sie nauczyć własnego dziecka i to nie nowość. Przystawiaj malucha czesto i ewentualnie pobudzaj laktatorem. I zwróc uwagę na sutki czy są wypukle i dziecko może bez problemu złapać. A póki jesteś w szpitalu korzystaj z pomocy położnych. Może i doradcy laktacyjnego. U mnie na sali jest dziewczyna w czwartej dobie która już drugi dzień walczy wraz z personelem o to by synek zacza ssac. Powoli są efekty ich mozolnej pracy A my dziś wychodzimy bilirubina pięknie spada. A mała moja od wczoraj przybrała... 210gram!!Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Wiwill trzymamy kciuki za Was ![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahahaSkoro kobieta dała radę urodzić SN dziecko o wadze 4800 (wprawdzie to jej 5 ale jednak) i nawet ją nie porozrywało ani jej nie nacinali. Znajoma z pracy też urodziła ok 4600 SN (pierwsze dziecko), więc co to jest 3,5kg ;p |
|
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Nadzwyczaja - nie patrz na innych, patrz na Maksia, a juz wkrotce nauczycie sie siebie i bedziesz wiedziala o co mu chodzi. Do kp postaraj sie podejsc pozytywnie, zastosuj rady dziewczyn, powinno pomoc. Trzymam kciuki!
Kibicuje tez wszystkim bliskim rozpakowania Lutien - gratulacje! Piekne butki ![]() Maggie - super, ze wychodzicie. A jak malz sie sprawuje?
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2014-03-21 o 09:39 |
|
|
|
#1899 | ||||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=cambria04;45679527]agayka111 GRATULACJE, dużo zdrówka dla was
magdus2 GRATULACJE, obyś szybko zapomniała o przeżyciach porodowych nadzwyczajna GRATULACJE, duży chłopak w końcu doczekałaś się na synusia Piszę tylko co u nas, niestety nie dam rady odpisywać na bieżąco... Jesteśmy nadal w szpitalu - leczymy zapalenie płuc, antybiotyki do wtorku, a w poniedziałek rtg i wtedy decyzja kiedy wychodzimy do domku- trzymajcie kciuki, żeby było w porządku! ![]() sa!!!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1900 |
|
Zadomowienie
|
Tygrysek :-*
Nadzwyczajna nie poddawaj się i myśl pozytywnie to wtedy będzie lepiej zobaczysz :-* Maggi ucałuj córi :-* dziękuję:-* No to już jestem po lewatywie Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1901 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Beautiful - relacja na zywo z porodowki
. Kciuki za szybka akcje.Jak to jest z ta lewatywa? Trzeba spiac tylek przy wlewie czy nie? Przy porodzie Ewci dostalam ochrzan, bo czesc sie wylala poloznej na klapki, ale robila na skurczu, wiec w sumie nie wiem, czy spilam czy nie i jak to wlasciwie mialo byc... |
|
|
|
#1904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle wszystko jest tak dobrze i czuje sie taką szczęśliwa. Chwilo trwajCytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1905 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Nigdy wiecej tego nie chce ![]() Maggie - super! Beautifullie - powodzenia
|
|
|
|
|
#1906 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mala ladnie przybiera
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Lewatywe wspominam jako najgorszy moment poprzedniego porodu.
|
|
|
|
#1908 |
|
Zadomowienie
|
Margo trzeba trzymać. :P no jak nie chcecie to nie będę pisać :P
Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1910 |
|
Rozeznanie
|
i nie mają
ps. mama i tata wpadli na inspekcję :P padł tekst "musicie się pospieszyć, tyle sprzątania będziesz miała - bo wiesz, przyjdzie położna środowiskowa po porodzie, a tu taki burdel" to walnęłam "a co na rodziców nie mam do pomocy? a jak nie, to teściowa pomoże" :P:P:P:P:P kilka rzeczy zostawiliśmy 'na potem' - np. mocowanie listw na futrynach, zawsze mąż może się tym zająć jak będę z Młodym na spacerze :P meble przyjadą dopiero za tydzień (szafa, stolik rtv i biurko) - albo się wyrobią przed, albo już beze mnie :P:P:P a że za to teraz nasz pokój zagracony remontowymi sprzętami - no cóż... jakoś mamusia nie zaproponowała, że pomogą wynieść do piwnicy :P za to się przyczepiła, że jeszcze nie odklejone naklejki z listw przypodłogowych :P i że brudne okno :P (ojej, tragedia :P dzisiaj dopiero zmieniamy stare żaluzje na rolety, to się umyje - ale propozycji "a może ci pomóc, bo wypadniesz przez okno albo spadniesz z taboreta" też brak) dobrze, że słońce świeci i jak w piosence "mam wszystko w tyle..."
Edytowane przez thidien Czas edycji: 2014-03-21 o 10:47 |
|
|
|
#1912 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hm.. dziwne... dzwoniła policja do męża w sprawie tego gościa od narożnika, ale my się na policję nie zgłaszaliśmy.... póki co w poniedziałek gość odebrał wezwanie do zapłaty i ma od tego czasu 7 dni (tylko nie wiem czy zwykłych czy roboczych) na zwrot, a jak nie, to będziemy szli się sądzić fakt, pytałam znajomego, który pracuje w policji czy się zajmują takimi rzeczami, ale... on nie zna nr do mojego męża to skąd oni wiedzą ![]() okaże się we wtorek
|
|
|
#1913 | |
|
Zadomowienie
|
nadzwyczajna wyślij TŻta po herbatki na laktacje, wypij karmi - ogólnie dużo musisz pić, a na stres może melisę ?
wyluzuj, to nie jest konkurs na najlepszą mamę, daj sobie czas; fajowe buciki - zrób jej do kompletu opaski na główkę albo czapeczki, będzie miała kompleciki ![]() BeautifulLie szybkiej akcji życzę - dzisiaj też fajna data na poród ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pisz na bieżąco! wysłane z smartfona
|
|
|
|
|
#1915 |
|
Zadomowienie
|
magduś i nadzwyczajna 3mam mocno
za kp BeautifulLie za poród
|
#1916 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obserwuj Mojemu wiecznie coś wyskakuje, a na drugi dzień już nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
BeautifulLie
Ja się witam z domu =) Obiecałam sobie że następnym razem odwiedzę szpital, dopiero jak na dobre rozwinie się poród! Skurcze mam cały czas, rozwarcie też ale mam cierpliwie czekać w domu. Gin powiedział, że mam się nie nastawiać na poród o czasie, bo nastąpi on raczej na pewno wcześniej. Maluszek wczoraj ważył 2650. Nadal przeraża mnie jest taki malutki. Od wczoraj zaczął wykonywać dziwne ruchy w brzuchu. Przez parę sekund tak dziwnie drga, zupełnie jak pies który strząsa z siebie deszcz. (przepraszam za porównanie). Dziwne to jest. Miałyście tak? Wczoraj zapytałam gina w szpitalu dlaczego tak dużo dziewczyn ma cesarki. W czasie mojego pobytu porodów sn było dosłownie kilka. Robią niemalże same cesarki. Gin powiedziała, że przez to co się teraz dzieje, jak mają najmniejsze wątpliwości to od razu kroją. Powiedziała- nikt nie chce być z takiego powodu w telewizji, ani latać przez lata po prokuraturach. Położne też się śmiały że chyba zawód zmienią, bo nie mają co robić. Ja bym chciała mimo wszystko rodzić sn, i teraz się cykam, że od razu mnie na cesarkę zabiorą. Oby nie!
|
#1918 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
WIesz to, ze mama nie pyta o dziecko i Twoje samopoczucie to nie znaczy że ją to nie interesuje. Ja wprawdzie mamy już dawno nie mam, ale mój tata mieszka z nami a też nigdy nie pyta po wizycie jak było ani nic. Też mnie to wkurza, ani nie pomoże w niczym (no chyba że sama mu powiem co ma zrobić), ale ja nie lubie się prosić) Wiec w pewnym sensie Cię rozumię. Znów tesciowa i teść dzwonią, pytają, teściowa ciuchów już nakupiła że nie mam gdzie ich trzymać . Mają zupełnie inne charaktery. Tż za każdym razem słyszy od nich "kocham Cię" jak tam jesteśmy, a ja nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek od swojego taty to usłyszała. Ale to kwestia charakteru. Mam nadzieję, że moje dziecko/dzieci nie będą na mnie narzekać z tego powodu chociaż ja też skryta bardziej jestem. Cytat:
![]() Ruchy tez czasem takie czuję i też nie wiem co to znaczy. |
||
|
|
|
#1919 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na pewno bedzie dobrze - dasz rade Cytat:
tez zalezy mi na naturalnym porodzie - ale to nie my ostatecznie zdecydujemy, najwazniejsze zeby Młode całe i zdrowe bylo ja juz dziś poprasowałam i posprzątałam balkon, niech mi sie tylko te gołębie zlecą to gołymi rękami powybijam zaczynam wojne z tymi zasrańcami
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

bo jak słyszę że dziewczyny dostaja po 3 kroplówki i dopiero się coś dzieje to wysiadam ehh 

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
ale każdy za 4,5zł no nie mogłam nie wziąć
zaczynam wojne z tymi zasrańcami