|
|
#1861 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
i Cytat:
|
|
#1862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1863 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1864 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1865 |
|
Rozeznanie
|
agayka111 GRATULACJE, dużo zdrówka dla was
magdus2 GRATULACJE, obyś szybko zapomniała o przeżyciach porodowych nadzwyczajna GRATULACJE, duży chłopak w końcu doczekałaś się na synusia Piszę tylko co u nas, niestety nie dam rady odpisywać na bieżąco... Jesteśmy nadal w szpitalu - leczymy zapalenie płuc, antybiotyki do wtorku, a w poniedziałek rtg i wtedy decyzja kiedy wychodzimy do domku- trzymajcie kciuki, żeby było w porządku! ![]() Dzięki za wsparcie! |
|
|
|
#1866 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy któraś z Was wie jak to jest z cesarskim cięciem przy drugim porodzie jeśli pierwszy także się odbył w ten sposób? Ja miałam za pierwszym razem poród przez cc bo dziecko było w położeniu miednicowym i chciałabym drugi też mieć cc ale dziecko tym razem ułożone jest w pozycji główkowej. Nie wiem czy jeśli poproszę lekarza to da mi skierowanie bez problemu na cc czy niekoniecznie. Cały czas mi mówił że nie ma żadnych przeciwskazań do naturalnego bo wszystko jest ok przerwa między porodami ponad 3 lata. No ale ja bym bardzo chciała cc i gdzieś słyszałam że można chcieć cc po pierwszym porodzie cc. Czy któraś z Was się orientuje bądź była w takiej sytuacji???
|
#1867 |
|
Zadomowienie
|
cambria04
zdrówka |
|
|
|
#1868 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jak tak dalej pójdzie to skitram na porodówke Cytat:
byłam dzisiaj w lumpku i kupiłam dwa kocyki ale każdy za 4,5zł no nie mogłam nie wziąć
|
|
|
#1869 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1870 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja już mam zdjęty pessar
rozwarcie na 2cm Cytat:
oby tak było!!Cytat:
![]() wysłane z smartfona
|
||
|
|
|
#1871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1872 |
|
Zadomowienie
|
Cambria- duzo zdrówka dla Was i cierpliwości dla Ciebie
|
#1873 | ||
|
Zakorzenienie
|
asialll gratuluję
poród miałaś szybki, ogromne gratulacje dla wypchania tak dużej główki synuś będzie bardzo mądry ![]() Cytat:
![]() olakola ![]() thidien śliczny ochraniacz w sówki ![]() Cytat:
budze się rano i mówie do tż "no i nie urodziłam w nocy" Castia gratulacje dla szwagra ![]() maggie123 jednak będzie Bianka? Mi się Kornelka podobała ![]() BeautifulLie Wewillrockyou rodzisz????????????? tygrysek83 cambria04
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2014-03-20 o 21:06 |
||
|
|
|
#1874 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zebys to wlasnie uslyszala Cytat:
![]() a ja myslalam, ze Ty juz po wszystkim ![]() no to powodzenia jutro Cytat:
zdrowka
|
|
|
#1875 |
|
Zadomowienie
|
Cambria
![]() Mara witaj w klubie ![]() Dziekuje dziewczyny kochane jesteście Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1876 |
|
Zadomowienie
|
Od wczoraj was nie czytałam, bo nawet nie miałam kiedy włączyć kompa... Skończyliśmy dwa tygodnie w środę - od wczoraj Gucio jest tak marudny że zastanawiam się gdzie się podziało moje grzeczne dziecko
![]() U niektórych z was chyba też koło 2 tygodni się coś poprzestawiało...? Jezuuu, całą noc marudził, budził się co godzinę i sam nie wiedział czego chce. W dzień to samo, byliśmy na spacerze, myślałam że pośpi po tym, ale jak tylko skapnął się że jest w łóżeczku to już mu się nie spodobało. Całe popołudnie nie śpi i marudzi, a jak śpi to tylko na klacie u TZa... Aaaaa ratunku, jeśli taka będzie ta noc to ja już sobie współczuję.
|
#1877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam, młoda waży niby 3311 w 39t2d (a w szpitalu 10 marca wychodziło więcej jak inny lekarz na innym sprzęcie mierzył wieć już sama nie wiem co o tym myśleć
) A teraz jak porównałam w domu wyniki sprzed 3 tygodni to wychodzi, że kość udowa i brzuszek ciut urosły tylko w ciągu tych 3 tygodni, a główka oczywiście wielka. Obwód 35cm, pewnie mnie porozrywa nieźleRozwarcie na jeden palec. Dostałam skierowanie do szpitala, jak do wtorku nie urodzę, to mogę albo w środę albo w piątek przyjść do szpitala i wtedy bez dziecka już mnie nie wypuszczą. Cytat:
|
|
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Ag9 zapomnij ze mialas aniolka :P po 2 tyg sie zaczyna jazda
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1879 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za wszystkie chcące już urodzić. ![]() Maggie - pokażę czapę, ale chyba nie tę. ta wyszła za mała, będzie dla lalki
|
|
|
|
|
#1881 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cambria
zycze zdrowka Szyboo zleci i bedzieci juz w domciu cali i zdrowi Cytat:
to zalezy chyba od lekarza, ale ogolem po cc mozna rodzic sn, wiec musisz sie nastawic. ![]() Cytat:
sorry, ale smiac mi sie chce, bo jakbym czytala o swojej Oli, wieczna maruda za jakis czas to minie, ale nie wiem kiedy, bo u mnie 4 tyg po porodzie, a mala dalej potrafi marudzic, ale juz pół dnia a nie caly ![]() Cytat:
Moze jednak jie porozrywa ![]() Nasze dzieci musza byc solidarne z wizazowym kuzynostwem jak wszyscy to wszyscy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tymi wymiarami to bym sie nie przejmowala, sama widzisz ze co chwile wychodza inaczej
|
|
|
#1883 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to trzymam kciuki za jutro. Pomolestuj trochę sutki to może samo ruszy? Cytat:
wow! Pięknie! To kiedy masz plan rodzic? Cytat:
ojejku,przykro że tak sie stało ale mam nadzieję że wszystko będzin zamierzało ku dobremu ![]() Cytat:
jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań to raczej nic nie zrobisz. Gdyby między poródami bylo mniej niż dwa lata to jeszcze można by dyskutować a tak.. Trudno powiedzieć czy jest szansa Cytat:
A chciałam napisać 'mała chinka' tylko mi słownik na bianke poprawił-tego jednak nim bierzemy pod uwagę ![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1884 |
|
Zadomowienie
|
cały czas myślę czego jeszcze nie zrobiłam a powinnam przed porodem
i bardzo kusi mnie ten leżaczek z tiny love, ale chyba poczekam do narodzin |
|
|
|
#1885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kciuki aby pomiar główki okazał sie błędny na twoja korzyść i za szybki i bezbolesny poród ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Im szybciej tym lepiej żeby dziec nie urósł za bardzo, a najpóźniej 31 marca - moje urodziny
|
|
|
|
|
#1886 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziewczyny mam problem. Nie do końca sobie radzę z sytuacją. Jestem w szpitalu juz 10 dni i zostane na pewno do niedzieli moze dluzej. To mnie dobija. Momentami czuje sie bezradna w opiece nad małym. Wczoraj sie rozbeczalam bo nie moglam go uspokoić i nie wiedzialam o co mu chodzi. Nie wiem czy jestem dobrą mamą.
Nie mam pokarmu a wszystkie laski na sali karmia cyckiem a ja przystawiam a tam pustka. I to po naturalnym porodzie. 2ga doba a tu nic. Chcialabym byc w domu bez tych wszystkich spojrzeń. W domu poczuje sie lepiej. Może łatwiej i szybciej naucze sie opieki nad dzieckiem. Wczoraj zmienialam pierwsze pieluchy. Upocilam sie przy tym strasznie ![]() TZ jest kochany. Duzo mi pomaga. Przychodzi i uspokaja malego, daje mu butelkę i w ogole wpatrzony w synia jak w obraz. Mam te same odczucia co dziewczyny ze porod wspolny zbliza. Powiedział:wiesz,musiałem to przeżyć i zobaczyć zeby docenic jak ogromny to wysilek. Zawsze myslalem ze to jest tak:przyj, przyj i bach masz dziecko a nie zdawałem sobie sprawy ze to jest ogromny ból. Mam wyrzuty sumienia oddając malego na noc ze sie go pozbywam i jestem zlą mamą ktora nie umie zajac sie maluszkiem. Zagubiona jestem. Mam nadzieję ze sobie poradzę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry ![]() Ja juz od godz na nogach. Oczywiście przez Miska a nie z własnego wyboru. Asialll wielkie gratulacje!!!! Castia nie znam Cie osobiście ani tym bardziej szwagra ale ogromnie cieszą mnie takie wieści. Cambria zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu. Nadzwyczajna a masz laktator żeby sobie pobudzać laktacje? Spokojnie, poradzisz sobie z maluszkiem. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1888 | ||
|
Wtajemniczenie
|
No to
![]() Cytat:
W każdym razie trzymam kciuki, żeby było dobrze! Cytat:
Skąd możesz wiedzieć, czy jesteś dobrą mamą jak dopiero nią jesteś kilka dni ![]() Co do tż przy porodzie to mój też był zafascynowany A ja witam się (jako ostatnia) w 9 miesiącu Z tej okazji pochwalę się, co wczoraj uszyłam dla Kamili ![]() Muszę też jakieś ciasto upiec. Chodzi za mną jabłecznik na kruchym cieście, ale nie wiem czybędzie mi się chciało robić
|
||
|
|
|
#1889 |
|
Wtajemniczenie
|
nadzwyczajna łącze sie z Toba w bólu bo ja tez nie mam pokarmu, wczoraj trochę poplakalam...ach te hormony!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1890 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczne butki Witam się z rana z kawką w ręku i uśmiechem bo miałam super noc. To znaczy Majka dała mi w kość wczoraj od 18 do 21 w kółko płacząc, ale jak usneła o 21 to spała do 7 z przerwą na jedzenie o 3 ( i to mąż do niej wstał )
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

GRATULACJE!!!!
Młoda czuje się dobrze i waży 3230g. Lekarz potwierdzil ze krwawienia z szyjki wiec super. Ja już mogę rodzic :p

jak tak dalej pójdzie to skitram na porodówke
ale każdy za 4,5zł no nie mogłam nie wziąć
rozwarcie na 2cm
szwagier dostał drugie życie - pierwszy cud że zyje a drugi że praktycznie nie ma zadnych powiklan, tfu tfu bo jeszcze mogą się zrobić ale mysli i rozmawia logicznie, nei ejst sparalizowany - jedynie ma wodoglowie i bedzie miał zastawkę ale to nci w porównaniu do tego co mogło byc.

Jak ta lista szybko się skraca

) A teraz jak porównałam w domu wyniki sprzed 3 tygodni to wychodzi, że kość udowa i brzuszek ciut urosły tylko w ciągu tych 3 tygodni, a główka oczywiście wielka. Obwód 35cm, pewnie mnie porozrywa nieźle
W każdym razie trzymam kciuki, żeby było dobrze!