|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł![]() ![]() |
|||
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
2 | 3,51% |
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
19 | 33,33% |
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
24 | 42,11% |
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
25 | 43,86% |
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
6 | 10,53% |
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
0 | 0% |
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
3 | 5,26% |
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
3 | 5,26% |
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
9 | 15,79% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
No bardzo serdecznie Ci dziękuję
![]() ![]() Cytat:
Gdyby postawić przede mna 10 kg frytek, to bym zeżarła aż by się uszy trzęsły ![]() Cytat:
![]() Ja też muszę kupić sobie jakieś wiosenne butki! Może w weekend skoczę po coś ![]() Halinka, przepraszam, gapa ze mnie ![]() A ja się za godzinkę zbieram i jadę z rodzicami i siostrzenicami na wystawę psów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Witam się na nowym wątku
![]() Tak szybko piszecie, że 3 dniową nieobecność nadrabiałam chyba kilka godzin! Pisałyście o cellulicie.. wczoraj aż obejrzałam swój i nie zauważyłam, żeby było go więcej. Pytam TŻ, a On, że wg niego jest go mniej ![]() No ale powiem Wam, że 100 razy bardziej wolałabym mieć cellulit niż masakryczny trądzik ciążowy! Fakt, że jest już lepiej, antybiotyk punktowy faktycznie zaczął mi pomagać.. ale mam tyle blizn, że szkoda gadać ![]() ![]() Któraś z Was pytała o Bezpiecznego Malucha. Ja bardzo mało w porównaniu do Was dostałam. Tylko śliniaczek i naklejkę do auta. Poza tym trochę ulotek. Jak napisałam warto pójść, aczkolwiek jeśli ktoś poczyta w necie o tematach: - montowanie fotelika w aucie - pierwsza pomoc przy zadławieniu i bezdechu to pewnie nie dowie się dużo mniej. Jeśli chodzi o pierwszą pomoc, to ja czuję niedosyt i mam zamiar się tym głębiej zainteresować (filmiki youtube?). Moim zdaniem warto iść, jak się jest tak zielonym jak my z TŻ ![]() We wtorek miałam połówkowe. Jak napisałam wczoraj, jest wszystko w porządku, ale mój Gin doprowadził mnie do łez swoim zachowaniem (ale to dopiero w domu, bo przy nim trzymałam się). TŻ był całą wizytę przy mnie i stwierdził, że mój Gin był zniecierpliwiony moimi pytaniami, których zresztą nie było wcale dużo! Poza tym TŻ powiedział, że mój Gin jest taki luzak i bezpośredni, ale moim zdaniem zbyt dużo sobie pozwala.. "wyśmiewa" mnie trochę. 1 kwietnia mam wizytę u nowego Gin i nie wiem co mam mu powiedzieć.. dlaczego zmieniam lekarza.. Pytanie do dziewczyn, które zmieniły Ginekologa: Czy dałyście nowemu lekarzowi książeczkę ciążową? Czy ją Wam zabrał lub zaczął w niej pisać? Ja szczerze mówiąc myślałam, żeby chodzić do tego starego również cały czas, ale już go o nic nie pytać i nie przejmować się jego zachowaniem.. Mam go na pakiet medyczny i nie muszę nic płacić. Ten nowy to będzie całkiem prywatnie..
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież to normalne, że jako pacjentka, a tym bardziej pacjentka w ciaży, masz watpliwości i zadajesz pytania. Myślę, że lepiej zmienić gina na takiego, który cierpliwie zniesie Twoje pytania. Albo tego do pionu postawisz uświadamiajac, że to on jest tam dla Ciebie, a nie odwrotnie!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
![]()
Witajcie drogie Mamuski
![]() Mam na imie Justyna, jestem obecnie w 20 tc (przewidywany termin porodu wg om: 7-8 sierpnia, wg usg 1 sierpnia), mam 4-letnia coreczke i... niestety jestem tu najstarsza Postanowilam sie do Was przylaczyc, bo w grupie zawsze razniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Później opisałam mu jak teraz boli mnie brzuch. On na to: "Przecież jesteś w ciąży. Jesteś szczupła. Masz teraz w sobie 'piłkę do siatki'. Gniecie Ci narządy. Będzie Cię bolało wszystko. Wyznacznikiem, że wszystko jest OK jest szyjka macicy a u Ciebie jest OK" (Niby fajnie to powiedział, ale ton jakim to mówił, był bezczelny. Poza tym powiedział mi to tak, jakby 100 razy mi to już powtarzał.. Jestem teraz spokojna, bo nie wiedziałam, że długość szyjki macicy wyjaśnia wszystko. Nie jestem przecież lekarzem!) Nie mam ochoty go stawiać do pionu. Ale faktycznie zachowuje się jakbym to ja była dla niego. Poza tym był pewnie zniecierpliwiony bo wizyta trwała 30min a nie 10min jak On to lubi i często stosuje.. Poza tym moja książeczka ciążowa jest bardzo skromna, wcale nie spisuje wyników krwi tam.. No i oczywiście potem w domu nawrzeszczałam na TŻ, że co On na to, że taki palant tak jedzie po Jego żonie. A On, że jakoś nie widzi bardzo problemu, jest po prostu taki (że niby luzak), i że to ja mam się dobrze czuć i mogę zmienić lekarza. Takie niby 'wsparcie' a jednak brak. Ehh ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Witaj justa_1978 ![]()
![]() |
#98 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Justa, witaj
![]() Asix, a on do Ciebie mówi po imieniu?,dlaczego? Z tego , co piszesz kompletnie chłop nie ma cierpliwości a to kiepsko jeśli chodzi o ginekologa zajmującego się ciazami. Może faktycznie zastanów się nad zmianą... |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest tak samo jak u Ciebie ![]() ![]() ![]() Kasiuulad dopisałam Twoich synków ![]() asix86 weź swoją starą książeczkę, gin albo z niej skorzysta albo nie ![]() ![]() ![]() justa_1978 witamy ![]() ![]() U mnie znowu piękna pogoda dzisiaj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to ze zadajesz pytania i sie martwisz to naturalne a on ma obowiazek tego sluchac i tlumaczyc grzecznie dlatego ja nigdy nie chodzila do faceta przejechalam sie raz i mi wystarczy moja ginekolog jest fajna zawsze mnie slucha i wie ze jestem przewrazliwona przez to ze wczesniej poronilam i dokladnie mi wszystko tlumaczy co do wsparcia moj tez wiele rzeczy nie widzi ale tu raczej chodzi o punkt widzenia my jestesmy w ciazy i u nas hormony biora gore w wielu sprawach przynajmniej ja tak uwazam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mi się wydaje, że On pacjentki na pakiet medyczny traktuje tak średnio. Kiedyś, jak nie miałam pakietu medycznego, to byłam u niego ok 3 razy za kasę, to wydawał mi się fajny.. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() Ja też poroniłam we wrześniu i to właśnie "u Niego".
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Bardzo dziekuje, za tak mile powitanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale oczywiście są też tacy z powołania. Takich bardzo szanuję.
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-03-21 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli źle sięczujesz na wizycie to powinnaś zmienić ![]() ![]() Cytat:
![]() Nigdy nie lubiłam mcflurry ale dziś chcę mc flurry ![]()
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Kolejne głupie myśli chodzą po moim kalafiorze. Pewnie każda z Was ma w karcie miejsce na wypis od dentysty? Przeraża mnie to miejsce, boję się, kiedy mój doktor każe mi iść na przegląd szczęki.
Wiem, że zdrowe zęby są w ciąży dość ważne. Byłam już pewien czas temu na kontroli, nie mam żadnej próchnicy ani innych zjawisk chorobowych no ale.... Mam do usunięcia aż 3 ósemki! Powiedzcie mi błagam, że nikt się tego nie podejmie u ciężarnej?! Zaczynam dostawać paranoi :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czesto piszecie o polowkowym i zastanawiacie sie czy, to wazne badanie... Bardzo wazne, ja z racji wieku mialam i mam refundowane badanie genetyczne ( pierwsze pomiedzy 11-a 13 tc, a drugie polowkowe), zapisalam sie do specjalisty (dr z certyfikatem) i czekam na termin... Boje sie jak jasna cholera, ale bardzo chce wiedziec, czy wszystkie organy rozwijaja sie prawidlowo. Jest we mnie ogromny strach przed wada genetyczna... w poprzedniej ciazy mialam zle wyniki z badan biochemicznych tzw testow pappa i przeplakalam cala ciaze. Na cale szczescie moja coreczka (Nina) jest zdrowa. Przy tej ciazy tez sie balam, ale jak poszlam na gentyczne usg w 12 tc, pani dr powiedziala, ze obraz usg nie budzi zadnych podejrzen i ze moge (ale nie musze) wykonac dodatkowe testy z krwi. Odpuscilam biochemie, bo nie mam zaufania do w/w badan. Mocno licze i wierze, ze moje malenstwo jest zdrowe (na 70 % dziewczynka). W nastepna srode ide na polowkowe i bardzo chce uslyszec same dobre wiesci.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co się odwlecze to nie uciecze, jak mawiają mądrale :p Cytat:
![]() ![]() ![]() Głowa mnie boli już od tego kompa idę się przejść po innych działach w pracy ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
ja sie bardzo boje dentysty i cale szczescie ze nigdy zadnego zeba wyrywanego nie mialam mam jeszcze 3 do robienia i mam nadzieje ze na tym sie skonczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Uffff. kamień z serca. Dzięki dziewczyny.
![]() ![]() ![]() Czyli moje ósemki jeszcze sobie ze mną pożyją. ![]() Dostałam od rodziców 40 jajek ze wsi. Co ja mam z tym zrobić? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny tak na szybko później Was nadrobię bo widzę, że naprodukowałyście spoooooro!!!!
No więc..... ZUKEN .... możesz wpisać ....... angelika__2014 25 lat tp 31.07.2014 ![]() ![]() Gin powiedział, że istna KOCICA z długimi nogami ![]() Jakaaaaaa jestem szczęśliwa !!!!!!!!!!!!!! Huraaaaaaaaaaaa !!!!!!!!
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | ||||
Rozeznanie
|
Witam.
Dzisiaj jest tak pieknie. Własnie kończę jeść obiad i jade po córcię do przedszkola i jedziemy do naszego ulubionego parku i na basen. Cytat:
Cytat:
![]() Mamy ten sam termin, ten sam rocznik (więc nie wiem czy najstarsza ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.