|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Misiael, ja nie mam
Nie zdawałam, nie zamierzałam nawet, i chyba tak zostanie ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- I mnie też by się baaaardzo przydało, ale ... no, po prostu nie widzę się za kierownicą i tyle. Jedynie chyba też by mnie automat ratował |
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padłam kochana mocno trzymam kciuki żeby się udało w takim razie i pamiętaj- działaj jeszcze dziś i jutro testy nie do końca są wiarygodne ![]() aaaa no i torcik piękny hehe |
|
|
|
|
#4113 |
|
Wtajemniczenie
|
hje no właśnie ja uwielbiałam jeździć, od małego chciałam mieć prawo jazdy. ale te nerwy, trzęsące się nogi mnie przerażają. nie potrafię tego opanować i nie wiem czy uda mi się zdać:/ a jeździłam naprawdę dobrze
![]() Dziewczyny Ikea znowu wycofuje produkty dla dzieci, tym razem baldachimy- http://kobieta.onet.pl/dom/ikea-wyco...duszenia/vvkz2
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-03-21 o 11:29 |
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hje: a tobie by to życia nie ułatwiło? nie macie wszędzie daleko? Myślisz o pójściu do pracy za jakiś czas? ------ Rany! Młode mi łazi po kanapie, chodzi sobie i jak ją przyłapałam to prawie się zapowietrzyła ze śmiechu chichra się jak dzika, tym głośniej im bliżej jest krawędzi.. potem pad na pupę i dziecko śmieje się jeszcze bardziej, mówiąc "baaaaam"
|
|
|
|
|
#4115 |
|
Zadomowienie
|
Lenova to powodzenia! Cudnie byłoby gdyby się udało
![]() Debrah ojej, to zaś nowe stresy... Misiaela ja też nie mam prawa jazdy co się zdobywam na odwagę, że pójdę na kurs to zaś spotykam na drodze idiotów i rezygnuję ![]() Jaka to kciuki za kontrolowaną wpadkę! No i tort pierwsza klasa ![]() Insolito a jak u Was ze starankami? |
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po co Ci nowy kurs? Ja swój robilam w 2004r....po 3 oblaniach...zrezygnowalam , przystapilam ponownie w 2007r znów oblalam 2 razy i powiedziałam ze mam to w d.... Jak wyszłam za tz, i się przeprowadziłam to tu bez auta ciężko się ruszyć...więc w 2011 ponownie wzięłam sie za to....wzięłam 10 godz...oblalam pierwszy egzamin, a na przed drugim wzięłam jeszcze 5 godzin i na egzamin umówiłam sie na 6 rano :p pogoda była tragiczna bo lalo, ale za to godzina 6 w sobotę w Warszawie to godzina,wymarzona...mmmmm m zdalam....a egzamin trwal łącznie 21 min więc mnie nie maglowal.....polecam bo warto! ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj moja siostra przyjeżdża, ciekawe jak Oliwka na nią zareaguje, czy będzie się bała jak osttanio czy już jej przeszło.
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo..tak się pada jak się za wcześnie wstanie zrana
![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#4120 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,
bo tak sobie przypomniałam, ze kiedyś na ciuchu kupiłam 2 pary spodni na chłopca. Miałam tutaj wstawić jakby któraś chciała i zapomniałam i przypomniałam sobie jak Hope ten komplecik dla dziewczynki wstawiła ![]() 1. nowe z metką Dunnes rozmiar 9-12 m-cy, 80. 2. Używki w fajnym stanie, marki TU - rozmar niby 6-9 m-cy ale one są wielkie. I myślę że to prędzej jako rybaczki tak na 86. Pierwsze 12 zł, drugie 10 zł. Jakby któraś chciała to piszcie bo będę je wystawiać na all. |
|
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak teraz ładna pogoda jest, to mogę z młodą na spacer czy to do sklepu, czy do ośrodka, na szczepienie, po rodzinne... Do centrum wsi mamy nieco ponad 1 km, więc luzik. Ale właśnie jak pogoda średnia, albo dalej gdzieś musimy jechać - np. do ortopedy, to wtedy albo tż musi byc, albo ktoś inny nas musi zawozić Albo ja musze jechać do miasta busem i z Polą musi ktoś zostać.Ja wiem, że prawko by było po prostu jak zbawienie w obecnej sytuacji, gdzie dalej bym musiała wybyć, to bym ją w fotelik wsadzała i jedziemy. I przecież tak bardzo w przyszłość wybiegając - Pola do przedszkola pójdzie, a ja, daj Boże, do pracy - to nie ma szans, żeby ciągle tylko spacerkami, albo busami, albo ktoś nas/ją zawoził. Trochę samodzielności by się przydało ![]() Tylko, że mnie samochody nigdy nie kręciły, raz jeden siedziałam za kierownicą, jak ciotce auto nie chciało ruszyć i ona pchała, a ja wycofywałam - never again ![]() Ale w sumie pewnie by tak było, że jakbym już zdawała, to wiadomo stres łokropny, ale potem - nie wyobrażałabym sobie zycia bez samochodu ![]() Moja ciocia zdawała prawko jak miała 37 lat, więc mam jeszcze czas ![]() A tak serio - oczywiście kasa. Jeśli będziemy mieli pieniądze na to, to jednak się przełamię pewnie i będę próbować - bo wiem, że same korzyści by za tym szły. Alem się rozpisała Akurat gwiazda się obudziła, więc idem ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Weszłam do pokoju, a Pola spała głową tam, gdzie ma nogi zazwyczaj i z nóżkami wystającymi z łóżeczka - chyba ją wstrzymało podczas wychodzenia Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-03-21 o 12:20 |
|
|
|
|
#4122 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Pl jezdzilam manualem, tutaj automatem - nawet prawko zrobilam tylko na automat. Ja kocham szybkosc i dynamike jazdy i to jest mozliwe tylko z manualem. Z drugiej strony w Japonii na autostradzie mozna sobie pozwolic na max predkosc 90-100, w dodatku wszedzie bardzo strome podjazdy i dlatego automat jest wygodny. Jest tylko jeden problem wg mnie: automatem jezdzi sie bezmyslnie; wlasnie dzieki ciaglej zmianie biegow jest sie skupionym i czujnym. Dlatego uwazam, ze kazdy kierowca powinien opanowac dobrze jazde manualem a dopiero pozniej przesiadac sie na automat. Do nauki polecam lokalne drogi wiejskie. |
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja uwielbiam zmianę biegów,najlepiej szybko
Kocham jazdę samochodem,a najlepiej się czuje jadąc sama,tak jak Marsi pisze-czuje się wtedy wolna. Do pracy mam 20km więc codziennie mam genialna okazję jeździć. Wiem że automat jest prosty,ale zmiany biegów mi brakuje.My mamy właśnie Audi z ta przekładka biegów ![]() Jakaja trzymam kciuki za wpadkę ![]() Iwfka mój też chciał motor,zanim jeszcze Blanka się pojawiła. Zmienił zdanie kiedy Jego najlepszy przyjaciel zginął w wypadku,na motorze właśnie. Debrah ja myślę że to jest mimo wszystko na zasadzie uczenia dzieci pewnych rzeczy. Już widzę że Blance się unormowały drzemki,zasypia ok 12 i śpi 1,5godz. Najbardziej zastanawia mnie jak One to robią że dzieci po pobudce nie wychodzą z materaców. Blanka jest pierwsza do zabawy jak tylko otworzy oczy. Poproszę je o zdjęcie jak dzieci śpią,to Wam wrzucę do klubu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
t. znowu wisi nam 270 zł.
![]() słów mi brak. |
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa pierwsze zdania Meneq pięknie oddają moje wyobrażenie o jeździe autem. Jak widzę takie ślamazary za kierownicą to mnie trafia. Ale wiem że każdy musi się kiedyś nauczyć.
Co do samochodów. Słuchajcie wczoraj parkuję przed żłobkiem,drogę zajeżdża mi laska w BMW za 200tys. Jechała za mną dobry kawałek. Aż mnie zmroziło. Bynajmniej nie ze względu na piękny samochód. Dziewczyna prowadziła z dwulatkiem na kolanach!! Ja nie chce nikogo urazić,bo my wszystkie jesteśmy odpowiedzialnymi kierowcami,ale mam wrażenie że ta kobieta wyszła x założenia że kasa zwalnia z myślenia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Hope nie rozumiem czemu TZ nie powie t. że nie macie kasy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4127 |
|
Wtajemniczenie
|
Fewciu
|
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY czy któraś ma czapkę z RESERVED dla maluszka?? Chodzi mi o rozmiarówkę, chciałabym kupić coś Antoniowi....i patrzę na czapki...ale nie wiem czy będzie ok..ma któraś jakąs??
|
#4129 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A juz na pewno jest mniej takich aut... I co chcesz zrobic z tym problemem? Bedziesz probowala "nawiazac walke" z biegami? ![]() Cytat:
Cytat:
Boje sie, ze jak wsiade do automatu to za cholere nie naucze sie porzadnie dzialac z manualem. Ale z drugiej strony - nie mam na czym cwiczyc, nie mamy auta, bo TZ tez nie jezdzi. Musialabym zainwestowac w kilka godzin jazd, potem kupie auto z manualem i nie bede jezdzic, bo bede sie wciaz bac??? Wiem, ze to pewnie kwestia praktyki, ale poki co mam wieeelki stres przed zmiana biegow, taka jazda nie sprawia mi zadnej przyjemnosci. Nie wiem... Zawsze mialam blisko do autobusu/tramwaju i nigdy auto nie byloby mi tak naprawde potrzebne. Ale jak pomysle, ze Kuba bedzie chodzil np do zlobka daleko od naszego mieszkania i jak oblicze ile czasu strace na dojazdy to chyba jednak warto zainwestowac w auto... Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45686828] Miod daję, nic się nie dzieje. A pomidory pyszniutkie polecam czekoladowe [/QUOTE]Nie widzialam nigdzie takich ![]() Cytat:
Dziekuje Wam za wszystkie odp Misia, ja zdalam za 2.razem. A za 1.oblalam juz na placu, bo nie bylam w stanie opanowac drżenia nogi na sprzegle. Do drugiego terminu podeszlam na luzaku, zadnego stresu. Planowalam, ze jak obleje to rzucam to w cholere
|
||||||
|
|
|
#4130 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do auta, Nawijko, ja bym Cie jednak zaczecala, zeby sprobowac, samemu, powoli pojezdzic na manualnej skrzyni, automat jest super, sama jezdze takim od 4 lat i nie wrocilabym do manuala, ale automat jest hmmm ze tak powiem ogłupiajacy troche. Strach przed biegami wydaje mi sie, ze ma wiekszosc swiezych kierowcow, to normalna sprawa, ktora mija wraz z liczba przejechanych km. Co do tego co Fewcia pisalas, ze uwielbiasz zmieniac biegi, ja te tez i dlugo opieralam sie przed automatem, bo sprawiala mi przyjemnosc zmiana biegow, redukcja przy wyprzedzaniu, ale ja mam np taki automat, ze jak chce to moge sobie przelaczyc i uzywac jak manuala, ale uzywalam tego raptem kilka razy na samym poczatku. Moj tz tez ogromny przeciwnik automatu, od maja ubiegego roku za namowa zony przesiadl sie na automat i ostatnio jak jechalismy autem jego rodzicow kilka razy mowil jaka to niewygoda, ze nogi sobie nieodpoczna Acha i ja tez uwielbiam jezdzic sama, wtedy czuje sie wolna, relaksuje sie i tak, wtedy moja noga lubi byc ciezka Co do Pani z dzieckiem na kolanach, ja bym zadzwonila na policje nawet po fakcie, glupota ludzka nie zna granic! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Kurcze Marsi takiego mi smaka na ciaze narobilas, ze sobie nie wyobrazasz, ale ja musze mojego cycola od uu odstawic, podleczyc sie troche w jednym kwestiii i wtedy do dziela ![]() Kurde, mamy piatek, cudowna pogoda, a ja mam jeszcze 150 km do klienta, w domu bede w nocy Szklanko niezla agentka ci rosnie, a powiedz jak wasze nocki? Poprawilo sie cos? |
||
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas t. powiedziala, ze wiedziala, ale jej sie przysnilo. A moja rodzinka sie domyslila w momencie, kiedy poprosilam, zeby wcala trojka byla obrcna podczas skypea |
|
|
|
|
#4132 | |||||
|
Konto usunięte
|
ostatnio ciągle wsuwam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
artystka żałuj, pomidory czekoladowe są pyszne, smakują jak prawdziwe pomidory dawniej można kupić na straganach z dziwnymi owocami/warzywami, u nas w M1 jest takie. Na ryneczku zwykłym obok mojego domu też mają, za sztukę 2-2,5zł wychodzihttp://www.tvr24.pl/files/39fdd4c0df...62a/sacher.jpg tak wygląda Cytat:
współczuję i kciuki za poprawę! ![]() Cytat:
i nawet nigdy nie szłam na kursCytat:
|
|||||
|
|
|
#4133 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie z podejsciem do prawka jest bardzo podobnie. Zawsze myslalam, ze sie po prostu na kierowce nie nadam. Teraz jednak kupilam juz materialy i zaczynam nauke (zbieram sie juz ponad miesiac ). Coraz bardziej dociera do mnie fakt, ze bez auta to jak bez reki ![]() Cytat:
Dziewczyny, u nas masakra. W nocy 3 pobudki i za kazdym razem kupsztal taki typowo na zeby, od ktorego momentalnie dupcia sie odparza Biedna moja Teraz spi ale jak tylko wstanie to lecimy bo ten sudocrem w piance. Tak strasznie mi jej szkoda Dziewczyny, nie wiem czy widzialyscie ale znowu jakas szczepionke wycofuja https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-03-21 o 14:24 |
||
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Mina typu kot ze shrecka : "ale mamoooo dajjjj mi ten telefon"
|
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem wyczerpana po tym tygodniu. Dzis znowu pobudka o 5.50, a na rano do pracy.... Teraz mam 3 dni wolne wiec moze odpocznę. Nie wiem kompletnie co u Was. Mam 30 stron do nadrobienia ![]() Na razie nasz laptop jeszcze w naprawie więc nie mam jak nadrobić a na telefonie nie lubie ![]() Tesknie za Wami. Mamy dzis z mezem rocznice 11 lat razem. Wiec szykuję coś fajnego na wieczór ![]() Wysłane z mojego GT-I8160
|
#4136 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
byłyśmy na zakupach w biedrze, potem karmiłyśmy kaczki, Hania o mało z wózka nie wyskoczyła z zachwytu;p co prawda jak rzucała to wszystko wpadało do wózka, ale mama odrzucała kaczuchom
potem na plac zabaw przez park. i tu. o zgrozo! masa, masa wózków. masa dzieci w kocach plus śpiworek. jedno w rękawiczkach. nie mogłam uwierzyć. ehh Tż się nigdy nie nauczy? ![]() Cytat:
Cytat:
potem prawie kupa w gaciach i nogi jak z watyCytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45690735]ostatnio ciągle wsuwam wiesz co, to chyba kwestia ustalonego rytmu dnia, w najmłodszej grupie u Agatki też szły dzieciaki spać o jednej porze artystka żałuj, pomidory czekoladowe są pyszne, smakują jak prawdziwe pomidory dawniej można kupić na straganach z dziwnymi owocami/warzywami, u nas w M1 jest takie. Na ryneczku zwykłym obok mojego domu też mają, za sztukę 2-2,5zł wychodzi http://www.tvr24.pl/files/39fdd4c0df...62a/sacher.jpg tak wygląda współczuję i kciuki za poprawę! też nie mam i nawet nigdy nie szłam na kurs a ja zwyczajnie tu winię głupotę rodziców[/QUOTE] w życiu nie widziałam tych pomidorów. muszę poszukać Cytat:
![]() kurde znowu wycofują:/ my na szczęście 6w1, ciekawe kiedy ją wycofają ![]() Cytat:
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-03-21 o 17:24 |
|||||
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko, moim zdaniem powinnaś troche poćwiczyć jeździć manualem, automat jest mega prosty, ale.. wlasnie tak jak meneq pisze trzeba pocwiczyc i manualem i automatem.
Ja kocham jeździć samochodem, tak jak dla marsii, jazda to wolność, najlepiej samej mi się jeździ.. uwielbiam zmieniać biegi, wyprzedzać ... itd. Miałam autko w automacie bmw 5.. 260 koni... coś niesamowitego..ale wole manual..;p Nie wyobrażam sobie nie jeździć, Hje rób prawko, od nikogo nie jest się zależnym, masz zły humor? wsiadasz, jedziesz i masz w d.pie wszystko;p Szajuś, dziękuje, tak przydały sie i zapisałam sobie. W ogóle, musze sie powoli zastanowić, na jaki temat bede pisać prace mgr :O Kupiłam dziś Amelce buty, nie było Emelków takich jak chciałam;( lipa, kupiłam buty firmy Bartuś, coś jak Bartki. Powiem Wam, ze strasznie mi sie podobają, są leciutkie itd. oprócz tych butków kupiłam jeszcze kalosze Amelce ![]() dziewczyny, czy Wy kupujecie dzieciom buty np rozmiar większe? ja kupiłam 21 i są dobre... a 22 no za dużo luzu.. duzo ludzi tak robi i oczywiscie mój tzt podłapał i mnie zyebał, ze moglam większy rozm kupić. aha, jade zaraz sprzedać Pipi. Troszkę, odrobinkę mi przykro.. ale moje nerwy tego nie wytrzymają.
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-03-21 o 17:27 |
|
|
|
#4138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łuhuhuhu Cytat:
Wiesz, z rozmiarami butów, to tak jak z ciuszkami... Lepiej po prostu zmierzyć buta, w którym dziecko już chodzi, a ma w sam raz, i kupić większy. Podobno największa odległość, tak to nazwę, końca buta od wewnątrz, od dużego palca to 12 mm. Albo jak się nie chce tak ciapkać, to jechać z dzieckiem i jak ubierzesz buta na nóżkę, to sprawdzić, czy wsadzisz palca między buta a piętę dziecka Młoda drzemała dzisiaj 2 h Może wróci jej spanie z ostatnich tygodni
Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-03-21 o 18:08 |
||
|
|
|
#4139 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bez sensu ![]() ![]() sliczna jest!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
powodzenia w wiadomej sprawie Cytat:
Cytat:
moj ma czoperka i zawsze mowi ze takie motory dla dla ludzi powaznych, ze nimi sie wolno jezdzi i takie tam pitu pitu ale ja swoje wiem po cichaczu mam nadzieje ze go sprzeda w piz.du, byloby przynajmniej na splate samochodu ![]() dla mnie motory to niebezpieczna zabawka ![]() Cytat:
ale nie wiem czy szwagier spodziewa sie AZ takiego zamowienia ![]() Cytat:
ja bym sie bala kupic czapke przez internet, musze przymierzyc, nie ma innej opcji. przewertowalam juz naprawde kilka ladnych sztuk i NIGDY czapka ktora metkowo powinna byc ok nie byla dobra
|
||||||||||
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, rano Poli ubrałam jeszcze kurtkę i kozaki.
Ale po południu już miała: bodziak z krótkim, bluzka i na to polarek; spodnie polarowe, skarpetki i trampki Jak byłyśmy za domem, to czapkę ściagałam, bo nam strasznie grzeje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

Nie zdawałam, nie zamierzałam nawet, i chyba tak zostanie 

" Śmiechu bylo co nie miara bo ja w 5 miesiącu a do pomocy bylo 3 pracowników ale ich na zdjeciu nie było :p No także ten 8 miesiąc to lekka przesada hehehehe
padłam
testy nie do końca są wiarygodne 

22.05.2008
14.08.2011

nastepne trzymanie kciukow oglaszam za pol roku!![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

[/QUOTE]