|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
Pranie ciuszków też zostawiam na maj jeszcze pokój nie ruszony meble nawet nie zamówione. Powiem Wam że te noce są coraz gorsze jednak :/ dziecko tłucze się jak szalone szczególnie od 5 rano aż mnie brzuch bolał od kopania. I po obudzeniu nałożyłam pas ciążowy co sobie kupiłam jakiś czas temu. Nakładałam go już dawno i zapomniałam o nim. Gdy go kupowałam to nie wierzyłam do końca w jego moc ale szczerze polecam mam ten http://www.aptekagemini.pl/medela-pa...rozmiar-m.html jakoś ten brzuch trzyma się i plecy tak nie bolą. Koszty za wizyty są duże to prawda ja płacę 180 zł i boje się wizyt co dwa tygodnie ale i tak wychodzi to mniej niż ludzie którzy robią in vitro itp więc nie można narzekać ani żałować to dla zdrowia dzidziusiów
|
|
#3062 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam wam się poskarżyć na moje dziecię - toż to jakaś sadystka jest!!! Tak się ułożyła i leje mnie po prawym boku chyba celuje w wątrobę, aż mnie prostuje z bólu...
Byłam na dotlenieniu się ale strasznie wieje u nas... Ale już fiołki zakwitły |
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a orientujecie się jak można dostac tą kartę Rossnę! w rossmanie ?
|
|
|
|
#3064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przy kasie Ci dają jak poprosisz. ja kupowałam balsam dla mam i pani pytała czy mam ta kartę
|
||
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, dobrze wiedzieć
|
|
|
|
#3067 |
|
Zadomowienie
|
U mnie są wywieszone na regale przy kosmetykach dla dzieci i przy kasie też są.
|
#3068 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z tego co wysłała Sylwia, to od wczoraj do przyszłej niedzieli... Muszę się pochwalić, że skończyłam pisać plan pracy i referat, pozostaje mi go tylko wydrukować ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- A i zapomniałam dopisać, że wczoraj na wizycie mnie ważyli i od ost wizyty przytyłam 1,2 kg, czyli 8,5kg na plusie jak na razie
|
|||
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Berenika a to przepraszam za wprowadzenie w błąd
![]() Pytanie za 100 pktów! Jak się pakuje do wysyłki kurierskiej rzeczy duże gabarytowo? trzeba w jakiś karton/pudło? czy ofoliowane? Np jakby przyszło wózek wysłać kurierem komuś to jak? albo wanienkę itp?
|
|
|
|
#3070 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jestem z najmłodszą ciążą u Was ![]() proponuje wysłać na poczcie i płacisz połowe taniej,i wtedy wiem ze zawijasz tylko w folie,rower wysyłałam w foli i placiłam 50 zł za ciezki wielki rower
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurier drogi nie jest - koszt wysłania kurierem wózka to ok 30zł. Tylko jak z pakowaniem to już nie mam bladego pojęcia
|
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nie mam pojęcia nigdy nie wysyłałam kurierem dzięki sylvus
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Wtajemniczenie
|
brzuchatki co mozna brac przy przeziebieniu w ciazy?
strasznie sie czuje i nie wiem jak sobie pomoc...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą to zaraz mnie szlak jasny trafi bo kuriera po to nie widać. I ani z domu się ruszyć Cytat:
|
||
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skąd bierzesz pudło na taki wymiar?
|
|
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Po pudło zazwyczaj wyrusza teściu albo małż. W rowerowym chętnie oddają bo inaczej to sami muszą wyrzucać a tak to mają problem z głowy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi się w poprzednim poście foto nie dodało. Teraz jest już ok
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3078 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja taka sama raz tak dostałam w pęcherz aż pisnęłam i podskoczyłam a mąż wystraszony pyta co się dzieje a dziś chyba mnie uciska z lewej strony brzucha bo cały czas czuję tak jakby ucisk w jednym miejscu.[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45689398]ok, dzięki wielkie dzięki za informację z tego co wysłała Sylwia, to od wczoraj do przyszłej niedzieli... Muszę się pochwalić, że skończyłam pisać plan pracy i referat, pozostaje mi go tylko wydrukować ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- A i zapomniałam dopisać, że wczoraj na wizycie mnie ważyli i od ost wizyty przytyłam 1,2 kg, czyli 8,5kg na plusie jak na razie [/QUOTE]Gratuluję super ja się muszę wreszcie zabrać do pisania pracy mgr Cytat:
Cytat:
A co do karty rossne to dopiero co się dowiedziałam, że po urodzeniu małej dostaje się od nich prezenty ![]() http://www.rossnet.pl/rossne/prezentyrossnelista Przyszły dziś do mnie kolejne paczki tym razem zamawiałam u r_p77proszek i płyn do prania dzidziuś, nakładki na sedes, prześcieradełko do wózka, pampersy zielone, ochraniacz na materac. A u innego sprzedawcy przewijak na łóżeczko ![]() także polecam tych sprzedawców na all: ja-ga_net_sklep kosz na pieluchy angelcare kajasklep przewijak na łóżeczko Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-03-21 o 14:22 |
|||
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko ja mam taką pokrętą sytuację, że to ja poprosiłam sprzedającego o wysyłkę kurierską że sobie ją opłacę itd, ale to ona musi zapakować mi wanienkę i co, musiałabym teraz zadzwonić do niej żeby jej mąż pobiegał za kartonem ![]() dzięki za zdj |
|
|
|
|
#3080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Herbata z cytryną i miodem, herbata z sokiem malinowym, mleko z miodem i masłem, syrop prenalen, wit.C. |
|
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po takim opisie mogę brać w ciemno ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak wczoraj z mężem ten rower pakowałam bo poproszono nas aby tak to zapakować żeby nic się nie uszkodziło w transporcie. I tak musieliśmy przednie koło odkręcać bo wtedy mieści się do kartonu, a jak byśmy nie odkręcili to wysyłka byłaby strasznie droga bo wymiarowo jest ponad gabaryt. Mężu styropianu napchał, poowijał folią żeby jedno o drugie się nie ocierało w transporcie i nie rysowało. My zresztą staramy się zabezpieczyć tak wysyłkę jak sami byśmy chcieli żeby była zabezpieczona. ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-03-21 o 14:55 |
|
|
|
|
#3084 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupy i dobre wiadomości na wizycieCytat:
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45688112] mój lekarz karze wszystkim ciężarnym chodzić na ktg już od 30 tc raz w tygodniu, a bodajże od 36tc albo 38tc (nie wiem dokładnie) nawet dwa razy w tygodniu ktg robi położna przyjmująca u niego w gabinecie ![]() U mojego gina wizyta kosztuje 80zł (w tym jest btadanie i usg), a ktg jego pacjentki mają bezpłatnie Dodatkowo płacę tylko za badania Dziewczyny, może się orientujecie, widziałam reklamę wczoraj, że mają być w promocji pampersy jumbo pack za 44,39zł i do tego paczka chusteczek pampersa zielonych za 1zł. Tylko nie wiem w jakim to sklepie i od kiedy.. Widziała któraś tą reklamę??[/QUOTE] Niby fajnie tak wcześnie i często ale gdybym miała już jedno dziecko w domu to pewnie już mniej bym sie cieszyła. Dobrze że nie płacisz bardzo dużo w porównaniu do cen które dziewczyny podawały Promocja jest w Rossmanie ale to już wiesz wiec jeszcze Ci tylko pogratuluję referatu i planu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super zakupy, przewijak świetny kolorek byłam posiedziec na ogrodzie, pobujałam się na huśtawce |
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ci zazdroszczę miałam iść na działkę ale od 15 zaszło słońce, wiatr wieje więc dałam sobie spokój :/
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Ja dzisiaj polewa każdej z Was soczek .... bo swietuje 100 dni do porodu!
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
ja sama wciąż mimo wagi myślę
dziś mijałam ten wózeczek z babcią i miałam już zapytać jak znosi wagę ale olałam - zapytam mamuśki w przedszkolu ![]() Cytat:
![]() A my z Dominisią wróciłyśmy z placu zabaw - spotkała tam swoich znajomych z przedszkola więc miała co robić i zauważyłam, że tylko ja jestem taka matka panikara ![]() A teraz ledwo siedzę połamana a tu trzeba dziecko spakować do babci, obiad robić (zostało mi ciasto na placki ziemniaczane) i samej się szykować do znajomych.
|
|
|
|
|
#3090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
imprezujemy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

A prasowanie też tylko na siedząco przewiduję

13.07.2013 

albo wanienkę itp?
planuje upiec jakieś ciasto (jestem antytalentem do pieczenia) ale ciasto chciałabym trochę "zdrowsze" dietetyczne o ile takie wogóle są, znacie jakieś takie ciasto lub deser?
kurier drogi nie jest - koszt wysłania kurierem wózka to ok 30zł. Tylko jak z pakowaniem to już nie mam bladego pojęcia
strasznie sie czuje i nie wiem jak sobie pomoc...

a tu trzeba dziecko spakować do babci, obiad robić (zostało mi ciasto na placki ziemniaczane) i samej się szykować do znajomych.