Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-21, 20:02   #4741
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Kaśka a mnie się podoba!wyglądasz swietnie!Lubie taki rockowy styl!

Tassia a jakie szczepienie przed Tobą?
my mamy tylko szczepienia z 6 tygodnia wiec mamy troche zaleglosci

Papuga jak dla mnie 3 razy kaszka to za duzo...a jak pije mleko w nocy to chyba styknie mleka

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:11   #4742
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a w czym będziecie podawać mm jak już skończycie butlą?

W ogóle to pani doktor mnie zaniepokoiła, mówiliśmy jen o tym,że Natka nie chce mm, że pluje każdym mm nawet w kaszce, a ona na to,że niestety są dzieci, które w ogóle mm nie chcą to co ja jej będę dawać jak skończę karmić?nie wiem jak ją przekonać Może kaszkę na mm z owockami?

Mam zamiar bachnąć z nią Karmi i coś powiedzieć. Aczkolwiek wiem,że ona nie znosi pouczania,więc łatwo nie będzie...

działa?Ja ostatnio kupiłam jakiś odplamiacz Dr. Beckermann czy coś takiego.

ile kosztuje ta przzyjemność?Do tego to pewnie trzeba mieć grube albo gęste włosy, bo jak ja mam cienkie to już w ogóle stracą na objętości i będę wyglądać jak zmokła kura?
no to witam w klubie.. nie wiem też się zastanawiam co z tym fantem zrobić. Kaszke niby wcina ale proba podania mm skończyła się awanturą

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jak to nie?

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Mozesz sprobowac podawac mleko lyzeczka

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Musoisz miec prostownice, suszarke i szampon oczyszczajacy
wybacz , pomieszało mi się

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Cześć

Nadrabiam.

Nie,nikt z mojej rodziny nie jest alergikiem pokarmowym. Ja mam jedynie lekkie uczulenie na roztocza.

wiem wiem,ale u nas -chyba- zadziałało

11 maja zeszłego roku dowiedziałam się,że będzie dziewuszka

Brawa dla Antka, oby tak codziennie

Waży 6650

super plany urlopowe

a powiedz co gotujesz?masz sprawdzone źródło czy też korzystasz z mrożonek?Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać.
Dostałam ostatnio marchew, pietruszkę i buraki wsiowe w ilości DUŻEJ i muszę to przerobić, bo inaczej mi zdechną.No i teraz przerabiam to w domu. Gotuję wszystko na parze,blenduję, daję do pojemników na kostki do lodu,jak się zamrozi to przekładam do woreczków do mrożenia i opisuję. I będę mieć tak poporcjowane. Przy wekowaniu nie mogłabym sobie n to pozwolić+ nie miałabym pewności,że się nie zepsuje.

Oczywiście w sezonie będę dostawać takie warzywka na bieżąco to będę jej gotować na świeżych produktach to co mam,no ale póki co jest jak jest.

to co sie nie odzywałaś:pal a: Dobrze,że już jest ok
długa a chuda.
i obawiasz się, że przybiera i waży za mało?

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No, trochę zaczęła
Czerwiec 2015
Może gdzieś do k. wrzuciłabym jakieś zajawki

OMG

Dziewczyny, już poważnie rozmyślałam na temat tego czwartku. I wygląda to tak, że problemu dla gości nie będzie

Moja kuzynka robiła właśnie w czwartek (już 10 lat temu ) i bardzo mnie podbudowała. Powiedziała, że absolutnie nikt im nie odmówił, nie było jakichś bulwersów. U mnie w rodzinie wesele zdarza się na tyle rzadko, że jest to naprawdę duże wydarzenie. Jeśli goście będą wiedzieć o tym z bagatelka rocznym wyprzedzeniem, to bez przesady - wolne powinni dostać A nawet jeśli komuś nie wypali, to zrobimy razcej w godzinach popołudniowych (np. 16 czy 17) więc nawet w sytuacji podbramkowej ktoś zdąży po pracy.

Papugo, po pierwsze - śliczna dziewczyna z Ciebie
A słuchaj, jakby pił z butelki mocno do Ciebie przytulony, to by nie podziałało podobnie jak cycek? Czytałam nawet o patencie żeby się mocno rozebrać zeby maluszek czuł dotyk skóry.

próbowałam robić jak mówisz i w sumie nie wiem czy to pomaga czy szkodzi bo w momencie kiedy mocno go przytulę to on jeszcze bardziej odwraca się w stronę piersi chcąc się przyssać
najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby ktoś inny spróbował go nakarmić..no ale nie ma kto

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
moze bycjest leciutki,nie trzeba odchylac głowki jak to było przy zwykłym kubku.zdarzyło się ze pare razy sama się z niego napiła(tzn podałam jej a ona przechyliła do buzki)tyle ze po tym, oddwróciła go do gory nogami i cała zawartosc wylądowała na spodniach

wybaczcie ortografie..
kurde drogie to jak na zwykły kubeczek.
opłaca się kupić?

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Czesc!
Mój dzisiejszy dzien to koszmar...
Przypomniałam sobie jak pisałyście o tesciowych co się wtracaja itp. i chyba nie zdawałam sobie sprawy jakie to przesrane dopoki nie pojechałam do mojej babci...
"Kasia, a czemu on tak płacze?? Kasia Boli go coś! Kasia on nie moze tak plakac! Kasia dziecko którego nic nie boli nie płacze. Kasia... Kasia.... Kasia..."

i zrobiła cos tak obrzydliwego ze wstyd mi tu o tym napisac... i mam ochote całego Macka zdezynfekowac

Byłam dzis u neurolog i mamy zgode na szczepienia. Babka super! Jak tkos by potrzebował w Krk neurolog dziecieca to mam dobry namiar. Babka niesamowita. Poł godizny nam posiweciła. Zbadała porzadnie. Rzeczowa, konkretna i zna tematyke szczepień wiec ufam jej w 100% i robie jak zalecila.
ciesze się że lepiej z kręgosłupem ale mimo to staraj się jak najmniej obciążać

napisz w K

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Endzi for you
bukiet swiadkowej:
Załącznik 5624221
butonierka dla tz i swiadka
Załącznik 5624222
rózowy make-up
Załącznik 5624223
różowe butki
Załącznik 5624224

Załącznik 5624225
różowy bukiet i kwitoek we włosy
Załącznik 5624226
jakies tam dekoracje
Załącznik 5624227
prezent dla gosci oczywiscie w różu
Załącznik 5624228
dekoracje:
Załącznik 5624230
stolik p.młodych
Załącznik 5624231
bajecznie

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
A spał w dzień? Mój zasypia tylko przy karmieniu i nieraz na spacerze, bez tego byłoby u nas ciężko. myślę, że mało wypił mleka, 3 razy kaszta to nie za wiele?
spał. no jest ten problem, że jak się robi śpiący to od razu chce się przytulić do cycka i jest problem.. spał na spacerze i chwilę w domu, położyłam się koło niego, pomasowałam plecki i zasnął.
kaszka mleczno ryżowa 2 razy. manny to tylko trochę bo gluten.
też się właśnie obawiam że za mało mleka .. no ale dostanie w nocy 2 razy i rano o 6 .. wiec juz sama nie wiem

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
szukam na all naklejki do sypialni na ścianę, myśle o takim: Always kiss me goodnight...
http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...024210921.html -na tej aukcji mnie jeden napis na łopatki rozwalił: "Życie jest jak żul nigdy nie wiesz gdzie się zatoczy"
buahahahahaha

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
A czemu nie dajesz cyca,bo przegapiłam chyba.Przestajesz kp??

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
tak powoli chce odstawiać. ale narazie chce żeby jadł moje ale z butelki/kubka czegokolwiek

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:12   #4743
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
chciałabym całkowicie wyeliminowac butelkę..strasznie boje się próchnicy..moja chrzesnica miała..w wieku 2 lat nie miała juz mleczaków..wszystkie jej powypadały..
nie wydaje mi się, że to tylko kwestia butelki... no, chyba że bardzo głupio jej używali
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
w tamtym roku mielismy jechac do Ustki bo nigdy nie byłam

jaki fotelik kupiłas ?
no my też nigdy nie byliśmy w UStce planowaliśmy jechać gdzieś koło Łeby albo do Karwi, ale brat tż będzie robił chrzciny w Ustce więc tam ejdziemy

fotelik taki
http://allegro.pl/jane-montecarlo-r1...040327064.html

a właśnie - Karwia jest podobno świetna dla rodzin z dziećmi

Cytat:
Cześć
a powiedz co gotujesz?masz sprawdzone źródło czy też korzystasz z mrożonek?Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać.
gotuje marchewkę, ziemniaka, pietruszkę, kupowane w warzywniaku nie mam spiskowej teorii odnośnie złych i dobrych warzywach, jedynie marketowych unikam. brokuła i kalafiora póki co dawałam ze słoiczka, bo po prostu miałam, ale następnym razem skorzystam z mrożonki. musze jeszcze gdzieś mrożoną dynię dorwać

Cytat:
U nas nie zdążyliśmy jednym Prevenarem i dopiero w październiku. A we wrzesniu już niby mmr...nie chcę go
No ale póki co mamy spokój do września.
super, zazdroszczę...
a zamiast mmr można szczepić chyba jeszcze priorixem, podobno jest lepszy

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Natala fajnie, że macie wczasy zaplanowane. Ustka jest fajna, często tam bywamy bo niedaleko mamy rodzinę. W razie niepogody w pobliżu (w Darłówku) jest aquapark, a no i niedaleko bo w Jarosławcu jest też aquapark na świeżym powietrzu.
ooo, super, dzięki za info

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:13   #4744
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
my mamy tylko szczepienia z 6 tygodnia wiec mamy troche zaleglosci

Papuga jak dla mnie 3 razy kaszka to za duzo...a jak pije mleko w nocy to chyba styknie mleka
dwa razy
przy deserku tylko łyżeczka żeby podać gluten

kurcze to już nie wiem.. chyba bede musiała w takim razie na śniadanie dać mu jakoś moje mleko zamiast kaszki..
chodzi mi o to żeby jak najmniej razy musieć podawać mu tą cholerną butle

Stary 2014-03-21, 20:13   #4745
policzanka
Wtajemniczenie

Tassiu czyli wziełas recepty na dtp,hib,polio i zółtaczke?

czarna jednak udało mi się przekonac Tz

papuzko-to nie jest zadne ,,must have,,a czy się opłaca?powiem Ci ze nie wiem ile kosztują zwykłe kubeczki..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:17   #4746
87czarna
Zakorzenienie

Amelko na pewno wszystko będzie dobrze,nie martw się

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:18   #4747
Snow_White1
Wtajemniczenie

Ciezki dzien. Poza gastroskopia (mam jakis stan zapalny zoladka i dwunastnicy, ale podobno niegrozne, bede szla z wynikami do konsultacji), bylam jeszcze na drugiej dawce szczepienia przeciwko WZW B, w razie gdyby czekal mnie zabieg w zwiazku z tym woreczkiem.
Adik zostal z dziadkami i jak zwykle byl grzeczny, jak wrocilam, to nawet nie zwrocil na mnie wiekszej uwagi. W sumie chyba dobrze, ze bez problemu znosi opiekę innych osób.
Z innych wieści-bylam wczoraj w pracy, wracam z początkiem sierpnia, szef utrzymal swoja korzystna dla mnie zmiane dot. powrotu, więc się bardzo cieszę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-21, 20:18   #4748
87czarna
Zakorzenienie

poli super
kurcze,ale to twoje cacko troszkę kosztuje

Stary 2014-03-21, 20:20   #4749
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

nie byliśmy niestety na basenie bo moja mama dostała jakiegoś uczulenia bla bla bla i stwierdziła, że woli odpuścić. no nic , może w przyszłym tygodniu się uda
pojechaliśmy do mojej mamy, spędziliśmy tam cały dzień.. dzień BEZ CYCKA! Średnio to zniósł ale i tak jestem pełna podziwu że obeszło się bez histerii.

Dziś wyglądało to tak-
9:00 ok 120ml kaszki
11:00 trochę mojego mleka
14:00 obiad warzywno mięsny popił mineralką
ok 16:30 100ml mojego mleka podanego łyżeczką bo przy butelce zanosił sie przez ponad 10min wiec odpuściłam..
18:00 deserek z kaszą manną
19:30 ok 130ml kaszki

i pytanie brzmi czy nie za mało tego mleka?

zasnął bez problemu. przy pierwszej pobudce dostanie cycka, nie będę go męczyć bo i tak w dzień dzielnie się trzymał i to ogromny sukces.
ale po 17 było już kiepsko, co go wzięłam na ręce to próbował się do mnie za wszelką cenę przyssać

lece nadrobić
Papuga za duzo kaszki ale wiesz ze mleczno ryzowa jest na mm? Wiec chyba nie zamako mleka gorzej ze za duzo cukru z kaszki a owoc jeszxze moglby byc
Stary 2014-03-21, 20:20   #4750
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
dwa razy
przy deserku tylko łyżeczka żeby podać gluten

kurcze to już nie wiem.. chyba bede musiała w takim razie na śniadanie dać mu jakoś moje mleko zamiast kaszki..
chodzi mi o to żeby jak najmniej razy musieć podawać mu tą cholerną butle
tez chcialam dawac moje w butli,ale laktaotr nic nie ciagnie,nie ma w dzien czego sciagac,tylko po nocy
Stary 2014-03-21, 20:21   #4751
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ciezki dzien. Poza gastroskopia (mam jakis stan zapalny zoladka i dwunastnicy, ale podobno niegrozne, bede szla z wynikami do konsultacji), bylam jeszcze na drugiej dawce szczepienia przeciwko WZW B, w razie gdyby czekal mnie zabieg w zwiazku z tym woreczkiem.
Adik zostal z dziadkami i jak zwykle byl grzeczny, jak wrocilam, to nawet nie zwrocil na mnie wiekszej uwagi. W sumie chyba dobrze, ze bez problemu znosi opiekę innych osób.
Z innych wieści-bylam wczoraj w pracy, wracam z początkiem sierpnia, szef utrzymal swoja korzystna dla mnie zmiane dot. powrotu, więc się bardzo cieszę.

O kurcze
Współczuję dolegliwości

Stary 2014-03-21, 20:23   #4752
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Z innych wieści-bylam wczoraj w pracy, wracam z początkiem sierpnia, szef utrzymal swoja korzystna dla mnie zmiane dot. powrotu, więc się bardzo cieszę. .
biedaku

fajnie, że cieszysz się z powrotu do pracy ja mam nadzieję, że jedna z moich opcji wypali i pożegnam sprzedaż

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:27   #4753
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:

a miałas jakies dolegliwosci związane z tym zapaleniem?
no i brawa za powrot do pracy!

czarna wiem ze drogie..ale co zrobic jak mi się tak bardzo podoba..zrezygnowałam dla tego wózka z kupna telefonu
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:27   #4754
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Tassiu czyli wziełas recepty na dtp,hib,polio i zółtaczke?

czarna jednak udało mi się przekonac Tz

papuzko-to nie jest zadne ,,must have,,a czy się opłaca?powiem Ci ze nie wiem ile kosztują zwykłe kubeczki..
recepty dopiero wezme, ale od neurolog mam taką kartke z rozpiska z zaleceniami dla pediatry jak mamy szczepic

Cytat:

gratulacje za prace

A ja dzis mam dzien koszmar i wlasnie ide spac
Maciej clay dzien sie wydzierał... nie pamietam takiego dnia
opcji jest wiele
-zeby
-gardło
-halny
-brak kupy

albo wszystko na raz
i wyobrazcie sobie ze od 8 30 rano do 17 30 (9h) nic nie zjadł.... tzn 3 łyzeczki zupy i 1 lyzeczke deserku
ale to sie nie liczy

jestem zalamana bo poprzestawialo mu sie jedzenie dlatego wiem ze bedzie sie budzil 10 razy w nocy
planuje do przetrzymac troche, kosztem nawet nocnej jazdy samochodem po miescie, bo jak dla mnie to nienormalne zeby dziecko clay dzien nic nie jadlo (wczoraj bylo podobnie ale zjadl zupe)
nie wiem cyz dobrze robie, ale musze sprobowac bo nie wyrabiam

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:28   #4755
ewacia85
Wtajemniczenie

witam wieczorowa pora
jak wróciłaz przedszkola to miałam p;rzedszkole w domu i gości a teraz głowa mi pęka. jestem o kajzerce i 3 kawach od rana i właśnie zjadłam pół kajzerki
wniosek z 2 godzinnej rozmowy możnaby wyciągnąc taki że jestem beznadziejna matka a tż ojcem i nie radzimy sobie z dzieckiem i nie umiemy mu pomóc bo jest niestabilny emocjonalnie a ze swoją kuzynka nie sa zżyci tylko od siebie UZALEŻNIENI
aha i tassia pewnie napisze do ciebie pw i ty mi coś doradzisz w kwestii psychologicznej bo ja za duzo rozmawiam z dzieckiem i za dużo mu tłumacze/wtf/ i ma za dużo kar.....z kar już dawno zrezygnowałam a wiecie jakie ma np pilnuje brata
wniosek ogólny ta siostra jest poj.......na nie wiedziałam czy śmiac się czy płakac ze smiechu w trakcie rozmowy ale on aprzez pierwszą godzine miała cały czas rumience
a i tz strasznie ją uraził bo rano poczekał az wszyscy wyjda i powiedział jej z e adrian prosił żeby na niego nie krzyczała gdy płacze.i rzekomo moje dziecko nie zintegrowało się z grupa do tej pory i nie bawi sie z dziecmi w przedszkolu....a jak przyszłam po niego to musiałam mu dac jeszcze 15 min bo się z kolegami bawił i obserwowałam sobie ta zabawe
a i co jeszcze moje dziecko zmyśla ż ema kolegów np adi mi mówi o takim maxiu a siostra na to że adriana marzeniem jest zeby maksiu był jego kolegą i że zmyśla ze sie z kolegami bawi a jak powiedziałam ż einne dzieci tez płacza i wiem to od rodziców no to się dowiedziałam ż e ktoś mnie okłamuje bo tylko moje i siostry dziecko płacza i one jużnie wiedzą jak im pomóc

temat rzeka a jeszce propo tego płaczu pzyszął inna matka /taka cieta na zakonnice/ i mówi to córki...maysiu to ile dzisiaj płakałaś ...dużo...oj widzę po buzi że bardzo dużo

dobra koncz ebo sie rozpisałam idę usypiać starszaka bo musze mu 3 bajki pzeczytac bo ma 3 latka

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2014-03-21 o 21:13
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:28   #4756
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
no wlasnie nie mam jeszcze kurtki
a myslisz ze wystarczy body z dlugim i pajacyk i kombinezon z polarka?
hmm
u nas koło 20 i też wiatr, Hania miała cieniutkie rajstopki )nie bawełniane tylko chyba z microfibry), lekkie spodenki, body z długim i bluzę. jak spała przykryłam kocykiem a i tak była lekko spocona na pleckach

Cytat:

Takie pytanko przy ilu stopniach w bezwietrzna pogode niezaklasa sie czapki?
koło 15-17? jakoś tak pewnie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
smutno mi jakoś....

Pediatra kazała zmniejszyć nam ilość kropli witaminy D, ponieważ Kornelowi poci się bardzo głowa, jak spi to robią mu się aż krople potu.
Ja oczywiście naczytałam się o jakimś rozmiękaniu czaszki itp.
kurcze, a ja zawsze słyszałam ze tak jest jak jest za mło witD

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
co do szczepionek to my na szczęście inną mieliśmy- Infarix czy jakoś tak ale właśnie postanowiliśmy z P., że nie szczepimy na pneumo i teraz żałuję, że wzięłam te 5w1 a nie te szczepionki, którymi my byliśmy szczepieni człowiek chciał dobrze, a teraz się stresuję
a czemu żałujesz?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:28   #4757
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Papuga za duzo kaszki ale wiesz ze mleczno ryzowa jest na mm? Wiec chyba nie zamako mleka gorzej ze za duzo cukru z kaszki a owoc jeszxze moglby byc
był jeszcze banan po obiedzie , ale to się raczej nie liczy jako posiłek tylko przekąska.

kurcze no to chyba faktycznie za dużo tej kaszki wiem wiem że jest na mm
jutro podam mu tylko na kolacje

Stary 2014-03-21, 20:33   #4758
MsLullaby
Zakorzenienie

Mam mega doła, pisałam to tu milion razy a potem kasowałam.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:35   #4759
your Angel
czyli Endżi

Tassia, fajne zdjęcia U Was był styl taki "w zgodzie z naturą", fajny pomysł Super było oglądać. Zastanawia mnie podpis o bukieciku dla świadkowej. To pomyłka czy faktycznie świadkowa też miała bukiecik?

Kaśka, ja wczoraj parę razy sie zbierałam żeby napisać, że nie sądzę żeby na kimkolwiek ta spódnica wyglądała dobrze, ale nie chciałam być chamska

Dziękuję za każdy post na temat wesela
Stary 2014-03-21, 20:36   #4760
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a czemu żałujesz?
bo mogłam wybrać refundowane- sprawdzone

Angel no przecież bym się nie obraziła

MsLullaby co jest?

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-21 o 20:38
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:38   #4761
angelikada
Wtajemniczenie

Uwaga uwaga walczę z moim dzieckiem i pierwszy raz udało mi się otóż dostała butle po czym dostała czkawke wiec na chwilę cyc i do łożeczka był wyk bo smoczka szukałam znalazłam dałam potrzymac za palca włączyłam karuzele i usnela! Fajnie gdyby nie to że obudziła się po pół godzinie i znowu płacz widziałam że aż z wściekłościa gryzla piesc to posmarowalam dentin woxem i wisimy na cycu ot tak cudownie spędzam wieczór chce zabrać cyca to dalej szuka eh już nie wiem co z tym zrobić
Stary 2014-03-21, 20:39   #4762
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
co się dzieje kochana?!?!

Stary 2014-03-21, 20:39   #4763
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
był jeszcze banan po obiedzie , ale to się raczej nie liczy jako posiłek tylko przekąska.

kurcze no to chyba faktycznie za dużo tej kaszki wiem wiem że jest na mm
jutro podam mu tylko na kolacje
Zależy jaka ilość tego banana - jak zjadł pełną porcję, to posiłek jak najbardziej zaliczony

Trzymam kciuki za powodzenie akcji "butelka".
Cytat:

Napisz, to może kamyk spadnie trochę z serducha.
Stary 2014-03-21, 20:39   #4764
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
smutno mi jakoś....

Pediatra kazała zmniejszyć nam ilość kropli witaminy D, ponieważ Kornelowi poci się bardzo głowa, jak spi to robią mu się aż krople potu.
Ja oczywiście naczytałam się o jakimś rozmiękaniu czaszki itp.
Nie czytaj i sie nie stresuj Szymkowi tez poci sie glowka, w trakcie karmienia to juz w ogole i on jest mokry i moja reka. Pediatra mi powiedziała, ze to normalne bo dziecko wklada w to duzy wysilek. A jak jej powiedziałam, ze Szymek pluje wit D z kapsulek to wyszlo, ze potliwosc moze byc zarazem wynikiem niedoboru i przedawkowania witaminy D. Nam zalecila zmiane na cebion multi- 5kropli raz dziennie. Az z ciekawości jutro sprawdze ile to jednostek.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ejjjjjjjjjjjjjjjjjj,Tż jest Kochany
Cały czas myślałam nad tym wózkiem, poszłam na chwilę do góry, schodzę na dół, a tam na komputerze : 'Thanks for your purchase!'

No to jeden problem z głowy!! Ihaaaaa

super

Cytat:
Czesc!
Mój dzisiejszy dzien to koszmar...
Przypomniałam sobie jak pisałyście o tesciowych co się wtracaja itp. i chyba nie zdawałam sobie sprawy jakie to przesrane dopoki nie pojechałam do mojej babci...
"Kasia, a czemu on tak płacze?? Kasia Boli go coś! Kasia on nie moze tak plakac! Kasia dziecko którego nic nie boli nie płacze. Kasia... Kasia.... Kasia..."

i zrobiła cos tak obrzydliwego ze wstyd mi tu o tym napisac... i mam ochote całego Macka zdezynfekowac

Byłam dzis u neurolog i mamy zgode na szczepienia. Babka super! Jak tkos by potrzebował w Krk neurolog dziecieca to mam dobry namiar. Babka niesamowita. Poł godizny nam posiweciła. Zbadała porzadnie. Rzeczowa, konkretna i zna tematyke szczepień wiec ufam jej w 100% i robie jak zalecila.

super, ze trafiliscie na takiego dobrego lekarza

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
A jaki miałaś wcześniej proszek? Oby mu się szybko polepszyło...
za porządki, ja jestem leń ale na wiosne wszystkie szafy muszę przejrzeć na razie zrobiłam najmniejszą komodę

Powiedz to obrzydliwe może łatwiej mi będzie z rodziną Tż-a
Super, że trafiłaś na takiego lekarza.

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Mam prośbę
Szukam prezentu dla Leosia na wielkanoc i mogłybyście polecić jakieś zabawkowe hity waszych dzieci?

łuk tiny love lesni przyjaciele, lew Lamaze, hula kula, a od niedawna aktywne klocki smilly play (oczywiście ich jeszcze nie uklada, ale jak lezy na brzuszku to sie nimi bawi, oglada, dotyka i probuje).

Cytat:
dziekuje

Tort malinowy z biała czekolada...
w srodku swieze maliny a obtoczony pałeczkami z białej czekolady

nie widziałam zdj, bo na tel sie nie wyświetlaja, ale po opisie sie rozmarzylam

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
nie wydaje mi się, że to tylko kwestia butelki... no, chyba że bardzo głupio jej używali

no my też nigdy nie byliśmy w UStce planowaliśmy jechać gdzieś koło Łeby albo do Karwi, ale brat tż będzie robił chrzciny w Ustce więc tam ejdziemy

fotelik taki
http://allegro.pl/jane-montecarlo-r1...040327064.html

a właśnie - Karwia jest podobno świetna dla rodzin z dziećmi

gotuje marchewkę, ziemniaka, pietruszkę, kupowane w warzywniaku nie mam spiskowej teorii odnośnie złych i dobrych warzywach, jedynie marketowych unikam. brokuła i kalafiora póki co dawałam ze słoiczka, bo po prostu miałam, ale następnym razem skorzystam z mrożonki. musze jeszcze gdzieś mrożoną dynię dorwać

super, zazdroszczę...
a zamiast mmr można szczepić chyba jeszcze priorixem, podobno jest lepszy

ooo, super, dzięki za info
Łeba też jest super. Uwielbiam to miejsce. Odkąd sie poznaliśmy z TŻtem, to co roku tam jestesmy. Takie nasze magiczne wspomnienia W tym roku będziemy pewnie tez, ale juz w trójkę

A co do próchnicy, to jak jeszcze bylam w ciazy to polozna mi mówiła, ze najczęściej dzieci łapią ją od rodziców (głównie przez oblizywanie smoczka), ktorzy tez ją mają Dziwne troche, no ale tak opowiadała:/

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:40   #4765
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
co się dzieje kochana?!?!

Cytat:

MsLullaby co jest?
Mam doła bo nie mam męża a nawet narzeczonego tak wiem kretynka ze mnie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-03-21, 20:43   #4766
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Zależy jaka ilość tego banana - jak zjadł pełną porcję, to posiłek jak najbardziej zaliczony

Trzymam kciuki za powodzenie akcji "butelka".

Napisz, to może kamyk spadnie trochę z serducha.
nie zjadł pełnej porcji. wyssał kawałeczek przez gryzaczek z siateczki

dziękujemy bardzo

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Mam doła bo nie mam męża a nawet narzeczonego tak wiem kretynka ze mnie
co Cię tak nagle wzięło ?

szczerze to przeszło mi przez myśl że może oświadczy się w pl :|

Stary 2014-03-21, 20:43   #4767
your Angel
czyli Endżi

Ja odstawiłam Jula od piersi 2 tygodnie temu a z cyców dalej cieknie w najmniej pożądanych momentach
Od dawien dawna nie ma tam mleka nawet na 3 solidne łyki a głupie cieknie kropelkami

Na szczęście Julo już nawet nie zainteresowany tymi 3 łykami - sprawdziłam Jupi
Stary 2014-03-21, 20:45   #4768
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam wieczorowa pora
jak wróciłaz przedszkola to miałam p;rzedszkole w domu i gości a teraz głowa mi pęka. jestem o kajzerce i 3 kawach od rana i właśnie zjadłam pół kajzerki
wniosek z 2 godzinnej rozmowy możnaby wyciągnąc taki że jestem beznadziejna matka a tż ojcem i nie radzimy sobie z dzieckiem i nie umiemy mu pomóc bo jest niestabilny emocjonalnie a ze swoją kuzynka nie sa zżyci tylko od siebie UZALEŻNIENI
aha i tassia pewnie napisze do ciebie pw i ty mi coś doradzisz w kwestii psychologicznej bo ja za duzo rozmawiam z dzieckiem i za dużo mu tłumacze/wtf/ i ma za dużo kar.....z kar już dawno zrezygnowałam a wiecie jakie ma np pilnuje brata
wniosek ogólny ta siostra jest poj.......na nie wiedziałam czy śmiac się czy płakac ze smiechu w trakcie rozmowy ale on aprzez pierwszą godzine miała cały czas rumience
a i tz strasznie ją uraził bo rano poczekał az wszyscy wyjda i powiedział jej z e adrian prosił żeby na niego nie krzyczała gdy płacze.i rzekomo moje dziecko nie zintegrowało się z grupa do tej pory i nie bawi sie z dziecmi w przedszkolu....a jak przyszłam po niego to musiałam mu dac jeszcze 15 min bo się z kolegami bawił i obserwowałam sobie ta zabawe
a i co jeszcze moje dziecko zmyśla ż ema kolegów np adi mi mówi o takim maxiu a siostra na to że adriana marzeniem jest zeby maksiu był jego kolegą i że zmyśla ze sie z kolegami bawi a jak powiedziałam ż einne dzieci tez płacza i wiem to od rodziców no to się dowiedziałam ż e ktoś mnie okłamuje bo tylko moje i siostry dziecko płacza i one jużnie wiedzą jak im pomóc

temat rzeka a jeszce propo tego płaczu pzyszął inna matka /taka cieta na zakonnice/ i mówi to córki...maysiu to ile dzisiaj płakałaś ...dużo...oj widzę po buzi że bardzo dużo

dobra koncz ebo sie rozpisałam idę usypiać starszaka bo musze mu 3 bajki pzeczytac bo ma 3 latka
psycholka jakaś z tej siostruni.... ot moja pierwsza myśl

Cytat:

Cytat:

MsLullaby co jest?
ja Jakuba szczepiłam 5 w 1 i jest ok

zapisałam się do fryzjera przed świetami i się ścinam na krótko bo moje włosy sa dosłownie wszędzie i tż przeciwny krótkim włosom wczoraj stwierdził że ma dość moich kłaków i mam iść do fryzjera (na fb mam foto z krótkimi włosami )
Stary 2014-03-21, 20:45   #4769
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam wieczorowa pora

Ahaaaaaaaaa

Cytat:

Stary 2014-03-21, 20:45   #4770
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
nie zjadł pełnej porcji. wyssał kawałeczek przez gryzaczek z siateczki

dziękujemy bardzo

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

co Cię tak nagle wzięło ?

szczerze to przeszło mi przez myśl że może oświadczy się w pl :|
Ta jasne
A bo mi tu ciągle odkąd jestem wszyscy gadają o nim "gdzie masz męża, co tam u męża" a jak odpowiadam że to nie moj mąż a nawet nie narzeczony to słyszę "no ale pewnie niedługo ślub będzie?". Nie k.urwa, nie będzie, bo mój super chłopak bierze przykład ze swych cudownych rodziców i woli żyć bez ślubu

Adrianek
30.07.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości