|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
tu fajnie opisane o tych bucikach
http://emel.com.pl/blog/2012/01/21/k...ikow-na-zapas/ ja dzis popitalalam w zimowce ale ja to zmarźluch jestem ![]() u nas wieje masakrycznie ale mimo to przyjemnie cieplo bylo |
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka padla. Czyli jutro pobudka o 4
![]() Dziewczyny kupiłam Emelki r 22,ale jednak okazały się za duże,zapłaciłam 129zł. Jeśli któras z Was jest zainteresowana to poproszę priv. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Już bym wolała tak, niż zaśnięcie o 21, a wstanie o 5 ![]() A co do butków - jakbym miała kasę to bym się skusiła
|
|
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Hje nie chce grzeszyć ale ja też już w piżamie w łóżku,zrobiłam sobie herbatę i mam książkę.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia-ale Ci zazdroszczę
Mój mały urwis jeszcze bryka. Spał mi dziś tylko godzinę i od momentu wstania (z płaczem) jest okropny. Wszystko demoluje co ma pod ręką a ja tylko chodzę i sprzątam po nim. W dodatku bolała mnie cały dzień głowa więc szczerze mam dość dzisiejszego dnia.Byliśmy dziś na placu zabaw,dawno tam nie byłam i poszłam specjalnie żeby Oskar pobujał się na takim koniu na sprężynie (wiecie jakim?) ale okazało się że go nie ma już Chwilę pobyliśmy i wróciłam z nim na podwórko. Niby pogoda ładna ale zdradliwa,mały nie był ubrany grubo ale miał raczej wszystko okryte. A ja... Wróciłam z bólem gardła bo nie miałam nic pod szyją. Szklanka- miałaś testować to wietrzenie pokoju przed spaniem małej,są efekty czy tamten epizod był jednorazowy? (może pisałaś ale chwile mnie nie było więc mogłam ominąć). No i sytuacja z dzwoneczkami aaa... Ja też nie mam prawa jazdy ale jazdę ogólnie mam opanowaną (pamiętacie moją przygodę w lesie z policją? ). Zawsze marzyłam o prawku i mam zamiar iść niebawem (mąż mnie namawia) ale napewno stres mnie wpierdzieli jak większość ludzi. No cóż trza próbować szczęścia tylko niestety ode mnie ono trzyma się na zdal
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Pipi sprzedana
|
|
#4148 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Mycha zaskoczyła mnie dziś 1,5-godzinną drzemką o godzinie 14:00 Kimnęłam razem z nią. A tak w ogóle to praktycznie cały dzień na dworze. Wracałyśmy tylko na posiłki (moje lub jej) ![]() W ogóle miałam dziś ogromną ochotę na shake'a waniliowego z Maca. Ochoty nie zabiły nawet drożdżówka i paszteciki, lody też nie (nie, nie jestem w ciąży, to moje normalne menu, jak nie zjem porządnego obiadu), tak więc w końcu wpakowałam Mychę i pojechałyśmy po moje szczęście za 4,90 )) Prosta ze mnie dziewczyna, nie trzeba mi wiele )))Teraz Młoda już śpi, ja zaraz trening i książka ![]() Pisałyście o samochodach. Ja uwielbiam jeździć. Prawo jazdy mam od 17. roku życia i kocham tę wolność, jaką daje mi samochód. Zdarzało się, że potrafiłam wsiąść w auto o 4 nad ranem i pojechać sobie gdzieś, po nic, albo po to, by zobaczyć wschód słońca nad morzem. Zawsze kochałam samochody, jeszcze jako mała dziewczynka siedziałam z tatą w garażu, a teraz widzę, że Młodą też kręcą auta: lubi patrzeć, jak jeżdżą, dotyka, smera, no ciekawią ją W prowadzeniu auta miałam przerwę na studiach, wtedy jeździłam rzadko, i fakt, na początku było trudno, ale to kwestia praktyki. Teraz nie sprawia mi różnicy, czym pojadę - manual, automat, duże auto, małe. Obojętnie. Sama wolę duże samochody No i odkąd pojawiła się Młoda, to jednak jeżdżę wolniej. Trochę ![]() Marsi - ale super prezent dla Leosia! Ja chętnie kupiłabym Małej, ale nie mam go gdzie postawić Tzn. mamy działkę, ale jakieś 40 km od miejsca, w którym teraz mieszkamy, także tego... Czekam na foty ![]() Neti - brawa dla Antonia za inhalacje Szklanka - Ewcia rządzi ![]() Jakajaka - przepiękny tort! Zdolniacha z Ciebie! Lenova - kciuki za pracę! Debrah - mam nadzieję, że u tz w pracy wszystko ok będzie. A Amelka - cu-dow-na!!! Fewcia - masakra z tą laską z BMW, co za brak odpowiedzialności, wierzyć mi się nie chce Silver - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Udanego wieczoru! ![]() I w ogóle Wam wszystkim miłego!
|
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny przepraszam, że tak wpadam i wypadam ale chciałam sie pochwalić nową stroną
http://bokehworld.pl - są tez zdjecia z berlina ![]() będę wieczorem ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- a nie mozesz wymienić??
|
#4150 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem, nie rozumiem:/ matka idzie w samej bluzce (u nas dzisiaj 20 stopni) a dziecko tak zawalone kocami i to nie jakieś malutkie bo siedziało sobie w spacerówce:/Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Hania lubi sie na takim bujaćCytat:
zrobiłam roladki z tortilli z łososiem a drugie z szynką pycha
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ostatnie zdejcia - mega! ale zazdroszcze tego wyjazdu... Kuba spi, zasnal jak to ma w zwyczaju na kolanach, podczas jedzenia kaszencji ![]() w ogole nie pisalam wam - ostatnia nocka byla no poprostu extrasna! mlody ciumkal ze 3 razy, nie wybudzal sie wogole, nie stekal, nie jekal, nic mu w nosku nie furczalo no gitez majonez poprostu. az w szoku bylam. inasza inszosc ze sie obudzil o 6 ![]() no i jak wstal to mowie do meza zeby go wzial, ogarnal, umyl, ubral i troche sie z nim pobawil bo ja poprostu nie mam sily... ostatnie dwie nocki byly no coz, przemilcze ten temat z reszta spimy we trojke wiec maz jednym okiem widzial co mlody wyprawial tak wiec chyba mu sie mnie naprawde zal zrobilo i bez mrugniecia okiem wzial mlodego a ja zostalam w lozku. przez chwile myslalam ze pewnie i tak nie dam rady zasnac - ja tu, oni tam i ze pewnie zaraz wstane i do nich dolacze ale o dziwo NIE! jak sie nakrylam koldra po same uszy tak obudzilo mnie dopiero dobijanie Kuby do drzwi. o 7.15 ![]() wstalam jak nowo narodzona, poprostu po 15 miesiacach tego mi bylo trzeba ![]() ciekawe jaka nocka bedzie dzis?
|
|
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A spaliscie tam w tych tropikach? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, po 4 probach odlozenia Kuba w koncu spi. Znow nam sie spanie popsulo. Juz nie chodzi o pobudki, bo tych jest standardowo kilka.
Ale zasypianie... Znow cyrki. Odpychanie, sciskanie moich uu (nie cierpie brrr), kilka prob odlozenia do standard. Kazda pobudka z placzem ![]() Wczoraj np Kuba zaliczyl pobudke w trakcie bunga i usypialam go 1,5h takze tego... ![]() Dziekuje za wszystkie odp w sprawie auta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4154 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
teaz pewnie bym szła tak:-analiza porównawcza wybranych pakietów podręczników do nauczania wczesnoszkolnego -rola gier i zabaw integrujących grupę -rola kącików tematycznych w klasie 1 -Ruch Rozwijający Weroniki Sherborne (ja o tym pisałam,w kontekście wykorzystania do integrowania uczniów pełno- i niepełnosprawnych) - Wykorzystanie metody Marii Montessorii w edukacji wczesnoszkolnej - Reedukacja zaburzeń dużej i małej motoryki Ja tak bez końca mogę ![]() Kaloszy nie kupuję, bo młoda nie chodzi, ale dla Agatki miałam i mam firmy Demar i nie, nie kupuję rozmiar większych butów Cytat:
Mysmy po 16 wychodziły, bodziak z długim, cienka kurtka rozpięta, legginsy, skarpetki, buty, bez czapki W drodze powrotnej czapę dałam, bo wiało bardzo i już słońce zachodziło, więc chłodniej się zrobiło Cytat:
|
||||
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Zyję, mam się całkiem dobrze, od kwietnia zaczynam pracę w "starej pracy" Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej nie chce mi się ![]() Z Domcią trochę gorzej. Byłam z nią wczoraj u pediatry, która też jest alergologiem, bo Domcia ma uczulenie na lewej nóżce i rączce. Kompletnie nie mam pojęcia od czego i co gorsza cały czas ta wysypka się powiększa. Lekarka stwierdziła, że wygląda to na AZS, kazała przyjść za tydzień z dokładnym jadłospisem. Mam nadzieję, że to jednak nie to ![]() Nawijko super, że dziada już nie ma! Mam nadzieję, że poszedł i już nigdy nie wróci! Cytat:
|
|
|
|
|
#4156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Szklanko niezła spryciula z Ewci
![]() Bokeh super stronka Zmiana na 6+ ![]() Silver gratulacje dla Was i miłego świętowania
|
|
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4159 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej
W końcu i u nas dziś piękna pogoda była Nie wiem jakie byłyby postępy gdyby nie mój pracuś
|
#4160 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby nowe auto sie dobrze prowadziło ![]() Pogrubione- o właśnie, właśnie Schudnąć jak schudnąć, ale wyrzeźbić i podnieść co nieco by się przydało Cytat:
Cytat:
![]() O, tz wylazl z pokoju - Mloda mu usnela. Naprawde nie wiem, jak on to robi. Milego dnia [/QUOTE]Magik jakiś ![]() U nas od kilku nocy to samo , to znaczy trochę lepiej bo bez płaczu, ale ok 3 godzinne walanie się po łózko musi być zaliczone ![]() Cytat:
Zdrowia dla Leosia Drogi taki plac zabaw ?
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robota wre ![]() a wlasnie, Marsi - jak Leos? |
|
|
|
|
#4162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
świetny jest ! ![]() Cytat:
Magik jakiś ![]() U nas od kilku nocy to samo , to znaczy trochę lepiej bo bez płaczu, ale ok 3 godzinne walanie się po łózko musi być zaliczone ![]() Uwielbiam czytać o Twojej ciąży Zdrowia dla Leosia Drogi taki plac zabaw ?[/QUOTE] i ja
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane, dziec mnie dzis dokumentnie przeczołgał
jak juz pdł na noc, to siadłam z kolacją przed TV i wyobrazcie sobie- paczałam na Taniec z Gwaizdami i tak po kilku minutach stweirdziłam, ze musi byc ze mną naprawde nie teges, ze jestesm w stanie to zdzierżyć Cytat:
|
|
|
|
|
#4164 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mowie wtedy: siadaj" To biegnie w kąt kanapy, pada na poduszkę i się cieszy Dziękuję, że pytasz Eh, to grubszy temat Bardzo chcemy, ale nie wiem czy nie poczekać, aż domek się zbuduje Średnio wiedzę zorganizowanie spacerów w ciąży, a potem z dwójką maluchów Mieszkamy na 3 piętrze Ale nie zabezpieczamy się co ma być to będzie Wierzę, żę dzidziuś sam zdecyduje o najlepszym momencie w którym ma się pojawiać Z Piotrkiem tak było Cytat:
![]() I jak on dzielnie się inhaluje , brawo ![]() MAsakra Cytat:
Cytat:
Biedulka ![]() Ach jak jestem śliczna Cytat:
|
|
#4166 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ludzie to są bezmyślni Cytat:
Gratuluję rocznicy Cytat:
|
||||
|
|
|
#4167 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis na all znalazlam fajne elefanty nóweczki za 60zl i babeczka obok mieszka więc nie wiem... Tyle ze Antonio ma 12 cm(ok. Stope) a one 12, 7 chyba..i nie wiem... ![]() O takie.. http://allegro.pl/nowe-elephanten-12...054940519.html Ale też podłączam.się pod pytanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-03-21 o 21:56 |
|
|
|
|
#4169 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mało nie rąbnełam w goscia przede mną, jak wróciłam do domu to miałam mokre wszystko takze tego- tylko i wyłacznie manualna mnie rajcuje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
- oblane testy przy pierwszym podejsciu - oblana jazda na placu, pierdzielnełam zadem w pachołek - oblana jazda na miescie- cztery razy mi zgasł bo rzęchem takim jechalam że przy ograniczeniu do 20 sam zdychał - oblana jazda na miescie po 1,05 h za przejazd na zóltym- byłam prawie ze na pasach jak migneło no to gazem mu szurnęłam bo i tak bym nie wyhamowała przy predkosci 70 km/h i zatrzymałabym sie w polowie pasów - zdana jazda po chyba godzinie jazdy, 200 m od zjazdu na plac bylo skrzyzowanie bez swiateł, jakis patafian mi wyjechał i jakbym nie przycisneła hamulca to bysmy sie pocałowali, a tak to egzaminatora na deske rozdzielczą wywaliło bez mała ale dzieki temu zdałam ![]() Jezdze 3 lata, kocham szybka jazde i jak tylko mam mozliwosc to deptam, z dzieciem sie powoli turlam, aczkolwiek zawsze pamietam zdanie mojego instruktora: są sytuacje, kiedy i 20 km/h to zbyt szybko. |
||||||
|
|
|
#4170 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za brawa po moich ćwiczeniach
ale chyba nie odpuszczę i dziś też się trochę poruszam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

ale ja to zmarźluch jestem 
ale mimo to przyjemnie cieplo bylo 

Mój mały urwis jeszcze bryka. Spał mi dziś tylko godzinę i od momentu wstania (z płaczem) jest okropny. Wszystko demoluje co ma pod ręką a ja tylko chodzę i sprzątam po nim. W dodatku bolała mnie cały dzień głowa więc szczerze mam dość dzisiejszego dnia.

pycha![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

W końcu o 18 zjadła jogurt, i chyba byla głodna bo pod koniec kąpania już się nerwowa zrobiła, mleko wypiła normalnie, kaszy nie dodałam z obawy przed
, to znaczy trochę lepiej bo bez płaczu, ale ok 3 godzinne walanie się po łózko musi być zaliczone
Średnio wiedzę zorganizowanie spacerów w ciąży, a potem z dwójką maluchów