Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ! cz. II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów!
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! 5 8,77%
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! 2 3,51%
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III 19 33,33%
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III 24 42,11%
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III 25 43,86%
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III 6 10,53%
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. 0 0%
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. 3 5,26%
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa 3 5,26%
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! 9 15,79%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-21, 17:32   #151
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

KTG zrobili skurczy nie mam ufff malutka widzialam otwierala buzie lekarz powiedział ze juz pyskuje ;-) po mamusi waży juz 404 gramy hii.
Kolacja straszna trzy kromki chleba trzy plasterki szynki i maska tyle ze nie wiedziałam czy smarowac srodek czy brzegi chleba.
TZ ma zaraz jedzonko przywieźć.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 18:23   #152
mamuska11
Rozeznanie

Ja dopiero wróciłam z kliniki jestem wykończona a wy tyle znowu naskrobalyscie ze pózniej poczytam bo teraz padam poprostu...chyba chcecie lipcówki dogonić :p

W klinice cały dzien spędziłam i niczego w sumie nowego sie nie dowiedziałam

Pół dnia miałam usg robione przez 4 różnych lekarzy aż mnie brzuch cały boli tak uciskali....pomiary, przepływy krwi itp potwierdzili plec ze dziewczynka napewno i w 3d malutka poogladalam ślicznotka wiercila sie niesamowicie....

na koniec po wielkiej naradzie stwierdzili ze pierwszy raz sie z czymś takim spotkali i ze ten doktor co robił mi rezonans przedstawił im mniej wiecej co o tym myśli i te przypadki 9 kobiet ale to nie zmienia faktu ze i tak nie bardzo wiedza co bedzie dalej.....żyły i zatoki w mozgu są poszerzone a z tylu główki jest skrzep dość duży i zatrzymany jakiś płyn prawdopodobnie krew ktory tworzy ciśnienie i uciska na mozg dziecka i oni nie maja pojęcia jak to słynie na rozwój mozgu i czy zator sie powiększy zniknie czy zostanie taki jaki jest i oni bedą mogli dopiero ocenić sytuacje jak dziecko sie urodzi i dziecko dokładnie przepadają....a teraz bede musiała jeździć co 2 tygodnie na usg na kontrole co sie z tym dzieje a ok 30 tygodnia powtórzą rezonans magnetyczny bo wtedy mozg juz powinien byc na tyle rozwinięty zeby ocenić w jakim jest stanie.....oczywiscie moge przerwać ciaze do 24 tygodnia lub nawet pózniej jeśli zator w mozgu wzrośnie i zacznie go poważnie uszkadzać ze bedzie ryzyko ze dziecko nie przeżyje lub bedzie cieżko upośledzone......

Był tez neurochirurg dziecięcy ktory miał podobny przypadek ale wykryty u małego dziecka wiec nie wiadomo czy to powstało jeszcze w życiu płodowym czy nie ale to dziecko miało operacje zeby zmniejszyć ciśnienie srodczaszkowe i ucisk na mozg ale i tak było niepełnosprawne (nie wiem w jakim stopniu)

Nie wiem co o tym wszystkim myślec jestem zmęczona i mam mętlik w głowie.....odezwę sie pózniej

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-03-21 o 18:24
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 18:44   #153
mysia111
Zadomowienie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Mamuska11 - trzymaj się kochana. Nie wiem co napisać...
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 18:46   #154
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Angelika [/B]gratuluję ..."długonogiej KOCICY" (sorki ale tekst mnie rozbawił)
[B]
Hah! Dziękuję,
Już tłumaczę dlaczego kocica. Jak tylko przyłożył mi głowicę do brzuszka dziecko było ułożone w pozycji KOCIEGO GRZBIETU i lekarz pyta się Nas czy znamy płeć i czy chcemy wiedzieć czy kocur czy kocica.... Na co TŻ " Chcemy chcemy bo nic nie wiemy" gin pokazał nam idealnie ułożone nóżki do badania i mówi "No to mamy KOCICĘ a tu o tuuutaj ma szparkę" Jak mierzył kość udową to podsumował moją córeczkę jako DŁUGONOGA KOCICA bo faktycznie nóżki ma długie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie i niestety do jutra będę się martwić. Gin mówił że nie widzi żołądka, niby mam się nie denerwować bo być może był pusty i dlatego, ale bardzo intensywne wpatrywał się w monitor co mnie naprawdę zaniepokoiło.
Jedynym plusem jest to że jutro juz wszystko się wyjaśni i to że potwierdzona została dziewczynka, teraz już na 100%!
Jutro się wszystko wyjaśni i zobaczysz, że będzie dobrze. Gin ma słaby sprzęt i niech zainwestuje w okulary ...
Trzymam mocno kciuki za Was jutro !
Koniecznie daj znać!

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Super!!!! Gratuluję!!!!! Jakie imię macie wybrane dla córki?
:

Dziękuję
Kornelia lub Matylda.

Tż woli zdecydowanie Kornelia a mnie ostatnio tak bardzo podoba się Matylda

Nasze wybory oczywiście nie obeszły się bez komentarzy....

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
U mnie zbiera sie na burze
od rana bylo bardzo goraco a teraz zrobilo sie duszno ponuro i wieje lekko wiatr
Kochaaam burze, ale przez te zmiany pogody rozbolala mnie glowa i senna sie zrobilam wiec postanowilam wypic kawe z mlekiem to chyba 4 moja kawa od poczatku calej ciazy i w dodatku slaba rozpuszczalna.
Ja też uwielbiam burzę !!!!!! Szczególnie jak wyłączą światło i zapalamy świeczki .... i to świeże powietrze ... chłodny letni wietrzyk jest cudowny!

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Kurcze, a u mnie znów biegunka. Wszystkie normalne ciężarne mają zaparcia, a u mnie już z 6 tygodni się pojawia i znika, sama nie wiem od czego... wariuję od tego trochę, bo się denerwuję. Mój lekarz mówi, że to tak może być od hormonów, dziecko dobrze się rozwija, ale kurcze martwi mnie to. Dobrze, że w środę mam wizytę.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Mnie właśnie zaparcia minęły parę ładnych tygodni temu....... od tygodnia też miewam raczej biegunkę lub normalnie się załatwiam. Przed ciąża zawsze miałam meeeega problemy z zaparciami i chodziłam do toalety raz na 3 dni. A jak byłam w obcym miejscu to już mogłam zapomnieć o normalnym wypróżnieniu się.

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Dzień dobry zaraz zabiorę się za nadrabianie
byłam dzisiaj na zakupach - kupiłam buty, a potem w trakcie chodzenia ze starych, które miałam na nogach odpadł fleczek i na mieście przebierałam się w nowe
Flek odleciał... czyżby dostał zbyt duże obciążenie? heh żarcik.

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
A ja wyladowalam w szpitalu :-( mialam tak potworne bole brzucha i pachwiny że postanowilam zadzwonić do mojego lekarza. Kazal szybko przyjechać do szpitala. Będę tu leżeć chyba do poniedziałku:-( Ale z malutką wszystko ok ;-). Tylko macica mi sie stawia.

[/COLOR]Angelika Gratuluję córeczki jupiiii.
Biedactwo !! Najważniejsze że dziecko ok! Będzie dobrze. Dadzą ci leki i rozejdzie się po kościach i w poniedziałek będziesz już w domku. Przesyłam buziaczki

Cytat:
Napisane przez iwka20 Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie
jestem w 22 tygodniu ciąży, jak na razie mam trzy terminy z OM na 23.07 z USG na 08.08 i na 10.08 .
wiem juz ze bedzie chlopczyk, prawdopodobnie Kacper.
bardzo czesto was czytam ,i postanowilam wkoncu cos napisac .
Witamy
Napisz coś o sobie, jak się czuesz? Dobrze, że napisałaś w grupie zawsze raźniej.

Cytat:
KTG zrobili skurczy nie mam ufff malutka widzialam otwierala buzie lekarz powiedział ze juz pyskuje ;-) po mamusi waży juz 404 gramy hii.
Kolacja straszna trzy kromki chleba trzy plasterki szynki i maska tyle ze nie wiedziałam czy smarowac srodek czy brzegi chleba.

KTG to fajne badanie. Jak robili ciężarnym na sali to mnie tak uspakajało wewnętrznie, że przysypiałam.
Hahah pyskata malutka ;p to dobrze. Bo wiadomo koniec języka za przewodnika. Dzisiaj tak trzeba!
404 gramy! huhuhuhu Rośnie na potęgę !

Opiszę Wam jeszcze moje badanie dzisiejsze. II prenatalne i połówkowe.

Moja księżniczka waży 410 gram. Wszystkie badania wyszły prawidłowe prócz jednego. Otóż jedna nerka (lewa) jest mniejsza niż prawa. Chodzi o to, że w nerce tętnice przepływowe są mniejsze i w przyszłości malutka może mieć problemy z kamieniami nerkowymi. Dostałam zalecenie kontroli nerek między 28-30 tc i jeżeli okaże się, że dalej jest różnica w ich wielkości to po porodzie mamy się udać na konsultację do urologa dziecięcego i on przeprowadzi udrażnianie światłowodami tych tętnic i będzie ok. Mam się tym w ogóle nie przejmować tylko monitorować. Powiedział, że jest to często genetyczne uwarunkowanie. . . No i co się okazuje ma rację. W ciąży dostałam kolki nerkowej, nerka boli i często daje o sobie znać a gdyby brakowało dowodów, że to z mojej winy córeczka może odziedziczyć tą przypadłość to kolkę nerkową mam na lewej nerce a Kornelka też ma problem z lewą

Cała reszta jest ok! Badanie super. Mnóstwo zdjęć i płytka, którą już znam na pamięć.

Mamuśka....czekamy na wieści od Ciebie!

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 18:46   #155
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ja dopiero wróciłam z kliniki jestem wykończona a wy tyle znowu naskrobalyscie ze pózniej poczytam bo teraz padam poprostu...chyba chcecie lipcówki dogonić :p

Pół dnia miałam usg robione przez 4 różnych lekarzy aż mnie brzuch cały boli tak uciskali....pomiary, przepływy krwi itp potwierdzili plec ze dziewczynka napewno i w 3d malutka poogladalam ślicznotka wiercila sie niesamowicie....

na koniec po wielkiej naradzie stwierdzili ze pierwszy raz sie z czymś takim spotkali i ze ten doktor co robił mi rezonans przedstawił im mniej wiecej co o tym myśli i te przypadki 9 kobiet ale to nie zmienia faktu ze i tak nie bardzo wiedza co bedzie dalej.....żyły i zatoki w mozgu są poszerzone a z tylu główki jest skrzep dość duży i zatrzymany jakiś płyn prawdopodobnie krew ktory tworzy ciśnienie i uciska na mozg dziecka i oni nie maja pojęcia jak to słynie na rozwój mozgu i czy zator sie powiększy zniknie czy zostanie taki jaki jest i oni bedą mogli dopiero ocenić sytuacje jak dziecko sie urodzi i dziecko dokładnie przepadają....a teraz bede musiała jeździć co 2 tygodnie na usg na kontrole co sie z tym dzieje a ok 30 tygodnia powtórzą rezonans magnetyczny bo wtedy mozg juz powinien byc na tyle rozwinięty zeby ocenić w jakim jest stanie.....oczywiscie moge przerwać ciaze do 24 tygodnia lub nawet pózniej jeśli zator w mozgu wzrośnie i zacznie go poważnie uszkadzać ze bedzie ryzyko ze dziecko nie przeżyje lub bedzie cieżko upośledzone......

Był tez neurochirurg dziecięcy ktory miał podobny przypadek ale wykryty u małego dziecka wiec nie wiadomo czy to powstało jeszcze w życiu płodowym czy nie ale to dziecko miało operacje zeby zmniejszyć ciśnienie srodczaszkowe i ucisk na mozg ale i tak było niepełnosprawne (nie wiem w jakim stopniu)

Nie wiem co o tym wszystkim myślec jestem zmęczona i mam mętlik w głowie.....odezwę sie pózniej

Kurcze szkoda że to nie jest wada, którą można zoperować jeszcze w ciąży, tak medycyna idzie do przodu a jeszcze są przypadki że nikt nic nie wie ale na pewno będzie wszystko dobrze musisz być dzielna!
Stary 2014-03-21, 19:08   #156
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Jestem po wizycie i niestety do jutra będę się martwić. Gin mówił że nie widzi żołądka, niby mam się nie denerwować bo być może był pusty i dlatego, ale bardzo intensywne wpatrywał się w monitor co mnie naprawdę zaniepokoiło.
Jedynym plusem jest to że jutro juz wszystko się wyjaśni i to że potwierdzona została dziewczynka, teraz już na 100%!
Bedzie dobrze, jutro sie wszystko wyjasni bede trzymac kciuki

Cytat:
A ja wyladowalam w szpitalu :-( mialam tak potworne bole brzucha i pachwiny że postanowilam zadzwonić do mojego lekarza. Kazal szybko przyjechać do szpitala. Będę tu leżeć chyba do poniedziałku:-( Ale z malutką wszystko ok ;-). Tylko macica mi sie stawia.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Angelika Gratuluję córeczki jupiiii.
Mario nie martw sie jutro zobaczysz będzie ok.

Najwazniejsze , ze z mala wszystko dobrze. A ty sie trzymaj tam cieplutko I niech Tz dowozi jedzonko
Cytat:

Kochana moze nie bedzie z mala tak zle. Wazne, ze bedziesz ood stala opieka.

Ja bylam dzis na polowkowym. Dzidzia wazy 240 gr wzzystko ok, ale nie ujawnila co ma miedzy nozkami takze ja chyba ostatnia z was sie diwiem, bo wizyte mam dopiero za 5, 5 tyg.
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 19:20   #157
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Mamuśka dużo wiary i siły ... tego teraz potrzebujesz najbardziej! Chciała bym jakoś Ci pomóc.

"...pukasz
Stary 2014-03-21, 19:27   #158
kamilast
Raczkowanie

hej dziewczyny. to i ja się melduję
Cytat:
przełyk mi płonie!
wcześniej zgaga pojawiała się czasem wieczorem. Wczoraj zaczęło mnie męczyć po południu z przerwami pojawiała się do nocy. Dzisiaj też po południu się zaczęło i nie chce w ogóle przejść picie wody i mleka już mi nie pomaga...
gadałam na ten temat z mamą - jej się podobno zgaga pojawiła w połowie ciąży i trzymała do porodu (w obu ciążach tak samo) - mnie nastraszyła. Lekarz jej coś na to przepisał i dała radę. Mam wizytę za 1,5 tygodnia i mam nadzieję, że jakoś przetrzymam...
Mama też mi gadała, że kiedyś mówiono, iż zgaga to na włosy u dziecka. Oboje z bratem urodziliśmy się z włosami... - jeden z kolejnych ciążowych przesądów. Potem obie się śmiałyśmy, że nie ma co brać tego na poważnie
ja ze zgagą już od 2 tyg żyje, koszmar jak pomyślę ile do końca, albo że może być jeszcze gorzej. Moja lista rzeczy które pomagają: woda mineralna typu muszynianka albo lekko gazowana, migdały, winogrona, pepsi , to z domowych. A z apteki można renni albo gaviscon. Oczywiście wszystko pomaga na jakiś czas więc ja migdały mam w każdej kieszeni, torebce, schowku w samochodzie. Jak coś odkryjesz jeszcze to pisz koniecznie
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja też dzisiaj piekę tort dla Zosi- zamek księżniczek biszkopt upiekłam wczoraj, zaraz biorę się za robienie reszty.
planuję zrobić coś podobnego, tylko zamiast masy cukrowej obsypię go wiórkami ( nie lubię tej masy) http://magicznakuchnia.blox.pl/2014/...istaKomentarzy
To ja dołączam do piekących. Za tydzień urodziny meża i chcę mu zrobić niespodziankę, a ponieważ nigdy w życiu nie piekłam biszkoptu to dzis robiłam próbę generalną. Mam prośbę o radę. Co to znaczy nasączyć biszkopt? Jak bardzo mam go pomoczyć?
Piekłam z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-tiramisu. Zjadłam kawałek w ramach degustacji i dla mnie za słodki ale dzieciakom chyba smakowało bo w brzuchu prawdziwa rewolucja
Cytat:
Będę po prostu pierworódka do kiedy się jest młoda?
Z tego co wiem stara pierworódka to po 25
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Kolejne głupie myśli chodzą po moim kalafiorze. Pewnie każda z Was ma w karcie miejsce na wypis od dentysty? Przeraża mnie to miejsce, boję się, kiedy mój doktor każe mi iść na przegląd szczęki.
Wiem, że zdrowe zęby są w ciąży dość ważne. Byłam już pewien czas temu na kontroli, nie mam żadnej próchnicy ani innych zjawisk chorobowych no ale....
Mam do usunięcia aż 3 ósemki! Powiedzcie mi błagam, że nikt się tego nie podejmie u ciężarnej?! Zaczynam dostawać paranoi :/
Ja w poprzedniej ciąży miałam usuniętą górną 8. Bolała więc nie miałam specjalnie dylematów. Zabieg normalnie w znieczuleniu i bez komplikacji. Zostały mi dwie na dole i też choduje. Z tego co słyszałam te na dole gorzej się goją. Mój mąż miał w tym roku po usunięciu zęba tzn suchy/pusty zębodół, przez 3 tyg żył na lekach p/bólowych z tramalem włącznie. Też nie mam ochoty sobie fundować takich atrakcji, chociaż też słyszałam że może być źródłem zakażenia i szkodzić dziecku
Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak na szybko później Was nadrobię bo widzę, że naprodukowałyście spoooooro!!!!

No więc..... ZUKEN .... możesz wpisać .......

angelika__2014 25 lat tp 31.07.2014 D Z I E W C Z Y N K A

Gin powiedział, że istna KOCICA z długimi nogami

Jakaaaaaa jestem szczęśliwa !!!!!!!!!!!!!! Huraaaaaaaaaaaa !!!!!!!!
Suuuuper . Gratluje kocicy. Masz imię?
Stary 2014-03-21, 19:42   #159
iwka20
Przyczajenie

No wiec tak, od miesiaca prawie nie ruszam sie z łóżka , zgłosiłam sie do szpitala z bólem brzucha ale jak to w naszych szpitalach zrobili tylko morfologie i mocz i po 2 dniach wypuscili mnie do domu. pozniej dalej mnie bolal i wieczorem pojechalam prywatnie na usg i wyszlo ze musze lezec bardzo duzo i tak sobie leze ...
iwka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 19:42   #160
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Przykro że Cię tak zmartił. Oby Ci szybko zleciało do jutra bo jutro napewn się okaże że wszystko jest w porządku
Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Mmmm obżarłam się Physalis...kocham je! Jak byłam mała rosły u nas w ogrodzie...Tak mi się marzyły aż mąż kupił
Dostałam też zdrową bombonierkę czyli taką z ułożonych pięknie suszonych owoców przyozdobionych sercami z marcepanu Mniam sliwki morele i figi poszły na pierwszy rzut
Nigdy o czymś takim nie słyszałam, myślałam że jakiś tropiklany rarytas wiec zgooglowałam i odkryłam że też znam z widzienia. Nie wiedziałam że jadalne. Jak samakuje?
Cytat:
witam wszystkie mamusie
jestem w 22 tygodniu ciąży, jak na razie mam trzy terminy z OM na 23.07 z USG na 08.08 i na 10.08 .
wiem juz ze bedzie chlopczyk, prawdopodobnie Kacper.
bardzo czesto was czytam ,i postanowilam wkoncu cos napisac .
Witaj
Cytat:
Super że wszystko dobrze. U mnie w szpit podobne zwyczaje, a nawet lepiej bo do 3 kromek dostałam 2 plasterki wędliny. Do tej pory czekam aż jakiś mądry matematyk rozwiąże takie równanie

mamuska11 Trzymamy kciuki za was obie. Jesteście w dobrych rękach, na pewno lekarze zrobią wszytko co się da. Trzymaj się

angelika__2014 historia z kocicą super
o imieniu dopiero doczytałam. Trzymam kciuki żeby druga nerka wzięła się w garść i urosła jak należy
Stary 2014-03-21, 19:48   #161
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość

To ja dołączam do piekących. Za tydzień urodziny meża i chcę mu zrobić niespodziankę, a ponieważ nigdy w życiu nie piekłam biszkoptu to dzis robiłam próbę generalną. Mam prośbę o radę. Co to znaczy nasączyć biszkopt? Jak bardzo mam go pomoczyć?
Piekłam z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-tiramisu. Zjadłam kawałek w ramach degustacji i dla mnie za słodki ale dzieciakom chyba smakowało bo w brzuchu prawdziwa rewolucja

Z tego co wiem stara pierworódka to po 25

Ja w poprzedniej ciąży miałam usuniętą górną 8. Bolała więc nie miałam specjalnie dylematów. Zabieg normalnie w znieczuleniu i bez komplikacji. Zostały mi dwie na dole i też choduje. Z tego co słyszałam te na dole gorzej się goją. Mój mąż miał w tym roku po usunięciu zęba tzn suchy/pusty zębodół, przez 3 tyg żył na lekach p/bólowych z tramalem włącznie. Też nie mam ochoty sobie fundować takich atrakcji, chociaż też słyszałam że może być źródłem zakażenia i szkodzić dziecku

Suuuuper . Gratluje kocicy. Masz imię?
Nasączyć biszkopt znaczy to, że bierzesz łyżkę stołową i ( w zależności czym nasączasz ... alkoholem, kawą czy co tam masz w przepisie) polewasz biszkopt po całej powierzchni. Trzeba to robić z wyczuciem żeby z alko nie przesadzić albo kawą zbyt mocno nie przelać że będzie z niego ciekło.

Dziękuję

Kornelia lub Matylda

"...pukasz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 19:58   #162
iwka20
Przyczajenie

matylda bardzo ladnie
iwka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:05   #163
mamuska11
Rozeznanie

Angelika gratuje upragnionej córeczki i śliczne imiona wybraliście mi osobiście Kornelia sie bardziej podoba tez chciałam tak dać na imie córci ale Tż kręci nosem :p

Stary 2014-03-21, 20:13   #164
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
matylda bardzo ladnie
Mnie też mega się podoba ale mąż nie jest przekonany... Matylda pięknie brzmi

Cytat:
Angelika gratuje upragnionej córeczki i śliczne imiona wybraliście mi osobiście Kornelia sie bardziej podoba tez chciałam tak dać na imie córci ale Tż kręci nosem :p

Mój znowu jest zakochany w tym imieniu i powiedział, że nie pasuje mu żadne inne do jego córeczki tylko Kornela ! I mogę sobie wymyślać Laury, Matyldy, Patrycje i on mi przytaknie bo nie ma nic absolutnie do tych imion ale w urzędzie i tak on dziecko będzie zapisywać.

"...pukasz
Stary 2014-03-21, 20:13   #165
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Nasączyć biszkopt znaczy to, że bierzesz łyżkę stołową i ( w zależności czym nasączasz ... alkoholem, kawą czy co tam masz w przepisie) polewasz biszkopt po całej powierzchni. Trzeba to robić z wyczuciem żeby z alko nie przesadzić albo kawą zbyt mocno nie przelać że będzie z niego ciekło.

Dziękuję

Kornelia lub Matylda
Czyli że cały biszkopt ma być mokry tak? Ja tak pokapałam tylko i chyba tej kawy w smaku za mało właśnie. Przepraszam że tak pytam jak ostatnia, ale w tej materii to mój debiut
Ja też za Matyldą

Edytowane przez kamilast
Czas edycji: 2014-03-21 o 20:18
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 20:26   #166
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Czyli że cały biszkopt ma być mokry tak? Ja tak pokapałam tylko i chyba tej kawy w smaku za mało właśnie. Przepraszam że tak pytam jak ostatnia, ale w tej materii to mój debiut
Ja też za Matyldą

https://www.youtube.com/watch?v=cwe8CL-IH0g

od 3 minuty sobie włącz. Ona użyła akurat pędzla ... ale moze być też łyżka spokojnie.

"...pukasz
Stary 2014-03-21, 20:31   #167
chilanes
Zakorzenienie

Pędzicie, jak szalone... 6 stron od wczoraj?!

pentuerka dieta i pomiary po każdym posilku i rano na czczo. Tak naprawdę akurat u mnie było to zachowanie bardzo na wyrost, bo przekroczylam normę o 7 pkt i mówiłam, żeby mi dali jeszcze raz skierowanie, bo w nocy durna wypiłam sok (stał przy łóżku) i stąd pewnie wynik, potem przy mierzeniu ani razu wynik nie odbiegl od normy. Zobaczymy teraz co wyjdzie ;/
Stary 2014-03-21, 20:51   #168
kasiuulad
Raczkowanie

ja tez powaznie zastanawiam sie nad Kornelia ale maz nie bardzo... Mi sie jeszcze podoba Kalina... Rozwazalismy jeszcze Maje ale jak wyczytałam w jakims rankingu ze jest na 3 czy 4 miejsu to chyba odpadnie, chociaz moje chłopaki mowia ze w brzuszku jest Majeczka...i jesxcze Jagoda mi sie podoba...ogolnie to bedzie ciezko sie zdecydwac...

Wrocilismy z urodzin, dzieciaki poszalały bo sie dawno nie widxiały a Kajtek zakochał sie w Furbym( nie wiem jak sie to pisze)lezal na fotelu i przytulał to cos i nie chciał go zostswic..slodko to wygladało

wczesna pobudka dała o sobie znac, jestem wykonczona...zaczełam myc twarz nie zdejmujac okularow a teraz sie kapnełam ze nie umyłam zebow a leze juz w łozku i nie chce mi sie wstac
no ale ide dobranoc bo oczy mi sie kleja
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:52   #169
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
ja tez powaznie zastanawiam sie nad Kornelia ale maz nie bardzo... Mi sie jeszcze podoba Kalina... Rozwazalismy jeszcze Maje ale jak wyczytałam w jakims rankingu ze jest na 3 czy 4 miejsu to chyba odpadnie, chociaz moje chłopaki mowia ze w brzuszku jest Majeczka...i jesxcze Jagoda mi sie podoba...ogolnie to bedzie ciezko sie zdecydwac...

Wrocilismy z urodzin, dzieciaki poszalały bo sie dawno nie widxiały a Kajtek zakochał sie w Furbym( nie wiem jak sie to pisze)lezal na fotelu i przytulał to cos i nie chciał go zostswic..slodko to wygladało

wczesna pobudka dała o sobie znac, jestem wykonczona...zaczełam myc twarz nie zdejmujac okularow a teraz sie kapnełam ze nie umyłam zebow a leze juz w łozku i nie chce mi sie wstac
no ale ide dobranoc bo oczy mi sie kleja
Kalina !!! Uwielbiam, też myślałam o nim, gdybym miała dziewczynkę

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 20:54   #170
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

Szkoda że nie można przeprowadzić operacji w brzuszku, ale będzie pod stałą opieką i może coś wymyślą do rozwiązania .
Usciski dla Was dziewczyny. Jesteście dzielne.

Cytat:
Hah! Dziękuję,
Już tłumaczę dlaczego kocica. Jak tylko przyłożył mi głowicę do brzuszka dziecko było ułożone w pozycji KOCIEGO GRZBIETU i lekarz pyta się Nas czy znamy płeć i czy chcemy wiedzieć czy kocur czy kocica.... Na co TŻ " Chcemy chcemy bo nic nie wiemy" gin pokazał nam idealnie ułożone nóżki do badania i mówi "No to mamy KOCICĘ a tu o tuuutaj ma szparkę" Jak mierzył kość udową to podsumował moją córeczkę jako DŁUGONOGA KOCICA bo faktycznie nóżki ma długie

Jutro się wszystko wyjaśni i zobaczysz, że będzie dobrze. Gin ma słaby sprzęt i niech zainwestuje w okulary ...
Trzymam mocno kciuki za Was jutro !
Koniecznie daj znać!

Dziękuję
Kornelia lub Matylda.

Ja też uwielbiam burzę !!!!!! Szczególnie jak wyłączą światło i zapalamy świeczki .... i to świeże powietrze ... chłodny letni wietrzyk jest cudowny!

Mnie właśnie zaparcia minęły parę ładnych tygodni temu....... od tygodnia też miewam raczej biegunkę lub normalnie się załatwiam. Przed ciąża zawsze miałam meeeega problemy z zaparciami i chodziłam do toalety raz na 3 dni. A jak byłam w obcym miejscu to już mogłam zapomnieć o normalnym wypróżnieniu się.

Flek odleciał... czyżby dostał zbyt duże obciążenie? heh żarcik.

Biedactwo !! Najważniejsze że dziecko ok! Będzie dobrze. Dadzą ci leki i rozejdzie się po kościach i w poniedziałek będziesz już w domku. Przesyłam buziaczki

Witamy
Napisz coś o sobie, jak się czuesz? Dobrze, że napisałaś w grupie zawsze raźniej.

KTG to fajne badanie. Jak robili ciężarnym na sali to mnie tak uspakajało wewnętrznie, że przysypiałam.
Hahah pyskata malutka ;p to dobrze. Bo wiadomo koniec języka za przewodnika. Dzisiaj tak trzeba!
404 gramy! huhuhuhu Rośnie na potęgę !

Moja księżniczka waży 410 gram. Wszystkie badania wyszły prawidłowe prócz jednego. Otóż jedna nerka (lewa) jest mniejsza niż prawa. Chodzi o to, że w nerce tętnice przepływowe są mniejsze i w przyszłości malutka może mieć problemy z kamieniami nerkowymi. Dostałam zalecenie kontroli nerek między 28-30 tc i jeżeli okaże się, że dalej jest różnica w ich wielkości to po porodzie mamy się udać na konsultację do urologa dziecięcego i on przeprowadzi udrażnianie światłowodami tych tętnic i będzie ok. Mam się tym w ogóle nie przejmować tylko monitorować. Powiedział, że jest to często genetyczne uwarunkowanie. . . No i co się okazuje ma rację. W ciąży dostałam kolki nerkowej, nerka boli i często daje o sobie znać a gdyby brakowało dowodów, że to z mojej winy córeczka może odziedziczyć tą przypadłość to kolkę nerkową mam na lewej nerce a Kornelka też ma problem z lewą !
Dziękuję dziewczyny za wsparcie;-)
I wam tez ślę buziaki.

Przykro mi ze malutka tez ma problemy z nerkami, ale cale szczęście ze można to wyleczyć.

Matylda śliczne imię♡

A z biegunkami mam to samo. Najpierw zatwardzonko teraz begunki. Jak nie to to :-(

Cytat:

ja ze zgagą już od 2 tyg żyje, koszmar jak pomyślę ile do końca, albo że może być jeszcze gorzej. Moja lista rzeczy które pomagają: woda mineralna typu muszynianka albo lekko gazowana, migdały, winogrona, pepsi , to z domowych. A z apteki można renni albo gaviscon. Oczywiście wszystko pomaga na jakiś czas więc ja migdały mam w każdej kieszeni, torebce, schowku w samochodzie. Jak coś odkryjesz jeszcze to pisz koniecznie
Mnie pomaga jeszcze mleko.

Cytat:
No wiec tak, od miesiaca prawie nie ruszam sie z łóżka , zgłosiłam sie do szpitala z bólem brzucha ale jak to w naszych szpitalach zrobili tylko morfologie i mocz i po 2 dniach wypuscili mnie do domu. pozniej dalej mnie bolal i wieczorem pojechalam prywatnie na usg i wyszlo ze musze lezec bardzo duzo i tak sobie leze ...
Witaj w klubie, a bierzesz luteine ?

Cytat:
Przykro że Cię tak zmartił. Oby Ci szybko zleciało do jutra bo jutro napewn się okaże że wszystko jest w porządku

Nigdy o czymś takim nie słyszałam, myślałam że jakiś tropiklany rarytas wiec zgooglowałam i odkryłam że też znam z widzienia. Nie wiedziałam że jadalne. Jak samakuje?

Witaj

Super że wszystko dobrze. U mnie w szpit podobne zwyczaje, a nawet lepiej bo do 3 kromek dostałam 2 plasterki wędliny. Do tej pory czekam aż jakiś mądry matematyk rozwiąże takie równanie
Haaa haa;-) się usmialam.

Stary 2014-03-21, 21:07   #171
mamuska11
Rozeznanie

Papryczka160 dobrze ze cie zostawili w szpitalu bo takie bole mogą byc niebezpieczne moze sie szyjka macicy skracać jednak w Polsce dmuchana na zimne Tu w UK jak miałam bole to mi tylko ciagle paracetamol kazali brać ale u mnie to była tylko rozciągającej sie macica panikara jestem

kasiuulad u mnie nieoficjalnie jest Maja, te co mi sie podobały to Tż odrzucał a te co jemu to znowu ja nie bardzo akceptowalam, w ostatniej ciazy było prościej bo jak poznałam Tż to mówił ze marzy o córeczce imieniem Zuzia i jak skan pokazał ze bedzie dziewczynka to nawet nie przyszło nam do głowy żeby dać inaczej na imie :p

Stary 2014-03-21, 21:12   #172
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Asix86 Ja zmieniłam lekarza w 18 tygodniu i jestem zadowolona z decyzji Co do książeczki to ja bym Ci radziła jednak wziąć bo lekarz będzie chciał wiedzieć jakie badania miałaś robione, Twoją wagę i inne takie, ja do swojego wzięłam tą od byłej ginki i teraz on w niej pisze A była lekarka pewnie nawet nie wie, że już do niej nie chodzę

Maria trzymam kciuki, żeby się okazało, że wszystko jest dobrze

Mamuska dużo siły dla Ciebie i malutkiej Wierzę, że wszystko się dobrze skończy!!!

Angelika gratuluję córeczki Matylda śliczne imię! Gdyby nie to, że nasi bliscy znajomi dali tak na imię córce to też byśmy je rozważali A tak została Melania

iwka20 wpisałam Cię na listę Witaj
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 21:36   #173
mamuska11
Rozeznanie

M_aria myślałam własne o tobie ostatnio bo sie długo nie odzywalas ale pamietam ze pisalas i przeprowadzce i remoncie......tym co ci dzis lekarz powiedział wogole sie nie przejmuj szczególnie jak ma kiepski sprzęt, na szczęście jutro polowkowe i wszystko sie wyjaśni nie musisz długo czekać, oczywiscie bede trzymała kciuki

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Ogólnie to przez to wszystko straciłam radość z bycia w ciazy, nie potrafię juz planować jak ma wyglądać pokoik i myślec o wyprawce i co bedzie jak mała sie urodzi....chyba juz wolałabym nic nie wiedziec i żyć w beztroskiej nieświadomości skoro i tak nic nie mogą zrobic do porodu.....to jest straszne uczucie nie wiedziec co dalej bedzie i co nas czeka i ta bezsilność chyba zwariuje do porodu niby jestem dobrej myśli ale w głowie mam straszny mętlik i biorę wszytkie opcje pod uwagę i gdybym chociaz mniej wiecej wiedziała co bedzie mogłabym sie na to przygotować psychicznie a tak to czekanie mnie chyba wykończy....i aluzje i sugestie (oczywiscie nie wprost ale glopia nie jestem rozumiem o co im chodzi) co niektórych ze lepiej w tej sytuacji to usunąć ciaze i postarać sie o nastepne dziecko ktore bedzie zdrowe wrrrrr chyba nie dociera do nich ze to dziecko juz jest żyje i czuje i jest niczemu niewinne....

idę spać bo jestem wykończona mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej bo dzis paskudnie
sie czuje.....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 21:47   #174
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Przykro mi, że trafiłaś do szpitala. Ale jeśli coś niepokoi, lepiej sprawdzić!
Trzymaj się tam i najważniejsze, że z Małą wszystko ok!

Co do szpitalnego żarcia, to jakiś żart mało śmieszny ja jak leżałam to na śniadanie i kolację dostawałam chleb z masłem...

A pamiętam, jak mój tata kiedyś leżał i podczas śniadania spytał salową, co będzie do tego chleba, to go zrypała, że jest bezczelny i czy nie ma rodziny, żeby mu coś przynieśli do jedzenia

Cytat:
Dziękuję
Kornelia lub Matylda.

....

Moja księżniczka waży 410 gram. Wszystkie badania wyszły prawidłowe prócz jednego. Otóż jedna nerka (lewa) jest mniejsza niż prawa. Chodzi o to, że w nerce tętnice przepływowe są mniejsze i w przyszłości malutka może mieć problemy z kamieniami nerkowymi. Dostałam zalecenie kontroli nerek między 28-30 tc i jeżeli okaże się, że dalej jest różnica w ich wielkości to po porodzie mamy się udać na konsultację do urologa dziecięcego i on przeprowadzi udrażnianie światłowodami tych tętnic i będzie ok. Mam się tym w ogóle nie przejmować tylko monitorować. Powiedział, że jest to często genetyczne uwarunkowanie. . . No i co się okazuje ma rację. W ciąży dostałam kolki nerkowej, nerka boli i często daje o sobie znać a gdyby brakowało dowodów, że to z mojej winy córeczka może odziedziczyć tą przypadłość to kolkę nerkową mam na lewej nerce a Kornelka też ma problem z lewą

Cała reszta jest ok! Badanie super. Mnóstwo zdjęć i płytka, którą już znam na pamięć.

Mamuśka....czekamy na wieści od Ciebie!
Fajne imiona wybraliście Matylda mi się podoba

No co Ty piszesz z tą winą! żadna wina, przykry przypadek, ale jak lekarz mówi, żeby się nie martwić, to nie martw się

Cytat:
Witaj!
No tak, szpitale
Mi w szpitalu nawet nie powiedzieli od czego ten ból brzucha, z którym się zgłosiłam. A jak powiedziałam ordynatorowi, że kłuje mnie nerka i czy to może być od długiego leżenia, bo nie wiem, to mi powiedział 'ja też nie wiem' i wyszedł

Mamuśka, kurcze, nie wiem, co napisać. Trzymaj się mocno i daj sobie czas na oswojenie się z tą sytuacją, która na pewno nie jest prosta!

A ja o 18:30 położyłam się na 15 minut i obudziłam się o 22

Wiem, co jeszcze chciałam napisać.
Wy tak piszecie o tych ruchach, a ja się stresuję, bo nic nie czuję. Czasem mam wrażenie, że coś zasmyra, ale nie wiem, czy to dzidziuś, czy kromka zjedzona buszuje w jelitach.
I się oczywiście martwię, że coś nie tak, że nic nie czuję i że już powinnam

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-03-21 o 21:55
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 05:04   #175
jagusia15
Rozeznanie

Hej
Ja na szybko , pisze tylko ze żyje i mam sie dobrze , wlasnie jade do szkoly :/
Ciesze sie,ze mamy nowy watek!!)
pozdrawiam i milego dnia dla Was

jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 05:49   #176
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

I nie wiedzą co spowodowało ten skrzep? Sam się przecież nie zrobił.
Czyli wychodzi na to, że musisz czekać i tak do porodu.

Trzymaj się pozytywnych myśli.

Cytat:
Przykro mi, że trafiłaś do szpitala. Ale jeśli coś niepokoi, lepiej sprawdzić!
Trzymaj się tam i najważniejsze, że z Małą wszystko ok!

Co do szpitalnego żarcia, to jakiś żart mało śmieszny ja jak leżałam to na śniadanie i kolację dostawałam chleb z masłem...

A pamiętam, jak mój tata kiedyś leżał i podczas śniadania spytał salową, co będzie do tego chleba, to go zrypała, że jest bezczelny i czy nie ma rodziny, żeby mu coś przynieśli do jedzenia

Fajne imiona wybraliście Matylda mi się podoba

No co Ty piszesz z tą winą! żadna wina, przykry przypadek, ale jak lekarz mówi, żeby się nie martwić, to nie martw się

Witaj!
No tak, szpitale
Mi w szpitalu nawet nie powiedzieli od czego ten ból brzucha, z którym się zgłosiłam. A jak powiedziałam ordynatorowi, że kłuje mnie nerka i czy to może być od długiego leżenia, bo nie wiem, to mi powiedział 'ja też nie wiem' i wyszedł

Mamuśka, kurcze, nie wiem, co napisać. Trzymaj się mocno i daj sobie czas na oswojenie się z tą sytuacją, która na pewno nie jest prosta!

A ja o 18:30 położyłam się na 15 minut i obudziłam się o 22

Wy tak piszecie o tych ruchach, a ja się stresuję, bo nic nie czuję. Czasem mam wrażenie, że coś zasmyra, ale nie wiem, czy to dzidziuś, czy kromka zjedzona buszuje w jelitach.
W sumie to chyba większość lekarzy sugeruje, że ruchy można poczuć od 20 tc, więc jeszcze masz trochę czasu. My tak tutaj pisałyśmy o tych ruchach, ale wiesz nam też mogło się tylko wydawać w tym 16-17 tc, ze to dziecko a to były jelita. Ja tak naprawdę czuję kopniaki dopiero teraz od tygodnia, wcześniej to takie smyranie i głowy teraz nie dam, ze to było dziecko.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 05:59   #177
niki19
Zadomowienie

Hej

Cytat:

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Angelika Gratuluję córeczki jupiiii.
Mario nie martw sie jutro zobaczysz będzie ok.

Najważniejsze ,że z małą wszystko dobrze

Cytat:

założę chyba "domowy szpital"...
TŻ przeziębiony,
Rodzice nie wiem czy się czymś struli, czy mają jelitówkę.
Brat przed chwila wrócił wcześniej z pracy. Też czuje się źle. (mieszkamy w domu rodziców- oni na jednym piętrze, my z TŻ na drugim, ale zarazki roznoszą się wszędzie...)
Ja się na razie trzymam i mam nadzieję, że mnie nic nie dopadnie. Byłam przeziębiona dwa tygodnie temu i za powtórkę "serdecznie dziękuję",

U mnie też ostatnio panowała grypa żołądkowa , ale na szczęście jakoś udało mi się uchronić

Cytat:

Witaj!
No tak, szpitale

Co do jedzenia spitalnego to ja na mój nie mogę chyba narzekać ,bo nie było takich sytuacji jak u ciebie , a jedzenie zazwyczaj było dobre , na śniadanie czy kolacje często był serek biały ale również i szynka ,ser żółty ,dżem

Co do ruchów to ja ostatnio przez dwa dni czułam chyba kopniaki ale były to jednorazowe incydenty a teraz cisza więc nie wiem do końca czy to było to , w sumie też się trochę martwię bo większość dziewczyn już od dawna czuje ruchy.

Mamuśka - trzymam za was kciuki

M_aria - kciuki zaciśnięte

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-03-22 o 06:01
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 06:14   #178
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Może wiesz on Ci to tak powiedział bo powtarza to już 100 razy ale innym kobietom. Pewnie każda go pyta o to samo i facet się irytuje, bo dla niego to takie oczywiste sprawy. Mój gin może 10-15 minut poświęca na wizytę, nie jest to dużo, nie pytam się o wiele, bo mogę takie podstawowe rzeczy wybadać tutaj albo na innych stronach. Myślę, że chyba jesteś rozdrażniona, bo piszesz, że niby ok był, ale nie ok.
Nie piszę tego złośliwie, ale zauważyłam, że na forum jak ktoś skrytykuje lekarza to idzie lawina "zmień go, zmień go". Czasami lepiej zostawić lekarza, który już Cię kojarzy, niż wbijać się w pamięć nowemu, któremu ciągle trzeba będzie przypominać o wcześniejszych sprawach i dolegliwościach.

No ale to Ty wiesz najlepiej co zrobić, my raczej z samego opisu nie zrozumiemy jaki facet na prawdę jest.

A dlaczego się nie zapytałaś go po prostu o prenatalne.
Rozumiem was dziewczyny, ze chcecie miłych, kompetentnych lekarzy, którzy się wami zajmą, ale oni pewnie maja multum pacjentek dziennie, może im się wydawać, że o czymś już wam mówili. Nie będę ich zachowania usprawiedliwiać, to są wasi lekarze i wam ma być dobrze. Ja mojego trochę rozumiem, zresztą jak mam sprawę to zawsze odbiera telefon albo oddzwania i to jest jego największy plus, który zaciera te krótkie wizyty i zdawkowe odpowiedzi.
Miałam 9 lekarzy w swoim życiu i muszę z jednym zostać dłużej, a że z tym konkretnym udało się zajść w ciążę to mu na razie zaufam.

Ja nie mam takiego czegoś w karcie. Ale byłam sama u dentysty. Pocieszę Cię, mam 4 ósemki do usunięcia chirurgicznego i nikt w ciąży nie każe Ci tego robić. Co więcej, mam jakieś małe ubytki, które zostawili mi do zrobienia po ciąży.

Gratuluję córeczki

Nie, nie miałam usg genetycznego. Niby mój lekarz sprawdzał tą przezierność karkowa, ale wiem że to było tak ooo. Teraz mam iść w 23 tc do specjalisty, którego mi wskazał i on już wszystko wymierzy i sprawdzi.
Wiesz co ? Bo po pierwsze to nie pomyślałam, aby zapytać, bo on jest lekarzem i teoretycznie powinien wiedzieć co jest dla mnie dobre...i myślałam ze sam mi wspomni jak coś będzie ważne...A poza tym na te prenatalne sa jakieś wymogi, aby było na fundusz...A ty dlaczego nie miałas tych badań Nie chciałaś?Ale jak ty nie miałas też tych badań to nie jestem jedyna chociaż...No ale teraz jak pójdę to zapisze sobie na kartce i go zapytam (bo jak go widzę to mowę mi odbiera)jakoś tak na mnie działa. Masz dużo racji tym bardziej ze mój gin to już dziadziuś, mama po ciąży ze mną u niego była pod opieką
Z drugiej strony, z tego co słyszałam to on taki po prostu jest (specyficzny) ale jak ma dobry humor to nawet zażartuję Musze chyba przestać panikować? Co?

Jejku dziewczyny ja od 5 już dziś na nogach, mój rekord, do tej pory była to 6 rano Tż smacznie sobie śpi, a ja już po śniadanku Jakoś mnie ostatnio naszło na kawę capuccino (kupiłam wczoraj karmelowa) pycha

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

papryczka dobrze że z malutką wszystko dobrze (w sumie już nie taka malutka) Trzymaj się cieplutko

Angelika Matylda średnio mi sie podoba, bardziej Kornelia Sama takie chciałam dla ewentualnej córci, ale nie mam zgody drugiego rodzica Wiec pewnie zostanie Wiki lub Sandra (chociaż to drugie wiekszości się nie podoba) ale to mi sie ma podobać nie? Ale jak moja teściowa zaczeła zdrabniać Wiktorię Wikta, to trochę przestało mi się podobać wolę Wiki A wam które bardziej sie podoba? Pewnie też Wiki ?

mamuśka zazdroszczę i podziwiam twoją siłę, jesteś wielka Jednak ja ciagle wierzę ze wszystko bedzie dobrze i Twoja determinacja i ta wielka miłość do malutkiej wszystko przezwycieży !

Maria główka do góry! Trzymam kciuki !

Jadę dziś na wieś właśnie do teściowe, a co tam powdycham trochę świeższego powietrza niż to tu w miescie Miłego weekendu kochane

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-03-22 o 06:19
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 06:17   #179
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Wiesz co ? Bo po pierwsze to nie pomyślałam, aby zapytać, bo on jest lekarzem i teoretycznie powinien wiedzieć co jest dla mnie dobre...i myślałam ze sam mi wspomni jak coś będzie ważne...A poza tym na te prenatalne sa jakieś wymogi, aby było na fundusz...A ty dlaczego nie miałas tych badań Nie chciałaś?Ale jak ty nie miałas też tych badań to nie jestem jedyna chociaż...No ale teraz jak pójdę to zapisze sobie na kartce i go zapytam (bo jak go widzę to mowę mi odbiera)jakoś tak na mnie działa. Masz dużo racji tym bardziej ze mój gin to już dziadziuś, mama po ciąży ze mną u niego była pod opieką
Z drugiej strony, z tego co słyszałam to on taki po prostu jest (specyficzny) ale jak ma dobry humor to nawet zażartuję Musze chyba przestać panikować? Co?

Jejku dziewczyny ja od 5 już dziś na nogach, mój rekord, do tej pory była to 6 rano Tż smacznie sobie śpi, a ja już po śniadanku Jakoś mnie ostatnio naszło na kawę capuccino (kupiłam wczoraj karmelowa) pycha

Tz u mnie było tak, że ja wiedziałam o tych pierwszych badaniach prenatalnych, ale lekarz mi ich nie zaproponował ponieważ ciąża rozwijała się prawidłowo, a ja nie jestem w tej "grupie ryzyka" 35+.
Stwierdziłam, że gdyby wyszło coś nie tak to nie byłabym w stanie pożegnać się z tym maluchem więc ich nie zrobiłam nawet na własną rękę.
Teraz gin dał mi namiary do specjalisty na drugie badanie prenatalne, które robi się do 24 tc i na nie się wybiorę.
Jestem jakoś spokojna o to dziecko, na początku panikowałam i się denerwowałam, zwłaszcza tym czy ciąża się utrzyma, a teraz mam przeczucie, że jest dobrze.

Ja też głupieje u lekarza, zapisywałam sobie na kartce co chcę wiedzieć, a potem kartka i tak w torbie leżała he he.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 07:00   #180
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość

Jadę dziś na wieś właśnie do teściowe, a co tam powdycham trochę świeższego powietrza niż to tu w miescie Miłego weekendu kochane
Zazdroszczę Tobie tej wsi.
I również miłego weekendu.

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Prawie w ogóle nie spalam dzisiaj w nocy. I jestem zmęczona. Zaraz obchod i idę spać.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości