Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-21, 20:27   #4591
Misstic
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

[QUOTE=carolciuska;4569663 9]
Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
hahaha

Dobrze, że my w tej kwestii jesteśmy zgodni
My właśnie lubimy takie wyższe autka, mielismy i golfa 3 drzwiowego, mielismy i polo, ja miałam punto - także już mamy dosyć wpadania w siedzenie hihi
Ale typy macie ładne Takie eleganckie [/QU

U nas bylo kilka klotni o auta, byly nawet lzy i krzyki - wszystko moje oczywiscie. Doszlismy wreszcie do porozumienia, po 2 miesiacach............
Bylismy dzis ogladac x3.
I jak jakieś ciekawe autko, godne uwagi było?

Powiem wam, że my też mieliśmy kupować "nowe" auto, ale tak wyszło, że mnie z pracy zwolnili i teraz nici z kredytu. Z resztą nie wiem jak zus bedzie wypłacał mi pieniądze i w jakich ilościach więc trochę się boje porywać z motyką na słońce.
Jednak nasz samochód woła juz o pomstę do nieba. I chociaz bardzo go lubię, bo dobrze się jeździ i jest przestronny to długo nie pożyje

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:28   #4592
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dobry Wieczór Kochane
u mnie już lepiej. W życiu nie dostałam takich kwiatów...Nie miałam na nie nawet wazonu, stoją w dzbanku Brita :p. Zryczałam się jak pajac, mąż też. Powiedział, ze nie wie co mu się stało, pomijam fakt, że wrócił mocno pod wpływem i to ok 24. Spał w innym pokoju i to była najlepsza nauczka bo dziś tak go bolą plecy, że mu się odechce żoneczkę wkur... :p

Co do zakupów, ja póki co zamówiłam wczoraj kocyk, i domówię dziś poduszki, a mój mąż? Zgadza się na wszystko i chyba tak jest najlepiej, nie wyobrażam sobie, żeby mi się wtrącał w moje sprawy . Jak mu pokazuje wózki, czy kocyki, czy tak jak dziś karuzelki z FP to wszystko ogląda i komentuje, ale ostateczna decyzja należy do mnie. Tak samo było z naszym weselem, wszystko ja wybierałam, a jemu się podobało. Nawet mi się to podoba, tym bardziej, że w domu miałam przykład jak już pisałam, jak facet potrafi się kobiecie wpier we wszystko. Dosłownie nei dość, że w gary to jeszcze w wyposażenie a nawet w ubrania... Brrr okropne.

Wózek oglądałam w smyku, wpadł mi w oko bebetto, w domu moja siostra miała Roan Marita i do dziś jest bardzo sprawny po dwójce chłopców, a młodszy dopiero niedawno skończył jeździć a ma prawie 4 lata :p
Ale jednak chciałabym, żeby miało trochę nowych rzeczy moje maleństwo.

Paulinka- po prostu Cię uwielbiam za Twoje wpisy, zawsze wywołują u mnie dziki śmiech a jednocześnie pochylam się nad problemem o którym piszesz nasz Wesołku Kochany
Gdyby była konkurencja na jakichś mistrzostwach, olimpiadzie w "wpierdaladnie sie gary" to moj teść by wygrał.
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:34   #4593
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ja byłam dziś na badaniach, mialąm już nawet glukozę ale 50 g, no i na czczo piękny wynik 78, ale niestety po godzinie 160 także wprowadzam dietę cukrzycową. Dobrze, że powoli żoładek mi odpuszcza,bo może będę mogła teraz ciemne pieczywo jeść.
Tak wcześnie glukoza? Może i ja się upomnę o skierowanie, bo w pierwszej ciąży miałam cukrzyce ciążową.

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Też miałam problemy nie tyle z poceniem ale jak to capiło!!!! Bez majtek chodziłam jeden dzień to jeszcze gorzej... I od 3 dni myje cipsko zwykłym zelem pod prysznic. Dove dla suchej skóry...nie czuję już ze śmierdzi i też nie mam ciągle majtek spoconych czytałam ze często trzeba mydło w ciąży zmieniać a do pipki najlepiej mydło biały jeleń czy jakoś tak
Dzisiaj w sklepie kobieta też w ciąży zapytała który miesiąc także mój brzusio jest widoczny
Ja myję płynem do higieny intymnej Lactacyd - jest nawet taki o obniżonym ph do 3,5 bodajże i wysoka zawartość kwasu mlekowego - przy podrażnieniach, infekcjach się spisuje - a w ciaży na to jesteśmy bardziej podatne.

Cytat:
Napisane przez basia_83 Pokaż wiadomość
moje lasecyki jak sie dowiedyialy ze beda mialy rodzenstwo to odrazu zucilz serie imion
dla dziewcyznki Jagoda, Alicja, Karolina, Antoninie niestetz mamz w rodzinie
dla chlopca Kacper, Jas i Antek
Nasze typy imion to: Alicja i Jaś. Pokrywają się z Waszymi

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Gdyby była konkurencja na jakichś mistrzostwach, olimpiadzie w "wpierdaladnie sie gary" to moj teść by wygrał.
Dobrze, że już z humorem do tego podchodzisz
Stary 2014-03-21, 20:41   #4594
carolciuska
Zadomowienie

[QUOTE=Misstic;45696709]
Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość

I jak jakieś ciekawe autko, godne uwagi było?

Powiem wam, że my też mieliśmy kupować "nowe" auto, ale tak wyszło, że mnie z pracy zwolnili i teraz nici z kredytu. Z resztą nie wiem jak zus bedzie wypłacał mi pieniądze i w jakich ilościach więc trochę się boje porywać z motyką na słońce.
Jednak nasz samochód woła juz o pomstę do nieba. I chociaz bardzo go lubię, bo dobrze się jeździ i jest przestronny to długo nie pożyje
Bylismy ogladac X3 (bmw), ale byla zniszczona w srodku, baaardzo zniszczona wiec odpada. Ale mamy jeszcze jedną do obejrzenia w swietokrzyskim, a kolejna pod krakowem. Oczywiscie auta nowego nie bralismy pod uwage, bo moj S jest uparty i on chce auto tylko z napedem na 4 kola, a z samolu nowe kosztuje takie pieniadze ze ja na sama mysl mdleje .....

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Tak wcześnie glukoza? Może i ja się upomnę o skierowanie, bo w pierwszej ciąży miałam cukrzyce ciążową.

Ja myję płynem do higieny intymnej Lactacyd - jest nawet taki o obniżonym ph do 3,5 bodajże i wysoka zawartość kwasu mlekowego - przy podrażnieniach, infekcjach się spisuje - a w ciaży na to jesteśmy bardziej podatne.

Dobrze, że już z humorem do tego podchodzisz

Nie mam wyjscia!! no i stwierdzilam, ze tesc dobrym lekarstwem dla mnie, ostatnio polozna mi ciagle mowi, ze mam niskie cisnienie 80/60, ale nigdy nie jest takie jak ON jest blisko....
Stary 2014-03-21, 20:52   #4595
DorissiriD
Rozeznanie

Nie wiem, czy Wam się przyda, ale wrzucam:

https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsz...1#submitNotice

Wiadomo chodzi o reklamę produktów dla dzieci i mam. Ja się zarejestrowałam w Rzeszowie, mam czas to pójdę
Stary 2014-03-21, 20:53   #4596
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
witam sie po wizycie
no więc tak wszystko w porządku - to najważniejsze.
Bakterie w moczu pojedyncze, jedynie glukoza podwższona ale to w ciąży norma tak mi pani powiedziała.
mierzymy 10,5 cm, niestety płci nie pokazał dzieciaczek bo miedzy nogami ma pępowinę
ale kochana dzidzia machała rączkami i wogóle, kolejna wizyta 24 kwiecień, tylko badania muszę zrobic morfologię i mocz powtórzyć
zdjecia pewnie wrzucę pozniej
Super!
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 21:14   #4597
Amelie
Raczkowanie

Cytat:
Lactacyd to jest to! Ja mialam straszne problemy z pieczeniem i upławami, ale nie swędziało więc to raczej nie była grzybula tylko jakieś podrażnienie, odkąd stosuje dziennie lactacyd nic się nie dzieje, pipucha pachnie świeżością

Kupiłam właśnie nektar z wiśni.... ooo tego mi było trzeba...

http://belle-petite.it-logika.pl/pro...00-KS-07_2.jpg - strasznie mi się podobają te kocyki, akurat znalazłam wersję ocieplaną i bardzo neutralną jeżeli chodzi o płeć

Edytowane przez Amelie
Czas edycji: 2014-03-21 o 21:15
Amelie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 21:16   #4598
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiadomo chodzi o reklamę produktów dla dzieci i mam. Ja się zarejestrowałam w Rzeszowie, mam czas to pójdę

oo i nawet w moim mieście są te warsztaty kto wie, może się wybiore

Powiem wam dziewczyny, że pierwszy raz wczoraj doświadczyłam mojej burzy hormonów. Siedziałam i poprostu ryczałam, nie wiem z jakiego powodu, no łzy same kapały. Jeszcze żebym była smutna czy coś, a tu nic. Poprostu miałam takie wrażenie jakby szklanka się przepełniła i zaczęło się ulewać. Strasznie dziwne uczucie...
A mój kochany mężczyzna siedział i mnie pocieszał.

Teraz też mi jakoś tak smutno.. Oglądałam przez chwile tą konferencje w sejmie z premierem gdzie przyszli rodzice tych niepełnosprawnych dzieci.. i tak mi się smutno zrobiło, że musiałam wyłączyć.
Boze czy ci ludzie tyle oczekuja? przecież oni chcą normalnie i godziwie żyć, jak każdy. Skala 5 stopniowa?! że niby niewidomy ma lepiej od tego co ma porażenie mózgowe albo na odwrót. Albo w czym lepszy niepełnosprawny polityk który dostaje 6 tysięcy na czlowieka który będzie pchał jego wózek od zwykłego Kowalskiego który codziennie nosi swoje dziecko na drugie piętro i dostaje zasiłek pielęgnacyjny w kwocie 153zł? Ehh no szkoda gadać. Bardzo mi żal tych rodziców i tych dzieci. Takie nasze osrane państwo.

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-03-21, 21:21   #4599
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amelie Pokaż wiadomość

http://belle-petite.it-logika.pl/pro...00-KS-07_2.jpg - strasznie mi się podobają te kocyki, akurat znalazłam wersję ocieplaną i bardzo neutralną jeżeli chodzi o płeć
Cudny kocyk! I te metki w koło, dzieciaczki uwielbiają metki!
Stary 2014-03-21, 21:24   #4600
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Czeeeść😊
Trudno nadrobić to wszystko, nie nadążam, no ale ja z tych pracujących a i remont na głowie i przeprowadzka za max. tydzień a ja ze wszystkim w d....e😛.
Dziś kupiłam wodę kokosową, ale ma w składzie jeszcze wodę i cukier więc nie wiem co to dokładnie bo jeszcze nie otwarte.
Co do wózków, na 99% kupujemy Chicco living smart 3 w1. Zależy mi by fotelik można było wpiąć w stelaż, do tego jest lekki i zwrotny.Cena też nie jest aż tak zaporowa, mam i gondolę, spacerówkę i fotelik😊

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-21, 22:06   #4601
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Cudny kocyk! I te metki w koło, dzieciaczki uwielbiają metki!
O tak kocyk super!)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 23:14   #4602
bezaczek7
Zakorzenienie

jejuu, zaraz koniec wątku nie szalejcie tyle, nadrobić potem nie idzie... ja siedzę od dwóch godzin!
Cytat:
Napisane przez elizka_m Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki w ten piękny słoneczny poranek

od wczoraj banan z twarzy mi nie schodzi byliśmy na USG genetycznym, dziecko zdrowe na szczęście i na 90% będzie dziewczynka później jak rozmawiałam z mężem to myślał, że jednak chłopak bo zanim gin nam powiedział to on niby coś tam widział... hehe a to się zdziwił jak usłyszał że dziewczynka, ma 6,8 cm wg USG tp 24.09 a OM tp 29.09, także dzidzia troszkę większa jest.

załączam też zdjęcie
gratulacje ja się nie spytałam o płeć, to nie wiem nic
Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
a mi zaraz padnie bateria, wiec to znak się zebrać w sobie i iść się ogarnąć, zrobic obiad - mizeria i udać się na zakupki
A wy ruszyć dupeczki na słoneczko
mizeeeeeeria, ty niedobra kobieto! ja za to robię sałatkę warzywną bo mi się chciało w sklepie parę dni temu, a że odkryłam kawałek selera i pietruszki, to marchewka do tego i ziemniak, pokroję, tylko ogórka kiszonego brak. no i groszek mam dużą puszkę, a reszty nie bardzo jak wykorzystać.
Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Ja zakupiłam sobie białą ceratkę i zakładam pod obrus bo jak zobaczyłam co się stało u rodziców na dębowym stole po wódce to szok.
oooj. co u nas wódka zrobiła, to nie chcę wspominać rozlało się trochę, laysy fromage (błękitne opakowanie) leżały obok. no trochę się zdziwiłąm, jak na drugi dzień podniosłam paczkę, bo stolik jeszcze wczoraj był w bardzo ciemnym drewnie ale pół biedy stary, przeznaczony do wyrzucenia
Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Wczoraj to chyba wszystkich facetów szarpalo bo mojego też i jeszcze chwila a źle by się to skończyło :/ potem oczywiście przepraszal ale na mnie te jego przeprosiny juz nie działają. Dzisiaj piekna pogoda u nas w słońcu 23º :-D az chce się żyć. Do tego moja niunia co chwile daje mi znac kopniakami ze jest w moim brzuszku

Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
mój miał jazdy ze 4-5 dni temu. ale dobra.
apropo kopniaków: mi odkąd pamiętam, jeździ po brzuchu. tzn czuję bąbelki, czasem przesuwanie się pokarmu w jelitach, do tego słychać to-zwłaszcza wyraźnie jak zjem coś konkretnego lub też w kościele w chwili ciszy ale dziś chyba faktycznie poczułam takie smyranie i kopanie jutro jeszcze przyuważę. niestety cały czas mi jeździ po brzuchu i no kurde nie wiem czy to to czy nie to. a do tego podobno łożysko mam nisko na przedniej ścianie, co może dodatkowo tłumić ruchy.
Cytat:
Napisane przez Amelie Pokaż wiadomość
Mam dwa lumpki w których ciuszki są bardzo tanie, ale zawsze wyprane i powieszone na wieszaczkach, wszystko wygląda estetycznie - prowadzą go młode dziewczyny i wiedzą co robić by się utrzymać na rynku lumpiarskim, trzeci lump to lump ekskluzywny, nie ma się w ogóle wrażenia że to lump ciuchy między innymi z Angli samych topowych marek, każdy to perełka ale kosztują znacznie więcej. Ostatnio kupiłam tam butelkowy kardigan za 25 zł. mają masę marynarek w cudownych krojach. Czwarty szmateks już tyłka nie urywa, babka ma zawalony sklep ciuchami ale kompletnie się na ciuchach nie zna i perełki sprzedaje za bezcen, ale ze względu na stan sklepu nie za bardzo często go odwiedzam.
Jak już pakować się do jakiegoś lumpu to niech to jakoś wygląda, niech pachnie tam sklepem a nie stęchlizną bo to tylko świadczy też o tych ciuchach...
Po prostu, warto iść do dobrego lumpa i czuć się jak klientka
u mnie jest jeden wielki, na wagę i z wyceną, obok zaraz otworzyli drugi-też waga i wycena, więc wybór raczej jest. tylko ja nie mam takiej cierpliwości do szukania, kręgosłup mnie boli, głodnieję-zawsze coś nie mówię, chodziłam dosyć często, ale żebym wybierała coś na chodzenie "nie po domu", to raczej rzadko. od paru lat chodzę w tym samym, trochę z wymian miałam wymianę garderoby, no ale jednak większość ta sama.
Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie!
Tak długo was podczytuje a dopiero teraz nabrałam odwagi żeby też coś napisać To moja pierwsza ciąża, jestem w 15tyg termin mam na 13 września
witam
Cytat:
jeśli można do chętnie dołącze do Was, co prawda czytam was od samego początku ale dopiero terazm mam natchnienie żeby się odezwać.

jestem w 15 tyg. termin mam na 12 wreześnia, będzie to moje 3 dzieciątko, i znająz życie 3 dziewczyna , choć Tż ma jeszcze nedzieje na chlopaka, ale okaże się na początku kwietnia.

zdrówka chorowitkom

co do wózka to ja jestem zdecydowana na X-lantery albo tako.

podobają misię wózki tego typu

http://allegro.pl/tako-wozek-jumper-...054440417.html
witam
Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
U mnie to samo...Tż w ogóle mówi, że dotrze to do niego jak pójdzie ze mną na następne USG albo w ogóle jak mi się coś rusza w brzuchu i będzie to widać na zewnątrz Twierdzi, ze nawet brzucha zbyt dużego nie mam ale uwierzcie mi, że mam na dniach wrzucę zdjęcie ... chociaż większy jest po jedzeniu Tż mojej znajomej twierdzi nadal, że nie dociera do niego jej ciąża i uwierzy jak zobaczy dziecko a ona rodzi na dniach

małaPaulina nadrabiam, nadrabiam i płaczę ze śmiechu jak czytam o tych kupach porodowych

Ja jestem zakochana w wózku jaki kupiła moja koleżanka a uwierzcie, że zjeździła wszytskie miasta w promieniu 100km od naszego i dotykała chyba każdego wózka i ogólnie miała na tym punkcie jazdę i ten, który znalazła dla mnie jest idealny lekki, łatwo się składa nawet jak dzieciaczek na rękach, wygodny i nie za wielki a ja mam 159cm wzrostu więc potrzebuję coś zgrabnego tylko ta cena
ona ma wersję czarną z beżem a mi się podoba ta

http://megaurwis.pl/wozek-jane-rider...osc-p1797.html
o to to, póki nie widać, to do mnie też średnio dociera. niby wiem, ale żyję tu i teraz, nie myśląc jeszcze zbytnio o zakupach, porodzie itp
Cytat:
Napisane przez Blondi Banana Pokaż wiadomość
Co to ma być za lekarz?

Dużo facetów nie lubi łazić po sklepach do tego stopnia, że bierze pierwszą lepszą rzecz z brzegu i kupuje... Mój TŻ tym sposobem chodziłby w za małym płaszczu i za dużych koszulkach. Muszę na nim wymuszać przymierzenie innego rozmiaru i zawsze się okazuje, że miałam rację Monitory do komputera też tak kupił. Jakbym ja je wybierała to byśmy zapłacili z 200 zł mniej pewnie - on nie ma zamiaru sprawdzać, który jest najlepszy w stosunku do ceny.

O nie Ja właśnie skończyłam I trymestr i się zastanawiam czemu ta głowa coraz bardziej mnie boli, bo przecież miała już nie boleć... Narazie zwalam to na pogodę i skaczące ciśnienie

Ale to bardzo dobrze, że biodra Ci się poszerzają! Mojej koleżance nic się nie poszerzyły i rodziła 30 godzin, bo dziecka wypchnąć nie mogła... Zawsze miała je na dodatek dość wąskie. Mi narazie nie rosną za bardzo i trochę mnie to smuci, bo chcę w 3 godziny wypchać klopsa, a nie w 30 A waga może się też brać z gromadzenia się wody w organizmie.

To może używany? Mi się podoba wózek za 4 tysiaki, ale chcę kupić używany i nawet za 1000 zł można kupić

Tylko uważaj z tą wątróbką, bo ona ma baardzo dużo witaminy A i nie jest zalecana w ciąży. Choć wydaje mi się, że skoro miałaś aż taką na nią ochotę, to musiałaś mieć jakiś niedobór tej witaminy Ja tak sobie zawsze tłumaczę swoje zachcianki

Miałam dzisiaj wizytę, ale niestety nie u ginekologa, a u dentysty Gin zgodziła się, żeby podali mi znieczulenie i całe szczęście, bo ząb był w paskudnym stanie i dowiercili się aż do miazgi... Więc nie wytrzymałabym bez znieczulenia. Teraz znieczulenie puściło i boli dość mocno (i jak tu jeść?). Jak ból nie przejdzie w ciągu 3 dni mam się do nich zgłosić, bo to będzie znaczyć, że trzeba leczyć kanałowo Jestem trochę tym załamana Ja to w ogóle mam strasznie słabe zęby. Od października je leczę. W sumie 13 było do leczenia... Zostały tylko 2 (dwie ósemki...). A nie byłam u dentysty tylko 3 lata Przypuszczam, że moja poprzednia dentystka zbyt niedbale leczyła mi te zęby. Większość ubytków było przy starych plombach, które trzeba było wymieniać i poprawiać po tamtej. Teraz leczę się u studentów, którzy tak się starają wszystko dokładnie zrobić, że 1 ząb zajmuje im czasami 2 godziny. Poprzednia dentystka poświęcała na każdego zęba dokładnie pół godziny.

W ramach pocieszenia kupiłam sobie nowe staniki Taki spory 70D (miałam 70B) I jeszcze drugi 75 D (czyli 4 rozmiary większy niż 70B). Ten drugi jest jeszcze trochę za duży w miseczce, ale już mogę go nosić, bo pod ubraniem tego nie widać. A zmieszczą się w nim jeszcze sporo większe cyce niż mam i mam nadzieję, że takie osiągnę Mi przez miesiąc rosły o 1 rozmiar, a potem w ciągu 2 dni skoczyły o kolejny A już myślałam, że mi wcale nie urosną.
tak, większość facetów nie lubi chodzić po sklepach. mój też najchętniej by przymierzył jedne, dwoje spodni i koniec. ale jemu się mało co podoba, to może też temu.
dentysta-temat rzeka. u mnie to samo-słabe zęby, cztery już martwe, co chwilę coś, przebarwienia i ubytki przy dziąsłach, pełno starych plomb jeszcze z podstawówki. no i zmieniłam dentystę ok rok temu-niebo a ziemia. teraz dużo lepsza babeczka, natomiast też nie mam zbytniego porównania. najważniejsze, że pogada, wytłumaczy co robi, powie coś od siebie, a nie gada o swoich sprawach lub polityce z tą od pomagania
bioder sobie nie mierzyłam, bo za bardzo nie wiem jak, zmierzyłam tylko pas na wysokości pępka i na wysokości początku rozdzielenia pośladków teraz niedługo się zmierzę z ciekawości znów.
Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
witam sie po wizycie
no więc tak wszystko w porządku - to najważniejsze.
Bakterie w moczu pojedyncze, jedynie glukoza podwższona ale to w ciąży norma tak mi pani powiedziała.
mierzymy 10,5 cm, niestety płci nie pokazał dzieciaczek bo miedzy nogami ma pępowinę
ale kochana dzidzia machała rączkami i wogóle, kolejna wizyta 24 kwiecień, tylko badania muszę zrobic morfologię i mocz powtórzyć
zdjecia pewnie wrzucę pozniej
i wiecie co? może tu jest limit cytowania do nie wiem dziesięciu? bo mam ostatni cytat, a jednego na pewno nie widziałam w trakcie
odnośnie-u mnie było 8,12 niby w 14tyg. teraz mam szesnasty. w poniedziałek idę po l4-nie wiem czy będzie mnie też badać?

jeszcze emotek za dużo-musiałam szukać w tekście.
no i miałam pytać: Ekaterina-to chyba ty byłaś. pisałaś do niejakiego Bzyczka-czy to było do mnie? się uśmiałam, tak jeszcze nikt nie przekręcił mojego nicku.

no to się nażarłam groszku z puszki samego i jeszcze w tej sałatce z majonezem. piękna noc mnie czeka!
edit: przeglądałam sobie nowe wątki,a tam: Kołderniki jadowite! uśmiałam się, mówię tżtowi: dziś będą Kołderniki jadowite po tym groszku, a on tak spojrzał i mówi: chyba kwasowniki podkołdrowe! i jeszcze jedną nazwę, popłakałam się ze śmiechu!
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35

Edytowane przez bezaczek7
Czas edycji: 2014-03-22 o 00:01
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 07:14   #4603
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
[/IMG]

ja mam dodatkowo zespół policystycznych jajników, a to oznacza też insulinooporność, dlatego tak wcześnie miałam glukozę

podoba mi się Alicja, sama jestem Alicją Jaś też fajne, moja Asia ma kolegę w klubie malucha JAsia, bardzo fajny chłopczyk. Jak był fotograf w klubie malucha to Jaś chciał mieć zdjęcie z Asią i mają fotkę,w tle wenecja, gondola (akurat taki motyw był), a oni za rączki się trzymają, urocze

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Teraz też mi jakoś tak smutno.. Oglądałam przez chwile tą konferencje w sejmie z premierem gdzie przyszli rodzice tych niepełnosprawnych dzieci.. i tak mi się smutno zrobiło, że musiałam wyłączyć.
Boze czy ci ludzie tyle oczekuja? przecież oni chcą normalnie i godziwie żyć, jak każdy. Skala 5 stopniowa?! że niby niewidomy ma lepiej od tego co ma porażenie mózgowe albo na odwrót. Albo w czym lepszy niepełnosprawny polityk który dostaje 6 tysięcy na czlowieka który będzie pchał jego wózek od zwykłego Kowalskiego który codziennie nosi swoje dziecko na drugie piętro i dostaje zasiłek pielęgnacyjny w kwocie 153zł? Ehh no szkoda gadać. Bardzo mi żal tych rodziców i tych dzieci. Takie nasze osrane państwo.
to jest straszne, pracuję w zakladzie pracy chronionej, większosć naszych pracowników to osoby niepełnosprawne, to jest taki ogrom nieszcześcia i biedy. A jak widzę te biedne dzieci w Sejmie, tyle muszą przecierpieć a jeszcze państwo skąpi im. a rozumiem, że brakuje w Polsce pieniędzy, no ale jakby poobcinać trochę kasy posłom to już jakieś oszczędności by sie zrobiły

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 07:26   #4604
agnes 20
Zadomowienie

Witamy się w 15 tygodniu I jak leżałam dziś rano w łóżku to tak jakbym poczuła delikatne kopnięcieAle to chyba jeszcze za wcześnie
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 07:44   #4605
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Witamy się w 15 tygodniu I jak leżałam dziś rano w łóżku to tak jakbym poczuła delikatne kopnięcieAle to chyba jeszcze za wcześnie
Wcale nie ma a wcześnie.

Witam sie niewyspana... naszczescie w poniedziałek moj kot straci jajka i jeszcze max 6 tygodni meczarni i spokoj...

Stary 2014-03-22, 07:51   #4606
basia_83
Raczkowanie

bosze jakiego ja ma dzisiaj nerwa wszystko mnie drazni, dobrze ze tesciowa zabrala dziewczyny na basen , bo chyba bym je rozszarpala.

czy w ciazy mozna brac cos uspokajającego?
Stary 2014-03-22, 07:53   #4607
etusiaaa
Wtajemniczenie

witam się dziś w pierwszym dniu 17 tygodnia.

Pani doktor powiedziała ze od tego tygodnia mogę zacząc czuć ruchy

Co do samochodu mąż kupił nowy z solonu VW Polo IV (teraz ma już 8 lat) teraz ja nim jeżdzę i jest niezastąpiony, wszędzie sobie nim wjadę , ekonomiczny. Co nowe to nowe nie wiele do niego jest przez te okres dołożne nie psuje się także ja polecam zakup naowego samochodu.
Mąż natomiast jeździ Peugeot 307 sw kombi to kupilismy 4 letnie ale jest super, wygodne na dlugie podroze mozna w nim przewiez naprawde duzo i jest 7 osobowe i też jest oszczędny bo diesel a ja mam benzyne ale mały silniczek takze polecam oba samochody

zaraz zabieram się za jakąś prace bo znów piękny dzień u mnie

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 07:57   #4608
DorissiriD
Rozeznanie

Witam dziewczyny.

Miałam podsypiać z rana, ale wyciagnęli mnie z łóżka... Zrobiłam więc prawie tradycyjną jajecznicę na cebulce podsmażanej - w sobotę rano można spokojnie zjeść takie śniadanie.

A teraz tż z córą tańcują a ja siedzę

Muszę zaplanować jutrzejszą krótką wycieczkę za miasto

bezaczek7 - ale się spisałaś

My mamy od 4 lat używane 5-drzwiowe Polo III diesel i jest super! Kupiliśmy go żeby było oszczędnie, wtedy ropa kosztowała 4,11 zł/l, zatrzymałam się jak cena była 5,25zł bo mnie szlak trafiał!!! Teraz to ok. 5,60zł/l Ale oszczędny mimo wszystko model

Edytowane przez DorissiriD
Czas edycji: 2014-03-22 o 08:01
DorissiriD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 07:59   #4609
Misstic
Wtajemniczenie

Witam sie z rana
Dzisiaj mam pracowity dzien. Zaraz wyruszam z mezem na poszukiwanie tych spodni, potem obiadek trzeba zrobic. Dzis beda zapiekane mlode ziemniaczki w mundurkach posmarowane maslem z czosnkiem i ziolami do tego pieczarki faszerowane miesem mielonym zapiekane z serem zoltym mniam a potem do wujostwa jedziemy bo cos mi sie w aucie urwalo i obciera. Mam nadzieje ze obejdzie sie bez mechanika. A na koniec jak czasu zostanie moze jakas herbatka z mama no zobaczymy.

Niestabilna rzeczywiscie warto koty kastrowac. Jak mialam praktyki w technikum weterynarii to bylam przy wielu sterylizacjach. Potem to jakby nie ten sam kot heh.

Ekaterina ty masz chyba dzisiaj imprezke z tego co pamietam wiec zycze udanej zabawy

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-03-22, 08:14   #4610
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Wcale nie ma a wcześnie.

Witam sie niewyspana... naszczescie w poniedziałek moj kot straci jajka i jeszcze max 6 tygodni meczarni i spokoj...

Moja kota po stracie swoich narządów zmieniła się w zupełnie innego kota.Ona poczuła ulgę i my też.No bo koty też się męczą okrutnie.

Stary 2014-03-22, 08:19   #4611
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
bosze jakiego ja ma dzisiaj nerwa wszystko mnie drazni, dobrze ze tesciowa zabrala dziewczyny na basen , bo chyba bym je rozszarpala.

czy w ciazy mozna brac cos uspokajającego?
Oczywiście,że można: meliskę albo kilka głębokich wdechów na świeżym powietrzu

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 08:23   #4612
małaPaulina
Wtajemniczenie

Niestabilna mój TZ to praktycznie tylko od tyłu,czasami mnie to wkurza i mowie ze pewnie dlatego ze mam taki straszny ryj to woli mnie nie widziec

Aliszcze Daniel i Natalka piękne imiona,ale ja z TZtem nie moge dojsc do zadnego porozumienia

Misstic ja to ciagle na wiadomosciach rycze dlatego nawet nie ogladam codziennie,na Ukrainie ryczalam,teraz te niepelnosprawne dzieci,zawsze cos.... i niech nie pier**lą ze rząd biedny,nie ma kasy bo to jest smieszne

basia_83 ja nie prasuje w ogole moja mama juz kilka lat temu sie zbuntowala ze nie prasuje nic.My z TZtem tez nic nie prasujemy,nie ma komu tego robic,a mi to kregoslup siada przy zelazku zaraz

Witam z rana pół nocy mi się śniły ubranka dla dzieci hihi
Jejku dziewczyny niech mnie tez dzidzia kopnie tym bardziej ze jestem w 16tygodniu i juz nie moge sie doczekać...a czytalam ze mozna zaczac odczuwac ruchy dopiero w 25tygodniu
Któraś z dziewczyn pisala ze nie działa jej telewizor od kilku dni czy cos takiego,ja nie mam tv od 1,5 roku
A moj Tz dzis sie obudzil o 6:30 pokrecil sie pokręcil i poszedł coś przy aucie robic ale nie wiem co,do tej pory go nie ma

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-03-23 o 15:28
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 08:28   #4613
Krumcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kujon001 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki ja was nigdy nie nadrobie ostatnio mnie nie bylo bo moge tylko do was zajrzec jak jestem w pracy a ostatnio mialam inne rzeczy na głowie i nie bylo mnie w pracy, wczoraj bylam na wizycie co do wagi przytylam 2kg a wygladam na wieecej bo brzuszek calkiem spory, lekarz pyta sie mnie co jest w domu ja mowie ze corka a on do mnie ze widzi tu syna... SZOK bo czulam na 100%ze bedzie znowu dziewczynka bo identycznie przechodze ciaze jak ta pierwsza, wielka radosc ale jeszcze lekka niepewnosc zobaczymy czy to sie nie zmieni chociaz ten moj gin slynie z tego ze sie nie myli i ze jak jest cos nie tak to zawsze to wczesnie wypatrzy, a wy znacie juz plcie? ja sie z szokowalam bo u mnie 14tydz chociaz z corka tez powiedzial mi w 14tyg
Ja poznam 9 kwietnia Jeśli nasze przeczucia okażą się słuszne i będzie to chłopiec, to będę miała problem, bo na razie nie mogę wymyślić żadnego chłopięcego imienia, które by mi się podobało.

Cytat:
Co do naleśników to od lat byłam na nie obrażona! Nie chciałam ich robić! Wzięło się to stąd, że ilekroć przyjeżdżałam w odwiedziny do tż jak poszedł na studia to chciał mnie jak najlepiej ugościć i robił naleśniki. Ale że nie wypada, żeby gość stał we wspólnej kuchni w akademiku, to kazał mi wracać do pokoju a sam smażył - z litra mleka na jednej patelni... Grr... dla mnie trwało to wieki!!! Ja przyjechałam do niego 200 km, a on spędzał czas w kuchni z naleśnikami!!!
Haha, w sumie fajna historia, będzie co dzieciom opowiadać

U was też dzisiaj tak ponuro?
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 08:31   #4614
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki wielkie !! Ja zapisałam się na Wrocław ktoś idzie ze mną ????
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 08:34   #4615
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Witam sie z rana
Dzisiaj mam pracowity dzien. Zaraz wyruszam z mezem na poszukiwanie tych spodni, potem obiadek trzeba zrobic. Dzis beda zapiekane mlode ziemniaczki w mundurkach posmarowane maslem z czosnkiem i ziolami do tego pieczarki faszerowane miesem mielonym zapiekane z serem zoltym mniam
wpraszam się na obiad

myśmy dziś wspólne śniadanko w trójkę zjedli, teraz córka z tatą budują tory do pociągu moja młoda uwielbia bawić się pociągami i samochodami ). Niestety my dziś w domu, bo młoda zaziębiona, na szczeście bez gorączki, wiec jakby było ciepło, to bym trochę z nią wyszła, ale na razie ponuro u nas jest.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 08:40   #4616
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie !! Ja zapisałam się na Wrocław ktoś idzie ze mną ????
no ja niestety Łódź ale widze że to jest bardzo blisko mnie,na pieszo moge isc

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 08:42   #4617
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
wpraszam się na obiad

myśmy dziś wspólne śniadanko w trójkę zjedli, teraz córka z tatą budują tory do pociągu moja młoda uwielbia bawić się pociągami i samochodami ). Niestety my dziś w domu, bo młoda zaziębiona, na szczeście bez gorączki, wiec jakby było ciepło, to bym trochę z nią wyszła, ale na razie ponuro u nas jest.
Zapraszam, zapraszam

Dzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeewc zyny!!
Chyba mi się jakaś infekcja pochwy przyplątała
Boli mnie przy stosunku tak, że odbycie go w całosci jest nie mozliwe. Mam wrażenie jak bym była tam obtarta a wcale tak nie jest. Tzn jak uprawiamy seks to jestem mokra i nawilżona a mimo wszystko ból jest nie do zniesienia. Na początku myslałam, że to takie jakby obtarcia przez tą luteine którą bralam, bo ona miała taką trochę "szorstka" konsystencje ale teraz juz jej nie biore i dalej jest to samo.
Chyba będę musiała iść wcześniej do lekarza, żeby mi coś przepisał kurde no...

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-03-22, 08:55   #4618
basia_83
Raczkowanie

a ja dzis zamanilam sobie zurek z kielbaska i jajkie, tylko mam problem z II daniem na nic nie mam ochoty.
Stary 2014-03-22, 09:00   #4619
Niestabilna
Wtajemniczenie

A zapomnialam napisac jaki piekny sen mialam dzisiaj...
Snilo mi sie ze urodzilam córkę i byla taka piekna...

Stary 2014-03-22, 09:04   #4620
DorissiriD
Rozeznanie

Ja dziś na obiad pieczony schab w suszonej mięcie i szałwii - a co! czasem trzeba zmnienić smak Do tego pieczone ziemniaki. I chyba kiszona kapusta albo pomidory, bo zalegają i już się psuć zaczynają...

Misstic to przejściowe jest... trzymaj się

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości