|
|
#1981 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Trzymasz nas w niepewnosci, napisz cos wiecej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
Eh jak sobie wspomne te dji kiedy mala sie nie ruszala i ten strach, to jeszcze bardziej sie ciesze, ze juz po wszystiim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
ja tez uzywalam podkladow, ale stwierdzilam, ze nie wyrobie na nie finansowo i przestalam ![]() Smoczek nie jestbzly, jak sie go nie naduzywa. Niektorzy to nawet spokojnemu dziecku na sile wciskaja ![]() Nadrobilam ale nei dam rady się odnieść do Was. Szlenstwo dzis z mala.. na rekach aniolek odlozona Cytat:
![]() To jest martwe, wiec nic nie boli Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Czbasia u nas tez sa chwile, ze mala chce spac tylko przy ktoryms z nas U nas tez byla krewka z kikuta. Pierwszy spacer w sumie nie wiem ile trwal, bo wtedy szlismy do pediatry na wizyte patronazowa. No ale z godzine lekko tylko js nie werandowalam nawet.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratulacje!!!!!! Wyslane z telefonu |
|
|
|
|
#1984 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Smoczka juz sie tak nie boje - faktycznie nasze mamuski mialy racje z tym ze plany, planami a jak sie urodzi dziecko to inaczej sie patrzy ![]() A dlugo ten pepek moze sie trzymac? Ja juz go nie chce
|
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
U nas trzymal sie 2 tygodnie
ale pepek odpada i pojawiaja sie kozy w nosie, to chyba nawet bardziej mnie brzydzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1986 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę, że masz Stasia koło siebie już Napisz w wolnej chwili jak się czujesz i jak noc minęła Wam ![]() wysłane z smartfona
|
|
|
|
|
#1987 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A jak sie gruszka sprawuje? Nie zalujesz ze Katarka nie kupilas? |
|
|
|
|
#1988 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla Stasia i kolejnej mamusi
![]() u nas znów pobudka o 2 zaśnięcie o 5 w naszym łóżku przy cycu, on by tylko jadł i jadł a potem tak go brzuszek boli że mi go szkoda;/, jak się wybudza przed każdym karmieniem musi się poprężyć i popuszczą bączki z płaczem z pół godziny i wtedy je. A w ogóle to pomyliła mu się noc z dniem bo dzień to cały prześpi z przerwami na cyca a w nocy oczy jak 5 zł a mama zmęczona a co będzie z tatą który od poniedziałku wraca do pracy na 5 rano;/ boję się!
|
#1989 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Frankowi też sie jeszcze trzyma |
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zadomowienie
|
BeautifulLie wewillrockyou ogromne gratulacje
Cytat:
|
|
|
|
|
#1992 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja wczoraj zaliczyłam wizytę w mojej klinice. Gin potwierdził, że mam robala, aż 3 bakterie! Dostałam antybiotyk i coś dopochwowego. Poza tym szyjka trzyma mocno, jak na razie, więc jest szansa że donoszę do tego 9 kwietnia. Oby
|
|||
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu ten antybiotyk już teraz a nie przy porodzie?
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1995 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.W sumie ona lubi wszystko co się z nią robi pod warunkiem że leży na przewijakuCytat:
|
||
|
|
|
#1996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko nie wiem jak frida czy katarek, bo nie uzywalam, ale grucha spoko Cytat:
moze faktycznie trzeba jakies kropelki Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1997 |
|
Rozeznanie
|
Moj Maksiu nadal na lampach wiec dzis znowu osobno. Jest bardzo grzeczny. Dzis rano troche go dostawilam bo pojawiają sie kropelki mleka. Moze dlatego ze ja jestem tu trochę spokojniejsza. Troche pociuckal i poprzytulal sie do mamy i dostal butelkę. Moglam go nakarmic, wycalowac, poopowiadać ze jestem tuz obok i ze niedlugo wrocimy do domu.
Nie moge patrzec na ten wenflon w główce i cala ta aparaturę. Zaraz beczę. Pani doktor go badała i mnie uspokaja ze dziecko jest w dobrym stanie, ze zmiany w płucach sa tylko z jednej strony i nie ma sie co dreczyc. Ze po takiej ciezkiej ciazy i ciezkim porodzie musialo tak sie skonczyc ale bedzie zdrowy. Ja czuję sie lepiej. Rana nadal boli no ale nie ma co sie dziwic. Boje sie zeby sie nie slimaczyla i szwy nie rozeszly. Moge siedziec tylko dzieki kółku. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze trochę a wyjdziecie do domku.A swoją drogą ciekawe co u Virginii, chyba już powinna być w domku, coś się nie odzywa długo.. |
|
|
|
|
#1999 |
|
Raczkowanie
|
side odstawiłam produkty mleczne już wszystkie tak mi lekarka kazała około wtorku,to możliwe żeby jeszcze krążyło to w moim pokarmie? mały miał pobieraną krew na morfologię z rozmazem myślisz że coś wykaże jeśli to nietolerancja? a ten delicon mogę podać dwutygodniowemu dziecku? dodam że w kupach był śluz są one skąpe i wodniste od razu prawie wsiąkają w pieluszkę. Odstawiłam jesczez inne rzeczy które mogą alergizować i czekam na poprawę
nadzwyczajna jesteście bardzo dzielni! jeszcze troszkę i będzie Wam wynagrodzone to co teraz ucierpicie w szpitalu! lewek żebyś donosiła!czbasia u mojego Olka też pojawiła się krewka ale to przez to chyba że on strasznie wierzga nogami i ten kikut mu się chowa i wychodzi i zawadza o pieluszkę i o ubranka a pieluszki juz niżej założyć się nie da. Mam nadzieję tylko żeby mu to się nie wyrwało bo ja się boję takich ran;/ mój synek ma bardzo suchą skórę najgorzej jest w zgięciach stópek to tez może być objaw skazy białkowej czy nietoleracji laktozy?
http://www.suwaczek.pl/cache/a36f317b2e.png Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014 Edytowane przez asialll Czas edycji: 2014-03-22 o 11:55 |
|
|
|
#2000 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Bo ja tez mam gruche i ciekawa bylam czy da rade
|
|
|
|
|
#2001 |
|
Rozeznanie
|
Wewill, beautifull Gratulacj!!
Nadzwyczajna duzo zdrowka dla Maksia Mnie tam nic nie bolalo, ani przed ani po pobieraniu wymazu. Oj dziewczyny ja mam juz dosc tej ciazy, posprztalam troche i wymiekam, nie mam sily. dobrze, ze chociaz slonce w koncu swieci
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
A i proszę o wpisanie wagi małego 36tc3d - 3050g
|
|
|
|
#2004 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
na temat karmienia piersią i bączków. Duzo cennych wskazówek. Bedzie lepiej- spróbuj małego wyciszać wieczorem- u nas po kilku dniach pomogło. Cytat:
![]() Kciuki za donoszenie ciąży. Współczuję robali i trzymam kciuki za chorowitki.
|
|
#2005 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo zdrówka dla WasCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2006 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Graulacje!!!! Zdrówka ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- I u nas też moglby precz pojsc ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- My dzis po spacerze..takim prawdziwym. 2 godzinki spala jak aniolek. Wniesiona do domu znowu dokazuje. Chyba bedzie non stop na dworze ![]() Kurcze nie jestem w stanie odciagnac nawet mililitra mleka. Mala wszystko wtrynia a chcialabym miec w zapasie jak gdzies wybede chociaz pojemnik. KArminy sie w dzien co ok 2 godz w nocy co 3-4. Macie jekeis sposoby zeby "naprodukowac wiecej" Herbatki na laktacje pije dziennie po 2. Ale mala chyba najedzona bo przybiera -dzis po wazeniu -160g w tydzien
|
||||
|
|
|
#2007 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie macie że dzieci lubią przewijak. U nas płacz prawie za każdym razem na przewijaku. Mam pytania do was - jak rozpoznać że są jakieś odparzenia podpieluszkowe? Czy zawsze będą to zaczerwienienia? I drugie - po ilu od cięcia mogę dźwignąć więcej niż dziecko? Nie wiem jak u was ale w centrum dzisiaj od rana piękna pogoda, wywietrzyliśmy się prawie 3 godziny na działeczce ![]() A w nocy chyba moje zmęczenie osiągnęło apogeum, bo nie słyszałam jak Gucio płacze. TZ wstał do niego, obudziło mnie dopiero światło i krzątanie przy przewijaniu Od poniedziałku będziemy sami, bo TZ wraca do pracy, też się boję jak cholera. Nadzwyczajna - słuchaj lekarzy, jak mówią że dobrze z małym będzie to na pewno tak będzie ![]() Beautiful - gratulujemy i czekamy na więcej info
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Raczkowanie
|
też bym chciała ściągać jak jeszcze parę dni temu ale przez tą dietę eliminacyjną to chyba uschnę, jeszcze mam 2 kg zapasu, cycki małe, już nawet nie twardnieją jak przerwa jest około 3 godziny, boję sie że jak tak dalej pójdzie to skończy się karmienie. Nawet mi herbatek laktacyjnych nie pozwoliła pić bo nie wiadomo co małego uczula
|
#2010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawilzam jak slysze, ze sie zle oddycha. U mnie tez jak wrocimy ze spaceru, to od razu pobudka. ![]() Co do laktacji to raczej nie pomoge ![]() Cytat:
![]() Ja bylam dzisiaj na zakupach sama i dzwigalam 6ciopak wody i 3 reklamowki w drugiej rece, ale sporadycznie chyba mozna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Napisz w wolnej chwili jak się czujesz i jak noc minęła Wam 

Czy to moze przed odpadnieciem (13doba dzis to juz chyba powinien odpasc- mialyscie tak??) czy cos zlego sie dzieje??