|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek ósmy zaczynamy, coraz więcej dzieci mamy :) Mama IX-X 2012
Cytat:
![]() Ja małą wolę przetrzymać rok w domu, może bym i dała wcześniej, ale nasza opiekunka przedszkolanka wykształci ją znacznie lepiej, kontakt z dziećmi też mieć ma, więc nawet się nie zastanawiam. No chyba, ze tak jak pisałam, będzie obowiązek, to nie będę miała wyjścia ![]() Muszę się pochwalić - opiekunka ostatnio nauczyła małą siadać na nocnik bez pieluszki (wcześniej tknąć nocnika nie chciała) i teraz sama co rusz woła sisi i ciągnie rajtki w dół, żeby ją rozebrać no i tak sobie siada kilka razy na dzień co dla mnie jest super krok do przodu ![]() ![]() Chyba jednak się skuszę i jak wstanie i zjedzą obiadek to wyjdę z nią trochę na dwór. Jest bardzo ciepło i nie ma wiatru, więc ją wezmę, mam nadzieję, ze nie zaszkodzę, bo niby nic jej nie jest ale antybiotyk jeszcze do jutra ma ![]()
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie pozyłania dzieci do szkoły to tak trochę abstrachując od tematu miałam ostatnio następujące przemyślenie dotyczące mojego życia:
Mama rozważała czy mnie nie posłać rok wcześniej do szkoły bo umiałam czytać, pisać, liczyć.... no ale z jakichś sobie znanych powodów stwierdziła że jeszcze ten rok zostanę w domu. I jak sobie to ostatnio przemyślałam to zadzwoniłam do mamy żeby jej podziękować za taką decyzję. Mama zdziwiona - dlaczego? A dlatego, że gdyby mnie posłała rok wcześniej, to na pewno na mojej drodze stanęli by inni ludzie, moje życie potoczyłoby się inaczej, trafiłabym w inne miejsca i na bank nie poznałabym mojego męża, a nie wyobrażam sobie bym mogła być szczęśliwsza niż jestem z nim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też wyjdziemy bo się wypogodziło ![]() Cytat:
Ja też się nie raz zastanawiam, jakby było gdybym podjęła kilka innych decyzji i w sumie stwierdzam, że kilka faktów z życia bym wykreśliła, ale to takie mało istotne, co nic nie dały. Co do ważnych to odeszłabym od eksa dużo wcześniej. Ale mam nadzieję, że i tak z Kropem bym się zeszła. Pewnie tak, bo ciągnęło nas do siebie od kilkunastu lat ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() eksperymentują na naszych dzieciach ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2014-03-22 o 11:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Są też takie które były z mamą w domu,nigdzie nie zostawały a tu nagle hop na głęboką wodę ![]() Cytat:
Wczoraj sąsiadka pyta czy Kamila puszczam do 1-ja raczej tak a ona a to ja też puszczę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ide poszukać obiadu,a potem na spacerek jak dziecie wstaną ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Ależ jestem wypluta jakaś.... Misiek poszedł spać, TŻ pojechał na ryby, a ja nawet za wstawienie prania nie mogę się zabrać... A gdzie obiad? I tak wymyśliłam jedynie naleśniki bo nie mam sił na nic więcej. Szkoda że Misiek jakoś nie przepada, ale trudno, zje co bądź..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiem, że nie każda podstawówka jest w stanie dostosować środowisko i kadrę do tej zmiany. Chociażby finansowo. Sama reforma nie jest zła, tylko brak większej pomocy dla szkół. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super !! A ja nie jestem za tym by dzieciaczki szły do szkoły w wieku 6 lat ![]() Muszą wymyślać pierdoły, a by sie zajeli czymś pożytecznym... Jaki piękny spacer dzisiaj był ![]() Tylko tak gorąco że szok ![]() Niewiadomo jak małego ubrać bo czasem zawiało chłodem, a potem pod koniec spaceru taki skwar że kurtka rozpięta i czapka zdjęta mimo tego że letnia bo był zgrzany. A jutro ma byc deszcz i chłodno :banghead: Wysłane przez słuchawkę za pomocą tapatalk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja jestem uziemiona, to przeziębienie mnie wykończy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Piękna pogoda a Paulinia przechodzi swoją pierwszą chorobę ![]() Bierze antybiotyk - klacid. Pisałyście o ząbkach: moja córcia jest "rekordzistką" na wątku - ma 2 ząbki!!!! Pojawiły się ok. 14 miesiąca i do tej pory cisza... Lekarz kazał się nie martwić, ale sama nie wiem. Co o tym sądzicie? Miłego słonecznego dnia, korzystajcie z pogody ![]()
![]() |
![]() |
#192 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny polećcie proszę jakiś niedrogi a dobry fotelik samochodowy
![]() potrzebny mi drugi by Lena jeździła do dziadków a nie chcę bez przerwy go przekładać. mam romera ale szukam czegoś znacznie tańszego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli lekarz mówi żeby się nie przejmować to może warto poczekać. Agaton zdrówka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to przez pierwszy rok mozna powiedzieć byłam uziemiona bo po 10 minutach spaceru Alan sie darł w niebogłosy i koniec spacerowania ![]() Teraz to szczerze mówiąc nie lubie siedzieć z nim w domu bo i on sie nudzi już wszystkim i ja sie wnerwiam jak marudzi ![]() Ciesze sie że juz bedzie niedługo coraz fajniejsza pogoda i dłużej jasno, ciepło ![]() ![]() Alanek spi już 2 godziny ![]() Wstał dzisiaj 6:10 i do prawie 13tej wojował ![]() Wysłane przez słuchawkę za pomocą tapatalk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z ząbkami nie pomogę, ale jak lekarz mówi aby się nie martwić to chyba ok. A u dentysty byłyście? My mamy Coneco zenith, polecam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | ||
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że będę zastanawiać się co do szkoły za jakiś czas teraz czekam na moment przedszkolnego czasu
![]() ![]() U nas dzisiaj jest pięknie .. na ogródku sobie grillujemy ![]() ![]() Cytat:
![]() Faktycznie nie ma dużo ząbków ale wyszły 2 to jest już dobrze zaczekaj do 18 miesięcy i jeżeli nie będą wychodzić wybrałabym się do stomatologa ... u nas też długo nie było, dzień przed pierwszymi urodzinami się pojawił ![]() ale też zamartwiałam się ... Cytat:
My mamy maxi cosi priori xp i polecam ![]()
![]() |
![]() |
#198 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z ząbkami poczekaj jeszcze cierpliwie. Cytat:
![]() Korzystając z pięknej pogody byliśmy na spacerze z dziećmi,poszliśmy na działkę oglądnąć prace w domku bo ostatni raz byłam w tamto lato ![]() ![]() No i widzialam niestety dom po pożarze,bo on sąsiaduje z naszą działką,straszny widok ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Agnes dużo zdrówka dla Paulinki. A tak z ciekawości - co Jej jest? To Jej pierwszy antybiotyk?
Ja wczoraj miałam swój wieczór - najpierw odwiozłam Jasia do dziadków, potem kosmetyczka i nareszcie spokojna, przespana do 7.45 noc. TŻ odebrał Jasia po 8 jak wracała z pracy i potem byliśmy az do teraz na wypadzie ![]()
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
My też na szczęście Infanrix, ja chyba kiedyś zwariuje.z tych nerwów o dzieci!
O wszystko się zamartwiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh nie zazdroszczę widoku ... pewnie nie mogą tam nic robić do póki sprawy się nie pokończą ... ja czekam z niecierpliwością na focie ![]() Cytat:
jak cudnie ... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba już łatwiej nam nie będzie jak to Maggie napisała ... ![]()
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Te szczepionki to faktycznie jakaś masakra, co chwilę cos wycofują...
Jadłospis mojego dziecka dziś: rano butla mleka, przed południem pół bułki i ćwiartka ogorka zielonego, po południu butla mleka, potem jednego pieroga a teraz wcina platki kuk. Ręce mi opadają. Oczywiście propozycji było więcej ale też nie mogę w kółko latać za nim i mu ciągle podtykac coś pod nos. Przepraszam ze ja taka monotematyczna, ale nie mam komu się poskarzyc ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- A teraz zażyczył sobie trzecią dawke mleka ![]() Czy ktoremus dzieciaczkowi pojawily się już może piątki? Bo zaczynam mieć podejrzenia, Misiek zaczął namiętnie ssać smoka i nie chce go oddać. Mógłby tak cały dzień. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas mleko tylko rano i wieczorem w dzień jakiś jogurcik jej podaję z owocami naturalny +świeży owoc ale ogórka jeszcze nie jadła .. też jej dam ![]() ja nie wiem które nam wyszły ale my mało zębni i tez ssiemy namiętnie i nie oddamy w nocy za nic
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Kraven pomocy!!!!!
Mati ma brać Klacid, Salbutamol, Nebbud i Prospan. Ostatni się skończył i Krop pojechał kupić. Pani w aptece powiedziała mu, że wycofali i dała Mucosolvan. Mogę to dać? Mogę łączyć z tym co bierze? I ile tego dawać? Z naszą lekarką dopiero w poniedziałek mogę się skonsultować. Pomóż proszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas pierwszą dawkę natychmiast zwymiotowała ale to był mój błąd. Jestem bezmyślna bo podawałam jej prosto ze strzykawki. Wprawdzie tak po troszku lecz kiepsko się to skończyło ![]() Później na łyżeczce ( na dwa razy po 2 ml) i daję soczek do popicia. Tłumaczę jej że to na kaszelek, aby wyzdrowiała itd. Na początku odwracała się, uciekała. W tej chwili przyjmuje bez sprzeciwu ![]() Nie byłyśmy jeszcze u dentysty.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super że sobie odpoczełaś ![]()
![]() |
![]() |
#208 | |
Wtajemniczenie
|
.
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
a mnie już krew zalewa ![]() mleko jeszcze ładnie pije ale reszta... na śniadanie zjadła połowę jajecznicy z jednego jajka ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2014-03-22 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
No. Misiek na dodatek wybrzydza. Patrzy na łyżkę i jak mu się nie podoba to co na niej jest to kręci głową. A to może być nadal ten sam pierog tylko inny kawałek. Najlepiej jak nie patrzy. I tu robię pewnie mega błąd ale często jemy przed tv. Wtedy nie lustruje tak łyżki. No bo tak to ja nie wiem co on by jadł. Pewnie błąd jakiś gdzieś popelnilam. Sama nie wiem...
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moje dziecko zasnęło na działce,tatuś dzwonił że będą tam nocować ale się wyśpię ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.