Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-22, 17:08   #2011
Lewek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
A w nocy chyba moje zmęczenie osiągnęło apogeum, bo nie słyszałam jak Gucio płacze. TZ wstał do niego, obudziło mnie dopiero światło i krzątanie przy przewijaniu
Od poniedziałku będziemy sami, bo TZ wraca do pracy, też się boję jak cholera.

Oj pamiętam to mega zmęczenie. Pamiętam też jak lapalam TŻta jak przewracal się na bok a ja myślalam że to Misiek mi spada z łóżka choć wcale z nami nie spał tylko zawsze myślalam że zasypiam przy karmieniu.

Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 17:09   #2012
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
To super Bo ja tez mam gruche i ciekawa bylam czy da rade
Też mamy gruszkę, ale jeszcze nie używaliśmy. Póki co od czasu do czasu wpuszczam mu kroplę soli fizjologicznej do noska i to wystarcza

Cytat:
jak rozpoznać że są jakieś odparzenia podpieluszkowe? Czy zawsze będą to zaczerwienienia?
Jak się pojawią to na pewno rozpoznasz U nas to było mocno czerwone
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 17:15   #2013
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Polecam poczytac http://www.provag.pl/ciaza_i_polog/K...mamy_i_dziecka
na temat karmienia piersią i bączków. Duzo cennych wskazówek.
Swietna stronka - diete matki karmiacej rozumiem dokladnie tak jak tam jest napisane

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
My dzis po spacerze..takim prawdziwym. 2 godzinki spala jak aniolek. Wniesiona do domu znowu dokazuje. Chyba bedzie non stop na dworze

I my po spacerku - to byl pierwszy spacerek
Ale to moje dziecko jest jakies inne Wszystkie piszecie ze dzieci na spacerku sie wyciszaja, a u nas bez smoczka byl ryk i dopierow domu byl zadowolony

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja bylam dzisiaj na zakupach sama i dzwigalam 6ciopak wody i 3 reklamowki w drugiej rece, ale sporadycznie chyba mozna
Ja tez juz dzwigalam - nawet sie nie zastanowilam czy mozna

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-03-22 o 17:44
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 17:15   #2014
JustiLbn
Raczkowanie

Witajcie kochane, ja tak na szybko z dzieckiem na klacie uśpionym w kuchni przy włączonym okapie
Niestety u mnie trwa walka 0 KP. Moje dziecko odmawia cycka, kocha go tylko w nocy, a w dzień nie chce i się męczymy, bo woli butelkę. Zamierzam przejść na odciąganie. Staram się codziennie pobudzać laktatorem i potem będę magazynowała i dawała w butelce. Niestety mam grzybicę sutków i zapalenie piersi i przyjmuję Duomox. Inaczej bym umarła z bólu Mała w nocy daje popalić, je co godzinę i chce spać tylko na rękach, bo łóżeczko parzy w nogi Odłożona wije się jak wąż . Zamierzam walczyć by zaczęła jeść regularnie co 2h bo to masakra jest. Dziś dzień ryku , pisku i wrzasku przy cycu. Mieliśmy gości z małym Jasiem , który ma 2,5 miesiąca i jest taki grzeczny i noce przesypia, a ja chodzę jak zombi, nie wiem co to sen. Macierzyństwo mnie chyba przerasta.
Ale nie będę smęcić, bo chciałabym pogratulować Nadzwyczajnej, BeautifulLie i wewillrockyou. A także przesyłam moc brokułów dla naszej naczelnej przeterminowanej Filupki .
U nas pępek odpadł prawie po miesiącu, a nadal jest obrzydliwy i trzeba go czyścić. Krwawił również czasami.
Asiall sucha skóra u noworodka to normalne. Nawilżaj po kąpieli. U nas się łuszczyły dłonie i stopy aż sypała się biała łuska. Kupiłam na gemini krem DEXERYL za 15 zł i jest 250 ml super nawilża .
Nadzwyczajna trzymam za was kciuki, dużo zdrówka dla was

Co do spacerów, to moja mała dalej ich nienawidzi . Mimo braku kurtki i czapki i tak ryczała. Więc piękna pogoda, a my na dworze 10 min

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 17:30   #2015
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Dlatego jednym z bardziej udanych zakupów u mnie był aspirator do nosa podłączany pod odkurzacz

U nas też sucha skóra na zgięciu stóp i rączek. Smaruję linomagiem a+e i jest lepiej. A skaza białkowa dawałaby chyba jeszcze inne objawy...

Fajnie macie że dzieci lubią przewijak. U nas płacz prawie za każdym razem na przewijaku.
Mam pytania do was - jak rozpoznać że są jakieś odparzenia podpieluszkowe? Czy zawsze będą to zaczerwienienia?
I drugie - po ilu od cięcia mogę dźwignąć więcej niż dziecko?

Nie wiem jak u was ale w centrum dzisiaj od rana piękna pogoda, wywietrzyliśmy się prawie 3 godziny na działeczce

A w nocy chyba moje zmęczenie osiągnęło apogeum, bo nie słyszałam jak Gucio płacze. TZ wstał do niego, obudziło mnie dopiero światło i krzątanie przy przewijaniu
Od poniedziałku będziemy sami, bo TZ wraca do pracy, też się boję jak cholera.

Nadzwyczajna - słuchaj lekarzy, jak mówią że dobrze z małym będzie to na pewno tak będzie

Beautiful - gratulujemy i czekamy na więcej info
Odparzenia chyba zawsze sa czerwone
A z dzwiganiem, to nie wiem zalezy jak sie czujesz
Dacie rade sami

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Witajcie kochane, ja tak na szybko z dzieckiem na klacie uśpionym w kuchni przy włączonym okapie
Niestety u mnie trwa walka 0 KP. Moje dziecko odmawia cycka, kocha go tylko w nocy, a w dzień nie chce i się męczymy, bo woli butelkę. Zamierzam przejść na odciąganie. Staram się codziennie pobudzać laktatorem i potem będę magazynowała i dawała w butelce. Niestety mam grzybicę sutków i zapalenie piersi i przyjmuję Duomox. Inaczej bym umarła z bólu Mała w nocy daje popalić, je co godzinę i chce spać tylko na rękach, bo łóżeczko parzy w nogi Odłożona wije się jak wąż . Zamierzam walczyć by zaczęła jeść regularnie co 2h bo to masakra jest. Dziś dzień ryku , pisku i wrzasku przy cycu. Mieliśmy gości z małym Jasiem , który ma 2,5 miesiąca i jest taki grzeczny i noce przesypia, a ja chodzę jak zombi, nie wiem co to sen. Macierzyństwo mnie chyba przerasta.
Ale nie będę smęcić, bo chciałabym pogratulować Nadzwyczajnej, BeautifulLie i wewillrockyou. A także przesyłam moc brokułów dla naszej naczelnej przeterminowanej Filupki .
U nas pępek odpadł prawie po miesiącu, a nadal jest obrzydliwy i trzeba go czyścić. Krwawił również czasami.
Asiall sucha skóra u noworodka to normalne. Nawilżaj po kąpieli. U nas się łuszczyły dłonie i stopy aż sypała się biała łuska. Kupiłam na gemini krem DEXERYL za 15 zł i jest 250 ml super nawilża .
Nadzwyczajna trzymam za was kciuki, dużo zdrówka dla was

Co do spacerów, to moja mała dalej ich nienawidzi . Mimo braku kurtki i czapki i tak ryczała. Więc piękna pogoda, a my na dworze 10 min

chyba nie ma rad na to co przechodzicie..
zycze duuzo sily i cierpliwosci
Stary 2014-03-22, 17:42   #2016
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
też bym chciała ściągać jak jeszcze parę dni temu ale przez tą dietę eliminacyjną to chyba uschnę, jeszcze mam 2 kg zapasu, cycki małe, już nawet nie twardnieją jak przerwa jest około 3 godziny, boję sie że jak tak dalej pójdzie to skończy się karmienie. Nawet mi herbatek laktacyjnych nie pozwoliła pić bo nie wiadomo co małego uczula

Szybciej przez ta diete skonczysz kp niz przez "uczulenie". Dziecko sie przeciez dopiero co urodzilo i ma niedojrzaly uklad pokarmowy. Bąki i wzdęcia przy kp to norma (niestety), prężenia też.
A łuszczenie to zupełnie normalna rzecz po porodzie.
Stary 2014-03-22, 18:11   #2017
asialll
Raczkowanie

Trisdom masz racje że się wykończę, we wtorek idę z wynikami małego na wizyte to się okaże mam nadzieję. Kazała mi narazie tak "pościć" bo mały nie robi wcale normalnych kup tylko bąki strzelające śluzowate i od razu wsiąkające i na tej podstawie stwierdziła że to od mojego żywienia najpewniej produktów mlecznych ale to tylko domysły.

Justi psikaj sutki octeniseptem rewelacja dwa-trzy dni i wyleczyłam tak że teraz są jak nowe a były poobryzane całe we krwiakach i super są te muszle medeli do wietrzenia sutków

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 19:11   #2018
filupka
Rozeznanie

Justi dziękuję za brokuła i miano naczelnej przeterminowanej. Faktycznie bije rekord na naszym forum, a w styczniu lekarze straszyli mnie przedwczesnymi skurczami i porodem. Nie wiem, moze moje ciało myśli że jestem slonica i musze dłużej być w ciąży. No nic. Jutro rano dzwonie do szpitala i albo jutro albo w poniedziałek będzie wywoływanie.
Czy któraś z was słyszała o wywolywaniu np takim żelem dopochwowym albo specjalnymi tamponikami?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 19:13   #2019
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Swietna stronka - diete matki karmiacej rozumiem dokladnie tak jak tam jest napisane

Ale to moje dziecko jest jakies inne Wszystkie piszecie ze dzieci na spacerku sie wyciszaja, a u nas bez smoczka byl ryk i dopierow domu byl zadowolony

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Ja tez juz dzwigalam - nawet sie nie zastanowilam czy mozna
za spacerek
My dzisiaj poszlismy do ogrodka posiedziec i mala zaczela plakac polecialam po smoczek i nawet go zalapala possala chwilke, wyplula i slodko spala, a tak to musimy wozkiem jechac do przodu, bo inaczej sie nie podobs moze Kacperek jeszcze polubi spacerki

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 19:47   #2020
teQiba
Moderator

Cytat:
za spacerek
My dzisiaj poszlismy do ogrodka posiedziec i mala zaczela plakac polecialam po smoczek i nawet go zalapala possala chwilke, wyplula i slodko spala, a tak to musimy wozkiem jechac do przodu, bo inaczej sie nie podobs moze Kacperek jeszcze polubi spacerki

Oby Bo chcialam wypoczac podczas takiego spacerku
To Ola musiala sie na prawde czyms zezloscic ze az smoka wziela
Stary 2014-03-22, 19:53   #2021
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Oby Bo chcialam wypoczac podczas takiego spacerku
To Ola musiala sie na prawde czyms zezloscic ze az smoka wziela
No tym, ze wozek stoi i nie jedzie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 20:01   #2022
Lewek
Zakorzenienie

Filupka ja dopiero sprawdzilam na kiedy Ty miałaś termin. Rany boskie! Współczuję! Jak ja się cieszę że mam cc tydzień przed terminem. Jak sobie pomyślę że miałabym jeszcze przynosić to by mnie chyba szlag trafił. Czuje się już jak mega kaleka.

Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 20:40   #2023
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Filupka ja dopiero sprawdzilam na kiedy Ty miałaś termin. Rany boskie! Współczuję! Jak ja się cieszę że mam cc tydzień przed terminem. Jak sobie pomyślę że miałabym jeszcze przynosić to by mnie chyba szlag trafił. Czuje się już jak mega kaleka.

No jest ciężko. Ostatnio zaczęło mnie jeszcze biodro bardzo boleć co mi naprawdę nie ułatwia. Już od obciążenia chyba moje ciało nie daje rady.

Stary 2014-03-22, 20:42   #2024
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Okazalo sie ze maly ma zapalenie pluc. Mial dzis rentgen. Bedziemy w szpitalu conajmniej tydzien. Oby na tym poprzestalo.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app
Mój synuś też ma zapalenie płuc, aktualnie ma dwa antybiotyki, rentgen też już miał, w pon drugi. Jesteśmy w szpitalu już 10 dni, mam nadzieję, że wyjdziemy juz niedługo. Dużo zdrówka dla Maluszka, a dla Ciebie wytrwałości! dobrze ze w porę wykryli infekcję, na pewno szybko mu się poprawi

Edytowane przez cambria04
Czas edycji: 2014-03-22 o 20:44
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 21:04   #2025
bebe97
Wtajemniczenie

Monka urodziła synka dzisiaj o 15.20 Piotruś ma
55 cm i wazy 3380

Gratulacje dla świeżych Mamuś, również BeautifulLie i Wewillrockyou

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Mój synuś też ma zapalenie płuc, aktualnie ma dwa antybiotyki, rentgen też już miał, w pon drugi. Jesteśmy w szpitalu już 10 dni, mam nadzieję, że wyjdziemy juz niedługo.
To trzeci maluszek z zapaleniem płuc po urodzeniu, o którym słyszę mam nadzieję, że szybko poprawi się Waszym dzieciom i wyjdziecie do domu wreszcie

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2014-03-22 o 21:03
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 21:17   #2026
margo80
Zakorzenienie

Monka - gratulacje!!!

Nadzwyczajna, Cambria - zdrówka Waszym chłopcom!

małż mnie dziś zabrał na pizzę i mega deser lodowy, ledwo się ruszam :P

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 21:42   #2027
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny ja mam juz dosc tej ciazy, posprztalam troche i wymiekam, nie mam sily. dobrze, ze chociaz slonce w koncu swieci
ja dokładnie mam tak samo, 9ty miesiąc jest najgorszy

Cytat:
Ja bylam dzisiaj na zakupach sama i dzwigalam 6ciopak wody i 3 reklamowki w drugiej rece .
szalona kobieto nie wolno,
ja tyle nie nosze nigdy, jakbym miała nieść zgrzewkę wody, to bym odpuściła i kupiła 1butelkę
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 21:49   #2028
mara86
Raczkowanie

Monka gratulacje

wysłane z smartfona
Stary 2014-03-22, 21:50   #2029
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
też bym chciała ściągać jak jeszcze parę dni temu ale przez tą dietę eliminacyjną to chyba uschnę, jeszcze mam 2 kg zapasu, cycki małe, już nawet nie twardnieją jak przerwa jest około 3 godziny, boję sie że jak tak dalej pójdzie to skończy się karmienie. Nawet mi herbatek laktacyjnych nie pozwoliła pić bo nie wiadomo co małego uczula
ja sie tylko podpisuje pod tym, co juz napisala Trisdom
Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Mój synuś też ma zapalenie płuc, aktualnie ma dwa antybiotyki, rentgen też już miał, w pon drugi. Jesteśmy w szpitalu już 10 dni, mam nadzieję, że wyjdziemy juz niedługo. Dużo zdrówka dla Maluszka, a dla Ciebie wytrwałości! dobrze ze w porę wykryli infekcję, na pewno szybko mu się poprawi
Duzo zdrowia dla Twojego Synka
oby szybko sie poprawilo
Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
55 cm i wazy 3380
Serdecznie gratuluje
Witaj Piotrusiu!
Stary 2014-03-22, 21:53   #2030
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Czy któraś z was słyszała o wywolywaniu np takim żelem dopochwowym albo specjalnymi tamponikami?.
ja tylko słyszałam o tym, że 'żel' od TŻta może przyspieszyć
a tak na serio to bardzo współczuję, bo ja mam jeszcze dobre 3tyg do porodu, a ledwo żyję

mona Gratulacje

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

a w ogóle to zostały 4 marcóweczki i kolej na nas aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Stary 2014-03-22, 22:00   #2031
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
[/COLOR]a w ogóle to zostały 4 marcóweczki i kolej na nas aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

oj bedzie sie dzialo
Stary 2014-03-22, 22:11   #2032
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Będzie, będzie się działo Już doczekać się nie mogę, też jestem już zmęczona

wysłane z smartfona
Stary 2014-03-22, 22:15   #2033
mariolasl
Zakorzenienie

kwietniowki, trzymam za was kciuki
duzo sil na koncowke
takze dla ostatnich marcoweczek
Stary 2014-03-22, 22:33   #2034
teQiba
Moderator

Cytat:

No tak - (po)ciazowy mozg

Cytat:
No jest ciężko. Ostatnio zaczęło mnie jeszcze biodro bardzo boleć co mi naprawdę nie ułatwia. Już od obciążenia chyba moje ciało nie daje rady.

A nie mozesz podjechac juz na IP? Cie trzyma ten Twoj lekarz

Cytat:
55 cm i wazy 3380

Gratuluje i witam Piotrusia

No tak - juz marzec sie konczy Kiedy to zlecialo?
Kwietniowki szykowac sie, szykowac

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-03-22 o 22:34
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 22:41   #2035
filupka
Rozeznanie

Teqiba no już jutro albo w poniedziałek będą na pewno wywoływać. Więc już światełko w tunelu jest

Monka gratulacje

Edytowane przez filupka
Czas edycji: 2014-03-22 o 22:42
Stary 2014-03-22, 22:59   #2036
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

filupka, ja na swoim starym watku ciazowym bylam naczelna przeterminowana co dzien byly przytyki itd'(ale takie zartobliwe, sama sie smialam), przenosilam 14 dni od terminu om bo z usg to nawet nie liczylam mialam dwa wywolyania oksy ,
wszyscy mnie wtedy pocieszali ze urodzic musze, ale straaaaaaaaaaaaaasznie się to wloklo mam nadz ze tym razem jednak nie przenosze...........
tobie zycze zebys urodzila jak najszybciej i najmniej bolesnie

gratuluje nowym mamusiomklaski :
nadzwyczajna kciuki za małego

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Oj pamiętam to mega zmęczenie. Pamiętam też jak lapalam TŻta jak przewracal się na bok a ja myślalam że to Misiek mi spada z łóżka choć wcale z nami nie spał tylko zawsze myślalam że zasypiam przy karmieniu.

tez pamietam...i jestem przerazona ze znow to samo bedzie i to ze zdwojona sila bo przeciez starszak ma 16 miesiecy, wiec tez nieduży i sie potrafi budzic w nocy
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 23:08   #2037
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
za spacer
moze mial za duzo wrazen jak na jeden dzien, ale napewno mu sie jeszcze spodoba

Cytat:
Justi dziękuję za brokuła i miano naczelnej przeterminowanej. Faktycznie bije rekord na naszym forum, a w styczniu lekarze straszyli mnie przedwczesnymi skurczami i porodem. Nie wiem, moze moje ciało myśli że jestem slonica i musze dłużej być w ciąży. No nic. Jutro rano dzwonie do szpitala i albo jutro albo w poniedziałek będzie wywoływanie.
Czy któraś z was słyszała o wywolywaniu np takim żelem dopochwowym albo specjalnymi tamponikami?
to jeszcze tylko ok 2 dni i bedzie po wszystkim

Cytat:
to co dziecko denerwujesz

Cytat:
55 cm i wazy 3380

Cytat:

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 23:37   #2038
agunia4ever
Zadomowienie

Monka GRATULACJE Buziaki dla malucha

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 00:34   #2039
olakola
Zadomowienie

w biedronce lody. carte'dor (czy jakos tak) są w promocji
wieczorem sobie zjadłam troszkę, mała w brzuchu tańczyła 30 minut i poszła spać, to sobie jeszce trochę zjadłam i znowu dyskoteka w brzuchu... chyba lubi lody tak jak matka
Stary 2014-03-23, 02:34   #2040
Trisdom
Zadomowienie

Monkaa- ogromne gratulacje

Filupka- zebys nie dobiła do 14 dni po terminie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości