Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ! cz. II - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów!
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! 5 8,77%
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! 2 3,51%
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III 19 33,33%
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III 24 42,11%
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III 25 43,86%
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III 6 10,53%
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. 0 0%
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. 3 5,26%
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa 3 5,26%
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! 9 15,79%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-22, 18:24   #211
h4linka
Zadomowienie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Aha i jeśli któraś z Was wybrała już imię dla swojej pociechy to możecie podać i zmienię w pierwszym poście, będzie ślicznie jak będą imiona
To ja poproszę wpisać Tymon
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 18:26   #212
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
48 kg? O kurcze, a ile masz wzrostu. Ja tyle chyba ważyłam w podstawówce.
Mi nic nie mówił o tyciu, na razie wpisuje w karcie ciąży i chyba by się odezwał gdyby było tych kg za dużo.
Ja zawsze taki szczypior bylam ;-) geny po tacie i szybka przemiana materii ;-)
Wzrost 164 cm. A obwód w brzuszku juz 88 cm na wysokości pępka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 18:37   #213
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Ja zawsze taki szczypior bylam ;-) geny po tacie i szybka przemiana materii ;-)
Wzrost 164 cm. A obwód w brzuszku juz 88 cm na wysokości pępka.

Ja mam 165 cm ..czyli jednak jestem grubaskiem
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 18:41   #214
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam 165 cm ..czyli jednak jestem grubaskiem
No co ty nie jesteś grubaskiem ;-)

Stary 2014-03-22, 18:51   #215
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
To spóźnione życzenia urodzinowe ;-)

Ja tez przytylam juz 5 kg a startowalam z 48 kg. Min mam przytyc 12 kg przykaz od lekarza.

Boze juz nawet apetytu nie mam od lezenia i nic nie robienia.

Dzięki hehe

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
dobry pomysł musze tez zacząć się Mierzyc, bo do tej pory o tym nie pomyślałam ale brzuch mam ogromny i już nie da się ukryć ze to ciąża, mój chłopak mówi ze ładnie wyglądam bo wszystko w brzuszek idzie ale ja jestem przerażona,bo ważę się raz w tyg. i co tydz przybywa mimo ze teraz jem mniej niż na początku ciazy
No ja jak podczytywałam ostatnio Lipcówki i widziałam, że dziewczyny już mają po 100 cm w pasie i przeszkadzają im brzuszki to się przeraziłam, że za chwilę mnie to czeka bo przecież z niektórymi z nich to tylko kilka dni różnicy bo mam termin na początku Sierpnia

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
mój chłopak wazy 74kg i dzisiaj się smialam ze jak tak dalej będzie to go dogonimy

dziewczyny a co myślicie o imieniu Amanda bo ja już wymiękam mojej drugiej polowce nic się nie podoba
Amanda mi się nie podoba, takie wyrachowane jak dla mnie
U mnie nie było problemu z drugą połówką bo to Tż wybrał imię a ja po prostu grzecznie zaakceptowałam

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
To ja poproszę wpisać Tymon
Wpisane!! Śliczne imię
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 19:19   #216
justa_1978
Rozeznanie

Kobietki z tymi pomiarami, to chyba moze byc roznie, bo wielkosc brzucha zalezy m.in. od ilosci wod plodowych... wczoraj pisalam ze jestem 5 kg na plusie, a dzisiaj juz prawie 6... jestem przerazona, fakt brzuszek jest juz bardzo widoczny, ale to stanowczo za duzo... na dodatek jestem niska (157 cm)... bede wygladac jak zuczek gnojarek z Pszczolki Mai
Najgorsze jest to, ze szybki przyrost wagi w moim przypadku moze swiadczyc o pojawieniu sie cukrzycy ciazowej (mialam przy pierwszej ciazy)...
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 19:45   #217
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Kornelia lub Matylda
Matylda jest piękne

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Byłam też wczoraj na warsztatach Mamo to ja. Super sprawa! Polecam! Na szczęście papki marketingowej nie było zbyt wiele, a poszczególne tematy sporo nam rozjaśniły w glowach. Gadżety jakie dostaliśmy to skarpetki, śliniaczek, zestaw Johnson's Baby (bardzo się przyda w szpitalu), znaczek do samochodu "baby on board" i mnóstwo ulotek Niestety nic nie wygrałam... ale idę niedługo na Bezpiecznego malucha, może wtedy się uda
Zapisałam się na Mamo to ja. Widzę, że to była dobra decyzja

Cytat:
Kurde a mi się wydaje, że 5 to dużo... No bo jeszcze połowa przed nami a podobno w III trymestrze tyje się najwięcej

Ja bym chciała zacząć ćwiczyć, może trochę ten cellulit by zmalał i zadyszki bym nie miała wchodząc po schodach ale prawda jest taka, że zwykłe czynności jak prasowanie czy odkurzanie sprawiają mi problem bo plecy bolą i od razu słabo... Przed ciążą lubiłam biegać i trochę ćwiczyłam, po na pewno też będę

A ja przed ciążą ważyłam 57 także też podobnie Chciałam nie przekroczyć 70 ale raczej się nie uda
Też już mam koło 5 kg. Ale ja się nie ważę i nie mierzę, co by w domu się nie załamywać, raz w miesiącu u lekarza mi wystarczy
I zrobiłam dzisiaj spacer na pocztę, 40 minut, wróciłam zmęczona i zasapana jak po maratonie

Cytat:
Wpisane!! Śliczne imię
Dzięki! Rodzice na początku kręcili nosem, że niby takie udziwnione i niecodzienne, ale już się przyzwyczaili do tej decyzji. Lubię niecodzienne imiona, w gruncie rzezy łatwiej je zapamiętać niż kilkanaście Asiek i Kasiek. Dlatego Melka też mi się bardzo podoba.

Edytowane przez h4linka
Czas edycji: 2014-03-22 o 19:46
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 19:53   #218
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dzisiaj cos nie jest moj dzien
Z Tz sie mijamy, szkoda gadac

Olivka kopie, nigdy nie przypuszczalam ze kogos tak pokocham jak ja, a jej jeszcze nie ma z nami

ide spac, tylko tyle mi zostalo, dobranoc

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 20:15   #219
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Matylda jest piękne

Zapisałam się na Mamo to ja. Widzę, że to była dobra decyzja

Też już mam koło 5 kg. Ale ja się nie ważę i nie mierzę, co by w domu się nie załamywać, raz w miesiącu u lekarza mi wystarczy
I zrobiłam dzisiaj spacer na pocztę, 40 minut, wróciłam zmęczona i zasapana jak po maratonie

Dzięki! Rodzice na początku kręcili nosem, że niby takie udziwnione i niecodzienne, ale już się przyzwyczaili do tej decyzji. Lubię niecodzienne imiona, w gruncie rzezy łatwiej je zapamiętać niż kilkanaście Asiek i Kasiek. Dlatego Melka też mi się bardzo podoba.
Ja tez zapisalam sie na Mamo to ja, dzieki lilla vanilka mi waga sie wacha miedz 2,5 a 3,5 ale dzisiaj tak sie objadlam na obiedzie do tego zapchalam ciastem ze na bank +1 kg mi przybylo. Tez nie chce przytyc bo przed ciaza sporo mi przybylo. Czytam ksiazke M. Montigniaca o zywieniu dzieci i tam jest rozdzial o zywieniu ciezarnych. Do konca 6 m- ca dzialaja naturalne wzmozone procesy ananiczne tzn ze jedzac tak samo organizm robi zapasy, kumuluje wszystko co potrzebne dla plodu. Teraz zbieramy tluszcz, od 7 m/ca metabolizm wraca do normy i przybieramy bo rosnie dzidzia, wody plodowe, znieramy wode w org itd i tluszcz jesli sie przegina z dieta.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 20:22   #220
kasiuulad
Raczkowanie

piszecie o wadze... Z ciekawosci sprawdziłam w poprzednich kartach ciazy. Ja w pierwszej ciazy z wagi 62 dobiłam do 80kg ! Ale np od 36tyg do konca waga stała w miejscu. No i sam synek wazył 4.08kg W drugiej tez od ok 63 doszłam do76 ale do 33 tyg bo wtedy urodziłam. teraz wage wyjsciowa mam wyzsza bo 67(troche mi przybyło po wprowadzce do naszego domu i w sumie mam nadzieje ze teraz tez max na 80 kg sie zatrzyma ale watpie bo juz mam 4 kg na plusie.
Popracowałam troche w ogrodzie,(mieszkamy na obrzerzach miasta,prawie jak na wsi wiec wydzieliłam sobie w ogrodzie mała działeczke) i posiałam rzodkiewke i posadziłam cebulke i kregosłup mi wysiada, nie moge sie ruszyc ale odkad mieszkamy na swoim(2.5 roku)to mamy swoje warzywka mniam juz nie moge doczekac sie swoich pomidorkow (juz mi w sypialni prxy oknie rosna a dzis na sniadanie miałam juz własny szczypiorek najsmieszniejsze jest to ze pochode ze wsi ale jak byłam młodsza jakos mało tymi rzeczami sie interesowaam i niewiele pomagałam mamie a teraz bawie sie w ogrodnika i bardzo mnie to cieszy
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 20:52   #221
iwka20
Przyczajenie

Widze , że dodajecie sobie lat , to tak jak ja ale ja sie zle czuje mówiąc 19 wiec juz mówie rocznikowo 20
a co do wagi to ja startowalam z 57 , teraz przytyłam 3,5kg ale brzuch mam dość spory bo juz 95cm w poniedziaalek mam wizyte wiec bedzie troche więcej...
iwka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 21:04   #222
papryczka160
Wtajemniczenie

Iwka poczekaj będziesz miała 30 będzie mówić 29 ;-)

A brzuszek super 95 cm duży fajny;-)

Stary 2014-03-22, 21:09   #223
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwka20 Pokaż wiadomość
Widze , że dodajecie sobie lat , to tak jak ja ale ja sie zle czuje mówiąc 19 wiec juz mówie rocznikowo 20
a co do wagi to ja startowalam z 57 , teraz przytyłam 3,5kg ale brzuch mam dość spory bo juz 95cm w poniedziaalek mam wizyte wiec bedzie troche więcej...
to mi wychodzi ze mam 86cm, a wzrost mam 165cm
zapomniałam dopisać wagi to startowałam z 55 a teraz mam 62

Edytowane przez pati1078
Czas edycji: 2014-03-22 o 21:24
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 23:00   #224
kasia_ruda
Zakorzenienie

Mam pytanie do dziewczyn, które rejestrowały się na "Mamo to ja"- robiłyście to mailowo? Bo na stronie nie mogę znaleźć innej możliwości... Można tam iść z osobą towarzyszącą?
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 23:27   #225
mamuska11
Rozeznanie

Ja aż sie boje wchodzić na wagę bo czuje jak mi brzuch rośnie z dnia na dzien a moja waga startowa była duuuża wiec teoretycznie bie powinnam duzo przytyć, z Zuzia przytyłam 7-8kg i miałam taka sama duża wagę startowa tak wiec zobaczymy......w pierwszej ciazy miałam wagę startowa 52kg a skończyłam na 83kg ale po kilku miesiącach wróciłam do siebie tzn 57 mi pózniej juz zostało przez dłuższy czas...

mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 08:24   #226
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz się każda będzie przyznawać
ja jeszcze mam 20 bo w sierpniu mam urodziny

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 08:41   #227
daisy dot
Rozeznanie

Hej Dzieczyny.
My juz po sesji, nie obylo sie bez deszczu, przeczekalismy go w aucie. Troszke kropilo, obskoczylismy najwazniejsze miejsca w Szcz. i mielismy spory ubaw. Nie przejmije sie ze slonce nie swiecilo foto mamy swietnego wiec o zdj sie nie martwie, pocieszam sie, ze kazdy ma foty w sloncu

Jesli chodzi o wage to zaczelam na 68 potem spadlo mi 1-2 kilo dlugo wazylam 67, teraz mam 68. Wzrostu mam 170, nie jestem super szczupla, lepiej bylo ja wazylam 60. Mniej nie bo ja zawsze duzo cwiczylam, basen rower sporty. Ale przytylam do 68 w ciagu poltora roku. Nie chce duzo przytyc w ciazy bo sie boje... jem normalnie, nie wiem czemu u mnie waga stoi a u Was idzie w gore. Moze jestescie szczuplejsze ode mnie. A i na wys pepka ma 95 cm.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 08:50   #228
ButterBear
Zakorzenienie

Halinko, Tymon super imię! To był mój typ dla chłopca, ale mąż i tak nie chciał się zgodzić

Piszecie o wadze..no cóż, ja się nie przyznam Mam taki sam problem jak Mamuśka, zaczynałam ciążę już na plusie...więc powinnam bardzo uważać z tyciem, ale jakoś jedzenie samo wpada mi w łapy
Wczoraj zauważyłam, że zrobiłam sobie koło ratunkowe naokoło brzucha

Dzięki za wszystkie pocieszenia co do ruchów. Już bardzo chciałabym coś poczuć, mam nadzieję, że już wkrótce!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 09:35   #229
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

My dzisiaj zrobimy sobie chyba ognicho jakoś późniejszym wieczorem jak Tż wróci z pracy kiełbaska i pieczone ziemniaki mmmmm... pycha
Grill My mamy z mężem ogródek rekreacyjny i zawsze już w kwietniu rozpoczynamy sezon grillowy i czas imprez na działce. Już się nie moge doczekać.

Cytat:
To spóźnione życzenia urodzinowe ;-)

Ja tez przytylam juz 5 kg a startowalam z 48 kg. Min mam przytyc 12 kg przykaz od lekarza.

Boze juz nawet apetytu nie mam od lezenia i nic nie robienia.

Ja podobna wagę miałam w dniu ślubu 10 lat temu - ważyłam 49 kg przy wzroście 170 cm.
Ale ta figura to już nie wróci

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
Popracowałam troche w ogrodzie,(mieszkamy na obrzerzach miasta,prawie jak na wsi wiec wydzieliłam sobie w ogrodzie mała działeczke) i posiałam rzodkiewke i posadziłam cebulke i kregosłup mi wysiada, nie moge sie ruszyc ale odkad mieszkamy na swoim(2.5 roku)to mamy swoje warzywka mniam juz nie moge doczekac sie swoich pomidorkow (juz mi w sypialni prxy oknie rosna a dzis na sniadanie miałam juz własny szczypiorek najsmieszniejsze jest to ze pochode ze wsi ale jak byłam młodsza jakos mało tymi rzeczami sie interesowaam i niewiele pomagałam mamie a teraz bawie sie w ogrodnika i bardzo mnie to cieszy
A to jeszcze nie za wcześnie na sianie warzyw? A jak przymrozki będa w nocy?
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 09:48   #230
papryczka160
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Dzisiaj już się lepiej czujemy zwiekszyli dawke luteiny i bóle przeszły oby jutro nas stąd wypuscili .

Dzisiaj brzydko niebo zachmurzone.

Stary 2014-03-23, 11:02   #231
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Teraz się każda będzie przyznawać

Wczoraj się ważyłam i uwaga... Przytyłam 5 kilo

Tak jakoś dużo mi się wydaje bo na początku nic nie tyłam... I teraz tak nagle bum 5 kg do przodu a gdzie dalej
Te kg przerażają prawda? W normalnym stanie pewnie głodziła bym się i biegała po parku 3 razy dziennie.

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, głowy do góry! Będzie dobrze! [COLOR="Silver"]

Też tak pomyślałam
ale tak na prawdę, to w obcasie wszystko wyłamane już jest - stare buty, fleki wymieniane kilka razy u szewca. TŻ przykleił, zobaczymy, czy będzie się trzymać

Z ukochanymi butami ciężko czasem się rozstać.

Odnośnie butów. Stopy mi okropnie wczoraj wieczorem napuchły. Nie mogłam wytrzymać drogi do domu od znajomych bo czułam, że stopa mi zaraz tego buta rozerwie i całe podbicie mnie piekło dosłownie parzyło.

Cytat:
Ja mam smaki na mięso więc powinien być chłopak, ale według chińskiego wychodzi mi dziewczynka, zobaczymy.

Zuken jesteś podobnie terminowo jak ja i ja też mam +5 kg. Pociesza mnie to, że nie jestem sama, pytanie której z nas dobije więcej.
TheFall a Ja nie wiem dlaczego byłam przekonana, że już znasz płeć i że to jest dziewczynka. . . . . . .

To ja chyba jestem największym spaślakiem!

Cytat:
Dzień dobry
Dzisiaj już się lepiej czujemy zwiekszyli dawke luteiny i bóle przeszły oby jutro nas stąd wypuscili .

Dzisiaj brzydko niebo zachmurzone.

Fajnie, że lepiej się czujecie...

U mnie w Zagłębiu też pochmurno....ale jest ciepło. Ja nawet lubię takie pochmurne niebo i ciepły wietrzyk ponieważ słońce bardzo mnie męczy... a tak jak teraz jest dla mnie idealnie!!!!! Cały rok może być taka pogoda. Człowiek lepiej funkcjonuje.

Dziewczyny boli mnie poniżej mostka. To chyba żołądek. Wczoraj w porze obiadowej zaczęło mnie boleć, brzuch zrobił się twardy. Położyłam się i trochę przeszło. Później poszłam z siostrą do znajomych na grilla - nie zjadłam dużo no ale ten tępy ból żołądka wrócił i do dziś boli Napiłam się mięty i wzięłam nospę. Boje się bo brzuszek też twardy cały. Mała w brzuszku bardzo mało mi się rusza wręcz znikomo albo Ja już świruję?

Dodam, że Tż w pracy na delegacji od piątku i wraca w poniedziałek. Stresuje się bo nie lubię jak Go nie ma w domu i nie wiem co się z nim dzieje....może to też dlatego żołądek boli??? Cholera!!

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 11:26   #232
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Te kg przerażają prawda? W normalnym stanie pewnie głodziła bym się i biegała po parku 3 razy dziennie.

Odnośnie butów. Stopy mi okropnie wczoraj wieczorem napuchły. Nie mogłam wytrzymać drogi do domu od znajomych bo czułam, że stopa mi zaraz tego buta rozerwie i całe podbicie mnie piekło dosłownie parzyło.

TheFall a Ja nie wiem dlaczego byłam przekonana, że już znasz płeć i że to jest dziewczynka. . . . . . .

U mnie w Zagłębiu też pochmurno....ale jest ciepło. Ja nawet lubię takie pochmurne niebo i ciepły wietrzyk ponieważ słońce bardzo mnie męczy... a tak jak teraz jest dla mnie idealnie!!!!! Cały rok może być taka pogoda. Człowiek lepiej funkcjonuje.

Dziewczyny boli mnie poniżej mostka. To chyba żołądek. Wczoraj w porze obiadowej zaczęło mnie boleć, brzuch zrobił się twardy. Położyłam się i trochę przeszło. Później poszłam z siostrą do znajomych na grilla - nie zjadłam dużo no ale ten tępy ból żołądka wrócił i do dziś boli Napiłam się mięty i wzięłam nospę. Boje się bo brzuszek też twardy cały. Mała w brzuszku bardzo mało mi się rusza wręcz znikomo albo Ja już świruję?

Dodam, że Tż w pracy na delegacji od piątku i wraca w poniedziałek. Stresuje się bo nie lubię jak Go nie ma w domu i nie wiem co się z nim dzieje....może to też dlatego żołądek boli??? Cholera!!
Wiesz, mnie też bardzo bolał żołądek, aż takie skurcze czułam. I co śmieszne, bardziej niż mięta i nospa pomogło...zdjęcie stanika- fiszbiny uciskały mi brzuszek po prostu. Spróbuj też delikatnego masażu w koło zgodnie z kierunkiem zegara. Stres też może wzmagać taki ból, więc postaraj się zrelaksować, może obejrzeć coś śmiesznego, żeby oderwać myśli. I radzę jeść do końca dnia bardzo lekkostrawnie. Myślę, że to nic groźnego, żołądek ma prawo boleć w ciąży.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-23, 11:32   #233
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Hej Dzieczyny.
My juz po sesji, nie obylo sie bez deszczu, przeczekalismy go w aucie. Troszke kropilo, obskoczylismy najwazniejsze miejsca w Szcz. i mielismy spory ubaw. Nie przejmije sie ze slonce nie swiecilo foto mamy swietnego wiec o zdj sie nie martwie, pocieszam sie, ze kazdy ma foty w sloncu

Jesli chodzi o wage to zaczelam na 68 potem spadlo mi 1-2 kilo dlugo wazylam 67, teraz mam 68. Wzrostu mam 170, nie jestem super szczupla, lepiej bylo ja wazylam 60. Mniej nie bo ja zawsze duzo cwiczylam, basen rower sporty. Ale przytylam do 68 w ciagu poltora roku. Nie chce duzo przytyc w ciazy bo sie boje... jem normalnie, nie wiem czemu u mnie waga stoi a u Was idzie w gore. Moze jestescie szczuplejsze ode mnie. A i na wys pepka ma 95 cm.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Słońce wcale nie gwarantuje fajnych zdjęć. Moja koleżanka miała umówioną sesję w lesie i nad zalewem i akurat tego dnia było pochmurnie, ciemno i zrobiła się gęsta mgła. Była załamana, że na zdjęciach nic nie będzie widać, ale jak je potem zobaczyła to była zachwycona. Zdjęcia wyszły jak z bajki i ta mgła naprawdę robiła wrażenie. Czegoś takiego nigdzie nie widziałam.

Cytat:

Może wykraczesz, chciałabym dziewczynkę.

Co do żołądka to kiedyś mnie tak pobolewał wieczorem, ale przeszło i w sumie bardzo uciążliwy ból to nie był. Może dzidzia się jakoś ułożyła niefortunnie..?

Tak w ogóle to wam też się kreska już pojawiła na brzuchu? U mnie jest już taka delikatna

TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 11:32   #234
justa_1978
Rozeznanie

Dziewczyny od dwoch dni w nocy budze sie z taka wystajaca mala "gorka" na brzuchu (okolice pepka). Jest to dosc niemile uczucie, czy to mozliwe, zeby dzidzius sie tak "wypinal"??? To miejsce jest twarde jak skala, wielkosci piesci i z czasem sie cofa... Jesli to nie dzidzius, to co to moze byc?
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 11:59   #235
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Słońce wcale nie gwarantuje fajnych zdjęć. Moja koleżanka miała umówioną sesję w lesie i nad zalewem i akurat tego dnia było pochmurnie, ciemno i zrobiła się gęsta mgła. Była załamana, że na zdjęciach nic nie będzie widać, ale jak je potem zobaczyła to była zachwycona. Zdjęcia wyszły jak z bajki i ta mgła naprawdę robiła wrażenie. Czegoś takiego nigdzie nie widziałam.

Może wykraczesz, chciałabym dziewczynkę.

Co do żołądka to kiedyś mnie tak pobolewał wieczorem, ale przeszło i w sumie bardzo uciążliwy ból to nie był. Może dzidzia się jakoś ułożyła niefortunnie..?

Tak w ogóle to wam też się kreska już pojawiła na brzuchu? U mnie jest już taka delikatna

U mnie na razie brak kreski,ale brzuch wyskoczyl jak szalony:p

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Wiesz, mnie też bardzo bolał żołądek, aż takie skurcze czułam. I co śmieszne, bardziej niż mięta i nospa pomogło...zdjęcie stanika- fiszbiny uciskały mi brzuszek po prostu. Spróbuj też delikatnego masażu w koło zgodnie z kierunkiem zegara. Stres też może wzmagać taki ból, więc postaraj się zrelaksować, może obejrzeć coś śmiesznego, żeby oderwać myśli. I radzę jeść do końca dnia bardzo lekkostrawnie. Myślę, że to nic groźnego, żołądek ma prawo boleć w ciąży.

Tak,ja tez nie raz cierpie na bol zoladka, pije ciepla herbatke i zazwyczaj przechodzi

Co do wagi u mnie na razie ok, bo nie przytylam prawie nic..ale mam wrazenie,patrzac na siebie w lustrze ze jednak wszedzie zadomowil sie tluszczyk:/ jakos tak wszystko wisi :banghead:

Jade zaraz z Tzetem do szkoly ,tzn musze pogadac z promotorka i pozniej ruszamy na male zakupy
Musze sobie kupic porzadna gabke do cellulitu , i krem by go zwalczyc,mozemy uzywac np.takich z eveline?

jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 12:03   #236
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
U mnie na razie brak kreski,ale brzuch wyskoczyl jak szalony:p

Tak,ja tez nie raz cierpie na bol zoladka, pije ciepla herbatke i zazwyczaj przechodzi

Co do wagi u mnie na razie ok, bo nie przytylam prawie nic..ale mam wrazenie,patrzac na siebie w lustrze ze jednak wszedzie zadomowil sie tluszczyk:/ jakos tak wszystko wisi :banghead:

Jade zaraz z Tzetem do szkoly ,tzn musze pogadac z promotorka i pozniej ruszamy na male zakupy
Musze sobie kupic porzadna gabke do cellulitu , i krem by go zwalczyc,mozemy uzywac np.takich z eveline?

Lepiej nie. Raczej kup coś z tych dla kobiet w ciąży, jest spory wybór takich antycellulitowych. Bo w takich zwykłych (w niektórych) są substancje niezbyt dla nas zalecane... ja tak przynajmniej gdzieś czytałam, że te antycellulitowe powinno się odłożyć do porodu.

Stary 2014-03-23, 12:11   #237
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Kobietki z tymi pomiarami, to chyba moze byc roznie, bo wielkosc brzucha zalezy m.in. od ilosci wod plodowych... wczoraj pisalam ze jestem 5 kg na plusie, a dzisiaj juz prawie 6... jestem przerazona, fakt brzuszek jest juz bardzo widoczny, ale to stanowczo za duzo... na dodatek jestem niska (157 cm)... bede wygladac jak zuczek gnojarek z Pszczolki Mai
Najgorsze jest to, ze szybki przyrost wagi w moim przypadku moze swiadczyc o pojawieniu sie cukrzycy ciazowej (mialam przy pierwszej ciazy)...
Ale mi chodzi o to, żeby sobie po prostu mierzyć ile brzuszek urósł Czasem waga stoi w miejscu a brzuszek rośnie jak szalony lub odwrotnie

daissy dot trzymam kciuki za super zdjęcia!! Te w słońcu są oklepane, Wy będziecie mieli oryginalne

angelika ja bym chciała, żeby cały czas była wiosna Upalne lata mnie męczą i człowiek tylko szuka miejsca, żeby się ochłodzić dlatego zdecydowanie wolę wiosnę

A co do żołądka to może dzidzia uciska albo po prostu coś Ci zaszkodziło... Mnie od wczoraj boli na dole po prawej stronie, tak jakby jajnik, dzisiaj ciężko było mi się wyprostować i wstać z łóżka ale już przeszło
No i strasznie mi już dokucza kręgosłup, zawsze miałam słaby i boję się co to będzie dalej, teraz nawet jak dłużej posiedzę na krześle to już mi doskwiera:/

TheFall ja już krechę mam od początku ciąży ale tylko od pępka w dół narazie Właściwie to pojawiła się miesiąc przed ciążą jak miałam strasznie długi cykl i myślałam, że nam się udało a okazało się, że nic z tego... Ciąża urojona Chyba bo jak to inaczej wytłumaczyć...

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Tak w ogóle to dzień dobry

Zapomniałam się przywitać z tego wszystkiego

Jutro o 11:30 usg połówkowe no i 3d/4d także będzie mnóstwo zdjęć i płyta, którą pewnie będę oglądać 1000 razy No i zabieram Tż-ta i już się nie mogę doczekać
Tymbardziej, że jakoś od paru dni mi tak brzuszek wyskoczył i teraz codziennie mnie głaszcze, całuje a jak tylko mi wyskoczy bardziej to się cieszy jak dziecko i widzę w jego oczach, że mu się podoba
Poza tym wczoraj usłyszałam, że mnie podziwia, że mam małego człowieczka w sobie i tak daję normalnie radę funkcjonować bo on sobie tego nie wyobraża
Kochany jest kurde
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 12:32   #238
M_aria
Rozeznanie

Witam
Dziękuję dziewczyny za kciuki, pomogły bo okazało się że jest wszystko dobrze.
Niestety z badania nie jestem zadowolona, dlatego że trwało bardzo krótko, niby sprawdzał wszystko ale pierwsze usg genetyczne które miałam robione u innego lekarza(bez certyfikatu) trwało o wiele dłużej i dużo więcej lekarz mi wyjaśnił. Tamto badanie kosztowało 240 zł a te teraz na kasę i pewnie z tąd ta różnica..

Mam prośbę: czy może któraś podać ten link do sprawdzenia czy lekarz ma certyfikat na robienie usg genetycznego.
Mój gin uparł się żebym zrobiła właśnie u tego lekarza
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 12:36   #239
UmiZumi
Rozeznanie

ja się zawsze ważę w poniedziałki, więc jutro Wam powiem ile mi przybyło.
U mnie pochmurno, pada.

Dzisiaj w Kościele dostałam duszności, ścisnęło mnie w mostku i gdybym się nie przytrzymała TŻ, to bym runęła na ziemię... Na szczęście już przeszło.
Stary 2014-03-23, 12:41   #240
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Witam
Dziękuję dziewczyny za kciuki, pomogły bo okazało się że jest wszystko dobrze.
Niestety z badania nie jestem zadowolona, dlatego że trwało bardzo krótko, niby sprawdzał wszystko ale pierwsze usg genetyczne które miałam robione u innego lekarza(bez certyfikatu) trwało o wiele dłużej i dużo więcej lekarz mi wyjaśnił. Tamto badanie kosztowało 240 zł a te teraz na kasę i pewnie z tąd ta różnica..

Mam prośbę: czy może któraś podać ten link do sprawdzenia czy lekarz ma certyfikat na robienie usg genetycznego.
Mój gin uparł się żebym zrobiła właśnie u tego lekarza
Nie mam jak skopiować, bo piszę z telefonu, ale jest na pewno link do tego na pierwszej stronie u lipcowych mam. Najważniejsze, że z dzidzią ok

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
ja się zawsze ważę w poniedziałki, więc jutro Wam powiem ile mi przybyło.
U mnie pochmurno, pada.

Dzisiaj w Kościele dostałam duszności, ścisnęło mnie w mostku i gdybym się nie przytrzymała TŻ, to bym runęła na ziemię... Na szczęście już przeszło.
Mam to samo po 5 minutach w każdym sklepie... zwariować można, strach w ogóle gdzieś iść do ludzi, bo mi wszędzie jest po chwili duszno... tylko w domu (bo mam okna po obu stronach otwarte i przeciąg) no i na zewnątrz jest ok.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości