|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów !
|
|||
| Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
|
5 | 8,77% |
| Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
|
2 | 3,51% |
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
|
19 | 33,33% |
| Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
|
24 | 42,11% |
| W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
|
25 | 43,86% |
| Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
|
6 | 10,53% |
| Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
|
0 | 0% |
| Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
|
3 | 5,26% |
| W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
|
3 | 5,26% |
| Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
|
9 | 15,79% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
|
|
|
|
#212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
Wzrost 164 cm. A obwód w brzuszku juz 88 cm na wysokości pępka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#214 |
|
Wtajemniczenie
|
No co ty nie jesteś grubaskiem ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie nie było problemu z drugą połówką bo to Tż wybrał imię a ja po prostu grzecznie zaakceptowałam ![]() Wpisane!! Śliczne imię |
|||
|
|
|
#216 |
|
Rozeznanie
|
Kobietki z tymi pomiarami, to chyba moze byc roznie, bo wielkosc brzucha zalezy m.in. od ilosci wod plodowych... wczoraj pisalam ze jestem 5 kg na plusie, a dzisiaj juz prawie 6... jestem przerazona, fakt brzuszek jest juz bardzo widoczny, ale to stanowczo za duzo... na dodatek jestem niska (157 cm)... bede wygladac jak zuczek gnojarek z Pszczolki Mai
Najgorsze jest to, ze szybki przyrost wagi w moim przypadku moze swiadczyc o pojawieniu sie cukrzycy ciazowej (mialam przy pierwszej ciazy)...
|
|
|
|
#217 | ||
|
Zadomowienie
|
Matylda jest piękne
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I zrobiłam dzisiaj spacer na pocztę, 40 minut, wróciłam zmęczona i zasapana jak po maratonie ![]() Dzięki! Rodzice na początku kręcili nosem, że niby takie udziwnione i niecodzienne, ale już się przyzwyczaili do tej decyzji. Lubię niecodzienne imiona, w gruncie rzezy łatwiej je zapamiętać niż kilkanaście Asiek i Kasiek. Dlatego Melka też mi się bardzo podoba.
Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-03-22 o 19:46 |
||
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj cos nie jest moj dzien
Z Tz sie mijamy, szkoda gadac Olivka kopie, nigdy nie przypuszczalam ze kogos tak pokocham jak ja, a jej jeszcze nie ma z nami ![]() ide spac, tylko tyle mi zostalo, dobranoc
|
|
|
|
#219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi waga sie wacha miedz 2,5 a 3,5 ale dzisiaj tak sie objadlam na obiedzie do tego zapchalam ciastem ze na bank +1 kg mi przybylo. Tez nie chce przytyc bo przed ciaza sporo mi przybylo. Czytam ksiazke M. Montigniaca o zywieniu dzieci i tam jest rozdzial o zywieniu ciezarnych. Do konca 6 m- ca dzialaja naturalne wzmozone procesy ananiczne tzn ze jedzac tak samo organizm robi zapasy, kumuluje wszystko co potrzebne dla plodu. Teraz zbieramy tluszcz, od 7 m/ca metabolizm wraca do normy i przybieramy bo rosnie dzidzia, wody plodowe, znieramy wode w org itd i tluszcz jesli sie przegina z dieta.
|
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
piszecie o wadze... Z ciekawosci sprawdziłam w poprzednich kartach ciazy. Ja w pierwszej ciazy z wagi 62 dobiłam do 80kg ! Ale np od 36tyg do konca waga stała w miejscu. No i sam synek wazył 4.08kg
W drugiej tez od ok 63 doszłam do76 ale do 33 tyg bo wtedy urodziłam. teraz wage wyjsciowa mam wyzsza bo 67(troche mi przybyło po wprowadzce do naszego domu i w sumie mam nadzieje ze teraz tez max na 80 kg sie zatrzyma ale watpie bo juz mam 4 kg na plusie.Popracowałam troche w ogrodzie,(mieszkamy na obrzerzach miasta,prawie jak na wsi wiec wydzieliłam sobie w ogrodzie mała działeczke) i posiałam rzodkiewke i posadziłam cebulke i kregosłup mi wysiada, nie moge sie ruszyc ale odkad mieszkamy na swoim(2.5 roku)to mamy swoje warzywka mniam juz nie moge doczekac sie swoich pomidorkow (juz mi w sypialni prxy oknie rosna a dzis na sniadanie miałam juz własny szczypiorek najsmieszniejsze jest to ze pochode ze wsi ale jak byłam młodsza jakos mało tymi rzeczami sie interesowaam i niewiele pomagałam mamie a teraz bawie sie w ogrodnika i bardzo mnie to cieszy
|
|
|
|
#221 |
|
Przyczajenie
|
Widze , że dodajecie sobie lat , to tak jak ja ale ja sie zle czuje mówiąc 19 wiec juz mówie rocznikowo 20
![]() a co do wagi to ja startowalam z 57 , teraz przytyłam 3,5kg ale brzuch mam dość spory bo juz 95cm w poniedziaalek mam wizyte wiec bedzie troche więcej... |
|
|
|
#222 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwka poczekaj będziesz miała 30 będzie mówić 29 ;-)
A brzuszek super 95 cm duży fajny;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zapomniałam dopisać wagi to startowałam z 55 a teraz mam 62 Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-03-22 o 21:24 |
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które rejestrowały się na "Mamo to ja"- robiłyście to mailowo? Bo na stronie nie mogę znaleźć innej możliwości... Można tam iść z osobą towarzyszącą?
|
|
|
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
Ja aż sie boje wchodzić na wagę bo czuje jak mi brzuch rośnie z dnia na dzien a moja waga startowa była duuuża wiec teoretycznie bie powinnam duzo przytyć, z Zuzia przytyłam 7-8kg i miałam taka sama duża wagę startowa tak wiec zobaczymy......w pierwszej ciazy miałam wagę startowa 52kg a skończyłam na 83kg ale po kilku miesiącach wróciłam do siebie tzn 57 mi pózniej juz zostało przez dłuższy czas...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze mam 20 bo w sierpniu mam urodziny
|
|
|
|
#227 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dzieczyny.
My juz po sesji, nie obylo sie bez deszczu, przeczekalismy go w aucie. Troszke kropilo, obskoczylismy najwazniejsze miejsca w Szcz. i mielismy spory ubaw. Nie przejmije sie ze slonce nie swiecilo foto mamy swietnego wiec o zdj sie nie martwie, pocieszam sie, ze kazdy ma foty w sloncu ![]() Jesli chodzi o wage to zaczelam na 68 potem spadlo mi 1-2 kilo dlugo wazylam 67, teraz mam 68. Wzrostu mam 170, nie jestem super szczupla, lepiej bylo ja wazylam 60. Mniej nie bo ja zawsze duzo cwiczylam, basen rower sporty. Ale przytylam do 68 w ciagu poltora roku. Nie chce duzo przytyc w ciazy bo sie boje... jem normalnie, nie wiem czemu u mnie waga stoi a u Was idzie w gore. Moze jestescie szczuplejsze ode mnie. A i na wys pepka ma 95 cm. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Halinko, Tymon super imię! To był mój typ dla chłopca, ale mąż i tak nie chciał się zgodzić
![]() Piszecie o wadze..no cóż, ja się nie przyznam Mam taki sam problem jak Mamuśka, zaczynałam ciążę już na plusie...więc powinnam bardzo uważać z tyciem, ale jakoś jedzenie samo wpada mi w łapy ![]() Wczoraj zauważyłam, że zrobiłam sobie koło ratunkowe naokoło brzucha ![]() Dzięki za wszystkie pocieszenia co do ruchów. Już bardzo chciałabym coś poczuć, mam nadzieję, że już wkrótce!
|
|
|
|
#229 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My mamy z mężem ogródek rekreacyjny i zawsze już w kwietniu rozpoczynamy sezon grillowy i czas imprez na działce. Już się nie moge doczekać.Cytat:
Ale ta figura to już nie wróci Cytat:
|
|||
|
|
|
#230 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj już się lepiej czujemy zwiekszyli dawke luteiny i bóle przeszły oby jutro nas stąd wypuscili . Dzisiaj brzydko niebo zachmurzone. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#231 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Z ukochanymi butami ciężko czasem się rozstać. Odnośnie butów. Stopy mi okropnie wczoraj wieczorem napuchły. Nie mogłam wytrzymać drogi do domu od znajomych bo czułam, że stopa mi zaraz tego buta rozerwie i całe podbicie mnie piekło dosłownie parzyło. Cytat:
To ja chyba jestem największym spaślakiem! Cytat:
U mnie w Zagłębiu też pochmurno....ale jest ciepło. Ja nawet lubię takie pochmurne niebo i ciepły wietrzyk ponieważ słońce bardzo mnie męczy... a tak jak teraz jest dla mnie idealnie!!!!! Cały rok może być taka pogoda. Człowiek lepiej funkcjonuje. Dziewczyny boli mnie poniżej mostka. To chyba żołądek. Wczoraj w porze obiadowej zaczęło mnie boleć, brzuch zrobił się twardy. Położyłam się i trochę przeszło. Później poszłam z siostrą do znajomych na grilla - nie zjadłam dużo no ale ten tępy ból żołądka wrócił i do dziś boli Napiłam się mięty i wzięłam nospę. Boje się bo brzuszek też twardy cały. Mała w brzuszku bardzo mało mi się rusza wręcz znikomo albo Ja już świruję? Dodam, że Tż w pracy na delegacji od piątku i wraca w poniedziałek. Stresuje się bo nie lubię jak Go nie ma w domu i nie wiem co się z nim dzieje....może to też dlatego żołądek boli??? Cholera!!
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#233 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do żołądka to kiedyś mnie tak pobolewał wieczorem, ale przeszło i w sumie bardzo uciążliwy ból to nie był. Może dzidzia się jakoś ułożyła niefortunnie..? ![]() Tak w ogóle to wam też się kreska już pojawiła na brzuchu? U mnie jest już taka delikatna ![]() |
||
|
|
|
#234 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny od dwoch dni w nocy budze sie z taka wystajaca mala "gorka" na brzuchu (okolice pepka). Jest to dosc niemile uczucie, czy to mozliwe, zeby dzidzius sie tak "wypinal"??? To miejsce jest twarde jak skala, wielkosci piesci i z czasem sie cofa... Jesli to nie dzidzius, to co to moze byc?
|
|
|
|
#235 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do wagi u mnie na razie ok, bo nie przytylam prawie nic..ale mam wrazenie,patrzac na siebie w lustrze ze jednak wszedzie zadomowil sie tluszczyk:/ jakos tak wszystko wisi :banghead: Jade zaraz z Tzetem do szkoly ,tzn musze pogadac z promotorka i pozniej ruszamy na male zakupy Musze sobie kupic porzadna gabke do cellulitu , i krem by go zwalczyc,mozemy uzywac np.takich z eveline? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem waga stoi w miejscu a brzuszek rośnie jak szalony lub odwrotnie![]() daissy dot trzymam kciuki za super zdjęcia!! Te w słońcu są oklepane, Wy będziecie mieli oryginalne ![]() angelika ja bym chciała, żeby cały czas była wiosna A co do żołądka to może dzidzia uciska albo po prostu coś Ci zaszkodziło... Mnie od wczoraj boli na dole po prawej stronie, tak jakby jajnik, dzisiaj ciężko było mi się wyprostować i wstać z łóżka ale już przeszło No i strasznie mi już dokucza kręgosłup, zawsze miałam słaby i boję się co to będzie dalej, teraz nawet jak dłużej posiedzę na krześle to już mi doskwiera:/ TheFall ja już krechę mam od początku ciąży ale tylko od pępka w dół narazie Właściwie to pojawiła się miesiąc przed ciążą jak miałam strasznie długi cykl i myślałam, że nam się udało a okazało się, że nic z tego... Ciąża urojona Chyba bo jak to inaczej wytłumaczyć...---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Tak w ogóle to dzień dobry Zapomniałam się przywitać z tego wszystkiego ![]() Jutro o 11:30 usg połówkowe no i 3d/4d także będzie mnóstwo zdjęć i płyta, którą pewnie będę oglądać 1000 razy Tymbardziej, że jakoś od paru dni mi tak brzuszek wyskoczył i teraz codziennie mnie głaszcze, całuje a jak tylko mi wyskoczy bardziej to się cieszy jak dziecko i widzę w jego oczach, że mu się podoba Poza tym wczoraj usłyszałam, że mnie podziwia, że mam małego człowieczka w sobie i tak daję normalnie radę funkcjonować bo on sobie tego nie wyobraża Kochany jest kurde
|
|
|
|
|
#238 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Dziękuję dziewczyny za kciuki, pomogły bo okazało się że jest wszystko dobrze. Niestety z badania nie jestem zadowolona, dlatego że trwało bardzo krótko, niby sprawdzał wszystko ale pierwsze usg genetyczne które miałam robione u innego lekarza(bez certyfikatu) trwało o wiele dłużej i dużo więcej lekarz mi wyjaśnił. Tamto badanie kosztowało 240 zł a te teraz na kasę i pewnie z tąd ta różnica.. Mam prośbę: czy może któraś podać ten link do sprawdzenia czy lekarz ma certyfikat na robienie usg genetycznego. Mój gin uparł się żebym zrobiła właśnie u tego lekarza |
|
|
|
#239 |
|
Rozeznanie
|
ja się zawsze ważę w poniedziałki, więc jutro Wam powiem ile mi przybyło.
U mnie pochmurno, pada. Dzisiaj w Kościele dostałam duszności, ścisnęło mnie w mostku i gdybym się nie przytrzymała TŻ, to bym runęła na ziemię... Na szczęście już przeszło.
|
#240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów

Mam taki sam problem jak Mamuśka, zaczynałam ciążę już na plusie...więc powinnam bardzo uważać z tyciem, ale jakoś jedzenie samo wpada mi w łapy 

[COLOR="Silver"]![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Na szczęście już przeszło.