|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł![]() ![]() |
|||
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
2 | 3,51% |
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
19 | 33,33% |
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
24 | 42,11% |
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
25 | 43,86% |
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
6 | 10,53% |
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
0 | 0% |
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
3 | 5,26% |
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
3 | 5,26% |
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
9 | 15,79% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Dzień Dobry.
Papryczka - trzymaj się, będzie dobrze. Maria - będzie dobrze, nie martw się na zapas. Przecież to jakiś absurd, ma zły sprzęt i już. Co do ruchów, to czułam je bardzo wyraźnie a teraz słabo, co mnie martwi. Czekam na wizytę jak na zbawienie. QUOTE=mamuska11;45697629]M_aria myślałam własne o tobie ostatnio bo sie długo nie odzywalas ale pamietam ze pisalas i przeprowadzce i remoncie......tym co ci dzis lekarz powiedział wogole sie nie przejmuj szczególnie jak ma kiepski sprzęt, na szczęście jutro polowkowe i wszystko sie wyjaśni nie musisz długo czekać, oczywiscie bede trzymała kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Ogólnie to przez to wszystko straciłam radość z bycia w ciazy, nie potrafię juz planować jak ma wyglądać pokoik i myślec o wyprawce i co bedzie jak mała sie urodzi....chyba juz wolałabym nic nie wiedziec i żyć w beztroskiej nieświadomości skoro i tak nic nie mogą zrobic do porodu.....to jest straszne uczucie nie wiedziec co dalej bedzie i co nas czeka i ta bezsilność chyba zwariuje do porodu ![]() idę spać bo jestem wykończona mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej bo dzis paskudnie sie czuje..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] To czekanie musi być trudne, i te myśli które przychodzą, niepokój. Najpierw szok, a później trzeba żyć i czekać. Współczuję. I trzymam kciuki. WIerzę, że będzie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Dziewczyny mam wizaz na tel! W koncu moge z domu pisac bo tz nie wie czemu na moim lapie nie dziala. Tez zostalo mi obczajenie co i jak.
Czytalam caly wieczor co pisalyscie. Mamuska wciaz trzymam kciuki. Imie Kornelia sliczne i jeszcze mi sie podoba Aurelia. Ogarne ten tapatalk i wracam ![]() Dzis mamy plener a slonca brak ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
#183 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staraj sie myslec pozytywnie wiem ze ciezko My tu za was mocno kciuki od samego poczatku trzymamy !!! ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Trzymaj sie i dbaj o siebie ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() to kto ma wiedziec ? ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
Jak ja lezalam w szpitalu to tez praktycznie nie spalam i bylam wykonczona Postaraj sie zdrzemnac ![]() Trzymaj sie cieplutko ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
Dzień Dobry !
ButterBear ![]() mi powiedzieli ze gdyby to było za granicą to by mnie nawet nie przyjeli ... wiem że dla nich to codzienność ale dla mnie nie, bo to moja pierwsza ciąża, i nie wiem które bóle są poważne a które nie. co do luteiny to juz nie biore bralam ale na poczatku . tak wogóle to jestem tu najmlodsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Hello!
U mnie na 90% chłopak! ![]() ![]() Byłam też wczoraj na warsztatach Mamo to ja. Super sprawa! Polecam! Na szczęście papki marketingowej nie było zbyt wiele, a poszczególne tematy sporo nam rozjaśniły w glowach. Gadżety jakie dostaliśmy to skarpetki, śliniaczek, zestaw Johnson's Baby (bardzo się przyda w szpitalu), znaczek do samochodu "baby on board" i mnóstwo ulotek ![]() ![]()
#186 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() widz ze te warsztaty to fajna sprawa , musze się rozejrzeć czy kolo nas bedzie cos takiego . Ale dzisiaj piękna pogoda u nas , ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpisałam na listę! Gratulacje ![]() Chłopaki górą u nas na wątku hehe ![]() ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Boli mnie od rana prawy jajnik i nie wiem czy mam się martwić czy to normalne ![]() Aha i przyszedł kocyk i podusia, które zamawiałam!! Są mega fajne!! Dla siebie też na pewno zamówię! Ten materiał Minky jest boski! Spodziewałam się, że jest miękki w dotyku i przyjemny ale rzeczywistość przerosła moje oczekiwania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Aha i jeśli któraś z Was wybrała już imię dla swojej pociechy to możecie podać i zmienię w pierwszym poście, będzie ślicznie jak będą imiona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Papryczko, no tak, do szpitala nikt nie idzie się wysypiac. O 5.30 mierzenie temperatury, o 6 pytanie o stolec,zaraz potem sprzątanie. Masakra. Trzymaj się tam.
Zaczarowana, jak to kto ma wiedzieć?, nikt, bo kogo to obchodzi ![]() Zuken, mi możesz dopisać dziewczynkę, Hanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
Widzę w każdym szpitalu jedzenie marne. Tż jak opisywał co dostawał do zjedzenia to się zastanawiałam jak to się ma do zdrowej diety. Kotlet schabowy w panierce, która jest grubsza od kotleta, szpinak mrożony tak mocno przegotowany, że robi się z niego papka jak dla dzieci, pasty rybne wyglądające jak resztki z obiadu zmielone z zielonym groszkiem ble.
Fakt faktem jak rodzina nie dowiezie od czasu do czasu obiadu to w szpitalu się człowiek nie naje. |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam dopiero w maju ten kurs. A w środę mam Bezpieczny Maluch ;-) Oby tylko mnie stąd wypuscili. Cytat:
jak cie bóle będą nie pokoic dzwoń do lekarza lepiej dmuchać na zimne. Kocyk i podusia śliczne to super zaraz zamówię ♡;-) Cytat:
To przez ten ból prawie nie spałam a jeszcze pies za oknem pół noc szczekal i maluszki placzace bo oddział połączony jest neoontologia na ( dobrze napisalam hyyy ) Dali mi paracetamol na chwile pomógł.:-( A to stawianie sie brzucha jest dość bolesne :-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Sorki ze wam tak przynudzam ;-) Wybaczcie ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Zuken mnie bolą jajniki codziennie, mój lekarz mówi, że to normalne, wszystko się tam ściska. Z tym, że ja mam powiększone po stymulacji hormonalnej.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Uuuu widzę, ze początki też u Ciebie ciężkie.... ![]() ![]() Wydaje mi się, że ostatecznie zostanę przy imieniu Kornelia. Zuken jeżeli będziesz mieć chwilkę czasu to wpisz śmiało Kornelia ![]() Cytat:
Ja biorę cały czas luteinę 3 razy dziennie. Cytat:
![]() Melania też bardzo mi się podoba ale u nas w rodzinie jest ciotka Mela i nie jest lubiana ze względu na swoje poglądy dotyczące pieniędzy i zadzierania nosa i mój Tż nie chcę żeby mu się jego mała księżniczka kojarzyła z Ciotką Melą. Gdyby nie ciotka to Melania była by w pierwszej 3 na liście ![]() Cytat:
Cytat:
Damy radę... nie z takim problemem już z Kornelią dałyśmy radę !!! ![]() Ruchami się nie przejmuj narazie. Ja poczułam konkretne nie do pomylenia dopiero niedawno. To indywidualna sprawa każdego dzidziusia i mamusi. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Widzę, że chłopaki dominują ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2013&bg=000 U mnie dziś wg kalkulatora HACZEWSKIEGO idealna połowa ciąży wiek dziecka / do narodzin 133 dni / 133 dni 19 tygodni / 19 tygodni 4 miesiące, 3 tygodni / 4 miesięcy, 3 tygodni Inne kalendarze pokazują 22 tydzień tylko ten liczy w ten sposób. Też to zauważyłyście? aaa pamiętacie dyskusję na temat KALENDARZA CHIŃSKIEGO PŁCI? U mnie się potwierdziło ![]() No i te zachcianki na słodkości, odrzucenie od mięsiwa ..... mdłości i wrażliwość na zapachy. Wahadełko nad brzuszkiem, wróżba z chusty wszystkie znaki ziemi i nieba potwierdziły dziewczynkę.
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2014-03-22 o 13:11 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
angelika dobrze, że mi przypomniałaś bo sobie też musiałam zmienić o oczko w górę
![]() Dzisiaj Melka kręci się aż miło ![]() ![]() Jakie plany na weekend dziewczynki ![]() My dzisiaj zrobimy sobie chyba ognicho jakoś późniejszym wieczorem jak Tż wróci z pracy ![]() ![]() ![]() Pomału muszę zacząć pisać listę co potrzeba dla maluszka ![]() ![]() ![]() No i dzisiaj już wybrałam sobie koszule i piżamkę do szpitala ![]() ![]() Jakaś taka mega szczęśliwa dzisiaj jestem i nie mogę się doczekać sierpnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mi w takim razie wpisz 21 lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kocyk minky tez kupię dla córci ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W pierwszej ciąży płeć wg kalendarza chińskiego mi się nie sprawdziła a tym razem tak ![]() Byliśmy w zoo. Ale było cudownie. Mój synek chodził 3 godz. na własnych nogach i w ogóle nie marudził. Mój zuch ![]() Teraz mamy sjestę a po południu idziemy uczyć synka jeździć na rowerku biegowym ![]()
![]() |
#200 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() ale tak na prawdę, to w obcasie wszystko wyłamane już jest - stare buty, fleki wymieniane kilka razy u szewca. TŻ przykleił, zobaczymy, czy będzie się trzymać ![]()
![]() |
#201 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#202 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#203 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty chyba zaczynałaś z mniejszą wagą. U mnie start był z 60 kg. Trochę się potłumaczę bo dla mnie 60 kg to sporo, ale dobiłam do nich jak zaczęłam ćwiczyć. Większość z was waży 50+kilka kg, nie chce uchodzić za grubaskę. ![]() Tż mi funduje teraz codziennie spacery, dobrze, że ma taką pracę, że możemy sobie na nie pozwolić. Pierwsze miesiące na kanapie (ze strachu, że zaszkodzę małemu) teraz trzeba odrobić. Nie wyobrażam sobie porodu z kondycją jaką sobie zafundowałam, powoli zaczynam nabierać sił bo potem będzie gorzej przy brzuchu i upałach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Muszę zacząć się mierzyć bo tak po kilogramach to ciężko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja przed ciążą ważyłam 57 także też podobnie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez przytylam juz 5 kg a startowalam z 48 kg. Min mam przytyc 12 kg przykaz od lekarza. Boze juz nawet apetytu nie mam od lezenia i nic nie robienia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka ![]() Śpij mój kochany Aniołku ![]() Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-03-22 o 17:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi nic nie mówił o tyciu, na razie wpisuje w karcie ciąży i chyba by się odezwał gdyby było tych kg za dużo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny a co myślicie o imieniu Amanda bo ja już wymiękam mojej drugiej polowce nic się nie podoba Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-03-22 o 17:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Byłam na bezpiecznym maluchu i całkiem spoko. Fajne, sporo można się dowiedzieć, no i część skierowana do tatusiów o pierwszej ponocy dla ciężarnych, która dla mnie była zaskoczeniem też ok. 3 godzinki zleciały bardzo szybko podobało się nam, chociaż trochę żal było pięknej pogody.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
Ja przytylam 2 kg narazie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A rizmawialam z moja gin o cc lub sn, no wiec powiedziala, ze mam 60% na sn, ale jak dziecko okaze sie duze ( Igor wazyl 4070) to szanse maleja do 50%. Jakbym sie zdecydowala na cc to ona sie ze mna umawia na termin I sama je wykonuje ( jest ordynatorem w sxpitalu ) . Mam jeszcze czas na zastanowienie, ale sklaniam sie bardziej ku cc, jakos chyba wole miec umowione niz tak jak poprzednio w 42 tyg wywolywany porod, poczym sie zatrzymalo wszystko I bylo cc.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.