Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-23, 09:38   #4321
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Hej.
U nas dziś znów pół nocy nieprzespane Daria miała znowu gorączkę.
A już przez parę dni było ok.
Martwię się.

Wysłane z mojego GT-I8160
Stary 2014-03-23, 09:38   #4322
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez fifania Pokaż wiadomość
NETI
W sprawie tego nieszczęsnego azs...
Jesli Antoś ma już ranki-spróbuj smarowac je maścią na opryszczkę VRATIZOLIN (bez recepty)- u nas zdziałał cuda.
Ran i sączeń przy azs nie wolno smarować sterydem ani maścią immunosupresyjną.
U nas jak już był bardzo źle to rany najpierw zaleczyliśmy vratizolinem a jak już została tylko czerwona plama-to wtedy smarowaliśmy Elidelem(na receptę). Wg mnie ta maść/krem działa cuda....przynajmniej u nas zdziałała. Ma ona podobne dzialanie do sterydu jednak nie ma takich skutków ubocznych.
Problem w tym że malutka tubka kosztuje ok 70-80 zł....ale dla nas to był jedyny ratunek.

Poza tym- nam nie pomógł żaden alergolog a DERMATOLOG- nawet ona kierowała nas na testy i dobierała maści. Robione również. Ale one wszystkie były za słabe...
Zreszta nasza pani dermatolog mieszka blisko ciebie-w kierunku CZD. tam przyjmuje prywatnie-wizyta jeśli dobrze pamiętam-110zł

Co do bepanthenu-my stosowaliśmy i super się sprawdza. Jest bardzo tłusty i to jego plus. Maści typu z serii oilatum-zero popawy, cetaphil md- trochę nawilżył...Także próbuj próbuj i jeszcze raz próbuj...
Dziękuję Ci bardzo, no my byliśmy u dermatologa prywatnie już dwa razy (salon nazywa sie Betiva i jest w Wawrze) i tam bardzo mam lekarka pomogła ..ale to wszystko na chwile...i wraca.byliśmy też państwowo, ale tu dowiedziałam się to co już wiedziałam, generalnie że trzeba natluszczac skore, uważać na jedzenie i czekać...może przejdzie:banghead:
U alergologa jeszcze nie byliśmy, więc warto spróbować....zobaczymy.
Sterydow już kilka używaliśmy, na szczęście dobra pani dermatolog powiedziała jak ich używać i zeby nie przesadzać. Zmiany na skorze po sterydach tez sa...więc z, tym ostroznie.
Poszukam tej maści, chodz cena straszna w dodatku za mala tubke, a przecież tego idzie sporo...bo i ręce i nóżki. Chodz ostatnio używaliśmy masci chyba Elocom (od,pediatry) ładnie pomogla...na nóżkach i buzi nie ma nic, pojawiło się znów na rączkach.
Jeszcze mamy jedno miejsce, to tzw. Odczulanie jakas metoda niekonwencjonalna. Wielu znajomych i rodzina było z różnymi uczuleniami..katarami itd. i jak reka odjal. Małe dzieci też przyjmują, nie wiem dokładnie jak działają, ale nie jest to podobno szkodliwe-wybierzemy sie tam ostatecznie jak nam nic nie pomoże.
Dziękuję raz jeszcze za zaintetesowanie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-03-23 o 09:40
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 09:41   #4323
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej
Byliśmy dzisiaj z Hanią pierwszy raz na spacerku z rowerkiem. Na początku się chyba trochę bała, potem chciała nogi na pedałach trzymać, na szczęście jakoś to wszystko ogarnęła i się spodobało
Potem z tatusiem poszła na plac zabaw pod dom i siedziała przy stoliczku pół godziny i się na dzieci patrzyła zdjęcie Jej z balkonu zrobiłam

Blanka przy stoliku też potrafi tak długo siedzieć. Cudne to

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Mamy gosci
mlody powinien isc spac o 20, zasnal o 22
padam na pyska
A Ty wizażing urządzasz?

Cytat:
właśnie ktoś sobie urządził taką imprezę, że Hania się przestraszyła i Jej uspokoić nie mogłam Tż poszedł szukać w którym to mieszkaniu
i jak się skończyło? Jak Hania spała??

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
-------------
Dziewczyny - rady mi trzeba : czy Wasze dzieci zaczynają miec problemy z rozstaniem z Wami? jak wychodzicie? Reagują już jak zaczynacie się krzątać, buty ubierać?
U nas tak jest odkąd Mała poszła do żłobka. Ale własnie też ni wychodzę po cichu, pierwsze dni tak było, bo by za Chiny nie została, a teraz jak postawię Ją w sali, Ona chce na ręce, to biorę, żegnam się, Ona robi papa i wychodze. Wiem, że w taki sposób czuje się bezpieczna. I często sama teraz robi mi papa, bo wie, że wrócę po Nią.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Martwię się.

Łączę się w bólu
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 09:43   #4324
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Bokeh...jak to "tak razem"?
to złe?

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Hej.
Martwię się.

Zdrowka i idzcie do lekarza!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-03-23, 09:44   #4325
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Bokeh...jak to "tak razem"?
to złe?

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Zdrowka i idzcie do lekarza!

nie wiem czy złe my nigdy jednocześnie nie pijemy (zawsze sobie wybiermay jak gdzies jestesmy kto dzis pije) bo gdyby w razie wu coś to lepiej żeby jedno z Nas nie miało żadnych promili
Stary 2014-03-23, 09:47   #4326
fifania
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję Ci bardzo, no my byliśmy u dermatologa prywatnie już dwa razy (salon nazywa sie Betiva i jest w Wawrze) i tam bardzo mam lekarka pomogła ..ale to wszystko na chwile...i wraca.byliśmy też państwowo, ale tu dowiedziałam się to co już wiedziałam, generalnie że trzeba natluszczac skore, uważać na jedzenie i czekać...może przejdzie:banghead:
U alergologa jeszcze nie byliśmy, więc warto spróbować....zobaczymy.
Sterydow już kilka używaliśmy, na szczęście dobra pani dermatolog powiedziała jak ich używać i zeby nie przesadzać. Zmiany na skorze po sterydach tez sa...więc z, tym ostroznie.
Poszukam tej maści, chodz cena straszna w dodatku za mala tubke, a przecież tego idzie sporo...bo i ręce i nóżki. Chodz ostatnio używaliśmy masci chyba Elocom (od,pediatry) ładnie pomogla...na nóżkach i buzi nie ma nic, pojawiło się znów na rączkach.
Jeszcze mamy jedno miejsce, to tzw. Odczulanie jakas metoda niekonwencjonalna. Wielu znajomych i rodzina było z różnymi uczuleniami..katarami itd. i jak reka odjal. Małe dzieci też przyjmują, nie wiem dokładnie jak działają, ale nie jest to podobno szkodliwe-wybierzemy sie tam ostatecznie jak nam nic nie pomoże.
Dziękuję raz jeszcze za zaintetesowanie.

czyżbyś mówiła o biorezonansie???
byliśmy
Gdzie macie namiary??
I to prawda-przyjmują nawet noworodki
fifania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 09:48   #4327
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
dziękuję pomysle o niej tylko nie wiem czy tak pasuje..?
Ja myślę, że tak Mało jest "kulinarnych" fotografów. Wydaje mi się, że będziesz bardziej wszechstronna.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-23, 09:49   #4328
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
czyżbyś mówiła o biorezonansie???
byliśmy
Gdzie macie namiary??
I to prawda-przyjmują nawet noworodki

mówisz o tym??? to nie kosztuje 80 zł!!!
http://www.ceneo.pl/4774408
aha..nie wiem jak to się nazywa..dowiem się co i jak i Ci dam znać..ale wiem że to gdzieś w okolicach dworca zachodniego w warszawie..a Wy byliście, i co?? na czym to polega..pomogło?? Jakie koszta?

Stary 2014-03-23, 09:50   #4329
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
nie wiem czy złe my nigdy jednocześnie nie pijemy (zawsze sobie wybiermay jak gdzies jestesmy kto dzis pije) bo gdyby w razie wu coś to lepiej żeby jedno z Nas nie miało żadnych promili
My też, ale ja niepjąca właściwie jestem.
Nigdy nie wiadomo co się wydarzy, zawsze powtarzam, że jednen rodzic powinien być trzeźwy.
Stary 2014-03-23, 09:51   #4330
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Fifania..sroki bo nie pamietam...jesteś z Warszawy??
a do dermatologa to gdzie jeździliście?? do Międzylesia??

Stary 2014-03-23, 09:52   #4331
fifania
Raczkowanie

BOKEH co do tropican islands- to gdybyście wybierali się raz jeszcze to spokojnie możecie wziąc Hanię.
Byliśmy tam jak byłam na początku ciąży i oprócz miejsc noclegowych w tych domkach i namiotach-jest dobudowana część hotelowa gdzie w porównania do całości jest cudowny chłodek. Pokoje są wręcz exclusive a cena przystępna. Nasz starszy syn byl zachwycony.

p.s.- w domkach w życiu bym sie nie zdecydowała
Stary 2014-03-23, 09:54   #4332
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Nigdy nie wiadomo co się wydarzy, zawsze powtarzam, że jednen rodzic powinien być trzeźwy.
tzn ja też nie pije to bardziej tż po pracy np piwo czasem przed tv, ale wczoraj jak bylismy w krk zachcialo mi sie piwa do obiadu wiec tz juz wtedy nie pil nic
Stary 2014-03-23, 09:54   #4333
fifania
Raczkowanie

Cytat:
Fifania..sroki bo nie pamietam...jesteś z Warszawy??
a do dermatologa to gdzie jeździliście?? do Międzylesia??
Z Wyszkowa
Ogólnie do dermatologa i alergologa jeździmy do CM.Damiana bo tam mamy pakiet ale prywatnie byliśmy u babki która tam pracuje a dodatkowo przyjmuje w domu prywatnie.
Stary 2014-03-23, 09:57   #4334
gochaa_p
Zakorzenienie

hej dziewzyny
dzięki za odp co do wakacji

jak tam zdrówko Waszych pociech?

u nas nadal kaszel Wojtek już nie gorączkuje ale za to Ewa od wczoraj mocniej kaszle :/ a jeszcze w czwartek baliśmy na kontroli i było ok
mam już tego dość, ciagnie się za nami od ponad miesiąca!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 09:57   #4335
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Dziewczyny...zaraz będziecie mnie potępiać... a jak my gdzies jesteśmy to owszem razem nie pijemy...ale ja mam za ścianą teściów w razie co....poza tym ja nie piję codziennie...nawet nie raz w tygodniu...poprostu tak nam się zachciało...od dawna nie siedzieliśmy sobie od tak przy kieliszeczku.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Z Wyszkowa
Ogólnie do dermatologa i alergologa jeździmy do CM.Damiana bo tam mamy pakiet ale prywatnie byliśmy u babki która tam pracuje a dodatkowo przyjmuje w domu prywatnie.
aha..ale nie w Wawrze?? może u tej samej byliśmy
Mam w Wyszkowie koleżankę z pracy...ale teraz też siedzi z dzieciatkiem w domku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-23, 10:01   #4336
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
hej dziewzyny
dzięki za odp co do wakacji

jak tam zdrówko Waszych pociech?

u nas nadal kaszel Wojtek już nie gorączkuje ale za to Ewa od wczoraj mocniej kaszle :/ a jeszcze w czwartek baliśmy na kontroli i było ok
Gochaaa...zdróweczka dla Was!! u nas też kiepsko...już drugi raz na oskrzelach nam siedzi w ciągu 3 tygodni...mieliśmy pominąć drugi antybiotyk ale wczoraj zdecydowałam że dam..i daliśmy i UWAGA ZINATT sto razy lepszy od KLACIDU!!!! smaczny..

Stary 2014-03-23, 10:03   #4337
fifania
Raczkowanie

NEti vratizolin kosztuje ok 20zł.
elidel jest drogi.

my za biorezonans placiliśmy 200zł. Sporo. Ale wizyta trwała 2 godz. Pani miala dziwne urządzenie i setki próbek z alergenami.. I sprawdzala na paluszku takim czymś na długopis czy wskaźnik sie odchyla przy danym produkcie czy nie. Większość się u nas sprawdziła. Z tym że nas nie odczulała bo wyszły nam takie rzeczy,które wystarczyło odstawić.
Stary 2014-03-23, 10:13   #4338
misiaeel
Wtajemniczenie

hej
U nas dzisiaj pobudka o 6:/ a poszliśmy spać o 2 bo skończyliśmy serial True Detective. i polecam bo genialny! taki mroczny w klimacie Siedem i tylko 8 odcinków

aniu padłam z wyliczanki

fewciu biedni Wy z tymi nockami
a wczoraj Tż w końcu dorwał imprezowiczów na balkonie;p darł się na nich, razem z kilkoma innymi osobami i przemówili im do rozsądku. tzn grała muzyka, ale już zdecydowanie ciszej i Hania już spokojnie spała.

silver współczuję nocki:/

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 11:15   #4339
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Neti,no co Ty! Ja Cię nie potępiam. Masz teściów to ok,zawsze jest pomoc. Ja pisałam o sobie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-23, 12:11   #4340
nafiyqa
Zakorzenienie

T.wymyslila, zeby dac Kubie do ciumkania kosc od kurczaka :/ skonsternowana troszke jestem, bo nie bardzo wiem po co... Jak zapytalam to stwierdzila, ze ona swoim dzieciom dawala.

Wczesniej sie hamowala z radami odnosnie jedzenia, a teraz jak Kuba wiekszy to co rusz proponuje jakies super jedzonko w stylu tej kosci, tlustego sosiku, danonkow czy czekoladowych ciastek.

Dziwnie na mnie patrzyla jak dawalam Kubie suche - jej zdaniem - ziemniaki ode mnie z talerza. Bo jak to tak, bez sosiku jesc?

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-03-23 o 12:14
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 12:24   #4341
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!
mlody ma ostatnio super nocki budzi 2-3 razy na jedzonko/picie a tak to smacznie spiocha. dzis spalismy do 7.50

i ten katar ma jakis taki dziwny. nigdy takiego nie mial... jak zaczal sie we wtorek to na poczatku przez 2 dni leciala mu woda i potek sadzilam ze bedzie gorzej, tzn bedzie taki prwdziwy katar gdzie bez katarka sie nie obejdzie... a ja ani razu mlodemu katarkiem nie odciagalam!!! wszystko ogarniam papierem toaletowym teraz ma tak ze jak mu wyjdzie to lapie za papier, ze 3 machy i wychodzi taki gesciejszy ciagnacy glut i po sprawie w nosku tez mu nic nie zalega, dziwne to takie
Cytat:
Hej.
Martwię się.

Cytat:
A Ty wizażing urządzasz?
no ba, to tacy niby goscie, przyechala na weekend sis z chlopakiem takze tego, ja sobie poszlam elegancko spac o naormanej porze a resta siedziala i drinkowala ponoc do 3. a teraz zdychaja

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
o kurcze,
zdrowka!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Dziwnie na mnie patrzyla jak dawalam Kubie suche - jej zdaniem - ziemniaki ode mnie z talerza. Bo jak to tak, bez sosiku jesc?
.
no bo BEZ SOSU NIE JEM!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 13:01   #4342
s i l v e r
Zakorzenienie

Tż w pracy znów
Jestem właśnie u rodziców i zaraz obiad jemy.

Ale pogoda dziś się popsuła. Leje i leje.

Może jutro przywiozą nam laptopa to wreszcie bym trochę Was nadrobiła źle mi z tym że nie wiem co u Was. Maskara normalnie żyć bez Was się nie da
Stary 2014-03-23, 13:22   #4343
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Silver to u nas dzisiaj piękna pogoda,ale że Blanka ma gorączkę to niestety w domu jesteśmy. TZ był z Mała u lekarza,bo ja miałam korepetycje. Lekarz powiedział że ma lekko czerwone gardło,ale mało i nic poza tym,osłuchowo czysto. Najgorsze jest to że nie mamy co z Nią jutro zrobić
Może którąś z Was przygarnie moja Blanusię?
Stary 2014-03-23, 13:47   #4344
szklanka19
Zadomowienie

Hej

Silver, Fewciu u nas w nocy też gorączka Bidusia moja, taka wymęczona, chciała wstać i się bawić, ale nie miała siły, oby już przeszło

Nawijko, Misia co za paranoja z tymi imprezami! Mi ostatnio jakiś idiota na domofon zadzwonił, zanim doleciałam to już Ewa była zapłakana, a kretyna ktoś inny wpuścił do klatki i nie zdążyłam opieprzyć

Pstryniu to może to taki zębowy katar?

Nawijko kość do ciumkania? Aż mi ręce opadły

Debrah ja znowu będę dziwna bo nie wychodzę i nie wiem jak się Ewa zachowuje przy "pożegnaniu". Wyjątek jak jesteśmy u moich Rodziców i np. wychodzę z pokoju to wtedy mnie szuka, ale bez paniki, bo szybko znajduje a w domu ryczy jak idę do łazienki czy do kuchni, wtedy wszystko rzuca i leci za mną.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 14:08   #4345
Lenova
Wtajemniczenie

Witam w ten piękny słoneczny dzień !

Fewciu- dawaj mi jutro Blanusię, chętnię Ją przygarnę Współczuje gorączki

Szklanko, SIlver - Waszym pannom też współczuje, oby przeszło !

Pstryku- u nas taki sam katar obecnie, że papier załatwia sprawę, ale na początku tydzień temu był zaschnięty i musiałam się namęczyć by wyszedł a teraz taki właśnie, i u nas teraz zębiska idą

Nawijko- kośc od kurczka ?! No co jak co ale tego to ja jeszcze nie słyszałam... rozumiem psu, ale dziecku ?!

U nas dzisiaj spacerek zaliczony nad stawem, Blanka taka zachwycona, że w drodze powrotnej usnęła tatusiowi na rękach
A oto filmik : http://www.youtube.com/watch?v=n4F19...ature=youtu.be

Aaaa i powiem Wam hit- wczoraj pogoda taka jak dziś była a moja mama ubierając Blankę na spacer chciała jej założyć kombinezon .....

Edytowane przez Lenova
Czas edycji: 2014-03-23 o 14:11
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 14:11   #4346
nafiyqa
Zakorzenienie

Lenova, wlasnie widzialam na fb Twoje nowe zdjecie. Cudnie Ci w tej nowej fryzurze!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 14:40   #4347
litllesweetangel
Lurker ;)

Fewcia ja moge zaopiekowac sie Blanka

Chyba zaczne tak jak Ferdek Kiepski- bede lezec na kanapie z piwem i narzekac, ze nie ma pracy (2 zmianowej) dla ludzi z moim wyksztalceniem Bo nie ma, widzialam moze 2-3 oferty na ktore moglabym zlozyc cv, ale i tak nie wiem czy jest tam system zmianowy Pieknie widze moja prace...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 15:23   #4348
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Silver to u nas dzisiaj piękna pogoda,ale że Blanka ma gorączkę to niestety w domu jesteśmy. TZ był z Mała u lekarza,bo ja miałam korepetycje. Lekarz powiedział że ma lekko czerwone gardło,ale mało i nic poza tym,osłuchowo czysto. Najgorsze jest to że nie mamy co z Nią jutro zrobić
Może którąś z Was przygarnie moja Blanusię?
O...ja bardzo chętnie...poznam przyszła synową

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Stary 2014-03-23, 17:07   #4349
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Pstryniu to może to taki zębowy katar?
.
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Pstryku- u nas taki sam katar obecnie, że papier załatwia sprawę, ale na początku tydzień temu był zaschnięty i musiałam się namęczyć by wyszedł a teraz taki właśnie, i u nas teraz zębiska idą
no dokladnie, chyba to wlanie taki katar....
a dlugo trwa taki kaatar? leczy sie go jakos?

nie widac filmiku

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 17:31   #4350
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
O 23:15 na TVP 1 leci Piła 5. Warto zarwać nockę, żeby obejrzeć?
Ja tam lubię. Wszystkie oglądałam od razu jak się pojawiały w necie do ściągnięcia. No wiadomo że jedynka super ale reszta też ok.
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
W ogóle, to przez te ostatnie tygodnie wiosenne, to sobie uświadomiłam, jak kocham wieś
Trochę zazdroszczę...tzn. ja lubię w mieście mieszkać ale chciałabym mieć na wsi domek tak żeby pojechać tam na weekend czy wakacje spędzić.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45708260]
Patrzcie, co narysowałam :d[/QUOTE]
Ale suuuuper!!! Normalnie byś mogła robić ilustracje do książek dla dzieci! Ty to człowiek orkiestra normalnie...i spiewasz pięknie i rysujesz...
Cytat:
Byliśmy dzisiaj z Hanią pierwszy raz na spacerku z rowerkiem. Na początku się chyba trochę bała, potem chciała nogi na pedałach trzymać, na szczęście jakoś to wszystko ogarnęła i się spodobało
Potem z tatusiem poszła na plac zabaw pod dom i siedziała przy stoliczku pół godziny i się na dzieci patrzyła zdjęcie Jej z balkonu zrobiłam
Jaka poważna A że przy stoliczu tyle czasu siedziała to szok dla mnie. Mój Igor to szogun, minuty nie wysiedzi na tyłku tylko by biegał
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziewczyny - rady mi trzeba : czy Wasze dzieci zaczynają miec problemy z rozstaniem z Wami? jak wychodzicie? Reagują już jak zaczynacie się krzątać, buty ubierać?
Igor jeszcze niedawno też płakał jak wychodziłam do pracy rano. Ale mamy taki rytuał że go tulę, on robi "papa", ja wychodzę a on idzie z babcią do okna. Ja podchodzę pod okno na podwórku, robię mu papa, przesyłam buziaki, on mi daje buziaka przez szybę. Już się przyzwyczaił że tak musi być codziennie rano i nie płacze tylko jak drzwi się za mną zamykają to leci do sypialni pod okno i rączki do góry żeby go babcia na parapet posadziła. W innych momentach jak wychodzę to zdarza mu się płakać jak. np do sklepu idę po pracy czy coś...bo rzadko wychodzę i to dla niego taka nieprzewidywalna sytuacja że po popołudniu mama wychodzi bo zakupy staram się robić w drodze powrotnej z pracy. I mam takie podejście jak Ty że nie uciekam tylko tłumaczę że wrócę zaraz.
Cytat:
super, sąsiedzi sobie wojne urządzili bo u jednych i u drugich impreza. kto głośniej disco polo kontra metal. po prostu bajka. Tż zapukał do drzwi to zaczęli krzyczeć j.ebać policję. i go nie wpuścili.poszedł do ciecia z dołu a jak to nic nie da to dzwonimy na policję. ja rozumiem, że sobota i można się pobawić, ale cholera Hania już 3 raz z takim przerażonym płaczem się obudziła są jakieś granice
I jak się skończyło? Niedawno mieliśmy sytuację że mąż dzwonił na Policję i przyszli z przeprosinami sąsiedzi następnego dnia.
Cytat:
a co do ubrania, bylismy wczoraj w KRK w zoo (ale bardzo spontaniczna wyprawa) I Hania miala na sobie spodnie, skarpetki, buty, bodziak z krotkim, bluze z takim misiem od spodu i opaske. A my w krotkich rękawkach. Myśle że dobrz eubrałać bo naprawde bylo cieplo
Kurde no widziałam właśnie zdjęcie na fb. Ale zazdroszczę. U nas w sobotę ciepło w miarę ale wiatr a dzisiaj chłodniej już dużo i wiatr jeszcze silniejszy..czuć że zmiana pogody radykalna będzie, jakiś deszcz przywieje pewnie.
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
T.wymyslila, zeby dac Kubie do ciumkania kosc od kurczaka :/ skonsternowana troszke jestem, bo nie bardzo wiem po co... Jak zapytalam to stwierdzila, ze ona swoim dzieciom dawala.

Wczesniej sie hamowala z radami odnosnie jedzenia, a teraz jak Kuba wiekszy to co rusz proponuje jakies super jedzonko w stylu tej kosci, tlustego sosiku, danonkow czy czekoladowych ciastek.

O matko z córko! Że co? Zadziwiają mnie te t. coraz bardziej...to nawet moja na to nie wpadła...albo może i wpadła tylko bała się powiedzieć
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj spacerek zaliczony nad stawem, Blanka taka zachwycona, że w drodze powrotnej usnęła tatusiowi na rękach
A oto filmik : http://www.youtube.com/watch?v=n4F19...ature=youtu.be
Nie widać Film prywatny.

A my dziś tak spacerowaliśmy. Kurde chłodno było a na jutro deszcz zapowiadają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Iguś nOWE1.jpg (145,9 KB, 31 załadowań)

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości