Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-23, 16:25   #931
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
dziewczyny doradźcie, mistrzem makijażu nie jestem jednak od dłuższego czasu noszę się z zamiarem pomalowania się samej na ślub, boję się jednak że nerw mi w tym przeszkodzą. poniżej mała próbka
ciężko ocenić po tak wyciętym zdjęciu wygląda ciekawie.
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Zdecydowalismy w koncu gdzie jedziemy w podroz!!!
INDONEZJA! (ale dopiero w listopadzie..) ale sie jaram!
super a mogę zapytać, ile mniej więcej zapłacicie? jeśli nie chcesz, nie odpowiadaj
i napisz szczegóły, bo mnie ta Indonezja bardzo bardzo jara
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 16:26   #932
kiss12550
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Madzixx- młodziutka młodziutka ale w sumie ja też miałam młodych rodziców i mimo że malutka do końca planowana nie była to teraz cieszę się że z nami jest

Ewaden- dzięki za podpowiedź , może faktycznie pójdę gdzieś w tą strone jak proponujesz , właściwie na stołach będzie organza więc pomyślałam żeby wokół samych świec coś posypać ,dziękuje za zdjęcia a co do rodziców masz rację , w końcu już taka chyba ich natura że wiecznie muszą się wtrącać

Kate Noir – to widzę że tata też ma swoje wymagania, ważne że z tego co piszesz rodzina od strony taty nie ma nie wiadomo jakich wymagań i to najważniejsze , w końcu fajnie że wgl myślicie o noclegach, bo równie dobrze moglibyście o tym wcale nie pomyśleć

Rossifumi- pierwsza suknia jest super chociaż jak dla mnie troszkę za dużo tam koronki, druga jest taka delikatna zwiewna ma super tył i też jest śliczna aczkolwiek jakoś przód do mnie nie przemawia..pomogłam? jakbym jednak miała wybrać zdecydowałabym się na 1

Zakrecona_kropka- dziękuje też mi się podobają

Cude- więc na razie 1:1 co do zaproszeń
ogólnie i jedni i drudzy rodzice są naprawdę super, wiem ze zawsze możemy na nich liczyć że nas wspierają ale wesele to jednak taki dzień że każda PM chciałaby żeby wszystko było idealnie i jak coś mi się spodoba to chciałabym żeby tak było ale wtedy musze o tym powiedzieć rodzicom i zaczyna się na szczęście nie ze wszystkim tak jest

a co do rodziców jakby nie było przynajmniej możesz je rozdysponować dokładnie tak jak chcesz i tego Ci zazdroszczę

Cornflower_girl dziękuje , oj teściowa to „cfana bestia” jest popytała wśród koleżanek i okazało się że jest kilku tańszych niż ten który nam się podobał , w końcu poszliśmy na kompromis bo fotograf jest troszkę tańszy ale był u nas na 2 miejscu gdy sami wybieraliśmy więc jest ok czekam na zdjęcie zaproszeń, robisz sama?

Jeżeli tak to zazdroszczę , bo ja niestety nie mam zdolności plastycznych praktycznie ŻADNYCH

Asia - dla babci i wirtualnie tule

Anka- bardzo fajna sukienka!

Opiumalfa – Indonezja
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 16:32   #933
Robusta
Wtajemniczenie

say-hello
dziękuję, chce abyście oceniły oczy co di reszty to nie mam jakiś większych wątpiwości
opiumalfa
zazdroszczę, My planujemy na zimowo

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 16:34   #934
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
super a mogę zapytać, ile mniej więcej zapłacicie? jeśli nie chcesz, nie odpowiadaj
i napisz szczegóły, bo mnie ta Indonezja bardzo bardzo jara
Jeszcze nie mamy szczegolow, na razie jest pomysl i mniej wiecej co bysmy chcieli robic.
Lot najlepiej z Amsterdamu do Kuala Lumpur - to koszt okolo 500 euro od osoby w obie strony, wiec nie jest to b.duzo. Stamtad juz tanio mozna doleciec do Jakarty. Gdzies za 150 euro.
Glownym naszym celem bedzie prawdopodobnie West Papua i Raja Ampat - oboje nurkujemy i to jest absolutny must have.
Tydzien chcielibysmy spedziec w jakims fajnym miejscu i sobie odpoczac, nurkowac i opalac sie, reszte czasu (2 lub 3 tygodnie) jechac na opcji budget i eksplorowac dalej West Papue. Ale mowie, to na razie pierwsza koncepcja. Ja chcialam zahaczyc o Borneo jeszcze, ale chyba nie zmiescimy sie w budzecie.
Na razie kupilismy przewodnik, czytamy fora i obczajamy situation
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 16:35   #935
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Dziewczyny w klubie w moim wątku szybkie zapytanie
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 17:01   #936
velika
Winter is coming

Cytat:
wooow ale fajnie
Gratulacje

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 17:03   #937
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Opiumalfa właśnie doczytałam - zbieram szczenę z podłogi!!!!!!!
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 17:40   #938
activelifestyle
Rozeznanie

rossifumi - obie suknie piękne w moim typie bardziej jest pierwsza, ale sama noszę rozmiar 40 i wybrałam dla siebie princeskę. Może warto iść do salonu z jeszcze jedną kobietką? Mamą, kuzynką, ciocią? A w której czujesz się lepiej? Nie zrozum mnie też źle, ale nie ma też co liczyć na to, że spadniesz do rozmiaru 38. Masz swoje atuty, które zresztą sama podkreśliłam i na tym się skup! Podkreśl to co masz fajne!

asia1206 - przykro z powodu babci Trzymaj się
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 17:47   #939
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
rossifumi, w której lepiej się czujesz? Wybrałabym pierwszą

kiss12550, podobają mi się zaproszenia z koronką Rodzice zawsze mają coś do powiedzenia... Mam nadzieję, że dogadacie się

TŻ oznajmił, że jego rodzice dają nam 10000 i róbta co chceta

Pytanie do dziewczyn wszywających poduszki do sukni. Gdzie można je nabyć? Googluję i mi nic nie wyskakuje :|
to na nasze bedzie malo 60 tys

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 17:56   #940
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
co myślicie o tym, aby w podzięce zamiast rafaello dać po proostu wspólne zdjęcie.. wszystkich osób z wesela?
Ja bym wolała rafaello Ale ja jestem przeciwniczką zdjęć w ramach podziękowań czy na zaproszeniach.

Cytat:

Kobietki, ile płacicie za tort pokryty masą śmietanową, a ile cukrową?
Średnio ok.40-45 zł. za śmietanowy i od 60zł. za te z masą.
Sama zaczęłam się zastanawiać nad śmietanowym I tak chcemy jak najprostszy tort, zwykły piętrowy, obsypany brokatem, może z jakimś kwiatem na górze. Więc nie wiem czy jest sens płacić za masę.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 17:57   #941
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
rossifumi obie sukienki są śliczne. Jestem przekonana, że w obu wyglądasz ślicznie. Wybierz ta przy której mocniej bije serce i w której czujesz się lepiej, wygodniej

enzunio szukałaś sukienki w taranko? Mają zarówno sklep internetowy jak i stacjonarne

mnie spodobała się sukienka z nexta, tylko jej cena
http://pl.nextdirect.com/pl/g3966s4#658022

Po co ja weszłam na te stronę Piękna sukienka !!

Cytat:
dziewczyny doradźcie, mistrzem makijażu nie jestem jednak od dłuższego czasu noszę się z zamiarem pomalowania się samej na ślub, boję się jednak że nerw mi w tym przeszkodzą. poniżej mała próbka
Nie znam się na makijażach, ale ten wygląda fajnie Dla mnie jedynie ciut za jasne brwi.

Cytat:
Gratki !!

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 18:03   #942
karolinuuusia
Zakorzenienie

Opiumalfa my też jedziemy tylko że do BUŁGARII

Alicja

Stary 2014-03-23, 18:12   #943
Robusta
Wtajemniczenie

Lg_ago
dziękuję, brwi jasne wiem, ale z henna wyglądam tragicznie :/ tylko raz babka zrobiła mi dobrą hennę!

jak jesteśmy w temacie tortów, ja mam wliczony w cenę sali jednak co z nim dalej to nie wiem!!! Trzeba będzie się szybko rozeznać!

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 18:20   #944
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję!!! Też chciałam polecieć w cieplejsze miejsce ale wyszło jak wyszło

Mam rozkminę z zaproszeniami. Sama już nie wiem czego chcę a tż tylko się wkurza
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 18:51   #945
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Opiumalfa my też jedziemy tylko że do BUŁGARII
w Bulgarii spedzilam najlepsze wakacje zycia
Majac 17 lat
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 19:01   #946
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
a gdzie nabyłas takie pudełeczko??
Pudełko kupiłam w sklepie na rynku w tżcika mieście, ale na allegro pewnie też takie znajdziesz, zapłaciłam za nie 25zł
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 19:12   #947
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
w Bulgarii spedzilam najlepsze wakacje zycia
Majac 17 lat
ni ja nigdy nie byłam, ale znajomi TŻ chwalą sobie, co rok tam jeżdżą

Alicja

Stary 2014-03-23, 19:16   #948
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was zna się na kwiatkach i wie jakie są w tym bukiecie i czy to dobry wybór na sierpień - nie chcę aby oklapły w upale
Ja w tym bukiecie widzę:

- szafirki (one są raczej niebieskie, niż fioletowe)

- anemony/zawilce

- i oczywiście żółte róże

Szafirki zawsze kojarzyły mi się z wiosną (moi rodzice hodowali je na działce), a o zawilcach słyszałam, że są bardzo delikatne i bez wody szybko więdną. Swoją drogą, to samo słyszałam o moich wymarzonych chabrach, a Google wypluwa mi wiele przykładów bukietów z chabrami... więc może jednak warto pytać, a nuż Twoja kwiaciarka miałaby na nie jakiś sposób
Stary 2014-03-23, 19:17   #949
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was zna się na kwiatkach i wie jakie są w tym bukiecie i czy to dobry wybór na sierpień - nie chcę aby oklapły w upale
róże, eustomy i szafirki śliczny ten bukiet
Cytat:
mi się podoba, ale brwii koniecznie musisz przyciemnić, przy takich cieniach to mus
Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Pudełko kupiłam w sklepie na rynku w tżcika mieście, ale na allegro pewnie też takie znajdziesz, zapłaciłam za nie 25zł
jeszcze all nie przeglądałam bo nosiłam się z zamiarem samodzielnego wykonu, ale widzę, że to co kupiłaś można podrasować, więc szkoda mojego latania za tapetami czy jakimiś okleinami, tym bardziej, że w mojej wsi nic nie ma
Stary 2014-03-23, 19:25   #950
Blondi2989
Blond forever!

Hej
Witam na wątku - wyjadaczki i nowe PM
I coby dużo nie spamować mam pytanie - chodzi o zimną płytę. Oczywiście w naszym przykładowym menu jest baaardzo dużo ryb/mięsa w galarecie - a to ani dobre, ani apetyczne, ani na weselach nie schodzi dużo (a na pewno nie w ilościach ogromnych). No właśnie tylko co w zamian można zaserwować? Podajcie jakieś przykłady z Waszych menu
Stary 2014-03-23, 19:29   #951
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Hej
I coby dużo nie spamować mam pytanie - chodzi o zimną płytę. Oczywiście w naszym przykładowym menu jest baaardzo dużo ryb/mięsa w galarecie - a to ani dobre, ani apetyczne, ani na weselach nie schodzi dużo (a na pewno nie w ilościach ogromnych). No właśnie tylko co w zamian można zaserwować? Podajcie jakieś przykłady z Waszych menu
ta galareta jest po to żeby mięso nie wysychało, no chyba, że to ma być danie które się nazywa w galarecie
szkoda, że ta galareta jest i właściwie nie ma innego sposobu chyba na niewysychanie pieczystego, tudzież ryby, bo ja lubię bardzo takei rzeczy, ale ta galareta

EDIT
dorzucam nasz zimny bufet
Sałatki

Sałatka z kurczaka wędzonego
Tradycyjna sałatka Grecka z serem feta i oliwkami
Sałatka owocowa ze świeżych owoców sezonowych
Sałatka serowa z orzechami i winogronem zakrapiana sosem vinegret

Przystawki

Teriny rybne
Teriny warzywne
Teriny drobiowe
Szparagi w szynce
Galantyna z kurczaka
Trio śledziowe:
po Sułtańsku
po Kołobrzesku
w oleju
Roladki mięsne na różne sposoby:
Faszerowane darami lasu
Faszerowane suszonymi owocami
Faszerowane warzywami
Kurczak faszerowany pieczarkami w maladze
Łosoś marnowany po Skandynawsku
Jajka garnirowane w szynce na sałatce jarzynowej
Wachlarz mięs pieczystych wedle staropolskich przepisów

Edytowane przez KaMilka4891
Czas edycji: 2014-03-23 o 19:32
KaMilka4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 19:31   #952
Elrosa
Zadomowienie

To kwestia gustu, ja na przykład galarety uwielbiam... no, oprócz ryb, ryb nie lubię w praktycznie żadnej postaci

U nas z przekąsek na zimno jest tak:
  • Półmisek mięs pieczonych tj.: karkówka szpikowana czosnkiem, schab pieczony ze śliwką i morelą, domowy pasztet z żurawiną, pieczeń z jajkiem i warzywami, ser żółty dodatki: (chrzan, musztarda, ketchup ),
  • Tradycyjna galaretka wieprzowa,
  • Różyczki brokuła w sosie czosnkowym zdobione płatkami migdałowymi,
  • Śledzik zamarynowany z cebulą, ogórkiem kiszonym i papryką w oleju,
  • Sałatka tradycyjna jarzynowa zawijana w szynce,
  • Jaja w sosie tatarskim ze szczypiorkiem i kawiorem,
  • Pomidor z mozzarella i bazylią w sosie winegret,
  • Roladka z łososia nadziewana chrzanowym twarożkiem,
  • Różnego rodzaju pieczywo.
Stary 2014-03-23, 19:47   #953
marlenqa22
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Wpadłam napisać że dzisiaj byliśmy w poradni. Pierwsze spotkanie, następne i ostatnie za 3 tygodnie.
Ogólnie nie było źle, pani była bardzo miła, nie przynudzała i gadała w miarę normalnie
Z tym że kazała mi na następne spotkanie przynieść wykres. Spiszę z neta jakiegoś gotowca, nie zamierzam się w to bawić.
We wtorek jedziemy po obrączki i zaklepać podróż poślubną

Za tydzień zaczynamy zapraszać, będzie co robić

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 19:55   #954
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ijaa, super, to już tak niedługo! Plan spraw załatwionych i do zrobienia brzmi b. rozsądnie

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
śliczne majtki
Dziękuję.

Cytat:
ijaa, pozwolisz, że skorzystam trochę z listy?
Korzystaj do woli.

Cytat:
aż mam dreszcze!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
idealne na ślub
Gratuluję samochodu!
Dziękuję.

Cytat:
Napisane przez rossifumi Pokaż wiadomość

Ze spraw ślubnych:
- sala zaklepana, w przyszłym tygodniu wpłacamy zadatek, stanęło na Willi Decjusza w Krakowie
- jest już data 04.10.2014, więc można załatwiać pozostałe sprawy, kościół idzie na pierwszy ogień. Z pewną taką nieśmiałością.....
- kolejne podejście do szukania sukienek za mną, mam dwie faworytki, nie mogę się zdecydować , pomożecie ?
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,24171.html
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4835.html

Pierwsza jest oryginalna, leciutka, ma piękną, niespotykaną koronkę na dekolcie i plecach. Jest mega romantyczna. Robiła dużo większe wrażenie na żywo, sama na podstawie zdjęcia z katalogu nie wybrałabym do mierzenia. Jest inna od innych. Ja lubię być inna od innych

Druga - wkleiłam model Justin Aleksander, ale prawdopodobnie mierzyłam coś innego (cena 2700, to chyba nie JA). Niestety Pani w sklepie nie chciała powiedzieć co to było, twierdziła, że w internecie nie znajdę . Ale sukienka z daleka nie do odróżnienia. Pięknie modeluje figurę, koronka ma delikatne zdobienia kryształkami, więc delikatnie (naprawdę delikatnie) się mieni w świetle. Ja jestem raczej większą PM-ką ( rozmiar duże 42, oczywiście na ślub będzie 38) i druga suknia rewelacyjnie podkreślała zalety sylwetki (super talia, ładne ramiona), a chowała wady (biodra, uda....). Ładny, krótki koronkowy tren. Ale czy nie jest zbyt tradycyjna, klasyczna?
Byłam mierzyć z siostrą, i siostra nie była w stanie stwierdzić, w której ładniej.
Jaki werdykt?
Gratuluję załatwionych spraw.
Moje serce jest za Galą. Piękna suknia i mam słabość do tej marki - celowałam w ich suknie i wiele mi sę podobało, ale niestety dopóki ich nie ubrałam.

Cytat:
co myślicie o tym, aby w podzięce zamiast rafaello dać po proostu wspólne zdjęcie.. wszystkich osób z wesela?
Fajny pomysł. A jak technicznie chcecie to rozwiązać?

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
ijaa Ale szybko Trzymam kciuki, żeby bezproblemowo poszło ze wszystkim
Dziękuję.

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Hej
Galarecie mówię stanowcze nie. U nas nie będzie ani jednej przystawki w tym cudzie natury.

U nas będą:
Zina płyta:
Sałatka grecka
Sałatka z brokułów
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Półmiski warzyw i marynat
Śledź musztardowy
Rolada z łososiem
Karkówka z żurawiną
Schab pieczony ze śliwką
Pasztet fabrykancki z konfiturą z czerwonej cebuli i ogórkiem kiszonym
Grillowane płatki z kurczaka
Łosoś na sałatce ziemniaczanej
Koreczki serowo-owocowe

Stół słodki:
Musy owocowe
Mini serniczki
Mini jabłeczniki
Ciasto czekoladowe
Mini babeczki

U nas z mini nowości: kupiliśmy TŻ krawat. Nie jest idealny ton w ton, ale.. daje radę. Jest dosłownie ciuteńkę ciemniejszy niż moje buty. Daliśmy 20 zł, więc nie szkoda nawet gdybyśmy jednak znaleźli idealniejszy.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 20:04   #955
enzunio
BAN stały

Odwolalam panieński, tzn. moja swiadkowa odwołała na moja prośbę, moje koleżanki się tak burzyly o to, że nie dostały zapro na wesele (za każdym razem tak robimy, że nie zapraszamy się na wesela tylko na panieński całą paczką tylko u mnie była ta różnica że chłopaki z paczki tz będą) że nie mam ochoty z nimi siedzieć...

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 20:09   #956
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
elegancki i zawsze pasuje a z jakich kwiatów byś chciała?? na ślub super!
nie wiem właśnie, na pewno nie róże ciężko mi znaleźć bukiet w kolorze miętowej zieleni, żeby nie był z róż... dlatego najlepiej chyba będzie biały - zawsze będzie pasował

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
A co do Sali weselnej,ślub planowaliśmy na rok 2016 (w chwili zaręczyn nie wiedziałam jeszcze o ciąży ) tak więc gdy okazało się że spodziewam się dziecka rodzice z obu stron zaczęli naciskać , że jak to przecież ślub TRZEBA brac zanim się dziecko urodzi, bo to nie wypada tak bez ślubu dziecko wychowywać , a co ludzie powiedzą (jakby mnie to najbardziej interesowała, w końcu zawsze się do czegoś przyczepią) .
Ale powiedzieliśmy że nie chcemy brac ślubu już teraz na wariata żeby zdążyć przed maluszkiem , tylko tak jak planowaliśmy za 3 lata jak trochę odłożymy i wtedy zorganizujemy obiado-kolacje w jakimś fajnym miejscu dla najbliższej rodziny ( oboje studiujemy , do tego mając dziecko wiadomo ze nie jesteśmy w stanie zbyt wiele zaoszczędzić),ale rodzice zaproponowali żebyśmy poszli na kompromis tzn ślub za rok (czyt teraz w sierpniu ) ale oni za takie podstawowe rzeczy zapłacą a my tylko za swoje „widizimisię” , wtedy wydawało mi się to super pomysłem i zgodziłam się. Dziś niestety nie jest już tak różowo.

[/COLOR]
Zgadzam się z pogrubionym - to wcale nie jest takie, jak się wielu wydaje, że rodzice płacą i jest lajt nie za każde "widzi mi się" zapłacą, mają 'decydującą moc' (a przynajmniej takie mają przekonanie). Oczywiście nie wszyscy, ale często tak bywa. Coś za coś

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
mi się bardzo podobają, ale w połączeniu z zielenią
Ja chcę połączyć z zieloną miętą mały dodatek gdzieś na czubku białego bukietu-kuli

DZIEWCZYNY - CZY KTÓRAŚ Z WAS MA KOLOROWE BUTY ŚLUBNE???
Bardzo bardzo bardzo proszę o link/informację na forum/informację na priv chcę buty w kolorze zielonej mięty lub brzoskwini, najlepiej max 5 cm, nigdzie nie mogę znaleźć takich ślubnych/ tanecznych

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Odwolalam panieński, tzn. moja swiadkowa odwołała na moja prośbę, moje koleżanki się tak burzyly o to, że nie dostały zapro na wesele (za każdym razem tak robimy, że nie zapraszamy się na wesela tylko na panieński całą paczką tylko u mnie była ta różnica że chłopaki z paczki tz będą) że nie mam ochoty z nimi siedzieć...

Wysłane z telefonu
jak to? Tzn. o co się burzyły dokładnie, bo nie rozumiem?

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 20:19   #957
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane z telefonu
Oj Kochana przykro mi Nie wie co powiedzieć.
Albo wiem: weź najbliższe przyjaciółki i wpadnij do Łodzi za tydzień - zrobimy sobie wspólny panieński.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Bardzo bardzo bardzo proszę o link/informację na forum/informację na priv chcę buty w kolorze zielonej mięty lub brzoskwini, najlepiej max 5 cm, nigdzie nie mogę znaleźć takich ślubnych/ tanecznych [
Ja mam taneczne - fioletowe!
Nie wiem czy znajdziesz tam zielone, ale.. zawsze można spróbować.
Model mam ten: http://www.akcesdance.pl/wizdam/view.php?m=26
Moje mają 6cm obcas i prezentują się tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg snfe.jpg (42,2 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-03-23 o 20:21
Stary 2014-03-23, 20:20   #958
ijaa
Zakorzenienie

dubel :[

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-03-23 o 20:21
Stary 2014-03-23, 20:41   #959
say-hello
Zakorzenienie

Panna Izabela, patrzyłaś na bialebuty? tam mają kilka zielonych odcieni, a obcas i resztę możesz sobie dobrać.

Cytat:

Wysłane z telefonu
co za babska! ale tobie wprost to powiedziały, czy między sobą ? ja pie... niektórym to sie w głowie poprzewracało

Opium, wasz plan brzmi nieźle! ja dzisiaj też rozmyślałam o podróży.

no właśnie, apropo podróży. jakie miejsca proponujecie, żeby spełniały te warunki?
- niezbyt drogo - tzn większość kierunków egzotycznych niestety odrzucamy. dominikana i seszele nie w tym roku
- piękne plaże
- ale też coś do zwiedzania - wyspa pełna betonowch hoteli i samym pozagradzanych kurortów raczej nas nie interesuje
- nie Egipit :P

dziś czytałam o Gran Canarii i innych wyspach Kanaryjskich i wstępnie mi się podoba. można zabukować lot i hotel, a na miejscu wynając samochód i gdy tylko chcemy, pojechać i pozwiedzac.

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-03-23 o 20:42
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 20:48   #960
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
nie wiem właśnie, na pewno nie róże ciężko mi znaleźć bukiet w kolorze miętowej zieleni, żeby nie był z róż... dlatego najlepiej chyba będzie biały - zawsze będzie pasował

Zgadzam się z pogrubionym - to wcale nie jest takie, jak się wielu wydaje, że rodzice płacą i jest lajt nie za każde "widzi mi się" zapłacą, mają 'decydującą moc' (a przynajmniej takie mają przekonanie). Oczywiście nie wszyscy, ale często tak bywa. Coś za coś

Ja chcę połączyć z zieloną miętą mały dodatek gdzieś na czubku białego bukietu-kuli

Bardzo bardzo bardzo proszę o link/informację na forum/informację na priv chcę buty w kolorze zielonej mięty lub brzoskwini, najlepiej max 5 cm, nigdzie nie mogę znaleźć takich ślubnych/ tanecznych

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

jak to? Tzn. o co się burzyły dokładnie, bo nie rozumiem?
że nie zostały zaproszone na wesele mimo że w zwyczaju nie mamy zapraszać się na wesela tylko właśnie na panieński. Różnica polega na tym że Tz zaprasza swoich znajomych a ja tylko 2 najbliższe przyjaciółki, a jeden z kumpli Tz związał się ostatnio z jedna z koleżanek z panieńskiego i ona właśnie się burzyla... sorry że chaotycznie ale piszę z tel:/

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Oj Kochana przykro mi Nie wie co powiedzieć.
Albo wiem: weź najbliższe przyjaciółki i wpadnij do Łodzi za tydzień - zrobimy sobie wspólny panieński.

Ja mam taneczne - fioletowe!
Nie wiem czy znajdziesz tam zielone, ale.. zawsze można spróbować.
Model mam ten: http://www.akcesdance.pl/wizdam/view.php?m=26
Moje mają 6cm obcas i prezentują się tak:

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Panna Izabela, patrzyłaś na bialebuty? tam mają kilka zielonych odcieni, a obcas i resztę możesz sobie dobrać.

co za babska! ale tobie wprost to powiedziały, czy między sobą ? ja pie... niektórym to sie w głowie poprzewracało

Opium, wasz plan brzmi nieźle! ja dzisiaj też rozmyślałam o podróży.

no właśnie, apropo podróży. jakie miejsca proponujecie, żeby spełniały te warunki?
- niezbyt drogo - tzn większość kierunków egzotycznych niestety odrzucamy. dominikana i seszele nie w tym roku
- piękne plaże
- ale też coś do zwiedzania - wyspa pełna betonowch hoteli i samym pozagradzanych kurortów raczej nas nie interesuje
- nie Egipit :P

dziś czytałam o Gran Canarii i innych wyspach Kanaryjskich i wstępnie mi się podoba. można zabukować lot i hotel, a na miejscu wynając samochód i gdy tylko chcemy, pojechać i pozwiedzac.
Mi nic nie powiedziały, wczoraj tz był na imprezie i jedna z dziewczyn napadła tzta z fochem (ta dziewczyna kumpla)

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości