|
|
#2101 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
![]() Jeden z tych litosciwszych porodow ![]() Cytat:
Jak Lilcia usnie.sprobuj wyciagac cyca z buzi może. Mój sie wtedy budzi i ssie dalej. A jak sie naje to cyc sam wypada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje za opisy porodow
Ja zmieniam przed karmieniem. Pupy niczym nie smaruje. Jesli zrobi w pieluche w czasie karmienia, to musze przebrac, bo wtedy na bank nie zasnie. Natomiast jesli nie zrobi nic, to zasypia podczas karmienia.
|
#2103 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2105 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mojego TŻta też nie ciągnie do zajmowania się synem, nie jest ojcem czytającym bajeczki, bawiącym się razem z synem lego czy chodzącym na spacery, ale jak mu powiem, że ma małemu zrobić jedzenie, albo wykąpać, posprzątać z nim pokój, itp. to to zrobią ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- to tak jak mój, a jak dojdzie nowy członek rodziny, to teoretycznie będzie potrzeba, żeby pracował więcej ... teoretycznie ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- nie bo się bałam, że będę mieć siniaki na brzuchu od tego kopania w środku ![]() Cytat:
![]() i do tego ten fotel, moje marzenie ![]() nie napiszę ci jak się fotel spisuje, bo nie wiem, ale marzę, żeby mieć do karmienia ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ---------- spakowałam torbę, a nawet dwie TŻ wchodzi do sypialni, patrzy i mówi - Ty się gdzieś na długo wybierasz? 2 torby? no to mu tłumaczę, że jedna moja, a druga dzidzi ![]() potem musiałam tłumaczyć starszemu synowi a na koniec maluchowi, ech ci faceci, nic nie kumają ![]() muszę jeszcze zrobić listę co dopakować przed wyjazdem, a w ogóle to się zastanawiam, czy tych toreb nie wozić w bagażniku ... nie spakowałam ubrań na wyjście ze szpitala, chyba naszykuję 2 reklamówk w domu - wersja optymistyczna - moje stare "normalne" ciuchy i wersja pesymistyczna - ciuchy ciążowe ... |
||
|
|
|
#2106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzis poklocilam sie z pielęgniarska. Az do lez. Ja prawie nie mam pokarmu i jak go przystswiam to tylko na troche a potem jest placz. On jest duzy i sporo potrzebuje wiec placze. A tu karmia co 3 godziny kazde dziecko taka sama porcja czy wazy 2 czy 4 kg. I w międzyczasie moze krzyczec ale nie dostanie. A mnie serce pęka. Ona mi próbowała wmówić ze ja gi nie przystawiam i on mysi wytrzymac co 3 godziny. A mnuw dupie strzeka. Poryczalam sie. Ledwo ti wytrzymuje. Jestem ba skraju depresji. Musimy tu byc do czwartku, piatku. Oby nie dluzej bo umre. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2107 |
|
Zadomowienie
|
U mnie położne caly dzień i całą noc co godzinę chodzą sprawdzać co robisz z dzieckiem no chore, dziecko już trochę zaczyna coś sobie marudzić ale nie że chce jeść to budzą nas i karmić mamy
Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Beautiful - lepiej, że chodzą i sprawdzają, niż jakby miały nie reagować, że Ci dziecko płacze. u nas dowołać się ich nie można było, chyba, że któryś maluch robił alarm na cały oddział, wtedy się pojawiały. a tak to "matko, radź sobie sama", ewentualnie "masz problem? przyjdź do nas".
|
|
|
|
#2109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Mój się bawi ale jest krotkodystansowcem. Szybko się nudzi i po chwili znów nos w tv. Ale jak poproszę to tez raczej wszystko zrobi. Ale jedynym jego stałym obowiązkiem jest kąpiel. No to tam się długo bawią bo kąpią się razem. Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|||
|
|
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
Margo no w sumie ja nie mam pretensji o to że chodzą co godzinę tylko że ze zwykłego marudzenia robią panikę że dziecko jest głodne a jadło np 10min wcześniej.
Nadzwyczajna lewek ma rację może sama zacznij robić mleko bo niepotrzebnie w stresie będziesz żyć :/ Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#2111 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Widzę, że większość przeżywa właśnie męczarnie w początkach kp. Współczuję i wiem dokładnie,co przeżywacie, bo też miałam problemy i w końcu karmiłam butlą, ale odciąganym mlekiem. Nic nie mówcie o traumie po porodzie, bo ja mam i od miesiąca codziennie powtarzam sobie, że tym razem będzie lepiej Jakieś efekty już chyba są, bo przynajmniej nie chce mi się płakać na samą myśl o porodzie Dziś mam wizytę u gina. Mam obawy,że mi się dziecko znów przekręciło i nie jest już ułożona główkowo Czuję dwie "kuleczki" po obu stronach brzucha...Miłego dnia dziewczyny |
|
|
|
#2112 |
|
Zadomowienie
|
Pytanie do mam. Czy macie jakieś lampki nocne do karmienia czy robicie to po ciemku lub normalnym świetle?
|
|
|
|
#2113 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#2114 |
|
Raczkowanie
|
monka gratulacje!
też karmię przy lampce taki półmrok jest. U mnie w szpitalu było tak że jak dziecko płakało nie szło Ci karmienie to od razu butle przynosiły przynajmniej w nocy tak było. Witam się i zaraz uciekam spać bo mały dał czadu w nocy, od 23 to 4 marudził, jak nie cyc to smoczek , to się zlał i było mu mokro, to znowu brzuch bolał od bączków. Odnośnie bączków czy dziecko nie umie puszczac bączków bez bólu tylko musi krzyczeć i wtedy mu szybciej wychodzą? w ogole które kropelki są najlepsze na takie dolegliwości?
http://www.suwaczek.pl/cache/a36f317b2e.png Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014 Edytowane przez asialll Czas edycji: 2014-03-24 o 09:18 |
|
|
|
#2115 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Mój pierwszy "post" z telefonu... jeszcze się rozbujam
![]() Cytat:
zresztą który chłop sam z siebie lubi zajmować się małymi dziećmi? mój też się zajmował, robił wszystko, ale żeby tak go mocno wciągnęło nie powiedziałabym Martwi się za to na zapas, co będzie robił z córką, bo dziewczyny i ich zabawy są nudne Co do opieki w szpitalu pewnie że w tą stronę lepiej. Cytat:
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę i ja tez poproszę. Może dzisiaj się dowiem, kiedy moje cięcie? |
|||
|
|
|
#2116 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nati tez karmilam w lekkim polmroku ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() za termin cc
|
|
|
#2117 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Najlepsze bylo to ze na pooperacyjnej polozne wszystko wokol dziecka robily, a jak przeniesli mnie na zwykla sale to zostalam zupelnie sama nawet nie wiedzac jak karmic, przewijac, czy ubierac. Dobrze ze TZ byl to poszukal poloznej ktora troche.pokazala i pozniej juz musialam sobie sama radzic. Inaczej sobie wyobrazalam moj pobyt w szpitalu ![]() Cytat:
Mam lampke - w pelnym swietle zaraz mi sie Kacper wybudzal. Cytat:
Kciuki za termin CC ![]() Dziewczyny co myslicie o takim bujaku? http://allegro.pl/fisher-price-cudow...048151469.html Czy cos innego mozecie polecic? Bujaczek Eli mi sie podoba ale wolalabym sie zmiescic w ok 2 stowkach
|
|||
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Trzymam kciuki za kwietniówki-już niedługo wasza kolej I za ostatnie marcóweczki też ogromne ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Kto dziś rodzi?![]() lutien musiałaś mieć naprawdę straszny ten pierwszy poród, ale ten na pewno będzie lekki i szybki ![]() wg mnie dziecko doskonale umie puszczać bączki, tylko czasami ma coś w stylu zaparć i wtedy boli je brzuszek i płacze. Ja polecam kropelki Espumisan100, u nas pomogły na problemy brzuszkowe. |
|
|
|
#2120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nadzwyczajna chciałaś karmić piersią a teraz zmieniłaś zdanie ? z mlekiem matki jest tak, że produkuje się jak jest potrzeba - im częściej będziesz przystawiać, tym więcej tego mleka będzie, a jak Maksia nakarmisz butlą, to mleko ci się nie naprodukuje; a w ogóle to mam wrażenie, że bardzo dużo nerwów u was, po części rozumiem bo i ciężki poród, i choroba, ale może warto coś na uspokojenie - choćby meliskę ![]() ja dzisiaj jadę na KTG na 16 i tak sobie myślę co zabrać - tam jest taki półmrok, to książki nie poczytam, chyba że na tablecie, ja nie wytrzymam tyle leżeć bezczynnie; Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-03-24 o 10:17 |
|
|
|
|
#2121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyle, że jak dzieciak lubi bujanie to będziesz musiała jedną nogą wprawiać w ruch i dlatego bardziej pasowałaby mi teraz huśtawka, chociaż masz rację, cena mi mniej pasuje... a może używana? znalazłam takie nówki w miarę niskich cenach http://allegro.pl/chad-valley-jak-no...053758512.html http://allegro.pl/bright-starts-hust...061805392.html |
|
|
|
|
#2122 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chociaz powiem wam, ze z kazdym dniem przepowiadacze sa coraz czesciej i coraz mocniejsze, wiec moze cos sie ruszy, bo mam juz DOSC!!! Cytat:
i na wyjscie musze sobie ciuchy naszykowac. A na dzisiaj mam w planie poprasowac Krzysiowi, zeby nie bylo dzwonienia co 5 min gdzie co jest. I najlepiej podpisac ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() Moja mama ostanio mowila,ze krzeselko do kramienia kupi, ale ja wlasnie chyba bym wolala cos takiego hustawke albo lezaczek kazaalam sie wstrzymac z zakupami ![]() Cos virginia sie dlugo nie odzywa?
73 kg Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-03-24 o 10:37 |
|||||||
|
|
|
#2123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2124 |
|
Raczkowanie
|
Witam się
![]() mamusie biorę was na przesłuchanie. Każda tutaj opisuje, ja wiem, zapisywałam na kartce ale gdzieś mi ją wcięło więc jak macie chwilkę to odpiszcie proszę, oki. Dziecko kąpię co: - ........ dni -codziennie Do kąpieli używam: -mydła ............ (nazwa) -szamponu ................ -oilatum/emolium ........................ Po kąpieli smaruję dziecko: - oliwką .................... -niczym -inne ...................... Na kolkę/ ból brzuszka używam; ......................... .................. Na spacer do buzi używam: -nic - krem ......................... ................. Używam chusteczek nawilżanych ......................... ............... Jak by któraś chciała dodać coś od siebie to bardzo proszę ![]() I jeszcze któraś z was przesyłała priv informację odnośnie dietę mamy karmiącej, wybaczcie ale nie pamiętam, czy mogłabym prosić tak z większym opóźnieniem
|
#2125 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie ma ten plus, że jest na akumulator i nie jestem uzalezniona od kabla. Nic się nie stanie też jak ją schowam pod kołdra- kolory zmieniają się od fioletowego przez czerwony, pomarańczowy do prawie białego. Podobno czerwony nie wybudza dzieciaków, chociaz ja uzuywam fioletowego, bo więcej widzę i łatwiej mi trafić dzieckiem do piersi ![]() Cytat:
Witam się porannie po trzecim śniadaniu mojej córki Noc spokojna, po awanturze wieczornej. Kąpiel podobno wycisza dzieci- nie u nas Panika, łykanie powietrza i potem ból brzucha... Walczyliśmy 3 godziny, żeby Małą uspokoić- w końcu zasnęła po wsadzeniu jej w nosidło i spała od 21 do 1. Potem pobudka o 4 i początek dnia 6:30. Juz nawet nie próbuje chodzić spać później niż 22:30.Trzymam kciuki za pozostałe marcówki (ciekawe jak Filupka po wczorajszym pójściu do szpitala) i powoli za kwietniówki ![]() Wszystkim hospitalizowanym i chorującym ![]() I jeszcze dużo cierpliwości karmiącym piersią- początki są trudne, ale cierpliwość przydaje się i później. A nerwy nic nie pomogą, więc melisa będzie bardzo dobrym pomysłem. My mamy huśtawkę, ale Emilka na razie jej nie lubi. Poczekam z przyzwyczajaniem jej jeszcze trochę- pewnie jest jeszcze za mała. mmhym, Beautifullie- Dzięki dziewczyny za opisy porodów
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
uparta8210 nie obraź się, ale to chyba nie jest takie zero-jedynkowe - tak albo tak, dużo zależy od dziecka i jego skóry, same dziewczyny piszą, że planowały coś a robią inaczej - można planować używanie szamponu, a potem się okazuje, że potrzeba emolientu
ja mam po Kubie krzesełko do karmienia z chicco, takie od zera - jak tutaj, tylko ja mam w rybki: http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...058890117.html i mogę powiedzieć, że to były najlepiej zainwestowane pieniądze - używaliśmy codziennie przez ponad 3 lata, kilka razy dziennie, nic się z fotelem/tapicerką nie stało i myślę, że nam posłuży kolejne 3 lata przy małej a Kuba przestał używać, bo już jest duży i siedzi na normalnym krześle przy stole; ten fotel ma taką gąbkową redukcję - że noworodek tam leży prawie na płasko, bardzo polecam |
|
|
|
#2127 | |
|
Raczkowanie
|
Aha dajecie dzieciaczkom te witaminy, jeżeli tak to jakie ??
ale mi się zebrało dzisiaj na wywiady ![]() ![]() TeQIBA fajny ten leżaczek, moja znajoma go kupiła córci, a ja mam podobny do tego http://allegro.pl/fisher-price-lezac...050010062.html tylko że mój jest niebieski z zebra i pachołek ma okrągły na górze z 3 zawieszkami i służył mojej córci bardzooo długo i wcale się nie zniszczył martorka to trzymam kciuki za rozkręcenie akcji Cytat:
dziecko też przeszkoliłam aby tatusia uświadomiła w razie czego ale mój Tż jak czegoś nie znajdzie to pewnie pojedzie i kupi nowe i tak na samoluba: mam dzisiaj urodzinki agunia4ever proszę o zmianę na pierwszej stronie o jeden roczek do przodu ![]() olakola wiem że planować to każda sobie może teraz co chce a potem to i tak inaczej wyjdzie, bo sama to przerabiałam, ale chciałam aby to jakoś było w kupie i aby jakoś jaśniej było, ale jak nie chcecie pisać to nie, przecież nic się nie dzieje. Napisałam dla chętnych
07.10.2009 M. 30.03.2014 P. Szczęścia moje dwa plus Mąż Edytowane przez uparta8210 Czas edycji: 2014-03-24 o 11:02 |
|
|
|
|
#2128 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
- co 2 dni Do kąpieli używam: -płynu do kąpieli hipp -oilatum Po kąpieli smaruję dziecko: -niczym -ewentualnie krem hipp [U]Na kolkę/ ból używam - sab simplex Na spacer do buzi używam: -nic Używam chusteczek nawilżanych -Nivea sa delikatniej nawilżane niż pampersa Mam nadzieję ze pomogłam Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() uparta8210 100 LAT!!! ![]() filupka i jak tam u Was? Już po?
|
#2130 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dzisiaj była położna i ważenie - z mojej maleńkiej Uleńki robi się pączek słodki i tłuściutki W srodę na wyjściu ze szpitala wazyła 3200 a dzisiaj 3480 g w domu raz tylko była nakarmiona MM pierwszej nocy, położna była w szoku, a ja jestem z nas dumna ![]() Cytat:
Myślę, że się już nie obróciła, trochę późno Cytat:
![]() U mnie tak samo - trzeba było się dopraszam o jakąkolwiek pomoc czy radę ![]() Cytat:
Ale ja też polecam huśtawkę - co prawda nie z doświadczenia, ale po researchu na necie i tu na wątku Cytat:
Cytat:
Dziecko kąpię co: - 2 dni Do kąpieli używam: - płynu hipp Po kąpieli smaruję dziecko: - oliwką hipp główkę - ciałko linomagiem A+E ale tylko teraz, bo Mała się łuszczy, nie wiem czy z przenoszenia czy wszystkie dzieci tak mają. Później nie chcę smarować niczym. Na kolkę/ ból brzuszka używam; nie mamy na razie porblemu Na spacer do buzi używam: -nic nie użyję, ale jeszcze nie byliśmy. Używam chusteczek nawilżanych Mam kupione Tami, cotton care, ale używamy wacików i wody. Witaminki D+K z kedafarm czy coś, bo na promocji były w gemini. Jak Wy sobie radzicie z robieniem kupki lub siku w trakcie przewijania? Moja w 80% przypadków przewijania coś kombinuje - teraz kroimy podkłady na mniejsze kawałki i podkładamy, ale może macie jakieś fajne pomysły?
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2014-03-24 o 11:39 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

zbadał mnie i powiedział że ok 12 przyjdzie sprawdzić rozwarcie i czy odeszły wody. O 11 miałam rozwarcie na 3cm, położna zrobiła mi masaż szyjki. Po 12 przyszedł gin i zrobił indukcję, wody lały się jak wodospad, rozwarcie się powiększyło ale nie znacznie. Po 13 skurcze już były nie do zniesienia ale położna pocieszała mówiąc że jeszcze troszkę. Po 14 zaczęłam już wrzeszczeć z bólu to przyleciała jeszcze jedna bardzo fajna położna i mnie uspokajała. O 15 zaczął się już poród , i trwał do 15.30. po czym miałam u swego boku najpiękniejszego chłopca na świecie <3 potem mi go zabrali i zaczęła lekarka zszywać pod znieczuleniem następnie leżałam do 17.30 pod kroplówką. Poród raczej udało mi się wymazać z pamięci.

a nieraz potem jeszcze usypiać. Przez to karmienie staje się procesem, którytrwa nieraz i z godzinę... Czy to normalne czy moze ja robię coś nie tak? Dodam że przewijam "po" bo często w trakcie karmienia mała robi kupkę
6 dziewczynek i pierwszy chłopak
razy 10 i wydusiłam "o Jezu"
Trzeba mieć męża przy porodzie na 100%! choćby, żeby ciepłe spojrzenie dostać.

?? 

Czuję dwie "kuleczki" po obu stronach brzucha...