Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-24, 09:03   #301
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

cierpliwosc opis przepiękny

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Zaraz nadrobię,ale może ktoś będzie wiedzieć:
Czy na zdjęciach paszportowych dzieci widać kawałek bluzki?Bo nie wiem w co ubrać Tuśkę:/
Z tego co pamiętam fragment bluzki będzie widać,ale widzę,że juz Ci doradzono

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Ja caly czas twierdze ze 3 lata jest super bo starsze dziecko jest ba tyle ogarniete ze rozumie, pomoże i soba sie samo zajmie na tyle by zrobic cos w domu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dokładnie tak

Hello
Dzisiaj wybieramy się do Ikei
Maję zostawimy w ikeowskim przedszkolu-mam nadzieję,że zostanie i nie będzie robić cyrków

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:03   #302
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
ha ha ,nie wiem po co robic cos na pokaz, moja t. jak czasen do nich zajdziemy to ciagle tylko wpadajcie czesciej, a tak to nawet nie zadzwoni i nie zapyta jak mala, i jeszcze te jej sztuczne usmieszki, ze sie cieszy jak przyjdziemy łeeee juz sie na niej poznalam i widac, ze udaje...

ja juz nie moge sie doczekac pierwszych kroczkow Julci raczkowania, siadania... moj tz tez tak mowi, ze mam sie cieszyc bo pozniej bedzie latanie za nia calymi dniami

TASSIA: u mnie brzydko pochmurno... ale nawet jak by slonce swiecilo to nie mam jak wyjsc bo gdzies przebilam kolo od wozka
MADZIUCHNA: co do lozeczka to my mamy pod katem ze wzgledu na ulewanie
U nas to chodzi bardziej o to, że ona wie, że ode mnie kasy nie wyciągnie

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:05   #303
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Jo_asiek może być przez gluten ból brzuszka ale czy zatwardzenie? Nie mam pojęcia Miłosz przed wprowadzaniem nowości robił że 3 razy dziennie, teraz nie ma codziennie i są zbite. Na razie nie widzę prężenia czy żeby sprawiało ból, więc nie ingeruję.
moze byc przez gluten jak najbardziej ale nie jako oznaka alergii tylko gluten jest ciezkostrawny wiec musi organizm przywyknac

mam poweekendowe lenia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:07   #304
agusiowata
Zakorzenienie

Opis porodu piękny. Trochę się dziwię, że tak odsyłali do domu. Ja w szpitalu byłam trzy razy i za każdym razem zostałam. Ja byłam dużo przed terminem i liczył się każdy dzień by przeciągnąć.
Stary 2014-03-24, 09:12   #305
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

1) witamina D - na wypisie mamy napisane, że mały ma dostawać 400j. Lekarka ostatnio zaleciła nam cebion multi (bo Szymek pluł tymi w kapsułkach twist) w ilości 6 kropelek. Czytam na opakowaniu, że 30 kropli to 1000j witaminy D, więc wychodzi na to, żeby było 400j to powinnam dawać nie 6 a 12 kropli. Dobrze liczę? Kurde, nie wiem co o tym myśleć i co robić, czy dalej podawać te 6, o których mówiła pediatra? Asiek84 z tego co pamiętam, to chyba też jeszcze niedawno podawałaś cebion multi, mogę wiedzieć w jakiej ilości?
ja tez podawalam cebion multi, 4 krople.
na ulotce jest napisane, ze niemowleta powinny dostawac 3-5 kropli na dobe

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-03-24 o 09:14
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:13   #306
agusiowata
Zakorzenienie

U nas dziś pochmurno i ani razu w nocy (bardziej nad ranem) nie stawałam do Adasia. Może to znak, że potrzebuje rolety, bo ma za jasno. Mąż dał mleczko jak wrócił z nocki, tak jak kiedyś, przed 6. Przez ostatnie dni od 5 koniec spania.
W sobotę Adasia tak słońce raziło, że w końcu dałam mu coś na twarz. Tak płakał, spać mu się chciało po basenie.
Nie wiecie czy w pepco są parasolki przeciwsłoneczne?
Stary 2014-03-24, 09:15   #307
teacherka
Zakorzenienie

Hejj....

Co za paskudna pogoda, zimno, mokro.. Bleeee...

Kasiunia, ja bym chyba wyszłą... Jezuuu ja to jestem taka obrażalska, ze szok. ;P

Zuza śpi. Faaajnie... JAk się chce dzień zaczynać o 3:50... Ma-sa-kra... Jestem nieprzytomna, więc nadrobiłam i już nic nie pamietam, dziury w mózgu mi się robią przez ten dziurawy sen...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:15   #308
kaska87
Zakorzenienie

hej

ja się witam, nie będzie mnie dzisiaj bo TZ ma wolne

za to ktoś mi odmienił dziecko jęczy, męczy na rączkach źle, na macie źle, u taty źle itd. no sam nie wie czego chce- w dodatku pierwszy raz tak ma i nie wiemy co robić, póki co siedzi w leżaczku zjada swoje skarpetki () i jest spokój, jak zje to idziemy na spacer mimo, że pogoda do

chociaż teściowa i moja mama obstawiają zębole, bo on się nigdy tak nie zachowywał...

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-24 o 09:16
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:15   #309
dodinha
Wtajemniczenie

Witam się z rana.Podczytuje,ale na pisanie w ciagu dnia czasu brak.Spędzamy miło czas z Tatą,chcę się nacieszyć przez te dwa tygodnie.Dziadek zakochany we wnusi,pierwsze spotkanie wypadło super,Helenka przywitała Go szerokim uśmiechem.U nas dziś piękna,przymrozkowa pogoda,więc będziemy spacerować.Przesadzam dziś Helke do spacerówki zobaczymy czy się spodoba.Pozdrawiam Was dziewczyny,w miarę możliwości będę zaglądać.Gratki dla Sary za pół roku Miłego dnia wszystkim!

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-24, 09:16   #310
teacherka
Zakorzenienie

Aaaaa, wszystkiego naj dla Wiktorka Lenki I Kornelka
Stary 2014-03-24, 09:17   #311
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
bobovita expert
i holle
holle w gemini ok 13zl a w krakowie w ekodelikatesach na borku 17.90
w ekosklepach (ekochatka, krupnicza) cena ta sama

papuga ja bym na sile nie odstawiala dziecka od mleka
daj mu czas bo jak dla mnie probujesz przeskoczyc za wysoka poprzeczke na raz
pamietaj ze w tym okresie dla dziecka mleko to podstawa szczegolnie ze on chce mleko a nie odmawia

nie czuj ze cie najezdzam ale uwazam ze powinno sie podazac za dzieckiem w kwestii zywienia a nie za wlasnym widzimisie. jak chce mleko tzn ze potrzebuje, jak ci sie rzuca w nocy na cyca czesciej niz normalnie tzn ze jegi zapotrzebowanie na mleko jest wieksze wiec mu go nie odbieraj

ja tez nie kumam

a ja nie nawidze Kaska
kaska, baska, maryska! do pola! kopac ziemniaki
Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

nie chce mu zabierać mleka, mogłabym mu podawać swoje nawet jeszcze przez rok, gdy on tylko chciał pić z butelki bądź z czegokolwiek oprócz cycka.. nie mam pojęcia jak go do tego skłonić starałam się na wszystkie sposoby, kupowałam różne smoczki, butelki ale to nic nie dało.
Przez to jestem uziemiona a potrzebuję przez latem skończyć prawko, nie zaczęłam nawet jazd, potrzebuje iść do szkoły, jeden weekend co 2 tyg zazwyczaj ale i tak jest to niemożliwe w chwili obecnej..
kombinuje bo nie wiem juz co robić..

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:17   #312
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Dzięki
I co? Samo przeszło tak jak samo przyszło? Zaraz zabieram się za wrtykuł
Ten lek senny zdarzyl sie raz, a koszmary miała kilka razy, mam nadzieje, ze nie bedą wracać.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
My już w pociągu
Pogoda paskudna
Spokojnej podróży

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Nie wiem co w tym przypadku podać dziś na obiadek. Mam marchewkę, kalafior, brokuł, pasternak i dynię. Coś pomieszam może tylko nie wiem co poradzicie
Ja bym zrobiła marchew dynia albo marchew pasternak. No chyba, ze Emi zna wiecej smaków, to po 3 warzywa.

Cytat:
I jeszcze zapomniałam. Moje dziecko zaczyna stawać On super dobrze nie siedzi a już chce stać W ogóle to chodzi po całym mieszkaniu i nie mogę go nawet na chwilę z oka spuścić. Także dziewczyny cieszcie się, że możecie posiedzieć
Wow, jaki ekspres, silny chłopak
Stary 2014-03-24, 09:17   #313
agusiowata
Zakorzenienie

Adaś poszedł też spać o 21 tak jak wcześniej (przed wiosną). Ostatnio chodził spać o 20 (w dzień mało spał) i kilka pobudek w nocy.
Stary 2014-03-24, 09:25   #314
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam z rana
U nas nocka w miarę dobra. Jedzonko o 2:10 i o 2:25 byłam już w łóżku Później 2 pobudki na podanie smoka i o 6:30 rozpoczęłyśmy już dzień. Emilka co chwilę robi takie zbite kupki, a pręży się przy tym niesamowicie właśnie zasypia. Posmarowałam jej przed chwilą dziąsła i ma lekko rozpulchnione, główka ciepła i jest niespokojna. Może to zęby wychodzą
Nie wiem co w tym przypadku podać dziś na obiadek. Mam marchewkę, kalafior, brokuł, pasternak i dynię. Coś pomieszam może tylko nie wiem co poradzicie
po kalafiorze i brokułach może mieć gazy a to chyba może pogorszyć jeszcze sprawę z zatwardzeniem, tak mi się przynajmniej wydaje

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
w rosmannie są, bobovita po 6 mies mleczno ryżowa o smaku bananowym. Na przodzie piszę bez dodatku cukru.
hmm mam ją w domu i ona ma cukier, słodka jak cholera

Stary 2014-03-24, 09:25   #315
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
A wczoraj zlozylismy mu krzeselko do karmienia. jak go tam wlozylismy to byl tak szczesliwy, ze dawno chyba go nic nie ucieszylo
w zalaczeniu zdjecie mojego zucha
śliczny a jaki zdziwiony nową sytuacją

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Przyznam sie, ze bede po raz pierwszy gotowala zupke, bo najpierw jadl sloiczki. Kroliczka mam zamrozonego i poporcjowanego
Mam zamiar wziac 20 dag krolika, 1 marchewke, 1 malego ziemniaka, kawaleczek pietruszki i selera, do tego olej rzepakowy. planuje tez dodac kaszke manne w ramach ekspozycji.
te warzywka akurat mam od rodzicow z ogrodka, wiec je wykorzystam na poczatek.
mozna pietruszke dodac. ja akurat dodam korzen.
zobaczymy co mi wyjdzie i czy bedzie smakowalo, dlatego robie w takiej ilosci.
jak mu podejdzie to zrobimy wiecej
jak tak czytam o Waszym gotowaniu to bym chciała odsunąć to rozszerzanie diety jak najdalej u nas póki co była marchewka, marchewka z ziemniakiem, dynia z ziemniakiem i dziś zaczynamy brokuła, do mięska jeszcze mamy trochę czasu i tym razem planowałam sama gotować, ale jak Was czytam, to już mi się nie chce

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
pogrzebałam trochę w internecie i zastanawiam się czy istnieje możliwość by dziecko nie piło mleka ( w naszym przypadku w dzień) i żeby zastąpić je czymś innym co zaspokoi jego zapotrzebowanie na składniki odżywcze.

skonsultuje to w przyszłym tygodniu z pediatrą.
dziecko starsze, około roczne to wiem, że może, ale taki maluch który ma 6,5 miesiąca to nie wiem, zwłaszcza że on nie odrzucił mleka, tylko chętnie je pije

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Spoko mi przy przyjeciu do porodu lekarz powiedzial ze 3300-3400 Amelka urodzila sie 4150 Ale z perspektywy czasu ciesze sie ze nie wiedzialam ze bedzie taka duza, bo mialam calkiem inne nastawienie, niz gdybym wiedziala ze taki klocuszek bedzie.
mnie w ciąży z Dawidem tydzień przed porodem lekarz też mówił o 3300, w dniu przyjęcia do szpitala wyszło na usg niby 3900, ale robił mi to badanie jakiś młodziutki doktorek to go potem wyśmiałam do męża, że nawet dziecka nie umie zmierzyć no i urodziłam z problemami 4170, ale to już nie tylko z wagi wynikało

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
hej!
Czasami Was podczytuję i nawet bywa, że jestem na bieżąco.
Dziś Sarulka skończyła pół rokui to mnie zmotywowało do tego by opisać poród. Nie było to łatwe po takim czasie i z góry przepraszam, że tak się rozpisałam, no ale można nie czytać..
najlepsze życzenia dla Sary
piękny opis, ciekawe ile rzeczy człowiek już zupełnie inaczej odbiera z perspektywy czasu

Cytat:
papuga ja bym na sile nie odstawiala dziecka od mleka
daj mu czas bo jak dla mnie probujesz przeskoczyc za wysoka poprzeczke na raz
pamietaj ze w tym okresie dla dziecka mleko to podstawa szczegolnie ze on chce mleko a nie odmawia

nie czuj ze cie najezdzam ale uwazam ze powinno sie podazac za dzieckiem w kwestii zywienia a nie za wlasnym widzimisie. jak chce mleko tzn ze potrzebuje, jak ci sie rzuca w nocy na cyca czesciej niz normalnie tzn ze jegi zapotrzebowanie na mleko jest wieksze wiec mu go nie odbieraj

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:25   #316
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
daj znac jak sie dowiesz bo A. od kilku dni ma totalna wypine na mleko wypija teraz po 20 ml. nawet na spiocha nie chce bo zaraz sie budzi, a nie bede jej trzy razy dziennie kaszy dawac

ja uzywalam, teraz jeszcze nie obnizylam bo jeszcze w lozeczku nie spi, sporadycznie na drzemki.

Amelka dziekuje za zyczenia
dam dam

Stary 2014-03-24, 09:26   #317
teacherka
Zakorzenienie

Gorgulek, brawa dla Miłoszka! ale zasuwa

Moi teściowie wczoraj byli w szoku, uchachani taaaacy. W ogóle jakoś miło było, jak nigdy... Rozpływali się nad Zuzią i tymi jej wygibasami, takie pokazy dawała agentka, że szok. Pompki w jej wykonaniu to mistrzostwo

I teściowa i tak twierdzi, że Zuzka będzie chodziła szybciej niż Tż (on miał 8 miesięcy). Szczegół, że jeszcze nie siedzi, ona uważa, że teraz tak ruszy. Noooo zobaczymy. :P

Aaaaa i hit. Naprzywozili przetwórów jak zwykle. No i czy to przypadek, że między "darami" zawieruszyłą się jakaś gazetka z artykułem "Bezcenni dziadkowie - jak mądrze korzystać z rad seniorów" :????
Stary 2014-03-24, 09:26   #318
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry
u nas juz povudka i spiewy z lozeczka.
dzis w sumie troche lepiej z pobudkami bo wczoraj moje dzieci troche wiecej zjadlo. przynajmniej znalazlam zaleznosc nocnych pobudek.
wczoraj mielismy wariacki dzien a dzis zapowiada sie brzydka pogoda i bedzie tak przez najblizszy tydzien w krk i mi smutno

a u was jaka pogoda?

mialam dzis cwicyc ale w nocy znow mialam atak kregoslupa wiecchyba jeszcze tydzien sobie pdaruje

Madziuchna ja mam na plasko od 3miesiecy
czytam dalej ale nadrabiania za duzo to nie ma

nie powinnaś ćwiczyć

przez tydzien ma tak byc ? bez jaj... w depresje wpadne

Stary 2014-03-24, 09:29   #319
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

hmm mam ją w domu i ona ma cukier, słodka jak cholera
bobovita ma kaszki z cukrem i bez cukru. Na przodzie opakowania piszę, że bez cukru?
Stary 2014-03-24, 09:29   #320
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

a jeszcze miałam pisać, że wczoraj rano czytałam tu u malutkim Stanisławie i się trochę dziwiłam, a dwie godziny później chodząc po Obi sytuacja: pani woła swojego może 2 letniego synka "Stanisławie, poczekaj proszę na mamusię! Stanisławie mówię do Ciebie!"
dobre
Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość

Ja bym zrobiła marchew dynia albo marchew pasternak. No chyba, ze Emi zna wiecej smaków, to po 3 warzywa.
jadła już marchewkę, ziemniaczka, dynię i jabłko dziś chcę właśnie wprowadzić kolejny smak i nie wiem co, żeby troszkę kupki poluzowało

dla Wikusia na pół roczku
i dla Kornelka i Lenki na 5 miesięcy
Stary 2014-03-24, 09:29   #321
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Miłek jest mega zdolny!!

dzięki, to nie ubiorę bluki z ndrukiem

hmmm myślicie,że błękitna w kwitki się nada?
Nada się

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
mój mąż chciał żeby Miłek był Kazikiem ale wszyscy go wyśmiali łącznie ze mną

dobrze, że sobie jeden dzień odpuściłaś, mogłabyś się jeszcze gorzej załatwić

a bardziej Cię denerwuje spanie w bujaczku, czy wstawanie o 5?
...
Byliśmy wczoraj na 4 urodzinach kuzynki chłopaków. Powiem Wam, że tak się uwkurzałam, że masakra Miłek nie mógł spać, bo w jednym pokoju siedzieliśmy, w drugim szalały dzieci, przenieśli w końcu łóżeczko do kuchni, ale nic to nie dało, bo były ciągle wrzaski. Najpierw ja, a potem mąż posiedzieliśmy po 15 minut w kiblu z dzieckiem na rękach, bo tam najciszej Poza tym ciągłe teksty, że biedne dziecko, głodne, na stół patrzy, a nic mu nie chcą dać, rączki musi doić Jeden wujek mądry na swoją łyżkę, którą jadł dopiero co, wziął kawałek sernika i Miłkowi podstawia Zebrał ochrzan ode mnie i jeszcze zabrałam Młodego i wyszłam z pokoju. Teściowa komuś tam mówiła, że dałaby kruchego ciasta, ale ja pilnuję Zrobiłam Miłkowi kaszkę i oczywiście szok, że takie małe dziecko a ja łyżeczką karmię. Czemu butlą nie dam
Dawid miał znowu od rana wczoraj taki dzień, że nic jeść nie chciał, ale t. zadowolona, bo chociaż kinder niespodziankę zjadł Nooo i jeszcze masę gum i cukierków, które dostawał po kryjomu
Kazik mi się podoba

Dobre pytanie

Tym bardziej doceniam, że Mama i teściowie słuchają mnie w kwestii słodyczy jeśli chodzi o Zuzię i jeśli proszę, że mają nie dawać to nie dają

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
ja juz nie moge sie doczekac pierwszych kroczkow Julci raczkowania, siadania... moj tz tez tak mowi, ze mam sie cieszyc bo pozniej bedzie latanie za nia calymi dniami
Siedź i ciesz się, dobrze prawi

Ja w deszcz nosidło bym wyjęła i wzięła parasol zresztą tak już robiłam.

Cytat:
moze byc przez gluten jak najbardziej ale nie jako oznaka alergii tylko gluten jest ciezkostrawny wiec musi organizm przywyknac
Będę miała to na uwadze, dzięki

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Aaaaa, wszystkiego naj dla Wiktorka Lenki I Kornelka
Dołączam się

Dziewczyny, dzięki ale ja nie wiem czy to takie dobre dla jego kręgosłupa. Przecież on jeszcze jest malutki, ledwo 6,5 miesiąca. Jasne, że to nie oznacza, że będzie szybko chodził ale stawanie już obciąża. Chyba szybciej zaliczę poradnię preluksacyjną niż jak doktorek w czerwcu zalecał.

Jaglanka z owocami i orzechami zjedzona, idę sprzątać dalej dziś małe opóźnienie bo rano deszcz padał i wstawać mi się nie chciało
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:30   #322
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
MONIA biedna Natalka

PAPUGA

LALOCA pocieszylas i mnie

Otóż ogłaszam że nasze usypianie nie wychodzi bede próbować ale niestety dzisiaj trwało to dość długo i po prostu wzięłam do piersi zjadła i usnela wiem że uczę ja że jak będzie marudzic to w końcu wezmę i przystawie do piersi ale ja nie potrafie być najwidoczniej konsekwentna no cóż zobaczymy jak będzie dalej może w końcu się to kiedyś zmieni

Ja oczywiście dzisiaj miałam kolejna moja "rewolucję" brzuchowa eh wykończy mnie to kiedyś na szczęście w miarę szybko poszło i nie tak późno jak ostatnio o 3 w nocy eh padnieta idę spać dobranoc
a spróbuj położyć ją koło siebie, przytul ale nie dawaj piersi.
ja tak robię po południu z Antkiem , tak go uczyłam i uczę zasypiania bez cycka. Na początku irytował się i krzyczał ale np wczoraj pozłościł się z 3 minuty, wtulił w cyce i zasnął. od czegoś trzeba zacząć

wieczorem zasypia już sam , a jeszcze niedawno uważałam, że to w ogole nie możliwe

Stary 2014-03-24, 09:30   #323
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaa i hit. Naprzywozili przetwórów jak zwykle. No i czy to przypadek, że między "darami" zawieruszyłą się jakaś gazetka z artykułem "Bezcenni dziadkowie - jak mądrze korzystać z rad seniorów" :????
niezle to sobie wykombinowali przeczytalas juz artykul
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:31   #324
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
No cieszę się. On na wszystko rzuca się z apetytem mam nadzieję, że tak będzie. Wszystko smakuje i ile dam tyle zje nowości w malych ilościach i płacz, że się kończy
Mam nadzieję, że u Haneczki się zmieni

Ja jestem pewna, że Milosz budzi się przez zęby. Nie ma smoka więc "drapie" sobie dziąsła piersią i tak szuka ukojenia. Daję, nie odmawiam nigdy.

Teacherko i dla Ciebie

Zdrówka
Biedna ta Twoja Natalka.

Widać tak do piersi My już mamy wnioski złożone

Trochę nadrobiłam i idę zaraz na śniadanko

Aaa Kaska pytałaś o drugą ciążę. Ja w pierwszej od 19tyg byłam na L4 i musiałam leżeć. Z Miłoszem chodziłam do końca. Teraz było na pewno bardziej intensywnie bo nie chciałam, żeby Zuzia na tym w jakiś sposób cierpiała. Czułam się super. Brzuch trochę twardniał ale co się dziwić jak siedziałam w robocie po 8h, później szybki obiad w domu i po placach zabaw z Zuzką Ogólnie bałabym się tylko małej różnicy wieku bo ciężko jest nosić dziecko już pod koniec ciąży a jednak takie małe jeszcze tego potrzebuje, a ja mam czasem problemy z kręgosłupem.
Często dopadały mnie wiosenne przesilenia, teraz nie mam na to czasu zupełnie z dwójką jest już co robić

I jeszcze zapomniałam. Moje dziecko zaczyna stawać On super dobrze nie siedzi a już chce stać W ogóle to chodzi po całym mieszkaniu i nie mogę go nawet na chwilę z oka spuścić. Także dziewczyny cieszcie się, że możecie posiedzieć

wow nieźle
klask i:

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Witam się poweekendowo.

Bajka Kornel ma tak samo, rano więc daję mu kaszkę z mm z Holle, bo jest mało wyczuwalne, i w nocy mleko zje około 50 ml, ale ostatnio zamiast tego mleka dałam herbatke i wypił i spał.
No i rano wypije mleko.

cierpliwość piękny opis.

ostatnio zdałam sobie sprawę, że boję się drugiego dziecka.
I w ogóle to mam doła jakiegos.

dlaczego tak?

Stary 2014-03-24, 09:31   #325
teacherka
Zakorzenienie

doughnut, jeszcze nie. Chcesz, zeskanować Ci??
Stary 2014-03-24, 09:34   #326
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

Moi teściowie wczoraj byli w szoku, uchachani taaaacy. W ogóle jakoś miło było, jak nigdy... Rozpływali się nad Zuzią i tymi jej wygibasami, takie pokazy dawała agentka, że szok. Pompki w jej wykonaniu to mistrzostwo

I teściowa i tak twierdzi, że Zuzka będzie chodziła szybciej niż Tż (on miał 8 miesięcy). Szczegół, że jeszcze nie siedzi, ona uważa, że teraz tak ruszy. Noooo zobaczymy. :P

hehe fajni dziadkowie pewnie przez przypadek wpadła ta broszurka chętnie bym ją przeczytała

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
doughnut, jeszcze nie. Chcesz, zeskanować Ci??
ja poproszę najlepiej wklej do posta, bo pewnie więcej osób chętnych
Stary 2014-03-24, 09:35   #327
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
bobovita ma kaszki z cukrem i bez cukru. Na przodzie opakowania piszę, że bez cukru?
na mojej nie pisze ze bez cukru

dzieki obadam temat

Stary 2014-03-24, 09:37   #328
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
dzien dobry
u nas juz povudka i spiewy z lozeczka.
dzis w sumie troche lepiej z pobudkami bo wczoraj moje dzieci troche wiecej zjadlo. przynajmniej znalazlam zaleznosc nocnych pobudek.
wczoraj mielismy wariacki dzien a dzis zapowiada sie brzydka pogoda i bedzie tak przez najblizszy tydzien w krk i mi smutno

a u was jaka pogoda?

mialam dzis cwicyc ale w nocy znow mialam atak kregoslupa wiecchyba jeszcze tydzien sobie pdaruje

Madziuchna ja mam na plasko od 3miesiecy
czytam dalej ale nadrabiania za duzo to nie ma

Odpocznij z tymi cwiczeniami. W ogole lekarz Ci pozwolil?

Pogoda? Szkoda gadac, od wczoraj caly czas pada, raz mniej raz wiecej Amelka moze na balkonie sie przewietrzy, a ja w chalupie ogarne troche.

Cytat:

chcieli Ci cos dac do zrozumienia

U nas nocka w miare. Dwie pobudki, w tym druga z placzem przed 5 - juz myslalam ze koniec spania, ale jakos zasnela w koncu przy cycu i pospalysmy jeszcze do 7

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:37   #329
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

ja też muszę wymienić garderobę i przejrzeć ciuszki Jasia. Bo poki co mam wyprany tylko aktualny rozm. 74. a większe rzeczy mam w w workach po siostrze i musze to gruntowanie przejrzeć bo w sumie nawet nie wiem co mam.
tzn. wiem mam lenia
To ja tez mam podobnie.Te wieksze sa nieposegregowane
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:38   #330
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ale wiesz, że to serio mógł być przypadek- ja jak chcę coś ukryć, schować to zawsze się wyda i wpadnie w niepowołane ręce

TZ zabrał Małego na szybki spacer do swojej byłej pracy

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-24 o 09:41
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości