|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł![]() ![]() |
|||
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
2 | 3,51% |
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
19 | 33,33% |
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
24 | 42,11% |
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
25 | 43,86% |
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
6 | 10,53% |
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
0 | 0% |
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
3 | 5,26% |
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
3 | 5,26% |
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
9 | 15,79% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do imienia mimo iż mieszkamy zagranica dość długo i nie zamierzamy wracać do kraju to imiona dla dzieci wybraliśmy Polskie i w aktach urodzenia są wpisane normalnie z polskimi znakami a wiadomo ze jak na przykład Zuzia pójdzie do szkoły to moze przedstawiać sie jako Susie a Weronika jest tak samo po angielsku tylko przez V sie pisze ale myśle tez o imieniu dla dzidziusia ktore bedzie miało jakiś ładny odpowiednik w angielskim bo na przykład Martyna to tu mówią Martina od angielskiego imienia Martin czyli Marcin i mi sie to juz nie podoba Natalia tez śliczne i po angielsku podobnie ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
Przy starszej córce byłam bardzo młoda jak urodziłam i mnie mama "zmuszala" żebym karmiła piersią pamietam ze chodziłam do szkoły i siedziałam całe ranki i wieczory odciągając mleko a mama gotowała mi jakies warzywne papki a ja i tak w szkole czekoladki wcinalam a Weronika pózniej kolki miała....a ja pózniej żal do mamy ze piersi mi obwisły ![]() Przy Zuzi sama zdecydowałam sie na karmienie piersią bo poprostu tak czułam i sprawiało mi to ogromna przyjemność jak mała patrzyła mi w oczy podczas karmienia czułam ze miedzy nami tworzy sie więź ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-23 o 23:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Hej
nie mam jak czytac wiec napisze tylko co u mnie. Stesknilam sie i chcialam odwiedzic babcie i dziadka. Babcia dostala grypy zoladkowej a dziadek jest w szpitalu. Wiec zobaczyc ich nie moglam. Po 3 minutach od zdjecia soczewek mialam tak spuchniete galki oczne ze trudno bylo zamknac oko. Bol niesamowity. Trafilam na nocny dyzur okulistyczny. Diagnoza- porysowane soczewkami gałki oczne lub kurz i alergia i niedotlenione i przesuszone i porysowane ![]() ![]() Chcial mi dac antybiotyk ktory jest jako absolutnie niedozwolony w ciazy(najwyzsza grupa ryzyka) plus CZYSTA skoncentrowana witamine A.....Powiedzialam mu że nie wolno! A on że nie słyszał ![]() Pytam czy trzeba antybiotyk, czy jest stan zapalny czy cos a on ze nie nie ma i antybiotyk nie jest w ogole konieczny. ![]() ![]() Jak wysiadlam z samochodu do apteki calodobowej to sie zachwialam i wpadlam noga pod samochod ktory przejechal mi po stopie. Tylko dzieki Bogu nie wrocilam na IP ze złamaniem. Rozpłakałam sie z nerwow i poszlam do apteki. W aptece okazalo sie m.in. ze dostalam np sol fizjologiczna do oka ale o wymyslnej nazwie i zamiast za 4zł to za 30zł. Aptekarka pytała kto mi takie głupoty zalecił ![]() Przyjeżdzaja znajomi i oczywiscie znow na zdjeciach zero makijazu, rzęs i moje okularki z mega denkami. ech jak ja to kocham ![]() To tyle u mnie, pozdrawiam was cieplutko, zmykam od kompa bo oko boli i musze je oszczedzac. |
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
I
Cytat:
Ja walcze ze zgaga praktycznie od poczatku ciąży. I mnie najbardziej pomaga mleko i migdały. Mleko neutralizuje kwasy żołądka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka ![]() Śpij mój kochany Aniołku ![]() Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-03-24 o 05:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wcześniej dokańczałam balsam z Oriflame i był beznadziejny w porównaniu z tym. Po 5 minutach nie było czuć, że w ogóle się czymś smarowałam, a ten pozostaje na skórze przez długi czas. Cytat:
Moje odstawiłam dawno temu, jednak wolę okulary. Po soczewkach bolały mnie oczy, wzrok się popsuł i ile bym ich nie czyściła czułam dyskomfort. Może mi je źle dobrali, nie wiem, ale nie mam zamiaru się męczyć. Zresztą nie raz mówiłam, że po piwku mogę zapomnieć ich ściągnąć i przespać całą noc. Moja znajoma tak zrobiła i soczewka jej się przesunęła i przykleiła do oka, musieli jej powiekę odwijać. ![]() Muszę dzisiaj znowu wpaść do pracy, eh. Mam nadzieję, że te wizyty tam będą coraz rzadsze. Mój szef ostatnio wymyślił, że może zatrzymam sobie laptopa w domu to popracuję jeszcze. No chyba zwariował. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Zadomowienie
|
Hej laski ! Weekend u dany, rzeczywiście pogoda była cudna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi na razie nikt poza moją własną mamuśką nie mówi takich "komplementów" jak to, że pupa mi też urosła. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Wtajemniczenie
|
Ja uslyszalam ze zbrzydlam ale to tak jest na dziewczynke ;-) hee znajoma ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#308 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj wieczorem poszlismy na spacer, pogadalismy i juz jest love love ![]() ale Tz przynajmniej cale mieszkanie posprzatal bo mu sie nudzilo ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
za to u mnie w rodzinie opalaja sie na czerwono i na drugi dzien im skora schodzi, opalenizny prawie w ogole nie maja co do podkladu to ja nie uzywam zadnych fluidow w gimanzjum mialam faze na to i zle dobralam i bylam pomaranczowa od tamtego czasu niczym sie nie smaruje ![]() ![]() Tz woli mnie bez makijazu wiec zadko sie maluje od swieta ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
![]() Przydalaby mi sie zeby mnie odwiedzila taka Tracy po porodzie i troche pomogla ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
![]() dobrze ze ze stopa Ci sie nic nie stalo a co do lekarzy to czasem brak mi slow, nie raz wydaje mi sie ze to ja mam wieksze kompetencje niz oni, bo ostatnio to by mi lekarstwa przepisali ktorych nie wolno brac w ciazy i jedyne co powiedzial ' mi nie wiadomo ze ich nie wolno brac w ciazy ' a co ja mam wiedziec czy wolno czy nie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#309 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tz sie cieszy ze mam duzy a ona nigdy dobrego slowa o mnie nie powiedziala. Za to Tz sie podobam uwaza ze fajna pupa mi sie zrobila i ze z tym brzuchem wygladam sexi ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Moje ' kolezanki' twierdza ze zmarnowalam sobie zycie wiec z ich ust juz mnie nic nie zdziwi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A koleżankami się nie przejmujmy to vz zazdrości ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() dawno mnie tu nie było, ale miałam ciężki okres w życiu- kłopoty osobiste do tego też zdrowotne bliskiej mi osoby ![]() ale przyznam że podczytuje Was dość regularnie widziałam że skreśliłyście mnie z listy w pierwszym poście, jest jeszcze szansa że mogę z Wami tu pisać? bardzo bym chciała ![]()
![]() |
#312 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mnie dziwi inne podejście, mamy z mężem po 27 lat, jesteśmy czwarty rok po ślubie, ogółem jesteśmy razem z jakimiś przerwami w młodości 11 lat. Mamy znajomych w różnym wieku, często starszych od nas (mających dzieci lub nie). 95% osób, którym mówiłam o ciąży, włącznie z moją teściową, sugerowało, że wpadliśmy (po 11 latach dowiedziałam się, skąd się biorą dzieci, hurra!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() widzę że lista motywuje ![]()
![]() |
#313 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja nie znam się na lekach ale mamy przyjaciela lekarza, który od razu nam mówi czy czegos nie wolno. Cytat:
Mi tż mówi, że mam śliczny brzuszek i ciągle chce, żebym mu go pokazywała ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#314 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem za to i to mi się nie podoba, że bardzo wiele osób krytykuje kobiety karmiące piersią publicznie! Nie rozumiem tej krytyki... Ja uważam, że kp ma wiele, bardzo wiele plusów. Jednym z ważniejszych jest to, co pogrubiłam u Ciebie ![]() ![]() Cytat:
Kuruj oko ![]() ![]() Cytat:
Mam tego laptopa w domu, ale włączyłam go raz ![]() Więc przy najbliższej okazji planuję go zwrócić. Jestem na zwolnieniu, znaczy nie pracuję! Cytat:
One wybrały swoją 'ścieżkę', a Ty swoją ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie w sobotę teść powitał słowami 'O jeny, ale Ty masz wielki brzuch', odpowiedziałam 'i vice versa' i już nie powiedział nic więcej. Papryczko, jak się czujesz? Wychodzisz dziś? Cytat:
![]() Nie masz dzieci - pytają, kiedy będą, zachodzisz w ciążę, to pytają, czy to wpadka, albo po co ![]() Cześć ![]() Śniło mi się dziś, że wypadł mi ząb, górna trójka, a dwójka mi się już ruszała i była do wyrwania. Ależ to przeżyłam. Nie było mnie stać na implant i nie wiedziałam co robić. Cały ten sen snułam się popłakiwałam, że nie mam zęba z przodu i wyglądam, jak menel. To chyba miała być motywacja do tego, żeby w końcu umówić się do dentysty. ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-03-24 o 07:53 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zaczarowanadlaniego - każdy ma swoje życie i przeżywa je tak jak chce, po co marnować swoje myśląc o tych co źle o nas mówią? Ty jesteś szczęśliwa a to jest najważniejsze ![]() To prawda ButterBear, nie masz pytają kiedy, masz pytają o nast o mieszkanie albo co innego. Nasi znajomi się strasznie ucieszyli i nam gratulowali i imprezę z tego powodu zrobili ![]() ![]() Pamiętajmy, że otaczamy się takimi ludźmi jakimi chcemy się otaczać ![]()
![]() |
#316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Nasze Małe Wielkie szczęście - Kamilek 28.08.2014r. ![]() Edytowane przez estella18 Czas edycji: 2014-03-24 o 08:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Nie do końca się zgodzę
![]() Niekiedy dostaje się cały pakiet. Np. teściowie, szwagierki itp. Czasem męza dostaje się z paczką znajomych itp. Poza tym bardzo często niestety przykrość sprawiają teksty przygodnie spotkanych znajomych ![]() Bardziej hołdowała bym przekonaniu, że nie należy się przejmować tym, co mówią ludzie, na których nam nie zależy ![]() Polecam ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-03-24 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale miałam noc, wieczorem zaczął boleć mnie żołądek, potem mdłości doszły, w końcu zaczęłam wymiotować, tak mnie wytargało, że szkoda gadać. Zaszkodziła mi skórka z pomidora. Zwykłe obieram, ale nie przyszło mi do głowy obrać koktajlowe. Już wiem, że powinnam... do tego nad ranem zaczął boleć mnie dół brzucha, kłucie jakieś takie przy oddechu, po nospie przeszło, ale czuję że znów zaczyna ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 | ||
Rozeznanie
|
Dzień Dobry.
Czytam na bieząco, ale na tel. Wybaczcie, że nie zawsze cytuję, ale nie lubie pisać na tel. bo przekręcają mi słowa i robią się literówki, nie mam pl znaków. Z tego co zapamiętałam to ja nie mam i nie miałam ciemnej kreski na brzuchu. Włosów też nie. Brzuch mam mały, ludzie mówią, że nic nie widać pod ubraniami. W pasie mam wiecej o 5 cm, a na wysokosci pępkna ok do 10 cm (w zależności ile zjem). Mi się wydaje, że spory. To nie ważne. Ważne, że Maleństwo znowu mnie kopie i rusza się intensywne. Jutro mam wizytę u mojego gina, a w piątek USG połówkowe. Byłam dzisiaj na pobraniu i morfologii i dostałam od położnej prezent w postaci gazetek do poczytania. Jak miło. Cytat:
Cytat:
OMG co za chamstwo. A teściowa brak mi słów. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#320 |
Wtajemniczenie
|
Juz po obchodzie wychodzę dzisiaj jupii ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nigdy jakos nie ciagnelo do takiego trybu zycia wolalam sie pouczyc albo poczytac ksiazke badz pojsc na kawe do kawiarni z moja przyjaciolka zawsze to robilysmy, po lekcjach chodzilysmy na kawe badz ciacho do przyjemnej knajpki ale oczywiscie tez lubialam od swieta wyskoczyc na imprezke potanczyc ![]() Mam jedna przyjaciolke ktora mi zazdrosci jestesmy w jednym wieku ona teraz studiuje Jedyne co mowi to ze ja teraz na to nie stac jej chlopak konczy szkole a wiadomo wszystko kosztuje i to jedyna osoba ktora cieszy sie razem ze mna Jak jej powiedzialam ze bede miala dziewczynke to ucieszyla sie bardziej niz moja mama, ktora wydaje mi sie jest zawiedziona bo same dziewczyny u nas w rodzinie. Moj brat jest jedynym wnukiem tak to jest z 10 wnuczek i moj dziadek powiedzial ze sie zawiodl nie powiem dotknelo mnie to, ale moja rodzina juz taka jest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko ale przygodę miałaś, dobrze że stopa nie połamana , a co do lekarza to szkoda słów ![]() co do karmienia piersią to dla mnie nic przyjemnego, pewnie jest większa więź z dzieckiem, ale ten ból na początki masakra. Córkę karmiłam 2 miesiące, gdzie po 1,5 dokarmiałam sztucznie, teraz też bym chciała góra dwa miesiące i koniec. KP wygodniejsze, bo nie trzeba brać butelek, mleka, wody itd ale to nie dla mnie. I nie prawdą jest to, że dzieci karmione sztucznie chorują, Zosia nie chorowała w ogóle, jedynie co miała to katar. Moja waga też stoi, przytyłam na razie 2,5 kg, a brzuszek z dnia na dzień coraz większy. Nasi znajomi też bardzo się cieszyli i gratulowali, na razie od nikogo nie usłyszałam jakiegoś głupiego komentarza. ![]()
![]() |
#323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi byc od razu wpadka gdyby ludzie o wszystkim mysleli to by malo dzieci sie rodzilo wiadomo ze nie kazdy moze sobie na wiele rzeczy pozwolic ale bez przesady, ze ktos ma oceniac innych bo ma kredyt albo cos innego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Zadomowienie
|
He he rozbawiłyście mnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedna, ale miałaś noc. Odeśpij może troszkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Rozeznanie
|
Rodziny się nie wybiera ani swojej ani rodziny TŻa, ale tż jest po to żeby przytęperować swoją mamusię czy siostrę jeśli coś nie tak powiedzą. Kiedyś mielismy taką sytuację i mąż murem za mną stanął i więcej się przykrość nie powtórzyła. To nawet było jakoś niechcący mimochodem powiedziane, ale mi było smutno. Fakt faktem, że teściową mam kochaną, szwagierkę też i jeśli coś jest nie tak to od razu jest to wyjaśniane. Zdrowe relacje sami budujemy.
Uważam, że jeśli ktoś coś powie przykrego do nas to trzeba się odgryźć ale nie mówiąc równie przykre rzeczy ale szczerze coś odpowiedzieć, tak jak z tym teściem co powiedziała ButterBear. Uważam, że świetnie się odgryzłaś, a wcale nie było to chamskie ![]() Nie rozumiem tego całego przejmowania się co inni mówią, ludzie od zawsze gadali i byli zgryźliwi. Mam koleżankę w pracy, która nie raz mi powiedziała chamski tekst, nie tylko na temat ślubu, ciąży ale też innych kwestii. Może zazdrości. Jej zawiść to jej problem nie mój. Ja jestem miła i nie zamierzać truć sobie myśli tym co ktoś sądzi.
#327 |
Wtajemniczenie
|
Zaczarowana przykro mi ze dziadek tak ci powiedział. Mi byłoby smutno:-(
A moj pradziadek będzie miał piąta prawnuczke i sie poplakal z radości, ze będzie kolejna . Jestem juz pi USG i z serduszkiem wszystko ok. Jestem szczęśliwa. A mala w dwa dni urosła 30 dkg ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka ![]() Śpij mój kochany Aniołku ![]() Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-03-24 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o karmienie piersią to dla mnie była to przyjemność. Uwielbiałam jak mała patrzy mi w oczy. Ta wygoda, więź. Karmiłam w ustronnych miejscach, zakrywałam się pieluchą, nic nie było widać. Do tego kg leciały mi migiem, bo to jednak ubytek ok. 500 kcl. Karmiłam tak długo jak chciała, odsatwiła się jak skończyła 2 lata. Było super. Mam nadzieję, że teraz też tak będzie. Chciałabym. Dla mnie to coś pięknego. ALe nie oceniam innych, nie moja sprawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |||||||
Zakorzenienie
|
Miałam pocytowane ale wczoraj coś nam sieć szwankowała i jak widać nie zapamiętało mi wszystkiego :/
Sara, dobrze, że tort udało się uratować. Synkowi bardzo spodobał się rowerek. Teraz nie ma wyjścia z domu bez rowerka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Też czytałam. Podobała mi się. Po krótce wszystko wyjaśnione co się dzieje na jakim etapie ciąży, jakie mogą występować dolegliwości, czym się należy niepokoić itp. Cytat:
Ja w poprzedniej ciąży musiałam zrezygnować z soczewek, gdyż miałam tzw. "suche oko". Cytat:
Cytat:
![]() Tż tez mówi, że mam już duży brzuszek ale dodaje od razu, że coraz bardziej mu się podoba ![]() Cytat:
Sama niechętnie karmiłam publicznie ale zdarzyło się, że nie miałam wyjścia i nie spotkałam się wtedy żadną krytyką. Cytat:
![]() Mam nadzieję, że ból brzucha Ci minie i że nie jest to nic groźnego. Papryczka, super, że wychodzisz do domu ![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-03-24 o 09:29 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.